Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Daţi afară pentru că nu votează cu Băse

Daţi afară pentru că nu votează cu Băse

LATE UPDATE: Na, că avem şi una dintre firmele neghiobului

Fostul ministru PD-L de Finanţe Ionuţ Popescu publică pe wall-ul său de facebook mesajul unei prietene care, la rândul ei, are un cunoscut mândru că şi-a anunţat angajaţii uselişti că-i dă afară, ilegal, fiindcă votează pentru demiterea lui Băsescu la referendum şi-i trimite la protecţia socială.

După ce subiectul ia foc, laşul şterge postarea şi se scuză penibil. ITM mai există?

UPDATE: Tembela aia a preluat textul de la un nătărău mândru că a comis o ilegalitate

 

Comentarii

comentarii

Similar Posts

121 thoughts on “Daţi afară pentru că nu votează cu Băse

  1. Eu mi-as fi dat demisia, frumos, elegant, demn, si apoi la fel de elegant ii mutam maxilarul dobitocului, sa le explice celorlalti cum e cu discriminarea prin semne… “Sue me, bitch!”

  2. SC BOG’ART — S.R.L
    Asociat unic:
    Bicsi Mihai-Bogdan, născut la data de 16.02.1966 în Vatra Dornei, județul Suceava, cetățean român, domiciliat în Suceava, str. Oituz nr. 4, județul Suceava, cod poștal 5800, telefon 0230216207, identificat cu B.I. seria G.K. nr. 937727, eliberat de Poliția Siret la data de 9.03.1994, cod numeric personal 1660216335011.
    Forma juridică, denumirea, sediul: societate cu răspundere limitată, persoană juridică română, cu denumirea BOG’ART, cu sediul social în Gura Humorului, Piața Republicii (Complexul Meșteșugăresc) nr. 2, et. 2, județul Suceava, valabil până la data de 15.05.2003.
    Obiectul de activitate este conform actului constitutiv.
    Activitatea principală: 1824 – fabricarea altor articole de îmbrăcăminte și accesorii (confecții textile pentru bărbați, femei și copii).
    Capitalul social
    capitalul social subscris: 2.000.000 lei;
    capitalul social vărsat: 2.000.000 lei;
    numărul total de părți sociale: 20;
    valoarea unei părți sociale: 100.000 lei.

  3. 27/04/2010Fata de inscrisurile depuse la dosar, va dispune introducerea in cauza, in calitate de piriti si citarea cu duplicat a numitilor Bicsi Mihai Bogdan si Bicsi Daniela Liliana, domiciliati in Suceava, str. Mihai Viteazu nr. 5, bl. 5, sc. C, ap. 4, jud. Suceava, urmind a proroga discutiile asupra cererii de antrenare a raspunderii materiale si asupra propunerii privind inchiderea procedurii pentru termenul de judecata viitor.Aminat

  4. astia sunt promotorii democratiei si ai justitiei independente pe care ii are Basescu in jurul lui. Ti se face greata nu alta. Cand o sa intram si noi odata intr-o stare de normalitate? Asta tine deja de bunul simt al fiecaruia dar vad ca printre politicienii de azi acest lucru lipseste cu desavarsire.

  5. m-am convins: toti aparatorii lui Basescu au afaceri ilegale si au interes ca el sa nu plece;daca ati vazut pe cineva ca nu merge la vot,asimilati-l evazionistilor.Bine ar fi sa -i si spuneti asta in fata! (mi-e teama ca indemn la dezordine,dar simt ca exploadez cand vad atata lipsa de cultura politica)

  6. Marele mogul de dreapta, capitalist si aparator al democratiei basesciene mai are doua firme Bog’art (nu aia mare, una din Gura Humorului cu nume plagiat) care e, evident, in faliment. si Show Art Company din Suceava, care are cifra de afaceri egala cu pierderea in 2011. Astuia ii e frica sa nu cumva sa intre la puscarie daca portocalii nu-i vor mai putea oferi protectie.

  7. Eu nu ma prind: ce vor aia sa zica cu “uitarea” cartilor de identitate la firma ? In ce consta amenintarea catre angajator cu faza asta ?

  8. Stimate d-le Ciutacu,

    De ce nu scrieti dvs un articol si despre gradinita nr 253 “Micul Paradïs”,actuala “Albinuta” din cartierul Floreasca?Despre cum a fost retrocedat terenul pe care este amplasata aceasta gradinita d-nei Udrea si prietenilor, despre cum si-au trantit vila in curtea gradinitei, despre cum dl primar Ontanu este slavit de d-na directoare…despre cum in maxim 2 ani aceasta gradinita o sa dispara pt ca sunt persoane care vad in acel loc un bloc…
    Ma gandesc ca-i un subiect interesant, nu credeti?

  9. Uslasii PDL cu firme vor proceda la presiuni la greu ca lumea sa nu iasa la vot, inclusiv prin retinerea cartilor de identitate in firma in preziua referendumului, ca lumea sa nu poata sa voteze. Pretextul va fi, probabil, unul pueril, legat de contabilitate sau HR.

    In privinta lui Ionut Popescu, sunt convins ca fiecare din noi, daca am fi umflat conturile super-baban, in guvernarea sinistra condusa de Basescu, poate, am avea acelasi discurs penibil.

    Sunt foarte convins ca toate fufele care il sustin pe Basescu (nu e vorba numai de Udrea aici, ci si de Raluca Turcan, Roberta si altele) au umflat curul suficient in toti acesti ani ca sa aiba argumente in favoarea barbugiului.

    Din acest motiv, chiar daca ii judec pe acesti oameni, intr-un fel ii inteleg si ma pun in situatia lor. Normal ca ar vinde-o si pe ma-sa sa-si conserve statutul de privilegiati.

  10. Domnule Ciutacu, va rog sa analizati daca nu ar fi un demers jurnalistic de invastigatie interesant identificarea pe paginile ziarelor basiste, la comentarii directe prin reteaua facebook, a tuturor conturilor care posteaza si intoxica probasist, apoi cercetarea informatiilor legate de acele nume. Veti avea surprize si posibile subiecte de presa, cand veti vedea cine anume posteaza si cu ce se ocupa sau se ocupau in anii trecuti.
    Nu este vorba de facut politie, ci doar despre demascarea celor care pozeaza in simpli simpatizanti onesti ai lui Basescu. Am luat si eu unul la cautat pe google si m-a lovit scarba. Poate pe voi, ca ziaristi, va poate ajuta sa demontati niste mizerii.

  11. Voi va dati ce minti primitive avem in Romania?! E de necrezut. Ce poti sa ii mai explici unui astfel de gibon, ce inseamna demoncratia si libertatea de exprimare. Reprezinta perfect mintea basista.

  12. La ce te poti astepta de la un pdl-ist? La ce??? Cu mana pe inima spun ca Basescu si ai lui sunt niste viermi, niste lepre, santajisti, hoti, lasi, mincinosi, ingamfati, agramati, bolnavi de putere si iresponsabili.

  13. @Martinez: Ai dreptate, numai ca unii oameni chiar au nevoie de locul de munca. Sunt si oameni simpli care nu isi pot permite sa isi angajeze un avocat, nu stiu ce sa faca daca le sunt incalcate drepturile, etc.

    Iar cand firma/seful decide sa te dea afara e foarte greu sa te aperi chiar in democratii mult mai consolidate decat Romania, cu legi foarte clare. Au parghiile prin care sa te faca sa te simti oribil si sa vrei sa pleci.

    De aceea mi se pare o mare aberatie ca USL au acceptat cvorumul la vot si sper ca au ceva planuri si idei bune pentru noua lege. In varianta curenta, au acceptat sa faca din mersul la vot pe 29 un act de curaj pentru multi cetateni. Nu inteleg, deoarece nimic din ce ar fi facut CE si Merkel nu ar fi fost mai rau decat sa ramana basescu pana in 2014. Totusi, nu ii suspectez pe cei din USL (inca) nici de prostie nici de blat cu basescu, asa ca sper ca stiu ce fac.

  14. nu-ti vine sa-i omori cu mainile goale ? eu i-as pune la fiert cum faceau japonezii in Shogun !

  15. Piaţa-i reg(u)lează. Apropo, ce firme au simabili să ştim şi noi ăştia non-băsiştii să-i ocolim. Nu aş vrea să iau de la băsescu fără să ştiu.

  16. Este clar ca avem de a face cu patronul/patroana unei firme clientelara portocalii, abonata la contractele cu statul portocalizat, care este ingrijorat(a) de restrangerea activitatii de transfer a banului public in propriul lui/ei buzunar privat, dupa data de 29 iulie. Actiunea marturisita in scris este un autodenunt pentru o infractiune penala – santajul. Procuratura, daca nu ar fi si ea portocalizata, ar trebui sa se autosesizeze.

  17. Nu-i de mirare, asa ceva au facut tot timpul, de la femeia de servici si pina la cel mai inalt post de pe feuda lor. Macar prostu’ asta recunoaste si se faleste cu statutul lui de “mogul”.Deh incalcare legislatie, asta nu i-a interesat niciodata, ca de, a fost “independenta” dar de partea lor. Prostia si marlania la putere, asta au vrut prostimea si “baietii destepti”! Poate ca a venit timpul sa se trezeasca lumea si sa terminam odata cu ei ! Pe 29 iulie e Ziua “Z” – DEMITEREA si pe urma RAHOVA !

  18. Pentru d’ Baselu’
    lectura obligatorie: Legea 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman

    Care zice la Art. 1. –
    (3) Nu beneficiaza de prevederile prezentei legi persoana careia i-a incetat calitatea de sef al statului roman ca urmare a savarsirii unei infractiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare a demiterii din functie prin referendum.

    Sa ia un cico de lamaie …

  19. Nu se autosesizeasa nimeni? Poate Base cu un hahait.
    Felicitari pentru fiu. Am prins momentul la Tv si m-a emotionat gestul tau absolut normal de afla rezultatul iesind din emisie. Daca s-a ofuscat careva ca ai facut asta nu au inteles nimic!
    Cand ai chef mi-as dori tare mult sa cunosc povestea strabunicului tau Rabin, ingropat de viu. 18 din 19 de ai mei au sfarsit in Holocaust.

  20. Uite de aceea eu voi dansa si voi chiui ca la nunta pe mormantul lui Traian Basescu. Si nu voi fi singur. Vom fi multi, foarte multi, teribil de multi. Practic majoritatea romanilor.

  21. Iata reformatorii statului, promotorii politicilor europene, ctitorii statului de drept in Romania!!! Presupun ca aceasta atitudine discriminatorie de sorginte fascista nu deranjeaza Comisia Europeana.
    De prostie nu vom scapa niciodata, dar cu putin efort, ii putem elimina pe acesti mizerabili din viata noastra.

  22. Cea mai mare greseala a USL – ului ca au lasat atata timp pana la referendum !!!
    LA CE DRACU LE TREBUIE 3 SAPTAMANI ???
    CA SA II LASE PE IMPUTITII ASTIA DE BASISTI SA ORGANIZEZE HOTII ????????

  23. Astia sunt oamenii care apara democratia si statul de drept?Astia sunt sustinatorii marelui Traian Basescu? Astfel de angajatori nu merita sa aiba oameni care sa lucreze pentru ei, si mi se pare absolut normal ca activitatea lor sa duca direct dracului, si nu doar sa se restranga.E clar ca avem de-a face cu o firma al carei obiect de activitate il reprezinta pupat Basescul”, si bineinteles ca daca se sustine ca participarea angajatilor la referendum in favoarea USL, ar aduce restrangerea activitatii e clar ca firma este dependenta de masurile economice ale lui Basescu si de ce nu, cel mai probabil este platita din bani publici, facand parte din clica ce capuseaza Romania alaturi de PDL si de Basescu.

  24. Marlania unui astfel de mod de a gandi “managementul” unei societati comerciale mai are si o alta latura. Ce nu inteleg foarte multi “manageri” este ca uneori angajatii sunt cei care ii platesc pe ei, deoarece munca depusa face mai mult decat salariul pe o luna. Atitudinea de stapan de plantatie insa nu poate fi sanctionata, din nefericire, pentru simplul motiv ca o norma juridica de sanctionare ar fi imposibil de aplicat. degeaba adaugi drojdie peste nisip…nu o sa se faca paine.

  25. Deci pe pagina aia de facebook, cred, avem Iliescu, Ponta, Antonescu, Voiculescu, ce mai, toti cei care baga tara-n izolare, da rusine Dinu Patriciu, nimic, nimic ?

  26. Domnule Victor Ciutacu ,
    Credeam sincer ca putine lucruri facute de adeptii EXregimului ma mai pot surprinde. Dar cind afli ca un om poate gandi asa e prea mult. Cand pune in practica si se mai lauda si pe blog deja se tansforma in tupeu tangential cu inconstienta.Si cand acea persoana ti-a fost si coleg invirtindu-se in cercul tau de cei mai buni prieteni in anii adolescentii te poate chiar bloca un pic.Si ramai doar cu intrebarea.Ce mama naibii poate perveti in lumea asta sufletul curat si bun pe care l-a avut un tanar crescut din greu de o mama singura femeie de servici, care si-a crescut copilul in traditia bunului simt romanesc.Banii? Nu cred.Intersectia intimplatoare produsa in cl.11 cu un ofiter de secu?(o copilarie :niste poezii despre reincarnare) Nu stiu.Oricum e trist.

  27. Asta este un panglicar, el cu firma lui si cu toti angajatii lui care se lasa la amenintarile unui hermafrodit! Salut Victor! Daca se introduce pragul electoral obligatoriu, este imperios necesar sa se introduca si votul obligatoriu! Sa se dea amenda, eventual penala, in asa fel incat oamenii sa vina la vot obligatoriu ca pe vremea lui Ceausescu! Toate cele bune Victor!

  28. Daca se impune prag obligatoriu, sa se introduca si prezenta la vot obligatorie, ca pe vremea lui Ceausescu!

  29. Dar de “cenzurati pe yahoo pentru ca nu voteaza cu base” ce zici!?
    Nu ca ar fi un loc prea interesant de postat ceva dar te mai apuca…
    Devine frustrant cand vezi toata artileria “grea” de postaci agramati impartind lectii de democratie.

  30. ‘telectualii cu bască

    Mult timp mi-a luat sa imi dau seama ce s-a intamplat cu elitele acestei tari.Observam ca ceva nu e in regula. In massmedia apar tot felul de indivizi ciudati ce vorbesc in numele societatii civile , adica si in numele meu. Emit fel de fel de judecati de valoare , le e scarba de poporul roman si cer cu gesturi patrunse de o inteligenta nepamanteana sa ne comportam “european”( adica sa fim disciplinati , sa muncim fiecare cu maxima eficienta , sa nu mai facem ciorba, sa respectam drepturile porcilor cand ii sacrificam, sa ne uitam cat mai mult la televizor, sa mancam hamburger si sa scurtam imnul ca e lung si urat).

    Stand stramb si judecand drept , ca Moromete in poarta, am inteles dupa lungi analize ce si cum.

    ‘Telectualii cu basca sunt cei ce ne invata astazi ce e bine si ce e rau.Primul lucru pe care l-au facut comunistii cand au preluat puterea in Romania a fost distrugerea , la propriu, a intelectualitatii. I-au trimis la canal sa construiasca in folosul “oamenilor muncii”. Apoi au ales cei mai idioti , hoti , nenorociti si lingusitori indivizi cu care au umplut golul lasat de invatatori , profesori , doctori , preoti , scriitori. Au creeat ei o noua “elita”. Acesti indivizi mediocri si abrutizati din pacate au procreat , iar pe copiii lor i-au trimis la scoli in occident unde au invatat ce este capitalismul si cum se mananca spaghetele cu furculita.

    Astazi acesti copii reprezinta intelectualitatea romaneasca , au cv-uri impresionante , au scris carti necitite de nimeni , ocupa functii sau ne servesc portii nedigerabile de cultura.

    Daca te uiti mai atent la ei observi nelinistea din ochii lor si gestul de a-si aranja mereu parul. De fapt le e teama ca au uitat sa-si dea jos basca de pe cap.

  31. daca e adevarat ar trebui ca acestui domn sa fie altoit judiciar. Nu este normal asa ceva, nu poate constrange nimeni pe nimeni sa voteze intr-un fel sau altul

    PS: sunt un basist imputit

  32. Foarte tare chestia asta cui flacara sperantei, cica va ajunge in 29 iulie ca simbol al “ultimei sperante de salvare a democratiei din Romania”.
    Daaaa, subscriu, pe 29 este ultima speranta de salvare a democratiei din Romania din ghearele lui Basescu, pacat ca USL nu intervine sa sustina aceasta flacara…Mama’ ca campanie faceam pro suspendare cu flacara asta, de isi dadea palme singur Basescu, dar deh, nu ma substitui eu oamenilor din USL, nu se face.

  33. Am serioase indoieli ca vor iesi 9 milioane de romani la vot. Daca vor mai fi si presiuni de genul celei din articol, slabe sperante sa scapam de barbugiu.

  34. pai si cred ca pot sa-l calc cu masina pe basistul asta smenar pt ca ma incomodeaza vizual pe strada… dupa logica lui
    cred ca o sa fiu atent de acum inainte cind conduc poate chiar o sa-l vad pe trecerea de pietoni

  35. Dicrimati pe criterii politice exista !
    Discriminati pe criterii etnice exista !
    Discriminati pe criterii medicale exista !

    Si pot continua cu discriminarile astea deoarece fac parte din viata noastra , a romanilor . Pentru ca asa am fost educati si asa am fost facuti sa vedem lucrurile.

    Ce este mai dureros , este faptul ca avem asemenea oameni cu ochelari de cal , carora nu le pasa Decat de propriile interese si mai putin de tara , de ceea ce este etic si corect .

    Logica este urmatoarea , in ultimii ani ne-am dus la vale mai mult decat ne-am dus cat timp au fost ceilalti la putere.

    Politica este ca un acvariu , stau pestii se hranesc cat le arunci mancarea la suprafata si se cam dau la fund dupa o vreme . Vin alti pesti si mananca sau dupa marime ala mare il mananaca pe asta proaspat hranit si grasut nevoie mare .

    Am avut odata un sef , aidoma dobitocului astuia despre care se vorbeste in postarea lui Victor. Guess what , sunt cardiac ! Am o malformatie congenitala din nastere . Intre timp am fost nevoit sa imi implantez o jucarie de cateva mii de euroi ( ICD – Internal Cardio Defibrilator ) pentru a preveni aritmiile periculoase ce pot duce la MSC ( Moarte Subita Cardiaca ).

    Ei bine , cand seful meu a aflat ca am acea boala cardiaca ( doar ce ma externasem din spital ) a inceput sa urle ca el nu are nevoie de oameni bolnavi in departament . Why ? Ptr ca trebuie sa stie cate monitoare – citez – ” pot eu sa car pe p**a!!!!”

    Bon , sunt trimis de urgenta la cardiolog sa imi faca test de efort si cu ala sa merg la medicina muncii .

    Ghiciti ce a zis cardiologul de serviciu – “datorita afectiunii si riscului implicat testul de efort nu se va efectua !”

    Dupa ce am amenintat cu ITM-ul si alte chestii de dat in judecata lucrurile au revenit la normal.

    Asta e tara in care traim !

    Sincer , imi e teama ca , daca as vrea sa plec de la firma la care lucrez nu stiu care firma m-ar mai angaja daca ar afla ca sunt purtator de ICD .

    Varsta ? Pai undeva de 36 de ani.
    Ce lucrez ? Administrator de retea informatica.

    Cam asa si cu tipul ala de sus !
    Acum , acei angajati , avand o dovada ca al lor patron le-a impus niste lucruri si le-a ingradit libertatea de alegere si opinie ar putea foarte frumos sa faca un tambalau monstru . Ba sa ii mai ceara si despagubiri .

    Victor , tin minte ca ai facut o emisiune ( din multe altele ) cu Tataee in legatura cu o piesa a lor .

    Nu sunt fan al lor insa ceea ce zic ei in doua din piesele lor ( Romaneste si Bag p**a’n lume si v-o fac cadou ) instica oarecum ca aceasta natiune sa se trezeasca nitel.

    Oare Romanii nu se mai satura sa fie calcati in picioare ? Sa luam nitel exemplul grecilor.

    Bai nene , nu esti competent si te bagi in toate treburile tarii , AFARA !!!! Nu ai ce cauta acolo !

    Toata Romania era condusa sau influentata de un singur Mogul !

    Stima !

  36. Intr-un moment de respiro la servici, ma pune naiba sa ma gandesc la ce motive ar avea cineva sa voteze impotriva suspendarii lui Basescu. Si ma gandesc, ma tot gandesc, incerc variante, dar incer sa nu fiu absurd, ci realist si logic, insa lista argumentelor favorabile lui Basescu ramane tot goala. Si in timp ce imi tot bateam eu capul cu chestia asta, ce-mi aud urechile la doi pasi de mine, din gura unui coleg?
    “Eu o sa votez cu Basescu, mie imi place de el”.
    Pfff…a dracului logica si ale dracului argumente, de ce oare imi bat eu capul cu ele…?!

    Cam asta este, dragii mei, situatia. Unii isi usuca gatul sa explice, altii isi tocesc degetele pe tastatura argumentand, insa totul paleste in fata votantului pro basist: el voteaza pentru ca ii place, ce “e alea” argumente…? Ma doare s-o spun si eu, insa inca o data se adevereste faptul ca o parte consistenta dintre romani isi merita conducatorul!

  37. E legal ca intr- un stat democratic o persoana sa fie concediata pe considerente politice? Ultima oara cand am verificat nu era. Institutiile REFORMATE ale statului ce pazesc?

  38. Victore,nu mai pot!Imi este greata sa mai deschid pe stiri;m-am saturat de UE,de curtea constitutionala,de toata povestea asta cu democratia reinterpretata …Cine dracu ne conduce? De ce mai alegem si platim parlament daca CCR poate emite in aceeasi speta solutii opuse si nimeni nu poate face nimic? De ce este constitutional ca o absenta la vot sa fie interpretata ca Nu si nu ca DA ? Bravo Ghise,indiferent ce va reusi dar macar sa vad ca nu se lasa! Sa mai lase naibii UE si modul in care rastalmacesc regulile si le folosesc drep bici !Sa fie ca polonezii (ar fi bine daca i-ar lua de model)nu sa se indoaie la fiecare stranut al Ue,CE si cine mai raceste!Nu mai pot auzi aberatiile si justificarile tuturor magariilor prin grija vis a vis de romani care, vezi Doamne,ar fi de-a dreptul expulzati de Europa daca nu-l pastram pe “marele carmaci”!

  39. Care…I.T.M.?!?Cred ca nu esti CHIAR ATAT de naiv incat sa iti inchipui ca tocmai aceasta institutie a ramas ne-politizata!Si…unde si cand ai mai pomenit tu in Romania post-decembrista ca sus-numita institutie sa faca dreptate in detrimentul angajatorului???Au fost prezentate nenumarate cazuri de abuzuri,decese,etc!Si???Numeste-mi un singur angajator care face puscarie pe motivul nerespectarii legislatiei muncii!!!

  40. Am uitat in comentaril precedent !
    De ce nu se autosesizeaza organele statului in acest caz sa il ia pe individ la zguduit nitel !

    Ia sa vedem , doctorul Bradisteanu si cu celalalt au fost IMEDIAT ascultati , chemati la DNA …… cu o anume acuzatie.

    Bradisteanu trebuia sa se opereze HDL ( Hernie de Disc Lombara ) in Austria iar neghiobii din Romanica ii dau interdictie de a parasi tara . Asta trebuie sa se opereze in Romania si uite cum schioapata omul . Nu ar fi fain ca Bradisteanu sa dea in judecata statul Roman ptr ingradirea Libertatii de alegere ?

    Bai , dupa ce ca e neghiob mai e si dobitoc ( ca sa nu zic prost ).
    Mai si posteaza pe retele de socializare ce tampenii a facut .

    Pe astia ii avem noi in ceva functii de prin parlament ?

    Nu-i de mirare ca a ajuns tara in halul in care este .

  41. M-am lamurit, citind ce au scris si ceilalti comentatori. Bicsi asta e un terchea-berchea, fost viceprimar, un smardoi de joasa speta. Probabil face tot felul de mici smecherii, tine oameni la lucru fara forme legale (sau pe acolo, ca nu degeaba are atatea state de plata nedepuse). Pentru el e vital ca PDL si Basescu sa ramana la putere pentru ca doar asa poate face afaceri. N-am auzit de el, desi avem si noi un depozit in Suceava de 15 ani si cam stiu, din auzite cel putin, pe toti smecherii de pe acolo (multe firme din judet ne sunt clienti). Trebuie ca angajatii sa depuna plangere la ITM si sa-l dea in judecata.

  42. @ Mirela

    Daca angajatii depun plangere si plangerea se inregistreaza TREBUIE sa i se dea curs. Nu risca nici seful ITM si nici inspectorii carora li se repartizeaza cazul sa se faca ca ploua. De asemenea, odata ajunsi acolo in control, ceva-ceva tot vor gasi si vor da o amenda (vreun Revisal nedepus la timp, o chestie), ca altfel exista riscul sa fie luati la intrebari. E posibil sa dea si doar un avertisment. De asemenea sunt obligati si sa trimita un raspuns petentului (in 45 de zile). E posibil sa fie ceva de genul ca in urma verificarii la fata locului nu s-au descoperit documente care sa confirme faptele incriminate si ca pentru conflicte de interese sau de drepturi trebuie sa se adreseze tribunalului. De obicei salariatii pleaca din start cu ideea ca in Romania nu e nimic de facut. Realitatea e ca daca esti pregatit sa te bati, ai sanse. Mai ales ca pentru salariatii care-si reclama patronii singura cheltuiala e eventualul avocat (daca isi angajeaza unul). Nu exista alte cheltuieli.

  43. @Alina

    Ma tem ca trecand peste revolta fiecaruia aflat intr-o astfel de situatie, din punct de vedere juridic este extrem de greu sa dovedesti instantei ca ai fost concediat pe motive politice, cu atat mai mult cu cat in scripte poate fi invocat orice motiv legat de aptitudinile tale ca angajat sau legat de sarcini de serviciu neindeplinite satisfacator, ori aici orice instanta va da dreptate angajatorului.
    In acelasi timp, te rog sa iei in considerare ca angajatorul nu e nevoie sa te concedieze, ci te poate determina sa pleci singur, reducandu-ti salariul la nivel minim pe economie, retrogradandu-te si incarcandu-te de sarcini carora nu ai cum sa le faci fata.
    Deci, practic vorbind, nu vei avea castig in fata angajatorului.
    Asta este realitatea, mai bine zici ca ei si faci ca tine, asta ar face orice angajat destept.

  44. Si o completare (poate citesc salariatii cu pricina): jurisprudenta romaneasca e extrem de binevoitoare cu salariatii. Foarte binevoitoare. Nu am o statistica, dar poate cineva care se pricepe mai bine ma poate confirma: cam 90% din procesele dintre angajati si patroni sunt castigate de primii. Pentru ca patronii, in virtutea faptului ca sunt sefi si ce spun ei e sfant, nu-si pun problema sa se acopere cu acte. Iar legea spune ca un salariat nu poate fi tras la raspundere pentru o fapta care nu era de competenta sa, conform contractului de munca, actelor aditionale, regulamentului intern, altor proceduri, despre care salariatul a luat cunostinta PRIN SEMNATURA. Sarcinile de lucru transmise informal (prin viu grai) NU CONTEAZA.

    PS: Scuze, stiu ca era mai bine sa concentrez totul intr-un singur comentariu, dar…

  45. Este incredibil la ce abuzuri asistam , la ce furaciuni si mizerii au facut astia si noi vorbim despre Merkel, Si CE, Si PE si PPE si toti astia care nu sunt preopcupati de soarta cetatenilor ci de aberatile lor sterile. Functionarea statului de drept se vede in raportul dintre institutiile care reprezinta auroritatea si cetateanul care este calcat in picioare. Ce ne vorbesc noua toti impaiatii aia? Este prea mult, parca traim intr-un teatru al absurdului,, un cosmar fara scapare. Acest individ a ajuns presedinte furand voturi, oamenii din tara nu l-au votat, restul este irelevant. Ce face Ionut Popescu nu este o problema, doar in timp ce unii si altii-i numara ghilimelele lui Ponta, Videanui, Cocos, Udrea si toti nemernicii pot sa isi numere in liniste milioanele de euro furate din buzunarele fraierilor, preocupati de ouale lui Nastase si citatele lui Ponta, in timp ce sunt jefuiti si saraciti de baietii destepti in frunte cu Basescu.

  46. E legal ca intr- un stat democratic o persoana sa fie concediata pe considerente politice? Ultima oara cand am verificat nu era. Institutiile REFORMATE ale statului ce pazesc?
    De Alina pe 17 July 2012 la 16:08

    Exact asta se intampla si acum, dar in sens invers.
    Cine poate, sa verifice cate contracte de munca se desfac si se fac altele in loc.

    PS
    A auzit cineva de concurs pentru ocuparea postului de “…..” la institutia “…”
    Va rog sa nu tineti secret.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.