Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > De ce revendicăm violetul de la mitocani

De ce revendicăm violetul de la mitocani

Avem de ales între a supravieţui ca echipă sau a muri pe cont propriu. Americanii (şi nu doar ei) şi-au arătat chiloţii, noi doar ni-i vopsim violet. Gândim, vrem şi putem.

http://www.youtube.com/watch?v=wF1tdQLzWmc&feature=player_embedded

UPDATE: CTP continuă să se considere un reper profesional şi moral. Profesional nu-i nimic de discutat, dar pe partea morală am un mic amendament. Şi-l voi face, fără vreun comentariu suplimentar, sub formă de istorioară.

Sfârşitul anului 2000, înaintea turului doi al prezidenţialelor, Iliescu vs. Vadim, cu faimoasele apeluri isterice pentru salvarea democraţiei. Eram de serviciu pe ziar, la Adevărul, împreună cu CTP (pe vremea aia, mă considera un profesionist impecabil, ulterior i-a trecut). Vine ştirea că Vadim anunţă că e fiu de pastor baptist. Îi spunem, băgăm ştirea, fac o trimitere curată la pagina 1. Titlul era ceva de genul C.V. Tudor – fiu de pastor baptist. CTP se încruntă, pune mâna pe pix şi şterge. Scrie apăsat deasupra: Vadim recunoaşte că-i sectant”. Mă strâmb a nedumerire. Îmi explică doct: “Lupta pentru democraţie nu ţine cont de mijloace”.

P.S. A răspuns mogulu’ la leapșă

Comentarii

comentarii

Similar Posts

55 thoughts on “De ce revendicăm violetul de la mitocani

  1. Off topic ?

    Vira stânga

    La CSM stă steagu-n bernă
    Aşa cum preş.TB a poruncit.
    Ilegalişti, jos capul de pe pernă,
    Veni-va tot ce Marx a prorocit !

  2. daca udrea face azi audienta mai mare decat antonescu- da,suntem manelisti si vom muri pe cont propriu;daca antonescu,pe care nu-l simpatizez deloc,nu-l zboara pe fenechiu ,nu e o mana forte si nu merita sa fie lider.

  3. Ai vorbit cu Badea…, la urmatorii 40 de km de drum inaugurati de Berceanu, apare in boxeri violet in fata la Victoria ? 🙂

  4. Slava Domnului ca am ales doar sa sa-i vopsim violet.
    Daca ne hotaram sa sa-i aratam….la cat de carpiti suntem noi romanii in fund, eram de rasul lumii. 🙁
    Cu respect

  5. Vedeti oameni buni, daca n-ati bagat nici moneda, nici jeton in tonomat pana acum, astazi functioneaza cu o mica intarziere, in sensul ca celebrarea Zilei Fara Pantaloni a avut loc in 10 ianuarie 2010, ori noi suntem in 11, dar as adauga ca totusi in America sunt doar primele ore ale diminetii, deci il “iertam” pe D-l Ciutacu ca nu ne-a “instiintat” de acest eveniment, de o anvergura crescanda pe an ce trece, de ieri. Poate, intelegand “semnificatia” ei Bucurestiul ar fi fost invadat de oameni care nu purtau pantaloni azi chiar daca este iarna.
    Excelenta idee! Numai ca semnificatia Zilei Fara Pantaloni in America si in alte 16 tari ar fi diferita dupa cum ne sugereaza textul D-lui Ciutacu.Domnilor! Nu exista eveniment pe care dumnealui sa nu-i prinda din zbor, si, bineinteles, ni-l serveste “hot”.

  6. Legat de UPDATE… Invata dom’le sa respecti ierarhiile!… 🙂
    Q: Credeti ca in Romania mai exista presa libera si jurnalism profesionist?
    Se mai poate avea incredere in presa atata timp cat articolele sunt scrise la comanda?
    CRP: “Din nou, un mod ciudat de a formula intrebarea. De unde stiti ca toate articolele sunt scrise la comanda? Pot exista articole scrise la comanda redactorului sef, ceea ce nu e deloc rau. Mai exista niste insule de asa ceva.”
    Vezi ?… Probabil asta n-ai inteles tu cand s-a schimbat titlul !… 🙂

  7. ctp-ul ce face?a inceput sa se laude singur?e vizibil si prin televizor ca ii ies smocuri dense din urechi,la propriu;oricum,popescu a iesit demult pe usa din dos a jurnalismului;popescule,macar din respect,epileaza-ti paru’ din urechi,tenisman-ule!

  8. Revelator episodul cu Cetepeul. N-ar fi primul de acest gen. Destule din abordarile lui mi s-au parut jenante; unele chiar abominabile. Imi amintesc de un editorial slinos, intitulat sugestiv “Homunistii, intre oficiu si orificiu”. Una peste alta, sta bine intre intelectualii cu notorietate de pe la noi.

  9. @cenobit: n-are nici o legatura priceperea cu aspectul fizic. cum am zis iar ceva de Vadim, cum ai luat foc. abtine-te sau ne despartim.

  10. Lupta pt democratie ma va face probabil, desi am par alb in mustati, sa ies in cucu’ gol si cu pene pe dos, in piata victoriei, sa-l acompaniez pe badea. La unii se manifesta din pix. Democratia, desigur.
    Felicitari si succes in noul sezon de vorbe grele, chiar ieri vorbeam cu cineva despre lipsa din peisaj a d-lor crin si geoana. Iata cum azi navalesc amandoi, abia astept emisiunea de diseara.

  11. Minciuna are picioare scurte, precum tot scurţi sunt şi turecii chiloţilor. Da, pe lângă rolul de informare, mass-media poate să manipuleze. Dacă toţi cei care lucrează în branşă ar fi nişte oameni corecţi până la extrem, în mod sigur mulţi dintre cei care sunt azi politicieni sau au înalte funcţii publice ar fi ori la pârnaie, ori îmbrăcaţi în treninguri (mov sau galben) să facă bişniţă cu valută sau ceasuri la kilogram.

  12. Cum stăteam nopţi întregi şi ,,căscam gura”(!)-în familie,deh, să şi chibiţăm !ne-aţi putea
    ,,dezvălui” şi motivul debarcării d-lui Cristoiu din barca antenelor? Poate a explicat la fel de doct ca şi CTP că lupta pentru intrarea în Parlamentul European a Ebei nu ţine cont de mijloace ?!! E urât ce se anunţă ,
    dar măcar vă începeţi şi dv. emisiunile!Nu-i o consolare derizorie, măcar aşa are cine ţipa şi pt. noi,proştii ăştia mulţi ,,din provincie”.Aş prefera să supravieţuim în echipă !!

  13. “Lupta pentru democraţie nu ţine cont de mijloace”?! Pai, daca omul e securist (presupun, n-am de unde sa stiu) si daca securitatea s-a sucit dupa ’89 sub influenta internationala decretand ca d-acu’ incolo democratia este doctrina salvatoare, in locul comunismului, normal ca tovarasul devenit domn face ce i s-a ordonat si actioneaza in consecinta. Cum lupta de clasa nu tinea cont de mijloace (Stalin parca spunea ca trebuie sa taie incontinuu capete, ascutindu-se pe parcurs, etc), de ce ar tine cea pentru democratie, capitalism si mai ales capital?

    De unde or fi tras ei (aparatorii astia ai mult doritului “stat de drept”, “democratic”, etc, niciodata infaptuit p-aci si de vreo 80 de ani dorit cel putin la nivel declarativ, printre care si vajnica Doina Cornea, de exemplu) concluzia ca Vadim ar atenta la democratia din Romania mai mult decat oricare dintre ceilalti ajunsi in aceeasi situatie?! Nu invocati “virulenta” discursului Vadimist: si Baselu’ vorbea de tepe si diverse torturi medievale si sper ca nu s-a gasit cineva vreodata sa-l ia in serios, cel putin nu ca directionandu-le contra a ceea ce numeste Vadim “statul mafiot”/”mafia”.

  14. Heheheheeee!! Pe Cristoiu nu l-am “inghitit” nici o clipa! Imi aduc aminte, inainte vreme…nu mai stiu pe ce post de tv era, dar era mare la un ziar. Mai mare decat putea el visa vreodata cu toata “biblioteca” lui unde’si face cale. Si, urmarindu-l la tv mi s-a facut parul maciuca la cat de prost se poate exprima – un om cu asemenea pretentii. Desi in viata mea n-am sunat la redactia vreunui ziar, din motive pecuniare (se subintelege!)am pus mana pe telefon si pe primul pe care l-am prins l-am intrebat atat: – Domnule, dumitale iti place cum vorbeste domnul Cristoiu?? Prima data a facut pe nestiutorul, mai apoi dupa argumentele aduse de mine (nici nu stiti ce bine ma descurc cand am draci!)…l-a pufnit rasul.
    Cat priveste ziua aia fara pantaloni…pai,nu e ziua cand s-o zbierat Badea in fata Palatului Victoriei???!!! Ca nu mai pricep nika!

  15. Domnule Ciutacu invital pe domnul CTP si ca tema de dezbatere anii 2010-2014 – vor fi la fel ca pe vremea domnului Nastase in 2000-2004

  16. Se spune ca violetul este asociat cu regalitatea, simbolizeaza putere, nobilitate, lux si ambitie. Transmite bunastare si extravaganta.

    Multumim, bunastarea si extravaganta lor ni s-a transmis. Roger, … over!

    Acum, cica rosul se poarta in 2010 … printre altele rosul semnificand curajul si puterea de sacrificiu.

    Eh .. si uite asa s-a stabilit cine unde sta … si de ce.

  17. Regret, domnule Ciutacu, dar CTP a procedat corect, în episodul relatat de dv.
    Sper, îmi place să cred, că nu vă puneţi în aceeaşi ecuaţie în ale scrisului cu CTP-ul.
    El e printre cei puţini care ştiu a scrie şi când nu mai sunt jurnalişti. De tipul coanei protese, Lelia Munteanu.
    Dumneavoastră sunteţi mult mai tânăr şi aveţi tot timpul de pe lume să dovediţi că scrisul vă e meseria.

  18. Daca ai impresia ca tara ta nu se intereseaza de tine, incearca macar o data sa nu platesti impozitele 🙂 Te cauta si sub chilotii violet 🙂

  19. CTP-ul e un bun scriitor, dar e prea “deontolog” vorba lu’ Badea :D..ma rog ca si comentator de tenis e cel mai bun :))

  20. Arogant şi genial, înţeleg. Tu înţelegi că e normal să-i adresez lui Antonescu întrebări prin SMS fără să specifici că se taxează cu 1.19 €? Dar o Românie întreagă? Vorbeşti de consecvenţă de parcă e ceva bun. Mă dezamăgeşti dar nu-ţi bate capu’, sunt doar unu’ din cei 22 de milioane.

  21. ca de obicei trebuie sa luptam, si asta pentru ca nu se mai poate, nu stiu ce o sa fac 5 ani pana se termina mandatul oligarhului portocaliu?…ma bucur sa va vad domnule Ciutacu la televizor, macar asa, mai avem pe cineva care sa ne reprezinte!…sanatate si la cat mai multi ani!…

  22. @ nistore!! pfui! porti numele “managerului” meu! da’ ma voi preface ca nu vaz pen’ca a amenintat “mogulul” blogului ca cica anul asta ne zvarle afara daca dam cu injuraturi in teritoriu…deci! am o curiozitate: 22 mil. bine, da’ din alea doua jumatati de cate cinci, din care parte?? aia portocalie, ori…??!!! da’ vezi de raspunde ca io-s consecventa rau nu c’ar fi o treaba buna!:D

  23. “Mă strâmb a nedumerire. Îmi explică doct: – Lupta pentru democraţie nu ţine cont de mijloace”.
    Ma intreb…ai scris un articol “moral” imediat dupa intimplarea respectiva? Ti-ai dat demisia pe considerente etico-morale? Sau ai stat nedumerit vreo 10 ani…?

  24. Din nou titlul “De ce revendicam violetul de la mitocani?” ne obliga sa mergem inapoi la semnificatiile culorii violet, pe care partial le-am descris, mergand pana la semnificatia Flacarii violet, despre care s-a vorbit foarte mult in perioada confruntarii intre TB si MG, pentru ca D-l Ciutacu nu degeaba ne atrage atentia asupra acestuia si nu degeaba face trimitere la o parte din propozitia: “americanii si-au aratat chilotii noi doar ii vopsim”. Sa stiti ca nu este doar ironie fina prezenta in acest enunt, ci un avertisment cu care de fapt isi incepe articolul: “avem de ales intre a supravietui ca ECHIPA sau a MURI pe cont propriu”. De necesitatea stringenta a “spiritului de echipa” ne vorbeste si cand motiveaza de ce revendicam ‘violetul’ si cand ne prezinta celebrarea Zilei Fara Pantaloni in New York.
    Poate privind imaginile vom zice ca “americanii sunt foarte ciudati, ticniti” chiar, ca celebreaza Ziua Fara Pantaloni; dar daca aflam care este motivatia lor de a organiza asemenea celebrari, zicem: uite domnule ca ei sunt in stare sa creeze un PRETEXT sa se ADUNE, sa fie UNITI in a se manifesta in asa fel incat sa creeze haos, sa arate ceva diferit de cotidian, sa lanseze o provocare societatii.
    Nu suntem obisnuiti cu asemenea “traznai” zicem noi, dar nici “cu spiritul de echipa” nu parem a fi obisnuiti. Pentru ca prin celebrarea Zilei Fara Pantaloni ei ne demonstreaza ca reusesc sa se impuna ca o ECHIPA.
    Povestea pe scurt a Zilei Fara Pantaloni:
    Oamenii au inceput sa vorbeasca de Ziua Fara Pantaloni de prin 2002, ziua in care un grup de oameni pornesc sa zicem dintr-o statie de metrou, sau gara imbracati obisnuit, ca pentru sezon (chiar si iarna), iar pe drum isi dezbraca pantalonii si se amesteca cu ceilalti care sunt imbracati, si prin forta exemplului ii fac si pe aceia sa-si dezbrace pantalonii. Daca ramane vreunul nedezbracat lumea il evita, pentru lipsa de “spirit de echipa”.
    Actiunea este intitulata “No Pants Day”, si s-a desfasurat in New York cu participarea a 3000 de oameni, si in alte 43 de orase din SUA, precum si in alte 16 tari, in 10 ianuarie 2010.
    Voi reveni la text…

  25. @fanii lu’ CTP: aici dezbatem partea morala (motivul autolaudei lui jenante), nu priceperea indiscutabila a omului

  26. CTP m a pus si pe mine pe ganduri in astia vre o 20 ani de cand apare pe la tv .Omul le stie pe toate ca sa nu vorbesc despre democratie pe care o cunoaste foarte bine desi si a petrecut o mare parte a vietii in comunismul Ceausist. I mi aduc aminte o emisiune la care participa in care timp de o ora si ceva si a sters continuu nasul care ii curgea cu mana. Stateam si il urmaream si ma intrebam…cum sa apari in fata atator oameni si sa nu ai o batista in buzunar si sa te faci de ras ? Poti deschide televizorul si sa vezi de dimineata pana seara personaje mai noi sau mai vechi care vin cu aceleasi minciuni cu aceleasi masti si acelasi joc de scena iar dupa ce cade cortina ei isi freaca mainile si gandesc …gata i am pacalit iar. Va pacaliti singuri de multe ori multimea din fata ecranului tv este mai inteligenta decat personajele din cutia aia numita televizor.

  27. Ai dreptate Victore, nu mor caii cand vor cainii. Despre asa zisa moralitate a CTP-ului nu ma pot exprima, voi, adevaratii jurnalistii, stiti cel mai bine.
    Mi-a placut insa replica dintr-un film: “OUALE nu au ce cauta intre pietre”!Pentru cine are urechi, sa auda!
    Asa ca… la lupta baieti! ULTIMUL INCHIDE LUMINA! SUCCES OMULE, SUNTEM PE REDUTE!

  28. sunt satul de comentariile de autostiiutor ale lui CTP.l-sm revazut la o reluare al unei partide de tenis.penibil,zau.mai bine si-ar vede de matematica lui si ne-ar scuti de comunisme!!!!!!!

  29. Nu aveam nici un dubiu despre C.T.P. insa este enervant faptul ca este tot acolo in pozitia de ,,formator de opinie” …nu ? Pe blogul personal am scris ceva si am dat cateva citate dintr-o interventie a dvs. mai veche despre Honorius, sper sa va placa. Acum chiar intreb… o sa va raspunda ,,mogulul” la leapsa ?

  30. Rasfoind ziarele online,am dat peste acest anunt umanitar,un strigat de ajutor al unui copil nevinovat,de numai 6 ani.Un simplu apel telefonic,la 0900 900 273,o va aduce pe Alexa mai aproape cu 3 Euro de sfarsitul suferintei! Exista si conturi in euro si in lei la mai multe banci,la cele de care ne impiedicam,zilnic,in drumul nostru sau unde platim o factura de telefon cu mult mai mare decat 3 euro! EU AM SUNAT! Si am sa mai sun!Oare cati dintre noi nu au scos azi 3 euro din buzunar pentru un pachet de tigari si o cafea? Va multumesc!trimiteti acest link la prietenii vostri sau oriunde este posibil sa sensibilizam oamenii!

  31. Prietene,daca ai fi la degetul cel mic al CTP-ului,acesta ar fi de la picior.Chestia ar putea inspira o reclama (la Coca-Cola): un deget mic cu limba;sau la detergent (pentru limba).

  32. Moral, him!
    Mai intii sa precizez ca nu il suport, ca om, nici pe CTP si nici pe Liiceanu, adica imi sunt la fel de nesuferiti, dar trebuie sa amintim episodul de la tv, cind CTP-ul a fost un mitocan sadea.
    Modul lui, superior in a da lectii de cunoastere, imi provoaca ( cel putin ) indigestie.
    De cind comenteaza meciuri de tenis, nu ma ma uit, se pierde farmecul si spectacolul.
    Vorbeste ca proasta in piata.

  33. CTP spunea inainte de alegerile din 2009 intr-o emisiune TV ca in 2004 a oprit un ziarist tanar sa-i puna o intrebare lui Basescu deoarece l-ar fi daramat. Avand in vedere ca nu a divulgat nici pana acum respectiva intrebare , sa inteleg ca CTP de fapt e partizanul lui Basescu?

  34. Tot timpul l-am perceput pe CTP ca fiind un mare ipocrit. Aceasta era feelingul ce îl aveam, fară sa-l fi studiat prea mult pt că nu mă interesează deloc persoana lui. Mersi Victore că mi-ai alungat orice urmă de îndoială referitor la individ.

  35. Raspunsul Mogulului m-a incantat. Trebuia sa treaca niste ani se pare ca sa-si dea seama cate lucruri se pot rezolva printr-un ZAMBET; enorm de multe!
    Ceea ce m-a mirat un pic e faptul ca mai in toate birourile apare cate un anunt agatat pe perete despre Terapia prin zambet. Inseamna ca nu s-a uitat dumnealui pe pereti, dar nici nu a vorbit niciodata peretilor, a fot intotdeauna ascultat.
    Imi place ca a invatat sa fie inconjurat de tineri. Perfect de acord. Compania celor care au ajuns la o “filozofie neagra” despre viata nu iti stimuleaza “gandirea pozitiva”, ori fara aceasta suntem pierduti.

  36. Foarte interesanta istorioara cu CTP. Si eu am ramas mirat cand am vazut ieri seara declaratiile lui CTP. (Eu le-am vazut doar seara). Dle Ciutacu, atata aroganta nu am vazut nici chiar la dvs 🙂 (Ma refer aici la motto-ul blogului dvs.). CTP va intrece.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.