Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Cu furculiţa-n coaste, că-n ochi nu-i loc

Cu furculiţa-n coaste, că-n ochi nu-i loc

Unul dintre obiceiurile sădite şi udate în cei trei ani şi jumătate ale acestui blog e răspunsul periodic, constant (şi instant, pe cât se poate) la întrebările celor care citesc şi postează. Au trecut vara şi concediile, am renunţat la colaborarea cu Antena 2, am oficializat-o pe cea cu Antena 3, am dat drumul emisiunii în noul format, debutul a fost peste orice aşteptări, îmi place să sper că, într-un final, ambele părţi vor ieşi câştigate din afacerea asta. Acum cred că pot să respir un pic, să-mi trag sufletul. Deci dau drumul încă unui online de 24 de ceasuri, ca de obicei, politico-profesional (viaţa n-am de gând s-o pun pe tarabă), cu voi. Go!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

153 thoughts on “Cu furculiţa-n coaste, că-n ochi nu-i loc

  1. @alex: am raspuns mai sus. nu ma impresioneaza deloc. fiindca primele-s ieftine si fac rating, spre deosebire de celelalte. ratingul inseamna bani, banii inseamna salarii. pe mai multi ii intereseaza parerile lui Ghise decat parerile lui Moise, altfel nici el vreu laureat al Premiului Nobel pentru economie. eu ii doresc succes, dar, dupa parerea mea, se va ingropa adanc la TVR 2.

  2. Ma bag in vorba . Emisiunile lui Guran oricum erau urmarite doar de cei care erau interesati de subiecte economice , nu cred ca se punea problema unei audiente prea largi . Eu cred ca cei care il urmareau pe Antene il vor urmari si pe TVR (eu , cel putin , o voi face) . Pe segmentul lui , e de departe cel mai bun . Poate era mai bine daca trustul incerca sa-l pastreze . Acum , asta e .

  3. Ma bucur ca mi s-a implinit dorinta de-a va vedea la “sinteza”, in capul mesei, acolo unde locul va astepta de cand “maestrul” a intors-o ca la ploiesti si unde va potriviti manusa. Imi place noua “vorbe grele” si faptul ca a trecut pe antena 3, aici ii era locul, nu intre emisiuni cu fufe!
    In rest, ca sa zic, nu credeti ca marinaru’ are noroc si-n nenorocire?! Oricum, e de remarcat ca, dupa ani de asteptari, ca in poezia din tinerete, in sfarsit vine de la drum lung si o gaseste decedata, chestie care ar cam trebui sa-i puna pe ganduri talentul si inspiratia poetica! S-o odihneasca Cel de Sus pe sarmana femeie, pacat de bietele mame care nu stiu la ce dau nastere! Va salut,

  4. domnule Ciutacu, care sunt, din punctul dv de vedere, cartile copilariei, adolescentei, tineretii si ale maturitatii (de pana acum…) ?
    a senectutii nu va intreb, ca inca nu e cazul… multumesc. (un titlu sau doua mai importante pt dv, nu cate 10 exemple din fiecare…)

  5. @alex.dumitrascu: something like this
    @alien: ba da. si-l ajuta si televiziunile. are si Ponta dreptatea lui. da’ eu nu pot sa ma bucur la mort.
    @Vlad: am raspuns mai sus. n-am carti esentiale. orice carte citita e un castig

  6. am plecat la master in strainatate dupa trei ani de facultate in care mi-am dat seama ca ceea ce invat cu lehamite – si asta din cauza unui sistem care nu reuseste sa produca valori si care nu-ti mai aduce niciun fel de satisfactii (spirituale, culturale, economice) – n-o sa-mi foloseasca vreodata. dar nu ma plang, continui sa alerg bezmetic de la un job etudiant la altul si sa ma izbesc pieptis de toate soiurile de discriminare. pe cartea mea de identitate scrie Romania si uneori am impresia ca aplicatiile la stagii sau joburi ajung direct in spam tocmai din cauza asta! am inceput sa ne manifestam mai zgomotos, pe buna dreptate, nemultumirea impotriva nesimtirii si indiferentei celor care ne guverneaza, fara rezultate insa. Romania e putreda! si oamenii prea slabi!
    vreau sa cred insa ca entuziasmul unora, poate tineri, poate intorsi de la studii din strainatate, poate de un optimism exemplar, mai poate schimba ceva! ‘de-ai dracu si de inimosi’! …
    Succes cu emisiunea!

  7. Din cate inteleg de pe-aici, moise guran a plecat ( sau a fost indepartat?!?) si-mi pare rau, desi nu-s de meserie, urmaream emisiunile lui cand puteam, avea un talent de-a face inteligibile tot felul de chestii specific economice, se exprima usor si pe alocuri haios, pricepeam si ma ingrijoram. Inteleg ca acum va fi la tv2, bafta si bine ca nu a ramas pe drumuri, in timpurile astea nasoale!

  8. Daca au sa schimbe ceva au sa schimbe oamenii care isi mobileaza mintea cu idei si cunostiinte. Adica au ce sa-i dea de lucru mintii. Ca fara “material” nu e ratiune si fara ratiune e belea adica ceea ce se vede.
    Studiile nu se fac numai pentru a “aplica la job-uri”. Asta-i doar filozofia ‘generatiei pro” care a facut mult rau.
    Trebuie “mobila” solida intr-o specializare, care sa permita excelenta intr-o profesie(nu meserie cum zice generatia pro), dar si oarecare cultura clasica sa nu fii ciumete si monosilabic in conversatie, si sa nu traiesti cu ochelari de cal.
    Maestrul meu spiritual a avut studii de exceptie, rar intalnite pe meleagurile astea, a trait cea mai mare parte a vietii ca om de serviciu la scoala sau lucrator in constructii, si a murit fericit. Omu’ avea viata interioara. Si i-a schimbat pe multi.

  9. Ma bucur ca prezenta ta reda putina credibilitate si decenta unei A3 care se apropie tot mai mult de OTV (si ma tem ca o va depasi).

    In momentul asta e a doua emisiune la rand in care prezentatoarele postului vostru isi smulg parul din cap bocind-o pe mama lui TB si hohotind de mila ‘Presedintelui’. Ugh. Fac diabet. Badin semnala timid ca e exagerata mediatizarea, dar stoiceasca ii si dete una peste ceafa, cu aerul ala al ei de scolarita cu gulerasul scrobit.

    Ce suspendare? La orice referendum, acum, a fi votat cu 101% de masele largi, cu inima incalzita de emotie.

  10. Victore cine a dat drumu la bocitorile astea in direct la A3? A murit mama lui Basescu, ok, condoleante si gata…facem un cor de bocitori…?

  11. @Ioana S: sunt publici, de la Paunescu si Prigoana, pana la baronetii locali
    @andreea: eu zic ca stai (mai) bine acolo

  12. Ce pot sa spun ? ..
    Bafta in continuare, succes cu emisiunea .. si ma bucur ca nu ai adoptat forma cu scandal si 20 de invitati in acelasi timp..
    Si .. atat timp cat nu devi un lingau (scuze de expresie) o sa fi apreciat .. Si nu in ultimu rand …sanatate ca sa poti sa faci in continuare ce faci si acum 🙂

  13. scurt:
    1.crin antonescu, a devenit cel mai mare dusman al opozitiei: continua atacurile tembele la adresa psd-ului, iar mai nou si la nastase?!!!se considera cel mai tare politician asa cum incearca antena 3 sa-l promoveze?
    2. asist cu stupoare de la ora 15 1/2 cum o moarte banala, fie ea si a mamei lui base, pe langa trgedia normala in familia respectiva, e transformata la cele 2 televiziuni de stiri intr-o tragedie nationala! au murit oameni de o mare valoare in tara asta, oameni care au contat in dezvoltarea acestei tari si nu au avut parte de atata show mediatic, transformat intr-o tragedie greceasca. mai e putin si o sa plangeti pe umarul lui base si o sa o transformati pe biata femeie in erou national ca a dat nastere acestui titan al tariii! si va rog sa-i transmiteti colegei alina petreanu ca a devenit chiar ridicola balbaindu-se intruna cat a transmis aceasta stire!

  14. Vă felicit pentru emisiunea dvs. de la Antena 3!V-aș întreba dacă v-ați abținut să nu reacționați, așa cum s-ar fi cuvenit, la aroganța și insolența d-lui Ponta sau chiar nu v-a deranjat atitudinea domniei-sale? Pe mine, personal, m-a impresionat în mod neplăcut prestația lui în cadrul emisiunii și văd că multă lume a remarcat schimbarea în rău care a survenit după alegerea domniei-sale la cărma celui mai mare partid din .ro. „Cum comentați?”

  15. 1) Daca vi s-ar propune 1 milion de euro pentru a fi invitatul permanent al emisiunii “100%” cu R. Turcescu ati accepta?
    2) Daca l-ati avea invitat in emisiunea dvs. pe CTP cu tema – “Omul si jurnalistul CTP” ce intrebare esentiala i-ati adresa?
    3) Considerati ca ati obtinut in viata tot ceea ce v-ati dorit? Va lipseste ceva anume?

  16. credeti ca d-l basescu va profita de pierderea regretabila suferita azi? nu neaparat direct, dar prin acoliti.

  17. Care e urmatorul invitat al emisiunii?Daca ai fi fortat de imprejurari sa renunti la jurnalism,ce ai alege in schimb sa faci in continuare?(asta prin reducere la absurd,ipotetic vorbind)Si condoleante familiei Basescu!Unele reactii ale unor jurnalisti sunt de prost gust.Dar e problema lor.Cum isi gestioneaza situatia familiala presedintele,in momentul acesta,e doar o chestiune ce il priveste,cred eu.Tine de intimitate si ar trebui respectata totusi.

  18. pe cand si o emisiune cu valorile romanesti din diaspora? Pe aici suntem o droaie, multi cu performante notabile pentru comunitate si care NU am votat basei… sau mai bine zis nu am votat deloc. Hint…ce-ar fi sa iei un interviu cu Calin Rovinescu, CEO Air Canada…ar fi interesant de vazut vorbe grele si cu grei…sigur o sa-mi spui ca nu fac rating, nimeni nu il cunoaste…la tv doar mizeriile si limax-shii dau bine pe sticla, reteta Cristoiu din anii 90. In fine aberez…uita… (PS suntem fosti colegi de Poli…pe vremea cand aveam par pe cap hihi acum e shiny)

  19. O sa ne tii si pe noi la curent cu numele alora 100 de tineri antreprenori care ,,ii iau banii cu Boc”? Milionu ala de la mama si de la tata, sunt curioasa in buzunarul cui ajung

  20. @Cristina: daca-i aflu, da, ca nu-mi face confidente
    @Dan din Canada: pe candva 🙂
    @Irina: ar fi culmea sa vi-l spun inainte sa confirme. sper sa nu fiu nevoit
    @beep: inclin sa cred ca da
    @roxana: 1. depinde ce-ar trebui sa fac de banii aia. 2. nu-mi trece nici una acum prin cap. 3. nu. da
    @Bogdanel: n-am nici unul. e grav?
    @GEORGIANA P: m-am abtinut si punct. fiecare-i stapan pe atitudinile lui.
    @fise: 1. eu trebuie sa fiu de acord sau ce sa fac? ai alaturat o constatare cu niste pareri de-ale tale si cu o intrebare pentru Crin. 2. chiar daca in esenta ai dreptate, nu-s secretara Alinei Petrescu (nu Petreanu)

  21. Cu mentiunea ca nu am citit toate comentariile , v-as ruga sa-mi spuneti daca ati avut vreo clipa tentatia de a pleca spre otv .

  22. Da-mi o parere despre cartea Dinastia Sunderland Beauclair de Vintila Corbul, in caz ca ai citit-o. Daca nu ti-o recomand cu caldura.

  23. Cand il vei avea ca invitat pe Rabbi in emisiune? Vreau sa va vad stand la taclale pentru ca ori de cate ori vine se intampla ceva! Ultima oara cred ca-si daduse nu stiu ce antenor demisia! 🙂

  24. Salut Victore ! am si eu o curiozitate, stii ca se zice a tunat si i-a adunat, imi face placere cand va vad in acelasi studio pe tine , Gadea , Badea etc, baieti tineri si destepti, sunt curios daca relatia voastra e strict profesionala sau sunteti si prieteni inafara grilei antena 3? mersi

  25. Domnule Ciutacu,credeti ca un puci anti Iliescu si nastase l-ar ajuta pe Ponta in drumul spre Cotroceni 2014?
    Mitica Dragomir crede ca Dinamo poate retrograda!Riscam cu adevarat cosmarul asta ?Mergeti la dinamo-steaua?
    Daca s-ar lista Dinamo la bursa ati deveni shareholder?
    Il vedeti pe sorin oprescu in PNL asa cum s-a zvonit la un moment dat?
    Cine castiga titlul in formula 1 in 2010?
    Daca vine intr-o zi M Tuca si va spune:,,Victore ,Cristoiu se intoarce la JN!,,Cum ati reactiona?

  26. Io nu vă-ntreb nimic! Vă descopăr pe zi ce trece şi tot mă surprindeţi (de cele mai multe ori, nu totdeauna) plăcut. Aşa că, multă sănătate şi să vă iasă totul după pofta inimii!

  27. De ce ziaristii au preluat urmatoarele clisee și nu le (ne) lasă:

    1. Absorbția fondurilor comunitare
    2. Bani europeni

    și nu

    1′. Oportunitatea și/sau impactul folosirii fondurilor comunitare
    2′. Banii cetățenilor europeni?

    Ți-ar folosi o listă de asemenea expresii de înlocuit în cursul discuțiilor de talk-show?
    Ce mutră crezi că ar face mulți politicieni când ai insista să răspundă la întrebări cu astfel de clisee înlocuite?

  28. m-ar interesa parerea ta neprotocolara despre “sinteza zilei”, cat bine si cat rau i-a facut pana cum presedintelui.

  29. Care este dupa parerea dvs. ,cea mai inteligenta blonda din PD-L ?
    Dar cea mai saraca in neuroni ?

  30. Sa reamintesc ce cred eu:
    Basescu urmareste o chestie. Dupa ce termina mandatul de presedinte sa devina PRIM MINISTRU ca sa poata conduce in continuare (asa cum a facut Putin in Russia).
    Pentru asta trebuie sa promoveze pe cineva pentru functia de presedinte. Pe cine oare? Pe cine?

    Ce ma amuza acum este discursul lui BOC:
    -“Chiar daca era crestere economica,Tariceanu nu trebuia sa mareasca pensiile si salariile ca de-aia suntem in criza acum!”
    In schimb el (Boc) ne promite, chiar daca suntem in gaura, ca de la anul se vor mari salariile.

    M-am saturat sa ma ia Boc de prost!

  31. 1.Victor, aş vrea să ştiu opinia ta despre Ponta. Mie îmi place de el, fiindcă, cel puţin în plan imagologic, reuşeşte să mişte ceva şi în partea ideologică a PSD-ului, care devenise în timpul lui Geoană un fel de Rusia Unită (un partid fără identitate doctrinară, dar plin de retorică populistă).
    L-ai putea vota, presupunând că n-ai avea încotro şi ar trebui să mergi la urne, pe Ponta preşedinte? sau ai putea să votezi PSD-ul ca Ponta să ajungă premier?

    2. Nu mai pot cu postacii portocalii. Cum deschizi un forum sau un ziar electronic, cum dai peste 5-6 pedelei undercover. Când dracu scăpăm d-ăştia ? Cât timp şi câţi bani mai are clica lui Băsescu bani şi interes să-i plătească ?

  32. Salut Victor, felicitari pt noul format, ma bucur sa vad garnitura de varf a antenei 3 intrgita odata cu aparita ta in mod constant.
    doresc sa te felicit pt toata cariera ta de jurnalist si sper sa ma bucur de talentul tau cat mai mult timp in presa si la tv.

  33. Umbla vorba-n piata ca Ciutacu nu s-a ras pe fata,
    Ca totul e sare si paine, insa toti romanii stau pe vine,
    Cei 3 V bat dintr-o parte, Basescu-i aici, ma-sa-i departe…
    Opozitia nu mai plange, nici poporul nu mai tace,
    Cine-i vechi de meserie, dar nou la A3 gazetarie?
    Ciutacu-i aici, placut ca de la prima aparitie
    Si-n veci sa dainuie mintea lui, a sa traditie!

  34. Buna seara d-le Ciutacu,

    Eu nu am acum intrebari.Va spun doar atat:sa aveti grija de cariera ,de Dvs.si de familie.

    Va doresc numai bine,cu deosebit respect,
    Ioanap

  35. Am câteva întrebări

    1. Cam care ar mai fi ponderea “clasei politice” în ceea ce priveşte deciziile care privesc problemele ţării (în condiţiile în care fmi, banca mondială şi uie ne cam fac agenda)?

    2. Ceea ce înseamnă azi “politică românească” se poate împărţi în terminologie de sectă derivată din PCR -FSN … (PPE a acceptat secta portocalie ca parteneriat politic din interes procentual? iar socilaiştii uie au acceptat pesedeii după ce l au prădat pe Cunescu), ereditate de eşalon 2 -3 şi 4 şi sortit defuncte încercări ale subzisteţei prin disidenţă (cazul PNŢCD)?

    3. Ce părere aveţi despre e:România, sau biometrie, tinde spre Brazil sau 1984 sau minunata lume nouă(în condiţiile în care marinelu o refuzat un referendum naţional solicitat prin vocea Părintelui Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă despre această “securistare” a românilor pentru care s au strâns semnăturile necesare)?

    4. Oare de ce s au tipărit cartele de raţionalizare a hranei în zona Braşovului?

    5. Cam în ce procent ştirile care ni se servesc, disputele şi emisiunile politico-financiaro-civice sunt reale şi cam în ce procent sunt doar manipulări de distragere de la subversiunile “clasei politice”, tăcerile BOR, birul, exilul şi robia ce ni se săvârşesc?

    Vă rog să mi iertaţi lipsa de măsură şi poate ludicul dinspre interogativ.

    Doamne, Ajută!

  36. Domnule Victor Ciutacu!
    Sincer, nu prea imi place de dumneavoastra, nu avem afinitati elective prea multe, nu sunt un tupeist, asa cum sunteti dumneavoastra.
    Dar va vad la locul portivit ca jurnalist, banuiesc ca munciti/munceati ca robul la ziar, va vad in stare sa luptati pentru ceva…
    Domnule, cum il suportati si dumneavoastra, si Mircea Badea (care imi pare un tanar incapatanat), si profesorul Stan (genial, ;i profesorul Teodorescu pe acest Gadea? Este monoverb, nonideatic, sectar… Eu cred ca Gadea ii face capital electoral gras lui Basescu (si nu-mi trebuie cine stie ce creier sa inteleg asta). Va rog, macar lamuriti-ma printr-un mesaj privat, daca e asa mare mister. Va asigur ca sunt un profesoras frustrat – martelat – la 36 de ani fara copil pentru ca nu vreau sa-l am asistat social de parintii mei la nivel liminar (pentru o clipa m-am simtit vizat cand ati vorbit de comentatori fomisti adineauri), nu un postac basist.

  37. 1. Cum crezi ca o sa arate Romania cu Udrea presedinte???( este foarte probabil ce-i drept)
    2. O sa supraietuiasca Base fara ma-sa??? sau o sa arunce vina pe noi?? si o sa ne calce si mai mult in picioare??

  38. o s-o inviti in emisiune pe Maria Vlas?
    …mi-ar placea sa aud nu atat raspunsurile la intrebari, cat intrebarile.

  39. Un talk-show live, cu public, in mers, al dumneavoastra si al colegilor de la Antena3 (in formatul celui facut intr-o vreme de dl.Hurezeanu) de la Palatul Cotroceni la Palatul Victoria ar fi exceptional! Cursa Palatelor 😀 S-ar imbina perfect cu o noua editie a Miscarii Anti-Stat al lui Mircea Badea. 😀 Numai bine in toate!

  40. Victore,
    Iti pun o intrebare la care daca sti raspunsul,vei deveni, categoric, mai mult genial decat …arogant. Eu, adica, STUPID PEOPLE, ce sansa am sa ma dezmeticesc, sau macar sa-mi revin, in aceasta tara?

  41. Intrebarile sunt cu crezi ca da sau nu, nu e nevoie sa bagi mana in foc pentru ceva anume:
    1. Dupa smecheriile cu referendumurile lui Basescu (cel cu cei 322 si asta cu parlamentul unicameral), care crezi ca va fi subiectul urmatorului referendum initiat de tiran?
    2. Crezi ca vom fi vreodata atat de disperati, umiliti, prostiti de un partid si de un presedinte sau o sa ne invatam lectia?
    3. Crezi ca Elena Basescu va mai fi peste 10 ani in politica?
    4. Crezi ca PRM va intra in parlament dupa urmatoarele alegeri?
    5. Crezi ca Dan Diaconescu e destul de naiv sau ambitios sa vrea sa devina presedinte sau doar vrea sa se bage in seama pentru audienta?
    6. Daca PSD sau PNL, cand vor fi la guvernare, se vor dovedi aceleasi partide defecte si vor semana prea mult cu PD-L-ul de astazi, vei mai continua cu jurnalismul?
    7. Ce mai face Teo Trandafir?

  42. a) Care sunt cei mai talentati 3 jurnalisti din presa scrisa (in afara de tine)?
    b) Numeste 3 politicieni romani din ultimii 20 de ani pe care ii respecti inca.
    c) Ce carte ii recomanzi lui Basescu sa citeasca dupa ce iese la pensie? (In afara de “Levantul”)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.