Esti aici:
Prima pagină > Blog > Imperiul Ciutacesc > Dragi români care le știți pe toate…

Dragi români care le știți pe toate…

Observ, nu cu mare surprindere, dar cu destulă dezamăgire, că, prin ultimele apariții televizate, am dezamăgit o mulțime de oameni care habar n-aveam că mă simpatizau. Ca să (re)punem lucrurile-n ordinea firească, dar fără a avea pretenţia de divă că mă uit în ochii poporului român, fac niște precizări. Luaţi act de ele.

1. Continui să cred că o eventuală realegere a lui Traian Băsescu ar fi cel mai oribil lucru care s-ar putea întâmpla acestei țări și mie, personal. Am strigat peste 3 ani împotriva acceselor sale autoritare și voi continua s-o fac mereu când va fi cazul.

2. Faptul că eu cred că actualul președinte este nociv pentru democraţie nu mă va face niciodată să nu gândesc cu propriul cap și să declam cu tărie falsă că oricare dintre ceilalți este strălucitor. Îmi pare rău, subiectiv pot fi lejer, ticălos niciodată.

3. Nu sunt angajat ca să-l termin fizic sau nervos pe președintele Băsescu. Contractele mele profesionale nu depind de viitorul politic al acestuia. Vă rog să nu-mi puneți mie în cârcă responsabilități pe care nu mi le-am asumat vreodată.

4. Aș fi preferat să vă așezați în spatele meu când Traian Băsescu părea infailibil și invincibil, când oamenii lui îmi hărțuiau familia, nu după ce a început să bată un vânt, chiar dacă deocamdată timid, de schimbare. N-am vocație de martir fraier, căruia să-i transferați voi, întru responsabilizare suplimentară, lașitățile voastre.

5. România este cu adevărat țara tuturor posibilităților. Dacă vreți cu adevărat să vă schimbați preşedintele, nici mama hoților nu vă poate opri. Dărâmați prin prezența voastră masivă ușile secțiilor de votare, nu așteptați în fața televizoarelor să vă anunțe Ciutacu la televizor că ați câștigat prin neprezentare; n-o va face.

În concluzie, nu vreau să fiu (şi, deci, nu voi fi) un TRU al lui Crin Antonescu. Nu mă pot transforma în altc(in)eva decât sunt în realitatea de zi cu zi. Dincolo de lipsa dorinţei, n-am nici măcar talentul necesar. Originalul e mult mai priceput decât mine. Sper că va demonstra deseară, de la 21, la Vorbe grele.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Dragi români care le știți pe toate…

  1. yeah, good point Mr. Ciutacu, ma numar printre oamenii care in 2004 au votat cu Nastase din ideea de a nu vota cu Basescu, in 2007 am votat impotriva lui din nou, si voi continua s-o fac atat timp cat mai candideaza, pt orice functie, nu numai presedentie. NOI toti ar trebui sa facem ceva impotriva lui, nu doar cei de la Sinteza Zilei, tu sau Badea, iar EU o voi face in toamna, aflu unde am sectie de votare in LOndra si merg, nu ratez pt nimic in lume sa votez pe altul.

  2. Buna ziua!Eu cred ca cei care au vrut sa inteleaga au inteles deja,explicatia e foarte concreta si corecta,doar ca intotdeauna vor fii unii care nu vor si altii care nu pot sa inteleaga.Mult succes in continuare!

  3. Sa inteleg ca vine Tru diseara la tine?…
    Jesus…daca e pe bune, nu vreau acu sa ma dau in mare sustinator al tau… da cum pana mea o sa rezisti fara sa vomiti?

  4. Nu poţi fi niciodata un TRU al lui Crin, de fapt nimeni pe lumea asta nu poate fi un TRU, TRU are un talent nemaivăzut pînă acum. Talent în săruturi pasionale.

  5. Ciutacu vs TRU… o confruntare pe care sincer o astept de ceva vreme. Oare ce ar raspunde d-l TRU la intrebarea pe tema:
    Deontologia jurnalistilor si cum a aplicat-o dansul, pe vremea cand presta meseria.
    Oare ce spirit deontologic l-a impins alaturi de echipa Partidului DemaGogului si al Lingusitorilor?

  6. Nu stiu daca trebuie sa demonstrezi cuiva,ceva iar acei compexati,terminati,incordati care nu-si au locul in societate ,sustinand sus si tare ca Base ar fi ultima lor speranta de mai bine,sa-l ia acasa si sa se spele pe cap cu el,poate cei care au matreata vor scapa de ea .Basescu a distrus tot ceea ce au construit parintii nostrii iar unii refuza sa vada aceasta nenorocire .Pana la ora 21 sunt multe ore de asteptare .

  7. Si eu cred ca Basescu este nociv pentru democraţie! De aici in colo sunt numai: Parole ! Parole! Parole, un cântec vechi ca mi-a făcut tinereţea frumoasa! 🙂

  8. Ah, ce veste minunată! Vine Stradivarius! Te rog frumos să nu îl întrebi despre Parlamentul European, cum funcţionează şi alte alea! Ar fi păcat să falseze şi să strice melopeea…

  9. Am recitit postarea si ma simt vinovata ,nu ,nu ai dezamagit lumea pentru ca asa cum spuneai si tu in articolele anterioare ,sunt doua categorii de oameni iar daca cei mentionati de mine in comentariul anterior se simt frustrati,nu este vina ta .Culmea este faptul ca “EI” si-au si gasit persoana pe care cred ca o pot intimida prin exprimarea parerilor lor care defapt pentru cealalta categorie de oameni nu conteaza …

  10. eu am votat mereu impotriva lui basescu si o sa votez mereu impotriva lui, deci eu nu fac parte din “categoria” lasilor, numai ca tu ai o putere mult mai mare decat a mea sau a altora, fiindca tu apari la tv si poti VORBI pe cand noi doar putem scrie pe blog la tine si prin urmare ai o responsabilitate mult mai mare decat avem noi… pe mine personal nu m-ai dezamagit prin ceea ce spui, ci ma deranjaza insistenta cu care o promovezi pe ziarista-amica de la “oficios”,oana dobre…pai dragutza asta de oana se declara aseara o deontoloaga impartiala, uitand probabil cat de impartiala era in 2004 cand il injura pe nastase pe unde-l prindea si cand spunea cat de “bun si frumos” e basescu… probabil ca si acum il mai “iubeste” pe nea oachi, dupa felul in care il tot intrerupea si bruia pe bogdan teodorescu in momentul in care acesta prezenta sistemul totalitar pe care si-l construieste base… victore, intreb-o daca il mai “iubeste”, daca o sa-ti puna placa cu impartialitatea,deontologia si altele, e cat se poate de clar… responsabilitatea ta e mult mai mare decat a noastra luata separat

  11. Şi-am să spun despre patrie că e o femeie. Şi patrie sună bombastic, a devenit grandios şi ridicol ca plimbările turistice prin catedrale catolice, patrie e ca şi cum îi spui femeii tale “femeie” şi ea e obişnuită cu dulcegării fade, alinturi deocheate, subtilităţi de mahala. Şi totuşi, nu e femeie? Nu e patrie?
    Dacă ţi-aş spune că ştiu exact ziua când am cunoscut-o şi cea în care m-am îndrăgostit, aş minţi. Aş minţi şi dacă aş spune că e vorba de-aceeaşi zi. După atâta dragoste la prima vedere, am început să o preţuiesc pe cea adevărată, până la orbire.
    Primele amintiri sunt legate de un atlas, de o discuţie auzită întretăiat, de o lecţie de istorie prost construită. Apoi de nume, de cântece, câteva glume neînţelese. În fond, tu ce mai ştii din prima zi cu femeia iubită? După ani, o pojghiţă silnică se depune ca cearceaful pe morţi. Din grund, din silă, din rutină şi gesturi insuficiente. Mai păstrezi doar o tainică înfiorare, când ţi-ai spus în gând că-i a ta, şi apoi două-trei suveniruri desuete pe care ea, femeie în toată puterea cuvântului, cu memoria unui asasin antic, ţi le aminteşte la aniversări. În rest să cumperi pâine, să îi vezi carnea îmbătrânită de alţii şi să taci.
    Am început să o iubesc înainte să o cunosc cu adevărat, ca pe toate femeile. M-am enuziasmat copilăreşte şi am plutit prin istoria ei cosmetizată fugitiv. Am crezut că ea nu poate plânge, că e frumoasă dimineaţa, că zorii istoriei o prind mereu trufaşă, cu rimelul la îndemână şi domnitorii în port-ţigaret. Fiecare credem asta, în valuri de senzaţii care tiranizează principiile.
    Am descoperit-o hulpav, involuntar aruncat în caruselul destinului. Cu nerăbdarea unui puşcăriaş eliberat am sfâşiat pădurile, munţii, delta, dealurile şi izvoarele ei. Venit din câmpie, credeam toată patria o câmpie. La fel cum tu, fără să ştii, cauţi femei care să semene mamei tale.
    Şi nu e vorba de iluzii freudiene, nu e un tangaj între esenţă şi ambalaj. Pur şi simplu câmpia era frumoasă, şi patria auzeam că-i asemenea. Cum raţionamentele logice erau palide şi eu tânăr, câmpia era patria. Femeia.
    După atâta vreme alături, am căpătat şi din înţelepciunea şi din mojicia ei.
    M-a cucerit ca toate femeile miraculoase ale lumii. Fără să vrea, absentă teatral, ignorându-mă cu toată melancolia şi sufocându-mă cu toată gloria ei risipită. Parfum ieftin de Stambul în altar de mânăstire răcoroasă. Şi caldarâm vienez potcovit cu clape de acordeon.
    Am fost al ei dinainte să mă vrea şi am crezut că-i a mea în fiecare zi. N-am trădat-o niciodată dar nici nu cred s-o fi făcut fericită până acum. Ca un zănatic imberb, a trebuit să zgândăr sub poalele vecinelor, să lâncezesc în aşternutul de rubin al conteselor, apoi să cad în poala târfelor, ca să îi pot aparţine cu adevărat. Am trăit în alte părţi câte puţin, ca un adulter impus, înscrins în orgoliul meu ştirb de bărbat, pentru a înţelege – celelalte erau doar ţări, ea era patria.
    M-am întors îngenuncheat şi cu banii cheltuiţi mai mereu. Am fost fericit atât de mult nopţile acelea încât derizoriul meu e depăşit doar de ruşine. Dar ca şi tine, aş pleca iarăşi, aş face-o oricând, aş spune că nu o înşel. Şi totuşi m-aş întoarce mereu acasă.
    Ca o femeie în toată puterea cuvântului, patria, ca şi soţia, nu ştii niciodată dacă te-a iertat. Sau dacă poate asta. Sau dacă nu s-a răzbunat trădându-mi la rându-i aşteptările, dacă nu are cumva maturitatea seacă de a înţelege ereziile unui bărbat slab şi tâmpit. Şi fiind femeie, cred că o are.
    De ziua ei n-am făcut niciodată nimic, am uitat-o de atâtea ori şi m-am înălţat pe atâtea piedestaluri de fum încât nu merit nimic. Şi primesc zilnic totul. Fără să cer, fără ca totul să fie totdeauna şi bun.
    Lucurile pe care le adoram la început la ea au început să mă enerveze. Mâncarea pare din ce în ce mai sărată, gunoiul pe care îl strânge conştiincios zace în oamenii ei. Repetarea constantă a aceloraşi greşeli are ritmul cicălelii de muiere aprigă şi nătângă. Simt deseori că nu mai rezist dar o văd cum se strânge la rându-i, în colţuri de cameră, şi plânge cu genunchii la gură.
    Nu o voi şti niciodată cu adevărat la fel cum nu îmi va spune niciodată pe nume. Mă emoţionează prin aceleaşi lucruri prin care mă izgnoneşte şi mă scârbeşte violent. Contrastantă şi impetuoasă, patria e un trecut şi o oglindă şi un fel de a rupe pâinea în loc să o tai meticulos cu cuţitul.
    Ce am făcut pentru ea? Ce a făcut pentru mine? După atâţia ani, gândul că vom sfârşi amândoi într-un azil astupă răgazul pentru întrebări. Ne-am obşinuit unul cu altul. Îmi înghite dragostea pentru poezia franceză, întorc capul când idolatrizează dive de doi bani, bogate şi cu tinereţi dubioase. Greşim? Ţi-am spus, la ce bun să ne mai întrebăm?
    M-am căsătorit cu ea parcă acum 1000 de ani. Şi ţie ţi se pare la fel. Avem copii mici, toate visele mele în care ea se regăseşte şi fără de care nu pot. Şi copii mari, plecaţi, întâmplări pe care le dospesc în inimă cu jind şi pe care dacă le-aş scrie le-aş pierde pentru totdeauna, ca şi cum ţi-aş vorbi la o beţie despre felul în care mă mângâie ea.
    Nu mă mai pot uita la alte femei. M-am obşinuit, m-am încrezut prea mult în puterea mea de a fi cuceritor pentru a sfârşi lângă o patrie care nu a cucerit niciodată nimic. Când mă-nfurie, aleg în gând alte o mie de femei. De parcă aş putea să o iau de la-nceput. De parc-ar fi putut să fie altcumva. De parc-aş fi vrut cu adevăra asta.
    Ce vezi tu nu înseamnă nimic. Îţi poate părea graţioasă şi tainică ca prinţesele zărite prin alcool la aniversări, fără să ştii că acasă e scorpie cu certificat. O zăreşti cu rujul întins şi unghiile nefăcute, dar n-ai mâncat ciorbele ei şi nu ştii cum te-nvinge în pat.
    E deşteaptă şi tântă, cea mai frumoasă din lume şi ultima când nu spală cada vremurilor după duşul rece al netrebniciei. E harnică şi indolentă în sperietura asta gângavă a ei. Cândva trufaşă, curăţă urzici în bucătăria lumii, cu firul ciorapilor rupt până spre nicăieri, păzită de gândaci uriaşi şi îndoliată de igrasie. E veselă la sărbători şi ursuză când e vorba de dragoste. E prietenoasă ştiind să spargă farfurii când e vorba de părinţii, bunicii şi trecutul ei zgmotos şi mistuitor.
    Cu cearcăne lungi făcute de supărările copiilor şi de regretele atâtor glorii avortate, încă mai are ceva din primele zile de dragoste.
    Ne-am schimbat amândoi. Ne-am ascuţit în mânie şi ne-am uitat.

    Sting lumina încet. Mâine se va trezi în aceeaşi mizerie.
    O învelesc mahmur şi parcă aş vrea s-o sărut.
    Din dreapta, un oftat adânc şi degeaba.
    De patrie.
    De femeie.

  12. Dacă fiecare om din ţara asta îşi doreşte ceva, tare bine-ar fi să nu dea vina pe unii sau pe alţii că nu li s-a îndeplinit dorinţa. Mai avem un pas până să ne strângem de gât reciproc, pentru culoarea ochilor sau a pielii. Prin faptul că TRU vine la “Vorbe grele” se demonstrează că personaju’ are conştiinţa împăcată. S-ar putea să vină cu un mesaj. M-aţi făcut curios!

  13. domnul Bogdan Teodorescu a fost magistral aseara, am ramas cu gura cascata, sunt de parere ca a fost o eroare punerea in aceeasi categorie a gesturilor candidatilor, ce au facut Geoana si Antonescu poate fi catalogat doar fals pe cand ce a acceptat Basescu e chiar obscen. si da , si eu cred ca lui Crin ii statea mult mai bine cu freza , ala care l-a sfatuit sa se tunda e un imbecil. salutari

  14. Eu am sa ma duc sa votez acum pentru ca, la fel ca si tine, cred ca traian basescu NU ARE VOIE sa mai obtina un mandat de presedinte. Cat timp a fost tariceanu prim-ministru, nu prea s-au inteles la furat si smenul mergea mai greu, insa, de cand Boc i-a luat locul lui Tariceanu, treaba merge ca unsa, astia ingroapa tara intr-un ritm extrem de alert, parca e pe fast forward. Probabil am sa votez cu Antonescu, nu pentru ca il cred a fi un om deosebit si cu viziune, ci pentru ca el este o solutie cat de cat viabila la panaramele de candidati care se vor inscrie in cursa electorala. Da, voi acorda din nou vot negativ. M-a uimit putin sa vad la tine pe blog poze cu nastase si cu iliescu. Nu stiu daca ii simpatizezi, insa eu nu pot sa uit ce au insemnat acesti oameni pentru Romania. Basescu e un fel de Nastase reloaded. Sper ca lumea sa nu fi uitat, au trecut doar 4 ani de zile, ce naiba!Daca se voteaza Nastase, am sari din lac in put.

  15. Sunt de acord cu fiecare cuvânt pe care l-ai scris mai sus.
    Aşa este, oamenii nu merită să ieşi cu pieptul în faţă pentru ei.
    Dacă învingi, o perioadă scurtă eşti erou , dar apoi te vor călca în picioare să-ţi ia meritele , iar dacă pierzi scuipă pe cadavrul tău în secunda a doua.
    Aşa este, băsescu este un cancer pentru o democraţie, dar noi nu avem democraţie. N-avem ce apăra. Democraţia trebuie mai întâi instaurată, dar n-are cine s-o facă şi nici pentru cine.

  16. victoras …tata ca sa fii diva trebuie sa fi cantat iar tu …nu prea ai voce[consulta dictionarul explicativ] iar despre pareri sa stii ca stai f. rau! …si stii de ce ? se vede in ochii tai rautatea veninul si chiar daca nu recunosti noi stim ca esti complexat. asa ca stia ctp-ul de ce te teroriza acum te mai baga unul-altu in seama ca esti ‘acolo’ dar cand o sa vina vremea ca felix sa suceasca macazul o sa vezi ce ‘bine o sa-ti fie’,tiii pup!

  17. Am vazut emisiunea de la sinteza.Domnul Teodorescu a vorbit ca si cum as fi vorbit eu.Parerea mea este ca sunteti subiectiv,pentru ca il cunoasteti bine pe Crin.Deosebirea enorma intre campania lui Crin si cea a lui Basescu este urmatoarea:Base se duce la sarbatori ,unde lumea vine nu pentru Base ,ci ca sa se simta bine.La Crin Antonescu ,lumea se aduna ca sa il cunoasca.In plus ,ne-am obisnuit atat de mult cu nesimtirea ,cu mitocania,incat mai avem un pic si o sa ii cerem lui Crin Antonescu sa devina nesimtit,vulgar.Si ce daca a facut cruce in biserica?L-am vazut si pe Hrebenciuc,vad ca pe el nu l-ati mai criticat atat de aspru.In plus ,nu cred in perfectiune.Stiu,sunt subiectiva,dar credeti ca l-ar vota cineva pe rockerul Crin?Eu nu cred.Oricum sunteti binevenit cu sugestii.:)

  18. Victor, daca Ungureanu vine la tine, te rog intreaba-l daca gasesti ca e nimerit:

    1) cine-i acoperea spatele in perioada 86-87, cand Steaua era pe cele mai inalte culmi, iar el scria in Viata Studenteasca bizare si nejustificat de virulente articole anti-dinamoviste, dar ridicand, pe de alta parte, exagerat de mult in slavi Steaua si pe componentul familiei Ceausescu care raspundea la numele de Valentin;
    2) in ce imprejurari si cu ajtorul cui a fugit din Romania in 1988;
    3) daca si cine din ierarhia de partid sau din cea de stat a avut de suferit de pe urma fugii sale in strainatate.
    Multumesc.

  19. Noua strategie portocalie.Sa dea semnale puternice ca “ceilalti”(iata ca nu mai au un numar anume)se ocupa doar cu atacuri la persoana presedintelui.In rest nimic.Iar Presedintele n-are timp sa le raspunda pentru ca e ocupat cu lupta anticriza vitala pentru tot poporul.
    Acestv mesaj trebuie urgent “dat la-ntors”…Eu nu ma bag pt ca pentru asta exista consilieri.Oricum ideea este nu ca Ciutacu sau Roxana Iordache,Badea,Bogdan Teodorescu sau unii forumisti nu-l suporta pe Basescu ci ca existenta acestui popor si-a acestei tari va fi compromisa total cu Basescu inca 5 ani la Cotroceni,cei mai periculosi de fapt incat nimeni nu-i va mai putea sta in cale.Romanii in marea lor majoritate nu-l mai suporta dar daca tot a ajuns pana aici hai sa-l lasam sa-si termine mandatul,sa-i mai suportam mitocaniile si puseele dictatoriale dar atat si nimic mai mult. 😡 😡 😡

  20. Fac parte din electoratul indecis. Pentru ca mai sunt cateva luni pana atunci, sunt in cautare de candidat caruia sa-i acord votul meu.
    Victor , intr-adevar nu este obiectiv, si are tot dreptul sa fie subiectiv, dar ceea ce este important este faptul ca acest om gandeste liber si sanatos pentru persoana sa.

  21. O sa-mi fie dor de el, ma obisnuisem sa-i vad chipul schimonosit la telejurnalul de seara, de noapte si la “Starea Vremii”. Cum si-a petrecut Craciunul, Revelionul si Pastele intr-o formula moderna, inspirata din morala popular crestina , alaturi de sotie si amanta, mai mult populara decat doctrinara.
    Principii la care adera in urma cu cativa ani, impreuna cu tot grupul bo/bocilor de trandafiri cultivati cu grija in gradina revolutiei bolsevice a D-lui Marx. Partidul hermafrodit, mereu la putere si in opozitie, mereu la stanga dar si la dreapta , intr-o contradictie perversa cu interesul natiunii. Partidul ratacitilor tranzitiei care nu ne-a vrut decat binele si prosperitatea (lor). Si-au schimbat sloganul adaptat la strategia de criza, de la “Sa traiti bine” au sarit la strofa a doua “Si la bine si la greu”, impinsi in deriva de “aviara gripa” .
    Grija fata de omul de rand a devenit scheletul doctrinar al partidului de eprubeta conceput in bucataria informationala a produsului de contrabanda care este.Ultimii patru ani si jumatate Romania a trait intr-un suspans permanent , din scenarii pentru care producatorii de senzatii tari de la Hollywood ar fi platit de zece ori mai mult decat FMI-ul.

  22. Individu’ din fruntea tarii, nu e nociv pentru democratie, e de-a dreptul un pericol pentru romani, si pentru rolul Romaniei in UE si NATO. Asta daca il lasam in continuare, o sa isi bata joc de noi, cum o faceau comunistii pe vremuri.
    Tu sa fii cu constiinta impacata, sa fii convins ca ceea ce crezi sau ce spui sau ce faci e bine. In rest…publicul e schimbator, simpatiile la fel. Conteaza sa ramai tu, asa cum esti. Nu cred ca esti subiectiv. Romantic da, si spun asta dupa genul de muzica pe care ai spus ca iti place si o asculti.

  23. hai sa fim seriosi, oricat ne-am dori cu totii sa piarda base, tot va castiga, nu stiu cine e indeajuns de naiv sa creada ca geoana are carisma lu` base sau ca antonescu are timp in cateva luni sa rastoarne situatia. aceasta e…

  24. fac parte dintre putinii oameni fericiti care nu au votat niciodata cu Basescu sau cu PD si nici nu vor vota.

  25. “România este cu adevărat țara tuturor posibilităților… ” ar trebui sa sune mai de graba, “Romania este tara unde se poate intampla orice, fara sa mai mire pe nimeni…”

  26. Privind din afara ambelor domenii,
    ceea ce vad eu e ca relatia intre jurnalisti si politicieni
    ar fi bine sa se intample invers fata de cum se intampla
    sau se doreste/solicita sa se intample.
    Mai exact, s-a incetatenit lipirea pe fruntile jurnalistilor
    a unor etichete cu nume de politicieni.
    In unele cazuri e vina jurnalistilor, asumata sau nu.
    In altele, cum e cazul lui Victor,
    e vina gloatei de pe margine,
    care are senzatia ca Victor e umbra lui Crin
    si deci musai sa existe sincronizare
    intre actiunile lui Crin si reactiile lui Victor.
    Pai dragii mei, eu as zice ca lucrurile
    ar trebui sa se intample invers:
    nu jurnalistul are un interes in a se lipi de politician –
    desigur, daca e jurnalist de clasa —
    ci politicianul are un interes sa se agate
    de trenul popularitatii jurnalistului,
    care e un mediu umblator de promovare a mesajului.
    Si e firesc sa fie asa, dintr-un motiv extrem de simplu:
    omul politic vine si pleaca de la putere;
    jurnalistul, in mod normal, ramane pe pozitie.
    Ca sa ne legam de un exemplu cald,
    ca tot s-a speculat posibilitatea
    de a-si incarca Badea actiunile cu mesaje politice,
    nu Badea trebuie sa zica “Ma’, hai sa-l votam pe ALA.”
    ALA are interesul sa se alature multimii
    din jurul lui Badea sau din jurul cui s-o nimeri sa fie.
    Vorba lui Bogdan Teodorescu,
    ajungem ca, in loc sa dea cainele din coada,
    sa dea coada din caine.

    Ca atare, iubiti credinciosi candidati,
    va mai spun o data si ori de cate ori e nevoie,
    aveti niste consilieri cu care nu puteti castiga
    nici alegerile la functia de sefu’ clasei a 6-a
    de la scoala din Cristestii Ciceului.

    Asa ca faceti bine si dati-va jos
    din copacu’ ala cu VIP-uri, ca n-aveti ce cauta acolo.
    Mai smerit, rogu-va, ca nu va datoreaza nimeni nimic.

  27. @Viorele-anonim,du-te si uda putin florile,fa doua ture de mers inapoi s-apoi vireaza tata la stanga dar ai mare grija sa nu confunzi dreapta cu tusa .DE obicei si din mila ,le mai duc cate ceva de mancare bolnavilor de la spitalul 9 si daca esti cuminte si nu dai din picioare ,iti aduc si tie doua-trei portocale cu conditia sa-mi spui nr.de camera.Sa fi cuminte,bine ?

  28. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Nu trebuie sa va afecteze ca i-ati dezamagit pe altii-asa patesc toti care sunt sinceri si ceea ce simt si cred mai ales, recunosc;nu va puteti transforma in altcineva-omul care e om ramane asa cum e zi cu zi.Romania este intr-adevar tara tuturor posibilitatilor,dar trebuie sa ne trezim o data,sa obtinem ceea ce e bine pentru majoritatea cetatenilor,nu sa stam si sa asteptam minuni.Am vazut emisiunea Sinteza zilei de aseara;constat de multe ori ca va luptati mult ,fara sa aveti satisfactii,dar asta e lumea.Trebuie sa aveti grija de sanatatea Dvs.,restul vedem ce se va intampla. Eu cred ca cei care au vrut sa inteleaga au inteles si poate vom evolua,macar sa avem o participare responsabila la alegerea viitorului presedinte.

    Cu mult respect,
    IoanaP
    P.S>De multe ori ma intreb-de ce primarul Sibiului nu candideaza la presedentia tarii?!Poate un neamt echilibrat,cu alta mentalitate ne-ar trebui…

  29. @Victor , intreaba-l pe Crin Antonescu daca este convins in sinea lui ca sprijinit de loaze de talia lui Aurelian Pavelescu are vreo sansa spre finala prezidentialelor?

  30. Da, Victore, ai perfecta dreptate ! Unii asteapta sa apara un Che Guevara romanesc. Or fi pus ochii pe tine. Mie, personal, imi place atitudinea ta. Te-am urmarit aseara la Sinteza Zilei si stiu sigur ca ai avut perfecta dreptate.Toti cred ca asteptam un alt comportament de la viitorul presedinte (care sper din toata inima ca va fi altul).Vrem un altfel de presedinte !Ne-am saturat si noi, daca o spune o persoana in virsta ca mine,sa fi sigur ca asa este, deci ne-am saturat de cei care-si fac cruci pina-n pamint, de cei care iau copii in brate sau se joaca cu ei, in fata camerelor de filmat. Vrem alt comportament.Un comportament care sa nu frizeze ridicolul. Uite,citesc faptul ca Basescu merge la Muntele Athos.Foarte bine.Sa-l ia si pe Becali…Iar povestea cu animalele acelea proptite-n tarcuri pe un munte (oile lui Flutur), va deveni proverbiala…Asa ceva, nu credeam sa ajung sa vad vreodata in viata asta…Uite ca niciodata nu trebuie sa spui ca ai vazut destul.Felicitari,Victorie, iti apreciez pozitia verticala. Asa sa ramii, mama ! Iti scriu asa, pt.ca ai putea sa-mi fi nepot.

  31. P.S. Daca il au deseara invitat pe dl.Crin Antonescu, roaga-l frumos, din partea unei doamne care a vazut multe in viata ei, sa-si schimbe consilierii. Sa fie el insusi ! Sa demonstreze ceea ce poate sa faca, are un discurs bun, pacat sa se ia dupa altii.

  32. Este clar ca Basescu a inselat pana si cele mai elementare asteptari ale votantilor sai. Multi dintre cei care il blameaza astazi, erau indiferenti, sau il laudau inainte de a fi in fruntea statului. Acum nu stiu pe ce considerente l-ar mai sustine cineva. Daca privim sondajele, totusi sta destul de bine dupa cate a “facut” . Totusi cred ca dintre cei care candideaza, oricare ar fi o varianta mai optimista pentru Romania. Ar fi decat o varianta, pentru ca mare lucru nu va putea sa schimbe in tara asta, cum nu este prea sigur sa se schimbe, nici modul de a vota, sau de a nu participa la vot, al multora dintre noi.

  33. Mda, un lucru’i sigur, acum stiu la ce nu ma voi uita diseara…, chiar sa’l vad pe “inegalabilul” TRU expunandu’si ideile cu privire la drepturile romanilor in Europa, e prea mult pentru mine.

  34. Eu multumesc de explicatii. Probabil ca unora le-au fost utile. Daca pentru tine conteaza sa justifici ceva anume, atunci asta e cel mai important aspect. Succes diseara.

  35. ca sa fii un alt TRU nu mai poti, decat daca iti faci lobotomie. ce emisiune interesanta o sa fie diseara… o sa fac un efort supraomenesc, sa vad cat rezist sa-l ascult pe intelectualul pupinbasesc.
    daca nu, oricum la si jumate incepe sinteza. n-oi muri juma de ora.

  36. nu vreau sa sune marlaneste, dar cum naiba sa te intalnesti la o lansare de carte cu Marean??? de cine se ascundea acolo? sau… ce carte se lansa???

  37. Ok bun, am inteles dar in afara de vorbit mai puteti face si alceva, nu zic ca nu e bun si vorbitu la ceva, mai ales cand sunt urechi care sa-l auda si sa-l inteleaga si aici ma refer la noi dar hai sa fim seriosi domnu Ciutacu’ vorba domnului cu barba de aseara de la sinteza zilei, e trist ce se intampla!Voi nu va-ti plisctisit de atata vorbarie fara rost, nu vedeti sa astia isi vad de ale lor si voi de ale voastre, am inteles va faceti meseria , va intretineti familiile dar in afara de vorbe grele….se mai poate si alceva astept inca faptele grele!!Eu merg la vot si ce daca merg din pozitia mea de simplu cetatean nu pot schimba nimic pot sa votez eu cat vreau!!Deaia zic astept si ceva mai concret de la voi pt ca de capabili stiu ca sunteti haideti sa ne unim si sa facem si ceva concret ca de vorbe suntem satui.O sa-mi spui ca nu e treaba voastra ca voi nu faceti politica,ma rog sunt sigur ca m-ai inteles perfect. Sa speram ca iese Crin Antonescu presedinte mon dieu ca sa facem iara pe deontologii si dupa un timp sa-l injuram ca pe Basescu!!Nu e vina noastra Victore ca ne-am nascut in Romania, eu am 24 de ani si am vrut sa plec din tara de multe ori dar am ramas si nu imi pare rau dar nu pot sa nu constat in ce rahat ne balacim, poate in 20 de ani sa se mai limprezeasca situatia cine stie!

  38. Cei care n-au argumente, sunt tentati sa dea vina pe tot ceea ce inseamna Univers. Iar in Romania sunt cu gramada. Mereu am spus ca ziaristii sunt oameni, e greu sa vorbesti cu detasare despre un netrebnic. Dar atata timp cat ei nu sunt in stare sa se puna in locul tau, n-au cum sa inteleaga. Dar, chiar asa, de ce te miri? Suspectezi populatia acestei tari de o inteligenta marita? Ca eu nu prea.

  39. regret sa va spun asta d-le ciutacu, dar aseara, d-l teodorescu avea dreptate. strict la subiectul discutiei. nu se pot pune in aceeasi balanta golania cu oile si crucile facute de antonescu. in rest sigur ca ne dorim cu totii un presedinte perfect. din pacate nu exista asa ceva. si cel care cat de cat se ridica peste nivelul celorlalti candidati este crin antonescu. stiu ca d-l teodeorescu face deja parte dintre sustinatorii declarati ai lui antonescu. aseara insa a fost corect. lupta oricum este inegala si atunci cand ii judecati ar trebui sa fiti mai atent, pt ca si efectele unei judecati corecte sa compenseze din aceasta inegalitate.

  40. Nu sunt de acord cu tine si sunt 100% de parte prof Teodorescu. Nu poti compara ce a facut Crin Antonescu cu ceea ce a facut Basescu. Nu stiu ce urmaresti dar chiar m-ai enervat aseara.

  41. sunteti atat de orbiti de Basescu, incat incep sa par eu echilibrat

  42. E timpul sa va aratati vrednic purtator de”portocale”(huevos,cojones,bolas…etc)Asteptde la Victor Ciutacu sa vorbeasca cu TRUin acelasi mod in care ii transmitea mesaje de pe acest blog(pupincurist,laudac,sclav…)Daca nu consider ca sunteti un vesnic purtator de “mandarine”(un par de nectarinas)

  43. Daca in ultimii ani Basescu nu a mai fost asa vesel ca inainte sa devina presedinte acum se pare ca a inceput din nou sa zambeasca si sa faca baie de multime. obtine sigur un nou mandat

  44. @paraipan: mi se falfaie pana catre limita de rupere ce considerati dvs.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.