Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rubrica lu' domnu' nea Dan > De ce a ajuns Puiu Popoviciu la Bastilia

De ce a ajuns Puiu Popoviciu la Bastilia

Eu nu mă pricep, aşa că o să citez aproximativ (preluare Antena 3) din domnu’ nea Dan, care are la bază şcoala Scânteii şi-i, oricum, cu mult mai înţelept ca mine.

“După ce ies de la arest, oamenii de afaceri devin speriaţi şi ascultă cu mai mare interes propunerile unor doamne (să spunem) blonde, care văd ditamai parcarea la mall şi se întreabă cine o administrează”. Cred că-i un pic cam răutacios Cezarul:)

UPDATE. La “Sinteza zilei”, aseara, am propus, in direct, un pariu: Puiu Popoviciu pleaca acasa. Castigam, da’, din pacate pentru mine, nu s-a bagat nimeni…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

92 thoughts on “De ce a ajuns Puiu Popoviciu la Bastilia

  1. Tineti seama ca actiunea DNA s-a desfasurat pe parcursul a 4 luni. Nu putea fi Crin cel vizat. Vizati erau Tariceanu si PNL, Geoana si PSD si … mentinerea de carte Basescu acontrolului asupra MAI, chiar daca ministerul era predat PSD-ului.
    De ras ar fi urmatorul scenariu. DNAului i-a cazut pleasca un caz mai concret decat se astepta si s-a grabit sa se afirme, nedandu-si seama ca si stapanul va avea si el probleme de imagine.

    Daca Crin nu a fost sunat de Popoviciu (de tatonari, de felicitari, de ”sa fie acolo pentru orice eventualitate”) este perfect.
    Daca a fost sunat, si macar pentru 1 minut, … potlogarii vor inflama chestia cu toata imaginatia perversa de care sun in stare.

  2. Si eu cred ca:
    1. Nu se stie cum va reactiona Popoviciu. Posibil invers de cum ar vrea matrozul chior, betivan, ingalat, mincinos, incult, grobian. Cu atat mai mult, cu cat inteleg ca ARE CU CE. Iar aici imaginatia mea incepe sa lucreze;
    2. Nu ramane Crin nesponzorizat, nu acum, cand incepem sa vedem luminita de la capatul tunelului.

  3. Stimate Domn,
    Trecand peste mondenitatea evenimentelor si nevoia mass-media de audienta eu am urmatoarea teorie:
    – conform glumei sadice “s-a descoperit antidotul cancerului = sida” politicienii nostri folosesc un principiu simplu,speculand nevoia de senzational a romanilor – pentru a deturna atentia indreptata catre rezolvarea legala a unor grave incalcari ale legii inventeaza de fiecare data un nou scandal putin important pe fond pentru noi dar mai spectaculos:
    – scandalul “Japca auto” care atrage atentia de la mizeriile facute de guvernul Tariceanu – “Loganul la pret de X 5″,”Vanzarea petrolului din Marea Neagra”,”Furtul legal al gazului prin noile contoare”,etc.
    – scandalul “Ciorogarla”,un basm care distrage atentia de la legea care legalizeaza inregistrarile telefonice/e-mail/etc. si care transforma Romania intr-un stat de DREPT POLITIENESC
    – scandalul DGIPI&Popoviciu,un fas fara urmari care distrage atentia de la monstruozitatea imprumutului FMI – poporul roman plateste bancile austriece – Cu bancile/Petrom/etc. “vandute” austriecilor daca facem un calcul vom observa ca demult au luat mai mult decat dat)
    In acest fel nimeni important nu a fost pedepsit vreodata.
    Intrebarea mea este daca mai putem face ceva pentru a stopa acest imprumut care va umple buzunarele bancilor pe spatele tot mai “cocosat” al populatiei de rand a Romaniei!
    Cu stima,

  4. Draga domule Ciutacu tot respectul si admiratia pt dvs si toti cei care va adunati la acea masa in fiecare seara la sinteza zilei.Eu una va urmaresc si constat ca aveti multe calitati sunteti informati f bine in multe domenii,intelegeti cum stau lucrurile in tara asta si ne explicati si noua dar incercati mai mult decat atat.Va ajutam si noi astia mortii de foame si inglobati in datorii,astia plecatii de acasa pt un trai cat de cat decent.Ca doar vorbind si aratindu-le obrazul la nesimtitii astia care ne conduc spre pierzanie nu rezolvam nimic.Astia ne sfideaza pe fata ,ca sa ma exprim civilizat.Chiar nu exista nici o modalitate de ai invata sa le fie frica de cei multi?

  5. Eu nu cred ca oamenii de afaceri dupa ce ies din arest devin speriaţi şi ascultă cu mai mare interes propunerile unor doamne (să spunem) blonde. In nici un caz, oamenii astia de afaceri vor continua sa faca afaceri pe mai departe ca de aia sunt oameni de afaceri, nu? Iar blondele vor ramane si ele pe mai departe blonde…

  6. Boc nu putea sa fie mai penibil aseara, am ramas efectiv fara cuvinte cand am vazut ca a sunat sa spuna ca nu este complexat de inaltimea pe care o are….faptul in sine ca a sunat a demonstrat ca are complexe pana la un nivel de disperare. Cred ca l uraste foarte tare pe basescu pentru cat isi bate joc de el. Dar in final cand Dl. Ciutacu a spus ca traim intr-o tara de dilimani am izbucnit in ras asa cum n am mai ras de foarte mult timp, desi suntem de plans…

  7. Dar de ce chiar pe Popoviciu l-au luat acum? O deranja pe Udrea in afaceri? Mai nou asa strange Basescu fonduri de la afaceristi, bagandu-i mai intai la puscarie? Inseamna ca nu vrea nimeni sa-i mai dea bani de campanie, de trebuie sa-i bage la puscarie pentru a scoate finantare de la ei.

  8. Bai frati romani nu va mai jucati de-a “scenariile CIA, FBI, NSA” E vorba de BANI si atat. Omului i s-a aratat pisica ca sa cotizeze sau sa cedeze un procent.Totul in politica romaneasca se invarte in jurul BANILOR

  9. Boc intotdeauna e penibil, mai ales cand vorbeste despre reforma in economie, bugete, in general chestii pe care nu le stapaneste, dar pentru ca vrea audienta ca sa mai site lumea de el, mai intra in direct si spre deliciul alora care cat de cat se mai pricep, o mai comite o data.

  10. @FuXi

    Ce ar conta un telefon de felicitare pe langa ce afaceri si smenuri au facut toti ceilalti? Crin nici nu cred ca-l cunoaste pe acest om deoarece el a stat departe de afaceri si lucrurile astea murdare!
    Cat de curat e Crin pe langa toti astia, acum se vede si mai bine diferenta!

  11. Nu cred ca vreunul din ‘oamenii de afaceri’ de calibrul asta se sperie de 24 ore dupa gratii .. de cand pun la cale ingineriile financiare, stiu ca se poate intampla si asta, si isi pregatesc apararea,cunosc ce exceptii ale legii sa invoce, etc.. daca nu ar fi asa, ar fi ca noi ceilalti – prudenti si relativ corecti – de multe ori de frica, decat din convingere. Si nu au o problema sa cotizeze niste bani sa rezolve pe moment o problema .. dar au memoria buna, si te pleznesc inzecit cand le pica bine. ne suspectam politicienii si instrumentele lor (politie,procurori,servicii) de prea multa inteligenta .. daca era asa, nu erau ei cei calariti de ‘grupurile de interese’, pe care le reclama cu jumatate de gura (sau hahaind, precum basescu).

  12. Victore, doar daca ma crezi pe cuvant. Si eu am fost sigur ca Popovici va fi eliberat, dar impreuna cu ceilalti doi.Este clar o vrajeala de imagine si avertisment. Daca parchetul lucra “pe bune” Base ar fi intervenit ca sa NU il aresteze , pentru ca daca o sa cada Puiu o sa cada multi altii.He-he, na-i sa vezi in viata asta!
    P.S. Sa-ti traiasca baiatul, e un supercavaler.

  13. Cât despre frustratul care a intrat prin telefon (îmi scapă numele lui… 😛 ) aproape că mi-ar fi milă de el dacă dispreţul n-ar fi mai puternic. Atitudinea mârlănească faţă de Bogdan Teodorescu, nu poate fi calificată. Şi totuşi, acest personaj tragi-comic este (prin voinţa altui personaj demn de plâns de n-ar fi demn de dispreţ!) prim-ministru al României. Vă vine să credeţi?!

  14. @Victor Ciutacu: E foarte incalcita treaba pentru ca daca Basescu orchestreaza faza, nu pricep de ce nu l-a arestat pe Puiu in timpul campaniei pt. Bucuresti. Era usor de crosetat o retorica de genu:”Oprescu finantat de un businessman arestat”. O fi vrut Basescu sa nu iasa Blaga primar ca sa nu fie prea puternic in partid?
    Apropo de Boc, eu sunt convins ca televiziunile au si video de la sedinta foto, iar faptul ca nu s-a dat decat o poza ma face sa cred ca-i lucratura ieftina. Dl. Teodorescu nu este un om oarecare, este un formator de opinie, dar cand e atacat se ascunde cu lasitate intre mine si ala care vinde in piata.

  15. Chiar daca pica Puiu multi altii nu or sa cada. Pentru ca mai exista si cei din multinationale care au alta mentalitate totusi – cu unele exceptii – care nu se lasa asa usor influentati de jocurile politice autohtone. Si ei stiu legile, dar le aplica altfel decat businesmanii autohtoni.

  16. S-a vazut aseara la Sinteza cine are sange in instalatie(vorba unui clasic in viata) si aici ma refer la cei 2 oameni care i-au raspuns premierului, deloc manati de comentariile colegilor(cazul Teodorescu si Mircea) si anume Ciutacu si Tudor. Bravo oemeni buni ma bucur ca stiti sa va sustineti, si direct, criticile1

  17. Acelasi fel de abordare ca Boc a avut si Basescu, in ce-l privea pe Crin, cand se prefacea marlaneste ca nu-si aminteste numele lui. Sunt convinsa ca-l va face Crin sa-si aminteasca numele cand il va invinge la alegeri. In ce-i priveste pe afaceristi, cred ca tot cu Dirty Base se vor intelege pentru ca Crin nu le va promite si nu se va ocupa de lucruri ilegale, printre care si negocierea dosarelor acestor indivizi. Deci tot cu Dirty Base vor colabora!

  18. Domnule Victor,faceti cumva sa auda Boc ca l-a barfit Gabriela,ca intra sigur iar in direct,ca doar alte treburi se pare ca nu are,si anunta-ti-l ca daca face autostrada aia cu care se tot lauda,noi femeile ne bucuram de doua ori.O data ca avem ulita sa ne dam cu masina,si a doua oara ca-l vedem si noi pe Mircea mai dezgolit asa un pic ,ca sincera sa fiu nu arata rau deloc.Poate Mircea sa nu-si mai puna pene,asa in ambitia lui Boc,ca noi fetele nu ne suparam.

  19. @Alina: afaceristii la care te referi tu, vor merge cu Dirty Base. Ailalti nu. Si aici cred ca ar trebui Crin sa caute sprijin. In multinationale mai ales. Au putere financiara, au alta mentalitate – multe apartin grupurilor de firme cu traditie indelungata in vest – si sunt deschisi schimbarii.

  20. @little cat

    Sper sa aiba oamenii din jurul lui Crin aceasta abilitate de a se pozitiona avantajos pentru ei si in final si pentru noi:)

  21. @Alina: Sunt destui care s-au pozitionat deja avantajos pentru ei. Si cu toate astea cred ca e nevoie de o schimbare. Pentru toti. Unii deja activeaza in acest sens. Altii doar privesc de pe margine. Cand va veni timpul, sunt sigura ca si cea de-a doua categorie va alege tot schimbarea.

  22. Imi vine rau cand il vad pe Base vorbind la securisti si cum se autoinflameaza singur si se autoprezinta emfatic drept seful statului si seful CSAT. Nu rateaza nici o ocazie sa se flateze singur si sa le multumeasca securistilor pentru sarguinta neobosita cu care-l servesc. Cazul Popoviciu nu face exceptie!

  23. @Alina: Cred ca daca Base ar fi fost intr-o zi mai buna s-ar fi prezentat si the real PM, comandant suprem al fortelor armatei, prim-amiral al flotei, intai statatorul finantelor romanesti si internationale, prim bancher si altele. N-a fost sa fie. 🙂

  24. @ little cat
    da, ce i-ar mai place. Cred ca asa il pune pe Boc sa-i spuna 🙂

  25. Din intamplare, acum vreo 4 ani am vazut contractul dintre baneasa investment si agronomie. Pe el era si viza ministerului agriculturii, Ministru Ilie Sarbu. Pe el l-a intrebat cineva acum?…..

  26. Cum? Cel mai relaxat ministru al agriculturii din lume, care asuda de atatea negocieri intense si pe ascuns cu Base, nu pot sa cred ca ar face asta:)

  27. Boc in fata lui Base nu cred ca are darul vorbirii, din cand in cand mai scapa un “da sefu!” 🙂

  28. Ah, si inca ceva! acolo era si istoricul terenului, teren pe care Regina Maria l-a donat prin anii 30, USAMV conditionat de infiintarea unei ferme de cercetare pentru institut. Daca i se schimba destinatia…s-ar putea sa se anuleze donatia.

  29. @ Alina

    Cat costa niste termopane si cat costa o flota?

    Tu, il crezi pe Crin curat. Eu cred ca este un tip impecabil pe langa celalti.

    Dar capacitatea masinariei portocalii de a manji cu rahat imaginea oricui este hidos de mare. Asa ca, de la o simpla felicitare se poate crea un scenariu de complot universal.

    Nu uita, mentalitatea PD-Leilor este fascistoida. Repeta, repeta si va deveni realitate … cam asa ceva stiu ei de la un nazist celebru!

    Atentie, excesul de entuziasm conduce la dezamagire!

  30. … la Bastilia, pentru că toate astea ţin loc de pensii, salarii, locuri de muncă, autostrăzi, etc. Şi pentru că adevărata ştire, zilnic repetată de toată presa e că pensionarii fac foame în ţara pe care au ridicat-o cu sudoarea frunţii lor, că unii salariaţi şi pensionari plătiţi din bani publici sunt mai “egali” faţă de alte categorii din sistemul bugetar, şi pentru că în România cei care dictează sunt cu toţii incapabili să facă măcar un lucru normal.
    Pariul Dvs., D-le Ciutacu ar fi avut o cotă de vreo 1:1,1. Deci dacă băgaţi 100 de lei… Da’ trebuia să plătiţi vreo 20% impozit…

  31. Victore
    mi se pare ca Puiu i-a dat si Ioanei 3ha , nu numai lui Calin , ca stii cum e la Basescu : isi baga fetele in fata la luat spaga ( vezi Luxten – salarii de cate 25000 pe luna , iar ele nici nu stiau unde e Luxtenul , dar asa se platea spaga pentru contractele cu primaria ,Euroconstruct -casa Ioanei si a lui Bodo – , vila de la Casuneanu pe DN – pe numele Ioanei….).
    OMUL E BARBAT !!!!
    Si daca tot suntem aici , te rog verifica , pentru ca eu asa stiu , dar mai bine verifica , se pare ca aia mica , Bobita , locuia in campus in State cu mai multi in vila , si ca i-au luat pe toti pentru consum de fum , si ca a fost scandal mare in campus , se stie de asta . De altfel eu am auzit ca si aici prin cluburi ei ii sticlesc ochii , dar SPP-istii dorm in bocanci .
    Multumesc

  32. Cunosc un OM care a iesit din arest…si are multe de spus.Am citit doar cateva dintre cele 200 de pagini scrise…Ce ciudat…este la fel de sarac,insa mult mai bogat decat mine!A reusit sa citeasca…cam 800 de pagini pe zi!Sigur are multe de spus si le va spune.Poate nu va fi senzational la fel ca si cazul Popoviciu(ceva vechi…demult stiut de noi toti)insa este atat de real,crud de real.Mi-e dor de oameni!Faceti ceva – incercati sa o faceti de-o asa maniera incat sa ne simtim cu totii utili!Coborati pe pamant si nu va lasati distrasa atentia de aceasta generatie de primi incaltati cE emit pretentii!Faceti-i pe cei din jurul vostru sa se simta importanti!Este singura modalitate de a invinge!Electoratul (audienta)vostru(a) este format(a) din intelectuali!Daca va veti adresa doar acestui electorat…Dar tinand cont ca voi faceti parte din aceasta tagma din ce in ce mai marginalizata sunt convinsa ca veti gasi modalitatea de a transmite si vulgului mesajul vostru.Eu l-am inteles ,am inceput sa sper si sunt sigura ca,asa cum va cunosc,veti gasi modalitatea de a comunica gandul vostru (poate primul gand nobil ce l-am simtit dupa multi ani)si celor care nu inteleg deocamdata.Sunteti fantastici!Cred ca ati reusit sa va faceti AUZITI,este momentul sa va faceti INTELESI…si de aici mai e un pas ca sa-i facem sa gandeasca la fel.Niciodata vulgului nu i s-a acordat atentie,nu i s-a explicat…eu am incercat,iar rezultatul a fost extraordinar!Romanul este totusi dotat cu inteligenta nativa(ganditi-va cat de novator a fost ca sa prospere in aceasta tara)-oare chiar nu putem cizela si canaliza(poate folosi?) aceasta inteligenta?Avem materie prima…restul depinde de noi!Este o provocare imensa insa ne-am obisnuit!Am inteles ca voi ati luat decizia de let”s do it – sper ca ajuta-nu sunteti singuri!

  33. PS=M-a revoltat la max atitudinea d-lui Boc!A fost un afront adus la adresa tuturor.Am ajuns sa fim umiliti live!Nu acestia sunt romanii!Incurajati, va rog, romanii adevarati sa iasa in fata!Inca mai avem OAMENI in aceasta tara cu care ne putem mandri si care ne pot ajuta sa redevenim acel neam respectat de odinioara.
    Multumesc.

  34. nu inteleg dece l-au lasat pe mucu ala mic sa intre in direct,alta treaba nu avea?
    sper ca popovici sa nu ajunga zdreanta sa nu cedeze,oricum era logic ca nu sta inchis unu cu atatia bani nicaieri in lumea asta nu face puscarie el a fost dat exemplu
    analfabeta aia mica are alegeri,ea crede ca P.E e ceva discoteca nu are aia nicio treaba cu politica da ii la moda,o are ca exemplu pe zreanta aia blonda si pe presedintele NORVEGIE,pt asta e nevoie de bani…..cine are bani pe timp de criza?….FMI si POPOVICI….asa ca rapid lasam romania gaj si pe asta i-l bagam la rece da nu prea mult ca se raceste……imi aduc aminte un vers de la PARAZITII”daca-s fi pt o zi presedinte a-s lasa ROMANIA amanet si nu m-ati prinde”
    in concluzie se spune ca istoria se repeta ….poate i-l impusca cineva si pe asta
    p.s sper sa nu fac puscarie pt ce scriu ca doar este lege sa vada jegosii astia de comunisti ce scriu…..
    sunteti cei mai tari si singuri ancorati in real,sa nu folosesc “realitate”(a)::))

  35. eu cred ca basescu da in puiu deaoarece otv-ul a ajuns si in politica. eu m-am cam saturat de casele lui nastase si valizele lui becali.avea nevoie de ceva nou care sa starneasca interesul natiunii si a gasit persoana potrivita. acum sa asteptam momentul in care apare magda ciumac

  36. Situatia e mult mai grava si pentru a abate atentia si de la imprumutul FMI facut pe mina de smenar cu valuta tarii a lui Isarescu a aparut bomba cu Popoviciu. Intrati pe “http://www.financiarul.com/articol_16617/bnr-printre-cele-mai-prudente-banci-centrale-din-europa.html” si constatati ca, cu euro, dolarii si francii de hirtie din Rezerva Valutara a BNR Isarescu a cumparat titluri de stat americane si europene si a investit in obligatiile corporatiilor financiare internationale. Deci in locul, acestor bani pesini in Trezoria Bancii Nationale a Romaniei pe mina lui Isarescu se afla acum numai bonuri de valoare, care miine pot sa nu mai valoreze nimic, hirtii pe care nu le poti oferii celor care au nevoie de valuta reala pe piata economico-fimamciara a Romaniei. Cu alte cuvinte lipsind lichiditatile, statul roman a fost nevoit sa se imprumute la FMI cu 12,95 miliarde de euro platind in final cu dobinda aferenta o suma de 2-3 ori mai mare decit imprumutul initial, si asta in conditiile cind se va respecta cu strictete calendarul ratelor de rambursare. Basca cele 61 de tone de aur, din aceeasi rezerva a BNR depozitata de acelasi Isarescu in afara granitelor tarii intr-o banca straina tinuta la secret. Si asta, din nou, cind Isarescu este platit cu 100.000 de euro pe luna ca, sa gospodareasca cu spor averea BNR.

  37. BRN a ramas fara valuta lichida pe mina lui Isarescu. Asta e toata emecheria iar apoi Romania s-a imprumutat la FMI pentru a avea lichiditati valutare in tara asta. Acum ati priceput, titlurile ale de stat USA nu poti sa le scoti de la bancomat sau sa platesti ceva cu ele pe piata interna de valori. Vrei valuta pe ele trebuie sa gasesti un cumparator care sa ti le cumpere la valoarea lor actuala. Cine credeti ca, le mai cumpara acum in criza lichiditatilor valutare pe piata internationala? Ele sunt niste hirtii cu o anumita valoare la momentul emiterii de USA, care le-a emis ca, sa atraga la ele lichiditati valutare. Iar cu lichiditatile valutare atrase la ei, USA prin FMI ne acorda noua acum un imprumut la care vom plati de ne vor sari ochi din cap. Am luat 12,95 miliarde euro de la FMI si vom returna 50-60 miliarde. Adica excrocherie Isarescu-USA pe fata fata de Romania.

  38. treaba e simpla in romania: s`au terminat toate oasele de ros si acuma sar unul la averile celuilalt. puiu popoviciu a fost primul pe lista…sa vedem cine mai urmeaza. Patriciu? Nastase? Tiriac? vedem in lunile viitoare …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.