Esti aici:
Prima pagină > Blog > Imperiul Ciutacesc > Dragi români care le știți pe toate…

Dragi români care le știți pe toate…

Observ, nu cu mare surprindere, dar cu destulă dezamăgire, că, prin ultimele apariții televizate, am dezamăgit o mulțime de oameni care habar n-aveam că mă simpatizau. Ca să (re)punem lucrurile-n ordinea firească, dar fără a avea pretenţia de divă că mă uit în ochii poporului român, fac niște precizări. Luaţi act de ele.

1. Continui să cred că o eventuală realegere a lui Traian Băsescu ar fi cel mai oribil lucru care s-ar putea întâmpla acestei țări și mie, personal. Am strigat peste 3 ani împotriva acceselor sale autoritare și voi continua s-o fac mereu când va fi cazul.

2. Faptul că eu cred că actualul președinte este nociv pentru democraţie nu mă va face niciodată să nu gândesc cu propriul cap și să declam cu tărie falsă că oricare dintre ceilalți este strălucitor. Îmi pare rău, subiectiv pot fi lejer, ticălos niciodată.

3. Nu sunt angajat ca să-l termin fizic sau nervos pe președintele Băsescu. Contractele mele profesionale nu depind de viitorul politic al acestuia. Vă rog să nu-mi puneți mie în cârcă responsabilități pe care nu mi le-am asumat vreodată.

4. Aș fi preferat să vă așezați în spatele meu când Traian Băsescu părea infailibil și invincibil, când oamenii lui îmi hărțuiau familia, nu după ce a început să bată un vânt, chiar dacă deocamdată timid, de schimbare. N-am vocație de martir fraier, căruia să-i transferați voi, întru responsabilizare suplimentară, lașitățile voastre.

5. România este cu adevărat țara tuturor posibilităților. Dacă vreți cu adevărat să vă schimbați preşedintele, nici mama hoților nu vă poate opri. Dărâmați prin prezența voastră masivă ușile secțiilor de votare, nu așteptați în fața televizoarelor să vă anunțe Ciutacu la televizor că ați câștigat prin neprezentare; n-o va face.

În concluzie, nu vreau să fiu (şi, deci, nu voi fi) un TRU al lui Crin Antonescu. Nu mă pot transforma în altc(in)eva decât sunt în realitatea de zi cu zi. Dincolo de lipsa dorinţei, n-am nici măcar talentul necesar. Originalul e mult mai priceput decât mine. Sper că va demonstra deseară, de la 21, la Vorbe grele.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Dragi români care le știți pe toate…

  1. DA VICTOR,ROMANII AU FOARTE PROSTUL OBICEI DE A UITA.
    MAI AU PROSTUL OBICEI DE A SE MULA SITUATIEI(A PUPA IN CUR).

  2. Oooooo. E de urmarit. Tre’ sa fie o emisiune interesanta, in care se vor duela in idei 2 oameni destepti. Cat despre afectiunea bolnavicioasa a lui TRU pentru Basescu, sper sa se prinda macar in al 12-lea ceas

  3. Din moment ce spui ca basescu este nociv pentru democratie, de ce nu-l sprijini pe oricare dintre contracandidatii sai intr-un mod consistent? Nu inseamna ca trebuie sa fii ca TRU pentru asta.Sau poate contracandidatii lui(oricare dintre cei cu sanse) nu merita a-l inlocui?

  4. Nu înțeleg de ce trebuie să justifici lucruri pe care, numai idioții din născare și ticăloșii (de orice culoare, plătiți au ba) nu le văd?! ”Românii care le știu pe toate” să ne scutească! L-am auzit pe ”un curajos” din ăsta, aseară la Sinteză spunând că ”de acum, până in decembrie, am terminat cu obiectivitatea, nu mai pot fi obiectiv” . Merci, ce ușor le e ăstora să spună că sunt subiectivi, cu doar șase luni înainte de alegeri, abia atunci când,vorba ta, au început să simtă briza schimbării.
    Victor, amintește-i lui TRU -coleg de partid cu dom’ Costel :)), că în martie 2008 a promis(în direct, la radio) că îți trimite dovada scrisă a refuzului său de a colabora cu Securitatea.

  5. Apropos de Traian cel mic Ungureanu, știe el oare că Blaga spunea bancuri despre TRU, săptămâna trecută, unor senatori PSD?! :)) ”De ce zice TRU că în Anglia se practică cel mai bun jurnalism din lume? Pentru că nu a apucat să facă el pe jurnalistul, acolo.”

  6. Fii serios, n-ai dezamagit pe nimeni. Poate doar pe ultrasii anti-basel, care banuiesc ca sunt la fel de radicali ca cei pro. Tu vezi-ti de treaba in continuare, ca vezi bine 🙂

  7. @toţi
    Ţin să-l apăr pe domnul Victor Ciutacu, pentru că nici eu nu cred că trebuie să facem orice mişelie numai să pice Băsescu de pe tron. Dacă noi ca popor am avea sânge-n instalaţie (că văd că-i expresie la modă) ar fi zburat de mult, şi dacă ar câştiga în decembrie şi lucrurile merg tot aşa (şi-o să meargă vă asigur) şi o să fim undeva foarte departe de normalitate în 2011, dacă-l tolerăm şi atunci înseamnă că suntem proşti şi că o merităm, nu atât de mult individual cât colectiv. Eu vreau să cred că generaţia mea, câţi vom mai fi rămas prin ţară, nu-i va tolera derapajele dar nu am nici o dovadă în acest sens. Până atunci luptăm să câştigăm.
    PS: domnul Teodorescu (pe care-l apreciez ca fiind un profesionist adevărat în comunicare şi mentalitatea maselor) nu judecă cu aceiaşi măsură cazurile Duda şi Antonescu, nu-l putem forţa să o facă, dar ceea ce face nu s-ar putea să-i iasă sau nu, depinde foarte mult de cine conjuncturi şi mai ales de câştigători; este deci problema lui dacă nu poate să rămână suficient de calm, iar domnul Ciutacu procedează mult mai corect şi cred că are şi motive de prudenţă pe care nu le va recunoaşte pentru că nu e bine să dai semne de slăbiciune în junglă.

  8. Excelenta introducerea (practic tot articolul pana la ultima propozitie) in crescendo, pentru a ne anunta bomba: TRU vs Ciutacu.

    Super!

    PS: nu uita sa’l intrebi de (ne)colaborarea cu Securitatea.

  9. Chapeau Victore.

    PS. Nu stiam ca ti-au hartuit familia. Daca nu este prea greu si dureros poate ai putea detalia.

    Multumesc.

  10. @Shadow: crezi ca are vreun rost? au suferit suficient atunci si nu s-au inchis ranile. mi-e teama ca va mai dura pana se vor cicatriza. deh, astea-s riscurile meseriei, ni le-am asumat. noi sa fim sanatosi!

  11. Victore ne povestesti tu la Sinteza dupa ora 22 cum si ce a grohait TRU,din pacate natura nu m-a inzestrat cu o capacitate atat de mare de suportabilitate incat sa vad o asemenea gretosenie de om.Adica nu l-am suportat pe Emil Bobu,de l-as suporta pe el,corespondentul postrevolutionar.

  12. eu cel putin, nu sunt deloc orbit de basescu. nici de adulatie si nici de scarba.dimpotriva, sunt insa crunt dezamagit de halul in care-a putut ajunge romania sub regimul sau. d-le ciutacu, a-ti fi dv genial si arogant cum spuneti, dar aveti grija ca oricand poate apare un altul mai inteligent pe care nu-l veti putea vedea din cauza arogantei. si ca sa nu dau nastere vreunui comentariu arogant si genial, precizez de la inceput ca nu ma refer la mine. daca tot unii oameni fac efortul sa va scrie, ati putea fi macar atent la ce scriu chiar si-atunci cand nu sunt neaparat de acord cu dv. ca decat sa le raspundeti in doi peri…

  13. @Johnson: nu o sa va povestesc. nu pot veni chiar seara de seara la SZ
    @ironickq: chiar nu-mi amintesc sa-i fi garantat lui Crin conditii favorizante

  14. Victor
    Imi pare rau pt ai tai.

    Cand sustineam detalierea numai in conditiile in care nu mai fac rau familiei si tie o faceam doar pt ca astfel de “metehne” trebuie publicate ca lumea sa stie. Sa poata sa se informeze. Numai facand corp comun in fata unor astfel de “obiceiuri” putem sa le inlaturam.

    Poate peste cativa ani cand “va trece” le vei face publice pe aceste considerente.

    Bafta si nu oferi nimanui conditii favorizante. Comporta-te dta ca jurnalist chiar daca “colegii” sau marea lor majoritate nu o fac.

  15. qed. deci de aia v-am zis sa citi atent. nu v-am cerut si nu v-as cere niciodata asa ceva. am spus doar ca aseara, d-l teodorescu avea dreptate si ca argumentatia dv nu era corecta. atat. adica daca-i tot tratati pe toti candidatii la fel, e cazul sa faceti si diferentieri intre “abaterile” comise de catre acestia, nu doar sa le contabilizati.

  16. 1. corect modul de abordare a lui tru. personajul e insa viclean si alunecos, poate chiar mai mult decat celalalt patibular invitat la antene, consulieru’ preda.
    2. cu riscul de a ma injura, rar am intalnit un personaj asa fad si plicticos ca dl. pieleanu.
    3. observ ca dl. antonescu isi pierde farmecul naturaletii si cred ca nu-i exclusiv vina sa. cam devreme…

  17. Domnule Ciutacu,
    Nici nu te rugam sa fi vreun fan al domnului Crin Antonescu. In schimb credem cu tarie ca Ziarul Evenimentul Zilei vi se potriveste de minune. Cit despre MARINAR nu vreau sa comentez pentru ca este prea PROST. Incultura de care da dovada il trece la categoria jmecherilor prosti. Ii doresc moarte in chinuri asa cum i-am dorit-o si i-o doresc si lui iliescu.

  18. @Crocodilul: da’ sunteti mai multi ori scrieti despre dvs. la pluralul de majestate? daca sunteti mai multi, credeti in grup? ati votat inainte sa credeti? cat despe accesele de ku-klux-klan, va anunt politicos ca e prima si ultima oara cand mai doriti moartea cuiva la mine pe blog.

  19. Domnule Ciutacu, emisiunea de aseara de la sinteza zilei m-a emotionat profund desi, multa vreme am crezut ca politica se face cu “creerul” si nu cu sufletul. Reactia domnului Teodorescu a fost emotionala,spontana, pornita din adincul constiintei domniei sale. Cred ca exista speranta pentru natia noastra, atita timp cit, oameni ca domnul Teodorescu, inca, exista in tara. Prestatia dumneavoastra si blondei a fost lamentabila. Sint convins ca contradictia stirnita de dumneavoastra si interpretarea( blondei cu “plasticul”) au contribuit decisiv la declansarea reactiei domnului Teodorescu.Bineinteles, orice jurnalist are dreptul la opinie dar, a scoate din context respectiva opinie si a aplica judecata de valori ca si cum nu ar fi vorba de viitorul politic al natiei, ci de un concurs de moda, este, in opinia mea, inaceptabila din partea unor ziaristi(geniali).Cealalta critica pe care va o aduc se refera asertiunea conform careia, campania lui Obama reprezinta un model de referinta pentru campaniile prezidentiale.Parerea mea este ca sinteti in totala necunostinta de cauza cind sustineti ca Obama nu a recurs la “metode populiste de campanie” si, ca vezi doamne, campania lui este moderna si curata. Nu mai stiu de cite ori, l-a surprins presa ca a avut un fel de discurs intr-o congregatie “neagra” si altul in midwestul “alb”. Una a sustinut in cosmopolitul nord est si alt discurs a predicat la “red neck-ii” din south west etc,etc…. Reluati presa din campania lui si veti vedea cite temenele a facut diferitelor “grupuri de interese” ca sa cistige alegerile, si in campania din cadrul partidului democrat si in alegerile generale.
    In concluzie, va recomand sa reflectati 10 secunde, atunci cind aveti un impuls imperios de a va expune punctul de vedere deoarece, nu totdeauna este pertinent, in contextul general al intentiilor si conceptiilor dumneavoastra, si este pacat ca ” de amorul artei”, discutiei, sa va treziti izolat,cocotat in pom.

  20. Domnule Victor Ciutacu vă rog, cu respect şi recunoştinţă, să-l aveţi invitat o dată pe săptămână pe dl. profesor Bogadan Teodorescu. Fiecare prezenţă a domniei sale la “Sinteza zilei” constituie un regal pentru mine şi nădăjduiesc şi pentru mulţi alţi telespectatori fideli ai antenelor. Mai ales după ce ieri s-a declarat anti-Băsescu tocmai din cauza repetatelor accese autoritariste ale acestuia. Ca şi dv. dacă am înteles corect ce aţi scris chiar astăzi. Adresez aceeaşi respectuasă rugăminte şi d-lui Miahi Gâdea, dacă cumva este nevoie de vreo aprobare. Faptele lui Gh. Flutur,TRU şi alţii (cât au suferit băieţii ăştia că erau prea tineri pe vremea lui N.Ceauşescu), sunt tocmai consecinţa acceselor autoritariste de care vorbeaţi. Stărui în rugămintea mea de a-l avea invitat săptămânal pe dl. Bogdan Teodorescu.

  21. 1. crin ii tare mi-as dori sa iasa el da are niste jeguri in partid,cel putin la mine in jud sm era unuceva ministru la imm-uri jegu asta pur si simplu o distrus judetu,cu mortiilui cu tot,aici crin sigur pierde voturi din cauza la mortu ala
    2. geoana cum o zis iliescu ii un prostanac,nu poti sa te aliezi cu chioru si sa zici ca ii orb,mortii lui inainte nu ai vazut ca ii orb si betiv?
    3.la betivu asta care ne conduce ii doresc ca toti sa planga numai el sa taca,sper ca intelegi ce ii doresc si ca si mine sunt multi,pe zi ce trece tot mai multi

  22. Draga Victor, tu realizezi ca te folosesti de spectatorii tai sa-ti reglezi conturile personale cu Basescu? Cat de credibil mai esti acum?
    Regret cele citite si cred in suferinta provocata,se citeste otrava si veninul in ochii tai dar atitudinea ta denota sete de razbunare contra Base manipuland cetatenii , ori acestia sunt satuli de asemenea tratamente. Sa nu intelegi ca iau aprarea presedintelui, nu am votat niciodata si nici nu o voi face, ci doar remarc jocul murdar al unui om pe care il credeam inteligent.

  23. @Mihaela D: sunt extrem de credibil, tocmai fiindca admit public aversiunea pe care o am fata de Basescu, nu incerc sa ma dau neutru si am argumente pentru tot ceea ce scriu/vorbesc. tocmai asta-l sperie si-l vulnerabilizeaza. regret sa-ti dau o stire proasta, toata viata e un lung sir de manipulari.

  24. Diferenta intre Basescu si Antonescu o face, cred, prezumtia de nevinovatie. In 2004 lui Basescu i s-a acordat acel “benefit of a doubt” ca nu va feudaliza constitutia precum a facut-o cu regulamentul de functionare a primariei. Aceasta prezumtie nu pare a i se acorda acum lui Antonescu (si inteleg de la dvs. ca de fapt persoane “apropiate” domniei sale il vor “ajuta” sa risipeasca sansa unui eventual mandat). Ceea ce sper eu este ca viitorul presedinte sa nu ma mai faca sa-mi fie rusine ca sunt roman atunci cand ma intalnesc pe aici, prin Paris, (sau pe alte meleaguri) cu localnici care tin in mana un ziar unde seful statului roman este prezentat (si pe baza de citate netrunchiate) in cel mai grotesc mod. Fara indoiala, spiritul unei natii nu se reduce la conducatorii sai. Va rog sa ma credti, insa, ca rar mai gasesti pe aici vreun “branzovenesc” care sa recunoasca votul dat lui Sarko (de parca si-a pus piticul cu mana lui cateva milioane de buletine favorabile in urne).

    P.S.1: La intalnirea de saptamana trecuta a romanilor din Paris cu presedintele nu au fost acceptati decat cei cu “ochi albastri”. Noi astia mai “bruneti” nu prea suntem bagati in seama (mai ales daca avem barba si ochelari).

    P.S.2: Nu am fost nemaipomenit de incantat sa il vad pe dl. Geoana (ca de altfel nici pe Adrian Paunescu)la botezul copilului lui Fane Spoitoru’-imagini prezentate de Vadim la o emisiune a Adrianei Bahmuteanu la canal 38 (sa fie vreo 10 ani?)

  25. Fac şi eu o aroganţă, sper să nu vă supere. În privinţa sfaturilor pe care le-aţi adresat d-lui Crin Antonescu, apreciez că ar fi fost concludente,pertinente şi utile cauzei dacă nu ar fi fost publice ci adresate, prieteneşte, între patru ochi. Personal aşa aş fi procedat dacă dl. Crin Antonescu, pe care îl preţuiesc, mi-ar fi fost prieten. Aroganţa este valabilă şi pentru dl. Valentin Stan. (“Deontologii” de la Realitatea nu-şi fac procese de conştiinţă din susţinerea neruşinată a lui Băsescu. Deci nu vă formalizaţi. Vă susţineţi prietenii, nu partidele lor.)Din nefericire pentru cei care vor schimbarea lui Traian Băsescu, dl. Crin Antonescu prezintă, dacă nu cumva este un joc abil, o candoare neprielnică luptei politice, curăţenie care personal îmi place, dar nu cred că este eficientă. În privinţa lui Traian Băsescu şi evident al viitorului nostru, consider că acesta este deja ales după împrumutul contractat de la FMI prin intermedierea, cred eu, lui Mugur Isărescu cu care a avut mai înainte o întâlnire la BNR. Amintiţi-vă! Preţul fiind plătit, alegerile au rămas o simplă formalitate. Trebuie doar o justificare prin voinţa populară. Prin acceptarea jocului, Mircea Geoană îşi mulţumeşte partidul (şi-şi menţine funcţia în PSD) prin rămânerea la guvernare o perioadă mai lungă, adică la sacul cu bani.

  26. @Mihai C: ce va face sa credeti ca nu le-a mai auzit si inainte?

  27. Dle Ciutacu.va citesc de mult;prima data cand postez;ati dat cu batzul in balta “big time”;nu incercati sa va ridicati la nivelulul dlui Bogdan Teodorescu ca nu santetzi nici macar pe aproape;pt.dl Gadea un simplu sfat:cat este posibil incercatzi sa aducetzi la sinteza zilei “all the time”pe d-nii Valentin Stan si Bogdan Teodorescu;poate numai asa scopul d-voastra si al multor romani(including me) se va realiza(you know what Im talking about)

  28. Eu nu inteleg de ce Base e nociv democratiei ? Ca din tribune nu prea se vede…

    Un presedinte al unei tari din Uniunea Europeana nu cred sa-si permita derapaje spre zone de autoritate suprema…

    Si chiar nu cred ce Base poate fi un al doilea Chavez…

    I se pot imputa multe… Dar arata-mi tu omul care a facut si face politica si nu i se poate imputa nimic…. Pe bune !

  29. @Victor , intreaba-l pe Crin Antonescu daca este convins in sinea lui ca sprijinit de loaze de talia lui Aurelian Pavelescu are vreo sansa spre finala prezidentialelor?

  30. Mi-a placut Victore.Ai facut ce ai facut,din discutii ai intaritat atmosfera si pina la urma cei din emisiune incepind cu Teodorescu si terminind cu Gidea au dat pe gura ca vor fi pe fata impotriva lui Basescu si lingailor lui.Bravo!!

  31. V-a “hartuit familia” ? Urat…Tocmai dumnealui, suparat pe presa, ca-i “hartuie familia”…Brrr…mi-aduce aminte de anii de dinainte de’89…

  32. Grozava imagine !
    Subscriu la punctul 5 : votati si schimbati puterea cand nu sunteti multumiti de cum e condusa tara.

  33. FOARTE IMPORTANT ESTE CA PSD-UL SA IASA CAT MAI REPEDE DE LA GUVERNARTE, GASIND UN PRETEXT PLAUZIBIL. DACA VA FACE ACEST LUCRU, PROSTANACUL VA INVINGE BETIVANUL IN TURUL DOI.
    PARIU PE CE VRETI VOI!

  34. Nea Ciutacule ,nu mai am nici o speranta , sa-i lasam sa creada ca le merge c-au reusit. Ei nu stiu de decimarea legiunilor romane (o zic aici ca imagine din istoria imperiului din care ne tragem si noi, nu altfel ) dar daca se va intampala ? Nici “ceasca” ,mult iubitul tovaras , n-a crezut ca i se poate intampla asa grozavie chiar de craciun si nici chiar Maria Antoaneta ,la timpul ei,nu credea ca va sta sub ghilotina .Ce facem daca se intoarce lumea cu susul in jos si nu mai poate fi controlata sau nu mai raspunde la comenzi ?
    Ma intreb si eu ,aiurea ,vazand criza asta facuta pe computer , asta fiind ultimul racnet in materie de furaciune de la fraierii platitori de taxe.
    PS : Sa vezi matale furaciuni pe computer la voturi ha, ha ,ha , va aparea un soft d’ala manarit ,eheee , este deja vue .

    Cu bine ,

  35. Am inteles si sunt de acord ca este necesara o schimbare ! Pacat ca vom schimba o mafie cu alta mafie ! Asa ca , dragi compatrioti , duceti-va la vot si continuati sa va plangeti de mila pentru ca meritati !

  36. vezi tu asta e marea problema in romania:se voteaza contra.nu se voteaza pro idei,principii,om,etc.de aia suntem unde suntem totul e atat de tipic pt romania.sa moara capra vecinului cam asta cer tu romanilor.nicio idee de schimbare nu apare in discursurile tale.ci doar ideea de contra.atat.de aia eu nu te cred atunci cand zici ca nu aservit lui voiculescu pt ca singurul tau scop e de al indeparta pe cel mai mare dusman al lui felix.poate ma insel,dar discursurile tale nu indica nimic altceva.atat timp cat nici macar tu nu esti in stare sa vii cu o alternativa viabila nu vad de ce blamezi oamenii de rand.victor,gandeste-te la ce am zis.adu in fata alternative si idei viabile si poate asa lumea te va asculta.altfel… numai de bine.bafta

  37. Tot respectul pentru domnu’Victor Ciutacu!Pai pana cand o sa mai dormim pe noi , oameni buni, inghitind “aroganţele “lui basescu!In toamna îi vreau capul pe tavă!RONANIA TREZESTE -TE!!!!!Si să luăm aminte la ce spune domnul CITACU CA MARE DREPTATE ARE !!!!!

  38. Ce parere aveti despre ideea lui Basescu de imparti tara in “regiuni administrative” si …coincidenta secolului,Harghita ,Covasna si Muresul vor fi,desigur,Tinutul Secuiesc?”oe criterii de traditie,de geografie,nu de etnie”,Doamne-Fereste!…mi-e sila…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.