Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Dragilor care (credeți că) mă cunoașteți

Dragilor care (credeți că) mă cunoașteți

Vreau să vă informez că, în principiu, sunt bine, sănătos. Cel puțin așa par. Chestia asta-i vizibilă. Sunt și niște lucruri pe care aveți impresia că le știți, dar sunteți relativ departe de adevăr. Deci îmi fac datoria să vă informez transparent.

1. Nu vă aparțin. Viața mea este a mea, nu (și) a voastră. Nu m-ați câștigat la belciuge, iar eu n-am făcut legământ scris cu voi. Numai nevastă-mea și fiu-meu pot pretinde întemeiat ceva de la mine. Ei sunt prioritățile, voi sunteți auxiliarii.

2. Trăirile mele sunt exclusiv ale mele. Dacă postez o melodie tristă sau romantică, nu înseamnă că sunt în pragul sinuciderii sau îndrăgostit, ci doar că aia vreau să ascult în acel moment. Dacă nu socializez online, nu răspund la telefon ori la sms, atunci mă comport așa fiindcă nu am chef ori nu consider că e o prioritate.

3. Nu v-am cerut vreodată votul/încrederea, deci nu vă datorez nici o explicație, pentru absolut nimic: gesturi politice, obiceiuri, atitudine publică, aspect, anturaj, cheltuieli. N-am câștigat nimic în viață cu sprijinul vostru, nu aveți dreptul să pretindeți explicații ori să-mi dați sfaturi. Când simt nevoia de păreri, strig eu.

4. Deși am o existență (cât o mai fi)  foarte publică, vreau să-mi fie respectată intimitatea. N-am furat împreună, nu împărțim nimic. Eu cu mine, voi cu voi.

5. Nu sunt nici secretara colegilor mei de trust, nici curierul poștal al proprietarului societăților comerciale unde sunt angajat/colaborator. Nu le transmit mesaje.

6. Prietenia și încrederea mea se câștigă greu, nu-s obligatorii și se pierd ușor.

Vă mulțumesc pentru răbdarea de care ați dat dovadă parcurgând acest text.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

237 thoughts on “Dragilor care (credeți că) mă cunoașteți

  1. sa stii ca ce-i care au ales sa-ti acceseze blogul nu merita un astfel de tratament;cuvintele n-au omorat niciodata pe nimeni;cei ce scriu pe bloguri,in marea lor majoritate,sunt putin singuratici,anxiosi,iar tu,cateodata,ii tratezi cu un f. putin respect.DICTATORULE!!!

  2. Victore, ce fac, tata, ca nu vreau sa particip la referendum. Sa spuna cineva ce trebuie sa faci daca vrei sa nu participi.Eu as rupe buletinele in fata comisiei dar mi-e ca ma aresteaza astia lu` basescu.As scuipa in interiorul buletinelor, le-as impaturi si le-as introduce in urna dar mi-e mila de amaratii aia care stau acolo atatea ore pentru 200 de lei,pentru pofta lu` basescu.Daca nu vreau sa iau buletinele,aia din comisie nu sunt obligati sa bareze in dreptul semnaturii mele, asa ca in comisiile portocalii abia asteapta nenorocitii asa ceva.Deci,faceti ceva cu comunistii astia vopsiti ca deja pe tineri iar ii prostesc, sanky,”bloggeri shefi”,jmekerashi de 2 lei,internautzi,vrajeli platite de mafia udrea-cocos. Si, a propos, in sectorul 6 e prapad, frauda incalculabila,poteras vrea cu tot dinadinsul sa scape de puscarie.

  3. Respect. Dar mie tot imi pare rau ca aseara ai lipsit de la antena 3 la intalnirea cu geoana si Antonescu si ca l-ai lasat pe Mircea Badea singur ca, fara suparare, dar parca Domnul Gadea nu stia cum sa plece sau sa termine mai repede emisiunea! Se pare ca toto ce-l interesa era publicitatea emisiunii, si zau pentru noi, indecisii era un moment crucial!altadata o intinde ( emisiunea, ma refer) pentru nu stiu ce paltitudini si un moment ca acesta l-a fusarit ingrozitor! Asta-i parerea mea de rau, ca ne-ai lipsit aseara! Tot e bine ca m-am decis: pariez pe ANTONESCU, clar!

  4. nu imi place ce ai scris mai sus, nu m-ai impresionat cu nimic, ba dimpotriva, m-ai facut sa imi propun sa nu mai intru pe blogul tau.
    Mi se pare ca prea ii consideri inferiori pe multi dintre cei ce scriu pe aici altfel de mesaje decat foarte pozitive. Ai dreptate, esti arogant, dar asta nu-i un motiv de lauda, mie nu-mi place de tine arogant. Iar aseara am preferat sa ma uit la Sinteza zilei in loc sa ma uit la tine si la Oana Dobre (parerea mea despre ea e neschimbata).
    Crezi ca daca ai scris ce-ai scris mai sus schimbi pe cineva / schimbi opinia initiala a cuiva?
    Tu te trompes, mon cheri!

  5. Prostie mare la varful tarii,cand pe zi ce trece numarul celor imbolnaviti de noua gripa creste ingrijorator,personalul sanitar(care si asa este putin)este trimis in concediu fara plata.

  6. Victor iti multumesc ca ai aratat ca pe langa infernul si nebunia asta de care ne-am saturat cu totii exista o viata de trait. politca si televizorul au ajuns sa ne hipnotizeze zi de zi. te respect si am un mesaj pentru cei de pe blog: make love not politcs…

  7. “Imi fac datoria sa va informez” ca NU am da gand sa scriu de “scelerarea’ ‘citititorilor derbedei’ care in loc sa comenteze subiectele frumoase pe care le postati “dau impresia” ca stiu de toate si de toti. Imi cer scuze in numele lor.
    Suna un pic a repros. Da, asa este, ca citind articolul de azi din JN mi s-au parut cunoscute
    doua pasaje: primul si P.S.-ul. Acestea au aparut in articolul ‘Intamplari din “cea mai mai tara proasta”‘ si nimeni, se pare, nu a
    cantarit greutatea vorbelor din acestea.
    Intr-un comentariu postat vis-a-vis de
    articolul de azi cu titlul “Marea scelerare TV”
    am atins cateva aspecte semnalate de D-l Ciutacu la PS.-ul facut. Se pare ca am pornit de la coada spre cap. Ma rog, cred n-are importanta ordinea in care le abordezi, conteaza sa intelegi de ce se framanta D-l Ciutacu alaturi de “poporul suveran”.
    Chiar daca in aparenta s-a ajuns azi la o intelegere privind o dezbatere macar in trei, moderator fiind ales D-l Turcescu, a candidatilor cu cele mai mari sanse la presedintie constatarea D-lui Ciutacu ramane in picioare:pentru “imposibilitatea staff-lor candidatilor de a organiza o dezbatere electorala” suntem “unicati in lume si un exemplu relevant de alienare si scelerare generala”.Si cine altul decat Basescu cauzeaza aceasta stare?.Dumnealui cauta si gaseste sau inventeaza fel si fel de motive “de a refuza
    confruntarea”.Oricat de ingaduitori, de toleranti sa fim nu putem sa nu observam ca “marele castigator al HAOSULUI creat este Presedintele” De ce? Pentru ca “joaca bine si viclean” trage concluzia D-l Ciutacu. Dumnealui nu ocoleste nici problema inexistentei oricarui fel de “democratie”. Concluzia zdrobitoare nu poate fi decat una:”…daca nu sunt in stare sa organizeze nici macar o dezbatere, cu siguranta nu vor fi in stare sa conduca tara”.
    Off topic.Se pare ca nimic nu merge cum trebuie, nici antrenamente pentru candidati nu sunt astazi.

  8. @Adriana: da’ uita-te la ce vrei si citeste ce bloguri iti pofteste inima. satisfa-ti obsesiile legate de Elena Udrea si Oana Dobre in alta parte.

  9. Domnule Ciutacu,
    Vorbesc doar in numele meu.
    Nu sunt alaturi de dumneavoastra, SUNT IMPREUNA CU DUMNEAVOASTRA, LA BINE SI LA RAU, LA BUCURIE SI LA SUPARARE, LA FERICIRE SI LA NECAZ.
    Nu vreau nimic din ce nu puteti sau nu vreti sa dati, nu cer nici o explicatie.
    Sunt undeva aproape, prin Bucuresti, cu grijile si problemele mele zilnice.
    NU, NU SUNT DE LA SRI 🙂 Sunt doar un om care va respecta si care se bucura de cate ori va citeste sau va asculta.
    Va multumesc ca existati!
    Cu deosebit respect

  10. @Cristina:si ce daca era Ciutacu aseara,ce facea?….si mie mi se pare ca Gadea a coordonat discutia foarte bine tinand cont de circumstantele intalniri,asa ad-hoc cum a macar a fost.Chia nu inteleg ce facea Ciuatcu aseara…poate ii lua replica “geniala” a lu’ Badea….”vrei sa-i despart eu”..:))…serios acuma,n-avea ce sa faca; a facut Antonescu destul; poate se enerva in momentul cand Ciuvica a adus aminte de implicarea lui Hrebenciuc in campania lu’ Vadim si Geoana ii spune sa-si tina gura ca nu candideaza el la presedentie,cat de frumos….bv lu’ Geoana…candidat….dar Ciuvica e invatat sa-si ia replici de genu’ asta;ok…hai ca am deviat de la ce vroiam sa zic….Cristina,n-avea ce sa faca Ciutacu!

  11. D-le Ciutacu, nu va prefaceti ca n-ati inteles ce am vrut sa spun prin “prezenta obligatorie”. Firesc era sa fiti acolo, atata timp cat de nenumarate ori ati invocat lipsa curajului d-lor Geoana si Basescu de a veni spre a va “confrunta” in direct, fie in cadrul emisiunii Sinteza Zilei, fie in Cuvinte Grele. Iar acum, cand in sfarsit vine domnul Geoana, domnul Ciutacu lipseste. Dvs. ce ati deduce din asta daca ati fi in locul meu? Singurii, consider eu, care ar fi putut sa-i creeze probleme d-lui Geoana ati fi fost dvs. si d-nul Stan (niciunul prezent). Domnul Ciuvica avea emotii mult prea mari, iar domnul Badea a fost lipsit de imaginatie.

  12. Cine intelege regulile tale le respecta oricum inainte de a fi formalizate , cine nu le intelege le va incalca in continuare . Imi pare sincer rau , dar ma tem ca va trebui sa te impaci cu ideea .

  13. @Porta: dumenavoastra nu reusiti sa memorati numele emisiunii mele si eu ma chinui ca patefonu’ sa va explic ca un invitat (fie el si realizator in alta parte) nu se poate chema singur intr-o emisiune realizata de altul. nici eu n-am multa minte ca stau si pierd vremea…

  14. Imi cer scuze, Vorbe Grele. Prin urmare, nu ati fost invitat de aceasta data. Dar, ati fi dorit sa fiti invitat? In locul dvs., ingenuncheam in fata lui Gadea, implorandu-l sa ma cheme in emisiune ca sa-l “distrug” pe Geoana.

  15. @ Porta

    Daca ai fost atent , Badea (cel lipsit de imaginatie) i-a pus lui Geoana o intrebare de la care acesta s-a eschivat – ceva legat de rolul lui Vanghelie intr-o Romanie condusa de Geoana (nu-mi amintesc exact formularea) . O intrebare esentiala , dupa parerea mea . Adica , inlocuim pe Videanu,Udrea,Berceanu & Co cu Vanghelie , Oprisan & Co ? Se aude ca favoritul doamnei Geoana (si implicit , al domnului 🙂 )pentru postul de premier ar fi Ionut Bazac -ministrul Ferrari . Interesant , nu ?

  16. @Porta: nu tineam sa particip la o poveste tv banala si nici nu-i visul vietii sa-l distrug pe Geoana. nu-mi amintesc sa ma fi angajat pe contract in staff-ul lui Antonescu, da’ daca am semnat ceva fara sa-mi dau seama va rog sa-mi amintiti. eu sa ma pun in genunchi in fata cuiva? nici macar daca vine Obama…altfel, ce legatura au trairile mele cu Geoana, Antonescu si Gadea?

  17. D-le Ciutacu , Victore, vezi , tot ceea ce ai scris mai sus este ABSOLUT corect, TEORETIC, in realitate … nu-i totul exact asa…: **** …numai familiei tale ii apartii cu adevarat, dar… prin faptul ca ai facut acest blog , ca ne dai voi se ne mai “descarcam ” pe el ( o parere, un of , o observatie ) , si nu oricum , ci chiar simtind ca ne si baga cineva in seama…, nu cred ca-ti este TOTAL indiferent…; prezenta ta ,uneori caustica , alte ori intelegatoare, uneori filozofica alteori moralizatoare, da o placuta senzatie de caldura , de apropiere umana ( chiar daca porti masca arogantei, ITI PASA, CHIAR ITI PASA DE NOI SI DE TOT CE SE INTAMPLA IN JUR, ALTFEL N-AI FI AICI ZI DE ZI CU NOI…, nu ne-ai citi, nu ne-ai “urechea”, nu ai veni cu noi si noi teme…!!!) Din TOATE aceste motive, desi STIM ca nu putem avea pretentia de a te imparti cu familia sau de a-ti cere ceva, TOTUSI speram ( de cele mai multe ori inconstient…) ca undeva , “o bucatica din tine” NE apartine si noua… de aceea de multe ori ni te adresam cu diverse apelative in functie de starea apropiere pe care o simte fiecare… ( si nu din lipsa de respect…) Stiu ca nu ai nevoie (aparent) de noi, dar totusi cred ca legatura asta nevazuta care s-a format intre majoritatea celor prezenti la tine-n “pridvor” actioneaza ca un drog…: abia cand n-o mai ai simti cat iti lipseste…. E DOAR o parere…!!!

  18. `N-am furat împreună, nu împărțim nimic.`…sa inteleg ca ati furat si impartiti doar de unul singur ?..da cu rest?

    `N-am câștigat nimic în viață cu sprijinul vostru`…cred ca totusi ceva ati castigat..raiting +/_ trafic pe acest blog, bun, rau, fiecare cu a sa parere, care datorita celor care va citesc, traieste..cred

    Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese-uri

  19. Si inca ceva, daca imi permiteti…chiar am inteles si inbteleg “rezervarea” Dvs… si tocmai pentru c-am inteles ma inclin!
    si ca sa ne amuzam altfel…cel mai tare a fost tot Mircea Badea la faza “VREI SA TI-I OPRESC EU ?!?” ne-am tavalit pe jos de ras toata familia!
    Smile Domnul Ciutacu!

  20. @Porta: am anuntat public: pe Antonescu sau pe Oprescu. multumit? la viitoarea poveste politica acolo unde nu are ce cauta politica ne despartim.

  21. Buna seara d-le Ciutacu,

    Din raspunsul pe care i l-ati dat lui “Porta”,inteleg ca nu ati fost invitat la emisiunea d-lui Gadea;rau pentru dumnealui.Pentru Dvs.,tot respectul!
    Am intuit ca nu ati avut o zi prea buna,dar a trecut ca oricare alta si ati invatat mai multe astazi-totul se adauga, in bine, pentru Dvs.

    Va doresc o seara care sa acopere toate(sau aproape toate)nemultumirile.
    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  22. @IoanaP: poate-mi explicati si mie de ce ar trebui sa particip la TOATE editiile Sintezei zilei. eu, unul, n-am reusit sa ma dumiresc, da’ o fi vreun inalt comandament care-mi scapa.

  23. Si citesc…..si citesc….și ascult…..și ascult………..vai de mama noastra dk si pe un blog, oricare ar fi el, nu poti sa respecti opinia si dorintele autorului acelui blog…oricare ar fi el….da deh….neam pierdut la ruleta destinului…

  24. Multumesc pentru raspunsuri si, daca-mi permiteti un sfat, v-as recomanda sa-ncercati sa va faceti mai mult timp pentru relaxare.

  25. In lumea bezmetica in care traim, cand iti pui sufletul pe masa (blog), nu te poti astepta sa nu profite unii si altii si sa nu ti-l calce, sufletul, de!- in picioare. Dvs stiti mai bine cui si de ce va adresati, dar oteliti-va, ticalosia n-are capat si nici masura si abia asteapta un calcai vulnerabil!! Va salut!

  26. D-le Ciutacu,

    Eu nu zic sa participati la toate,Doamne fereste!Dar,ne-am obisnuit ,de ,si aseara ma gandeam ca sunteti la intalnirea cu dl Crin Antonescu.Eu nu stiu sa va dau raspunsul,dar voiam sa fiti acolo.
    Acum,poate sunt rautacioasa,dar vreau sa va spun ce gandesc:e bine intotdeauna sa spui,ca, cetatean al acestei amarate de Romanii, ca il preferi pe x si sa votezi de fapt pe altul,ca e mai bine sa nu stie nici prietenii,nici dusmanii ceea ce gandesti de fapt-ca aici am ajuns.
    Am experienta ca “am dat mana cu un prieten si m-am ars de fapt”;vreau sa traiti cat mai putine astfel de evenimente.Cred ca intelegeti sigur ce vreau sa va spun.

    Cu sinceritate si acelasi respect,
    Ioanap

  27. :):):) bine spus .. sper sa mai scri pe blog ca altfel ziarele mele ar fi doar Cabral si Badea :(. Oricum, felicitari pentru sinceritate.. nu multi sunt capabili ;).

    Toata stima.. >:D<

  28. Ca sa fiu mereu aproape “de adevar” indraznesc sa ma bucur de ‘confruntarea’,hai sa nu exageram, de emisiunea in exclusivitate la Realitatea TV, invitatii fiind Oprescu si Antonescu. Deci nu toti candidatii au ajuns niste scelerati,si daca cumva au “pus botul ” ieri “ca niste fraieri” ridicand “mingea la fileu” lui Basescu, astazi au punctat clar:”Prima prioritate” pentru ei si ‘poporul suveran’ este UN ALT PRESEDINTE”.Vocile lor erau distincte ca intr-un concert simfonic.

  29. Buna seara, domnule Ciutacu
    Scuze pentru deranj, dar ma arde sa spun ceva: dupa ce s-a “tras cu piciorul” (precum miresele la biserica) tot raul posibil in amarata asta de tara, eu am convingerea viscerala ca de acum incolo toti, dar absolut toti se vor prevala de precedente si vor face cu usurinta la fel si chiar mai rau. Nimic nu-i va impiedica. Si cand slabiciunea omeneasca ma face sa ma infurii, le zic din rarunchi:”Manca-v-ar inima cainii!”
    Insa cat respir, in tara mea, trebuie sa stie ca nu mor caii cand vor cainii!
    Acum multi ani, la 1 decembrie 1955, Rosa Parks s-a urcat in autobuz si, obosita de munca s-a asezat pe scaun. Apoi a trebuit sa coboare si, impreuna cu multi oameni nu s-a mai urcat in autobuz 381 de zile.
    Atat.
    Din partea mea, toate gandurile bune pentru dumneavoastra si cei dragi si multumiri!
    Cu stima,
    Luminita Popescu

  30. @Porta
    Un barbat adevarat ingenuncheaza doar in urmatoarele cazuri:
    – in biserica daca este credincios
    – in fata iubitei cand o cere in casatorie (nu este obligatoriu, este la placere)
    – in fata copilului ca sa ii lege sireturile
    – iarna cand cade pe gheata.
    Cum adica “ingenuncheam in fata lui Gadea, implorandu-l sa ma cheme in emisiune”???
    Si daca raspunsul era NU?
    Cu orgoliul personal cum ramane?
    Imi permit sa iti spun asta DIN PRIETENIE.
    Te rog sa nu o iei ca pe o morala ieftina.
    Am facut greseli in viata pe care acum le regret, am insistat atunci cand nu trebuia sa insist si am suferit si mai mult dupa aceea.
    Invata din greselile altora ca nu ai timp sa le faci tu pe toate!

  31. Ce nu a fost in regula?
    Ce Dumnezeu tot vroia lumea sa se intample…s-antamplat ce era de asteptat,a furat-o Geoana…lucru de care se ferea Gusa cu o seara inainte,pe motive de strateg…:))
    Si am mai citit mai sus ca cineva spunea ca Gadea era interesat de publicitate mai tare decat de confruntare…pt toata lumea-news-flash!!!…de acolo vin banii ma…normal ca era interesat de publicitate….ce mi-a placut mie ca si Geoana era interesat de publicitate,poate mai tare ca Gadea, doar ca el nu stia saracu’ cum sa fuga mai repede de acolo..:))

  32. Nu stiu ce a declansat reactia asta dar cred ca oricine intra aici o face pt ca ai starnit in fiecare din noi un soi de sentiment:respect,curiozitate,ura,frustrare etc.Sub anonimat,fiecare isi spune parerea si atat,pe cand tu esti acolo stim cum arati stim ceva din viata ta privata. Tu ce stii despre noi? Nimic sau doar ceea ce vrem noi.Si atunci nu mi se pare drept ca cineva sa vina aici si sa verse ce vrea doar ca tu ai un blog si ca esti persoana publica(astea ti le-ai asumat oricum).In ce ma priveste sunt o femeie matura si am o slabiciune:imi plac oamenii destepti asa ca eu pot sa-ti spun doar atat:RESPECT!

  33. Domnule Ciutacu, se vede treaba ca nu aveti nici o scapare.
    Din an in pasti incercati o tema de discutie care nu are nici o treaba cu politica si puii astia de zmei o tin langa-langa numai intr-a lor.
    Condoleante. 🙂

  34. Victor, esti si atat. Pentru asta ai link pe blogul meu. Iti multumesc, dar nu-ti cer nimic. Gresesti, totusi, undeva: nici macar sotia si fiul nu au dreptul sa-ti pretinda ceva. Tu doar lor le permiti. Atat! Fii persoana foarte publica in continuare, ca o faci bine!

  35. D-le Ciutacu,
    Chiar sa stiti ca nu aveti scapare-“puii astia de zmei” va iubesc,na!Putem sa facem altceva?!
    Cu acelasi respect,
    Ioanap

  36. Domnule Ciutacu sau Victore, daca-mi permiti , ca suna mult mai calduros si prietenos ,sunt de acord in general cu toate punctele din text, cu toate ca n-am priceput cine anume a sarit calul in asa masura incat sa te determine sa scrii randurule de mai sus. Nimeni nu e perfect, dar daca calitatile sunt mai multe decat defectele persoanei in cauza atunci a trecut ” testul ” .
    Sunt mai multe motive pentru care eu te apreciez, insa cel mai mult imi place ca esti opusul lui Radu Moraru.

    Cu prietenie si respect,

  37. TREBUIE sa scapam de tiran. Asta e important. Ăia ce ne-au enervat ieri sunt neşte potenţiali tirani. Măcar unul ştie lucrul ăsta. Ieri omul era la fel ca şi tine. A dat din timpul lui pentru ca apoi zdrenţele roşii să-şi pună curul pe moşie. Aşa că omul a spus pas, şi gata. Ce atât tam-tam?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.