Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > De vorbă cu poporul suveran din 139

De vorbă cu poporul suveran din 139

Povestea e simplă. După dialogul cu poporul suveran din Piaţa Rahova, am recidivat, de data asta pe traseul autobuzului 139, Palatul Cotroceni-Ferentari-retur. La fel ca şi prima oară: fără agenţi privaţi de pază, fără măsuri speciale, fără protecţia autorităţilor. Oamenii, deşi majoritatea săraci, sunt, în marea lor majoritate, demni, extrem de civilizaţi, au bun simţ şi nu-s deloc ostili. Unii răspund cu plăcere întrebărilor, alţii refuză politicos şi atât. Cu acest prilej, îmi menţin perena invitaţia publică la o baie comună de mulţime, prin toate cartierele Bucureştilor, adresată oricărui vârf politic, cu sânge-n instalaţie, al partidului portocaliu. Până atunci, însă, ne vedem ochi în ochi la Antena 3, la ora 21, la ediţia specială a Sintezei zilei.

UPDATE: În virtutea relaţiilor noastre glaciale, ar trebui să fiu porc şi să mă bucur de ceea ce au păţit Turcescu şi Cristoiu. N-o fac şi, mai mult, o consider o măgărie fără margini, la fel cum s-a întâmplat şi cu Badea, de două ori, nu foarte multă vreme în urmă. Dacă aş fi Oancea, dar nu-s, l-aş da afară instantaneu pe ăla care a comis-o. Şi, după aia, în intimitatea mea, m-aş gândi de ce astfel de porcării se-ntâmplă doar la posturile pe care le conduc. Altfel, dacă tot le face unora plăcere, îi invit să mă înregistreze pe mine înainte de emisiune şi în pauzele publicitare şi să dea pe post.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

63 thoughts on “De vorbă cu poporul suveran din 139

  1. o manipulare ordinara – doamna Elena Udrea (pentru cunoscuti, Nutzi) ne-a avertizat pe noi, poporul, sa nu mai credem minciunile debitate de posturile mogulilor…i-ati platit voi, Antena 3, pe oamenii aia sa spuna ca o duc rau…sau, cine stie, poate mai mult decit atit, i-ati plimbat cu autobuzul lui Voiculescu…

  2. Si crezi ca dak ai iesi de mana cu un psd-ist sau pnl-ist sa faceti impreuna o baie de multime situatia ar fi cu mult diferita fata de cazul in care ai iesi cu o lichea portocalie ?
    Sincer, ma indoiesc!

  3. domnule boc, ne-ai luat si pielea de pe noi, socotesc c-ar trebui sa ne-o dai inapoi. daca tot doresti sa faci ceva pentru noi, ti-as sugera un infarct, pe principiul ca nu este bine sa doresti moartea sefului, fa in asa fel sa si-o doreasca singur.

  4. Că veni vorba de baie de mulţime, de una în Herăstrău, pe 14, ce zici? 😀

  5. Oamenii se revolta si doar ATAT. cand este sa iasa in strada si sa se bata cu aberatiile portocalii stau in casa si se ascund. Sa ne aducem aminte de ultimul miting al sindicatelor. Sunt foarte pesimis asupra viiotului acestei tari… la anul vin alegerile se vor da bani si galetiile pline cu cele necesare si vor iesi. SA NU UITAM – vor scoate si tara din criza :)))

  6. Ce tareee “i-ati plimbat cu autobuzul lui Voiculescu…”!!! Ar fi in stare sa zica ca ati facut asta!!!

  7. Pai nea Victore…sa fi matale sanatos, da eu te-ntreb: daca aratai asa ca…Udrea, ce zici mai umblai cu 139 ?Ramaneai si fara vopseaua de la Vuitton.Asa ce dracu’ sa-ti ia “vecinii” dumitale? Prafu’ de pa toba ?Stiu si ei ca si matale esti …tot unul ca ei , unul d-al lor si ca atare…Chiar daca sa zicem ca-ti ” plateste mogulul” mai bine decit poate spera sa cistige vrunul dintre amarestenii ce-ti sunt vecini …de cartier…tot ca ei , tot ca noi si tot d’al nostru esti !Asa ca nu-i mai invita matale pe portocalii la ” plimbari’ cu RATB-ul.Si nu numai pe …portocalii…Altceva ma deranjaza acum .Am avut treaba pe Rahova.Mai nene ti-am mai spus ca eu m-am mnascut si am locuit pe Rahova.Ca tot avu-i treaba m-am inbracat cu piele de drac si de curiozitate ma uitai pe strada….nene n-am vazut nici un viloi care sa zic ca putea sa-ti fie ” atribuit ” asa sans fason.Numai blocuri, sa tot cinte ” trio Grigoriu’ despre ele si macaralele lor.Si atunci nu inteleg pentru ce masa fac astia gat? Pentru …un apartament …la bloc , pe Rahova ?!?!Pai am mai spus-o: in Rahova nu ”sta” decit un amarastean sau un…..[ sa nu te superi pe mine de vorba rea…] SADO MASOCHIST !Cum nu-mi pari sado, inseamna ca esti asa cum mi-am inchiopuit de la inceput….amarastean.Atunci ce dracu i-au apucat pe Moraru , Cristoiu si [ neferricita aia de Pora ?Vor sa faca schimb de locuinta cu mata ?Nene asculta ce zice un om ce te respecta : vinde si muta-te …in Berceni. Le rupi gura la fraieri si scapi de Marean. Cu Piedone….alta-i viata si-n plus este bine si pentru copilasi matale ca se stie ca sectorul 4 este si bine intretinut si are si multa verdeata .Muta-te nene Victore la sectorul 4 in…Berceni !

  8. Tot sectorul 5?…va rog si o baie de multime in sectorul 6 ,sa-i intrebati pe astia care au votat-o pe Lenuta Udrea, de ce au votat-o si cum se simt acum…

  9. Deci să înţeleg că România nu mai o ţară bogată cu oameni săraci, ci a devenit o ţară anormală cu oameni normali? Dar cum prima jumătate a afirmaţiei n-o exclude pe cea de-a doua jumătate…

  10. daca cei din opozitie ies in strada alaturi de oameni
    la mitinguri poate ar fi o sansa macar in ceasul al XII-lea
    + recunoasterea neputintei din mandatele anterioare;
    apoi un document prin care se obliga sa aplice un set
    de reguli concrete care afecteaza tarisoara per ansamblu
    de la momentul cistigarii alegerilor (stiu ca suna aiurea
    si nu prea mai crede nimeni in promisiuni), gen:

    – plafonarea comisioanelor de lobby la 10% din valoarea
    achizitiilor publice si impozitarea lor;
    – plafonarea sumei alocate pentru e.g. 1km de autostrada;
    – eliminarea traseismului politic (in parlament);
    – crearea unei legi care sa prevada insituirea raspunderii
    individuale a membrilor parlamentului si ai guvernului;
    – tva diferentiat pentru diverse categorii de bunuri/servicii;
    – obligativitatea utilizarii limbii romane ca limba oficiala
    in administratia publica;
    – garantarea libertatii presei;
    – independenta justitiei;
    – depolitizarea institutiilor;
    – considerarea agriculturii ca sector strategic;
    – eliminarea intermediarilor din sectorul energetic;
    samd

    capusarea excesiva a economiei dauneaza grav sanatatii unei tari (ireversibil si pe termen lung)…
    mai construiti si voi ceva pentru tarisoara, bre !

  11. Lasati, dom’ Ciutacu, stiu eu ca ati umplut autobuzul cu pesedisti si penelisti mascati in oameni obisnuiti!!!!? N’asa?

  12. Felicitări pentru reportaj! Asta da apropiere de oameni – direct din mijlocul lor, problemele poporului sunt şi mai evidente şi stârnesc şi mai mult interesul celorlalţi. Păcat că domnii şi doamnele de la putere nu sesizează sau refuză să vadă aceste lucruri. Bravo! 🙂

  13. @Traienica: absolut! mi i-a trimis Dragnea cu autocarul de la Alexandria 🙂

  14. @ソリン pe 5 May 2011 la 16:20
    Sorinele maica, ai uitat sa mentionezi ca salariile si pensiile s-au dublat foarte mult, in rest ai prins corect esenta anti-planului economic orange.

  15. @Traienica+@Victor:
    Fratilor, nu puteti sa-l rugati pe Dragnea sa trimite niste autocare de la Alexandria din Egipt? Aia pareau mai hotariti, cel putin.

  16. Update: Pai, domnii astia doi , labeunu, au avut ca invitat pe Lazaroiu care promite sa-si “infiinteze” o societate civila si sa sprijine un…partid… care partid ? Spera sa copie “modelul” UDMR ? Ce drac de plan are Base ? Dupa ce-l va numi pe pitic la conducerea PD-L pentru a-l compromite isi infiinteaza partidul “Alba-ca-Zapada”?

  17. UPDATE: În virtutea relaţiilor noastre glaciale, ar trebui să fiu porc şi să mă bucur de ceea ce au păţit Turcescu şi Cristoiu.

    Relatiile glaciale sunt suficiente pentru a te bucura de raul altuia, astfel incat, daca totusi nu o faci, sa apara ca si cum ai deveni automat om de caracter ?!
    Hai las-o.
    Ma indoiesc ca vei lasa comentariul, stergi la greu ceea ce, pur si simplu, nu-ti convine.
    Evident, sunt… portocaliu.
    🙂

  18. @cristi
    Oamenii ăia nu mi-or deloc revoltaţi. Resemnaţi, da! Asta-i trist. Începem din nou să ne scoatem basca să se poată căca mai bine puterea în capul nostru. Exact ca la finele regimului tovărăşesc. Atunci “decît” că nu exista “un ciutacu” să aibe curaj să meargă printre oameni şi să le ceară părerea.
    Banzai!

  19. @purcelix: nice faza cu “dublatul foarte mult” 🙂 ;
    daca ai fi in locul opozitiei, ce ai face ?
    ai incepe sa storci lacrimi ca sa faci poporul
    sa iasa masiv la vot pentru tine ?
    (e un precedent cu bocitul, asa ca e de porc a doua oara)

  20. Nu te grabi sa-i compatimesti pe Cristoiu si Turcescu… Ei nu-s victimele unei magarii fara margini, ci autorii ei. Bag mana-n foc ca “gafa” a fost premeditata de catre cei doi slugoi, pentru a o disculpa pe Bloody Pussy (care, pasamite, promovand turismul, n-a vrut decat sa faca o emisiune despre Bucovina). In urma acuzatiilor de subordonare a TVR de catre PDL, trebuia ca vina pentru emisiunea omagiala despre “tara fluturilor” sa cada asupra “maimutei proaste” de Almasan, care a facut exces de zel. O facatura clara.

  21. @Bubulea: nu-i compatimesc, e o magarie oricum, cu sau fara stiinta lor. daca vei citi cu atentie, vei vedea un (alt) nume, care apare ca un fir rosu prin toate locurile unde se intampla asa ceva

  22. Hmmmm….”fără agenţi privaţi de pază, fără măsuri speciale, fără protecţia autorităţilor”… Ce vrajeala… Se vede de la o posta ca tu tii in mana o ghioaga de la rascoala din 1907, care are in varf mascat un micut microfon gen lavaliera. E clar ca te puteai apara cu acea bata de baseball improvizata:)))).

  23. @ソリン pe 5 May 2011 la 17:59
    Intrebarea e fin (dar prea des )pusa! E din categoria aceluiasi paradigm care simplu poate fi formulat dupa cum urmeaza: absenta dovezii nu reprezinta dovada absentei. Deci eliminarea alternativei “negative” nu reprezinta un certificat pentru validarea alternativei complementare. Dar, ce “scuza” au cei 51,78% (parca atita a “obtinut” mARINARUL in mandatrul secund) care au ales pentru a doua oara pentru un regim “performant distructiv” in dauna unuia “probbil constructiv”? In general, in fata legii nu TU trebuie sa iti dovedesti nevinovatia, ci din contra, procurorul tre’sa aduca dovezi ale vinovatiei tale. Paradigmul cu pricina este debatut cu multa pasiune si inflacarare intre creationisti si materialisti. Pur si simplu (conform Goedel) pornind de la un sistem complect de axiome, nu poti (adesea /uneori) decide asupra/ dovedi valoarii(ea) de adevar a unei propozitii logice.

  24. Nu vreau sa stiu ce vorbesti tu si Badea in pauza din emisiunea lui Gadea.
    Ce rau esti! 🙂

  25. @mery pe 5 May 2011 la 19:
    Nici eu unu nu as fi prea curios sa aflu ce se vorbeste in platou in pauza publicitara. In mod sigur Ciutacu+Badea+Gadea nu au dovedit pina cum o “lipsa de control asupra/abundenta de timpenie in” de tipul nng, nng, nnt, asupra propriei emisiuni cum a reusit cuplul recent “maestrul + margretul”.

  26. Felicitari pt reportaj.Oamenii sunt atat de saraci incat nu au bani nici sa cupere prajituri pt copii.Sunt cofetarii care fac reducere (cuperi 3,primesti 4).E normal oare?

  27. toti pe care i-am vazut in promoul cu interviul tau sint de 10x mai destepti decat boc si de 100x decat retardatii de cristoiu si turcescu in parte. astia doi sint niste frustrati penibili care are trebui sa se duca draqu acasa sa se inchida-n baie trei zile, apoi sa-si dea demisia (or die). cand il vad pe ardeiu’ umplut imi vine sa vars pe el, asa de penibil a ajuns, s-a sclerozat rau de tot piticania.
    credeam ca sint jurnalisti, dar sint niste bieti deontologi.
    in momentu asta chiar nu ai de unde alege niste conducatori, lideri de care sa nu-ti fie teama ca te vor fura cu prima ocazie. poate si asta e un motiv pentru care oamenii sint asa resemnati, se uita in jur si nu vad pe nimeni care sa-i poata ajuta. stiu ca toti astia iau mintit si i-au furat. sint insa si idioti care inca nu au aflat cum sta treaba, sper sa-i usture rau cand vor afla.

  28. Invitatia la o baie de multime,adresata politicienilor,in conditiile de azi,seamana cu invitatia pe care i-o facea P.M.Bacanu,in anii ’90,tovarasului Iliescu,la un interviu in direct si la o ora de maxima audienta:)Deci,nu cred ca vei avea companie!Totusi ,citiva din opozitie ar trebui sa o faca de pe acuma,nu atunci,in pripa,in campanie electorala.Ar trebui sa isi fidelizeze si sa dea incredere oamenilor,ca stiu necazurile lor!Dar,astea sunt sfaturi ce nu se dau gratis!
    Despre operatorul care i-a facut-o lui Badea,as vrea sa stiu,daca a fost dat afara de Oancea,sau de cine a ramas in locul lui?

  29. extraordinar…asta e Romania reala asa cum se tot zice pe sticla! Sunt placut surprins de bunul simt al oamenilor simpli, necunoscuti, de sinceritatea si luciditatea lor. Ma intreb oare decat sa aduceti pe sticla homunculi gen Oajdea sau Hoara poate ca ar fi mai portivit sa gasiti ilustrii necunoscuti ai “poporului suveran” si sa-i proiectati in viata publica. Spiritul civic este “amortit” de taraturile politice, aduceti poporul in fata iar astia vor dispare precum viermii in formol. Poate asta e singura solutie de scapa de gunoaie…omul de rand…omul care are multe de spus si care nu sta cu curul pe vreo “plafroma program”.

  30. purcelix: poti fi mai concret ? merci
    (am inceput sa te pierd printre meandrele paradigmei) 🙂

    nu stiu ce crezi tu in general, poate portocaliul
    e perceput altfel prin Amsterdam, poate raul imediat
    de aici e estompat de traiul de acolo, habar n-am.

    noi astialalti ce nu l-au votat pe plingacios nu sintem
    cu nimic vinovati de ce ne servesc astia (si nici aia de
    n-au [inca] drept de vot), iar aia de l-au votat nu cred
    ca se asteptau la traiul de acum.

    din punctul meu de vedere e un “rautacism” sa te gindesti
    de la distanta “da-i ma incolo, lasa-i pe aia din Romania
    sa fiarba in sucul lor propriu, asa le trebuie !”

    btw: matale ai scris la un moment dat ca esti de acord cu
    “daca nu ai cu cine vota, stai acasa”, nu ?

    atunci traiasca portocaliul, pentru ca toti sint la fel si
    nu mai e speranta ! 😀

  31. @Bubulea & @Victor Ciutacu
    Oare numele ăla “comun” din propoziţie, n-o fost cumva un personaj din “Spada” profesorului Bogdan Teodorescu? Poate mă înşel io…
    Banzai!

  32. Huuu, autobuzul mogulilor. Toti de acolo erau moguli :|…:)))

  33. sa ma scuzati ca revin, am sa inchei subiectul:

    @purcelix & restul, nu cumva sa cadeti in greseala
    de a socoti naivi oamenii ce inca se indreapta catre
    opozitie; in acest moment stiti foarte bine care
    este raul imediat.

    cu toate ca fiecare a gresit in mandatele trecute,
    in acest moment, defetismul cu “toti sint la fel”
    este mult mai periculos; faceti un exercitiu de
    imaginatie, mergind pe panta cu “toti sint la fel,
    deci partidele din opozitie nu merita sa fie votate”:
    – daca opozitia prin absurd nu ar mai fi votata,
    veti avea un PDL cistigator cu 8% din voturile
    populatiei cu drept de vot si probabil 6% UDMR.

    e foarte simplu: votati impotriva unui sistem portocaliu
    care ne baga pe toti in groapa, sau nu… si deontologiti
    in continuare printre axiome, paradigme si alti cai verzi
    pe pereti…

  34. @purcelix
    Eu cred ca sunt mai in masura Badea si Ciutacu sa vorbeasca dupa cum sunt subiectele (cum e tara)din emisiune. Intelectualii sunt dincolo.
    LASA PUDIBONDERIA CA AM GLUMIT LA POSTUL ANTERIOR.

  35. Nu ma mai mira nimic,am vazut si pe pro reclame cu frunza…deci banii circula cu mult spor,iar noi suntem rai si nu vrem sa vedem ca majoritatea sunt ei,nu noi.Ca la numararea lui anastase.

  36. Din pacate oamenii din autobuz sunt acei oameni obisnuiti,simpli care asteptau puterea portocalie ce venea pe un cal alb calarit de Basescu si aducea prosperitatea,eradicarea coruptiei si un viitor acestei tari.O alta pacaleala viteazul pe cal alb e un securist obosit care impreuna cu lacustele portocalii au exterminat totul.

  37. “unde suntem noi nu mai e loc pentru altcineva”
    a schicklegruber. boc-basescu se aude?

  38. Ca sa vezi ca e afectat si Bucurestiul.Semnalele care imi parvin de acolo sunt si in cazul meu aceleasi.Si totusi nu i-am vazut protestand in strada.Cat despre Cristoiu si Turcescu:1.erau gelosi pe Almasan;2.i-au luat interviu proprietarului Realitatii:se misca repede;3.tvr si b1tv se cearta!!!!!!!!!!!!!Eu inteleg ca e concurs la pupat in fund.:)

  39. Un sondaj de opinie mai elocvent nici ca se putea.Astia sunt oamenii care simt cel mai acut criza de inteligenta,de bun simt si lacomia vremelnicilor fruntasi ai tarii…Mereu poporul e cel care sufera,si sufera ca javrele astea pentru care nici nu gasesc cuvinte suficient de jignitoare sa ne suga sangele zi de zi.In tara asta cred ca doar cu ciomagul se mai poate face nitica dreptate.Poate ca nu e “cetatenesc” dar mi-ar provoca o imensa placere sa ii vad tavalindu-se in chinuri cumplite…

  40. Delicioasa emisiunea.
    Discutii cu publicul+ interviuri pe strada+ scurte puncte de vedere a prezentatorilor in studio= CNN de Romania.
    Ar trebui (pe langa mentinerea acestui stil genial de a face televiziune), sa se intample un miracol si sa vedem si opozitia ca se ridica din starea etnobotanica in care se afla si ajunge la fel de combativa (in domeniul lor) precum ati ajuns voi. Adica daca exista exemple de mai bine si speranta ca se poate, nu vad de ce ei ar continua sa ramana in letargia tipica resemnarii.
    Inca odata felicitari pentru acest tip de emisiune, in care din punctul meu de vedere, interviurile facute de vedetele A3 printre oameni sunt motivele pentru care omu’ de rand simte cu adevarat ce zicea Marius Tuca odata:”tineti aproape!”. Una e sa iti bage o fatuca no-name microfonu’ sub nas, si alta e sa vina Ciutacu&co. sa te intrebe de viata…
    Perfect!

  41. eu incerc sa fiu prezent la ambele actiuni
    de pe 14 Mai (miscarea lui Mircea Badea si
    mitingul SCMD); daca veniti, nu va uitati
    sepcile si ochelarii de soare 🙂

  42. Dle. Ciutacu, sper ca revelaţia dvs. – că poporul nu e slugarnic, nesimţit, neam prost şi agresiv – să fie şi a unora dintre colegii dvs. şi să se reflecte şi în programele A3. Fiindcă altfel, dacă insistaţi că suntem toţi nişte imbecili uşor de cumpărat, serviţi de fapt cauza inamicului. Băsescu şi compania sunt cei care vor demobilizare la alegeri şi descurajare în general, şi asta e exact ce obţin dacă reuşesc să-i convingă pe români să îşi dispreţuiască propriul popor. Şi reuşesc foarte bine.
    Românii de azi trebuie să fie un spectacol interesant pentru alţii: probabil singurul popor care are idei rasiste faţă de el însuşi. Am ajuns ca un fel de Ku Klux Klan care urăşte rasa albă – cu excepţia propriei persoane şi a celor apropiaţi. Ne credem inferiori din toate punctele de vedere: proşti, laşi, leneşi, hoţi. Acesta e motivul pentru care nu ieşim în stradă şi de fapt nu suntem în stare de nimic în colectiv: cu cine s-o facem, cu imbecilii ăştia de alţi români? Iar eşecurile încurajează stereotipurile după care ne-am obişnuit să gândim şi accentuează neîncrederea românului în român.
    Dacă vrem să câştigăm, adică să “trăim bine”, va trebui să vedem dincolo de stereotipurile astea (şi de insultele preşedintelui) şi să avem un pic de încredere unii în alţii. Numai împreună putem reuşi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.