Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Neruşinare odioasă: puii vii şi mercantili

Neruşinare odioasă: puii vii şi mercantili

Pe vremea cand erau la Ringier, vajnicii deontologi care conduc astazi Adevarul (odinioara, cel mai mare si mai influent ziar de pe piata) traiau bine din injuratul lui Patriciu in beneficiul lui Basescu. Cand oligarhu’ (odinioara) rau Dinu a inceput sa gaseasca subit bani rusesti din Kazahstan pe strada, au schimbat repede barca, fiindca-i foamea mare si lipsa de caracter nu apasa pe constiintele mercantile.

Evident ca nu poate nici un om normal la cap sa le ceara angajatilor sa-si injure patronul, asta doar in mintile bolnave ale lui TRU se poate intampla. Da’ sa ajungi sa te prostituezi in asemenea hal zau daca mi-am putut inchipui ca se poate intampla. Auziti voi, cica, mai nou, concesiunile facute in beneficiul lui Patriciu n-au valoare. Si mai trantim si un editorial plin de simtire pe tema asta…

Bai, baieti (si ma refer aici la Ciocazeanu & Nahoi, ca Ionescu-i cu slide-urile frumos colorate, iar bietu’ cercopitec Gregoar nu pricepe decat “pe ei, pe mama lor”), nu am sa va comunic decat doua lucruri:

1. Cand fostul vostru idol Basescu incerca sa-l aresteze pe actualul vostru stapan Patriciu, eu il aparam pe postul dusmanului de astazi Vantu in numele respectarii unor drepturi si libertati cetatenesti. Voi cereati in Oficios executii, iar el imi multumea cu lacrimi in ochi ca am puterea sa ma opun “abuzurilor ciobanului”.

2. Voi l-ati preluat liber si prosper, ca sa-i luati la tocat banii. Doar ca nu veti reusi niciodata sa deveniti no. 1, asa cum isi doreste mogulu’, fiindca aveti mentalitate de loseri. Aveti deja vreo 5 ani de cand sperati sa va loveasca norocul pe trecerea de prietoni a unei meserii care va excede capacitatile. Ati fost, sunteti si veti ramane sectia de sport a Bulinei rosii de pe vremea gainii care naste pui vii.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

29 thoughts on “Neruşinare odioasă: puii vii şi mercantili

  1. Bai, Ciutacule! Am o oftica invidioasa pe tine, ca te-as bate. Te-as tranti in tarana, te-as ridica apoi, te-as scutura de praf si te-as pune la loc. Ramai asa cum esti, cat mai mult! Ca daca te schimbi, n-o sa mai fiu nici ofticos, nici invidios si nici nu te-as mai bate.

  2. Bine mai voi aia de la Adevarul orice om rezonabil ar fi capabil sa accepte ceea ce sustineti voi dar unde sunt argumentele?
    Va rog sa nu sustineti teza domnului Orasianu ca e de porc! Nu, nu neaga nimeni capacitatile dumnealui insa totusi ceea ce spune dumnealui este in contradictie cu mutarile economice facute in zona vezi Melrose, vezi Gemini Oil, vezi Gas Plus International sau Petro Ventures. Baietii s-au adunat cu un motiv in zona, credeti-ma.
    Mai domnu Orasianu dar totusi eu nu sunt expert in zacaminte de gaze dar cam stiu sa citesc un raport sau doua si uitati ce spune raportul annual cel mai recent al firmei Sterling – firma cotata la bursa, deci care are un raport suspus unui audit specializat si e cam obligata sa se asigure ca face cam tot ce e rezonabil posibil ca acest raport sa fie de acuratete :
    – in data de 31 decembrie 2008 in exploatarea Doina estimarile minime de gaze erau ceva de ordinul 21 Bcf – billions cubic feet – in conditiile in care 1000 de Cf – cubic feet – costau cam 8 dolari deci numai in exploatarea Doina erau cam 168 de milioane de dolari;
    – in data de 31 decembrie 2008 in exploatarea Doina Sora estimarile minime de gaze erau ceva de ordinul 46 Bcf – billions cubic feet – in conditiile in care 1000 de Cf – cubic feet – costau cam 8 dolari deci numai in explatarea Doina Sora erau cam 368 de milioane de dolari;
    Apropo aceste estimari erau raportate la procentul de 65% detinut de firma Sterling la acel moment!
    Deci cum era domnule expert?
    Atentie acestea sunt estimarile minime! Nu vorbim de cele medii ca atunci ne vine rau de la cifre.
    Domnule Ciutacu o rugaminte am si eu daca se poate, va rog nu va ma pierdeti timpul cu baietii de la Adevarul – au fost monumentali in neglijenta! Desi e distractiv trebuie sa admit.

  3. victore nu-i prosti ca astia or trece pe rosu deacum in colo sa-i loveasca norocu si pe ei! sa nu aiba norocu ca norocu lor sa aiba nr de inmatriculare caroserie roti ansamblu motor si piesa dintre volan si motor putin agitata!
    nu le poti cere mai mult atata pot, atata fac cei trist pt ei e ca base, gigi boc etc a prostit mai multa decat au reusit ei cu toata deontologia si printipurile de fier.

  4. as zice ca asta se numeste prostitutie intelectuala… insa nu vad intelectul la ei…
    ma duc sa il caut pe google

    victor: deontologia asta nu insemna cumva ca de obicei se ia partea celui lovit de toti (daca nu sunt argumente solide da e vinovat), sau sa ramai echidistant (cand nu te poti pronunta sau)?
    iarasi justitia romana se face in/prin presa…

  5. Atunci cand nu ai COLOANA VERTEBRALA esti cel mult o rama(taratoare) care se taraste.Oremarca amara plus acida plus cum vreti fiecare dintre voi”D-ne multe rame avem in bucurestiul ala”.Victor o intrebare ca mai am si lacune si recunosc circopitec este “chestia”aia care se invarte in jurul propriei cozi fara sa dea de capat sau o “chestie”care tot timpul face circ din nimic?oricare ar fii tot de rau e asa ca trag concluziaca Chestia”respectiva nu o poti numi om.ne mai auzim ne mai vedem

  6. A si apropo manipularea se face in primul rand prin presa nu la coltz de strada.Ma intreb cati naivi mai sunt in tzara asta.

  7. Victor, fie la tine, fie la Sinteza, acum dupa ce au publicat addendumul lui Taricenau (de ce oare nu si contractul din 92) se impune o analiza serioasa pe textul acestuia. Cu specialisti: juristi, legisti,economisti, petrolisti…samd langa voi. Se impune o concluzie.
    Eu l-am citit, cu experienta mea ce-i drept limitata (si nota de fundamentare si legea petrolului) si nu vad ce smecherie au facut astia.
    Sa traim! Mai vedem daca bine.

  8. Victor, te rog, nu fi atat de aspru cu rivalii tai! 🙂
    Mananca si ei o paine…saracutii!
    Chiar, apropo, daca maine ai afla ca Patriciu ar deveni patronul tau , ce ai face?! 😉

  9. Tocmai am citit nota de fundamentare, in sectiunea a 4-a – Impact financiar – se spune ca: “In etapa de exploatare, cu o durata de 5-10 ani, proiectul nu genereaza, in mod direct, venituri la bugetul de stat deoarece nu se realizeaza o productie de petrol careia sa i se aplice taxe, impozite si o redeventa petroliera.”
    Adica din cei 30 de ani de concesiune, 10 ani nu luam nici ratatul ala de redeventa? Pai fa-mi, te rog, rost de unul din AKM-urile furate de curand, cateva incarcatoare si ma ocup de “reset” ca nu se mai poate.

  10. @Cezar: nu se duce. inca n-a cheltuit Patriciu tot ce-si propusese. mai are…

  11. imi aduc aminte cum sarmanul miliardar,dinu paturiciu,plangea cu lacrimi de piele de crocodil in ochi. era cutremurat,micutu’,de conditiili groaznice din arestu’ militiei. &-acum imi da lacrimile,impresionat fiind de drama personala a bravului miliardar cinstit & nedreptatit. ma intreb,oare cum ar fi reactionat marele miliardar,dac-ar fi fost pus la zid ,in fata plutonului de executie, k Ceausescu? sincer,as vrea sa vad,nu numai sa stiu. sunt un mare nenorocit,frustrat & invidios pe astia cu spirit intreprinzator,stiu.

  12. Daca e ceva ce functioneaza in Romania, aia e manipularea prin mijloacele media. Romanu’ sta geana pe aparate si ziare, si numa dupa ce i se zice ca e bine sa o ia stanga, intoarce si el volanul. De-asta sentampla atatea accidente!

  13. La intelijenţa mea, mai mică decât a oului de găină care va naşte pui vii, observ că “mangla” e mai “legală” atunci când e făcută cu acordu’ şi în interesu’ stăpânului. N-aţi formulat corect: “foamea mare si lipsa de caracter nu apasa pe constiintele mercantile”. Dacă băieţii erau “mercantili”, poate îşi băgau nevestele la produs. Cred că nici dacă ar fi copaci într-o pădure, n-ar fi în stare să redea ecoul aşa de bine după glăscioru’ stăpânului lor.

  14. Apropos, Sterling Resources are sait. La capitolu’ “Investors”, e o chestie la care tre’ să ai nu ştiu ce fel de acces. Hackeri din toate ţările Uniţi-vă!!!

  15. Un anunt cu valoare prezidentiala a zguduit azi Romania. E transparenta!

    In disperare de cauza pentru a parea transparent guvernul Romaniei, dupa verificari amanuntite desigur, a publicat amendamanetele secrete ale contractului cu Sterling Resources. Surprinzator poate pentru unii, linistitior poate pentru altii dar sper totusi ca evident pentru cei mai multi, dar nu se gaseste nimic care poate genera depline suspiciuni in documentele facute publice.
    Cine are rabdare poate urmari istoria zacamantului cu mai multe amanari cerute in special de firmele exploratoare la acea data in ceea ce priveste programul de indeplinire a unor termene. Contractul e doar un contract si atat nu poate fi nimic suspect, deasemenea documentele adititonale desi enervante sunt perfect legale. Dar totusi sunt niste intrebari care nu pot sa nu planeze deasupra faptelor ca niste vulturi asupra unui les aflat in putrefactie pentru desfatul viremilor – bineinteles cu referire la…
    In primul rand cum de a ajuns statul roman sa semneze acel contract tocmai cu firma Sterling? Care va readuc aminte pe langa marii gigantic in lumea energetica este ca o toneta de inghetate pe langa Sidex Galati.
    Cum s-a derulat licitatia? Cum de a avut bani Sterling sa ii rapuna pe marii jucatori ai energiei? Pai simplu ei nu au fost pe teren.
    Cum a fost anuntata licitatia si unde de nu a atras interesul decat al lui Sterling si a altora cam de teapa lor? O firma care valora cam 6 milioane de dolari prin 2000 doar!
    Dar ideea de a aloca putin mai mult din valoare statului roman de ce nu a venit nimanui la acea data mai nenea Boc? Pentru ca s-a alocat destul de mult unor colegi sau prieteni ai dumneavoastra sau protejati de cineva apropiat probabil.
    Domnule Boc o tara intreaga nu voia sa vada ca puteti sa prezentati nimicuri ci mai degraba voiam cu totii sa vedem ca s-a procedat cu simt de raspundere in atribuirea acestui contract si nu numai. Ceea ce inca nu reusiti sa demonstrati.

  16. Domnule Ciutacu,

    Am eu o veste mai tare decat aia a domnului Boc la 31 decembrie 1996 firma Sterling valora 1.3 milioane de dolari dar facea afaceri cu majoritatea zacamintelor petroliere maritime ale statului roman!!! Pai daca ma fortez oleaca si ma duc la banca cu vreo 3-4 prieteni si poate vii si tu si poate mai multi oameni care scriu pe blogul tau si facem si noi o companie exact cum era Sterling prin 1996 il punem pe Mircea Badea – ca actionar – la departamentul de relatii cu clientii – doar asa sa nu avem probleme, pe domnul Stan la cercetare si pe domnul Gadea la relatii cu statul roman ca pare mai calm din fire.
    Sursa:
    http://sedar.com/GetFile.do?lang=EN&docClass=2&issuerNo=00002072&fileName=/csfsprod/data/filings/00011316/00000001/c%3A%5Cwork%5C0724%5Cfinal%5Car.pdf

  17. se trezesc pe la 7 8 si fug cu masina de servici la birou, unde primesc precum lacatus la steaua un bilet cu primele 11 stiri ale zilei. isi fac bine treaba, au antrenament zi de zi si in plus de asta au salarii bune si prime si mai bune. isi hranesc familia, copii, au o casa frumoasa la gaesti, zona natala. la randul lor si ei zic lafel despre colegi de ai tai de la jurnalul care lovesc zi de zi in basescu si boc dar nu zic niciodata nimic de rau de felix sau de alianta psd-pc.
    putini au curajul sa isi riste painea si prea putini mai au in ziua de azi spirit justitiar.

  18. Victoras tata,
    De foarte multi ani, cu pauzele in care eram prin tari straine si rupt de internet, ma intreb, ce satistactii morale aduce o meserie de asta , pe sticla , de ai tu si altii ca Mircea sau Mihai.
    Sunt extrem de curios.
    Sa vedem;
    – mai intii iti spune bunul simt ca o afacere/situatie/ intimplare/ decizie/ HG/OG, nu e tocmai .. chuser… DPDV al romanului comun.
    -te apuci direct si cu ajutorul unei echipe sa sapi adinc in motive, motivatii, interese (de grup)/nationale, pentru care s-a luat respectiva decizie.
    – o intorci pe toate fetele si constati ca-ti vine asa un danf de necuratul parfumat cu intentii bune.
    – dai citeva telefoane unror maestri in arta comentariilor, sa ma ceri niste pareri si pui de o emisiune.
    -realizezi emisiunea din care de cele mai multe ori rezulta ca alesii nostri, odata alesi nu mai sunt egali cu noi,
    – ca-si permit pe legi strimbe sa faca afaceri pe bani publici cu clauze secrete( pentru linistea poporului )
    – ca vind pe nimic ce ne-a dat al de sus, contra avantaje personale
    – ca sfideaza si ca nu le pasa de tine, de mine , de noi
    -ca nu urmaresc indeplinirea contractelor tot pentru a obtine alte avantaje personale
    -ca munca ta si a alora nu are nici un efect

    Si inca multe altele care mi-or scapa acum dar tin de aceaiasi prostie.

    Prostia lor, faptul ca sunt nascuti romani, din parinti alungati in Baragan,( nu conteaza), ca uita cum au ajuns in fotolii care le e menirea
    Prostia noastra ca nu-i linsam, (justitia inclusiv)
    Prostria voastra , a3a putere in stat ca ne umpleti timpul cu emisiuni care nu au nici un final benefic.
    Prostia mea ca ma incapatinez sa ramin Roman.

    Si pentru ca veni vorba de contracte ce trebuie desfiintate desi sunt bine documentate juridic ( Boc- despre contractul de exploatare a zacaminteleor de pe platforma continentala; 3-13 % redeventa)
    Te rog, spune-i lui Boc sa analizeze cum a reusit Putin sa re-nationalizeze resursele din Insula Sahalin , concesionate acum 20 de ani firmei Shell.
    Daca cumva Boc nu are specialistii necesar , sa ma sune pe mine, eram in Shahalin ca a luat-o Shell peste ochi si intimplator ma acup de contracte cu petrol de vre-o 10 ani.
    Mult succes.

  19. Rugaminte prin InterNet adresata Domnului Victor Ciutacu,

    Doamnelor si Domnilor din toata Romania,

    Petitie prin InterNet adresata:
    Domnule nou Prim-ministru al Romaniei – Domnule Emil BOC,
    Domnule viitor Ministru al Administratiei si Internelor (MAI) din Romania – Domnule Dan NICA,
    Domnule nou Ministru al Mediului din Romania – Domnule Nicolae NEMIRSCHI,
    Domnule nou Ministru al Agriculturii din Romania – Domnule Ilie SARBU,
    Domnule nou Ministru al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM-uri) din Romania – Domnule Constantin NITA,
    Doamnelor si Domnilor noi ministri ai noului Guvern al Romaniei,
    Doamnei nou Presedinte al Camerei Deputatilor din Romania – Doamnei Roberta Alma ANASTASE,
    Doamnelor si Domnilor noi parlamentari ai noului Parlament al Romaniei,
    Domnule Procuror sef al DNA – Directia Nationala Anticoruptie Romania – Domnule Daniel Marius MORAR,
    Domnule Presedinte al Curtii de Conturi a Romaniei,
    Domnule Sef al Corpul de Control al Guvernului (CCG) Romaniei,
    Domnule Presedinte al Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) din Romania – Domnule Nagy ZOLTAN,
    Domnule Comisar General al Garzii Nationale de Mediu din Romania – Domnule Gheorghe Constantin RUSU,
    Domnule nou Presedinte al Administratiei Fondului pentru Mediu din Romania – Domnule Vlad MARCOCI,
    Domnule Director General al Institutului National Roman de Cercetare – Dezvoltare pentru Protectia Mediului (ICIM) – Domnule Neculai MIHAILESCU,
    Domnule Director general al Administratiei Nationale Apele Române – Domnule Marius POSTELNICESCU,
    Domnule Director al Institutului National Roman de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.) – Domnule Petre STANCIU,
    Domnule nou (din 4 februarie 2009) Presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) – Domnule Gelu Agafiel MÃRÃCINEANU,

    Subiect/Tema transmisa prin InterNet:
    Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor jurnalisti din Romania si Uniunea Europeana,

    Este un caz: exploatarea resurselor naturale ale platoului continental al Romaniei situat in Marea Neagra ….
    Alt caz este: exploatarea a 3 (trei) resurse naturale: apa potabila, nisipul, balastul situate in COMUNA TIMISESTI, JUDETUL NEAMT ….

    Aceste 3 (trei) resurse naturale: apa potabila, nisipul, balastul
    sunt exploatate preponderent PREJUDICIIND ROMANIA (accentuez)
    prin frauda si evaziune fiscala,
    in mod ilegal, subevaluat, nefiscalizat si neecologic
    de catre evazionistii, hotii, tradatorii de tara, talharii si sefii
    de la DGIPI_CIA Timisesti, SRI_CIA Timisesti, DGIPI_CIA Judetul Neamt, SRI_CIA Judetul Neamt si comp.

    Din Comuna Timisesti iau apa potabila:
    a) orasele: Iasi, Roman, Targu Frumos, Podu Iloaiei,
    b) comunele: Letcani, Valea Lupului, Sarca, Doljesti, Oteleni, Sabaoani, Braiesti, Lungani etc.
    dar nu numai locuitorii ci si profitabile firme private de bere, de medicamente, de bauturi racoritoare (cu prafuri americanesti) si altele.

    Din Comuna Timisesti se exploateaza, se fura, se talhareste nisip si balast,
    cu masini de mare tonaj si cu vagoane de tren
    pentru aproximativ 50 % din marile si micile constructii profitabile din Judetul Neamt,
    pentru asfaltarile, soselele, aleile, trotuare, bordurile, drumurile, podurile,
    viloaiele, piscinile, terasamentele, sediile de firme, magazinele, crasmele ….

    De asemenea, din Comuna Timisesti se exploateaza, se fura, se talhareste, se jecmaneste
    nisip si balast cu vagoane de tren si
    pentru viloaiele gradelor superioare din Bucuresti si
    prin Portul Constanta pentru fortificatii evreiesti din lume ….

    Frati romani, sa stiti de la mine: la fel de antiromanesc ca si comunismul este si cIapitalismul.

    Proiectul meu si initiativa mea nationala:
    EXPLOATAREA LEGALA, ECOLOGICA, RATIONALA A CELOR 3 (TREI) RESURSE NATURALE SITUATE IN COMUNA TIMISESTI
    IN FOLOSUL ROMANIEI (accentuez) SI A COMUNITATII LOCALE TIMISESTI (accentuez) ….

  20. E atat de evidenta politica pe care o face Ciutacu la Sinteza zilei sau in alte emisiuni. Am in jur de 200 de prieteni/cunostinte/amici. Undeva in provincie. Toti imi impartasesc parerea. Toti stim ca tot ce se spune e la comanda.
    Chiar azi am vazut la Sinteza zilei cum incerca Ciutacu sa scoata in evidenta faptul ca bugetul Cancelariei prim-ministrului cuprindea cheltuieli cu cazarea noilor angajati de la Cluj, si din provincie in general, cu 500% mai mari(si oricum era vorba de o suma de cateva zeci de mii de euro) dar nu vroia sa sufle o vorba de faptul ca fata de prevederile cabinetului Tariceanu, bugetul total al cancelariei era mai mic cu 10.000.000 euro (milioane, da!). Toti romanii isi dau seama. Crede Ciutacu ca suntem prosti? Pe cine vrea sa pacaleasca? Pe el poate. Credibilitatea lui se apropie vertiginos de zero. Dealtfel nu l-am vazut la alte televiziuni, in afara de Antene. CONCLUZIE: NOI TOTI STIM. Si in consecinta votam exact pe cine urasti tu mai mult. Nu stiu daca va fi publicat la “comentarii” acest text. Nici nu are importanta. Oricum banii vorbesc. Nu si pentru mine. Eu sunt dintre cei vechi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.