Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Dragii mei Sorin, Sebi şi Elan…

Dragii mei Sorin, Sebi şi Elan…

Încep prin a vă mulţumi atât pentru amiciţia voastră (paralelă), cât şi pentru ofertele tentante pe care unii dintre voi mi le-aţi făcut de-a lungul istoriei recente şi pe care, probabil, mi le vor face alţii dintre voi (sau chiar aceiaşi) în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat. M-am bucurat că mi-aţi apreciat munca şi priceperea. Interesul vostru a fost de fiecare dată, pentru mine, ca un balon de oxigen. Îmi place să cred că, oameni de business fiind, n-aţi luat refuzurile mele, generate de motive mult mai puţin prozaice decât s-ar putea intui, personal. Cred că destinul a făcut să nu mă revin pe un cal alb în Realitatea, cu emisiunea gândită la începuturile mele în televiziune taman pentru trustul Realitatea, pe post de salvator al prime time-ului vostru. Puteam s-o sug prin batistă/calorifer, dar am preferat să nu.

Am ales să continui în Antenă, între altele, pentru că aveam ceva de demonstrat, vouă şi lor. Se pare că nu mi-a ieşit tocmai rău. Dar, oricum, voi aţi supravieţuit decent. Toţi vă cântau prohodul şi uite că încă daţi nervos din mânuţe. Mai o nuntă a secolului, mai un divorţ de miliardari, mai un amant al Elenei Ceauşescu, v-aţi încropit binişor. Turcescu v-a luat caşcavalul şi v-a vândut tiranului, pe Stancu şi Ursu i-aţi împins pe scări ca să nu vă mai blocheze Blejnar conturile, dar v-aţi scos o vreme la vopsea cu Tănase şi Dinescu (azi traşi la depou), aţi valorificat-o pe sexy-Corina şi l-aţi descoperit pe ţărănoiul (cum a zis tradiţionalul vostru invitat nea Gigi, slăvit fie-i numele-n veci!) de Striblea. N-aţi rupt norii, dar aţi rezistat decent. Dacă nu ştiţi de ce, aflaţi că nu doar injecţiile voastre financiare au ţinut Realitatea vie, ci priceperea şi devotamentul unor oameni pricepuţi. Care au construit, cândva, un post foarte bun de televiziune. Şi pe care sunteţi voi pe cale să-l îngropaţi.

Dragii mei, până la urmă, voi sunteţi majori şi vaccinaţi. În joc sunt banii voştri, interesele voastre, orgoliile voastre, umorile voastre, vendetele voastre. Probabil că ştiţi, fiecare-n parte, ce aveţi de făcut. Dar îndrăznesc să vă rog, timid, să rezolvaţi odată problema şi, după ce vă stabiliţi în luptă dreaptă învingătorul, să lăsaţi naibii Realitatea să funcţioneze. Dincolo de faptul că detest ideea că aş putea vedea încă un lot de ziarişti pe stradă şi pe Băsescu frecându-şi lăboanţele de bucurie, nu mă încălzeşte cu nimic când chiar n-am cu cine-mi măsura forţele, la cine mă raporta. Lăsaţi-mi mie plăcerea sadică de a avea cu cine mă bate şi, dacă nu sunt prea patetic, societăţii româneşti să aibă între ce şi ce să aleagă.

Al vostru,

Victor

Comentarii

comentarii

Similar Posts

44 thoughts on “Dragii mei Sorin, Sebi şi Elan…

  1. Eu sper ca pana de Craciun sa te bati si cu DigiTV si cu B1tv, alaturi de Realitatea. Cu cat mai multi competitori, cu atat mai bine pentru mine, telespectatorul.

  2. Profit si eu, cand ajung la PC (pana-mi vin copiii acasa, sa comentez cate ceva. Exact asta doream sa va intreb, despre RTV. Oare sa fie vreo legatura, cat de mica, intre divortul Sebi-Elan si promovarea cu obstinatie a medicului UPU, transfug pe la nu stiu cate partide, Ciuhodaru? Sau, RTV, incearca sa se razbune pe INTACT? Imi amintesc ca Elan o gratula pe doamna Camelia Voiculescu, atunci cand, dezinteresata si generoasa, i-a oferit sprijinul, cand cu declararea insolventei RTV.
    P.S. Cred ca, daca RTV se destrama, Andreea Cretulescu ar fi binevenita la Intact. Ce spuneti?

  3. Victor,tu le dedici mesaje ,iar eu iar sunt invitata la chat,sa inteleg ca trebuia sa iau act de plecarea lui Ghita.Nu inteleg ce vor de la mine,esti o rara avis care ma tolereaza,imi dau si eu cu parerea,stiu ca de multe ori pe langa subiect,foarte rar ma supun si cu greu,am nevoie de o vointa imensa pentru a face acest lucru,m-am obisnuit asa,daca am criticat antenele,daca nu prea am chef sa ma uit la emisiuni,nu inseamna ca incep si pe realitatea sa imi expun parerile.Sunt destul de multi oameni care isi expun suficient parerile si acolo.

  4. @Irina: eu stiu ca, atunci cand nu te intereseaza ceva, taci si treci mai departe, nu scrii 500 de semne, aproape un comentariu, ca sa explici de ce nu te intereseaza sa comentezi
    @mada_lina: n-au nici o treaba una cu alta. Andreea a plecat din Inact la Realitatea, deci stie drumul. nu spun nimic, n-am atributii manageriale in trust si nici nu aspir la ele.
    @Catalin: hai sa pastram proportiile. eu am nevoie de Realitatea concurenta tocmai fiindca milogii aia nu exista profesional.

  5. Uneori, ca acum cand am citit ce-ati scris, imi mai revine speranta ca nu numai eu gandesc decent si cu bun simt invinuindu-ma de fiecare data ca doar varsta si educatia “gresita” a celor 7 ani de-acasa e de vina. Imi place ce ati scris si cum ganditi despre competitor. Respect!

  6. “It’s good to be King”,
    da’ fara competitori e ca datul la perete
    (tenis, bre) 🙂 .

  7. Victor, scuze pt ca este offtopic dar vad ca absolut nimeni din media nu se uita spre hotia tvr:
    anual sint furati din banii nostri aproximativ 300 milioane euro prin hotia enel (taxa radio-tvr)
    ca sa avem un mastodont format din SASE posturi tv si SAPTE posturi radio

    spre exemplu ce fac altii unde nu mor copii incendiati in maternitati din cauza restringerilor de personal iar nivelul de trai este mult superior romaniei

  8. Libertatea presei este binecuvantare atunci cand se scrie despre altii si calamitate cand ne gasim pe noi insine acuzati de multe. Samuel Johnson

  9. Vedeti, de-aia n-am io intrebari! Ca va cunosc! Admirabil punc de vedere si ditamai portocale ale curajului, ale fair play-ului si ale bunului simt! Ma faceti sa ma simt mandru! Va salut,

  10. Merita asa batalie o televiziune de stiri? Mai poate fi ea resuscitata sau acest scandal o va ingropa definitiv?

  11. imi cer scuze de off-topic.
    apropo de pina unde se poate cobori
    o televiziune ca sa faca rating (nu la noi)
    si cum batjocoresti imnul national al unei
    alte tari:

    (am vazut in emisiunea d-nei Firea, unde
    erau prezenti d-nii Adrian Nastase si
    Sorin Rosca Stanescu)

    http://www.corectnews.com/social/imnul-national-al-romaniei-batjocorit-sua

    Nu cunosc daca e o facatura sau nu,
    dar daca da: mi se face rau cind il vad
    pe jegul alea in verde cum face asa ceva
    si pe scirbele alea din emisiune ce i-au permis asta.

  12. Scandal de rating ,dar eu revin la ce am spus pe la inceput de an: Vantu va fi liber, va “darui” una televiziune Realitatea, Dar cui?
    Elan, cumparatorul, a scapat chiar la Realitatea o propozitie ce mi-a confirmat banuiala de atunci:” sant prieten foarte bun cu Sorin (Blejnar) “. Vedem mai in iarna in ce directie o va lua politica editoriala a Realitatii si cati vor mai fi acolo.

  13. RTV-ul nu mai scapa de inchidere nici daca difuzeaza filme porno in prime-time, deoarece si-a pierdut credibilitatea, prin manipulare: CTP-ul spunea, recent, ca se extrageau pasaje din emisiunea pe care o realiza cu E.Hurezeanu si ca se foloseau, afara din contextul lor, in batalia cu Basescu. Apoi prin tabloidizare: saltul de la stiri de interes public la cele care intereseaza un anumit public, crescut pe manele si atent la ciorapii lui Sanzi.

  14. Singurul de care ma bucur ca o ramas sa taie frunza la caini e dobitocu ala de nasu’.

  15. cu scuzele de rigoare pentru off-topic
    si completare la filmuletul prezentat
    in emisiunea precedenta (de l-am vazut):
    am inteles ca e un fake, iar originalul e aici.
    http://www.youtube.com/watch?v=XpQQpIOCp_A

    puteau si oamenii sa se informeze inainte
    sa dea pe post o mizerie al carei singur
    scop e sa inflameze atmosfera.

  16. Buna seara d-le Ciutacu,

    Eu vreau sa reziste “Realitatea Tv.”Habar n-am de ce lupta dau ei acolo,Sorin, Sebi şi Elan…
    Mie imi place Dl Striblea-ma mai uit la emisunile dumnealui;cred ca e prea incisiv uneori si asta imi place.Asta e parerea mea(deocamdata).

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    Ioanap

  17. Si uite asa-ti face mintea pui. Cu cat dai unul? Esti cam scump in genialitate, dar si cand te scremi… Nu de alta, alti nici nu mimeaza. 🙂

  18. Victore,
    Ref: Offtopic
    Aseara Razvan Dumitrescu era extrem de intrigat despre faptul ca sunt politicieni care iau imprumut de la persoane fizice. Spune-i ca nu trebuie sa sufere si nici sa fie invidios. Stiu ziaristi care au luat imprumut de la politicieni si nu i-a costat decat realizarea unei emisiuni de promovare a celui care i-a dat banii, evident platita tot de cel care a dat banii.

  19. Pai astia,patronii d la rtv,nu sunt oamenii de afaceri adevarati domnule. Daca va disparea realitatea,este datorita faptului ca ghita,vantu,elan nu sunt afaceristi veritabili. Eu au facut averii datorita speculatiilor imobiliare sau tepelor trase,nu datorita unui concept d afaceri pe bune.

  20. Sincer, nu ma uit la alte posturi de stiri sau talkshow-uri, prostia si logica de maimuta a unora imi provoaca alergie. Nu-mi risc sanatatea :))

  21. @bigradu: mi-ar placea sa-i si nominalizezi. eu n-am luat si nu vreau sa fiu bagat in aceeasi oala.
    altfel, baietii aia de la ANI au fost inainte procurori, unii chiar la PNA, azi DNA. ar fi interesant de vazut daca nu cumva s-au intalnit in viata, pe traseul penal, cu imprumutatorii

  22. Realitatea tv.,unul dintre cele două posturi care contau în zona politicului riscă să devină Realitatea„mondenitătilor de cartier”,ieftine si vulgare,la concurentă cu PRO tv./ora 17,sau o marfă de vânzare,ca ultimă solutie în lipsa profesionalismului.

  23. Ca in orice competitie conteaza mult sa-ti respecti adversarul si tu o faci,e bine si duce la evolutie. rtv nu mai e demult ce a fost,au stiut sa-si alunge adevaratii jurnalisti,de mult nu ma mai uit la ei,prefer sa ma informez de la A3,cand am chef de politica am ce gasi la voi.Ma plictiseste prostia si lipsa de curaj,de a spune lucrurilor pe nume.Ii trebuie lui boc lunetisti,nu se mai simte in siguranta la Timisoara?!

  24. Victore,
    Uita-te in declaratia mogulului si pe urma urmareste emisiunea cu “cool mogul”. Ai sa-l gasesti (ce coincindenta!) pe Mihai Gadea.

  25. PS. Evident, nu te bag in aceeasi oala.
    Din pacate, sunt unii pe langa tine care isi compromit reputatia lor personala si va compromit reputatia voastra (ca breasla).

  26. PPS. Inca ceva: la cat de obiectivi sunt cei de la ANI, DNA, etc. nu merita altceva decat un tratament SUBIECTIV:)

  27. @bigradu: Mihai nu-i demnitar/functionar de stat care sa se imprumute de la cei care pot face obiectul controlului lui. daca-i dadea A3, nu Voiculescu personal, o locuinta ca beneficiu managerial, era mai OK? hai sa nu confundam planurile.
    sunt detasat, pe mine nu ma atinge povestea asta. Voiculescu nu s-a oferit sa ma ajute, eu nu i-am cerut. continui sa locuiesc legal, cu chirie, la stat si sa astept, fara sa intervin, ca statul, prin reprezentantii sai, primarul general si consilierii, sa scoata la vanzare, in conformitate cu prevederile legii, ultimele 120 de apartamente din Bucuresti pe care le-a construit, le-a repartizat si care nu beneiciaza de un regim privat de proprietate.
    @eugen: multumesc pentru lamuririle competente 🙂

  28. Ca sa vezi ce surpriza!
    El a cerut si apoi a primit. Pe urma i s-a cerut si el a dat (si continua sa dea)
    Tu nu ai cerut si nu ai primit. Iar acum nu ti se cere si nu dai.
    Oare de ce?
    In alta ordine de idei, Mihai nu este demnitar/functionar public. Dar este jurnalist care face emisiuni politice si ia bani imprumut de la politicieni. Oare este bine?

  29. tare mi-e teama ca pe masura ce Realitatea se prabuseste atat din cauza tiganelilor dintre cei care conduc postul,cat si din cea a “specialistilor” ucigasi de rating , se vor infltra niste radicali basisti care vor schimba brusc politica editoriala a postului.Si sa vezi cum o sa inceapa Basescu sa vina din nou la realitatea.Cam atata cu postul mogulului.Rusine DINU PATRICIU.In rest:RESPECT ANTENISTILOR

  30. sincera sa fiu, nu urmaresc realitatea cei care au fost buni au plecat sau mai bine zis au fost dati afara, si acum ii urmaresc la postul vostru, dar sunt de acord ca atata timp cat mai existau anumite emisiuni aveai si tu cu cine sa te bati in raiting, insa pentru noi vei ramane mereu NR.1 fara sa va lingusesc, chiar si atunci cand ne certati aici pe blog, oricum va citim cu placere. dana

  31. Formidabil maestre pot sa-ti spun asa,este excelent scris si gandit acest manifest sau scrisoare.Sunt slabi cei de la realitatea si B1,lasul de Oancea, cu emisiunile lor de rahat despre Ceausescu care nu mai este demult dar il avem pe Basescu pe aproape.Hai la treaba si sa lasam istoria ca prezentul ne omoara.

  32. domnule ciutacu, comentariul meu nu are nici o legatura cu cele de mai sus dar am o rugaminte: la emisunea dvs. poate puteti sa ii invitati pe dl.academician eugen simion si (cat mai des daca se poate)pe dl.bogdan teodorescu. sunt invitati si la dl.gadea dar din pacate nu sunt lasati sa vorbeasca (evident din cauza formatului emisiunii).multumesc

  33. Buna asta: “Toţi vă cântau prohodul şi uite că încă daţi nervos din mânuţe.” =))))

  34. Vineri seara, la club Diesel, Marian Vanghelie s-a intalnit cu Dorin Cocos. Au petrecut impreuna mai multe ore.

  35. @INFO: am ajuns si eu pe-acolo, pe la 12 noaptea, da-i carciuma si nu (mai?) era nici unul dintre ei 🙂

  36. buna seara ma numesc rica paraschiv sunt din bucuresti si am si eu o nelamurire va intreb pe dumneavoastra ca am vazut ca spuneti lucrurilor pe nume oare la 25 30 de ani poti sa te numeri printre milionari romaniei oare? intreb si eu sa nu mor proasta cand a avut timp domnulacela care e in divort cu sotia din cauza patriciei casssa faca atitea milioane intr-un timp atat de scurt ca eu am 60 de ani si nu am bani nici de inmormantaredupa o viata de muncaas dori si eu un raspuns daca nu la tv poate pe adresa me de meilva multumesc anticipat

  37. Felicitari,mister Victor.Corect tintit,nemteste.Asa este,pe motiv de sugere prin batista si afiliere de tradatori platiti regeste a pierdut Realitatea.Nu-i vorba,ca suntem curiosi,sa vedem cum vor trada unii pe mai departe si kilul de portocale al presedintei tarii aceleia nordice,doamne iarta-ma de regalitate.100 % abdicat… Pacat ca CNN-ul romanesc a sfarsit in chip balcanic,ma rog,otv-istic cu voia Dvs.SOV a fost inspirat atunci cand nu a influentat politica editoriala a Academicienilor,chiar daca il loveau puternic in plin scandal FNI.A avut ragazul timp de un cincinal,sa procedeze la fel si cu Realitatea.S-a imbatat cu apa turcita,bauta dupa baclava politica,excesiv de dulcegarita.Si l-a solicitat pe doctor Ghita,pare-se autopsier vocational.
    Cer permisiunea unui sfat de final.Oricare va fi catarea Antenelor,sa ramai acelasi om corect,inainte de a fi jurnalist.Nu e deloc elegant si corect,cum se “gratuleaza” Badea si Moraru.Le propun,sa formeze un trio formidabil cu Tribunul.Sper ca nu asta se invata la scolile de presa,cu care se tot mandresc trusturile.De altfel,pentru ca le-am atras atentia ambelor trusturi,in epistole destul de substantiale despre deviationismul de tip radio-sant five’o’clock,am primit raspunsuri peste timp…Acum ascultam ecouri,de tip razboi mafioto-cartier.Sunt de acord cu Liviu Mihaiu,eram un ahtiat dupa presa,citeam tot,urmaream dezbaterile,acum incerc sentimente pe care imi e jena sa le numesc.

  38. I-e frica lu’ Gadea ca nu mai are emisiuni de dat daca mai pleaca unii de la RTV? E cam full house la A3 dar oricand e loc pentru A4 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.