Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Dragă Crine, felicitări! Am fost dobitoc

Dragă Crine, felicitări! Am fost dobitoc

Voi folosi adresarea directă, din obișnuință, pentru ultima oară-n spațiul public. Încep prin a te felicita. Am și de ce. Ai obținut, la finele unei campanii în care te-ai bătut până-n ultima clipă, cel mai bun rezultat postrevoluționar al liberalilor.

Voi continua. Știu că nu-ți va plăcea. Dar cred că merită să ai răbdare până la sfârșit. Pentru că (nu știu dacă te impresionează, nici măcar nu mă interesează) vreau să-ți mărturisesc că am fost un dobitoc. Nu sunt original, dar Postelnicu a descris cum nu se poate mai bine starea prin care, după 20 de ani, am ajuns să trec și eu. Fiindcă mi-am asumat public (în direct, în fața unei audiențe-record, deși știam că Mircea are 10 puncte peste tine) susținerea ta și votul. Eu mi-am onorat promisiunea. Așa am fost educat, să nu las prietenii la greu, să respect cuvântul dat. Dar nu despre mine-i vorba. Revenim la tine. Să ne doară pe amândoi.

Nu mă erijez în reprezentantul celor 7% disperați care au dus (din motive exclusiv antibăsesciene, fiindcă ne lasă rece liberalismul pe care-l propăvăduiți voi la tv) partidul pe care-l conduci de la 15% la 22%. N-am fost nici măcar un bun comandant de grupă la pionieri. Deci îți scriu exclusiv în numele meu. Al celui extrem de dezamăgit de discursul tău. Care parcă ar fi fost scris de consilierii lui Traian. Mă lasă rece răfuielile tale cu Voiculescu și cu Vântu. Nu împart cu ei beneficiile activităților economice ale imperiilor lor, la fel cum nu voi împărți cu tine și colegii tăi roadele guvernării de coaliție la care oricum veți fi parte. Aș fi putut să mă fac că plouă și să nu reacționez la autovictimizarea ta prin culpabilizarea altora. Nici asta nu mă caracterizează.

Regret că-ți voi scrie tocmai eu ceea ce, probabil, nu ești încă pregătit să afli. Fără mediatizarea îmbelșugată de pe posturile mogulilor răi și fără oamenii care te-au enervat seara trecută în studioul Sintezei zilei, ai fi rămas ceea ce reușisei să devii pe cont propriu: politicianul simpatic, superficial, cu discurs impecabil, în veșnică opoziție (în propriul partid, față de propriul guvern, în raport cu puterea). Dar n-a fost așa! S-a pariat pe tine, atât individual, cât și în grup. Anumiți oameni (cărora, crede-mă, le era mult mai confortabil din punct de vedere al viitorului lor imediat să se prefacă a crede că Mircea e altrenativa) și, dacă vrei tu, în linia discursului băsescian pe care l-ai împrumutat, niște grupuri de interese (care au alte motive decât noi) te-au suspectat că vrei și poți depăși nivelul de speranță.

Ar mai fi multe de scris, domnule președinte, dar sunt extrem de obosit după o zi crâncenă și mai am de aprobat câteva zeci de înjurături de la cei nervoși că v-am susținut. Așa că nu-mi rămâne decât să vă urez sincer succes, dumneavoastră și partidului al cărui lider sunteți, în negocierea viitoarei coaliții de guvernare.

P.S. Dat fiind că încă mai cred că nu sunteți Traian Băsescu II, aștept de la dumneavoastră, domnule președinte, ca, după alegerea noului președinte al României, să vă respectați promisiunea de a demisiona din fruntea PNL.

UPDATE: În timp ce ziarul mogulului Patriciu şi-a făcut campanie publicitară în campania electorală anunţând că politica e murdară şi că nu mai serveşte, în trusturile mogulilor Voiculescu şi Vântu, candidatul prieten al mogulului Patriciu a fost cel mai mediatizat. E şi asta o nuanţă care-mi scăpase azi-noapte…

UPDATE LA UPDATE: În sfârşit, aud/citesc prima declaraţie fermă şi raţională. Nu şterge cu nimic flegma de aseară, dar măcar se comportă pragmatic.

LATE UPDATE: Rezultate parţiale, azi, 14:00: Băsescu-32,74%, Geoană-30,16%, Antonescu-20,24%. Exit-poll CCSB, ieri, 21:00: Băsescu-34%, Geoană-30,4%, Antonescu-22,4%. Cine/cui ar trebui să prezinte scuze?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

586 thoughts on “Dragă Crine, felicitări! Am fost dobitoc

  1. L-am votat pe CRIN si nu regret si nici nu-i consider dobitoci pe cei ce au facut-o dimpotriva au fost singurii inteligenti si adevarati si cinstiti care nu si-au vandul votul, l-au dat pentru ca au crezut in el. Erau sanse sa si castigam dar cand invinge binele, adevarul si cinstea in viata reala? Ceea ce a spus Crin care a si avut dreptate si daca ne uitam ce comentariu a facut la adresa lui Mircea Badea, ca nu mai termina 3/4 din emisiunea de vineri seara a comentat ce vandut e Crin oricui ci cum va face el aliante de parca era mama Omida, vedem si dovada dar nu, aici toata lumea e indignata de Crin. Dar nu va deranjeaza mai oameni buni ca s-au furat aceste alegeri? Am avut o sansa de a iesi din marasm si ne-am irosit-o, asta nu va intristeaza ca nu stim ce se va alege de tara asta? OK, fiti indignati ca a zis Crin de moguli de parca nu ar fi sustinut Realitatea timp de 4 ani pe cei pe care ii vede altfel acum iar la Antene emisiunea de bun simt e doar la lui Gadea. A zis bine cineva mai inainte, d-nii Ciutacu si Badea si d-na O. Dobre ar trebui sa mai invete de la d-ul Teodorescu si Ciuvica ca au ce.

  2. n-ai c sa-i faci omului…dk pentru el ”’model in viata”’ este tudor chirila…este clar cat d inteligent este!!!

  3. Domnule Ciutacu, am 31 de ani am o mica afacere din care imi platesc ratele la casa, masina. Stau intr-o garsoniera si ma uit cu groaza la ce se intampla. Ce facem dupa 6 decembrie? Incotro ne indreptam? Noi astia mici , care suntem doar carne de tun la alegeri, ce vom face?

  4. Sugestia mea e sa-l chemi pe Crin in studio sa-ti dea explicatiile necesare. Si eu am ramas masca aseara, n-am putut adormi pana pe la 2 noaptea chinuit de vorbele ce i-au iesit din gura. M-am simtit violat.

  5. Pana acum am fost disperata din cauza Basescului,acum sunt dezamagita din cauza Crinului.Eu de obicei nu ma insel in halul acesta.Nici in 2004 nu l-am votat pe Basescu,mi-a placut mult mai mult Nastase,desi votam prma oara PSD si sustin ca mi-am pierdut 5 ani din viata mea din cauza lui Basescu si a celor care au votat negativ in 2oo4.Cum s-a putut crede in “pacaliciul” asta cand intreaga sa activitate a fost antiromaneasca chiar de cand era Ministrul Transporturilor? Acum am incasat-o de la “ai mei”,caci Crin Antonescu n-are nici o scuza pt afirmatiile in legatura cu faptul ca Vantu sau Voiculescu l-ar fi sabotat.Mi-e greu sa suport infrangerea sa ca om politic,dar sunt convinsa ca liberalii lui l-au “ajutat” cu informatii toxice.

  6. ce ziceam si la Lilick in blog, amuzant e faptul ca, ceea ce era raul mai mare acum 5 ani este raul mai mic acum si invers.

    totul e relativ, nu-i asa? :))
    Cine stie, poate in 2014 ne vom gasi in situatia de a vota cu basescu din nou, in baza aceluiasi principiu. cata ironie! :))

  7. Trebuie sa admit ca am o ‘boala veche incurabila’.Nu va speriati nu este contagioasa. Cand iau o carte in mana,nu ma uit la numele autorului ci la titlu. Si imi place sa “vizualizez” continutul, ca apoi sa merg la ultima fila si sa citesc sfarsitul.
    Cam tot asa procedez si cu articolele maestrului Ciutacu. Cred ca ati observat. Am scris de “adresarea directa”catre Crin; acum doresc sa scriu cateva ganduri despre ultimele propozitii, la care face dumnealui trimitere din articolul”Da, Crin….”in care isi motiveaza sustinerea fata de Crin Antonescu la alegerile prezidentiale in detrimentul lui Oprescu: “…pentru ca omul pornit cu un prezumtiv loc 4, s-a batut ca o fiara pana in ultima clipa pentru sansele lui”, folosind si o metafora foarte sugestiva. Iar mie imi plac luptatorii”. Cata incredere, sustinere! Si atunci de ce unii comentatori il condamna pentru rabufnirea dumnealui fata de “discursul” stupid, neavenit a lui Crin Antonescu ?

  8. In acest moment cred ca ar trebuie sa nu uitam scopul nostru al tuturor, acela sa il schimbam pe Basescu. Nu cred ca este momentul sa avem orgolii si sa ne certam. Haideti sa incercam sa ne indeplinim scopul. Precizez ca nu sunt fan PSD dar imi doresc din tot sufletul sa scapam de acest om care nici conducator de turma de oi nu ar trebui sa fie pentru ca le-ar duce la pieire.

  9. Draga Victor, permite-mi sa “il iert” pe Crin Antonescu pentru “crima” comisa aseara. Si sa spun ca ii raman aproape pana la capat. L-am votat si l-as vota din nou, oricand. Pentru ca eu pot sa raman devotata cuiva, pana la capat. Si nu ma dezic de persoane, idei sau principii, doar din cauza unei greseli minore, care se pierde in noianul pacatelor monumentale comise de “altii”. Si acum, ca sa fim corecti, sa reluam declaratia lui Crin, facuta exact in emisiunea dumneavoastra, de la finalul lunii septembrie 2009. Citez:

    Nu-mi dau demisia din functia de presedinte PNL daca pierd.
    Antonescu a spus ca el si-a asumat o mare responsabilitate cand a preluat functia de presedinte al PNL si ca nu va renunta la aceasta functie daca pierde alegerile pentru presedintia tarii.
    “Nu domnule, nu-mi dau demisia dintr-o functie in care am fost ales. Imi dau demisia conform Constitutiei cand ma duc la Cotroceni si o sa fiu presedintele romanilor”, a spus Antonescu. Cine este interesat, poate verifica.

  10. @Siomona S: asta-i prima declaratie de dupa aia in care demisiona 🙂 sunteti foarte indreptatita sa votati si sa iertati pe cine credeti de cuviinta, nu va tine nimeni.

  11. Domnule Ciutacu, nu stiu daca trebuie sa fiti chiar atat de indignat pentru cele spuse de Crin Antonescu in discursul de aseara. Recunosc, l-am votat, nu sunt simpatizant liberal, am fost si eu socata cand i-am ascultat acuzele. Totusi, mi s-a parut mult mai socanta inversunarea cu care a fost atacat dupa aceea, in emisiune. Cam mult zel in aceasta privinta…. Eu sunt convinsa ca nu va face o alianta cu Basescu, nu-mi pare rau ca l-am votat ieri si il voi vota pe 6 dec. pe Geoana. Nu am alta optiune. Pentru ca e UNICA SOLUTIE sa scapam de Basescu. Si apropos de asta: dl.Badea sustine sus si tare ca nu-l mai suporta pe Basescu. Iar pe de alta parte se mandreste ca nu a votat ieri si nici nu o va face in turul 2. Si atunci, cine vrea sa-l izbaveasca de Basescu? Ca numai cu lamentari, invective si dat cu pumnul in masa, sigur nu va scapa de el. Fiecare face cum vrea. Dar sa ne gandim putin inainte de a deschide gura.

  12. Trebuie sa recunosc : DA am votat CRIN ANTONESCU acum in primul tur al alegerilor. De asemenea recunosc ca nu mi-a venit sa cred acel discurs de aseara, dar tind sa cred ca d-l CRIN ANTONESCU a fost dezinformat in legatura cu procentajul real obtinut in minunatele noastre alegeri.eu zic sa ii iertam acea scapare de aseara deoarece gandind la rece si anallizind f bine situatia se va ajunge la Solutia potrivita. Iar SOLUTIA POTRIVITA pentru romani in momentul de fata este anti-basescu.
    Mai am ceva de adaugat legat de alegerile pentru unicameral: este incredibil cata prostie poate exista in Romania anilor 2009, cum poti sa fii de accord cu desfiintarea parlamentului bicameral in favoarea celuilat, mai ales ca aceasta trecere se va face tot din banul public (deci din ale noastre buzunare), iar in 2013 UE ne va oblige sa revenim la bicameral (ceea ce este acum)- iar chestia asta se va face tot pe cheltuiala publica (decont la noi)
    eu as propune sa li se faca tuturor celor cu drept de vot un examen phihic (- si psihiatric unde este cazul ) inainte de alegeri pentru a vedea daca acestia sunt in deplinatatea facultatilor mintale in ceea ce priveste etajele superioare. Poate asa vom avea o sansa iar Romania nu va devein RETARDIA asa cum isi doresc anumiti “alesi”(basescu)

  13. Acu’, că s-au mai limpezit niţel apele, Dl. Antonescu, pe care l-am votat şi eu, ar trebui să se bată, aşa cum a promis contra unei alianţe cu Băsel. Dacă io, prin tradiţie, viziune şi experienţe proprii de viaţă, mă declar de stânga şi am votat cu D-Sa, ce poate să invoce acum? Că liberalismul e cea mai tare doctrină? Iaca aşa liberalismul a adus vreo două crize economice mondiale. Dacă-l vrem pe Băsel dus pe mări, pentru că suntem oameni cu ceva şcoli, apoi fără nazuri! O spun astfel, din cauză că aseară Dl. Vosganian dorea “reprezentativitate” şi pentru partidul D-sale, în viitorul Guvern. S-o aibă! da’ să nu-mi dea lecţii de doctrine şi prostii din astea! Sunt sătul! Tre’ să înveţe CU TOŢII că politica se face doar la sediul de partid, şi la TV, iar gestionare problemelor ţării se face pe spinarea noastră!

  14. @ Un om – eu de ce nu as avea voie sau dreptul de a fi dezamagita? ce e de neinteles?

    l-am votat pe antonescu si chiar nu-mi doream sa-l aud vreodata (cu atat mai putin fix in ziua in care si altii ca mine i-au dat votul de incredere in special pt deosebirea de basescu – si nu pt asemanarea din discurs ce a urmat in scurt timp) dand vina esecului sau pe moguli, pe televiziunile mogulilor…

    eu m-am saturat sa dau un vot si sa mi se insele asteptarile din ce in ce mai repede.
    Si nu pentru ca nu a intrat in turul 2, ci pentru ce a zis aseara.

    si toate astea in conditia in care zilnic m-am uitat la antena3 si stiu prea bine cat credit a primit si cata bunavointa…
    nu stiu, intreb si eu…

  15. ce diferenta mica intre Basescu si Geoana , Insomar a dat uns cor mai bun decat CCSB.

    Uita de Traian Basescu si pregateste-ti paharele de sampanie , ca o sa ai un an nou Fericit.

  16. Aseara, Crin a fost suparat si-l inteleg. Il inteleg si pe Victor Ciutacu, care nu merita, ca om al Antenelor, ceea ce a primit. Dar, a doua zi, dupa o noapte pe post de sfetnic bun, a iesit in evidenta ceea ce trebuia. Concluzia: Basescu e ,,mancat”. Ceea ce mi se pare normal.

  17. Daca nu iti place omul politic Crin ai in vedere ca tu nu esti un jurnalist, analist sau macar om de televiziune(aia sunt regizorii de platou, cameramanii, etc adica profesionistii). Tu esti un datator cu parearea iar parerea ta este neavizata si personala….adica subiectiva…adica nu ai ce sa cauti cu ea la TV.

  18. “poporul vrea reforma clasei politice”zice nea basescu care face referendum pe bani furati, dati de ridzi de cocos de udrea etc etc . da ce uita, sa si zica ,e ca cumpara voturi la greu in toata tara ,din banii publici, banii dati de noi poporul (in criza indusa de boc)cei care nu-l mai vrem pe basescu..concluzia e simpla: eu nu-l mai vreau pe basescu dar cu banii mei el isi cumpara votul …rusine lor care cumpara votul ,dar rusine celor care se vand pentru cativa banuti si apoi 5 ani cersesc,deoarece nu mai e “sa traiti bine”
    sunt psd-ist dar mergeam cu crin daca ajungea in turul doi

  19. Eu am condus ieri 60 Km dus -intors pana intr-o localitate langa Bucuresti ca sa votez cu Crin Antonescu, pentru ca in Bucuresti nu se putea face acest lucru. Iar seara mai aveam putin si ma urcam pe pereti ca nu imi venea sa cred ca am sustinut un Basescu 2. M-am linistit azi cand i-am auzit declaratia. Sper sa nu mi se mai intample niciodata.

  20. Eu sper sa treci repede peste asta. Intr-adevar nu mi-a venit sa cred cand am auzit, dar astia sunt oamenii, toata viata avem de invatat, si din multii oameni cu, care avem de-a face sa-i pastram in anturaj doar pe aceea care merit.

    Numai bine!

  21. Cu toate ca au existat greșeli din partea domnului Crin Antonescu,printre care si aceasta declaratia, consider ca domnia a fost si este de departe cel mai bun candidat pentru Romania. Dumneavoastra domnule Ciutacu,ca prieten declarat ati fi trebuit sa intelegi ca acele vorbe au fost sub imboldul nervilor(sau defapt nici nu-l cunoasteti cu adevarat pentru ca nu ati fi cazut in aceasta eroare).P.S.-ul dumneavoastra (încă mai cred că nu sunteți Traian Băsescu II) este jignitor si neloial prin simpla comparatie, probabil intr-o nota si mai jignitoare decat declaratia domnului Antonescu dupa aflarea exit-polului.

  22. E clar , dl. Antonescu nu a stiut sa piarda . Reactia dansului denota insuficienta experienta politica , lipsa de antrenament . Daca ar fi ajuns presedinte , i-ar fi luat timp sa-si faca “mana” si asta ar fi costat tara .Nu este inca pregatit pentru functia asta . Sunt sperante pentru viitor , dar trebuie sa-si controleze impulsivitatea si sa-si calculeze actiunea politica din timp . Asta daca vrea sa joace in liga mare .Altfel , poate castiga , dar exista pericolul sa ajunga ca o persoana care cat de curand va fi de trista amintire .

  23. Da, a dezamăgit discursul antonescian din ultimele zile, era prea disperat şi prea înfometat…

  24. Am vazut pe realitatea un sondaj care spunea ca cei cu studii sup au votat Antonescu. Nimic nou! Dar am vazut la sectiile speciale studentii votand (cei care au apucat). Nici PNL si nici altcineva nu a crezut ca mesajul lui Crin va scoate aceasta categorie “vaccinata” la vot.
    Sunt sigura ca este vorba de un vot pozitiv, pentru ca aceasta categorie votand “anti” s-a vaccinat (mai ales in 2004)! Ei chiar l-au votat pe Crin pentru ceea ce este, pentru bucata pozitiva din discursul sau. Ei au putere de decizie si votul anti nu i-ar fi tentat. Singurul motiv pentru care vor iesi iar la vot in turul doi nu va fi “anti-basescu” ci masurile liberale prezente in viitorul guvern. Vom trai si vom vedea… dar ei sunt PRIMII OAMENI LIBERI

  25. Crin va fi The Kingmaker si va decide cine va fi presedintele, poate cea mai buna postura tactica pentru PNL care aduce avataje politice pe fondul neintrarii in turul doi:

  26. Buna seara,domnule Ciutacu.Eu una ma asteptam la ceea ce domnul Crin a facut duminica seara.De ce?fiindca dansul si-a dat arama pe fata la dezbaterea dintre cei 3 principali candidati.Eu sunt o tanara studenta,care,astept ceva concret pentru viitorul meu si al parintilor mei;iar in discursul domnului Antonescu de joi seara nu am vazut niciun program concret cum va veni sa faca ceva ci doar acuzatii la adresa familiei domnului Geoana sau alte asemenea.Eu atunci,mi-am adus aminte de domnul Basescu in 2004,care printr-un astfel de comportament a reusit sa adune in jurul sau doar intelectuali si oameni cu studii superioare.Si observam cu totii unde suntem…la un pas de dictatura basesciana.Nu imi place sa vad ca lumea refuza sa mearga la vot in turul 2…de ce?Domnul Geoana e chiar o optiune mai buna decat domnul Crin,a venit cu un program concret pt.tot,e recunoscut in ceea ce priveste politica externa…si la dezbatere sa vazut ca a fost si in occident fiindca a facut ca acea dezbatere sa para ca una din afara,fara acuze ieftine.Va multumesc si sper ca si in turul 2 sa mergem in numar mare la vot,chiar daca am votat pnl,udmr si orice alt partid…

  27. Degeaba se-mburica acum Antonescu si incearca s-o dreaga. Raul a fost deja facut: i-a dat apa la moara lui Basescu. Pariez ca toata ciotca portocalie , cu Basescu-n frunte, o sa toace in nestire in astea doua saptamani: “Si Antonescu a spus ca Vantu si Voiculescu mint si manipuleaza poporul…etc”.
    Si inca ceva: a spus in seara asta ca nu se glumeste cu spasmofilia (diagnostic prezumtiv pe care i l-a stabilit Badea aseara) e o boala grava , de care sufereau copii familiei tariste. Fals: boala de care suferea (doar)tareviciul Alexei se numeste hemofilie . Si intr-adevar este grava. Spasmofilia, nu.

  28. corectez: “…copiii familiei tariste.”
    Nu de alta , dar n-as vrea sa ma expulzezi peste doua saptamani 🙂

  29. Prea des siliți să asistăm la ”pupat Piața Independenții” după ce s-au scuipat vârtos peste țară, probabil că nu mai putem avea încredere în nimeni, am devenit paranoici și vedem trădări la fiecare pas. Ne înfierbântăm prea repede și ne strigăm dezamăgirea, fără să așteptăm clipa de luciditate. Aseară nu l-am suspectat nici o clipă pe domnul Antonescu de înțelegeri pe sub masă cu Băsescu, în privința asta m-a convins de la început de sinceritatea lui, nu pot să spun însă că anumitor liberali nu le-ar plăcea teribil o guvernare mică și spumoasă alături de Elena Udrea. Va avea de înfruntat rezistențe serioase în propria curte. Dar nu am înțeles atacul la cei doi moguli, mai ales că la Antena 3 a avut, în mod evident, susținerea necesară. Astăzi a explicat că nu s-a referit nicio clipă la trusturile media, ci la firmele de efectuare a sondajelor electorale. Asta după o campanie în care a fost constant subevaluat în sondaje. Probabil că așa e. Nu știu. Poate a fost o greșeală. Cine aruncă primul piatra?

  30. Dragă Ciutacu, felicitări! E nu am fost dobitoc

    Pentru cei de aici care nu inteleg gestul lui Ciutacu.

    Da, Ciutacu impreuna cu multi colegi s-au discreditat ca ziaristi, au sustinut un candidat in loc sa comenteze rece, impartial, deontologic. Ciutacu a facut un gest care-l face praf, acela de a-i da votul in direct lui Antonescu. Asa ceva nu se face si mai ales nu se uita.

    Cati de aici, eu recunosc ca nu cred ca as face-o, ar putea sa-si joace cariera pentru un om care nu iti ofera nici un fel de garantie? Cati ar risca TOTUL din punct de vedere profesional pentru a sprijini batalia altcuiva?

    Va aduc aminte ca toate schimbarile in Romania au avut loc in urma unor astfel de atitudini ale presei. Nu intotdeauna a iesit bine.

    De data asta insa mi se pare ca cei care au facut-o au dovedit mult mai mult curaj decat altadata. Cati dintre noi credeau acum un an ca Traian Basescu poate fi invins?

    Exista o asemanare cu 1996 cand nimeni nu credea ca Iliescu poate fi invins. Asemanarea se opreste aici. Atunci era o intreaga presa impotriva, inclusiv internationala.
    Acum au fost numai 4-5 aiuriti la o masa seara de seara care au tot turuit ca Basescu e nasol de mi s-a acrit. De multe ori plicticos, alte ori mai putin logic si mai mult emotional, de multe ori la limita sportivitatii sau dincolo de ea.

    Eu personal nu am ce iti reprosa,
    radu.

  31. te-ai cam grabit nea ciutacu,te-ai cam grabit…din ce am vazut la gadea ,dom presedinte este tot printre noi

  32. @Ana:

    Nu am spus ca nu ai voie sau ca nu ai dreptul de a fi dezamagita, doar mi-am exprimat curiozitatea in ceea priveste motivele pentru care te-a dezamagit discursul lui.

    Acum nu stiu daca mai are sens sa vorbim despre acel discurs, totusi… Antonescu atunci nici nu a pronuntat cuvantul ‘moguli’ si nici nu s-a referit la trusturile media conduse de Vantu si Voiculescu, ci la institutele de sondare a opiniei publice (INSOMAR al lui Vantu si CCSB al lui Voiculescu). Atat! Nimic de televiziuni, nimic de prezentatori tv.

    Antonescu zice la un moment dat: “Rezultatul alegerilor nu e dat de Vantu, nu e dat de Voiculescu, in complicitate cu Traian Basescu, ci e dat de votul miilor de oameni care stateau la cozi interminabile in sectiile de votare, in marile orase, inca, la ora 21…”

    ( Vezi video aici – http://tvr.ro/articol.php?id=72834&id_media=59977 )

    Si surpriza! In declaratia de ieri (23 nov.), Basescu scapa poate un mare adevar, care parca pune in alta lumina ce a spus Antonescu.

    Basescu: “Nu sunt un politician care sa faca compromisuri. Puteam foarte usor ca in aceasta campanie sa am aliati toti mogulii care au televiziuni si presa. Am preferat sa raman loial romanilor si sa nu fac compromisuri cu aceia pe care nu-i intereseaza soarta romanilor. Romania nu are suficienti bani si pentru Sorin Ovidiu Vantu si pentru Patriciu si pentru Voiculescu…”

    ( Vezi video aici, min. 05:55 – http://www.antena3.ro/stiri/politica/basescu-singurul-aliat-pe-care-mi-l-doresc-este-romanul_85732.html )

    CEEE?! Am auzit bine?! Basescu putea, foarte usor, sa-si faca aliati toti mogulii?? Oare… nu chiar si i-a facut? Si nu cred ca s-a referit la faptul ca putea sa apara si la televiziunile lor in campanie si nu a facut-o. A fi aliat cu cineva inseamna a lupta impreuna pentru un scop comun.

    Oare Antonescu nu a fost indreptatit sa faca acele acuzatii de manipulare a sondajelor? Nu stiu, intreb si eu…

  33. Fiecare voteaza cum il duce capul.

    Asta a zis Iliescu cand a auzit ca Geoana a votat pentru referendum.
    Nu am crezut ca este posibil ca prostanacul Geoana sa i-o traga experimentatului Iliescu.

    Acum Geoana si-a asumat referendumul, lasandu-l pe Basescu fara o tema majora pentru turul 2. Nu-l cred in stare pe Geoana sa maximizeze avantajul asta dar oricum a diminuat mult impactul pe care l-ar fi putut avea in turul 2.

    Daca adaugam si implicarea activa a lui Antonescu in turul 2 Basescu pierde cu un scor care-l va trece pe linie moarta inclusiv in PDL.

  34. @ciutacu : deja m-ai facut curios si tu si Crin asa ca am ascultat din nou declaratia lui de dupa alegeri… Mda…, s-a cam jucat cu vorbele… ! E adevarat ca nu a vorbit de “moguli” si “trusturi de presa sau televiziuni” ci doar de “sondaje” ( la prima nominalizare a lui Vantu si Voiculescu ) , iar apoi doar de numele acestora, ACCENTUATE si alaturate cu Basescu (sic?!)… E CLAR : a GAFAT!!! Dar, ce naiba, era dupa un maraton ( dus in mare parte singur ) epuizant, siiiii …. E POLITICIAN , nu Fecioara Maria , TREBUIE sa fie capabil sa se scoata “basma curata”, dupa o gafa, folosind argumente valabile…( chiar daca “stravezii”…) Asta-i diferenta dintre Crin care SI-A DUS in spate intreaga campanie si Geoana care A FOST DUS in spate intreaga campanie… Hai n-o lua asa de personal… ar fi pacat…, sunteti si ramaneti doi oameni de calitate, chiar daca nu perfecti…!

  35. incredibil…

    te apreciez, dar nu am vazut niciun pas inapoi…

    omul a explicat anumite lucruri…eu pe el l-am votat si,mai ales acum, la cateva ore dupa rezultate, simt ca votul mi-a fost onorat…

    stai calm, va fi prezent si in turul doi si va mobiliza EL oamenii anti basescu…nu altii

  36. @ciutacu:
    Draga Victor
    Imi permit sa-ti spun astfel deoarece sunt un admirator de-al tau (si nu sunt Udrea sub alt nume). Sunt si un admirator al lui Crin Antonescu si sunt foarte contrariat de faptul ca doi oameni pe care ii admir au unele reactii in anumite momente.
    Cred ca a gresit Crin cand a avut un discurs ciudat de te-a facut sa te indoiesti de el. Nu-l cunosc suficient de bine sa-mi dau seama daca a gafat sub influenta incarcaturii emotionale a momentului, sub influenta altora sau si-a ales doar foarte prost cuvintele (sper ca nu gandeste astfel).
    Cred de asemenea ca ai gresit si tu cand prea repede te-ai indoit de Crin si pana la urma de propria-ti alegere. Din cate inteleg te indoiesti in continuare.
    Si tu si Crin sunteti oameni suficient de inteligenti pentru a va gasi cu usurinta acoperire pentru exprimarile din trecut.
    Onestitatea vorbelor unui om sunt validate de faptele acestuia. Din fericire intr-un timp destul de scurt vom afla daca Antonescu (pe care l-am votat) este ceea ce parea sa fie.
    Din pacate modelul de politician prezentat de Crin este atat de rar in Romania incat nu-mi permit sa-l abandonez decat atunci cand voi fi sigur ca nu este omul pe care l-am votat (si din cauza caruia voi merge din nou la vot).
    Nu stiu daca oameni ca tine, Gadea, Badea va dati cu adevarat seama de ce insemnati pentru foarte multi oameni ca mine. Va ascult zilnic pentru ca gandurile mele se regasesc in ceea ce spuneti, sunteti un fel de alter-ego pentru mine. Cum ma astept ca Antonescu sa nu faca gafe care sa ma descumpaneze, ma astept ca si tu, Gadea, Badea si altii sa intelegeti ca aveti un rol important in a produce schimbarea dorita de cei mai multi si sa fiti foarte atenti si responsabili privind ce mesaje transmiteti in urmatoarele doua saptamani.
    Sper din tot sufletul sa te fi inselat in privinta lui Crin (a doua oara, nu atunci cand ai votat) si ca aceasta rara avis a politicii de la noi nu a murit inainte de a se naste.
    Puneti si voi umarul sa scoateti oamenii la vot (poate-l convingi si pe Badea), altfel in curand nu ne va ramane decat sa ne plangem de mila.

    Cu multa consideratie,
    Alex Munteanu

  37. Draga Victore, fara nici o legatura cu al tau candidat, nea Crin, ai fost, esti si vei fi cum foarte plastic te-ai autocaracterizat. Cind vrei sa-ti depasesti conditia intotdeauna vei sfirsi prin a fi …

  38. @Nostradamus
    “Dar, ce naiba, era dupa un maraton ( dus in mare parte singur ) epuizant, siiiii …. E POLITICIAN , nu Fecioara Maria…/…/Hai n-o lua asa de personal… ar fi pacat…, sunteti si ramaneti doi oameni de calitate, chiar daca nu perfecti…!”

    Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, de ce s-ar aplica partea cu e politician si nu Fecioara Maria si e om de calitate chiar daca nu e perfect unui om care ascede sa devina presedintele Romaniei?
    Sa facem scenarii:
    1.UN presedinte ( in fata are 5 ani la Cotroceni … maraton in care este singur).
    2.Intalnire la nivel inalt la FMI/BIRD/UE pentru negocierea unor imprumuturi/ajutoare pentru Romania. Negocieri indelungate care se termina cu concluzia “Romania – pas, de data asta nu”.
    3.UN presedinte iese pe sticla la o conferinta de presa (nu pe strada) si declara ca s-au comportat ca niste moguli pentru ca au prevazut declinul economic al Romaniei. Iar Vantu si Voiculescu sunt vinovati ca au mediatizat saracia in care se afla Romania. GAFA, da?
    4.A doua zi se scuza si zice ca de vina au fost analistii care nu au tinut cont de starea natiunii greu incercate de mostenirea comunista si ca declaratia lui a fost in mare parte bazata pe un impuls de moment si pe faptul ca a trecut printr-o perioada epuizanta.
    Ete, ca mi se rupe de dezvinovatiri si de scuze, si mie si alora de i-a facut vinovati si mai ales alora care n-au ce manca.
    Nervii, inspiratia de moment si a te lasa condus de acestea nu fac casa buna cu un profil de presedinte.
    Profil care, dupa declaratiile fulminante din ultimele zile, se poate aplica si celui care inca este si celui care a dorit sa devina presedinte.
    Asta era dezamagirea. Ca nu a sarit mai departe de trunchiul … dreptei !
    In rest, politician, Fecioara Maria, presedinte, Dorel, om de rand – normal sau destept, toti au o sansa : sa nu se mai trezeasca dimineata si sa le tremure chilotii in fund ca o sa ramana fara serviciu.

  39. Domnule Ciutacu,

    Munca asiduuă efectuată, în numele democrației, de institutele de sondare a opiniei publice chiar a dat rezultate: știu multe persoane care, deși i-ar fi dat votul lui Antonescu, au sfârșit prin a-l vota pe Geoană pentru că în sondaje era creditat cu mai multe șanse de a-l învinge pe Băsescu. Și ca ei cred că au fost destui. Astfel că alegerea nu a mai fost atât de liberă. Asta, evident, se întâmplă când ai creierul de cocă moale. Dar câți mai gândesc neasistat în draga noastră Românie? Cam tot atâția câți își vând votul pentru 30 de lei, pentru o pizza sau o căldare. Îmi pare rău, cu tot respectul pentru o meserie pe care am practicat-o și eu cândva, dar nici în mass-media, la nivel de politică editorială, nu au fost toate lucrurile în regulă în această campanie. Trustul Realitatea/Cațavencu și-a schimbat direcția la 180 de grade, brusc și foarte firesc, de parcă era o corabie care dorea să ocolească furtuna (”mândră corabia, meșter cârmaciul”, erau niște versuri de tristă amintire…), nu pot să diger nici acum reorientarea profesională a domnului Cristoiu, nici Antenele nu au reușit să scape total, cu excepția câtorva emisiuni (Sinteza zilei, Vorbe grele și chiar Știrea zilei, Mircea Badea fiind oricum la distanță egală de toți)de tendința de a-l impune pe Geoană ca figura salvatoare de Băsescu și exemplele sunt multe. Asta e, deja vorbim despre trecut, care, după cum știm, nu mai poate fi schimbat. Nu știu ce voi face însă eu pe 6 decembrie, cum voi putea să-l votez pe Geoană pentru a-i lua cârma din mâini celui dintâi marinar al țării…Cum să mă fac că nu văd personajele din spatele lui, pe care nu a putut să le împingă măcar în rândul doi al partidului,pe creatorul noii gramatici structuraliste, dl. Vanghelie, pe Hitlerașul de Constanța, dl. Mazăre, pe stăpânul inelelor de lemn, dl. Oprișan, etc. Observați că nu mă refer la dl. Iliescu, mai proaspăt, mai uscat, pentru că el are măcar decența să tragă sforile în umbră. Fiecare dintre aceștia având, evident, un corespondent în PDL… berceni, boureni, videni, etc. Dacă voi merge la vot, o voi face probabil doar pentru principiul alternanței la putere: e periculos să stea cineva mai mult de 5 ani la putere în România. Pe la noi scaunele înnebunesc omul. Iar peste 5 ani, la fel…

  40. Domnule VCiutacu, nu te contrazic (chiar deloc…). Tin totusi sa-ti reamintesc ca liberalii nu si-au batut inca joc de cei care i-au votat. Mai degraba, PSD+PC (ooops!) au facut alianta cu PD sfidandu-va pe voi, care i-ati votat pentru altceva. Dar asa este, cand inghiti atata tzeapa, sufli si-n iaurt, ca seamana…

  41. Crin nu a intrat in turul doi..dar locul 3 este un loc pe care l-a obtinut printr-o campanie dreapta..fara a face diverse lucruri necinstite..

  42. Ce gasesc surpinzator este faptul ca dumneavoastra ati pretins ca sunteti prieten cu Crin, dar v-ati indoit de el in prima clipa fara un motiv serios. eu l-am votat si nici o clipa nu m-am indoit de sinceritatea si moralitatea sa fara a-l cunoaste personal. De aici rezulta sau ca dumneavoastra nu sunteti un prieten, ci doar unul fals si in general astia sunt cei ce te tradeaza cel mai repede sau pur si simplu nu ati crezut niciodata in Antonescu si cu siguranta ati dovedit public ca nu-l cunoasteti.

  43. @Alin: ma bucur ca mi-ati deschis ochii si ca-l cunoasteti atat de bine. din pacate, o fi vreun defect de-al meu, oamenii fara indoieli ma ingrijoreaza

  44. Daca va asumati rolul de comenntatori pe la televizor, indraznesc sa sper ca va asumati si criticile.
    Comentariile Oanei Dobre in seara cand se prezentau rezultatele alegerilor au fost halucinante. Dupa ce si-a demonstrat puterea fina de analiza, sustinand ( gresit) ca se va reface alianta DA, a spus cel mai urat lucru pe care l-am auzit eu, simtindu-ma vizat ca alegator si citez ” dupa asta Antonescu ar trebui sa taca multa vreme”. In ziua in care aproape 2 mil. de romani l-au votat pe Antonescu, Oana Dobre in dispretul tuturor celor care l-am votat, placut si sustinut pe Crin Antonescu, repet aproape 2 mil de cetateni, ne scuipa-n fata, fara jena, spunandu-ne fara urma de ratiune, cum Antonescu, cu cel 20 de procente ale sale ar trebui sa “taca multa vreme”. Am crezut ca este Basescu deghizat. Eu si probabil majoritatea celor care l-am votat pe Crin, nu vrem ca el sa taca. Ce conteaza ce vor cetatenii? Sa tacem cu totii! Sa taca si Antonescu! De ce? Asa vrea Oana Dobre!!!! Cine-i Oana Dobre? Nimeni!Ptr. mine si ptr. f. f. f. multi, aceasta persoana este nimeni!

  45. Daca-mi permiteti, ce ati facut dumneavoastra in seara respectiva, nu era critica si eu cel putin nu vorbesc la televizor, in fata atator oameni pe care sa-i jignesc cu atat usurinta si fara a avea responsabilitatea spuselor mele.

  46. Nu imi vine sa cred! Cum naiba poti sa te dezici imediat de un om imediat ce pronunta numele Voiculescu si mogul! eu nu l-am votat pe Crin pentru ca te-am auzit pe tine ca il votezi! Nici ptr ca urmaresc in fiecare seara emisunile voastre si va vad cat sunteti de anti Basescu, ca si mine de altfel! Nu de aceea l-am votat! ci pentru ca am simtit in discursul lui sinceritate si inteligenta! am simtit ca doreste altceva asa cum ne dorim multi, dar nu suntem suficienti cat sa reuseasca!El m-a convins! Nu votul tau sau optiunea altcuiva! Si imi pare rau ca NOI, cei putini, intotdeauna vom pierde in fata mediocritatii! si nu m-am simtit inselata nici cand poate a gresit in discurs. este de inteles! dar vehementa ta impotriva unui om in care pentru o clipa ai crezut, mi se pare deja o chestiune de necomentat! grosolonie pur basesciana, imi pare sincer rau!

  47. Basescu este derutat,disperat stie ca nu mai are nici o sansa.Va rog ajutati-l sa nu se mai chinuie.Multumesc Victor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.