Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Cu năsucul fierbinte pe geamul aburit

Cu năsucul fierbinte pe geamul aburit

un text pe care l-am scris acum un an şi ceva. Nu s-a schimbat nimic.

UPDATE: Astăzi, după-amiază, în timp ce aşteptam un prieten, o doamnă aşezată şi bine îmbrăcată s-a oprit în dreptul meu. M-a privit, m-a salutat, mi-a urat la mulţi ani, s-a prezentat, m-a felicitat. Mi-a spus că locuieşte în Germania şi că ne urmăreşte des, pe noi, echipa de la Antena 3. Am mai schimbat câteva cuvinte şi, pe final, m-a şocat zicându-mi că facem foarte mult bine României. Dincolo de faptul că am dubii asupra validităţii afirmaţiei şi că, probabil, există în egală măsură oameni care cred că noi facem rău României, părerea mea e că începutul vindecării noastre ca neam va fi momentul în care liderii (politici, de opinie etc) vor face bine ceea ce fac fără să fie loviţi de impresii mesianice despre propriile prestaţii.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

54 thoughts on “Cu năsucul fierbinte pe geamul aburit

  1. Pina la materialul de mai sus,inca nu am citit in presa romaneasca un articol mai sincer si mai lipsit de false vanitati!
    Daca in privinta genialitatii am ceva rezerve,in privinta curajului de a spune ceea ce gindesti mai convins iremediabil.
    Inca o data,felicitari-mare curaj ii trebuie unui roman sa afirme public ceea ce ai scris tu!
    O cunostinta de a mea,numai nu m-a facut tradator pt. simplu motiv ca nu-mi placea o manea de-a lui Costi Ionita,scrisa pt. cei ce lucreaza prin strainatate.Ca omu’ driblase si nu facuse armata,inainte de ’89,nu conta la patriotism.
    Tara curvelor virgine!

  2. Nu vreau sa zic nimic, pentru ca ce-as fi avut eu de zis ai zis tu in articolul acela. Cu foarte mici diferente e la fel. Si eu am vrut sa plec inainte si imediat dupa ’89 si n-am putut. Nu dintr-un patriotism exacerbat ci dintr-un fel de neputinta interioara.
    In schimb am pentru patriotismul adevarat o definitie care mi-a placut intotdeauna. Cel care a dat-o nu poate fi banuit de ipocrizie pentru ca a murit ca martir al tarii sale. Jose Rizal, patriot si scriitor filipinez, a zis ceva de genul : “Patrie, voi ridica valul care ascunde raul tau, voi descrie cu fidelitate starea ta, fara a o atenua, voi sacrifica totul pentru adevar, chiar si dragostea pentru gloria ta, caci, ca fiu al tau, iti iubesc si viciile si punctele slabe”. Traducerea e asa si-asa.

    Hai c-am dat-o pe patetisme. 🙂

  3. romanul mediu e un “autist” rupt in fund ce crede ca daca
    va ingropa rahatul sub pres precum pisica, acesta va
    disparea din cimpul sau vizual si olfactiv.
    oricit de greu va fi, nu va lupta, ci va prefera sa
    iasa la pupat de moaste, inconjuratul bisericii pe
    coate, se va imbulzi la reduceri la tot felul de
    prostii nefolositoare si va zimbi timp, intr-o
    veselie vecina cu dementa, atit de Craciun,
    cit si de Paste.
    pina sa-si ia cimpii alde politicienii
    ne voi ticni noi cu tot cu ai nostri
    compatrioti.
    n-am de ce sa spun “la multi ani”,
    sintem intr-o coma indusa ce nu
    ne deranjeaza prea tare,
    deci “somn usor !”.

  4. @ gabryela -Ti-as multumi dar nu stiu ce inseamna in opinia ta romani adevarati ca sa-mi dau seama daca ma incadrez in aceasta categorie .Cu y inclus in gabriela zau daca-mi dau seama tu ce natie esti ca numai romanca adevarata ,nu.

  5. NU URLA PATRIOTISMUL DIN NOI…injuram tara asta o facem in toate felurile, o mituim, o vindem pe bucati si dupa ii spunem ca o iubim

  6. Daca e sa ma mandresc cu ceva, sunt stramosii mei.
    Nu plec de tot din tara deoarece cineva treuie sa ingrijeasca mormintele lor – care altfel vor fi batjocorite de mafia cimitirelor sau cea imobiliara
    Nu merg la parade militare deoarece este partea cu “circul” si nici nu ies pe strada in aceasta zi deoarece nu vreau sa vad partea cu “painea” – batrani care se calca in picioare pentru o bucata de paine si un blid de fasole
    Nu ma uit la tv ca sa nu vad chipurile transfigurate de fericire ale politicienilor imbuibati sau sa aud huiduielile din “gloata” a unor protestatari care devin brusc “revolutionari”, fiind calauziti de spiritul de turma.
    Ziua nationala trebuia sa fie o zi a bucuriei generale nu una a paradelor militare si a blidelor de mancare – singurele bucurii a marii majoritati a romanilor !!
    Acum vreo 4-5 ani ii spuneam fetei mele sa nu plece din tara, de 2 ani ii spun sa se duca daca vrea – nu mai am argumente sa o tin aici – nu imi este rusine ca sunt roman dar nici nu sunt mandru !!
    Nationalitatea ca si parintii nu poti sa ii alegi, e doar o chestie de decizie … divina. Totul este sa nu ii faci pe altii sa le fie rusine de tine.
    Super articolul lui Victor Ciutacu

  7. cred ca e cea mai trista zi de dupa cea a cistigarii celui de al doilea mandat de basescu. ceea ce s-a intimplat azi, mai degraba ceea ce am constientizat, e faptul ca pdl-ul o sa cistige fara probleme alegerile urmatoare. fara sa fure. doar prin votul dobitocilor (sau al rominilor). ce conteaza ca o sa le dea o lege a santatii egala cu genocidul, ce conteaza ca li s-a micsorat salariul, ce conteaza ca aproape te sufoci in saracie, ce conteaza ca nu exista locuri de munca, ce conteaza ca se fura fara perdea, ca ne insulta, ca-si bat joc de noi! basescu e replica, pentru unii identica, pentru altii la nivel aspirational, a rominului de rind: om cu spoiala de ins misto, agresiv cu nevasta si descurcaret in viata; au acelasi vocabular, aceleasi teme minore, nu pot sa evadeze din trei-patru scheme de reprezentare animalica.
    am vazut azi romini care aplaudau prezenta acestui chelner cu pretentii de burebista, romini care mai aveau putin si ma luau la suturi pentru ca mi-am permis sa-l hudui pe aceste nene.
    ziua deprimarii, nu a unirii!

  8. Cred ca a ura la multi ani Romanilor in acest moment este echivalentul urarii de la multi ani unui puscarias. Asa cum unei persoane aflate in detentie in puscarie nu ii poti ura la multi ani este logic de ce. La multi ani Romanilor de ce? De saracie,de dictatura,de agonie,de lasa ca va luati leafa la sfantu-asteapta de,de,de si exemplele sunt numeroase. La multi ani Romanilor este o urare sadica.

  9. La multi ani romani, La multi ani Tara mea!
    Romania mea este o tara foarte frumoasa cu oameni inteligenti. As fi cel mai fericit om din univers, daca romanii ar avea si o atitudine civica puternica si perseverenta.
    Sa dam jos dictatura basesciana cu toti pupincuristii ei “intelectuali”.
    Am auzit multi romani strigand astazi ; HOTII! CINSTE LOR!
    Sa-i dam jos fratilor, pe viermii astia contagiosi!

  10. Orice ar fi avem nevoie de Romania dar din pacate am pierdut-o din cauza flasnetarilor de doi lei cinzeci care sau perindat prin conducerea statului de zeci de ani si nu patesc nimic pentru daunele pe care le-au facut. Din cauza asta noi toti romanii suntem resemnatii. Am ajuns sa decida pentru noi minoritatile nationale care nu au nici un interes ca toata natia romana sa traiasca decent. Am ajuns sa fim manipulati zi de zi de monstrul SS care a tradat tot timpul natia romana pentru interese minuscule. Peste tot pe unde te duci vezi numai cocalari care incearca sa te fure sau sa te amageasca cu sacosa portocalie. Uitati-va la fete schimonosite ale presedintelui, primului ministru si sefilor parlamentului de azi. Ce mai reprezinta ei pentru Romania de azi. NIMIC! Ce patriotism sa mai ai cind ii vezi pe astia tot timpul in stiri si la TV Niste muraturi stricate

  11. Delicios titlul ,in rest la ce dracu sa vibrezi cand vezi cel mai gretos tandem de starpituri:Base si Oprea!Si oricum pentru mine personal,1 decembrie 1918, a fost inceputul unui lucru bun, da s-a sfarsit al dracului de prost.

  12. nu stiu cum sunt romanii azi, dar stiu cum au fost…. intrun lagar de prizonieri in siberia, o coloana de prizonieri ce venea de la munca s-a oprit, un soldat roman a iesit din coloana, iar soldatii sovietici l-au luat in catarea armelor. nu au tras, un ofiter rus i-a impiedicat… taranul roman scosese codrul de paine primit si-l impartise unor copii sarmani. in momentul urmator soldatii rusi au cazut in genunchi. din acel moment prizonierii de razboi japonezi indiferent de rangul lor nu au mai trecut niciodata decat prin spatele taranului roman…

  13. Mai romani, la multi ani si sa fim sanatosi, ca inteleg ca dementii astia nu-s multumiti de ritmul in care iesim din sistem si vor sa ne grabeasca, indiferent de varsta si pregatire! Sa ne dorim ca, impotriva aparentelor, baietii de la care asteptam mantuirea, sa aiba-n izmene cele necesare pt a reusi. SA ne pastram si simtul umorului, chiar daca bietul bula nu mai e la moda. Si sa nu fim prosti! Ati vazut mutrele poporenilor care-i strangeau mana marinarului, azi, 1 decembrie 2011? De-asta zic.

  14. Nu simt absolut nimic cand ma uit in buletin unde scrie cetatean roman.Si asta cred ca e un lucru bun ca nu simt nimic….daca as simti ceva,numai mandrie nu ar fi.

  15. @cetateanul gogu:
    cu permisiunea lui Victor, am sa te rog sa-l
    intrebi pe coleg care era numarul lagarului
    si in caz ca doreste sa transmita asta, sa i-l
    trimiti lui Victor pe e-mail (si nu aici din
    motive lesne de inteles legate de aceste timpuri).
    multumesc fiecaruia si scuze de deranj.

  16. @gabryela-Asa crezi tu,ca stiu cine sunt cioturile si te intrebam doar pt. a face pe-a prostul,nu?Ai de spus ceva,spune cu subiect si cu predicat,nu incerca sa induci ideea ca stii tu ce am inteles si de ce ma fac ca nu inteleg?
    Ai inlocuit i din numele tau romanesc cu y si te-ai apucat imparti romanii in adevarati si falsi,sau cum?

  17. cristian pantilimon şi alien :

    Ieri ( parcă ), Radu Tudor spunea că are informaţii că se pregăteşte un detaşament posibil semimilitarizat, de oameni îmbrăcaţi în civil, care să fie prezenţi la Arcul de Triumf şi în zonă. Asta pentru a evita huiduielile păţite de javra ordinară la Iaşi. Eu cred în această informaţie, ba, dacă aş fi fost membru / simpatizant PD, aş fi adus toate rudele, pe lângă cei instruiţi special. De altfel, Băsescu practică acest “sport” încă de la inundaţiile din vara lui 2010 ( dar a mai şi “încasat” câte-o “felicitare” ).

    Dată fiind această informaţie, A3 a transmis azi, prin Sabina şi Niels, de la “Cucuiata”, de pe drumul spre Arcul de Triumf, acolo unde erau români netocmiţi, pe cont propriu, ca să zic aşa.

    Din ce am citit în presă, labeunu a transmis, fără să vrea ( de aceea, cică i-a luat sonorul transmisiei de la baia de mulţime a javrei, amplificându-l pe cel din studio, unde erau invitaţi) faptul că au fost şi scăpări în regia băsiştilor, răzbătând din mulţime şi ceva huiduieli la adresa lui Băsescu.

    Voi ştiţi mai bine ce aţi văzut, dar eu sper că lucrurile nu stau chiar aşa cum ar fi părut.

  18. Eu cred ca începutul vindecării noastre ca neam va fi momentul în care :
    a) presedintele tarii din acel moment va juca rolul de presedinte as cum e el specificat in fisa postului.
    b) cind primul-ministru va avea un doctorat (pe bune) in politica macro-economica guvernamentala si nu va intreba ca un timpit de cind s-a transferat Tinbergen de la Ajax.
    c) cind ministrul dezvoltarii va avea un doctorat (pe bune) in magementul riscului investitiilor si nu una(u) care nu stie altceva decit sa taie panglici la marginea unui bazin de inot / la buza pirtiei nou inagurat(a) din “absorbtii Europene”.
    .
    .
    .
    z) cind dreptul la exprimarea opiniei va fi intr-adevar respectat.

    As putea continua sa extind lista folosind la nevoie si alfabetul grecesc, ebraic, etc., dar nu are sens: eu cred ca daca incepem cit mai repede posibil cu punctele a), b) si c) atunci avem o sansa reala.

    La Multi Ani tuturor romanilor de acasa si din “afara”.

  19. Stiti care va fi orasul care va sarbatori primul in lume intrarea in noul an?
    Aradul,cu un avas de o zi,pt. a pastra traditia de 1 Decembrie.

  20. violet, nu stiu daca ai prins din transmisia
    A3, pe linga huo-urile aferente si un cherlăit
    din toti bojocii
    “domnu’ Basescu, domnu’ Basescu !”.
    ei inca exista printre noi si nu cred ca-i
    vei deosebi vreodata de noi, astialalti, pina
    cind ei nu incep sa se manifeste.
    lumea s-a dus sa asiste la parada, nu sa-l
    vada pe ha-ha sau pe nichipercea; s-au mai
    dus si pentru copiii lor.
    in rest multi dintre noi nu ne-am dus pentru
    ca avem un reflex pavlovian “din stomac” cind
    ii vedem pe cei 2, precum si pe restul gastii.

  21. ソリン , nu n-am prins “cherlăitul”. Ştiu că sunt printre noi. Erau şi la protestul din faţă de la CNA; n-am avut niciun dubiu asupra câtorva dintre ei.
    Dacă aş fi fost în Bucureşti, sigur nu aş fi mers la paradă, în proximitatea javrelor.

  22. De ce iubim romania? – intrebare care a capatat tot mai mult interes pe masura ce ne-am apropiat de 1 Decembrie.

    O alta intrebare usor nepotrivita din punctul meu de vedere: Esti mandru ca esti roman?

    La aceasta intrebare se raspunde de cele mai multe ori cu “nu” si uneori cu “da”. E greu insa ca cel caruia i se pune aceasta intrebare sa si

    argumenteze un eventual raspuns afirmativ.

    Daca spui: “sunt mandru ca sunt roman pentru ca…”, risti sa fii considerat patetic, (…)

  23. e asa departe visul asta ca se va indrepta ceva in tara ca pina si luminita de la capatul tunelului se va fi stins de mult. vorba lu’ Badea, sa speram si noi alaturi de mai marii conducatori, daca tot nu facem alceva. si sa ne uitam in gura lor sa vedem ce-or mai spune. inca un an irosit in lungul sir.

  24. Tuturor La multi ani!
    Nu stiu daca A3 face bine Romaniei, dar mie imi faceti mult bine. Va multumeste din ficati un om chinuit de mizerie si ipocrizie.

  25. Pentru toti romanii verzi ce-si simt
    pipota pleznind in ei de mindrie, le
    recomand sa vizioneze intreaga emisiune
    magistrala a Danei Grecu de azi cu
    maestrii Valentin Stan si Madalin Voicu !

  26. Domnu’ Ciutacu, v-am mai spus acum ceva timp ca sunt dispus sa fac pariu ca PDL va castiga alegerile. Dupa ziua de azi, cand fratele meu a fost la un pas sa fie linsat, chiar a primit si o palma, pentru ca l-a fluierat pe Basescu, sunt dispus sa imi pun si viata in joc pentru faptul ca basisti castiga detasat alegerile. Cu respect

  27. @ ソリン ,, pina
    cind ei nu incep sa se manifeste,, si ce se mai manifesta…pupa mana ca milogii boierului care le-a azvarlit ceva resturi de fasole in piata publica se bat pe sarmalele aruncate de preoti pe la diferite moaste se imbulzesc la gura camionului din care li se arunca peste congelat si galeti din plastic,fac cozi in strada la sacosele electorale. Milogilor vedeti ca a dat un dineu Boier Basescu in seara asta inghesuiti-va ca vi se vor arunca resturile de la ospat si nu uitati sa dati din coada in timp ce ii pupati mana si daca nu va saturati vedeti ca a bagat marfa la ghena de la cotroceni!

  28. @violet: nici eu n-am prins din prima pupatul
    de catre cucoana aia a miinii drepte a lui
    ha-ha; stomacul meu refuza sa creada; btw:
    la CNA mustea de “baieti” si de “anarhisti de
    meserie”; nu cred c-ai avut ochi pentru toti.

    @dorubr: cica ar fi mai multe feluri de milogi:
    a) pupatorii (de orice) & primitorii & mesenii
    ad-hoc sint cei mai vizibili (i-am pus “la pachet”
    pentru ca nu e o delimitare clara a sub-speciilor
    respective) – ii intilnesti in orice colt al
    patriei unde e o biserica cu moaste, colt de
    parc cu gratar de mici de partid, ori fundatura
    de strada de cartier cu camion frigorific cu
    peste putrezit recongelat impartit cu darnicie,
    urmeaza b) “discount-istii” – ei nu-s asa de
    raspinditi geografic, ci tin in principal de
    arealurile in care predomina parcarile si
    caruturile cu fisa de 50 de bani, iar la final
    urmeaza c) suporterii de profesie, care sint
    inserati la mitinguri, si care par civili.

  29. The text remains the same.
    Dar, şi ei!
    Nimic nu-i va schimba!
    Doar, SCHIMBAREA!
    Şi-aia, musai, să vină!

  30. Sint mindru ca sint roman!Nu ca altii,iti da de inteles vocea patriotului national! Bine dom’le,dar cum te manifesti,ce te certifica sa fii tu asa mindru?Si,intotdeauna cei ce afirma asta o fac cu un soi de superioritate,isi umfla pieptii si ridica barbia la tine,incercind sa miroase vreo urma de indoiala in ochii tai!Daca te pune dracu’ sa arati cumva ca nu aderi cu toata fiinta la invirtosarea babuinului,esti pe loc suspect;ori nu esti roman,chiar esti banuit ca ai fi udmr-ist,ori tradator.Nu mai conteaza ca omul nostru nu prea isi plateste darile,mai trage o returnare de tva ilicita,ca a adus masini de afara pe fundatie umanitara,ca a fentat armata cum va fenta si razboiul,daca doamne fereste se va intimpla!Lacrimeaza la intonarea imnului de catre Marcel Pavel,scoate mina din chiloti si-o tine la inima,ca asa a vazut el la meci!
    Curve cu himenul peticit(pardon,reconstructie plastica pt.cei cu mate fine)!

  31. Aia care s-au aplecat sa-i pupe mana bravului carmaci or fi fost angajati ai primariei sectorului 2 (de la salubritate, probabil), asa ca sa nu-i judecam prea aspru, cata vreme n-am simtit pe pielea noastra cum e sa lucrezi pentru unicul primar din lumea civilizata care – acum, in secolul 21, in fata camerelor de televiziune – le aplica pedepse corporale angajatilor care l-au suparat… 🙂

  32. “….începutul vindecării noastre ca neam va fi momentul în care liderii (politici, de opinie etc) vor face bine ceea ce fac fără să fie loviţi de impresii mesianice despre propriile prestaţii.”

    Câtă dreptate aveţi.
    Totuşi, vă înşelaţi într-o privinţă, Imperatoare:care lideri?
    Le-am ascultat miorlăielile de la Cluj şi mi-a venit a da cu teveu’ de pământ. Ăştia-s liderii noştrii? Ăia care să ne însufleţească şi să ne pună în mişcare?! Dacă Ponta în loc de a-l pupa în dos pe Rus, ar fi promis că, toţi baronii care ne-au adus la disperare şi i-au făcut pe 5 milioane să aleagă alternativa, vor fi controlaţi la sânge (de ANI, DNA şi ce-o mai fi 😉 ) pentru a afla cum fras bugetari fiind s-or ales cu aşa averi, ar fi fost mai entuziasmant. Hoţi ăştia, hai să-i schimbăm! Cu cine? Cu hoţii dinaintea lor? Şi de-ar promite, tot nu l-aş crede. De câte ori a spus el “niciodată” (nu vom intra în alianţă cu pedeleul, nu voi risca preşedendia Senatului…nu voi…) şi totuşi le-a făcut pe toate. Cu regret, oricât s-ar scrie în sondaje, nu vor câştiga alegerile doar (vorba lui M Badea) stând şi puţind în speranţa că, românii vor da buzna să-i aducă la putere. Pe cine pleacă îmn luptă opoziţia? Cu foştii baroni? Să iasă în faţă cu oameni cinstiţi, inteligenţi, alţii decât cei de care ne este la fel de scârbă ca şi de cei din actuala putere.

    LA MULŢI ANI,România! Să nu ne pierdem în neant. 😉

  33. bun articolul, cam asa ceva am scris si eu pe fb ca m-am saturat an de an de ziua nationala sa vad roamanii nostrii cum isi rup hainele de p[e ei pt un blid cu fasole sau sarmale si dau pe gat tuica fiarta, ba am vwazut ieri si m-am oripilat cum o femeie in varsta a dat sa ii pupe mana lui basescu, si urlau ca tampitii ca ii multumesc primarului sau lui basescu, doamne inebunesc cand vad asa ceva.Fratilor treziti-va ca nimeni nu va da de pomana, au nevoie de votul vostru.M-as fi asdteptat sa fie mult mai mult huiduiti si injurati, eu nu particip la parada pentru ca sincer o vad ca pe o zi de facut curatenie generala, oricum mi-a lasat un gust amar si fetita aceea cu tata PSD ist care nu a fost lasata sa defileze pe cal din cauza ca tatal e in opozitie.Si eu sunt mandra de originile mele, de stramosii, de bunici si de parintii mei simplii care mi-au dat o educatie buna si exact ca cineva care scria mai sus, cum sa plec fara a trece pe la mormantul lor din cand in cand si a aprinde o lumanare.Scuze ca am scris atat. stima dana

  34. @bond-escu
    ii poti numi romani adevarati pe cei care nu au mai lasat acea fetita de noua ani sa participe la parada militara,dupa ce s-a pregatit un an?
    este traumatizant ceea ce i s-a intamplat fetitei.
    rusine celor care i-a spulberat visul unui copil.
    cuvantul “yala”este sau nu cuvant romanesc?

  35. Yala o fi cuvint romanesc,mai greu e cu “rusine celor care I-A spulberat visul”.

  36. Salut Victor!

    Imi pare rau, dar de data asta nu sunt de aceeasi parere cu tine… Sau, ma rog, nu in totalitate… Ai scris, mai sus, ca “începutul vindecării noastre ca neam va fi momentul în care liderii (politici, de opinie etc) vor face bine ceea ce fac fără să fie loviţi de impresii mesianice despre propriile prestaţii.”

    Eu cred ca inceputul vindecarii noastre de neam trebuie sa vina de jos in sus, nu de sus in jos… FIECARE dintre noi trebuie sa fie initiatorul acestei vindecari. In momentul in care modul de abordare, mentalitatea, valorile si gradul de implicare a oamenilor se vor schimba, atunci vom asista, cu adevarat, la inceputul vindecarii noastre ca neam. Iar in momentul in care majoritatea romanilor vor indeplini standardele minime de calitate, atunci clasa politica si liderii de opinie vor fi fundamental diferiti de cei din ultimii n zeci de ani.

    Dar nici asa nu suna bine, pentru ca, pentru a te vindeca, trebuie sa fii mai intai bolnav, (ceea ce implica, in mod logic, ca inainte ai fost sanatos)… Ori, in cazul nostru, acest lucru NU este valabil. Romanii nu au fost NICIODATA altfel. Romanii, nu au avut niciodata ca tinta nota 10. S-au multumit, intotdeauna, sa nu ramana corigenti… Exista nenumarate exemple, in toata istoria (reala) a romanilor, care intaresc cele spuse de mine. Sunt absolut sigur, de pilda, ca marinarul ar fi fost un adversar serios pentru Agamita Dandanache… Mult mai serios decat Catavencu…

    Sa fim intelesi, insa, ca vorbesc exclusiv despre majoritatea romanilor, nu despre fericitele exceptii (care, din pacate, intaresc regula). Exista multi oameni de soi in Romania, cu o gandire corecta, neviciata, cu viziune, cu atitudine, cu coloana vertebrala, cu inteligenta fructificata, cu un grad superior de instruire, cu un potential extraordinar si cu alte multe calitati remarcabile. Dar pana in momentul in care ecartul dintre majoritate si exceptii nu se va micsora, in sens pozitiv, nu ne putem astepta ca reprezentantii majoritatii sa fie oameni de calitate…

    Tu si inca alti cativa ca tine sunteti niste aisberguri intr-o mare de prostie, de stupiditate, de lasitate, de mediocritate, de orizonturi inguste, de tinte joase, de lipsa cronica de vointa, de rautate, de invidie, de parvenire, de betivi, de curve si de hoti…

    De aceea n-am inteles niciodata, cu adevarat, sensul versurilor din “Desteapta-te romane!”… Ca sa te destepti trebuie sa fii adormit, ceea ce inseamna, automat, ca ai fost destept candva… Iar aici, la ultima parte, am serioase dubii… Poate doar niste tresariri firave si cumplit de izolate… In rest, un somn dulce si presarat cu vise, in cea mai crunta mizerie…

  37. @bond-escu
    cei ca tine mereu gasesc ceva de comentat.cat
    “branconaj si succesuri”se afla in functii atat de inalte, permitem si mie sa fac dezacorduri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    hai pa!

  38. @Bubulea: nu esti obligat sa accepti sa fii
    folosit pe post de scrumiera; eu ii spuneam
    aluia fie sa nu se apropie, fie ca am o boala
    de piele, fie aruncam tigara la gunoi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.