Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Da, e Crin. Fiindcă nu e Sorin…

Da, e Crin. Fiindcă nu e Sorin…

Aveam de onorat o promisiune și de perpetuat o tradiție. În lumea ipocrită în care ziaristul trebuie să se dea bățos de imparțial, îmi anunț favoritul electoral. O fac înaintea primului tur de scrutin, nu joc la două capete. E vorba de oameni, nu de partide. La locale am anunțat transparent Sorin Oprescu și așa am votat. La prezidențiale am oscilat între Oprescu și Antonescu. Nehotărârea de a decide între doi oameni aproape de sufletul meu mă lăsase aproape dator.

Strict din motive pragmatice (Doctoru-i departe de turul doi), așa cum am spus la ediția specială moderată de Gabi Firea, alesul meu e Crin Antonescu. Da, evident că i-am văzut greșelile de tactică sau agresivitățile gratuite și, spre deosebire de cei care-l pupă-n cur cu ochii închiși, i le-am amendat în direct. Da, n-are încă discurs de om de stat, dar are potențial și naturalețe. Da, am auzit și eu bâzâitul persistent al bârfei conform căreia va face blat cu Traian Băsescu (filmulețul de mai sus poate fi tratat ca un necesar remamber) pentru o viitoare alianță guvernamentală cu PD-L. Dacă Doamne ferește se va întâmpla asta, îl voi adăuga pe răbojul dezamăgirilor mele umane. Politicienii nu mă mai amăgesc demult.

Da, Mircea Geoană are discurs de om de stat (că nu trece el sticla e altceva și-l privește) și este favorit pentru accesul în finală. Unde va avea votul meu, la fel de transparent, dacă va ajunge, fiindcă nu mai suport încă 5 ani cu Traian Băsescu. Știu că aș fi putut să mă abțin din punct de vedere tactic și, nu-i așa?, al viitorului meu apropiat. N-am făcut-o pentru că nu-mi stă-n obișnuință, nu-mi joc politic meseria și nici cariera. Și, nu în ultimul rând, fiindcă omul ăsta, așa imperfect cum e el, plecat în cursă ca prezumtiv loc 4, s-a bătut ca o fiară, până-n ultima clipă a unei campanii electorale epuizante, pentru șansele lui. Iar mie-mi plac luptătorii…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

276 thoughts on “Da, e Crin. Fiindcă nu e Sorin…

  1. Votati Crin fratilor pentru echilibrarea balantei altfel bagam oistea in dictatura. Crin va avea puterea sa ii struneasca pe certareti si cred eu va lasa justitia sa isi practice meseria. Avem nevoie de o justitie care sa isi faca treaba si pe urma incepe reconstructia.

  2. Bv bai Ciutacule….Intotdeauna mi-ai parut insuportabil si pupi-n-cur-ist dar in ultima vreme am inceput sa-mi dau seama care e realitatea si de ce ai stilul asta al tau care la prima vedere pare atat de enervant.
    Eu am votat cu Basescu in 2004, dar acum sunt dezamagit si revoltat.
    La fel ca si tine….nu stiam pe cine sa aleg dintre Crin si Sorin…..dar dat fiind faptul ca sansele lu’ dom’ doctor sunt aproape nule…..am sa aleg solutzia pragmatica….la fel ca tine…..Crin Antonescu……mare pacat ca alegatorii lui Sorin Oprescu nu cunosc faptul ca el si-ar dori foarte mult ca bunul sau prieten Antonescu sa ajunga in turul 2….si singurul motiv pt care s-a inscris a fost ca sa-l ajute pe Crin furandu-i din electoratul lu’ Geoana.
    Nu ne ramane decat sa speram…..si chiar de nu va fi asa…. il votez pe Geoana in turul 2.

  3. Subscriu la ce-a spus zara si din pacate (desi mi-as fi dorit sa nu fie asa) crin nu m-a convins cu nimic. A fost ironic si haios in discutia cu traian basescu dar asta nu ma ajuta sa-l votez ca presedinte.Mi-as fi dorit sa vad sau sa aud ceva concret aseara…da, de la crin si nu de la mircea geoana. S-a intamplat pe dos. S-au zis destule pana la comentariul meu si desi va apreciez, domnule ciutacu, aseara mi-am ales presedintele. Stiu ca ma va dezamagi oricare dintre cei trei dar aleg raul cel mai mic. Aleg o imagine de presedinte si nu un presedinte dar macar avem ceva. O zi buna, domnule ciutacu si va apreciez incontinuare.

  4. Daca Basescu si Geoana se pregatesc sa ne fure la sate,noi tinerii care folosim internetul sa-l ajutam pe Crin sa intre in turul doi.Sa terminam cu aceste japite comuniste.Are nevoie de foarte putin.
    Basescu 35,9
    Geoana 24,8
    ANTONESCU 23,3
    Oprescu 7
    Vadim Tudor 4
    Kelemen Hunor3
    Gigi 1

  5. Ma minunez. Atatea comentarii pro si contra. Suparari. Pentru ce?
    Mai exista oare naivi care mai cred ca un presedinte e unul asa, de capul lui, care daca vrea muschii lui face o noua reforma, doar de dragul nostru, sa manance si gura noastra mai bine? Sau mai crede cineva ca in spatele acelui presedinte e altceva decat o haita flamanda ce-si urmareste interesele? Sa fim seriosi. Noi nu avem prea multe de facut, decat cu grija, si atentie, sa-l alegem pe cel care ne arunca si noua o ciozvarta mai mare.
    Cu Base ne-am lamurit, subtirel s-a prezentat. In ceea ce-i priveste pe ceilalti doi, ca restul nu mai intra in calcul, care din ei? Cel care da mai bine in ochii lumii mari de afara…ca intr-un final, de lumea mare e vorba, de ei depinde intr-o mare masura ciolanelul nostru.
    Base a facut o mare greseala cand a incheiat-o cu Tariceanu. Tariceanu dadea bine la lumea de-afara.

  6. Fiind singurul dictator de pe aici da-mi voie sa ma adresez cu “Majestatea Voastra” De ani de zile fac previziuni dintre cele mai aproape de realitate. In aces moment va pot spune ca Basescu o sa cada, dar daca Geoana va fi cel care il va inlocui o sa vedem pe viu ceea ce Nicolae Filimon scria despre Dinu Paturica. Geoana este mult mai rau si mult mai perfid deoarece este mai cultivat. Problema lui este ca in dotare o p[ersonalitate care sa-l fereasca de riscul micilor razbunari sau si de comportamentul unui Borderline personality. Antonescu este direct si mai putzin rafinat. Pana si in biz, oricine prefera un partener de afaceri care are macar caracteristica unuia care stie ce este ala fair play. Antonescu este cel care ar putea face ceva pentru romani chiar si in postura de presedinte “nejucator”. Macar a citit mai mult de o carte pe cincinal ca Farthescu. Invatzamantul este o investitzie pe termen lung, dar care isi pierde valoarea peste noapte cu un management prost. Toate ipocriziile nevazute ale lui Geoana si cele mai mult decat evidente ale lui Farthescu nu vor facenici un bine Romaniei. Oprescu ramane un nonconformist minunat, un idealist mai mult realist decat naiv, dar l-a prins in afara campului de lupta povestea cu Aladin Haisam si n-a mai incaput la tunuri. Pacat! Era mai bun decat oricare dintre cei de pe grila de start. Deh, politica ramane cea mai tare curva de pe centura. Oricum, succes. De la mine pana la prima urna de vorare e cam mult de mers, asa ca sa speram ca macar unul dintre noi doi va fi satisfacut de rezultatul de maine (la mine)sau de azi ( la romanica).

  7. Acum o săptămână, după ce Băsescu a aruncat la confruntarea de la Cluj, abjecția aceea despre decesul primei soții a lui Crin Antonescu, tu ai definit genial, această jegoasă armă din arsenalul electoral băsescian: răscolitul în sicrie.
    Ai avut dreptate, Victor, atunci când ai spus că Băsescu va mai folosi în această campanie, fără nicio jenă, mizeria asta cu răscolitul în sicrie.
    I-a venit rândul și lui Mircea Geoană, să îi fie răscolit un sicriu de familie.
    Ieri, în Le Monde, un jurnalist-slugoi băsescian, cu epoleți(SIE, probabil) a publicat un fel de rechizitoriu al lui M. Geoană- ”vinovat” de ”oribila crimă” de a fi fiul tatălui său, decedat acum șase luni.
    http://www.lemonde.fr/europe/article/2009/11/21/le-president-basescu-brigue-un-second-mandat-pour-reformer-la-roumanie_1270167_3214.html

  8. Domnule Ciutacu,
    Stiu ca pentru Dvs.toti care scriu doar doua vorbe, de genul:”esti mare Victore!”, sau acei care scriu comentarii frumoase sunt la fel, mai ales ca nu-i cunoasteti!
    Stiu la fel de bine ca daca nu va convine ceva ii invitati sa nu se mai oboseasca a-si manifesta ‘talentele’ pe blogul Dvs. Si bine faceti!
    Dar n-am stiut ca daca va sesizeaza cineva de o problema tehnica are ‘psihoza comentariilor care nu apar’.
    Ca sa evit o ‘invitatie’ de a iesi din ring doresc sa fac o sesizare tehnica.
    S-a intamplat ieri ca un comentariu, zic eu bunicel, a plecat de pe computerul meu si Dumnezeu stie unde a poposit, dar in nici un caz nu a ramas pe blog; si nu a fost pentru prima data cand s-a intamplat acest lucru, si bineinteles Dvs. nu aveti nici o vina.
    L-am rescris din memorie, in jurul orei 12 si ceva am. Din nou si-a luat zborul, dar vad ca nu este pe blog.
    Ar urma, ca tot din memorie sa-l rescriu a 3-a oara, nu de altceva dar am muncit la acest comentariu destul de mult.
    Ma gandesc sa-l trimit pe fragmente, poate asa va ramane pe blog si nu va zbura stiu eu unde.

  9. votez Crin cu ambele maini. pana acum am fost suparat ca a zis Tudor Chirila crezand ca o sa piarda din voturi, dar ”decat sa ma spovedesc la popa sau la nevasta mai bine beau o bere cu Chirila”

  10. “Cuvantul rostit poate darama un om, sau chiar mai multi oameni, dar cuvantul scris are puterea de a darama o imparatie intreaga”.Sunt de acord cu aceasta asertiune, dar nu pot sa trec sub tacere multele nuoante de sens pe care le primeste cuvantul rostit doar.Si pentru ca D-l Ciutacu foloseste cuvantul “da”, drept inceput de titlu, mi-l imaginez ce de mesaje putea sa transmita daca il rosteste in loc sa-l scrie:bucurie, exaltare, indiferenta, tristete, acord, hotarare, etc.in functie de starea sufleteasca, si in functie de intonatie fie suitoare fie coboratoare. Forma scrisa a lui “da” este purtatorul unei semnificatii constante, respectiv confirmarea oricarui context si functioneaza ca un enunt. Dar pe langa constanta semantica “da” poate semnifica orice in dependenta de contextul in care este folosit, continutul lui semantic fiind actual in mesaj.
    Se continua..

  11. Degeaba, nu pleaca mesajul chiar daca si-a luat zborul; se intoarce in casuta si nu mai pleaca.Si l-am sters de data aceasta eu ca sa va pot informa ce mesaj am primit de la computerul Dvs.”Duplicate comment detected, it looks as though you’ve already said that”. Ce-i de facut?Multumesc.
    In conditiile acestea

  12. dragilor va las pe voi sa votati in primul tur iar eu voi merge in al doilea sa votez pe oricine altcineva decat Basescu.

  13. Vai de mine,domnişoarelor! v-a dezamagit Crin pentru că-l consideră pe Chirilă un reper de moralitate!! pe ce vă bazaţi că Tudor nu e??..pe Click si Libertatea??…sau credeţi ca Antonescu nu e destul de deştept şi spontan să dea un exemplu de moralitate aprobat şi in DEX!!?
    Eu cred că a vrut doar să iasă din momentul ipocrit(dar a’la carte) cu ‘soţia’ şi ‘patriarhul’, chiar riscînd oprobiul d-voastră!

  14. recunosc, uneori este antipatic, dar in toate cazurile corect; uneori te tradeaza sensibilitatea pe care tot incerci sa o ascunzi 🙂 dar de cele mai multe ori esti uman, uneori esti mai arogant dar intotdeauna ai fost si esti alaturi de noi; esti al nostru, chiar daca nu iti convine 🙂 si sa te puna naiba sa nu ramai asa 🙂 sa ai o zi la fel de geniala ca tine!

  15. …şi, nici o şopîrlă pe mobile,nimic??
    Data trecută a fost faină aia cu ‘bombo’ şi ‘congo’!! 😀

  16. Astazi am facut ce trebuia.M-am dus sa imi iau votul pe care i l-am dat lui Basescu in 2004 si pe care nu l-a meritat.Pe langa multe lucruri pe care le-a facut si care m-au dezamagit unul ma doare cel mai tare.Faptul ca din salariul de 675 ron sunt obligata sa imi iau cele 8 zile fara plata pentru ca asa spune legea.Dar de ce legea nu a fost respectata si de ei,cei care au salarii foarte mari in comparatie cu noi.

    L-am votat pe CRIN ANTONESCU si sper din tot sufletul sa intre in turul doi.
    Si mai sper ca lumea sa inteleaga ca TREBUIE sa mearga la vot si poate cine stie,daca prezenta la vot este mare,asa cum nu spera Pd-leii si pe acest lucru se si bazeaza ei,Basescu sa nu intre nici macar in turul doi.

  17. buna dimineata domnule Ciutacu, azi de dimineata ma suna mama si-mi zice asa….STI DE CE A ZIS CRIN ANTONESCU CA MODELUL LUI ESTE TUDOR CHIRILA???? ZIC EU….DE UNDE SA STIU MAMA….oricum a fost un raspuns prost…. si zice ea, ia cauta pe youtube scrisoare catre liceeni de tudor chirila….si am ramas uimit va rog uitati-va si dumneavoastra si spueti-mi parere oricum stiu ca o sa votati cu crin dar….macar sa face cunoscut lumii de ce a zis crin ce a zis.VA MULTUMESC

    http://www.youtube.com/watch?v=KjS7djkCHTI

  18. ATENTIE! FURT SIGUR! In zonele B-dul D.Cantemir, Unirii, Mircea Voda, 13 Sepembrie au intrerupt curentul electric de la 8,30 la orele 10,00. Se intelege de ce! Faceti ceva! Este clar ca acum sunt pe furate – si camerele video nu pot inregistra. Probabil apoi vor aranja in alt sector.

    Mergeti si votati Crin Antonescu. Sa scapam de mafiea pedeului!
    Nu se pot composta mesajele la art. Antena 3 – nu le primeste – aranjorii ordinari!

  19. -Broscoiul isi continua campania electorala in curtea sectiei electorale.
    – Faca afirmatii anticonstitutionale vadit, indeamna la nesupunere civica:
    “poporul este chemat sa spuna parlamentului cum sa functioneze”
    Intre alegeri NU-I SPUNE NIMENI parlamentului cum sa functioneze, poporul se pronunta la alegeri.

  20. Geoana , este un “elev” minunat si sarguincios.Nimic in plus , nimic in minus poate.
    aahh,…sau poate doar un strop in plus…
    este urmasul demn al lui Iliescu …
    si asta ar trebui sa ne spuna tot.
    Sigur , face o antiteza “buna” cu Basescu .
    Dar,….atat.
    Antonescu, sunt absolut convinsa ca vor exista momente , cand voi fi dezamagita de alegerea facuta,cand voi fi dezamagita, de el ca presedinte al romanilor ( sperand la asta ..)
    Dar,…aveti alta alternativa pragmatica?!!
    Ca despre asta vorbim parca…Despre o sansa .

  21. De spontani si inteligenti ce suntem am ajuns cersetorii Europei. Cei mai saraci, mai scuipati, nici bulgarii nu se uita la noi.
    Stimabile, ceva bun se va intampla in tara asta cand va veti uita in oglinda si veti recunoaste ca votul vostru a dus tara in kkt. Pentru nu poti sa votezi la nesfarsit bascalia, rupe-tot, care e mai fistichiu si sa te miri ulterior ca treburile merg din rau in mai rau.

  22. De ce inca Sorin si nu Crin?
    1)Este votul meu si eu decid (la naiba cu sansele mici si sondajele);
    2)Mai vreau si independenti care sa se imbogateasca,pierdere mai mica ptr natiune;
    3)Crin nu s-a nascut acum,poate ca nu are frati,surori,neamuri bine asezate dar are “prieteni” in P.N.L;Prietenul Primar din Deva l-a urcat pe scena platita din bani publici;A acceptat .A procedat corect?
    5)Stiu clar ca nu-l mai vreau pe Base si ptr ca oricum se va ajunge in turul doi,primul vot il acord celui care ma reprezinta;Si pentru ca nu am partid sunt independenta;
    6)Poate ca este o nebunie sa cred ca are sanse sa intre in turul doi ,dar de ce sa innebunesc la gandul ca n-am incercat?

  23. e duminica.
    zi de vot.
    ma uit si ma minunez!! coada de zeci de metri la gara de nord!!
    cat spirit civic!!
    n’au alta preocupare, cei ce umbla pe coclauri, decat sa stea la coada la vot ore intregi!!!
    chiar ne cred prosti????
    PS – stii ce vorbeau oamenii pe la “dragonu rosu” (la modul cel mai serios0?? citez din memorie: “ba, cat mai da astia pentru vot?”

  24. STARE DE URGENTA
    este inadmisibil. e doar ora 10 si este clar !!este obligatoriu sa se ANULEZE ACEST VOT !!
    diseara va fi DELIR!!
    o sa vedeti !!

  25. Mie imi place omul Oprescu, cel putin asa cum s-a aratat pana acum. din nefericire oprescu si antonescu si-au cam luat voturile unul altuia… ar fi fost mai bine daca unul dintre ei nu candida… mai exact: antonescu, in conditiile astea, oprescu era sigur in turul 2… si implicit presedinte. e clar ca oricine intra in turul 2, in afara de basescu, castiga alegerile.

  26. Sunt apolitic, dar cel care v-a castiga va fi Basescu, fara nici o indoiala.
    Nu uitati provincia unde PDL si PSD sunt lideri necontestati ai voturilor majoritati.
    Basescu-caracter (puternic)
    Geoana-umbra lui Iliescu
    Antonesc-mai are multe de invatat, caracter slab, si sta in umbra lui Patriciu
    T2-Basescu si Antonesc-dar Basescu v-a castiga
    sunteti idealisti
    ps-Basescu a avut o campanie electorala f buna in mediul online, pe cand Antonescu nici nu i s-a simtit prezenta
    voi merge la vot asa cum am facut-o mereu

  27. Victor, spune-i lui Gadea sa faca ceva cu Live-ul Antena 3 pe net! Vrem sa urmarim si noi, cei aflati peste granite, emisiunile. Aveti probleme la partea tehnica. Mesajul care apare e “Stream out not found: a3”.

  28. Nu inteleg ce au unii cu Tudor Chirila. Ca este fiul lui Ioan Chirila? Ca este rocker? Ca s-a mai distrat si el, ca orice tanar? Banii i-a castigat mai curand din munca lui decat din “vanzari anterioare” sau de la parinti cu Maybach. A facut mai multe cu scrisoarea aia, acum luni bune, decat toti pedeleii si pesedeii la un loc. Si face si munca voluntara prin licee. Cine insa nu face nimic… M-am saturat de comunisti moralisti.

  29. acum 15 min.antena 3 arata votanti din alte loc.care recunosteau ca au fost adus de sefi,in nr,de la 20 la 80,nu se sesizeaza nimeni?este evident mizerie.dar ne meritam soarta.MAMALIGA NU EXPLODEAZA

  30. In 2004 nu am mers la vot,mi s-a parut ca niciunul nu ma reprezinta.Acum am sa-l votez pe Crin.Daca cumva nu ajunge in turul doi am sa-l votez pe Geoana.
    Am un comentariu:de dimineata am observat o coada imensa la sectia speciala din Gara de Nord si ma intreb ce interes poti avea sa stai cate trei ore la coada sa votezi daca nu unul material.sau m-am imbolnavit de scenarita…

  31. credem că sunteţi cu geoană cu pc şi psd, dar nu. bravo domnule citacu! sunteţi sincer cu noi şi cu dumneavoastră. şi eu am vot crin, dar nu pentru că ma influenţat cineva. toată stima mea pentru curajul şi onestitatea de care aţi dat dovadă!

  32. O precizare legata de chestia cu Tudor Chirila.

    Un model moral si-l alege fiecare pentru sine, atunci cand este capabil. Reperele sunt cele care ne pot ghida in viata pentru a ajunge la un astfel de model.

    Cine are cea mai mare nevoie de repere morale in Romania azi?

    Ce ar intelege un pusti de 16 ani dintr-un orasel de 15.000 de locuitori dintr-un model gen “Neagu Djuvara” sau “Maica Tereza”? Dar un student de la Universitatea din Targu Jiu?

    Tudor Chirila nu e un model. Dar, in parte, poate fi un reper. Avantajul enorm este ca Tudor este un “ceva” real, viu, tangibil si, cel mai important, poate fi inteles de foarte multi. De foarte multi dintre cei care au nevoie de asa ceva.

    Cati dintre tinerii nascuti dupa ’89 au sansa macar sa se gandeasca la Patriarhul Daniel si sa si-l aleaga ca un model in viata daca nu au nici macar reperele ca sa ajunga acolo.

    Crin si-a asumat un risc. Nu cred ca a fost calculat. Am senzatia ca a fost spontan. Si s-a adresat celor carora urmeaza sa le fie presedinte, nu peretilor.

    Nu Crin are nevoie de un model moral ci societatea noastra are nevoie de repere…

  33. Antonescu va castiga, orice se intampla, nu avem dubii. Romanii din Germania voteaza Antonescu. Romanii il vor, il admira, il vor leader, numai e timp de vorbe, daca iesim la vot oriunde am fi, castigam. Asa sa ne ajuta dumnezeu!

  34. Tocmai am primit urmatorul mesaj :”Vino Vino la vot!Ajuta-ma sa trec de Geoana in turul I,ca sa trecem cu totii de Basescu in turul II. Crin Antonescu ” Nr de telefon de la care am primit mesajul este +3382764023 . Unde e schimbarea?Unde e modelul de corectitudine?Ca sa fie clar,o sa merg la vot dar nu voi mai vota Crin Antonescu.Poate nu o sa mai votez cu niciunul din candidati, oricum
    se pare ca sunt toti o apa si un pamant.Cam asta e …Romania.

  35. @ valentina, ali si altii ce gandesc la fel

    Mai oameni buni, vi s-a albit creierul, asa deodata?! Voi faceti analiza dezbaterilor de parca ati comenta o defilare pe podium. Care a fost mai sfios si mai cuminte, ala castiga?!?

    Dar unde ati fost in ultimii 5 ani?? Unde ati fost in ultima luna de zile?? Ati uitat tot ce s-a intamplat?

    Orice om normal ce a fost sufocat de toate netrebniciile oamenilor politici, le-ar fi cerut cont, daca i-ar fi intalni in fata!

    Ce vroiati sa faca Crin Antonescu? Sa taca!? Sa nu fie revoltat?! E ridicol!

    La fel de ridicoli sunt cei care spun ca aveau de gand sa voteze cu el, apoi s-au razgandit dupa ce a spus nu stiu ce…

    Fiti rationali!

  36. ti-a virusat site-ul careva? 2 troieni mi-a descoperit antivirusul cand l-am accesat….stiu ca asta se mai practica pe anumite site-uri ale cate unei echipe de fotbal…. da si aici??

  37. Vineri seara am hotarat sa stau acasa, sa nu merg la vot. Ma dezamagise si Antonescu. N-am inteles de ce Tudor Chirila? Azi am dat peste link-ul postat de cosmin mai sus. L-am ascultat. Merg la vot si voi posta si eu link-ul. Ascultati si voi si dati-l mai departe multi au nevoie sa inteleaga.

  38. Atolul in care traim, muncim si respiram a devnit un loc in care, nici macar o scrisoare “disperata” -in sensul bun al cuvantului- catre liceeni nu si-a atins scopul si nu si-l va atinge mult timp de-acum incolo. Si asta, nu din cauza tinerilor din tara asta, ci, mai degraba, mediului in care acestia cresc si se dezvolta. Dar si pentru ca astfel de demersuri sunt putine spre deloc. Cati dintre acesti tineri au citit mesajul lui Tudor Chirila? Oare l-or fi citit(dragi internauti, in acest caz, FI se scrie cu un SINGUR I) tinerii aceia care la fiecare trei pasi trag o flegma pe strada? Sau (aici SAU se scrie fara cratima pentru ca e conjunctie) poate aceia care folosesc expresia PLM la fiecare “inspir-expir”? Din pacate, lista poate continua… Si chiar daca au citit-o, ce? Sigur, puteti spune ca Tudor Chirila nu e cel mai in masura sa influenteze, sa sfatuiasca, dar A FACUT CEVA! Eu, voi si multi, multi altii ce am facut? Poate ne gandim sa facem de maine ceva? Ori chiar de astazi?
    Sigur, inteleg din tot ce s-a scris si spus pana acum, ca Tudor Chirila nu ar fi un model de moralitate (eu nu-l cunosc), dar, ca mama de adolescent, as avea o imensa multumire daca fiul meu ar posta pe net sau aiurea un indemn de promovare a culturii, moralitatii sau autoinstructiei catre prietenii, colegii si messengerii lui. As avea acel feed-back pozitiv, pe care-l necesitam noi, parintii, ca sa stim daca suntem pe drumul cel bun, pentru ca “meseria” de parinte e GREA. Ma refer la acei parinti care se straduiesc sa dea societatii acei oameni onorabili, de care, noi toti avem nevoie.
    Dar ce se intampla cu un copil, caruia ii dedici tot timpul si afectiunea ta, iar dupa cei “sapte ani de-acasa”, vine vremea sa mearga in colectivitate, unde, surpriza!!!, interactioneaza cu puii de basesti, videni, vangheli, cocosi si multi altii? Ce se va alege de copilul care a invatat de-acasa ca nu trebuie sa fie infatuat, violent verbal sau fizic, nesimtit, nespalat etc, ci, ca trebuie sa fie modest, tolerant si ca vuitoanele sunt unitati de masura false? Sunt convinsa ca multi dintre voi ati aflat deja raspunsul. Dar pentru cei care inca nu vor fi trait legenda mesterului Manole in calitate de parinti, este nevoie de o Romanie a bunului simt. Pentru ca NU este nevoie sa moara toate caprele vecinilor din tara asta!
    Si daca aceasta realitate nu este perceputa de o majoritate a acestei tari-atol, atunci, probabil, ca mai este nevoie de inca nx5 ani(adica multiplu de 5), in care unitatile de masura sa fie Q5-ul, cimiciu-ul (sau cum dracu se spune), vangheli-ul, videan-ul (unitate de masura pentru borduri) si alte basini de genul asta.

    Numai bine va urez de aici, de la Brasov, oras care, cred ca a epuizat stocul de borduri din toata Europa, de vreme ce s-au inlocuit cele vechi cu ele insele.

  39. Salut Victor,mai esti suparat pe mine?Ce duminica frumoasa poate mergem la o plimbare in Herastrau sau la un teatru diseara,nu?De mult nu a mai fost asa de frumos in noiembrie cred ca ma apuc sa fac curat in curte si dupa fac o carte.

  40. Antonescu nu a spus la intamplare de Chirila. Are Chirila o Scrisoare catre liceeni. Cred ca la asta s-a referit. Acum, vorba aia, daca-l alegea pe dl Djuvara sau pe Steinhardt sau mai stiu eu pe cine, nu cred ca dintre tineri, il intelegeau prea multi. Agresiv comentariul dlui Badea. (privind aceasta chestiune)… Asteptam mai multa obiectivitate. Dar dl Badea se afla pe o panta a unei false suficiente. Din pacate, spre pierderea domniei sale.
    Acum, reper moral Patriarhul. Hai sa fim seriosi. Eu mi-s preot. O fi corect sa-mi judec Sefu`?
    Reper moral Dna Basescu. Pentru Dl Basescu si familia sa. Pentru mine, nu prea. Ca n-o cunosc. Dar am citit “scrisoarea” dlui Chirila si are dreptate, in multe privinte. Si totusi, reper moral, in societatea noastra? Da, Antonescu a facut o gafa, nenumindu-l pe Dl Badea reper moral Atunci, totul era Ok.
    Pentru mine, Dvs, Dle Ciutacu, sunteti si sper sa ramaneti reper orientativ, in hatisul ce ne inconjoara. Dar dl Badea, cu regretul omului care pica de somn, ca a doua zi se trezea la 5 sa mearga la servici, dar nu se indura sa “piarda” emisiunea, va iesi din orizontul meu admirativ.
    Cu respect…

  41. la sectia de la Fac. Drept Bucuresti s-a desprins partea de cauciuc de cea de lemn ale stampilelor si repararea lor dureaza de ore intregi ! Exista atatea consignatii langa sectie de unde se poate cumpara un tub de lipici care e de f.f.f. buna calitate ! Basescu cred ca a organizat acest lucru pt. ca studentii sa nu voteze impotriva lui !
    NU cred ca ma insel ! Ex.: i-am spus nevestei mele cu cel putin 1 an in urma ca Basescu va pierde alegerile din acest an si iata ca toata lumea e pornita impotriva lui !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.