Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > De ce revendicăm violetul de la mitocani

De ce revendicăm violetul de la mitocani

Avem de ales între a supravieţui ca echipă sau a muri pe cont propriu. Americanii (şi nu doar ei) şi-au arătat chiloţii, noi doar ni-i vopsim violet. Gândim, vrem şi putem.

http://www.youtube.com/watch?v=wF1tdQLzWmc&feature=player_embedded

UPDATE: CTP continuă să se considere un reper profesional şi moral. Profesional nu-i nimic de discutat, dar pe partea morală am un mic amendament. Şi-l voi face, fără vreun comentariu suplimentar, sub formă de istorioară.

Sfârşitul anului 2000, înaintea turului doi al prezidenţialelor, Iliescu vs. Vadim, cu faimoasele apeluri isterice pentru salvarea democraţiei. Eram de serviciu pe ziar, la Adevărul, împreună cu CTP (pe vremea aia, mă considera un profesionist impecabil, ulterior i-a trecut). Vine ştirea că Vadim anunţă că e fiu de pastor baptist. Îi spunem, băgăm ştirea, fac o trimitere curată la pagina 1. Titlul era ceva de genul C.V. Tudor – fiu de pastor baptist. CTP se încruntă, pune mâna pe pix şi şterge. Scrie apăsat deasupra: Vadim recunoaşte că-i sectant”. Mă strâmb a nedumerire. Îmi explică doct: “Lupta pentru democraţie nu ţine cont de mijloace”.

P.S. A răspuns mogulu’ la leapșă

Comentarii

comentarii

Similar Posts

55 thoughts on “De ce revendicăm violetul de la mitocani

  1. Ziceam ca nu intamplator ne trimite D-l Ciutacu, chiar obsesiv la culoarea “violet”. De fapt ideea de “violet” il anima atat pe blogul dumnealui, cat si in emisiunea Vorbe Grele: “Ne luam violetul inapoi”, “De ce revendicam violetul de la mitocani?”. Aseara la Sinteza Zilei a si citit articolul lui Lillick in care se gaseste explicatia acestei insistente, iesite din comun, pentru redobandirea “violetului”. Imi permit, si sper sa nu deranjeze pe nimeni, sa citez o pparte din acest articol, sa ne intre bine in cap mesajul lui D-l Ciutacu, sa formam O SINGURA ECHIPA, si “spiritul de echipa” sa fie atat de puternic incat sa fim in stare sa luptam pentru victorie pana la ultima noastra rasuflare:

    “Culoarea violet e un pretext sa ne adunam si sa ne recunoastem. Semnifica purificarea, schimbarea, piritualitatea, intelepciunea, sinceritatea, sentimentul nemuririi. Imbracand violet le aratam si altora ca NU SUNT SINGURI, si ca merita SA RAMANA SA LUPTE. Votul din 6 decembrie si rezultatul alegerilor ne-a impartit, egal, in invingatori si ciuruiti. Guvernul rezultat din alegerea lui Traian Basescu prin desemnarea lui Boc, ne poate condamna la moarte. Daca nu la una fizica, la o moarte civica si spirituala lenta. Chiar si pe cei care si-au imaginat ca au invins. Suntem nevoiti sa rezistam si sa ne impotrivim. Sa ne adunam din ce in ce mai multi si sa incercam sa reparam ce se mai poate repara si sa construim”.
    Miscarea violeta e o miscare pacifica.Intrebarea este: Pentru ce ii spunem NU lui Traian Basescu?”

  2. @ I.I.
    pentru ca exista.
    e suficient, iar in spatele lui
    e armata de termite portocalii.

  3. pentru toti cei care au aplaudat gestul lui CTP… dar si pentru dl VICTOR CIUTACU :
    de ce era o stire faptul ca VADIM TUDOR era fiul unui pastor baptist ? Considerati cumva, sau ati considerat vreodata, ca baptistii ( pocaitii in general ) nu au aceleasi drepturi sau aceleasi capacitati ca si ceilalti ? Pentru cei care sunt neavizati : baptismul nu se mosteneste, diferenta fundamentala consta in ASUMAREA botezului cu tot ce deriva in mod spiritual din asta, nu in aruncarea intr-o copaie ! Faptul ca tatal lui VADIM era pastor baptist, nu ii confera lui VADIM vreun merit !!! Faptul ca el e ecumenic arata dimpotriva ca si-a cam renegat tatal, faptul ca e extremist demonstreaza ca el e ortodox si nu baptist…
    DA, SUNT BAPTIST si… nu ma consider nici in vreun fel inferior cuiva, insa… va intreb pe voi toti : daca muriti maine, stiti ce se intampla cu voi ? Daca nu stiti daca muriti ce se intampla, stiti pentru ce traiti ?
    NU, nu sunt eu CEL CARE are dreptul sa condamne, insa … am judecat ca presa e cainele de baza al democratiei ! Dar mi-ati adus aminte ca voi : ortodocsii, catolicii sau modernii liberi cugetatori sunteti “lei”, in timp ce noi – pocaitii – suntem doar niste “bieti catei” ! Si doar… nu veti dori democratie CHIAR SI PENTRU CATEI, nu-i asa ?

  4. @DANUT MUNTEANU: caracterul de stire era dat de comunicatul de presa al lui Vadim prin care el insusi se falea electoral ca are aceeasi religie cu Bush

  5. Am inteles… dar, in acest caz reiterez : nu putea fi baptist daca se falea cu un antemergator ca BUSH… Un baptist stie ca el e mic, pentru ca e mare CRISTOS ! K, am inteles punctul de vedere, te rog sa nu te superi pe mine ca am intervenit, mie mi s-a parut ca au fost unii pe blog taaaree fericiti ca l-a facut ctp-ul sectant pe VADIM ( si aici, daca e posibil, te rog sa citesti cu intonatie malitioasa a la BADEA ) .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.