Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Dreptate până la capătul negocierii

Dreptate până la capătul negocierii

Rolurile par a se fi împărțit. Ponta, care are de guvernat pe criză o țară cu sprijinul indispensabil al SUA și al UE, e polițistul rău din filme și se comportă ca atare. Dar câștigă de acolo, de unde are nevoie de sprijin, încredere și recunoaștere de om politic responsabil, cooperant, capabil să pună interesul public mai presus de al său. Ceea ce, de altfel, își și dorește, ca pas obligatoriu într-o carieră politică minuțios programată. Antonescu, om care are de câștigat niște alegeri prezidențiale la anul, pentru că nu dă semne că s-ar fi răzgândit în privința candidaturii, e polițistul bun din același film. Care ține cu poporul. De ale cărui voturi are nevoie ca de aer și căruia i-a promis, laolaltă cu partenerul său politic, dreptate până la capăt și sfârșitul regimului Băsescu. Obiective la îndeplinirea cărora – nu-i așa? – continuă să lucreze. În pași mici și apăsați, dar din interiorul arcului guvernamental, în ciuda invocatei despărțiri fundamentale. (articolul integral, aici)

UPDATE: Mă scuzați că am avut dreptate…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

47 thoughts on “Dreptate până la capătul negocierii

  1. Mie îmi place cum scrii, chiar foarte mult! Ai talent! Chiar şi cum te manifeşti şi ce spui în platou! Îmi place tactica asta a ta de te poziţiona în diferite tabere, că tot nu te crede nimeni că ai ţine cu ei! Eu cred că eşti un tip valoros! Dar ce îmi place mai mult la tine este că eşti înconfundabil! Pentru mine eşti Victor Ciutacu şi numai el, ceea ce e ceva şi e normal ca cei cărora le plac generalizările să te arunce într-o oală sau alta, doar să se simtă ei îndreptăţiţi! Că îţi vezi interesul, mie nu mi se pare un defect, de aceea aleg să fiu înjurat împreună cu tine pentru că aprob asta la tine! Deci, fii la fel în continuare, şi eu te voi urmări cu interes în continuare, oriunde ai fi! Măcar eşti original, chiar dacă pentru atâţia atât de indezirabil! Mie îmi placi, eşti şarmant! 🙂

  2. Nu am fost si nu sunt fan Ciutacu. Dar un om care stie ce face trebuie urmarit asa ca te-am urmarit. In schimb Antena 3 era extrem de debusolata astazi. Lipsa unui om care sa gandeasca singur s-a vazut astazi. Au fost in offside rau. Asteptau pe cineva sa le spuna ce sa faca, ce sa zica. Stiu ca vei nega dar toti cei care gandeau singuri, care putea analiza o situatie au fost indepartati. Nu fatis dar prin actiuni legate de grila de programe. Bafta! Desi nu sunt fanul tau consider ca RTV a facut o mar eafacere.

  3. daca as fi basescu i-as incheia cariera politica lui ponta, as semna doar ce-mi convine :))
    dupa o astfel de teapa cred ca porecla lui geoana ar fi un alint

  4. Parerea mea este ca Ponta face un joc inteligent si riscant. La sfarsitul acestui joc va fi definit ca personalitatea in stare sa domine , alaturi de Antonescu, viata politica a Romaniei. Fiecare in fruntea blocului economico-financiar reprezentativ , cica, celor 2 laturi politice (stanga, dreapta).
    Ponta si Antonescu reinventeaza mimetismul , cel imitat fiind Basescu. Iar acesta sta uluit, cu gura cascata, vazand cum este lovit cu propriul lui stil.Acum are motiv sa spuna “adio”, doar ca trebuie sa o faca foarte repede.

  5. Salut Victor,ai putea face si pentru android varianta app a blogului asa cum ai facut pt.IOS? Se incarca mai usor pe telefonul mobil varianta app decat cea browser.Multumesc

  6. Daca nu erau oratorul Antonescu si furia poporului; sa nu mai zic de prostia, aroganta si jaful celor de dinainte, azi, Ponta nu numea pe nimeni si traia cu Daciana pina la adanci batraneti.Ţară de securisti !

  7. Si politistul bun ,ca si politistul rau din filmul asta sunt tot fripturisti.Ei isi urmaresc cariera politica si nu scoaterea tarii din criza,ca asa ceva e mai greu.Mai usor e sa fi prieten cu Licuriciul ,ca doar nu mai stai in genunchi sa faci frumos,acum Ii dai un post la fondul Proprietatea cu o semnatura de om capabil si cooperant si asa mai departe.Prietenii lui Basinica din povestirea Escai pe pro-tv de acum ceva timp se asteptau sa le cauzeze si lor ceva de pe urma cooperarii acestuia cu autoritatile.Noi guvizii, asistam la bifarea celor nu stiu cate porunci pe care le tot indeplineste Ponta ca sa intram in Schengen.Dar pana atunci trebuie sa ne asteptam sa fim si batuti si ….ti si cu banii luati.Numai asa poate ne cauzeaza si noua ceva.Trist si adevarat.

  8. “Alergatoare”, Ponta face jocuri “inteligente” cam de pe vremea me-re-u-ului… Cand il lauda in Parlament… Urmata de intoarcerea cu coada intre picioare de la (m)UE, dupa ce nu l-au dat jos pe chior… Si de cooptarea Uudemere-ului (nu a ungurilor, ca aia sunt oameni seriosi) la givernare, ca sa faca 99,999999 %… urmata de asta de-acu’, un fel de flegma (citat din Badea), de care noi astia, anti-bassss, ne stergem greu…
    Vorba lu’ Napoleon merge peste vremi : toate sunt curve, mai putin mama si sor’mea… da’ si ele sunt femei ! (doar ca aici nu mai e vorba de femei, nici de fe-me-i, curvele sunt masculine…).
    Drept la basca (sau la basss) il doare pe Ponta (inca cu “P”) de ce credem noi (socru-su spunea azi de o parere ce nu-i convenea la “Subiectiv” ca e una din 22 milioane…nu ca “parerea” aia l-a dus in parlament pe el si pe salcia antibasista din fata blocului, precum si pe gineri-su la Guvern).
    Pe Antonescu l-au flegmat toti ca i-a primit pe stanisoara si pe frunzaverde – s-o vedea, vreodata, cat conteaza asta (v-o spune unu’ cu baron local pesedist, intr-o zona unde castiga si banca de la scara blocului daca e pe listele pesede…)

  9. “pe vremuri”, chiar inainte de vara trecuta se vehicula o idee creata pe
    buzele usl: “e o cirtita printre noi !” (evident era o gogoasa la care
    subscriau talibanii ce posteaza pe diferitele bloguri).

    cind pisicul s-a dus de capul lui la inscaunarea lui unguent, toata lumea
    se grabea sa acopere gramajoara frumos mirositoare ce se prefigura in
    mijlocul căşii si foarte putini jurnalisti neportocalii au fost obiectivi.
    cind ponta a fost chemat la ordin cu alea 11 porunci, lumea era naucita,
    dar s-a trecut si asta cu vederea (de vina era ccr-ul, era mai facil, dar
    oamenii au ignorat sursa raului: angajamentul ce ponta l-a facut in
    numele nostru – cvorumul, in contextul in care de un an de zile n-aveai
    datele de la recensamint !).
    de fiecare data cind a comis-o, ponta a fost aparat si i s-au trecut cu
    vederea multe (in special in emisiunile lui dana grecu si radu tudor).
    pina in ultimul moment i-a fost “albita” imaginea fara jena.

    azi, la conferinta, antonescu a spus ca asta nu va rupe usl (nu conteaza
    prea mult, oricum asa cum arata in acest moment moment, uniunea lui peste
    prajit este o minciuna).
    de ce antonescu, de fiecare data cind ponta a luat-o de unul singur prin
    papuris, n-a putut spune altceva decit: “e o diferenta de opinii.” ?
    pentru ca ponta, prin ceea ce au convenit, este pm, iar antonescu va fi
    (asa spera el) viitorul presedinte, deci e legat de ponta.
    asta e, “in razboi si in dragoste totul e permis”, nu ?

    serile astea, taranu’ de badea a emis o teorie plauzibila:
    cei trei ursuleti ai usl vor fi vinati de hahaitor dupa ce vor face praf
    ceea ce parea ca incepusera. si si-o merita cu virf si indesat pentru
    ca si-au batut joc de 1) “interesul national”, 2) sperantele noastre,
    3) sansa de-al fi avut pe basescu in mina, iar cind se vor duce in jos
    (pentru ca ala nu-i va ierta, probabil scotind dosare din joben),
    nimanui n-o sa-i pese. “brutaria” e doar pentru fraieri.

    intrebarea ramine:
    de ce totusi liderii politici se comporta ca niste fanarioti
    care cumpara bunavointa portii (europa, usa) sacrificind
    tot in numele unei glorii trecatoare personale meschine ?!
    putin conteaza daca ala-l are cu ceva la mina pe ponta, sau daca omul
    are ambitii personale (e.g. micul-titulescu), conteaza ca o vom duce
    mai prost din partea astora mult timp de acum incolo.

    sint de acord cu badea in ceea ce priveste propunerile lui ponta.
    ponta trebuia sa-i spuna doar atit lui basescu: “e, coane, “mergem la
    rupere ? propun pe a, b, c… z, y, z. ia zi, ii respingi pe toti pe motiv
    ca nu sint exact aia pe care-i vrei matale ?!”.
    azi ponta a facut ce-a “trebuit”.
    ia ghiciti cine-a fost “cirtita” in toata caterinca asta ?

  10. @all: apropo pe voi nu va zgirie pe maţe faptul
    ca toti portocaliii astia, care au facut rau tarii
    (care oricum era vai de sufletul ei), in cel mai
    nasol moment, vor scapa nepedepsiti de justitie ?

  11. Foarte bun articolul ,ati prins evenimentele asa cum sunt imbracate in haina politicii interne si internationale .Nu miscam cum vrem noi pe acest pamant ,pai se intoarce ambasadorul SUA degeaba in Romania ca om de afaceri ,nu i-a promis basescu un loc cald si cu multi bani ?Bine ca s-a infuriat Ponta (cred ca a vazut rosu )dupa discursul televizat a lui Morar si a luat taurul de coarne ,i-a nominalizat (nu cred ca a facut-o singur de capul lui )si daca intr-adevar basescu scurteaza procedurile am mai facut un pas spre normalitate ,am mai castigat o batalie impotriva basistilor.
    Basescu a devenit o piatra de moara la gatul lui Ponta ,la gatul guvernarii usl,trebuie sa-i arunci si lui un os, altfel pune mereu bete-n roate guvernarii.Nu se desface usl ,nu mor caii cand vor cainii.

  12. Eşecul democraţiei mai are de efectuat un singur pas – admiterea scriptică…recunoaşterea oficială. Şi asta pentru că faptic, nu mai există democraţie atâta timp cât majoritatea decide doar dacă se mulează pe dorinţa diriguitorilor. Am scris şi eu ieri (cam mult, ce-i drept…) pe tema asta, însă nu cred că poporul este cel care pierde. Noi am pierdut cu mult timp în urmă. Suntem într-o continuă şi constantă pierdere. Cu oricare ne-a condus, şi mai ales, cu oricine ne-ar conduce…

    @danp: 😀

  13. ” De ce Pivniceru a lăsat baltă ministerul şi s-a decis, hodoronc-tronc, să meargă judecător la Curtea Contituţională? De ce a fost de acord PNL-ul cu acest lucru, după luptele intense de impunere a ei ca titular la justiţie? De ce Antonescu n-a avut pregătit un înlocuitor şi i-a pasat premierului interimatul, exact cu câteva zile înainte de expirarea termenului legal până la care trebuiau făcute nominalizările la DNA şi Parchetul general?
    De ce a nominalizat-o Ponta pe Kovesi, ştiind că asta îi va atrage furia unor jurnalişti şi îl va costa câteva procente din încrederea populaţiei? De ce pare s-o folosească pe aceasta în lupta împotriva lui Morar, om mult mai apropiat de TB decât fosta şefă a Parchetului? De ce a ieşit de la CSM, decis să repaseze responsabilitatea liberalilor, constrânşi să numească rapid un nou ministru al justiţiei, care să descurce situaţia încâlcită? De ce s-a răzgândit şi a făcut, totuşi, nominalizările?
    De ce sunt Morar si Hăineală atât de porniţi împotriva lui Kovesi, primul simţind nevoia să anunţe ţara că nu i se pare o soluţie bună pentru DNA? După aceste ieşiri publice clare, ce aviz vor da propunerii premierului? Dacă va fi negativ, în ce situaţie îl vor pune pe Băsescu, nevoit să explice Bruxelles-ului că a numit pe cineva neagreat de magistraţi? Dacă e pozitiv, cam câtă credibilitate internaţională îi mai rămâne Codruţei, după ce va fi clar pentru toată lumea că e un biet pion într-o luptă politică? De ce a amânat CSM-ul interviurile cu cei propuşi până la sfârşitul lui mai, dând timp suficient viitorului ministru liberal al justiţiei să retragă nominalizările?
    Toate aceste întrebări nu pot avea răspunsuri impulsive şi superficiale. Eu mă feresc să le dau, chiar dacă tentaţia e mare, mai ales după ce aranjezi nelămuririle de mai sus ca pe nişte piese de puzzle. Dar, indiferent de culise, totul îmi lasă un gust amar. Pentru că suntem iar obligaţi să fim spectatori la o piesă politică aberantă, în ton cu raporturile dintre instituţiile statului, încâlcite deliberat de lupta pentru putere, acutizată în şi de regimul Traian Băsescu. ”
    http://raduherjeu.ro/da-mi-o-mie-na-ti-o-tie-ba-tine-ti-o/
    INTUIȚIA-MI SPUNE CĂ PONTA ȘTIE CE FACE !! ȘI VOM AFLA ȘI NOI LA VREMEA POTRIVITĂ ! PÂNĂ ATUNCI, EU UNA, NU MĂ GRĂBESC SĂ CONCLUZIONEZ… E POSIBIL SĂ AVEM SURPRIZE PLĂCUTE ÎNTR-UN FINAL 😉

  14. Nici nu conteaza ce rol si-a luat fiecare,eu vad doar ca Ponta a pus peste procurori slugile lui Base,asta se vede cel mai clar.De ce?Nu vom avea un raspuns clar niciodata,putem doar sa banuim si sa ne readucem aminte cum il slavea pe MRU.Vorba lui Geoana ” nici noi nu stim cati suntem”.Oricum ne-am luat din nou teapa,nu ca ma asteptam de la minuni,dar chiar asa …

  15. Eu nu sunt de acord cu o singura chestie din ce ai scris,si anume aceea ca Ponta,cu sprijinul celor de afara,de la care” castiga sprijin,incredere si recunostere de om politic responsabil,cooperant,capabil sa puna interesul public mai presus de al sau”,ar creste politic.Interesul public se pare ca nu este acela de a pastra camarila basista la varf in justitie.Multi cred ca e gresit.Deci careinteres public,al cui?Daca recunoasterea SUA si UE inseamna asa mult pentru dl. Ponta,sa nu uite ca si Basescu le are,dar aici,in tara,nu-l mai vrea nici dracu.Ponta ne-a dovedit ca ne poate sfida fix ca Basescu,doar ca sa castige admiratia strainilor,ca ne poate prosti in fata cu aceeasi aroganta,spunandu-ne ca el stie,ca asta e mai bine pentru tara si pentru noi.Fix la fel ca Basescu!Mircea are dreptate:omul este doar copilot.Cineva intoarce cheita si atunci o ia cu capul in gard asa cum i se ordona.Nu este stapanul lui asa cum este dl.Antonescu pe care-l tot tavaleste prietenul tau securist Ghita prin toate mizeriile ordinare,fara succes.Imi pare rau,dar ti-am mai scris si atunci cand a comis-o gratuit in Parlament la investirea lui MRU,ca e ceva in neregula cu omul asta.De atunci s-au tot adaugat,pana la asta care e de mare finete si lovitura de gratie pentru noi,prostii care l-am votat.E doar un subaltern securist basist vopsit.Sper sa scapam de el cat mai repede…

  16. Ai fost tare in emisiunea de la RTV Victore mi-a placut! Mai doua din astea si pleaca aia de acolo.
    Spui ca Ponta pune interesul public mai presus decit al sau.Nu sint de acord cu tine.Aici a gresit grav si-si asuma niste hotariri total impotriva vointei alegatorilor USL. Poti sa-mi spui cam cite voturi crezi ca mai ia PSD-ul la alegerile Europarlamentare. Ponta o sa aibe o surpriza mare cind ai lui candidati vor obtine voturi cit pentru o scara de bloc.Interesul national era acela ca USL-ul sa fie bine reprezentat(adica PNL si PSD)in Parlamentul European nu crezi ?

  17. @ANDA: citeste cu mai multa atentie
    @santinela: nu spun nicaieri asa ceva

  18. Mie imi plac astia care scriu despre ei la plural, ca fiind (reprezentantii a) mai multi, voice of the people.
    Pana la urma testul adevarat pentru falangele politice virtuale o sa fie la anul, la europarlamentare. Atunci o sa se vada care sunt parintii alora 7.4 milioane in numele carora vad ca vorbeste oricine.

  19. haideti mai fratilor,mai deontologilor,mai hamzelor,mai pacatosi cu chip smerit,mai cei fara de prihana si luptatori cu pieptul rana,haideti mai incurajati relatiile intre conducerea statului si privat(ala romanesc ca de corporatiile straine is satul).Privatul ala care aduce paine pe masa la un numar de salariati si care circula banii in tarisoara asta.Banii aia care trebuiesc stimulati sa iasa din seifurile/depozitele/buzunarele oamenilor cu bani si pusi in circulatie sub forma proiectelor de investitii pe termen lung.Haideti mai si nu mai faceti din Baselu asta un martir,ca vreti/nu vreti asta faceti.Ma tot uit imprejur si din ce in ce mai multi il glorifica pe melteanul din postul presedentiei romanesti si mi-l scot victima pe “saracu'” Basel.Eeeeegzact ca pe vremea mandatului de taraba la primaria Bucuresti cand se poza el vs. people. Gata bascalia si cascati bine ochii.Mizerofobul asta care numai sarac si victima nu e, nu ne invata decat sa ne uram si sa ne dispretuim pe noi insine.Sa n-avem incredere in noi si in nimeni, ca el, precum o forta a naturii, ne va ghida increderea si ne va duce pe noi culmi.Deci va rog frumos, nu-i mai stimulati orgoliul astui specimen, sau ce alte defecatii in chip de sentimente ar avea spurcaciunea de la postul presedentiei romanesti.Nu-l mai aratati pe toate posturile,nu mai trageti concluzii/dezbateri pe urma actelor sale(de genul: “binomul” Ponta-Antonescu pus in sah-mat vezi draga doamne).Voi il tratati si-l relatati ca pe un presedinte al unei tari nu ca pe o specie de insecta care ar supravietui unui atac nuclear.Stiu ca e carcalacul din saorma ce urmeaza s-o musti, e sobolanul care-ti roade podeaua noaptea de nu poti sa dormi dar va rog nu uitati: mai e umpic si zboara de acolo si toti kovesii lui se vor imprastia in cele 4 zari. Insa de dispersia (kilo)gramajului de prostie si ura generat in acesti 8 ani nu garantez.Sta in puterea mea, dar si in puterea celui de langa mine

  20. Un punct de vedere original… asa cum ma asteptam de la tine!
    Pentru noi e tare trist… am pierdut atata timp pe strazi degeaba, am crezut ca putem avea macar putina dreptate, caci oricum nivel de trai civilizat n-avem…
    Si cu copii ce sa facem: strangem bani sa traducem si sa legalizam diplome… ca sa-i trimitem la maturat…

  21. ma uitam aseara la tv si vorbeam singur. mi s-a acrit de toate.basca ai plecat si dumneata de la A3.dar nu te condamn.suntem pe cont propriu.

  22. Ai dreptate,am citit in viteza.Scuze! Auzi,tie nu ti se pare ca Ponta se chinuie sa refaca procentele PDL si sa le micsoreze pe ale PSD si implicit ale USL?Ma scoate din minti explicatia idioata,folosita la orice intrebare clara, la care nu vor sa raspunda:”Imi asum!”Asta e explicatia.Tu intrebi,bine dom’le,de ce Kovesi si iti raspunde “Imi asum!” Si cu asta a terminat cu motivarea.Spun asta nu numai pentru ca ma enerveaza procedeul,dar si pentru ca as vrea sa intelegi ca-ti simt lipsa,omule! Pai cand il chemai pe unul la Vorbe grele,il treceau toate naduselile si-l obligai sa-ti raspunda.Nu era in stare sa faca fata asaltului,nu onora invitatia la emisiune,dar nu-si permitea sa nu raspunda,sau sa te ia la vraja.Ce crezi,ar mai avea curaj Ponta sa vina la Tonomatu’ lu’ Ciutacu?As fi curioasa ce-ar raspunde…

  23. Numirile lui Ponta la parchete a creat o polemica in care au aparut imediat notiuni ale conspiratiei,santaj,tradare ,securitatea care l-a invaluit pe premier.Lucrurile sint simple ca la biliard ,jocul se deschide cu lovitura de “spargere” si apoi se continua lovind fiecare bila.Asta a facut Ponta a spart gasca ,se vede si cum i-a amestecat,apoi va fi mai simplu sa lupti cu cite o bila ,pardon procuror.Mai mult ,nu poti sa stai (ca liberalii vreo 7 luni cu Pivniceru)si sa nu faci nimic.Sute de procurori sint numiti de basescu in cei 8 ani,sigur ca e greu sa gasesti pe cei care nu ii sint datori mai ales ca asta a fost politica lui se a-i aservi,dar razboiul trebuia inceput.Nu poti sa stai in loc si sa te lamentezi ca ala e a lui basescu ,ala e nasul lui finu ,s.a.m.d.Ponta a luat o decizie ,si-a asumat-o,e criticabila dar sa stai si sa nu faci nimic ba mai mult sa ceri acum procedura,cui CSMului basist asta inseamna sa faci jocul tiranului care trage de timp.Imi place actiunea lui Ponta decit lalaiala liberala.

  24. Faza cu “politistul rau si politistul bun” implica pe cei doi “politisti” ca avand o intelegere cine sa fie rau si cine bun. Chiar daca asa pare dupa afirmatiile lui Antonescu, dupa parerea mea Ponta a facut toata prostia asta de capul lui sau sub imboldul lui Basescu.
    Dupa discursul din Parlament cu Ungureanu, dupa “hai si cu UDMR la guvernare”, dupa acceptarea pragului la referendum de catre Ponta de la UE, dupa “pactul de coabitare” cu Basescu, acum Ponta vine cu Kovesi … si nu numai, din cate inteleg nici Olaru si Bica nu sunt “baieti buni” periind dosare cu Udrea si Stolojan.
    Ponta isi cam bate joc de noi !

  25. dle Ciutacu, Ponta joaca la cacealma si ne-a băgat-o pe gat pe Kovesi. de fapt poporul nu conteaza, politicienii folosesc televiziunile pe post de arena si-si dau la gioale sub pretextul compromisului necesar. de ce nu se intreaba nimeni de ce a iesit omul dlui Basescu, Morar, la o ora de maxima audienta sa spuna ca nu o accepta pe Kovesi? de ce nu avem si o reactie a doamnei cu pricina? de ce renumita lista nu cuprinde decat o varianta pentru fiecare functie? de ce nu avem o reactie de la presedintie? nu suntem toti prosti!!!! ei nu au in agenda problemele noastre, ei (indiferent din ce partid)nu aud durerile omului de rand. pt noi ceasul de dimineata anunta o zi plina de umilinta in care ne cautam in buzunarele goale, iar pt ei o noua lupta cu dosarele …. traim in lumi paralele … care compromis ??? …. pt cine … pt ce

  26. Victore,

    Ponta, dupa 8 ani de frecat menta si lupte anti-Basescu, a trecut la munca adevarata. Acum constata ca este supus la presiune nu numai din partea lui Base, dar, mai ales, din partea UE, USL, votantii stupizi dezamagiti (pe caer oricum i-a mintit in camapania electorala) si media.

    Intre timp, Crin s-a instalat pe un scaun si mai inalt decat cel dinainte de unde freaca menta cu aceeasi dezinvoltura si ambitie, asa cum a facut toata viata, dar isi da cu parerea si se simte jignit cand Ponta nu-l consulta in privinta procurorilor. Doar voi, presa, ce-l mai deranjati din linistea lui serena cu intrebari indiscrete despre Becali, PDL-istii reinventati PNL.

    Ponta a intrat in problema procurorilor din cauza Monei Pivniceru. Femeia a fost timp de un an ministru si n-a facut nimic. (Scuze a frecat menta impreuna cu cea care a propus-o: Crin.)

    Mi se pare o lipsa de caracter din partea lui Crin Mincinosu’ ca nici macar nu a schita o scuza fata de Ponta ca i-a propus un ministru de 2 bani la justitie. Mai mult are tupeul sa se dea suparat ca Ponta nu s-a consultat cu el cand a propus procurorii la Parchet si DNA.

    Sper ca in urmatorii ani sa reiasa ca Repetentul nu merita sa fie Presedinte.

  27. Coana Mona a fost ministru timp de 8 luni. Asta e putin? In acest timp a facut fix doua propuneri (de kkt) pentru posturile de Procuror General si Sef al DNA.
    Din cate stiu eu, principalul ei obiectiv era sa propuna doua persoane pentru doua functii. Coana Mona era un om din sistem care cunostea procurorii, nu ca mine care nu stiu nici un om din sistem.
    Asa ca, Mona nu are nici o scuza.
    Nici Ponta nu are nici o scuza pentru ca, in calitate de sef al Monei, nu a urmarit-o cum isi face treaba. Este prima regula in management: deleaga responsabilitati si urmareste-i si verifica-i pe cei carora le-ai delegat responabilitati. E mai greu pentru Ponta. El a fost ocupat sa-si repereze reputatia stricata de scandalurile cu Master-ul si cu Doctoratul.

  28. se pare ca partitura dupa care “joaca” acest guvern este scrisa de autori straini….

  29. Subtire Victor. Sper ca nu te superi. Admiratia mea pentru tine e aceeasi dar articolul e pe un ton cam moale via-a-vis de subiect.
    Se confirma faptul ca democratia e cel mai prost sistem politic (Platon si apoi Tutea).Politicieni alesi de majoritate ( cu inteligenta medie sau submedie-statistic), adica cei ce hotarasc sunt la fel de prosti ca cei alesi.
    Circ grotesc pe nervii fraierilor

  30. @bigradu -cred ca nu-l poti urmarii si intelege discursul lui Antonescu ,te depaseste ,devii nervos si-l ataci ,ce semeni cu basescu ….
    Mai are timp sa se pregateasca pentru presedentie ,nimeni nu sa nascut presedinte .Antonescu are ce modela ,doar sa doreasca sau altii sa doreasca .

  31. Parerea mea,Ponta si Antonescu s-au pus de acord,numai ca fiecare cu rolul sau.Asta am dedus din tot ceea ce am putut urmari in discursul lor,dar poate ma insel.Oricum,nu prea sunt multumita cu ceea ce ofera ,amandoi imi par la fel de “rataciti” de cauza initiala.

  32. @Maria-S
    Draga mea,
    Nu-l atac pe Antonescu pentru ca nu-i vreau slujba sau alteceva din ce are el. De fapt nu am nimic de impartit cu el, afara de faptul ca-i platesc salariul (probabil, la fel ca si tine).
    Epitetele pe care i le adresez sunt o constatare a rezultatelor obtinute de el in viata. Culmea carierei a fost cand a participat la olimpiada de istorie pe tara (unde cred ca a si castigat un premiu).
    Dupa aceea s-a terminat: a ramas repetent (de 2 ori), nu si-a dat nici un grad didactic (nici macar definitivatul) iar intrarea in politica i-a permis sa exceleze la chiul.
    In privinta discursului sa stii ca am facut eforturi sa-l ascult si sa-l inteleg. Am constatat cateve lucruri:
    1. repeta acelasi lucru folosind diverse cuvinte (in engleza se chema “verbose” sau “verbal diarrhea”)
    2. principala lupta este cu Basescu. Nimic altceva nu conteaza. De fapt nu stie altceva. Nu avut de unde sa invete dupa terminarea facultatii si, mi se pare, ca nici n-a vrut.
    3. Cand va ajuge presedinte (sper sa nu se intample) va constata ca “nemesis”-ul sau a disparut si va trebui sa-si gaseasca ceva de spus/facut. Nu e pregatit pentru asta.
    4. A mintit, in mod repetat, ca-si va da demisia daca Basescu va ramane presedinte. Dar asta n-ar fi nimic pentru a dat dovada de atata prostie incat, la intrebarile repetate ale jurnalistilor (inclusiv de la A3) nu si-a lasat nici o portita de scapare.
    In concluzie, pe Antonescu il pot caracteriza ca un om fara nici un continut, care nu a contribuit cu nimic la binele societatii. El s-a pozitionat la capatul de jos al conductei prin care curg banii, a facut o gaura mica si-si incaseaza de 23 de ani salariul de demnitar nefacand decat sa chiuleasca si sa fie Gica contra: contra Basescu, contra Tariceanu, contra Ponta si chiar contra Antonescu.
    Poate gresesc. Dar sper din toata inima ca Antonescu sa nu ajunga Presedinte si eu sa am dreptate.

  33. fiecare pasare pre limba ei piere ( in acest caz dpdv politic).
    pina la trebsoara cu cele 11 porunci inca am continuat sa-i creditez
    cu intentii bune. ceea ce-a urmat mi-a confirmat insa temerile.
    n-am dat cu piatra si nici nu mi-am dat a interesant ochii peste cap ca
    altii de-aici, mai ales ca un baiat ce-l ridica-n slavi pe unguent.
    care baiat credea ca-l face de cacao pe gidea daca scria ca mihai a
    fost slab ca n-a sarit la gitul aluia si ca lectiile de pian in detrimentul
    unui “lapte gros, respectiv sotron” [pun pariu ca a copilarit cu ei si a
    vazut asta cu ochii lui 😉 ] presupun lipsa singelui in “instalatie”).
    well, si mai am o observatie marunta, acelasi baiat care ii acuza pe
    altii ca sint “bocii lu’ ciutacu”, ii inchina tocmai el ode omului…
    pentru cei cu memoria mai slaba:
    http://www.ciutacu.ro/articol/m-r-ungureanu-demisie-fara-anestezie/
    http://www.ciutacu.ro/articol/diferenta-dintre-interviu-si-confruntare/

    @catalin ionescu: prietene, trebuie ca ai o viata mai saracuta-n
    evenimente din moment ce te-ai bucurat meschin la “aloea” omului;
    daca nu erai atit de grabit sa te bucuri, vedeai raspunsul. 🙂

  34. În legătură cu Update-ul, creşte rânza-n mine… Acelaşi lucru l-am simţit/scris şi eu de ieri. 😀
    Cuvânt de ordine – ‘asumare!’… Ce mi ţi-i dă Băsescu, cap în cap pe Ponta şi pe Antonescu… Time for popcorn & beer… 😉

  35. clipul in care Ponta rupe scrisoarea de la basescu spunand ca nu face intelegeri cu Basescu la Romexpo in 07.04.2012

    cei interesat va rog sa-l vizionati

  36. @victor Pot sa stiu de ce nu am fost “aprobat”?
    Nu am de gand sa-ti comentez deciziile dar din consideratie pentru tine totusi ma intereseaza.

  37. pentru ca blogul asta nu-i maidan si nici teren de frustrari sexuale

  38. In aceasta seara v-am prins a 2-a oara la RTV ,imi place ,bine ca nu sunteti cu Sorina Matei .Unde mai scrieti ?

    @bigradu ,nu stii multe despre Antonescu , oameni geniali au ramas repetenti.El nu a ramas din prostie ,nu-i cunosti viata ….Daca basescu a fost presedinte si l-am suportat impotriva vointei noastre (cu bauturi ,cu blonde ,fara eruditie ,fara educatie ,sef de bande de hoti ,minciunos pana in maduva oaselor )oricine vine dupa el este mult mai bun.

  39. uite cine te face pe tine jeg uman!!!

    îmi pare rău că ai plecat de la a3.
    succesuri, dar eu nu cred că vei face mulți purici la rtv…

  40. Victor, chiar nu vrei să ne spui când începe tonomatu’? în fiecare seară la 9 dau pe răitaru şi de fiecare dată nimerec peste creatura Sorina Matei îmbrăcată în maieu. GROAZNIC!!!

  41. nu stiu alti cum sunt, dar eu ma simt violat, si in curand ma voi simti si batut cand va incepe cu gazele de sist.

  42. @maria-s
    Oamenii geniali care au ramas repetenti sunt exceptii. Dupa cum il vad pe Repetent, am mari dubii ca ar fi vreun geniu; n-a aratat nimic pana acum.
    Sunt convins ca nu stiu multe despre Antonescu. Dar asta este fie pentru ca a ascuns foarte bine eventualele calitati fie nu a avut ce sa arate.
    In schimb vad ca tu esti plina de admiratie pentru calitatile lui. Nu stiu unde le-ai vazut.
    In final, daca tu crezi ca oricine e mai bun decat Basescu te inseli. Rau de tot. Asa s-a spus si de Iliescu si a ajuns presedinte Constantinescu. Macar asta era bun la meseria lui si nu era pregatit pentru functia de presedinte. Insa Crin s-a specilizat in taiatul frunzei la caini; n-a castigat nici un fel de experienta relevanta de cand a terminat facultatea. Ba pardon: s-a specializat in chiul.

  43. @victor Corect,ai dreptate..greseala imi apartine … poate ca ar fi trebuit sa-mi postez comentariul in dreptul articolului tau precedent: “Totul,in cartier,se bazeaza pe coaie”,ca acolo nu ar fi zgariat nici timpanele si nici retinele nimanui.Frustrari ar fi avut cei carora le era dedicata parabola si in nici un caz eu sau cititorii tai.Still like you,still love you,still your friend.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.