Esti aici:
Prima pagină > Blog > publicitate > Cum arată o baie de mulţime fără gutui?

Cum arată o baie de mulţime fără gutui?

Hai să fim interactivi. Telespectatorii întreabă, Tonomatul răspunde: beuşi, bre, consumatorule care eşti tu consumator, Santal nectar de gutui? Beui şi-mi plăcu. Fiindcă – dincolo de faptul că nu mă pot hidrata exclusiv cu sifonul sau minerala din şpriţul alb, rece, sec şi mult, că stric bunătate de emisiune – are un gust ce-mi stârneşte mie, hodorogului de 40 de ani lovit de criza existenţială a vieţii, nişte nostalgii de pe vremea când eram copil ferice. Sunt nostalgiile vacanţelor mele de puşti răsfăţat de Sinaia în Comarnicul vecin şi prieten, leagăn de tată ciutăcesc.

Unde curţile vecine ale bunicilor şi, respectiv, unchiului meu erau pline de pomi fructiferi. Printre care, aţi ghicit, şi gutui. Din care, pe vremea aia, nu se făcea nectar. Iar dacă unchiul Gică se sacrifica întru desăvârşirea şi consumul ţuicii de prune, verişorii Ciutaci se delectau cu gutuile de pe sobă. Sentimentul mâncătorului de gutui care am fost (şi am rămas) e contradictoriu. Nu era gustul meu preferat, dar nici nu mă puteam abţine. Chestie care mi se-ntâmplă şi azi, în zilele noastre, cum ar scrie povestitorul, când scap la cumpărături/băi de mulţime, pe monumentala autostradă suspendată Mărgeanului din rezidenţialul şi exclusivistul cartier bucureştean Rahova. Nu mă pot abţine de la cumpărat de gutui când ajung în aprozarul preferat. În definitiv, baia de mulţime fără gustul şi mirosul de gutuie e ca nunta fără lăutari şi bătaie pe bani între rudele mirilor.

Comentarii

comentarii

87 thoughts on “Cum arată o baie de mulţime fără gutui?

  1. Subiect despre GUTUI ???…
    Se vede ca esti in vacanta … hahaha
    Sunt delicioase !!!

  2. La o anumita varsta ne cam apuca nostalgia locurilor si obiceiurilor copilariei. Chiar m-as bucura de un Santal; poate veniti cu provizii, produs original.

  3. Intreb si eu, ca ala prost, madam Tatoiu va deveni invitat permanent ca si nea’ Pieleanu?
    Ca prea apare des pe la Antene…

  4. După cum merg lucrurile, “criza existenţială a vieţii” românilor va deveni curând “criza inexistenţială a morţii” românilor… Care cu un potop local, care cu un avion buşit, care cu un salt de pe un bloc pe altul, care cu un micşorat de salariu sau mărit de TVA… Iată de ce senior Mihai Tatulici ar trebui să aibă o statuie pentru vorbele sale “lucrurile sunt complexe”, dl. Traian Băsescu pentru “iarna nu-i ca vara” şi dl. Ion Iliescu pentru “meandrele concretului”… Oare statuile stil bust au şi ele crize? Nu putem cunoaşte acest amănunt, dar ce contează… Santal are acum gust de gutui.

  5. chiar…nostalgic!!
    cca 10 minute
    navalesc amintirile…
    “galbena gutuie, dulce amaruie
    lampa la fereastra, toata iarna noastra…
    …mi-a pus mama o gutuie
    in fereastra de la drum,
    o gutuie parfumata
    n-am puterea s-o consum…

    visul mamei cel mai mare,
    cand copii ne mai numeam
    era painea de pe masa
    si gutuia de la geam.”

    galbena gutuie…

    Nu mai stiu exact care sunt versurile. Is de demult. Paunescu parca traieste!! Is ale lui???! nici nu mai stiu! mi-a ramas parfumul si amintirea…
    ce rahat de viata ne-a ajuns!!!

    galbena gutuie…

  6. Partea cu gutuile de aruncat in Boc nu-mi place. . .sunt tari si nu se fleostesc,dar ideea de a promova un anumit produs e ok daca iese banu.Mai bn asa decat sa pupi puterea in fund.

  7. Partea cu gutuile de aruncat in Boc nu-mi place. . .sunt tari si nu se fleostesc,iar ideea de a promova un anumit produs e ok daca iese banu.Mai bn asa decat sa pupi puterea in fund.

  8. Antena 3 devine pe zi ce trece un post aproape nefrecventabil.

    Au inceput cu Dana Grecu si Radu Tudor impingandu-i seara desi intervalul 16-18 este ideal pentru a urmari o emisiune politica.Seara mai e cu filme,meciuri,vine valul de seara de politice deci nu prea mai merge intre 19 si 20 cum mergea dupamiaza mai ales in serile de iarna.Ca sa i-l bage pe plictisitorul de Moise Guran si pe fata aia care vorbeste mult si nu spune nimic,noroc de multe ori cu invitatii care mai salveaza aparentele.

    Au urmat cu Sinteza…Acolo unde rar il mai vezi pe Bogdan Teodorescu si chiar pe Victor Ciutacu.In schimb abunda de Serbanescu,Stan,Voinea,Badea(desi il admir,sunt fan, dar la emisiunea lui si nu a lui Gadea) si mai nou de doamne istericoidale de tip Oriflame.

    Iata ca dimineata au scos-o si pe Anca Florea.Atat,orice comentariu este chiar in plus,o imbecilitate mai mare nici ca se putea ca sa faca loc unor stiristi de mare nivel,ei erau de CNN dar nu-i lasa Florea sa-si dezvolte in voie inaltul profesionalism.

    Poate ca si de asta Basescu se concentreaza mai mult cu mistourile si intepaturile la adresa lui Vantu…celalalt mogul “s-a rezolvat” de unul singur mai mult prin proprii colaboratori.

    Iar noi nu mai contam in toata ecuatia asta …n’asa ???

  9. Ha,ha,ha! Azi am descoperit ca cei din Selgros nu citesc pe “Ciutacu”! Nu stiau daca au Santal de gutui. Eu care nu treceam pe la raionul cu racoritoare… Pana la urma l-au gasit,le-am vandut pontul, ca trebuie sa fie langa cel de mere verzi!
    Si chiar are gust de gutui si e bun la gust.Am dat pe 2 cutii 12 lei, parca! Ce sa-i fac, sunt si eu fan! O sa mai pastrez, si pentru fanul nr.2!

  10. Ce faceti d-le Ciutacu? Unde ati disparut?V-ati ascuns ca bulibasa basila,care apoi a venit sa ne spurce/batjocoreasca/umileasca/jigneasca asa cum i-a trecut prin capul lui gol,nu doar de par?Mai bine nu ar fi aparut deloc,niciodata!
    Ati cedat lupta,sau va incarcati bateriile(de rachete)

  11. Şi lui Băsescu i s-ar potrivi gutuia, că l-am dori asociat cu ea ca în expresia populară, a înghiţit gutuia!

    Fără vreo legătură, vă aduc la conoştinţă o gravă disfuncţionalitate în sistemul aproape perfect al nemţilor. S-a văzut aseară că nu au ştiut ce competiţie se desfăşoară în Africa de Sud şi au trimis echipa de atletism care a alergat impecabil 80 de minute din cele 93 fară să ştie că “obeictul muncii” era băşica aia rotundă! Cred că pentru nişte atleţi rătăciţi în fotbal au ajuns mult prea departe… ca deobicei!

  12. Adevarul e ca voi toti bagati in seama din ce in ce mai mult un mascarici de cartier. Este strigator la cer cum toate publicatiile fac atita publicitate unui om de nimic subminimal. Cotroceniul este epicentrul distrugerii Romaniei ca stat. Un WC-u nespalat de ani si ani de zile.

  13. Sa nu zici ca nu sustin blogul, am fost si am cumparat un nectar de gutui 😀 nu e rau…
    As fi vrut sa fac un comentariu si referitor la Gadea si “top”urile lui…dar ma abtin. Nu vreau sa stric…aroma gutuilor 🙂

  14. mai scrie bai victore si tu ceva pe glob.. ca nu mai am ce sa citesc pe net. in rest numa’ cirocpiteci si pupincuristi.
    stima,

  15. Ieri, la Cluj, la Conferinta judeteana a PSD Cluj, aparitie meteorica: vorbitor: Ioan Rus, mare prieten, se pare, cu Victoras Ponta (care, de altel, si-a dedicat o vizita la Cluj, acum vreo 2 saptamani, exclusiv intrevederii cu grupul celebru si care isi dubleaza vizitele (raliurile, meciurile) la Cluj cu intalniri cu marele guru Rus). Discursul lui Rus incepe cu o “fina” ironie tipica, de genul “ciutacii” din Romania…

  16. Simt nevoia de a auzi de base doar la buletinele de stiri…
    Sa nu ne mai asasineze si A3 cu dezbateri interminabile despre cimiliturile politice basescien.

  17. La inceput am crezut ca citesc secnariul la Ratatouille…
    asa de mult seamana istorioara ta cu cea din film

  18. Mirosul gutuii imi aduce aminte cum toamna le luam si le puneam pe sifonier la rand ca niste soldatei ca sa miroasa bine in camera,sau la fereastra la fel aliniate de parca ar imbia trecatorii, ca o chemare.Si amintirile mele din copilarie sunt inmiresmate cu miroase de gutuie.Primul gest pe care-l faci este sa duci gutuia la nas sa o mirosi si automat te napadesc cele mai frumoase din intamplarile ce le-ai avut in copilarie.Ma gandesc ca astia basescu,boc si sleahta, cei care cred ca ne conduc,n-au avut o gutuie in viata lor si nu au ce sa-si aminteasca,viata lor nu a fost luminata de o galbena gutuie de aia bajbaie pe intuneric.

  19. In acele vremuri, pe cand mamele si bunicile noastre puneau gutui pe sifonier, spuneam “ca miroase frumos”, nu “miroase bine”….
    Deh, multe s-au schimbat si nu toate in bine.

  20. Bre, da’ de ce toti cei care capata titulatura de “maestru” ( a se vedea I.Cristoiu) la emisiunile trustului, isi exhiba mai tarziu “pofta” de Basescu? Il vad acum pe marele maestru Ilie Serbanescu preluind, in limbaj economic, toate temele lui Basescu. Mi se pare ca sunt sanse foarte mici ca Iliuta sa nu fie foarte curand ori ministru ori consilier prezidential.

  21. Gutuia e sfanta, Victor. Mai intai o mangai de puf, abia coborata din pom. Apoi iei o breashca si o crestezi pe-ndelete. Partea buna a gutuii bine nutrite e mancatul de-a indeletelea, filosofic. O gutuie buna cere o ora de meditatie. E un fruct nobil. Haplea nu mananca gutui. Cred ca e o chestie cerebrala, aproape ritualica.

  22. Am si eu o problema, nu gasesc Santal nectar de gutui. Am cautat peste tot ca mi-ai facut pofta dar nu am gasit decat Santal Cranberry si Santal Mere Verzi. bineanteles ca nu mi-am luat, eu voiam de gutui. Poate aduc si in Moldova…

  23. Buna Victore, ai ales un subiect care ne duce in alte vremuri fata de ceea ce traim acum. Ai deschis acest subiect cu gutuia…imi amintesc cu nostalgie de vremurile cand eram pustoaica si refugiul il aveam in casa bunicilor, mai ales iarna pentru ca ” dupa soba” era plin de gutui, nuci si borcanele de dulceata de gutui tot acolo erau.
    In pod erau depozitate alte tipuri de fructe: prunele uscate, merele uscate si o gramada de alte lucruri pe care le gaseam fascinante la vremea aceea.
    Momentan suntem preocupati de cresterea TVA-lui, taierea salariilor,somaj, cresterea costurilor la intretinere, politica, inundatii….coruptie, etc

  24. Salut Victor. Sunt turbat rau de tot. Hai sa-ti povestesc ceva naucitor si greu de crezut chiar si pentru tine. Luni 5 iulie eram in parcul central din Gura Humorului impreuna cu copii mei pe terenul de sport si am fost in mod involuntar martorul unei tragedii infioratoare care s-a soldat cu moartea unui copil nevinovat de 13 ani, Cosmin Tarnovan.
    Iata pe scurt firul povestii: ma aflam impreuna cu cei doi copii ai mei in parcul orasului ca sa patinam si sa jucam tenis si fireste ca sa se intalneasca cu prietenii lor, printre care si Cosmin. Sa nu-ti inchipui parcul ca pe un teren viran. Dimpotriva, este un parc amenajat printr-un proiect Phare de 11 milioane de euro, iar printre amenajarile ce au facut obiectul acestui proiect se afla si terenurile de sport pe care s-a intamplat tragedia. Cosmin si inca un baietel, care erau foarte talentati la patinaj, faceau o demonstratie de mers pe patine, s-au agatat de poarta de pe terenul de fotbal si aceasta a cazut peste amandoi. Din pacate pentru Cosmin, poarta nu era asigurata si i-a cazut exact peste cap, cauzandu-i fractura de baza craniana si o pierdere masiva de sange. Din acel moment a ineput cosmarul. Operatoarea de la 112 refuza sa vorbeasca cu cei care sunau disperati desi trecusera minute bune de la primul apel si nimeni nu venea. Dupa 43 (patruzecisitrei) de minute a ajuns o salvare care nu avea sange, nu avea oxigen, nu avea nici macar o amarata de sirena (acesta fiind unul dintre motivele intarzierii conform declaratiei soferului). Ceea e este el mai grav abia de aici incolo se petrece, daca este posibil sa fie ceva mai grav decat ca o salvare vine complet nepregatita si face 2 (doi) km in 43 de minute. In cele 43 de minute copilul nu a dat niciun semn de revenire si avea pupilele complet deschise semn evident de fractura de coloana sau de baza craniana. In tot acest timp am tinut copilul nemiscat cu gura deschisa si limba scoasa afara ca sa nu se sufoce. Dar nu l-am miscat pentru ca stiam ca mutarea lui fara asigurarea coloanei si a gatului cu un guler cervical ii poate fi fatala. Imbecilii care au venit cu salvarea l-au ridicat ca pe o carpa si l-au aruncat pe targa fara sa-i imobilizeze gatul mai intai (acela poate fi momentul mortii cerebrale). La spital nu aveau nimic din cele trebuincioase, spitalul este intr-o situatie mizera drept care doctorita care era de garda a cerut un elicopter de la SMURD Iasi pentru a transporta copilul de urgenta la Iasi. Nu stiu cum a decurs discutia dintre doctori, cert este ca in cele din urma copilul a fost transportat tot cu salvarea acea amarata pana la Iasi, in conditiile in care pierduse mai bine de doi litri de sange pe terenul de sport (avea si aorta rupta). Asa se face ca din momentul accidentului pana ce a ajuns la Iasi a durat mai bine de 4 (patru) ore. Ce a urmat a fost o continuare a bataii de joc in care a fost tratat acest copil. Dupa ce parintii au obtinut acordul mediilor de la Iasi de a transporta copilul la Bucuresti unde il astepta unul dintre ei mai mari profesori din domeniu (Ciurea), dupa ce am reusit sa facem rost de elicopter pentru a-l trasporta, brusc, medicii din Iasi si-au dat seama ca nu mai este transportabil. Fara sa i se faca nimic, in cele din urma copilul a murit dupa cinci zile de coma. Insa pentru ca era vineri si nimeni nu mai lucra la IML copilul a fost tinut pana luni dimineata pe o masa din morga, nici macar intr-un frigider. Asa se face ca luni dimineata copilul era plin de viermi. Este revoltator si inuman ca se poate intampla asa ceva si ca unui om din Romania anului 2010 i s-a refuzat efectiv dreptul de a supravietui. Intreaga comunitate este revoltata de acest caz ca si de minciunile care s-au vehiculat in presa si de incercarea de musamalizare care se face acum. Sistemul este complet dement si nu vad iesire.

  25. apropo stiai ca de fapt sucurile in general nu prea ajuta la hidratare, unele din ele chiar deshidrateaza. Apa curata este printre putinele care hidrateaza

  26. Nectarul asta de gutui chiar nu l-am vazut pe rafturi unde imi fac cumparaturile; ori am fost cam chior ori chiar nu aveau. Sper, la data asta, sa mai gasesc pe undeva. Nu am baut niciodata nectar, suc, concentrat etc. de gutui, dar imi doresc mult. Multam.

  27. Victor(i)e, in sfarsit! Dupa atatea cautari, am gasit si eu nectarul. Ma asteptam sa fie un pic mai aromat, dar e bun, oricum. Chiar rar gustul de gutui in sucuri. Imi aduce aminte de tara si de copilarie. Reclama asta chiar mi-a adus un strop de culoare intr-o perioada gri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.