Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Despre popularitate, abjecţie şi isterie

Despre popularitate, abjecţie şi isterie

Credeam că isterie mai mare decât cea generată de triumurile electorale ale lui Traian Băsescu împotriva contestatarilor săi nu poate exista. Uite că m-am înşelat. Propaganda descreierată a atins vârful abjecţiei insinuând şi dezvoltând în cascadă un aberant conflict artificial între Alina Dumitru, proaspăt medaliată cu argint la Olimpiadă, pe de o parte, Mircea Badea şi Victor Ciutacu, pe de altă parte. În ziua când, pe manual, subiectul jurnalistic e (in)validarea referendumului, ecranele televiziunilor s-au îngălbenit, site-urile ziarelor, blogurile şi reţelele sociale au luat foc din cu totul alt motiv. Cică doi realizatori de emisiuni ai Antenei 3 au jignit-o pe proaspăt medaliată, i-au pus la îndoială valoarea şi performanţa. Total fals! Ciutacu a făcut-o, cu mânuţa lui, Omul zilei în, totuşi, cel mai important cotidian din România, iar Badea a vorbit deloc peiorativ despre unul dintre, probabil, puţinii medaliaţi ai României la Olimpiada de la Londra. Primul a făcut olecuţă de sport la viaţa lui, al doilea face zilnic. Ambii ştiu ce sacrificii impune performanţa. Nefiind ilogici, n-au cum să minimalizeze rezultatul. Însă ambii sunt suficient de trecuţi prin viaţă ca să nu li se pară normal ca un sportiv de top să declare că nu merge la un vot care a isterizat ţara unde s-a născut (şi care o va răsplăti financiar pentru peformanţă) fiindcă nici unul dintre cei doi preşedinţi care-şi disputau supremaţia politică n-a sunat-o s-o felicite pentru medalie. Restu-i poveste şi frustrare de oameni fără performanţe jurnalistice la adresa liderilor pieţei de profil. Fiindcă, asta-i realitatea, Mircea Badea şi Victor Ciutacu sunt, azi, în televiziune, cam ceea ce era-n judo Alina Dumitru acum patru ani.

P.S. Reacţie postreferendum

UPDATE: Luaţi şi două opinii contrare pe aceeaşi temă, Liviu Alexa şi Cătălin Tolontan, doi oameni a căror părere contează pentru mine. Lătrăii de Net sunt neinteresanţi şi nu mă impresionează.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

207 thoughts on “Despre popularitate, abjecţie şi isterie

  1. Regret, dar nu vi se pare ca reactionati exact asa cum prevedeau pdloii? Impartasesc parerea celor care va sfatuiesc sa puneti punct subiectului. Este atat de lipsit de importanta (si,tocmai de aceea o provocare infantila,tipica portocaliilor) acest subiect,incat e pacat sa nu ne ocupam de chestii cu adevarat vitale…Angoasa (instigata,nu dezinteresat,de agitatorii basisti) unei tinere sportive nu cred ca trebuie sa tina si la voi prima pagina.Cei care va indragim stim cum ganditi, restul nu conteaza.

  2. Buna!
    Vreau sa aduc in discutie o idee legata de invalidarea referendumului. Vad ca in general se spune ca invalidarea referendumului ar insemna automat repunerea in functie a presedintelui suspendat. In opinia mea invalidarea referendumului pe motiv de cvorum nu inseamna decat ca rezultatul votului prin refenredum (adica 87% voturi pt destituirea presedintelui) nu se poate lua in considerare din punct de vedere juridic dar asta nu trebuie sa insemne neaparat repunerea lui in situatia anterioara pt ca neprezentarea la vot nu poate fi cuantificata juridic drept vot pt presedintele suspendat ci poate cel mult sa fie luata in seama ca o atitudine, ca un boicot dar boicotul (nevotarea) nu poate totusi tine loc de vot!!! Deci, mie mi se pare normal ca in cazul in care Curtea Constitutionala invalideaza referendumul, atunci Parlamentul sa organize un nou referendum pt ca defapt la refendumul asta nu s-a decis nimic din cauza lipsei de cvorum (adica s-a decis caci 87% au votat pt demitere, dar nu se poate tine cont dpdv juridic din cauza lipsei de cvorum). Ma repet, lipsa de cvorum ar trebui sa cauzeze doar invalidarea “admisnitrativa” a referendumului si nu e normal sa produca automat revenirea la situatia anterioara referendumului (prin reinvestirea presedintelui suspendat in functia de unde a fost suspendat). In acest sens va rog sa cautati pe net exemple din Europa de Vest unde unele referndumuri au fost reluate de mai multe ori dupa ce au fost invalidate.
    Ganditi-va si comentati aceasta “idee”…
    Toate cele bune!

  3. domnule, am o propunere …daca tipa, AD, tot se da mare cu ..lupta pt tarisoaraaaa, gloria este nu a ei ci a tariiiiii… de a bagat spaaima in toti..va rog sa-i propuneti , public si la ora de varf…SA RENUNTE LA PREMIUL IN BANI SI ORICE ALTE AVANTAJE MATERIALE ce rezulta din medalia de argint…numai atnci as crede-o ca totul este pentru tara…asa cum au facut mari figuri in istoria Marii Britanii..recent si cei ce au cantat la deschiderea olimpiadei …pentru un onorariu simbolic de 1 pound
    o fandosita plina de tupeu ca toti basistii !

  4. Sincer, nu stiu de ce atata scandal pe aceasta tema si oricum, mie, personal nu mi s-a parut normal sa spuna: “Nu ma duc la vot pentru ca nu m-a sunat nimeni”. Ce sa inteleg? Daca o suna Basescu spunea: “Nu ma duc la vot pentru ca nu vreau sa sprijin lovitura de stat” si daca o suna Ponta sau Antonescu spunea: “Ma duc la vot sa imi exercit dreptul democratic”?
    OFF-Topic: Tolontan nu face diferenta intre ”î” si ”â”?

  5. Diplomatia asta – lipseste cu deasavarsire. Se putea reprosa in cu totul alt mod dezinteresul sportivei ptr situatia politica din tara. Si modalitati aveati destule – mintea va ajuta – ironia fina nu va este straina.

  6. Scuzati ma , dar,suntem “obligati” sa respectam judoul,chiar daca nu ne place, dar nu suntem”obligati” sa luptam pentru soarta poporului nostru PRIN VOT? Fatuca asta e JALNICA

  7. Este fantastic felul in care isi stabileste natia asta tabuurile. Sigur, performantele sportive sunt si trebuie sa ramana un motiv serios de mandrie, nu doar pentru o natie ci pentru intreaga omenire. Disputa dintre dumneavoastra si Alina Dumitru mi-a amintit de inceputurile jocurilor olimpice, mai exact, de pacea pe care aceasta competitie o asternea in intreaga lume. Azi, nu doar ca omenirea isi vede linistita de conflicte, ci chiar implica olimpicii in diverse conflicte politice, asa cum este si cazul Alinei Dumitru, viitor cetatean de onoare al Clujului. Eu o voi spune simplu si direct, sunt dejamagita de Alina Dumitru dar mandra de performanta ei. Nu o pot incuraja pe Alina Dumitru sa creada ca performanta acopera probleme de caracter, asa cum este si lipsa simtului civic dovedit prin neimplicarea in viata societatii care ii gazduieste performanta. O sfatuiesc pe Alina sa inteleaga ca olimpicul are doua lucruri de pret, performanta si nobletea sufleteasca.

  8. Cred ca Alina Dumitru nu e vre-o lumina si cineva trebuie sa-i explice ca universul ei nu se rezuma la tatami.
    Politica are o mare legatura cu sportul , pt ca banii in sport vin din programe si proiecte politice , dreapta aduna bani, stanga ii redistribuie ( daca ar fi mai multe sali de judo probabil ca aria de selectie ar fi mai mare si probabil ca am avea mai multe medalii)
    Cum te poti erija intr-un mare luptator cand te comporti ca elvetia , domne eu nu stiu nu ma bag , alege-ti frate o tabara si asuma-ti victoria sau esecul .
    Toti care o ard ipocrit cu texte expirate de genul ” lasati sportul liber ” ,”nu politizati competiile sportive” sunt niste imbecili sinistri , unde exista vectori de imagine exista si politica intr-o forma sau alta .
    Duminica la antena 3 a a fost invitat un tanar ( eminent sau ceva, student la drept ), a fost laudat de toti invitatii si realizatorii mai ales de Sandra Stoicescu fara sa observe nimeni principul gresit de la care pleca dizertatia acelui june :” eu vreau sa fiu presedintele romaniei” , si te intrebi logic de ce ? , Daca tot vrea sa faca bine tarii sa isi doreasca sa fie prim-ministru sa faca politici publice, sa propuna proiecte de legi , dar nu el vrea presedinte PENTRU CA E INSETAT DE PUTERE , PENTRU CA TOTI ROMANII ISI DORESC CONCENTRAREA PUTERII IN MAINILE UNUI JUPAN ,pt ca noi nu achesam la idei si principii ci la tatuci si cascam ochii in gura lor fiind convinsi ca izbavirea noastra e faurita de mintea lor si slobozita prin orificiul mai sus mentionat …
    Triste vremuri , trist viitor slabe sperante sa ne vindecam …

  9. La Sibiu, din aceasta dimineata, pe RCS RDS nu se mai prind posturile Intact, inclusiv Antena 3! Nici macar pe analog. La RCS, la Relatii cu clientii raspunde doar robotul si spune ca se reorganizeaza posturile din grila! Daca nu se remediaza problema, voi refuza plata facturii si voi trimite si o plangere scrisa la Protectia Consumatorului. Mai are cineva problema asta?

  10. Nu inteleg de ce e asa mare scandalul … Ati “jignit” marea campioana … chiar mai crede cineva ca 2-3 medalii spala imaginea pe care o fac cersetorii, hotii si “ciorditorii” de locuri de munca romani in strainatate? NU…nu mai luati pulsul imaginii Romaniei in strainatate din presa straina, luati-l de pe strazi, vedeti ce cred oamenii simpli din strainatate despre romani . Aia nici nu stiu ca Alina Dumitru exista macar. Si pun pariu ca nici jumatate din romani nu au auzit de ea, chiar si dupa ce a luat medalia lu` peste. Stiu ca voi apreciati performantele sportive. O medalie la olimpiada se obtine cu multa munca … prieteni, sunt milioane de romani in Romania care muncesc mult mai greu ca un sportiv. Pe aia nu-i stie nimeni, nu-i apreciaza nimeni. Nici pe aia nu-i suna Basescu sau Antonescu sa le spuna: “Va multumesc ca munciti din greu, pentru a tine tara asta cat de cat in picioare” … aia nu conteaza, pentru ca nu ajung niciodata la televizor. Asa ca lasati-ma cu marea campioana, sau marii campioni care duc stindardul romanesc in strainatate. Nici macar un batalion de olimpici nu pot schimba imaginea Romaniei in strainatate. Daca am fi fost o tara normala, poate ar fi contat…insa asa, nicio sansa. Ce cred aia despre noi e simplu: tigani, cersetori, hoti, sclavi care muncesc pe aproape nimic si le fura lor locurile de munca. Simplu … nici dracu nu stie dincolo ca un roman a inventat insulina, datorita careia multi “obeji” vestici isi taraie zilele, si companii farmaceutice fac miliarde.
    Deci mai lasati-ne cu olimpicii lu peste, iritabili, “sensibilicosi” ca nu sunt apreciati la adevarata lor valoare.. se vede valoarea lor.
    Nu dati vina doar pe presa basista, care intr-adevar a facut din tantar armasar pentru a lua putin fata de la marea teapa care ni se pregateste la CCR…iar.
    Apropo de CCR…nu vi se pare ciudat ca au dat un verdict bun (ala cu ICR-ul) inainte de verdictul asupra referendumului ? E exact aceeasi schema folosita in ultimele verdicte. Unu pozitiv, inaintea celui negativ, pentru a putea dup-aia sa zica basistii: “Decizia cu ICR-ul le-a convenit usl-istilor, invalidarea referendumului nu le convine. Daca CCR-ul da decizii care sa le convina, e bun, daca nu, sunt o sleahta de slugi basiste” … pentru mine e destul de clar ce decizie va da CCR-ul in legatura cu referendumul. Si culmea, dup-aia nu va iesi nimeni in strada (sau vor iesi foarte putini)…pentru ca suntem un popor de euglene, degeaba ziceti voi ca nu e asa.

  11. Sunt fan emisiunea Vorbe Grele, subiectele dezbatute sunt super !!Dar pe cand o emisiune cu Basescu ?

  12. Am vazut lupta Alinei Dumitru in direct si mi-a parut rau ca nu a reusit sa castige. Cred ca nu se ajunge usor intr-o finala de olimpiada…
    Am vazut si citit tot ce a spus/scris Mircea Badea despre subiect. Am citit si cateva comentarii basiste (si asta inainte de a se inflama subiectul), nu prea multe pentru ca nu am stomacul tare…
    Inteleg ca sunteti impreuna in asta (Victor si Mircea) insa cred ca tirul este mai concentrat indirectia lui Mircea.
    CRED CU TARIE CA VINA II APARTINE SPORTIVEI Alina Dumitru. A GRESIT LUAND DE BUNE AFIRMATIILE UNOR IDIOTI SI GRESESTE IN CONTINUARE NERECUNOSCAND ACEST LUCRU.
    (binenteles fara absolut nici o legatura cu performanta olimpica)

  13. Victor, ce parere ai despre tot ce se intampla? Basescu a pierdut zdrobit de voturi si cu toate astea USL nu se poarta ca niste invingatori. Ponta are ca singura si unica preocupare cariera sa si sa il multumeasca pe Barroso si se poarta atat de apolitic incat imi vine greata. Am invins cu totii intr-un final, cand nu mai speram sa il doboram pe Basescu, doar nu o sa cedam acum! Crin daca va pleca ar fi o mare pierdere. Am invins, de ce nu ne clamam victoria? Ce face USL, ce se intampla cu oamenii astia, si-au pierdut mintile?

  14. Lasati mizeriile basiste si oamenii prefacuti, precum aceasta alina dumitru, si transmiteti-i urari de La Multi Ani maestrului Tudor Gheorghe si din partea noastra! 🙂

  15. nu discut subiectul in cauza in schimb fac o constatare ,daca tacea sportiva era filozoafa putea sa o dea cotita si nici votantii nu-i sareau in cap -vreau insa sa fac un exercitiu de logica,nu ma dau specialist si stiu ca train basescu face numai rau romaniei,stiu si ca din 10 propozitii spuse de el una sigur e adevarata asa ca ; -alegeri parlamentare 2008 dupa scandalul “ridzi”tactica;”cum sa fac pdl cu voturi multe?”referendum ———rezultat 300 de parlamentari si pdl cu un vot in plus -alegeri 2009 presedinte tactica;”parlament [zoaie pe geamuri nu vor 300]————–rezultat ales -2010 sesizare UE prea multi europarlamentari la tara cu populatie[17 milioane in acte ccr]——–rezultat referendum -2011 referendum———-rezultat 16 milioane raportat presedinte “mucles “afara erau mitinguri la -20de grade -si acum raspunsul la “mucles”ce partid ar avea de suferit daca suntem mai putini -la un deputat un numar de persoane deci se rescriu colegiile iar arma cu “parlament cah”nu mai trage matematic scad numarul de parlamentari

  16. In tara asta deja nu mai conteaza ce votezi, ca hotaraste curtea dupa aceea! Sa fie siguri ca n-ai votat gresit!

  17. Imi pare sincer rau pentru ce vi se intampla.
    A.D. face politica tocmai prin raspunsul ei.
    A vota nu este politica. Este un drept fundamental si poate o indatorire cetateneasca.
    Daca ar trebui sa aleg cine face mai mult pentru mine ca cetatean, Olimpicii absoluti sunt Badea si Ciutacu. Da, va luati leafa din meserie dar puteti castiga bani si fara dureri de cap si eventual expuneri la tot felul de riscuri.
    Medaliile voastre sunt si ale noastre, iar faptul ca nu ma rusinez cand vad drapelul Romaniei vi se datoreaza si voua.
    Sunt mandra de sportivii nostri, dar voi sunteti eroii mei!

  18. Am fost in Anglia, am vazut olimpici si membrii ai COR care s-au dus la vot.

    Ce a facut Alina Dumitru prin neprezentare, din basism o descalifica total.

    A scuipat in fata mea si in fata colegilor ei din COR SI IN FATA TUTUROR CELOR 8 MILIOANE DE OAMENI CARE AU FOST LA VOT.

    Deci, subscriu, NU S-A DUS LA VOT, POSIBIL DIN CAUZA DURERII DE LA MANA!!

  19. Dl Badea si Dl Ciutacu pe langa faptul ca traiesc intr-o tara pe care ne place sa o numim democrata, mai fac parte si din Presa. In opinia mea, fiecare are dreptul sa-si exprime parerea. Alina a fost invinsa de o brazilianca. (punct!) Mircea nu a spus altceva. La fiecare 4 ani ma uit la JO si imi dau lacrimile la fiecare medalie si nu din mandrie ca sunt romanca, ci fiindca le apreciez efortul acestor oameni de a ne duce numele mai departe, fiindca stiu ca nu sunt recompensati pe masura efortului depus. Sunt olimpicii nostri si ii iubim, si pe Alina, si pe fetele de la gimnastica si toti cei care concureaza pentru tara noastra. Insa sa te isterizezi in halul asta pentru o simpla afirmatie (din punctul meu de vedere neutra) a unui prezentator TV mi se pare o mizerie, o mizerie propagata de presa basista, clar, care abia asteapta pe la colturi motive sa arunce cu noroi. Cat despre Dl Ciutacu, chiar nu vad cu ce a jignit-o pe olimpica.

  20. circ degeaba..nu stiu de ce se asteptase s-o sune basexu…eu as fi asteptat,intr-adevar sa ma sune,dar i-as fi inchis in nas,cu cateva “vorbe grele”referitoare la originile lui…

  21. cat despre referendum,RUS TREBUIE DEMIS,,,,de fapt,nu trebuia numit ministru….

  22. stau si ma intreb cum poate o sportiva de valoarea acestei Alina Dumitru sa stea pe podiumurile lumii, sa auda imnul national si primeasca recompense de la acest popor , daca ea nu-si exerseaza acest drept, de cetatean!!?? ce valoare o fi avand medalia aia de la gat, daca valorile interioare nu exista??!! poate fi cea mai buna, daca ii lipseste sentimentul de apartenta! si asa cum era de asteptat, pupinbasistii nu dorm si isi fac din viata voastra( a celor ca si tine si Badea) agenda de lucru! noi cei care avem gandirea la noi si nu suntem euglene verzi, stim sa gasim adevarul in toate!

  23. tantea asta a zis (am vazut-o eu cand a zis) ca se multumeste cu locul 2 de data asta ptr ca mai mult nu putea
    diferenta intre locul 1 si 2 este ca PENTRU LOCUL 1 SE CANTA IMNUL TARII , pentru locul 2 nu se aude imnul
    ma intreb a luat aur acum 4 ani accidental? daca acu 4 ani lua tot argint probabil ca era fff multumita ca si acum, macar sa ia ceva
    sentimentul de autosuficienta, de a te complace in situatia in care esti si de a refuza sa vrei si sa speri la mai mult(pentru ca oricum nu puteai) este cel care ne adanceste si mai mult in criza morala , politica , economica si produce din ce in ce mai multi looseri in Romania
    nu am respect pentru cei care spun “las-o asa ca merge si asa” , macar sa taca si sa incerce sa salveze aparentele ca fac toc ce le sta in putere
    aveam respect fata de ea daca insa ar fi avut o atitudine mai retinuta, deoarece s-a vazut ca atat a meritat, locul 2, DE DATA ASTA IMNUL ROMANIEI NU S-A AUZIT, DE CE VROIA LAUDATA MA ROG, DE PRESEDENTIE ?

  24. Guvernul Ponta, oare a incercat sa isi obtina bani pentru implementarea programului lor de guvernare, bani pe care sa ii obtina de la FMI, cu conditia sa accepte pragul si sa le lase omul alora in functie, adica pe Basescu?

  25. Victore, dai prea multa atentie unei diversiuni portocalii. Ca asta o sa mai fie multe.

  26. @sfx, ironia a fost “fina” cum spui tu si s-a raspuns la ea fara pic de “diplomatie”. Cam asta a dus la aceasta situatia. Oricum nici macar nu pot sa-i spun situatie. E un mizilic si ar trebui sa fie de domeniul trecutului. Plus lupta asta pentru medalii nu mai cred ca e “pentru tara”. Cred ca au inteles demult sportivii nostri cu ce se aleg dupa anii petrecuti in sali de sport si acum lupta pentru ei. In cel mai bun caz, noi, romanii, le gadilam orgoliul laudandu-i (pe merit). Foarte putini dintre noi avem parte de asa ceva cand avem rezultate bune in domeniile in care lucram.

    @john: sustin punctul tau de vedere si e ceea ce discut si eu cu familia de cateva zile. Logic ar fi ca, daca referendumul este invalidat, sa se revina la starea de fapt dinainte de referendum, si anume: Basescu presedinte suspendat, Crin presedinte interimar. Sunt foarte curioasa de deciziile de azi si cata logica va fi in ele.

  27. Ce se va intampla in 2013, cand vor fi oficializate datele de la recensamantul din 2011 si cand vom constata ca, in conformitate cu acestea presedintele Basescu ocupa functia ilegal? In tara asta deja nu mai conteaza ce votezi, ca hotaraste curtea dupa aceea! Sa fie siguri ca n-ai votat gresit!

  28. @adi: n-am inteles unde-l ridic in slavi si ce legatura e intre afinitatile lui politice si ce a scris acolo

  29. @teodosiu camelia: n-ai vrea sa nu mai faci chat si sa scrii din prima ce ai de zis?

  30. Pentru mine concluzia pe subiectul Alina Dumitru e urmatoarea:Mircea Badea a fost ironic la adresa Alinei Dumitru NU a jignit-o,dar Victor Ciutacu dupa parerea mea a comentat intr-un mod hai sa nu zicem jignitor dar putin deplasat si nepoliticos si nu ma refer neaparat la ‘idolita snobilor'( desi daca iti zice cineva ca esti idolul snobilor adica idolul persoanelor care te admira fara discernamant nu stiu daca e chiar de bine)ci la faptul ca a intarit afirmatia unui user pe twitter care spunea ‘Vaca e tot o vaca pt ca asa s-a nascut’ iar Victor a adaugat ‘Exact’practic rezonand la ideea retardatului respectiv…

  31. mediocrii nu-ți dau nici măcar dreptul să-i ignori… cred că Victor Ciutacu și Mircea Badea sunt două nume mult invidiate în lumea mass-mediei. de aici se trag toate. nu pot să nu observ, și mă minun nespus, cum doamna Udrea știe gusta din parfumul elevat al discreției…(între noi fie vorba, discreția numitei doamne seamănă al naibii de mult cu un mod tacit de recunoaștere a vinovăției.) sănătate!

  32. Uite, zic din prima dar vezi ca afiseaza greu… Nu stiu de ce!! Politicienii, parlamentari, guvern, prim-ministru, presedinte, lucreaza toti la stat. Adica ei lucreaza in sector bugetar, sunt angajati la stat. La stat, principala obsesie in sectoru bugetar este bataia ca chiorii pe functii, pe scaune si posturi. Sefia! Inca ceva, ei fiind angajati la stat, pentru o imagine mai clara asupra intregii povesti, este ca la asociatia de locatari, cu presedintele asociatiei care de fapt atat ca nu e un bloc cu locatarii lui, ci este toata populatia tarii care alcatuieste societatea, prim-ministrul e ca administratorul, el se ocupa de administrativ, cenzorii sunt presedintii camerelor, din astea. Cam asta e povestea si despre asta este vorba! Lupta pentru sefie, in sectorul bugetar nu are absolut nicio legatura cu competenta! Si, ca o ultima idee, foarte rar se ocupa cu concurs pe post! De obicei e la numirea superiorului direct! Principiul simpatiei. Sectorul bugetar, bleah…

  33. @ben: la rigoare, se scrie: “minunez” si “stie sa guste”
    (prin 2010 erai chitit pe repararea unei greseli frecvente:
    “reflectie” vs “reflexie” si aratarea cu des’tu).

  34. eu, sincer, fara arogantii de orice fel, fie ei si sportivi, traiesc mult mai bine! fatuca aia si-a facut si ea olecutza de reclama!asta suna mai mult a diversiune!! pe mine ma intereseaza soarta MEA! ma intereseaza daca da-ul meu are vreo valoare!nu ma intereseaza nici statistici si nici de la ce cifra se porneste si vina cui este. ce se intampla cu 7.400.000 de romani! aici vad eu democratia!

  35. Ce crezi??? Daca pentru Alina Dumitru, vorbeste sportul, a pierdut un moment bun sa taca; in ziua in care noi, romanii suntem scarbiti de chior,si votam impotriva lui, ea nu are de ce sa vorbeasca de el! Ea era la Olimpiada! A uitat? A fi olimpica nu e compatibil cu fi inteligenta, si personal, o consider destul de prostuta inca de la “Dansez pentru tine”. Putea sa se refere la ce se pricepe, si sa lase restul! NU are de ce sa faca pe victima. Sa-si vada de medalie, mie si al alti opt milioane ne e scarba de comentariile ei! Si ce credeti? Intre fatuca asta, fie ea si olimpica, si Badea si Ciutacu, noi ii preferam pe ultimii doi, intrucat cu ei ramanem si cu necazurile noastre!!!

  36. Ca fost sportiv de performanta stiu cit de mult ii duce capul pe unii sportivi cu calitati si performante necontestabile. Un singur exemplu: Bute, cui a multumit dupa meciul de la Bucuresti, lui Udrea, nu publicului care l-a sustinut, chiar a fost suparat ca ministra blonda a fost huiduita de public. Am tot respectul pentru performanta, chiar daca ai obtinut ultimul loc intr-o finala, tot performanta este, dar n-am pic de respect pentru aroganta blazata a unora, fie ei sportivi de exceptie, calitatea de om nu poate fi compensata de nici o medalie, ca sa nu mai vorbesc de juramintul olimpic si spiritul de fairplay.

  37. mai oameni buni (Mircea si Victor)…va rog sa nu fiti atit de drastici si intelegeti ca sportivii intrati intr-o competitie atit de importanta,au alt ritm de viata si alte lucruri de facut decit de a merge la vot. e adevarat ca nu trebuia sa faca nici o declaratie cu privire la alegerea ei de a nu participa la vot ,continuind cu niste motive puerile…dar gindul ei (si a oricarui om ce a trecut de un stress fantastic)este diferit directionat si pe scara importantei evenimentelor,nu e prioritara functia de cetatean si votul este minimalizat…nu incerc sa o disculp pe Alina sau pe oricare din delegatie care nu a votat,dar noi astia de acasa trebuia sa mergem la vot si sa simtim corect importanta prezentei noastre pe lista de prezenti.
    s-a simtit sarcasmul si un pic de rautate din declaratiile voastre,pentru ca simtiti altfel ritmul politic si importanta prezentei la vot si ati simtit nevoia sa taxati o declaratie a unui om public ce poate fi urmat in gesturi…inteleg asta…dar nu mai escaladati problematica in public ci luati legatura cu fata si lamuriti-va onorabil,ca sa nu aveti regrete mai tirziu…cind o sa va intilniti cu Alina si nu veti sti pe unde sa va ascundeti privirile …nu mai faceti un caz din asta si mai taiati si voi din orgoliul asta nenorocit…lamuriti problema va rog.
    cu cel mai mare respect …va salut si va doresc toate cele bune

  38. lui basexu si tokes sa li se reatraga cetatenia romana….pe de alta parte,eu,unul,daca nu se valideaza,nu mai merg la vot,asta-i clar

  39. Domnule Ciutacu,
    Am intrat de curiozitate pe site-ul Federatiei Romane de Judo, sa inteleg cine da comunicate.
    Ghici ce am gasit? Presedinte de onoare al FRJ este nimeni altcineva decat Liviu Luca – celebrul bandit sindical, aflat in cardasie cu Condescu, Mantog si Videanu. Care, in loc sa plateasca pentru nenorocirea adusa sindicalistilor si sa dea socoteala pentru averile lor, este presedinte de onoare si sefulet pe la posturi TV concurente.
    Hai ca m-am lamurit…

  40. Sa-si ceara scuze Badea pentru armbarul pe care l-a incasat Alina! Sa isi mai ceara scuze ca nu a catalogat atitudinea defensiva din finala drept fair-play!!! :))))))))))))))
    Pe mine ma intereseaza politica si nu ma intereseaza deloc sportul….dar cu toate astea, premiile ei si renta ei viagera sunt platite si din banii mei…. Sper ca e democratic sa nu ma intereseze sportul deloc …
    Voua vi s-a cerut sa va cereti scuze… Eu vreau ca si ea sa isi ceara scuze celor 8 milioane jumate de oameni care au mers la vot, cu toate ca ea a exprimat in ziua votului sprijinul pentru tabara adversa!

  41. De cap de porc, care a spus că gimnastica (adică sportul ăla care ne aduce cele mai multe victorii la cele mai importante competiţii de zeci de ani încoace) e de rahat, nu zice nimeni nimic, nu? Probabil nimeni n-a văzut. De înţeles. Cine naiba se uită la el.

  42. Multi sportivi nu mai au simt civic si patriotism.
    SA LE FIE RUSINE CELOR CU DREPT DE VOT, CARE SUNT FINANTATI SI PREMIATI DE STATUL ROMAN SI NU AU VOTAT!!!!!!!!!!!!!!!!

  43. @ pitone
    Dar ceilalti sportivi care sunt acum la Londra cum de s-au dus la vot, ei nu sunt supusi aceluiasi stres?

  44. Chiar nu pricepe nimeni faptul ca o mare campioana, care, cica, ne reprezinta tara trebuie sa aiba SI un comportament exemplar , nu sa se comporte cu aroganta unui tanc de 5 ani care nu si-a primit inghetata deci nu-si mai mananca legumele crezand ca-i pedepseste pe parinti? Nu e asta tara ei pe care se presupune ca o reprezinta si in care-i locuieste si familia? Si , de la care, asa cum spunea si Dl Ciutacu, va primi bani? Cum poate ca un asemenea moment de cumpana sa vorbeasca cu atata aroganta batandu-s practic joc de cei 8.5 milioane de romani care au iesit la vot? Doar pentru ca are performante extraordinare trebuie sa-i iertam orice? O apreciem ca sprotiva dar ne dezamageste ca om. Si nu e o rusine, ce-i al ei e pus de-o parte, restul poate si trebuie sa fie contestat cand calca pe langa. Tocmai pentru ca ea iese in fata ca reprezentant al “neamului”.

  45. Nu ma stept sa postezi ceea ce voi scrie…dar sper sa realizezi totusi ca gresesti.Esti un ziarist cu talent, nu-s dubii…dar in ultimul timp ai pierdut principiile de baza ale gazetariei: impartialitatea si etica. Te-ai aruncat cu capul inainte intr-un razboi care nu-i al tau…stim amandoi ca cel care te plateste este un om josnic si degradant, la fel ca cel pe care cu atata “patos” il blamezi. Sa-ti spun o poveste…Basescu este un “muritor”, la fel si Voiculescu. Era lor se apropie de final…tu in schimb vei ramane sa sa-ti faci in continuare meseria. Parerea mea este ca nu vei scapa nicicand de stigmatul Voiculescu, de stigmatul gazetarului aservit si impartial. Sincer e pacat,pt ca atunci cand faci emisiuni despre orice altceva decat Basescu si clica lui esti super tare. Si mai e ceva….fugi cat poti de tare de asocierea cu Mircea Badea…omul ala distruge tot ce atinge, este scris in ADN-ul lui.El nu este un gazetar, in cel mai bun caz poate sa fie considerat un sarpe plin de venin. Ce ti-am expus este o parere …buna, rea…tu hotarasti. As vrea totusi peste ani sa nu-ti spun “ti-am zi eu”. Respect!

  46. pe mine nu ma prea intereseaza sportul. ma intereseaza politica. pina una alta, in lume si la noi, cam totul se raporteaza la politica. avem legi “politice” avem mincarea tot “politic” mergem la scoala bine sau rau tot “politic” si pot insira….. asa ca sa ma mai lase duduia careia nu i-am retinut numele, cea cu judo. sa-si ceara scuze public pentru ca m-a jignit spunindu-mi ca pe ea n-o intereseaza politica. PE MINE DA!!!!!! si datorita mie si altora care am platit si platim taxe si impozite are statul bani sa o premieze si pe dumneaei. nu ma impresioneaza sportivii care trimbiteaza ca pentru tara si popor se lupta sa cistige medalii. parerea mea este ca o fac pentru ei. daca mai ramine spatiu o fac si mentru imn. daca o fac pentru tara, sa refuze recompensele materiale. lasin la o parte faptul ca sportiva nu are spirit civic astept scuze. si repet: pe mine ma intereseaza politica, pentru ca ma intereseaza VIITORUL.

  47. sa ne lase duduia cu sensibilitatie dumneaei. eu sunt interesata de politica pentru ca ma intereseaza ce se intimpla cu VIITORUL. al meu si al nostru si al tarii. unde a pierdul spiritul civic? dintaxele si impozitele platite si de mine este si domnia sa premiata. daca face sport pentru tara, asa cum afirma f. multi, sa reninte la premii. si atunci poate as crede.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.