Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Dacă ne declară război Insula Nauru?

Dacă ne declară război Insula Nauru?

Ce hal de ţară NATO suntem dacă, la câteva zeci de kilometri de Bucureşti, stau oamenii în maşini de 16-17 ceasuri şi poliţiştii-i anunţă a resemnare că s-ar putea să mai petreacă o noapte de vise rele? Să spunem că ne-atacă, păcatele mele, pe neanunţatelea, armata Insulei Nauru. Pe unde scoatem cămeşa din nădragii grei? De vreun cutremur ţăpănos nu mai aduc aminte, că mă ia cu leşin la lingurică…

Bine că, în timp ce femeile nasc pe bancheta din spate şi/sau jelesc în direct la tv, avem un ditamai Inspectoratul General al Situaţiilor de Urgenţă, plin de generali, care, cu ocazia urgenţei pe care o trăim zilele astea, i-a raportat cu respect Doctorului că nu are pe stoc nici un utilaj folositor deszăpezirii!

Care Doctor, după ce-a reuşit iniţial să se facă de băşcălie cu armata fără soldaţi pe care voia s-o scoată la lopată, s-a cam ţinut de promisiunea făcută Danei Grecu şi ne-a aşternut pe străzile principale, cu larg sprijin din partea vremii şi prin pronia cerească a opririi viscolului, un covor asflatic (aproape) negru în dimineaţa asta. Evident că pentru asta a fost nevoit să nu pună geană pe geană o zi şi-o noapte, da’ ăsta-i poporul suveran. Şi nu, nu-i Băsescu de vină că trebuie să stai cu joarda pe spinarea românului dacă vrei să-şi mişte curu’. E chestie de genă.

Aveţi în filmuleţul de mai sus o inginerie deşteaptă. Hai să vedem cât costă şi de ce nu dă prin cap nici unui ciorditor din guvern să cumpere câteva. Dacă nu musai pentru linişte şi armonie socială, măcar pentru comisionul aferent achiziţiei.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

208 thoughts on “Dacă ne declară război Insula Nauru?

  1. Surse oiciale ale Marinei Imperiale Naurieze anunta ca atacul asupra Romaniei a fost aminat cu 24 de ore. Cauza acestui delay este lipsa vislei de rezerva fara de care un atac prelungit ar deveni o aventura riscanta.

    La bursa zvonurilor se sopteste ca Marele Imparat l-ar fi avut consilier pe probleme navale pe … ghici cine. In orice caz, daca zapada nu va fi curatata la timp de autoritatile romane razboiul va avea loc pe proaspat inauguratul stadion Lia Manoliu. Deci mai avem o sansa sa-i dovedim.

  2. la conditia noastra masina de deszapezire trebuie un car de lupta roman care sa fie tractat de un bou care merge inainte prin capada, si in car sa fie un individ care sa degajeze zapada cu o lopata. Suntem PREISTORICI in gandire. Bine ca in ianuarie plec definitiv in Anglia!

  3. Am auzit azi la radio o faza durere: un politzai incerca sa convinga o doamna sa nu mearga mai departe cu masina. Argumentele erau cam asa:
    Politzai: Nu mai mergeti, ca va ingheata epiderma…trupurile… va maninca lupii!
    Doamna(cu puternic accent moldovenesc): Nu ne maninca…cum sa ne manince… ca sintem multzi!!!!
    🙂 🙂 🙂

  4. Exclus asemenea masinarie. Doar daca se gaseste stramosul ei, la second-hand,ca doar e criza, la care mai adaugam service-ul asigurat de firma producatoare, la un cost mediu de 2 masini/luna.Asa mai suna romaneste.
    Poti, totusi, sa iei legatura cu cei din insula Nauru, s-ar putea sa fie interesati.
    Si la un cutremur, adica ce s-ar intampla? Vor veni ajutoare si se vor inventa noi metode de a le utiliza, si, in sfarsit, cineva va varsa lacrimi, in premiera,induiosat de soarta poporului (si nu din motive pur egoiste, ca pana acum)de piramidele de morti si de infatisarea apocaliptica a Micului Paris.

  5. Daca citim articolul in mare graba putem ajunge la niste concluzii cel putin pripite, superficiale privind scopul D-lui Ciutacu.Cum il stim mistocare, bascalioa am putea spune ca “face haz de necaz” ascunzandu-si nemultumirea evidenta fata de situatia creata prin ninsoarea abundenta, care a blocat circulatia rutiera; sau am putea ajunge la concluzie ca “face bascalie” de neputinta, incapacitatea autoritatilor chemate sa reglementeze asemenea situatii. Dar de fapt dumnealui deplange situatia in care o “tara NATO” nu are capacitatea de a rezolva o problema cotidiana, pe timp de iarna, si zeci si sute de oameni, de copii asteapta infrigurati, infometati sa vina vreun semnal ca isi pot continua drumul. Nici vorba de asa ceva; mai mult de atat primesc anuntul sa stea resemnati “ca s-ar putea sa mai petreaca o noapte de vise rele”.Si ca sublinieze gravitatea situatiei apeleaza la ironia neiertatoare presarata cu exclamatie exprimata intre virgule:”Sa spunem ca ne-ataca, pacatele mele, pe neanuntatelea, armata Insulei Nauru. Pe unde scoatem camesa din nadragii grei?”.Apoi transforma peitetul “teapan” in “tepanos” ca are alta rezonanta si continua intr-un stil de gluma:”…ma ia cu cu lesin la lingurica…” Hai, ca intradevar ne vine sa zambim vazand acest stil.
    Ziceam ca nu face bascalie, in shimb “ia in bascalie” “ditamai Inspectoratul General al Situatiilor de Urgenta” care dovedeste o neputinta cruda, nemiloasa, care produce gust amar in toata populatia tarii.Nici Doctorul nu scapa nemuscat de acest stil care “dupa ce a reusit initial sa se faca de bascalie..” cu o armata fara soldati (cum adica?) “pe care vroia s-o scoata la lopata, s-a cam tinut…”(vai, de saracii. Cel mai mult mi-a placut o expresie iarasi inventata de dumnealui “a nu pune geana pe geana” fata de comunul ” a nu-si inchide ochii”. Multumim, ca ne sesizati in acest stil de probleme nerezolvate din neputinta, incapacitate.

  6. Asta e situaţia.Suntem un popor de blocaţi!! De zăpadă, de cuvinte, de guvern, de preşedinte, într-un cuvănt blocaţi la minte.!!
    Dacă un distins intelectual confundă sexul oral cu un teanc de bani, cănd un fost activist al PCR e aclamat ca luptător anticumunist, iar o adevarată victimă a securitaţii e facută de partizanii luptătorului anticomunist hoaşcă bătrână, la ce să te aştepţi?
    Intro-zi, o să ne blocăm cu totul.
    PS
    Acum 20 de ani la TIMIŞOARA s-a stigat Ceauşescu judecat, dar noi la-am asasinat!!

  7. Roxana, uiti tocmai de nea Niku si de Lenutza lui?
    Astia doi n-au putut avansa in PCR, ca “iera locurili ocupati”.
    Azi, la 20 ani de cand niste visatori si-au dat viata pentru libertate, uite cu ce ne-am ales.

  8. Domle, daca si Sterinu-Cercel, pe care il ridicau toti in slavi de profesionist ce e, ne considera o turma… la ce sa ne mai asteptam?
    “Acelasi Streinu-Cercel ne explica faptul ca vaccinarea trebuie sa fie obligatorie. Ba chiar a gasit si un termen: “in sistem turma”. Ca acela care nu se vaccineaza si care nu se izoleaza risca inchisoarea de la 1-7 ani pentru raspandirea cu buna stiinta a unui virus letal.”
    Asa ca din Streinu a devenit Strainu’, portavocea corporatiilor.

  9. Masina aia, nu buna in RO. Nu vedeti ca “frezeaza” pe o autostrada goala, care trece prin padure? Pai noi mai avem paduri? sau autostrazi? Pai rezista asfaltul nostru la asa un monstru?
    La noi, toti soferii trebuie inzestrati cu lopatele usoare din cauciuc si foi de cort, sa care zapada dintre masini.
    Pentru ca, de ce sa ne interesam si noi cum se anunta vremea, de ce sa dea ministerul transporturilor informatii despre drumurile expuse la viscol, de ce sa nu se fure parazapezii, etc.

  10. Elvetia, Germania, Austria…care’o fi neica!!! Numai milatarie sa fie!!! Da’ nu de asta de mosi Teaca-evadati din motiv de oportunism.
    Cat despre UDMR, o fi Vadim sarit din schema, dar e singurul care-a zis ca udemereul e o usuratica ce sta pe marginea autostrazii facand autostopul in propriu-i interes!

  11. Traian Basescu reprezinta cel mai rasunator esec al democratiei dintre toate statele foste comuniste in care au ajuns fosti comunisti la putere.

  12. @anca
    Eu nu uit, au uitat cei care l-au votat prosteste pe securistul Basescu. Ce sa facem, astia suntem, in nici un caz niste elvetieni, ci niste bieti natangi, din acelasi spatiu cu influente si apucaturi sovietice, ca toti vecinii nostrii rasariteni, unii mai respectabili ca altii. Basescu, Lukasenko, tot acolo suntem. Suntem un popor, in mare parte, usor de prostit, de manipulat, de manevrat si de furat, pentru ca pe multi nu-i duce capul si consecintele sunt acestea, gen protapirea unui ticalos mincinos in fruntea tarii.

  13. Am cautat sa vad unde e aceasta insula. E in mijlocul Pacificului si vad ca au si aeroport, chiar daca insula e minuscula.

  14. Domnu’ Ciutacu. Ziceam, poate cu ceva timp în urmă, că de cât greu s-a plâns Guvernu’ anu’ ăsta, ferind-ui Cel de Sus de catastrofe naturale. Şi mai ziceam că la astfel de chestii, tăt rumânu’ se apucă să-l invoce pe Nea’ Văleu sau pe Badea Tulai (în funcţie de regiunea geografică). Rumânii nu-s în stare să-şi poarte cum se cuvine nici măcar propriile izmene, darămite ce se află sub dânsele (mă refer la COJONES), da’ Mama Natură sau Bunul Dumnezeu nu se mulează după visele de putere ale câştigătorilor sau perdanţilor unor alegeri. Când Ceru’ se deschide sau când măruntaiele Pământului se scutură, tre’ să devii Om pentru Oameni, nu sluga cuiva să salvezi ce se poate!
    Off-topic: Prietenu’ nostru comun, care a fost validat în funcţia de Preşedinte (nu-i spun numele că nu poci- mi-e scârbă), în timpul consultărilor cu pesedeii, se uita mai mult pe de lături. Liberalilor le-a spus printre rânduri ceva de genu’: “Bă, alegerile au fost câştigate şi pentru voi, şi mai faceţi mofturi?”. Partid unic avem, ce urmează? Faptu’ că el nu mai are mize politice, tre’ să stea toată lumea-n poziţie de drepţi?

  15. Si care-i problema??

    Cu o asa larga majoritate parlamentara si un parlament cu majoritate OBEDIENT Presedintelui nu se poate VOTA si PROMULGA un DECRET PREZIDENTIAL care sa Interzica Zapada in Romania?

  16. Una off
    Astazi s-a discutat noul Buget german. La imprumuturi pentru 2010 – 86 miliarde €. Ha?

  17. Buey,sa dea astia noi o lege prin care sa ne oblige ca fiecare sa-si cumpere o dracie de aia.Cu ocazia asta,am sa am si eula Opel,un Volvo.O luam la shtanga 🙂
    Doi:domnul Crin chiar ca nu are obraz deloc.Cum si-a permis ca sa-l contrazica pe musiu Basescu ? Sa-i arunce asa,fara nicio jena,adevaruri fundamentale-n fata.Se duce in casa omului,si-i strica cheful.
    Nashpa !

  18. cam asa o sa fie si la noi in anul 3209 (sper !!!!) pe DN1 sunt niste masini care mai mult incurca circulatia decat sa-si faca treaba…. fac naveta intre Campina si
    Sinaia: pe DN1 mai merge (sau ma rog ne-am invatat), dar in Sinaia e RUSINE, primarul si primaria sunt de toata jena !!! apropos: drumul de la Parc pana la Cota 1400 nu apartine ca zona de responsabilitate primariei Sinaia ???? cica e drum judetean si el nu are nici o treaba !!! ai impresia ca a nins 2 luni continuu si tocmai acum au aparut masini pe sosele

  19. Lasa ca au gunoierii niste utilaje 😉
    La fel ca in titlu, si in melodia lui Puya – change: “Daca maine ar porni un razboi, ar fi penal
    Soldatii s-ar uita la a V-a pagina din ziar
    Nu o sa oprim nici un raid aerian,
    Daca o sa ne atace cand e Inima de Tigan”

  20. De ani de zile suntem atenti, vigilenti cu dezapezirea in timpul verii, iar iarna de la prima pana la ultima lapovita suntem in imposibilitatea de a actiona.
    In acest timp contractele curg, afacerile infloresc, dezapezirea e sublima dar lipseste cu desavarsire.
    Cauzele sunt multe si diverse dar nu are rost sa detaliem acum.Doar atat merita, sa vedem cum era acum 20 de ani si cum am involuat in timp.Militari multi si la ordin nu prea mai sunt sa-i scotaem care cu lopeti, care cu sare, care cu nisip; trupele de geniu cu utilaje nu prea mai sunt ca asa ne a impus NATO, utilajele sunt la taiat; deconcetratele nu se mai pot concentra ca pe vremuri iar oamenii care le conduc sunt pusi ca au contribuit la campanii electorale sau ca au o anumita culoare politica, deci nu pe criterii de competenta; planurile operative daca ar fi verificate se va vedea ca sunt doar reactualizate cu institutii si nr.de tel., ci nu realizate ptr.necesitatea vremurilor actuale iar structura lor este cea din anii ’90.
    O alta aberatie, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta i s-a dat responsabilitatea de a monitoriza si raspunde de astfel de evenimente, insa nu li s-au dat utilaje ptr.asa ceva (deh…traim in Romania, unde logica lipseste), atunci cu ce sa intervina? Cu pixul, cu fax-ul? Sau cu autospeciale cu apa si spuma? Efectiv nu pot interveni decat la descarcerare dupa ce s-a produs vreun accident din cauza conditiilor de trafic.
    Si asta pentru ca suntem condusi de oameni pregatiti, le-au dat atributii in domeniu fara a le da unealta (adica raspunde de ceva ce fac altii si ei nu au cu ce).

    Domnule Ciutacu va faceti griji de razboi in gluma, pai sa vorbim serios daca mai huleste mult cu afirmatii iresponsabile alesul neamului relatiile cu Moscova sau Ucraina, daca stranuta astia mai tare ne-a luat draci pe toti.Nu mai vorbim de dotarea, pregatirea si subfinantarea cronica a armatei ca asta e alt subiect.
    Deci sa tragem o concluzie, spunea cineva acum cateva zile in comentariile de pe blog despre P.Tutea, avea mare dreptate, omul a concluzionat perfect situatia din tara asta:
    “Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci treisprezece ani de temniţă pentru un popor de idioţi!” sau vorba bancului “Romania e o tara frumoasa, pacat ca e locuita”
    Acestea fiind spuse va doresc o seara placuta!

  21. Problema este ca astfel de freze pot fi folosite numai in spatii deschise, pe drumurile dintre localitati. Din motive pe care le-ati vazut nu pot fi utilizate in oras, unde nu exista spatiu. In rest chestia este extraordinara.

  22. 2:30 ore facute de la obor pana in afumati, timp in care, multumita departamentului de r&d de la toyota si a “nesimtirii” mele, de sofer de bucuresti, am reusit sa incalc toate reguluile de “circulatie”. scopul misiunii sinucigase, era sa ajungem undeva prin moldova, la agas, cu ceva cadouri pentru niste copilasi mai izolati de lume.
    dupa alte 2 ore de tupeu, am ajuns la intersectia cu drumuri catre buzau si urziceni. coloana incepea chiar din intersectie si se intindea pana la mihailesti, unde 2 tiruri s-au intalnit intempestiv pe aceeasi banda.
    de la doamna ghica pana la celebra intersectie, nu am zarit picior de gabor. intr-un acces de inteligenta am ales sa ne intoarcem, ca un mos craciun e eficient daca ajunge, nu daca moare incercand.
    deci, daca nu sunt gabori sa opreasca circulatia sau sa te dirijeze, nu crezi ca esti naiv sa te intrebi de ce nu cumpara ciorditorii utilaje?

  23. Asa si ? Cat la % reprezinta 86 miliarde euro din PIB-ul Germaniei ? vreo 2%
    Cat la % reprezinta 20 miliarde euro din PIB-ul Romaniei ? 14 %
    off off

  24. Ha, ha, ha… cica unul cu microbuzul si cu vreo sase persoane in el a fortat un baraj al Politiei, in judetul Buzau, si a luat-o prin nametzi, pana ce s-a impotmolit si acum nu mai pot ajunge la el, cei de la deszapezire.

  25. Daca tu vii cu scenarii perverse, imi dai voie si mie sa “dezvalui” unul?…

    In ce ma priveste, cred ca miscarea lui Base de azi in raport cu PNL-ul si, mai ales, cu Floricel este de o luciditate si o perversitate politica aproape perfecte… Caci iata ce-a facut Base: a dat dovada de un spirit concesiv, impaciuitorist dincolo de orice puteam crede cei mai multi despre el. Iar stilul taliban / fundamentalist al reactiei lui Floricel au fost de un contrast scandalos. Nu-i asa ca-i paradoxala imaginea unui Base ce solicita impacarea, buna intelegere, facerea de concesii etc.?… De ce face asta: pentru ca echipa lui Floricel si a celor din jurul sau (Orbici, Nicolai etc) ii este neconvenabila lui Basescu, iar azi a dat startul miscarilor interne din PNL, de jos in sus. Caci primarii si cei care detin posturi in administratia locala (si mai ales cei care vizau astfel de posturi!) asta au vazut azi la televizor: ca Base le da o cale de acces la “tain”, iar Floricel le sta in cale, punandu-le piedica. Cine este asadar dusmanul comun al sefilor locali ai PNL?… Floricel si trupa lui, nu Basescu! Pervers, nu-i asa?…

  26. Dacă ne declară război Insula Nauru ne declaram vasali in secunda doi si asteptam planul Marshall. 🙂

  27. @ alphas

    E posibil , dar s-ar putea sa nu-i iasa . Antonescu face parte din spita lui Coposu – consecvent cu el insusi si cu ideile sale . Injurat din toate partile la inceput , neinteles , ignorat mai apoi din prudenta , dar care sfarseste prin a castiga respectul tuturor . Coposu n-a mai avut timp sa lupte cu comunistii si securistii ; Antonescu are .

  28. @Adi
    nu mai e nevoie de migratie pentru acces la resurse, intra o lege in parlament si gata cu migratiunea.
    A nu se vinde pe doi lei e f bine.

  29. Toate pozele cu masini ptr. deszapezire erau justificarea sumelor enorme primite de anumite firme “agreate “care au si contribuit enorm la imparatie. Doar nu v-ati asteptat sa se circule si la noi civilizat si sa nu fim iar luati prin surprindere.Cit despre ISU …

  30. Orice comparatie intre Germania si Romania e puerila. Germania este cea mai solida economie a UE, iar Romania este un mare producator de NIMIK, imprumutata pana peste cap la camatari.

  31. Snow Blower-ul prezentat in filmulet intr-adevar este o bijuterie a tehnicii ingineresti. M-am uitat cu uimirea unui copil cum functioneaza.Pare a fi o instalatie simpla, si cred ca nici intretinerea acesteia nu prezinta probleme complexe.
    Asta da! motor performant fata de “armata fara soldati pe care vroia Oprescu (n.n) s-o scoata la lopata”, sau chiar sifata de intinderea covorului asfaltic.Se pare ca achizitionarea unei “inginerii” destepte nu le trece prin cap guvernului, nici macar “pentru comisionul aferent achiizitiei” pentru ca sunt incapabili sa se gandeasca la OMUL din Romania.
    Poate in urma articolului D-lui Ciutacu se trezesc cei care trebuie sa vegheze la desfasurarea traficului rutier in conditiile unei tari NATO.Dansii ar trebui sa considere o propunere, o solutie!

  32. @Adi

    Pai si tu crezi ca daca Coposu ar fi avut ca principal dusman propriul partid i-ar fi fost mai moale si ar mai fi ramas liderul invaluit de respect al PNT-ului?…

  33. @ Victor Ciutacu

    Te rog , nu mai fi sabotor . La ce greutati ne asteapta , macar dixtractie (vorba ta) sa avem : BOC PRIM-MINISTRU ! Citeste si da mai departe . 🙂

  34. @ alphas

    Nu la asta ma gandeam , vorbeam de caractere . Antonescu a fost in dizidenta in propriul partid in timpul guvernarii cu PD (adu-ti aminte ca a stat 3 ani in umbra) , nu ar fi o noutate pentru el . Chiar daca ar fi demis si cei ce-ar prelua puterea ar accepta propunerea lui Basescu , peste 2 ani aceiasi se vor intoarce la Antonescu pentru a-l “reintrona” – cu acelasi entuziasm . Participarea la o guvernare oarecare conteaza , dar un partid trebuie sa se pregateasca si pentru viitoarele guvernari . Pot sa pun un pariu aici : candidatul PNL la prezidentiale in 2014 va fi Antonescu . Indiferent de ce se va intampla maine sau peste o saptamana in PNL .

  35. Drept e ca sunt unde e cald si bine, dar ma intorc acasa in februarie si am si eu o mica intrebare…..De ce DIN NOU ii ia zapada prin surprindere in mijloc de Decembrie? Ca na….nu e August sa zica ca i-a luat zapada prin surprindere…..Vorbim de Romania nu de Jamaica, nu? De la ultima zapada pana acum acel numit director nu si-a dat seama ca nu are cu ce???Si ii platim pentru ca nu isi dau seama? Sunt foarte increzatoare de obicei….dar de data asta mai avem vreo scapare? Asa noi ca tara…….

  36. @name
    1. Este cea mai mare indatorare publica de la crearea RFG.
    2. Datoria Statului german in total este de
    1.636.340.000.000€. Si creste pe secunda cu 4439€.
    3. La cheltuieli sunt 325,4 miliarde euro.
    4. PIB-ul pe 2008 era de 3.667.513.000.000.$.

  37. ce tupeu nesimtit pe noi sa iesim afara cu masinile tocmai cand a inceput ninsoarea !
    jur cu mana pe fundita sa nu mai fac asta niciodata !

  38. Domnule Ciutacu, trebuie totusi sa remarcati fermitatea premierului demis, tolerat, renumit si anume Boc, la teleconferinta cu prefectii. Fiti convins ca domnia sa a speriat de moarte prefectii atunci cind i-a amenintat cu pierderea fotoliilor in caz de evenimente nefericite la aceste “caderi masive de zapada” (nu am mai vazut asa ceva din iunie). Dealtfel eu sint convins ca prefectii judetelor prin care a trecut aceasta calamitate, nu au asteptat sa fie demisi, ci au demisionat deja.
    Daca Dl. Boc ar avea ceva bilute in pantalonasi (chiar si unele de marime atomica) nu ar primi noua sa nominalizare ca prim ministru si asta pentru ca nici un homo sapiens nu ar admite sa se intoarca acolo de unde a fost pur si simplu scuipat de catre parlament. Pe de alta parte insa imi dau seama ca animalul nu are serviciu in momentul asta si a mai adus si o gramada de prieteni si rude de la Cluj, nici astia nu mai au serviciu daca Boc nu o sa mai fie prim ministru. Nesimtirea acestei caricaturi nu are margini. Nu stiu ce faceti dumneavoastra, eu plec.

    Cristian

  39. daca ne declara razboi insula Nauru suntem mancati.

    in primul rand nu avem guvern. in al doilea rand oamenii din armata sunt in concediu fara plata (daca te referi la momentul actual). in al treilea rand dezbaterile despre indrazneala nesabuita a celor din aceasta insula vor inghiti cu totul necesitatea apararii tarii de acest cotropitor …

    de fapt, suntem o utopie de tara care traieste in imaginatia cuiva …

  40. Domnule Ciutacu, am observat pe blog la Mircea Badea niste asa zice raspunsuri date de el la comentariile de pe blogul sau care sunt mult sub orice critica.

    As vrea sa stiu daca chiar sunt raspunsurile lui sau cineva a facut ceva “smecherii”?

  41. mi s-a indeplinit visul! boc premier! kiar ma intrebam cand va ajunge boc premier !? cum??? a mai fost premier??? du-te ma ca nu te cred !!! ala despre care vb tu e emil frate !!!

  42. Lasati bugetul german in pace, ca nici in vis nu puteti intelege cum se cheltuie banii aia : ati auzit ca germanii au redus impozitele ? Dar ca germanii au redus pretul la medicamente cu 65 %, ati aflat ? NU mai fiti atat de penibili sa comparati ROMANIA cu GERMANIA ! Daca doriti, va pun la dispozitie imagini cu autostrazile din MUNCHEN ca sa intelegeti ca noi in ROMANIA suntem cu vreo 250 de ani in spatele lor. Chiar si UNGARIA ne de ceata la misto …

  43. Si daca nu va ajunge, va dau si preturi comparative la mancare si imbracaminte, ca sa stam de vorba despre pretul vietii aici in MUNCHEN, versus BUCURESTI… O sa aveti surprize ! NU putem compara pretul chiriilor, pentru ca in BUCURESTI si in general in ROMANIA NU EXISTA conceptul de inchiriere, ci numai de jecmaneala ! NU putem vorbi de o comparatie a sistemului bancar, pentru ca sunt diferente la dobanzi si comisioane pe aceeasi BANCA, RAIFFEISEN, de exemplu… de te doare capul ! Asa ca…nu mai fiti penibili !!!

  44. ma, daca se uita cineva la maretele televiziuni, ai impresia ca a paralizat tara.
    eu am livrat chiar in ziua cu pricina vreo 130 de tone de marfa (vreo 6 tiruri) din ungaria langa bucuresti (bolintin).
    oare de ce blocajele penibile de peste 24 de ore au fost in zonele alea din sud???
    oare o fi ceva legat de respectul pentru munca al angajatilor si de impartirea pe regiuni a votantilor?
    iar voi, cei din bucuresti, nu inteleg ce va plangeti!
    la voi e totuna ca e vara, ca e iarna, circulatia e tot la fel…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.