Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > De ce-l iubesc eu pe omul cu laptopul

De ce-l iubesc eu pe omul cu laptopul

Nu cred ca mai e vreun secret pentru cineva ca-s mare fan Valentin Stan. Dincolo de niste excese pe care i le imputa criticii lui traditionali si interesati, discutabile si alea, domnu’ nea Valy este un tip cu o clarviziune ravasitoare, de o sinceritate remarcabila, un fan al riguroasei documentari, un causeur fermecator in particular si un caracter deosebit. Ma onoreaza faptul ca are momente in care simte nevoia sa-mi impartaseasca diverse ganduri sau pareri, ma bucura semeseurile lui extrem de nocturne in care ma felicita sau ma-njura ca am fost bou in emisiune si, in general, orice dialog cu el e o placere; chiar si cele usor licentioase.

Am invatat sa-i prevad reactiile de om suspectat pe nedrept de imprevizibilitate, insa recunosc smerit ca joi seara a reusit sa ma blocheze pentru un scurt moment. L-am rugat sa intre in direct prin telefon in urma unui sms pe care mi l-a dat inaintea emisunii mele, a acceptat imediat, dar m-a rugat sa-i dau 10 minute ragaz. Ceea ce am si facut. Dincolo de interventia lui impecabila (logica-i logica, totusi), momentul in care ne-a pus file-ul prin telefon a fost unic…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

137 thoughts on “De ce-l iubesc eu pe omul cu laptopul

  1. Omul cu laptopul este captivant din toate punctele de vedere,sau cel putin din cele pe care le pot eu observa!

  2. Pacat ca nu au sonor (nici al de azi , nici al de ieri).Sigur ca Stan e asa cum spui tu. Asta e si unele din cauzele pentru care nu a facut purici la MAE. Mult prea capabil si cinstit!

  3. O fi! Poate i se dă şi o emisiune specială, conform profilului.
    Pe mine nu a reuşit să mă transforme în fan. Circul, când lucrurile sunt atât de serioase, mi se pare deplasat. Documentarea şi clarviziunea nu fac doi bani atunci când nu-l poţi lua în serios pe cel ce le expune.

  4. Mama se uita la emisiuni politice, pe mine ma lasa rece subiectul si ma uit cateodata ca la un sitcom…dar nu au nici un farmec daca nu e si domnul Stan pe-acolo

  5. @ Ciutacu ma uit in reluare la Badea.SI am si eu o obsesie…De ce nu se inchid inutilele CASE DE SCHIMB-pentru societate- dar extrem de necesare celor ilegali, noii “ilegalisti” ai romanilor sau ale altor grupuri mafiote?

  6. Aseara dl Stan a fost ireprosabil. Poate din unghiul deschis de domnia-sa prin comentariile de aseara, ar trebui sa privim lucrurile. Si, de ce nu, sa le aprofundati intr-o emisiune de sine-statatoare.
    Eu astept, pana una-alta, rezultatele anchetelor. Pe mine, madam Kovesi nu ma poate ameti cu asa zise cazuri Gorbunov, aparute ca sa mascheze lipsa de indicii palpabile legate de autorii asasinatelor din Brasov, de autorii furtului de arme, de Elodii nerezolvate, etc..Si mi-am mai amintit de un caz: ce se mai aude cu marinarul mort prin America, pe la milocul lui 2008? Ca a trimis Kovesi o echipa de ancheta in SUA, pe banii (de criza) ai butetarilor (tot se jelea ieri cineva de la CSM ca nu sunt bani la magistrati), insa nu am auzit rezultate…
    Pana la urma, in cazul de la Brasov, exista cineva pus, macar, sub invinuire? Concret? Sper sa depasim “cazul Gorbunov”…

  7. Ce-mi place la dumnealui (si cred ca este singurul dintre analisti-ziaristi-comentatori) ca lucreaza cu marfa clientului, adica inregistrarile vocale, nu ,,pe surse”, cum va place sa spuneti

  8. Stan e f tare impreuna cu Gadea siBadea sunteti cei mai tari si obiectivi analisti din Romania.Noroc cu voi ca aflam informatiile corecte.

  9. eu cred ca pana & Einstein,daca s-ar reincarna in mentalu’ nostru colectiv al pulimii -care numai de mani-pulat suntem buni-,ar generaliza. traim intr-o tara absolut oribila. n-avem drumuri,n-avem scoli,n-avem spitale,n-avem justitie,n-avem,n-avem… avem in schimb neste smecheri superbogati,ca astia ne lipseau intr-o tara k asta. nu se putea trai fara ei. deci sa nu-mi spuna mie cineva ca pt situatia asta aproape imposibila ,in care-am ajuns,este de vina vreo 2,33 de judecatori,restu’ e cinstiti,sa moara mama!;vreo,5,69 de militieni,restu’ nu poate sa-si faca treaba datorita acestor 5,69 de lichele,sa-nnebunesc!;vreo 3,14 doctori au reusit sa compromita tot sistemu’ sanitar,mama lor la toti,restu’ medicilor e niste oameni de toata omenia,cre nu-si incalca juramantu’ lu Hipopotam,& nici spaga nu ia deloc,pa amarati ii trateaza la fel ca pe Smecheri,nu-i lasa sa moara in chinuri,e numai neste cazuri izolate; iar 1,75 de presedinti e de vina c-a fost invinsi de sistemul(ticalosit)… eu cred ca toti suntem de vina! deci,putem generaliza fara probleme. o lingura de cacat intr-un cazan de ciorba nu se cunoaste.

  10. Fiind in Londra din 2007 am incercat sa nu citesc sau vad prea mult ceea ce se intampla in taral, dar pentru ca urmaream cu interes de pe cand eram in tara Sinteza Zilei si pe Badea, inca o mai fac seara de seara, las programele preferate pentru a va urmarii, si sunt singurele emisiuni romanesti pe care le vad de 2 ani de zile.
    Tineti-o tot asa, Valentin stan e super tare ca si tine, Badea, Gadea si Tudor;)

  11. este enervant si plictisitor de multe ori…profesore daca ai ceva de spus da-i drumul si nu ne mai plimba de la Satu Mare la Mangalia ca sa ne treaca cheful de emisiune…de multe ori am plecat la alt post nu suport sa vad cum acest domn ii ia de fraieri pe cei din platou si arunca emisiunea in derizoriu…

  12. Domnul Stan
    Este enervant pt. ignoranti, suparator pt. cei suficienti, sacaitor pt. dobitoci.
    Eu cred ca domnul Stan este picatura chinezeasca a poporului roman, popor mintit zeci de ani, indobitocit de comunism, atins in fibra lui de neam. De ce cred ca este ca o picatura chinezeasca pt. noi? Pt. ca este neobosit in emisiunile in care este invitat, unde are ocazia sa ne explice lucruri pe care oamenii de rand nu le inteleg, gen legislatie romaneasca prost facuta sau europeana de care nu am auzit, dar care a inceput sa ne afecteze viata de romani, explicatii pe un ton “agresiv” , ironic hazliu, ne capteaza atentia adormita si ca o picatura chinezeasca poate ne va determina sa ne trezim tipand “Nu mai pot, nu mai rezist sa traiesc cu politicienii astia corupti, imbecili, hoti, marsavi si tradatori. Vreau altceva, vreau pe altii care nu ne fura, nu ne mint, nu sunt imbecili si impotenti politic”.
    Acesta este domnul Stan. Asa il vad eu cel putin. Ii transmit sa ramana acelasi consecvent si neobosit.
    Numai bine!

  13. Permite-mi sa subscriu 🙂 V. Stan e un fenomen in sine.

    SuKaRiT, nu stiu unde ai vazut tu circ, implicarea, lipsa unui ton molcom si diferite metode de captare a atentiei sunt in fond elemente pozitive, cu atat mai mult in contextul unei emisiuni de televiziune.

  14. Respect pt nea’ Vali si felicitari si tie pt emisiunile tale..sunt foarte bune.. Gadea rupe tot.. si fara Cristoiu(nu am nimic cu omu’). Nea’ Stan za best:)

  15. @Geo
    “Domnul Stan
    Este enervant pt. ignoranţi, supărător pt. cei suficienţi, sâcâitor pt. dobitoci.”
    Mulţumesc, cu onoare te anunţ că mă număr printre ei! Şi nu mă ruşinez că nu mă ridic la nivelul fanilor dumisale. Ce-i drept, nici nu-i categorisesc.

  16. E inteligent si sincer, e perseverent, profesionist. Eu si putiul meu de 11 ani asteptam sinteza serii doar, doar e si dl. Stan pe acolo. Aseara dle. Ciutacu m-am cutremurat dupa emisiunea dlui. Gadea. De fapt nu avem nimc iar acei avocati geniali au facut munca degeaba. Am luat o hotarare…si la picior daca altfel nu se poate, dar tot voi pleca din tara.
    Cat despre emisiunea dvs …buna dar scumpa, am trimis aseara un mesaj si am ramas fara credit. Parca am fi la Eurovision nu alta, foarte scump sms ul. Serios, nu se scade deloc acea suma?

  17. putem ase-mui romania Titanic-ului,avand in vedere ca suntem condusi de-un marinar care-a vandut flota. dezastrul e iminent. deci,se scufunda. cine simt primii ca nava ia apa? sobolanii? & cine sunt cei care parasesc primii corabia?

  18. aseara in timpul sintezei ma gandeam la “pelican brief'”, va amintiti filmul juliei roberts? avem si noi un dosar pelicanul in tara, vai de steaua noastra….

  19. Domnul Valentin Stan, dupa parerea mea, este unul dintre cei mai buni analisti pe care ii are Romania la ora actuala. Cred ca are capacitatea de a avea orice functie. Eu l-as vedea PRIM MINISTRU AL ROMANIEI.I-ar bate la funt pe toti politicienii la un loc!
    Cand vad si aud ca avem asemenea valori, ma mandresc ca sunt roman.

  20. in adevaratul sens al cuvantului Valy Stan ii BUN..dar totusi ma intreb lu’Badea Mirciulica ii place de caracterul lui Stan?

  21. Domnule Ciutacu, nu ma mir ca-l simpatizati pe domnul Stan deoarece semanati ” in cuget si simtiri”.Dumneavoastra ca si domnul Stan “combateti” bine raciile societatii noastre. Din pacate dumneavoastra, la fel ca domnul Stan deveniti brusc “confuzati” cind vine vorba de intrebarile fundamentale cum sint “de ce este asa societatea ?” si mai ales “ce e de facut s-o schimbam ?”.Trebuie sa va dau credit pentru incercarile dumneavoastra recente, de pe blog,de a explora “blogosfera” in domeniul cauzelor “nemerniciei societatii” si chiar a “solutiei de schimbare”.Rezultatul a fost “hazliu” cu accente tragice.
    Cred ca o “imersie” in aspectele fundamentale ale “cauzelor” v-ar completa exercitiul intelectual de analisti “vizionari” si dumneavoastra si domnului Stan. Vorba aceea, este relativ usora critica dar mult mai grea “teoria” care explica realitatea !!

  22. uneori,atunci cind este in Sinteza,dar sigur nu atunci cind baga cintecele,ascultindu-l parca ne suspenda peste abisuri.

  23. Prostia,lacomia,incultura , minciuna si hotia, sigur ca sunt deranjate de Valentin Staan.
    Pana la urma Nu e placut sa de “bata” cineva cu propriile tale cuvinte dintr-un laptop.
    Sunt fan declarat Stan , Gadea,Badea,Ciutacu si Cristoiu.
    Emisiunea cu interventia lui Marius Tuca a fost balsam pentru sufletul mutora din noi.
    Ar fi minunata o emisiune , pe tema justitiei si mizeriei din Craiova si Brasov care au devenit EL DORADO… cu Marrius Tuca .Poate va ganditi.

  24. Domnule Ciutacu

    la cate magarii se intampla la noi, mai vin si eu cu una. Urata ce-i drept, dar desi incerc de 7 luni sa rezolv problema in intanta, pentru ca adversarul meu este MAPN-ul si Primaria Constanta am fost sfatuita sa renunt pentru ca ma pun contra sistemului, eu sunt un nimeni, pe cand ei (nu stiu care ei – nimeni nu-mi spune) sunt nume grele.

    Daca veti avea 5 minute pentru mine ca sa va povestesc despre ce este vorba, veti trage concluzia ca intr-un stat de drept se pot intampla inca niste lucruri ca in Congo, sau intr-o dictatura sangeroasa.

  25. Domnul Stan e un om aparte, bun cunaoscator a tenebroasei arte a stiintelor politice si un caracter deosebit, nu am avut placerea de al cunoaste dar sunt captivat de comentariile sale spumoase , de buna cunostiinta a domeniului sau de profesie si de profesionalismul de care da dovada…
    Ma bucur ca exista Domnul Stan ca daca nu trebuia inventat…

  26. Domnule Ciutacu,am mai scris si o scriu in continuare.Dvs precum si domnii Gadea,Stan,Tudor si Badea sunteti favoritii mei.Fara emisiunile voastre televizorul meu ar fi o simpla mobila in casa.Va multumesc ca existati.M.B.spunea aseara ca nu stie cat va mai face aceasta emisiune si vca nu depinde de el acest lucru.Eu cred ca astia au o asemenea influenta incat sa-l interzica cel putin pe el,dar asta ar fi o catastrofa ptr noi…

  27. Pt mine V.Stan este avocatul democratiei.Este printre putinii care mai vad poza in ansamblu nu numai de aproape.

  28. sunt curios cum tine cursurile la facultate… tot cu laptopul si fileuri?… daca am avea mai multi oameni ca acesta… pusi unde trebuie… poate nu am avea asa imagine de cacat pe afara!

  29. Mie Dl Stan nu mi-e nici simpatic, nici antipatic. E un tip coleric (temperamentul unei persoane nu-i un păcat, fiindcă aşa s-a născut), şi bine informat. Aduce şi ceva “culoare” în emisiuni. E un personaj util, şi LOIAL faţă de cei care îi ascultă şi apreciază părerile. Îl respect, şi atât.
    Ştiu că nu interesează pe nmeni părerea mea, da’ tocma’ mi-am exprimat-o.

  30. Domnule Ciutacu, aseara la Sinteza Zilei, Gadea, Iancu, Serbanescu, Voinea si Tudor mi-au/ne-au adus informatii foarte importante.
    Si pe aceasta cale doresc sa ii instiintez pe domnul presedinte Basescu si domnul premier Boc urmatoarele:
    1.Sa vada in reluare emisiunea lui Gadea, si sa o vada de cateva ori.
    2.Sa ia in calcul ca s-ar putea sa nu mai fie nevoie sa ne imprumutam de la FMI, cu asa bogatie.
    3.Sa ii dea una in mufa(cu DNA-ul)lui Tariceanu pentru hotararea de guvern.
    4.Sa foloseasca banii pentru a trece criza, si binenteles INVESTITII, CAT MAI MULTE INVESTITII.

  31. Dl Stan descopera zilnic apa calda si surubul cu filet pe dreapta. Orice desteptaciune de gradinita apare la dl. Stan ca o descoperire epocala strigata in gura mare. Daca n-ar fi brunet l-as banui ca ar fi ardelean, gandeste lent si cu voce tare…

  32. Buna seara d-le Ciutacu,

    Spre nedumerirea unora si spre placerea altora,va spun cu toata sinceritatea ca il apreciez si eu foarte mult pe dl Stan: e un om foarte inteligent,toba de carte si documentare,cu multa intuitie si clarviziune.Ne dorim sa avem cat mai multe asemenea persoane(de fapt,personalitati),care sa ne ajute sa intelegem ceea ce ni se intampla…

    Va doresc un week-end linistit,pace si liniste in familie si toate cele bune.
    Cu mult respect,
    IoanaP

  33. Scuze pentru off-topic, dar mi se pare cel puţin un lucru interesant: Năstase spune pe Blogu’ Dumnealui, că va cere Parlamentului să-i trimită dosarele la Instanţă.

  34. V.Stan e in primul rand un mare profesor,cu vocatie,si un om cu o vasta cultura generala.Face parte dintre acei dascali pe care nu ii uiti,si-ti amintesti cu placere de ei.O alta vocatie a sa este cea de om de televiziune,care stie sa faca rating cu un simplu laptop.Iar asemanarile cu Mondenii,cu X,Y mi se par total deplasate.Nu am citit C.V.-ul sau,dar cei care l-au cunoscut,direct sau indirect,pot confirma ca omul acesta e o valoare.Si te captiveaza.
    Si ca un sfat pt.privitorii Domniei Sale.Sa treaca cu vederea micile derapaje,care nu sunt deloc intamplatoare,si sa fie atenti la esenta a ceea ce comunica V.Stan.

  35. E nevoie de foarte multi nea Valy Stan in tara noastra plina de ziaristi sau formatori de opinii lingai sau naivi sau atoatenestiutori gen Pora, Lupea, memeul de la evz M.Marian sau gasca aia penibila de la Cotidianul.

  36. Un analist deosebit, un Diplomat fff bine pregatit, un “filolog aparte”, un spirit combativ rar intalnit azi in Romania.Felicitari si Succese deosebite in continuare.Ii recomand o mai mare retinere in utilizarea unor expresii triviale ca NU il aranjeaza, nu sunt genul Dlui.
    Rog o ANALIZA deschisa la A3 pe tema Petrol ….Tepe, etc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.