Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > De ce-l iubesc eu pe omul cu laptopul

De ce-l iubesc eu pe omul cu laptopul

Nu cred ca mai e vreun secret pentru cineva ca-s mare fan Valentin Stan. Dincolo de niste excese pe care i le imputa criticii lui traditionali si interesati, discutabile si alea, domnu’ nea Valy este un tip cu o clarviziune ravasitoare, de o sinceritate remarcabila, un fan al riguroasei documentari, un causeur fermecator in particular si un caracter deosebit. Ma onoreaza faptul ca are momente in care simte nevoia sa-mi impartaseasca diverse ganduri sau pareri, ma bucura semeseurile lui extrem de nocturne in care ma felicita sau ma-njura ca am fost bou in emisiune si, in general, orice dialog cu el e o placere; chiar si cele usor licentioase.

Am invatat sa-i prevad reactiile de om suspectat pe nedrept de imprevizibilitate, insa recunosc smerit ca joi seara a reusit sa ma blocheze pentru un scurt moment. L-am rugat sa intre in direct prin telefon in urma unui sms pe care mi l-a dat inaintea emisunii mele, a acceptat imediat, dar m-a rugat sa-i dau 10 minute ragaz. Ceea ce am si facut. Dincolo de interventia lui impecabila (logica-i logica, totusi), momentul in care ne-a pus file-ul prin telefon a fost unic…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

137 thoughts on “De ce-l iubesc eu pe omul cu laptopul

  1. Si badea, si stan sunt tipi colerici .. asta le creste viteza neuronilor peste viteza medie a neuronului romanului obosit de toate cele. circul pe care il fac amandoi are doua motive – unul, ca sa nu pice in derizoriu daca ne explica chestii care le cam stim si noi (coruptie, hotie, prostie, tembelism). al doilea motiv e de tot respectul – oamenii astia NU vaneaza prin notorietate functii politice. nu se dau seriosi si suficienti, cu aer academic, sa ne convinga ca ei ar fi buni de presedinti sau prim ministri. ei stiu ca sunt mai destepti decat multi altii, o si afirma, dar incearca sa ne transmita un punct de vedere, sa ne ‘destupe’, nu sa-i alegem in nu stiu ce functii ..

  2. COLA,
    nu cred ca Romania va avea noroc vreodata sa aiba presedinte un Mircea Badea si ministru de externe un Vali Stan, dar zau ca m-as bucura. M-as bucura si mi-as chema copiii acasa din America.

  3. @everybody: oameni buni, hai sa ne pastram uzul ratiunii. ce naiba sa caute oricare dintre cei enumerati in functiile de decizie ale statului? n-ar fi mai bine sa ne facem, fiecare dintre noi, bine treaba la care ne pricepem?

  4. @HAPAX : e mai bine aici, crede-ma .. eu m-am intors din america, urmaresc CNN, Fox News, si nu prea au din astia sa dea de pamant cu aia care au facut praf economia americana, din lacomie sau prostie.
    @Victor : just, dar am o intrebare fundamentala – la ce se pricep urmatorii ? – basescu, boc, tariceanu, goana,stolojan, roberta anastase, udrea .. si lista e lunga .. ( inafara de a duce rafina tupeul si nesimtirea la extrem ) ?? daca poti sa-mi raspunzi obiectiv, inafara de NIMIC (asta stim toti deja), zau ca esti mai inteligent si decat zici tu ca esti, si eu nu o contest, doamne fereste.

  5. @cola: aici e buba. noi facem ceva ce stim, ei fac ceva la care nu se pricep.

  6. @Victor: raspuns corect. la inteligenta stam bine, in medie .. dar nu la aia care trebuiau musai sa fie inteligenti, prin fisa postului.

  7. Il iubim pe dl.Valentin Stan pentru felul in care spune lucrurilor pe nume,pentru inteligenta si spontaneitatea dansului.O emisiune cu Badea,Gadea,Ciutacu si Vali Stan e minunata si ne dezvaluie realitatile Romaniei de astazi.Dvs sunteti vocea poporului si de asta va iubim si va respectam.Va multumim ca existati.

  8. Domnule Victor Ciutacu am promis să revin,după ce v-am plâns cu capul pe umăr că m-au catalogat ca disforic şi iată că o fac acum. Mulţumesc încă o dată pentru atenţia acordată dar colega IM nu cred că a înţeles corect despre ce este vorba, de aceea vă rog să vedeţi dv. actele pe care i le-am trimis. Până voi reuşi anularea diagnosticului,pentru care am nevoie de un sfătuitor avocat, un ajutor telefonic, ar trebui să semnez Mihai C. “disforicu’ “.
    Acum despre emisiuni şi nu numai. Domnule, şi un moş ca mine, pensionar cardiac în vârstă de de 60 de ani, e fanu’ lu’ domnu’ nea Valy. Totuşi, o respectuoasă observaţie şi rugăminte: aerul profesoral afişat faţă de dl. M. Gâdea şi uneori glumeţ, îi diminuează, cred eu, prestanţa şi poate chiar calitatea prestaţiei în faţa unora. Şi e păcat, la nivelul dovedit de dl.V. Stan.
    În privinţa emisiunii dv. vă spun că e singura pentru care trec de pe A3 pe A2 zilnic. Este vie şi atractivă nu numai datorită subiectelor şi invitaţilor, ci şi datorită implicării dv. vizibile, revoltei manifestate faţă de abordări teoretice, detaşate sau chiar mincinoase. Revolta dv. este omenească, firească şi aţi fi prea mare actor pentru a nu fi reală. Titlurile emisiunilor sunt minunate ca şi ale articolelor din JN. Un singur defect văd, nu e manelistă, nu conţine bârfe, scandaluri ieftine şi de aceea este posibil să nu aveţi o audienţă aşa cum s-ar cuveni, atât în raport cu subiectele tratate şi maniera serioasă de abordare cât şi cu, în general, calitatea invitaţilor. Cum altfel decât serios şi profund să tratezi subiecte cu invitaţi ca Bogdan Teodorescu, Norica Nicolai, Crin Antonescu,Mădălin Voicu, etc. Un dezavantaj cred că este situarea orei de difuzare între G.V. Firea şi M.Gâdea.
    Cu voia dv.câteva cuvinte despre domnişoara Oana Dobre. Blondă şi singură, după cum titraţi. Zic, frumoasă,inteligentă, delicată şi fiţoasă domnule,că altfel nu e fată.Când eram tânăr mă enervau fiţele,acum ştiu că aşa ne dau gata,asta ne place de fapt dom’le. Dar atenţie, d-le Ciutacu,atenţie!Familia şi prieteniile adevărate sunt comori nepreţuite astăzi.
    Cu cele mai bune sentimente,Mihai.C.”disforicu”

  9. tocmai am vazut o reclama in care se spune ca adevarul e cel mai vandut ziar quality. chiar au batut jurnalul sau e o minciuna ordinara ?

  10. Da-mi voie sa nu-mi placa e muult prea mult pt gustul meu vorba cuiva nu ca-s ingust la minte da te plimba bine de la ana la caiafa cand e invitat la gadea sau in alta parte schimb canalul .no ofense

  11. pe dl.stan cred ca l-au lasat nervii si atunci rade dement, ceea ce il tine inca in viata este logica, precum niste aparate din terapia intensiva. Domnia sa are aparate… Ciutacu (tu) se agita pana face spume la gura… dar eu, ce fac? bat copiii, tip la mama, dorm in sufragerie … ? NU, eu ma consolez ca ceea ce gandesc eu, zic unii pe tv, cu tupeu, s-atunci plec dimineata tot in fitze si figuri la job, parfumata si suficienta… ca asa ma vor… sunati din goarna si las tot. … sper ca aia iau notite digitale ;)) !

  12. Domnule Victor,am 55 de ani,sunt pensionar,am lucrat la pasapoarte.Va spun si eu cite ceva:

    -recunosc ca ,la fel ca multi cetateni din tara noastra am fost naiv;

    – de cind va urmaresc pe voi( tu,Valentin Stan si Mircea Badea) a inceput sa mai mi se ridice ceata de pe creier;
    – eu cred ca,voi,ar trebui sa puneti in practica ceeae ce spuneti implicind-va ,mai mult in viata politica prin promovarea unor romini care inca mai simt ceva pentru tara asta si sunt indignati de prostie,hotie si minciuna.

    Va multumesc. DACA IMI DATI UN SEMN,INSEAMNA CA NU AM VORBIT DEGEABA.

  13. Trăim cu frenezie o flecăreală continuă, mulţumiţi că avem ce bârfi, fără să ne pese că ţara în care locuim ar putea fi părăsită de istorie-zicea Paler

  14. # SuKariT :” Documentarea şi clarviziunea nu fac doi bani atunci când nu-l poţi lua în serios pe cel ce le expune.”
    Daca-i asa , problema nu-i la Stan ,ci la tine ,mai bine zis , la multi dintre voi , care nu va puteti desprinde din mediocritate , oricat s-ar stradui altii ( cu maiestrie !) sa va ridice .
    Ramaneti acolo , ca nu pentru unii ca voi sclipesc/stralucesc unele spirite .
    Valentin Stan e printre putinii pe care Romania de azi( cu poporul sukarit pe care il are ) nu-i merita !
    P.S. Exista vreo legatura (de rudenie cu Valerian Stan ?

  15. # Victore , si tu esti destul de greu de inghitit uneori , ca esti coltos rau ( da bine !).
    Noroc ca te mai ajuta si Oana , a carei prezenta te face mai usor digerabil…

  16. Ce ma uluieste la dl Valentin este fantastica capacitate de procesare a informatiilor cu rezultat corect. Este TV – Wikipedia si uneori pare un Google dezlantuit.
    Omul cu laptop este deja legenda.
    Toata admiratia pentru aceasta minte stralucitoare cu un suflet mare.
    Cu astfel de oameni, Romania mai are o sansa.

  17. Trebuie gasit RAPID un lider care sa fie contrapus actualei MAFII POLITICE di Romania, pana NU va fi prea tarziu!!!
    Gadea@,….este ROLUL VOSTRU!!!!,Acum ori NICIODATA!!!!Romania Va asteapta cu o mutare inteligenta pentru viitorul EI!!!!!
    Succes suntem alaturi de VOI!!!!

  18. Eu sunt de acord cu domnul Ciutacu, nici Mircea Badea nici domnul Stan nu au ce cauta in politica.E un domeniu prea murdar pentru oameni ca ei si nu si-ar gasi locul. Oricum eu sunt fan declarat Mircea Badea, iar in ceea ce il priveste pe domnul Stan ce pot sa zic, e unul din profesorii mei preferati si sa te duci la cursurile dumnealui e o adevarata experienta.Numai bine domnule Ciutacu pentru dumneavoastra si familie si spor la treaba!

  19. Aaaaaa si in legatura cu melodia celor de la Parazitii, nu o mai ascultasem de un an, dar parca se potriveste din ce in ce mai bine cu Romanica, nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa se potriveasca la anu’.

  20. Oamen buni si de buna credinta ! daca vom avea inca 10 de Gadea,de Stan, de Badea, de Ciutacuastia se vor mai domoli putin,de nu ,ne vom trezi intr-o noapte cu o mare bucata din tara asta prapadita VANDUTA

  21. Si dvs si nea Stan insistati ca matelotul vrea sa ne bage in dictatura, acum eu va rog sa ne dati si noua un exemplu de libertate a dvs (ziarist)ce a fost incalcata prin intervenria primului consumator.

  22. @potokala mekanika: ca n-a reusit (inca) nu echivaleaza cu faptul ca n-a incercat. inainte de a fi ziarist sunt om. si, petnru mine, fundamentale sunt drepturile si libertatile fundamentale ale omului, nu ale breslei mele.

  23. Te-ai gandit ca cel mai potrivit presedinte pentru Romania ar fi domnul Stan? Nu pentru ca ar fi contracandidatul perfect pentru Base, ci pentru ca ar aduce in politicul de astazi o nou lumina: cea a intelectualilor, a oamenilor indeligenti si care pun osul la treaba pentru tara nu pentru buzunare. De mult ma gandesc la treaba asta.

  24. @Sky
    Mulţumesc! Mediocritatea de care-i acuzi pe ne-fani, mă onorează! Insist totuşi, nu i-am (şi nici nu-i!) categorisesc pe fani, mi-am exprimat părerea. Atât! Domnul Stan ar pune accent (pe ritm de muzică, evident!) pe libertatea mea de a nu-mi fi pe plac metoda domniei sale.

  25. Dvs, dl.Stan, Badea etc, fiind cei mai ferventi critici ai lui Basescu ar fi trebuit (teoretic) sa fiti primii asupra carora sa se incerce punerea pumnnului in gura, asta daca teoria cu dictatura este adevarata, pe de alta parte eu si altii ca mine nefiind ziarsti sau implicati in politica nu am remarcat o ingradire a liberatilor etc. Pt ca si despre Nastase in perioada 2000-2004 se spunea ca pusese botnita ziaristilor.

  26. in momentu’ asta nu se mai poate face nimic cu politica. tara a ajuns atat de mizerabila,incat nici magar D-zeu din cer,dac-ar fi presedinte,nu mai poate face nimic. s-ar umple doar de cacat,atat.

  27. mertitul cel mare al d-lui stan e logica bazata pe insiruiri de argumente. in subsidiar, ar fi de apreciat (si aici seamana cu tine, victor) ca poate gasi (evident, si exprima) si aprecieri pozitive la adresa unuia/unora predominant negativ/i.

  28. Mi-ar place sa-l vad moderator intr-o emisiune televizata in campania pentru prezidentiale…mai ales ca specialist in politica externa.
    D-na Saftoiu are prestanta pentru o asemenea campanie.Un pic modificat aspectul, un ton mai hotarat,un pic ironic si presarat cu expresii colorate asa cum vad ca-i place romanului, cu atacuri fine ,cred ca ar avea succes.Si mai are un as in maneca”: faptul ca a fost un Jimminy autentic.

  29. Ufff…Vali Stan cel flecar,cel fara putere de sinteza,cel care demobilizeaza telespectatorul pana acolo incat il face sa plece la plimbare,Vali Stan cel extrem de viruulent si zgomotos,cel cu strigate pe post de argumente…acest Vali Stan il saboteaza incredibil de e4ficient pe Vali Stan cel superdocumentat,cel care analizeaza cu precizie chirurgicala evenimentele la zi…Vali Stan ca showman este mai puternic ca acelasi personaj in haine de profesor,intelectual,analist politic.Din pacate zic eu,din fericire zic altii care imediat mai trec si pe la Capatos,poate ca se da Nikita in seara asta.

  30. De acord, strict pentru ceea ce face el si pentru cum se prezinta, “omul cu laptopul” are nota 10.
    In rest, despre calitatea lui interioara, nu am cum sa ma pronunt, probabil ca tu stii mai bine fiind prieteni.

  31. D-le Ciutacu, cu respect va raportez ca noaptea trecuta ati fost neinvitat in visul meu. Se facea ca… bla,bla bla si pana la urma unu’ va impuscat, crezand ca ati facut o fapta foarte rea cand de fapt dvs. ati facut opusul.Pana sa-i explic , bang, spre stupefactia mea. Nu va speriati , in popor se spune ca va murit moartea. Asta, ca sa mai si zambim putin.
    Va doresc sanatate maxima.

    P.S.1 Va astept luni la ora 21

    P.S.2 Pe ei pe mama lor!

  32. Scuze pentru alt off-topic, mai micuţ, da’ de luat în seamă ca ştire: Boc se laudă că dă la bugetari al 13-lea salariu. Da’ în judeţul Cluj nu mai tre’ să-l dea că l-au dat deja, în ianuarie, cel puţin la cei din Învăţământ- am informaţii certe. Pot oare să explice oficialităţile cum e posibil că numa’ în Judeţu’ Cluj se poate întâmpla minunea? Ar fi bun ca subiect de tocat în presă… D-le Ciutacu, dacă nu vă cer prea mult, vă rog să tramnsmiteţi informaţia mai departe, colegilor Dvs. de la Jurnalul sau de la Antene, ştiu că nu-i un subiect arzător da’ puuuuuteeeeeeee!

  33. Domnului Stan;cat mai multe aparitii la Sinteza zilei,iar tie Victor daca te mai agiti asa,osa faci apoplexie.Las-o mai usor ca nu s-au terminat prostii!
    Cate surprize vom mai avea….

  34. Valentin Stan este enervant.Este suparator.Este imposibil.Pentru incompetenti el este dusmanul.Ba,nu DUSMANUL.Nu el ca persoana dar ceea ce reprezinta.Un tip competent si care are perfect cunostiinta despre ce vorbeste.Nu scrie verzi si uscate despre ce colonie foloseste,nu se erijeaza in analistul sufletului romanesc (ala cu radiografia unei gauri de cur…),nu expune idei socante despre fluidele corporale si utilitatea lor.Nu face nimic din ceea ce “intelectualii”subtiri si cu portofele groase vor sa impuna drept adevaruri.Criticii nu indraznesc sa intre in emisie si sa-i spuna ceva,sa faca un schimb de idei,nu,se multumesc sa scrie pe blogurile personale sau sa “editeze”vorbe prin oficioase.Ceea ce spune ceva nu despre curajul lor ,ci despre competenta lor.Chiar si-i inchipuie cineva pe Patapievici sau pe Morar graseind din greu ca sa faca fata unui dialog cu Valentin Stan?Chiar asa de prosti nu sunt ei.Si mai are un “defect” dl.Stan.Nu se inscrie in cumetrie,ceea ce este grav.Dar ceea ce este cu adevarat impardonabil este ca nici nu-i pot face nimic.Pentru ca tot ce spune este documentat.Si pentru ca si ei stiu foarte bine ca are dreptate…
    PS.Nu cred ca Parazitii sunt licentiosi,dar licentiozitatea este parte a vietii noastre,uitati-va numai cine are pretentia sa ne conduca!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.