Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > De ce nu-l mai vreau pe Traian Băsescu

De ce nu-l mai vreau pe Traian Băsescu

Deseori sunt întrebat mustrător ce am cu Traian Băsescu. Răspunsul e banal, în plan personal, nimic. Doar că nu comentez viaţa de zi cu zi a lui pe persoană fizică, ci în plan instituţional. Aşa că azi vă dau, preluând din spusele mele la Sinteza zilei ca din marii clasici, unul dintre motivele care mă mână-n luptă. E un post cu va urma

“România are posibilitatea să aleagă un preşedinte care să nu şteargă mucii de mâneca de la sacou, care să nu bea din sticlă, să arunce sticla în popor şi care în general să se comporte ca un om civilizat. După părerea mea, contraoferta la Traian Băsescu este foarte vastă. Rămâne doar să se hotărască lumea. Eu zic că-i loc. Atât mi-aş dori(…)Habar n-am dacă Radu Duda ajunge preşedinte, dacă ajunge Crin Antonescu, habar n-am dacă se va pricepe Radu Duda să conducă ţara asta sau dacă se va pricepe Crin Antonescu. Sau Mircea Geoană, să nu zică iar că am ceva cu el. Dar cu siguranţă nu-mi doresc de la anul ăsta electoral decât să nu-mi mai fie ruşine cu preşedintele meu. La ora asta îmi este ruşine şi mi-e ruşine de aproape 5 ani.”

Voi de ce nu-l mai vreţi sau, dimpotrivă, îl doriţi pentru încă un mandat?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

179 thoughts on “De ce nu-l mai vreau pe Traian Băsescu

  1. argumentele mele se regasesc deja in ceea ce au spus ceilalti mai sus, dar ce ma face sa fiu si mai scarbit de ideea de a-l avea in continuare presedinte, este siguranta cu care ni se adreseaza ca unor oameni cu dizabilitati. Seninatatea cu care-si joaca rolul de om sigur pe el, faptul ca minte privindu-te in ochi (“….am pastrat cota unica de impozitare…..”), aroganta pe care o afiseaza in relatia cu toata lumea, faptul ca vorbeste apasat-accentuat despre lucruri pe care nu le stapaneste…….toate ma fac si pe mine sa-mi fie rusine ca sunt reprezentat de un golan de cartier.

  2. Felicitari pt prestatia de la sinteza de aseara!
    Personal nu l-am votat tocmai pt ca de cate ori il vedeam, ma incerca un puternic sentiment de jena! In fata tuturor cunostintelor, am afirmat inca din 2004 ca acest personaj nu ma poate reprezenta NICAIERI in lumea asta, pe mine, asa, roman marunt si necunoscut cum sunt. Am inghitit destula rusine cu ceausescu si gasca lui, iar acum am ajuns sa consider ca poate totusi nu era chiar asa fiindca, iata!- se poate si mai rau!? Am rosit in eu-l meu launtric vazand cum ii umfla rasul, pe rand, pe mai marii europei, la vederea vantului adiind hilar prin suvita prezidentiala, la vederea manierelor grosolane si a hahaiturilor, obscene de-a dreptul, lansate in cele mai nepotrivite momente. In timp, tot ceea ce-am considerat initial ca fiind nepotrivit si respingator la marinar, s-a acutizat, s-a completat si agravat! Am auzit din gura lui remarci obscene, antisemite, rasiale, golanesti, prostesti si multe, teribil de multe neadevaruri. L-am vazut urand, l-am vazut plangand, l-am vazut band, l-am vazut incoltit, l-am vazut depasit, l-am vazut bolnav, l-am vazut isteric, l-am vazut beat, l-am vazut cersind, l-am vazut lingusind, l-am vazut in toate felurile doar in parametrii firesti nu l-am vazut! O data nu l-am vazut demn, presedinte si om de stat, reprezentant decent al unui stat european. Astept sa vad cum si daca scapam de el. Nu uitati, dupa rezultat, la fantani la universitate, tipul cu sampania in mana! Asa sa ne-ajute Dumnezeu si sa binecuvanteze america!

  3. @Sami: ai o parere foarte proasta despre mine daca-ti inchipui ca incerc sa te conving de ceva in legatura cu Basescu.

  4. @Sami
    Ce să zic? Penibil. Tu crezi cu tărie că din poziţia de preşedinte al României poţi spânzura, şi poţi tăia în carne vie. O să îţi câştigi sigur un loc în rai aşa cu lumina lui Flutur cu tot. Pe principiul tot mai bine să denigrezi decât să fii denigrat. Să trăieşti bine! [Din gură].

  5. @Sami

    Eu am senzatia ca tu nu intelegi mare lucru,
    dar nu din ce scriu eu,
    ci din ceea ce inseamna institutia prezidentiala.
    Presedintele are, mai mult decat orice,
    o functie de reprezentare a statului.
    Tu povestesti despre facut si dres,
    exact asa cum intelege Basescu ca e de procedat.
    Presedintele nu are treaba cu taiatul in carnea vie a sistemului.
    Asta ne lasa exact unde suntem — in brate cu un presedinte
    care se crede si guvern, si parlament, si justitie
    si ca atare isi depaseste patura.
    Mie imi trebuie un presedinte care sa-si vada
    exact de ceea ce intra in raspunderea lui.
    Nimic mai mult.
    Ori la nivel de reprezentare a statului
    trebuie sa te trimit exact la textul postului pe care-l comentam:

    Dar cu siguranţă nu-mi doresc de la anul ăsta electoral decât să nu-mi mai fie ruşine cu preşedintele meu. La ora asta îmi este ruşine şi mi-e ruşine de aproape 5 ani.

    Cam atat.

  6. @ Anca, @ Petru : Nu taie el in carne vie, nu direct, dar oamenii pe care ii promoveaza? prim-ministrul pe care il numeste?
    In fine, numai avocatul lui Basescu nu credeam ca o sa ajung…

  7. @Sami
    Vă compătimesc. Auzi bah! fac parte din “poporul ciutăcesc” după ce îi acuz la Ciutacu pe blog prietenii de lipsă de profesionalim. Vă meritaţi soarta şi vă rog: nu mai acuzaţi pe Patriciu, Năstase, etc. de nimic. Doar circumstanţele vă diferenţiază.

  8. @Sami: pledoaria ti-a iesit foarte bine, da’ mi-e teama ca s-a sfarsit

  9. @Sami: pledoaria ta in favoarea corectului, cinstitului si demnului Basescu e emotionanta, da’ incearca s-o postezi pe blogul unui care nu-l cunoaste.
    De Victor Ciutacu pe 6 May 2009 la 5:15 pm (#)

    mda.. e blogul tau..
    Oricine o sa vina tot sistemul o sa inviga..ca doar are si presedintele familie..are persoane la care tine, iar mafiotii a la Vadim , vor apela si la amenintari ca sa-si vada sa zicem ..lege votata.

  10. Imi pare bine si simt ca traiesc cand citesc acest blog intotdeauna, darmite AZI. Ma bucur ca existati baiti si fete si cometariile voastre imi dau sufletul peste cap, simt ca Romania poate avea alta sansa sa scapam odata de COCALARUL NUMARUL 1 al tarisoarei.
    Ma bucur ca existati iar unele comentarii sunt ca o prajitura pentru mine, am citit cu sufletul la gura TOT. Eu asa il vad si nu l-am votat decat la referendum dar impotriva sa, COCALARUL – MANELISTUL si MAFIOTUL nr. 1 al ROMANIEI! PA

  11. pt sami
    felicitari pentru modul rational de a-ti expune optiunea.
    pe acest blog se confirma ca ura naste ura si “somnul ratiunii naste monstri”

  12. Excelentă fotografia! Îmi place că are explicaţia inclusă :))

    De ce nu-l MAI vreau preşedinte? Nu l-am vrut niciodată, nu l-am ales. M-am ales cu el. Şi da, am fost la vot atunci. Ţeapa mea… Că tot promitea ţepe, uite un politician care se ţine de cuvânt. Din păcate.

  13. Foarte ofertanta intrebarea! Dar, in acelasi timp, si frustranta. Pentru ca raspunsul presupune mult timp din partea mea si spatiu din partea acestui blog. Si mai presupune grija de a nu omite vreun lucru pe care as dori sa-l mentionez. In sfarsit…

    Traian Basescu este, de departe, un om lipsit de maniere, nu numai prin prisma dorintei de a fi asa, ci, mai ales, prin cea a necunoasterii acestora. El este un fost elev mediocru, cum singur a recunoscut mai mult sau mai putin. Ca majoritatea elevilor mediocri, el si-a dorit sa fie mai mult decat atat. Si-a dorit mult sa reuseasca, sa fie cel mai tare. A ajuns cel mai tare, dar nu stie sa se comporte de pe pozitia pe care a ajuns. Nici n-ar avea cum. Pentru ca nu are destula scoala, pentru ca nu a citit destul. Si-deloc de neglijat-pentru ca la el sunt adunate, parca, numai trasaturile negative de caracter specifice SCORPIONULUI.

    Nu-l plac pe Basescu. Pentru ca e tipul de smecher de doi bani pe care-l intalnesti peste tot, care vrea sa ti-o ia tie inainte, cel care te-ai straduit sa inveti, sa ajungi sa ai un anumit statut pe munca si care incerci zilnic sa fii cat mai corect in societate. Cei de teapa lui se simt reprezentati de el; din cauza lui-nu numai dintr-a lui, dar e mai exacerbat ca niciodata fenomenul-am ajuns sa avem un sistem al valorilor cu susul in jos.

    Traian Basescu are tendinte dictatoriale, pe care, numai daca esti cretin, rau-intentionat sau ai un alt interes, nu le vezi, sau te faci ca nu le vezi. Vrea sa detina puterea absoluta in Romania, sa ne impuna femeile usoare pe care le-a promovat, mai nou, si pe fiica-sa, care de la o posta se vede ca e semianalfabeta.

    Nu-l plac pe Basescu pentru ca MINTE CU NERUSINARE, minte din ce in ce mai des si-si permite sa-i manipuleze(sau macar sa-ncerce) pe cetatenii acestei tari. Ati vazut cum pronunta “romanii”? CEL MAI RAU MA ENERVEZ CAND IMI DAU SEAMA CA INCEARCA O NOUA MANIPULARE!! Pentru ca eu pot mai mult decat atat!

    Nu-l plac pe Basescu pentru ca NU A VRUT EL sa fie Norica Nicolai ministru al justitiei!!! El, un mincinos, un nenorocit de om care a prostit atata lume cum ca el lupta cu coruptia. Toti sunt corupti, mai putin el si clanul sau de inculti. CINE MAI CREDEA IN EL PANA ATUNCI AR FI TREBUIT SA-SI DEA SEAMA DE CAT DE FRICA I-A FOST DE NORICA. Lui ii trebuie oameni de paie, care sa-i asculte ordinele si prin care sa poata minti in continuare acest popor.

    Nu ma poate reprezenta pe mine un marinar needucat, nici in tara, nici afara. Si daca as vrea sa ma reprezinte afara, NU POATE. Pentru ca NU STIE cum s-o faca. Pentru ca palaria e prea mare pentru el! El e doar un om umil, conditie de care nu poate scapa atunci cand se afla printre personalitati ale lumii; atunci devine fostul elev mediocru, care stie ca nu poate sa cracneasca, atunci isi aminteste, deodata, care-i sunt limitele. Sau, pur si simplu, NU-si aminteste nimic inteligent sa spuna, el avand un prea exersat in tara hahait. Iar din hahait in hahait, nu poti ajunge sa fii acceptat printre oameni adevarati . Ghiolbanul tot ghiolban ramane.

    Nu-l plac pe Basescu pentru ca-si permite sa-si bata joc de oameni pe care eu ii apreciez mult. Si nu numai eu. Dar el profita de naivitatea si prostia unora pentru a manji cu laturi munca unor oameni carora nu le ajunge la calcaie.

    Basescu este o sursa continua de scandal in aceasta tara.

    Cu toate ca imi mai vin multe in minte, ma voi opri aici…

  14. Nu-mi pasa ce face cu mucii sau cu sticla decat prea putin, dar daca el starneste atatea scandaluri incat tine institutiile canalizate doar pe conflicte, daca nimic in tara nu merge, daca nu da exemplul personal, daca minte, fura si numeste in functii importante apropiati si rude, iar altii oameni – apolitici, daca vreti – nu au nicio sansa, atunci IMI PASA. Or, din cauza aceasta, meritam un presedinte mult mai bun. Adevarat, oferta este destul de vasta. Din punctul meu de vedere, doi candidati sunt mai credibili: Radu Duda si Crin Antonescu, fara sa stabilesc o ordine intre domniile lor.

  15. Cat despre poza, da, EI sau EL joaca teatru, iar noi suntem niste spectatori prosti: un popor care-si merita soarta.
    Vin alegeri, dar sa ma ia naiba daca am sperante de la politicienii romani fie ei presedinti, parlamentari, guvernanti etc.

  16. @somebody: “Cei de teapa lui se simt reprezentati de el; din cauza lui-nu numai dintr-a lui, dar e mai exacerbat ca niciodata fenomenul-am ajuns sa avem un sistem al valorilor cu susul in jos.” .. asta e de fapt problema .. toate lichelele tarii asteia si-au castigat ‘dreptul’ la zgomot, scarbind pe toti cei care mai incearca sa faca ceva, o munca cinstita si anonima .. multi oameni de bun simt si-au intors privirea de la tv cand l-au vazut dansand cu tigancile, si de atatea alte ori .. mediocrii, lichelele, badaranii, s-au vazut incurajati – si acum se manifesta peste tot. NU vreau nimic de la un presedinte, decat sa stie limba romana, sa nu ranjeasca (doar sa zambeasca) .. sa NU bea in public, sa nu-si afiseze curvele si sa le promoveze (poate sa faca ce vrea dupa perdele, dar nu vreau amantele ministrese – clinton si a facut-o pe monica lewinsky ministra turismului) ..

  17. Si mie imi este rusine de un asemenea presedinte. Dar imi mai este rusine si de o parte a poporului nostru care nu are nici un pic de demnitate, obiectivitate si mai ales dorinta de a fi respectat.

  18. normal ca ma doriti mai pasaricilor ha ha ha … hai da votu si nu fi tiganca imputita, gaozare! 😉

  19. @cola: In legatura cu acei oameni de bun simt-care, slava Domnului, sunt destui: ei sunt cei care trebuie sa ne preocupe pe noi, cei care intelegem exact ceea ce se petrece. Eu imi dau TOATA SILINTA de mult timp. Si, crede-ma, vad deja rezultate. Sigur ca acestea sunt datorate si comportamentului acestui Guvern incapabil, iresponsabil, imbecil si, aproape criminal, condus de Maria-Sa,intaiul bautor al tarii. Iar Antenenele sunt din ce in ce mai bune in demascarea mincinosilor de la Putere.

  20. Ciutacule,

    Ai putina rabdare si sa faci sectiune speciala pe blog unde sa afirmi transparent elementele ce conduc la ban-are? Nu de alta, dar o gramada din posturile de mai sus ar fi putut fi evitate. Esti imparat aici, dar macar afirma regulile in Ciutacosfera. De ce ii zice lumea Actorului “Alteta Sa” -> daca ma insor si eu cu o printesa, devin print ?

    Fiara.

  21. @Fiara: le-am detaliat pe ele, regulile, la începuturile acestui blog, nu mai revin. spor la cautare. da, o sa râzi, dar asa e. te-nsori cu alteţa ea, devii un soi de alteţ. nu mă întreba de ce, îmi scapă protocoalele caselor regale.

  22. pe zi ce trece ma fascinezi cu pozele astea basesciene…bv…tine directia si mentineti intentia…poate se naste minunea si romanu va baga la apa marinaru

  23. Ciutacule,

    Am gasit regulile. Daca nu vrei sa bagi un link, treaba ta, tu esti serif. Auzi, dar daca tu, nu infiintai Imperiul Cutacesc, dar te luai cu o printesa “de firma” , desi tu esti republican de Sinaia. Te faceau print / altet contrar vointei tale sau ramaneai un epigon?

    Fiara.

  24. Cred că trebuia să mă cer la dregătorie. Nu uita că şi Regina aia originală de la London Boys are un prinţ consort. Chestii complexe de protocol…

  25. Il vreau pe Traian Basescu inca 5 ani presedinte.Asa grobian cum apare,nu este altceva decat oglinda poporului roman.Fiecare tara are conducatorii pe care-i merita.Nu-l vreau pe Crin deoarece in 20 de ani de politica nu a facut nimic.Pe Duda o sa-l votez neaparat intr-o alta competitie prezidentiala(poate chiar in aceasta daca Basescu se retrage)chiar daca STIU ca a fost lansat in competitie de BASESCU.Geoana nu conteaza decat din pozitia de iepure si infrant in turul 2.
    In acest mandat am mai vazut arestari(de parada binenteles)dar cateva s-au soldat si cu condamnari.Militieni dusi la DNA(vezi recentul caz de la brigada economica)nici nu ma gandeam sa vad vreodata.In celelalte regimuri,era o “pax politicus” de te lua groaza.Daca pierde Base si ajunge si el pe la DNA nu o sa-i plang de mila nici un moment.Nu puteti sa nu remarcati ca in justitie catinel se mai misca ceva.In Politie sau Adm.Publica nimic.Asa ca votez Base

  26. Cica pe 28 mai,la defilarea unui liceu prin centrul orasului(stiti,ca la orice sfarsit de cls 12 se face un mars al viitorilor stundenti), Basescu ar veni si el.Cica ar fi fost invitat,iar el ar fi acceptat.Iar eu nu pot pierde momentul,nu din cauza ca ar fi idolul meu sau tampenii de astea,dar tare mult mi-ar placea sa fac ceva,sa zic ceva care sa-l faca sa ramana cu o fata de prost(nu ca nu ar fi) sau ceva de genul asta.Sa-l privesc de sus ca sa zic asa:D Ce as putea face?Ce ati zice,domnule Ciutacu? Evident ca mi-ar placea sa am macar o prastie la mine,dar nu sunt chiar atat de nebuna:))

  27. Ciutacule,

    multam de clarificfari ca nu o dam in ciat. Daca stii vreo prin zona vreo printesa pe liber, nu ma uita. Da, ai dreptate. Si jupana de la Bachingam are un maidanez in ograda…ce mai e si cu monarhia asta…

    Fiara.

    PS: Mai stii ceva de IP-ul ala de la CDep ? 🙂

  28. @almost_all

    Prestatia dlui Basesescu, ca primar, ulterior presedinte, era previzibila din actiunile sale <> :), ex: debarcarea din functia de presedinte al PD dupa un emotionant discurs adresat dlui Roman tinut cu ocazia zilei de nastere a acestuia sau ceva de genu’, incheiat cu expresia: “Sa ne traiesti Petre!” si disesiunile create in cadrul Conventiei, dar nu asta vroiam va transmit, ci

    Suntem atatia care gandesc asemanator, propun o forma de protest pasnica,evident, in Pta Victoriei, ca sa si aratam ca NU toleram o asemenea bataie de joc.Poate o buna parte din noi lucreaza in centru si putem aloca cateva ore pentru acest gen intreprindere.

    Ce ziceti?

  29. @Paraipan: votează-l, omule, liniştit. e libertate de opinie şi de conştiinţă. ai argumentele tale, ţi le respect.
    @Fiara: te anunţ, cum nu? m-ai prins, iar am uitat s-o terorizez pe Alma 🙂

  30. actiunile “anterioare” era o trimitere la vanzari anterioare, nu a iesti din cauza punctuatiei

  31. observ ca se bate rau fierul cat e cald pe tema asta pe aici mai ales dar si-n alte parti.
    insa stati linistiti.

  32. Eu am mai aratat ca buna parte din PD il va vota pe Geoana in turul intai ca sa-l poata porcai chinocefalu’ linistit in turul 2.
    Eu nu cred ca putem scapa de el prin alegeri.

  33. Victor, sunt multe persoane in tara asta care simt acelasi lucru, dar mi-e teama ca nu suntem destui. Tare imi este ca restul au fost “indobitociti’ pana la un nivel la care sunt irecuperabili si ne trag in jos.

    Partea si mai proasta e ca oferta electorala nu este nici pe departe atat de vasta pe cum o crezi tu si din punctul meu de vedere e “foarte subtire”. Prima data am auzit de candidatura lui Radu Duda cu cateva zile inainte de a fi anuntata in mod oficial si am zis ca nu-i decat “o duda”. Acum daca ma gandesc mai bine ar fi cam singura varianta acceptabila din toata oferta electorala: un presedinte echidistant, fara un partid politic in spate, care sa-si poata exercita rolul de mediator intre institutiile statului, intre partidele politice, etc.

    Nu mai cred de mult in promisiuni electorale, dar merg pe principiul: mai bine sa fie mai multi la putere si “sa-si dea peste picioare”, sa se toarne unul pe altul decat 1-2 partide care sa “blatuiasca” totul intre ele – poate asa se mai abtin, cine stie…

    Cat despre prestatia unui presedinte, Basescu nici ca putea fi mai departe de ideal. Vreau un om care sa ne reprezinte cum se cuvine, sa stea demn alaturi de ceilalti lideri ai Europei si ai lumii, nu aplecat, umil si bagator in seama facand trotuarul pe “centura politicii europene”. Am tinut capul aplecat 20 de ani si cred ca e destul, au ajuns sa isi bata joc de noi (tara mambra a UE) si lichele precum Voronin, fara sa luam atitudine.

    Nu mai vreau presedinte jucator, nu mai vreau Base!!!

    Numai bine!

  34. Pana una alta, eu am completat formularul de emigrare in Australia. Pentru orice eventualitate…

  35. Eu sunt copia amicului Oanei Dobre (vezi blog): l-am votat pe Emil contra lui Ion si apoi cu ambele maini (adica si cu-a nevestei) pe Traian contra lu Ady…acu de cine ma agat emotional sa mi-l sterg pe asta din creier, cat mi-a mai ramas ?

    Iertati-ma, il stie careva pe Domnu` Pavlov, da, ala care-si plimba insalivatul caine prin biologiile noastre (parca a XIspea,daca s-o mai face atatea clase astazi) ? Vreau doar sa stiu daca in toti anii astia n-am luat ceva, io stiu, ca nu ma ustura, nu ma doare, dar tot cred ca m-am pricopsit cu f`un reflex d-asta (de gandire adica) conditionat si nu stiu leacu`.

    Alta mica intrebare: credeti ca se poate, io stiu, la Antene macar, in loc de jurnal sa dati Caragiale ??

    Multumesc, ma duc la dusuri..electrorale

  36. Am o rugaminte!
    Tantalaul de Guran sa nu mai dea povete! Sa-si numere neuronii!
    Este paralel cu realitatile dureroase din Romania.

  37. @Adrian S.

    Ai fi uimit sa afli ce urat se simte afara
    o reprezentare de ca… asta…, cum ii zice?
    De-asta e important sa avem un presedinte decent.
    Un ministru de externe bun
    nu compenseaza un presedinte de mandra minune.

  38. @Stanciu Sorin nu-i tantalau.te supara adevarul????e rau daca te invata cineva cum sa reduci anumite cheltuieli?sa mai zic de cearceaful pe care-l primesti sub numele de ceferticat de nastere.ca-i mare cit Casa Poporului.de ce?mai mic nu puteau sa-l faca?in loc sa reduci lucrurile tu le faci mai mari?

  39. @Stanciu Sorin: desi nu rezonez (decat rar) la povetele economice ale lu’ Moise, n-am priceput de ce trebuie sa-l faci tantalau…

  40. Io, nu l-am vrut niciodată. Din aceleaşi motive.
    P.S. Dacă Duda (fără “excelenţa sa”, că văd roşu!) va ieşi din ce în ce mai des pe sticlă, va face tur-retur-ul ţării şi va dovedi ce a spus aseară, voi retrage vorbele grele pe care le-am spus la adresa sa. Şi, dacă nu candidează Năstase (am un fix, ştiu!) poate mă convinge.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.