Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Cu furculiţa-n coaste, că-n ochi nu-i loc

Cu furculiţa-n coaste, că-n ochi nu-i loc

Unul dintre obiceiurile sădite şi udate în cei trei ani şi jumătate ale acestui blog e răspunsul periodic, constant (şi instant, pe cât se poate) la întrebările celor care citesc şi postează. Au trecut vara şi concediile, am renunţat la colaborarea cu Antena 2, am oficializat-o pe cea cu Antena 3, am dat drumul emisiunii în noul format, debutul a fost peste orice aşteptări, îmi place să sper că, într-un final, ambele părţi vor ieşi câştigate din afacerea asta. Acum cred că pot să respir un pic, să-mi trag sufletul. Deci dau drumul încă unui online de 24 de ceasuri, ca de obicei, politico-profesional (viaţa n-am de gând s-o pun pe tarabă), cu voi. Go!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

153 thoughts on “Cu furculiţa-n coaste, că-n ochi nu-i loc

  1. 3. De ce Protv-ul nu a mai fost atat de interesat de politica precum in 1996?
    4. Crezi ca Dan Diaconescu e destul de naiv sau ambitios sa isi doreasca sa fie presedinte sau vrea doar sa se bage in seama pentru audienta?

  2. Sunt fascinat de observatiile atat de pertinente ale dlui B Teodorescu asupra psihologiei maselor, incat salivez mental in sufrageria mea si, deseori, ma intreb: nu vrea sau nu are ocazia de a veni mai des in emisiuni? Deci, crezi ca ar fi oportuna prezenta dlui Teodorescu in emisiunea ta, sa zicem, o data la luna? Un fel de Tanase cu Dinescu, dar la un nivel mult mai inalt? Eu nu ma satur ascultandu-l… In alta ordine de idei, dl Teodorescu este acel domn Bogdan Teodorescu, autorul manualelor de istorie de la inceputul anilor ’90? Am cautat, dar nu am gasit ceva in sensul asta, desi varsta nu-l recomanda supozitiei mele…

  3. Sunt oameni care, in conjuncturi speciale, te pod domina intelectual, iti pot scoate la iveala goluri in “cultura generala” pe care nu le-ai astupat la timp. Ai intalnit, in vreuna din emisiunile pe care le moderezi si, de cele mai multe ori, le conduci un astfel de om? Un om in fata caruia sa eziti in a-i pune o intrebare incomoda? Pentru a-ti releva mai bine tabloul, am considerat intotdeauna ca, in cazul in care sansa imi harazea sa am un dialog cu dl Paler, greutatea personalitatii lui m-ar fi amutit.

  4. @Cosmin Coman: nu vrea (sau nu poate) sa apara mai des. am incercat ceva de genu’, dar are un program imposibil pentru permanentizare. n-am intalnit complexul ala. cu Paler n-am fost in nici o emisiune. am mai avut senzatii coplesitoare, da’ mi-e greu sa ma concentrez acum. sper ca dimineata am raspunsul.
    @florin dia: are o minte prea complicata pentru mine. habar n-am ce va face Eba peste 10 ani. CTP, Lelia Munteanu, Adrian Cercelescu. Oprescu, Ponta, Antonescu. Aventurile lui Habarnam. tu faci interogatoriu, nu pui o intebare-doua.
    @stupid people: aproape nici una
    @Ad Rem: poate
    @Loredana: 1. oribil 2. nu raspund. probabil ca va incerca sa foloseasca, asa e construit. sper sa nu scriu cu pacat.
    @cenusareasa: s-a raspuns
    @Chido: Ioanitoaia, Tolontan, Banciu, Naum (toti cu limitele lor)
    @Fanu: esti prea complex pentru mine
    @Valentin: amestecata. e posibil sa da, depinde de context si de cum evolueaza. ignora-i!
    @Ioana S: e ultima mea grija sa masor inteligenta blondelor pedeliste. da’, cu titlu de inventar, Udrea nu-i proasta.
    @ceapra: ne intelegem bine cu Mihai. aveti preconceptii.
    @brazvan: mai mult rau decat bine. daca nu era Sinteza, castiga cu minim 65%
    @FuXi: din comoditate, lipsa de pregatire si/sau din cauza de orizont limitat
    @iulian: Mihai si Mircea sunt prieteni si in afara. eu nu am, cu exceptia telefoanelor obisnuite, de rutina, relatii extraprofesionale cu ei.
    @cineva: care Rabbi?

  5. STIU CA AI ZIS CA NU NE POTI DIVULGA INVITATUL DE SAPTAMANA ASTA INAINTE SA CONFIRME DAR AS VREA SA STIU CAND IL VEI AVEA INVITAT PE CRIN ANTONESCU?

  6. Poate s-a mai pus intrebarea, nu am avut rabdarea sa citesc 105 commenturi.
    Stiu ca tu ai mai facut predictii din astea si ti-au cam iesit 😉
    Pana cand crezi ca mai sta PDL la guvernare? (sper ca raspunsul sa nu fie, “Cat e Base presedinte”) 🙂

    Stima !

  7. O completare. Acu` ma uitam in reluare la Sinteza Zilei, on-line. Autostrada Turda-Gilau nu era gata cand a deschis-o Berceanu.
    La 2 sapt. dupa deschiderea oficiala am fost pe ea si la 2 km de la intrare mi-a sarit un iepure in fata. Gardurile sau ce sunt alea de protectie de pe margine nu erau instalate. Deci, intradevar, Badea nu a pierdut nici un pariu, dar tupeul lui Berceanu a fost mare.

  8. Eu personal nu il regret pe Moise Guran, de obicei schimbam postul cand incepea el..Oi fi eu neinformata si nepregatita in domeniul economic, dar mi se parea ca predictiile lui erau cam departe de adevar si afirmatiile spuse in emisiune cam ciudate… sincer am ramas cu senzatia de joc duble din partea lui.
    Intrebarea mea ar fi in legatura cu dna Anca Florea, care facea revista presei.Stiti cumva de ce nu mai este la Antena 3?
    Multa bafta la noul format de emisiune. Pe cand o emisiune avand drept invitat pe dl Crin Antonescu? Sau pe Mircea Badea?

  9. Ce sanse sunt sa deschideti un post de radio bazat pe stiri,emisiuni cu subiecte politice,sociale,economice,invitati,sondaje,pareri ascultatori????????????????????????????????

  10. Domnule Ciutacu,
    Pe o scara de la 1 la 10 imi puteti spune cat de prieten sunteti cu domnul Ponta?(din emisiunea de vineri eu intelegeam ba ca sunteti f apropiati”mergem la un sprit dupa emisiune” ba foarte distanti)

  11. Victore esti bun.Acum mai trebuie sa aibe emisiuni de acest tip Bogdan Teodorescu si Victor Ciuvica si atunci celelalte TV-uri,B-uri,Realitati pot sa se duca “pentru ca sa se culce”. Incearca cu doi invitati pe care sa-i “zgindari” unul impotriva celuilalt.Cred ca o sa mearga.Bafta si salariu cit mai mare!

  12. Se tot spune ca au fost 5 mil. cei care l-au votat,crezi ca si-au invatat lectia acei care au pus botul si l-au votat fara sa se gandeasca la viitor?Se stie ca,cum iti asterni asa dormi(ca tot a intrat in campanie boc),crezi ca mai merge cu galeata,chilul de ulei si un pui zburatacit votul?Daca ar fi sa inviti o personalitate adevarata si l-ai fi vrut dar n-ai putut,care ar fi,din interior si exterior,una care cu adevarat are ce spune despre politica si politichie? Sunt intrebari poate prea simple dar ne invartim in jurul aceleiasi cozi pe care n-am reusit s-o taiem cand am avut ocazia,si trebuiesc bine intelese de cei care iau prea usor votul sau de cei care dorm in papusoi crezand ca altii le vor rezolva problemele neimplicandu-se, vot care este esential pentru o tara,chiar si-a noastra,ce se vrea democrata.

  13. Eu stau si ma gandesc daca nu esti cumva metisat cu un extraterestru.Fratioare ,tu dormi vreodata!???In rest esti un tip ok.Salutari!

  14. @milogucolateral: tocmai m-am trezit dupa un som de 7,5 h
    @14you: nu cred ca si-au invatat lectia. da, merge in continuare pe baza de spaga electorala. cam ce-am vrut am avut. incerc cu Tiriac (da-i cam fitos prin intermediari) si Vantu.
    @Diego: nu suntem prieteni, nu iesim, de regula, impreuna, chiar daca Ponta a venit la ziua mea. ne respectam si atat.
    @gabi oarga: infime spre zero
    @Denise: o sa vina si Crin, vedem noi cand. Badea? nu stiu…
    @Radu Hossu: sper ca maxim pana-n 2012
    @lavinia: cand o sa fie momentul si o sa coincida programele noastre

  15. Am si eu o intrebare… recunosc ca e cam tarzie dar sper sa capat raspunsul:
    Cum vezi tu faptul ca opozitia pleaca din Parlament ori de cate ori trebuie votata o lege importanta?
    Mi se pare cel putin ciudat modul asta de “lupta”…
    Adica, “lupti” plecand sau lupti votand impotriva??

  16. O intrebare: crezi ca esti un jurnalist corect, deontolog (sau crezi ca poti reprezenta un exemplu in profesia ta)? E o intrebare nevinovata, fara nici un pic de rautete sau directie.

    Multumesc.

  17. Victor, vreau sa fac o precizare, am vazut la multa lume inclusiv la tine ca intelegi gresit impozitul pe trepte. tu ai spus in emisiunea cu ponta ca daca un om are venit de 100 milioane, si impozitul dupa 100 de mil e 35% insemana ca ii ia taxe 35 milioane. GRESIT. impozit de 35% dupa 100 mil venit inseamna ca toate veniturile care depasesc 100 mil sunt impozitate. in trepte dupa cum a zis ponta o sa fie cam asa. primele 10 mil nu sunt impozitate, orice venit peste 10 mil pana la 45 mil e impozitat cu 15% parca (deci daca eu am 35 mil venit, atunci imi impoziteaza 25 mil cu 15% si 10 mil cu 0%) makes sense? Va rog aveti grija ca multa lume greseste aici si de asta e vazut asa de rau impozitul pe trepte.

  18. @Ciprian: nu-mi propun sa devin vreun exemplu, dar, ca sa-ti raspund la intrebare, modul riguros in care-mi fac meseria poate fi un exemplu. sensul cuvantului “deontologie” a fost denaturat, e greu sa mai discuti pe tema asta in Romania de azi.
    @alin: protestul prin parasirea salii, pentru neasigurarea cvorumului la vot, reprezinta o metoda de protest legitimata inainte de niste democratii mult mai functionale decat a noastra

  19. Am fost foarte curiosi (familia mea, vreo 4 oameni) cum va iesi emisiunea ta. Am stat la TV. Din pacate, ni s-a parut ca nu ti-ai lasat invitatul sa vorbeasca, intrerupandu-l in permanenta. Imi pare rau sa-ti transmit o parere negativa.

    Cireasa de pe tort au fost fragmentele din videoclipul cu moldoveanul mitralierist, prea putine ca sa inteleaga ceva un om care nu ti-a citit blog-ul.

    Poate pe viitor vei modera mai reusit… Oricum, apreciez blogul, editorialele tale din JN si prestatia ca invitat la Gadea. De fapt si interviurile de pe Antena 2 au fost reusite. Poate ca ti-ai luat prea in serios chestia cu “sunt un tip arogant” 🙂

  20. Antena 3 iar e cu ,,taraba,,in strada la miscarea de protest a profesorilor pai asa le-a venit astora ideea ca sa-i inchida…,,iote ba astia isi fac treaba bine din strada ia hai sa-i inchidem,,.

  21. Am o nedumerire mai la gradul doi : dat fiind ca Romania e o caterinca cap-coada chiar crezi ca faci jurnalism pe bune ? Nu, nu e un “atac”. Ce vreau sa spun e ca am impresia ca singurul mod de a aborda actualitatea este “à la Badea”. Altfel e un fel de sa ne facem ca nu tinem cont de haos si sa zicem ca undeva tot mai exista niste idei, doctrine, oameni “seriosi”. Or e sufient sa iesi din casa (ba chiar si sa nu iesi) ….

  22. 1. Si-au luat americanii mana de pe Base?
    2. Si-a achitat Omar H. ,,datoriile”?
    3. L-a facut Base pe Geoana cu ajutorul lui Vantu?
    4. E adevarat ca Base cu PDL-ul are garantat 32% in viitoarele alegeri?(de catre ,,echipele de campanie”)
    5. Care e urmatorul,dupa parerea ta, arestat pt 29 de zile?
    6. Are Dan Diaconescu forta sa ii asigure ceva procente lui base la alegeri?
    7. Isi rupe UDMR-ul gatul din aceasta asociere?
    8. Il mai vezi pe Vadim vreodata in vre-un calcul de putere?
    9.Al cui e Oprescu?
    10. Care e viitorul presedinte dupa parerea ta?

  23. Buna Victore, asa cum te ruga cineva mai sus si eu as vrea sa o inviti o data pe FJ, desi e atat de contestata de multi, mie imi place cum si ce scrie si datorita blogului ei, te am descoperit pe tine si imi pare rau ca nu te urmaresc mai de mult, o saptamana cat mai frumoasa si BAFTA in noul an la scoala baiatului tau.dana

  24. @CazarP: 1. am mari dubii, e argat constiincios. 2. asa pare. 3. e posibil, dar nu bag mana-n foc. 4. zau daca stiu. 5. spectaculos ar da Voiculescu, da-i cam greu. 6. la ora asta, nu, dar se lucreaza. 7. nu cred. 8. nu l-am vazut niciodata. 9. nu stiu. 10. zau daca stiu.
    @pasgloglo: fiecare cu stilul lui de a face meserie.
    @Dan: nu comentez gusturile oamenilor. cat despre impozitarea progresiva, am senzatia ca tu n-ai inteles.

  25. Omule, mai poti?
    Nu de alta, dar am obosit eu sa tot citesc si sa ma las nu pot…:)

  26. Impozitarea progresiva e aceeasi in toata europa ca sistem, adica cum am descris-o eu, (locuiesc in anglia deci stiu cum e aplicata aici). in fine, data viitoare cand il ai pe ponta invitat lasa-l sa zica cap coada cum ar urma sa arate impozitarea progresiva. pentru ca altfel daca e cum zici tu, ar inseamna ca unu care are venit de 98 de milioane ia in mana mai mult decat unu care are 102 milioane care nu pare deloc logic.

  27. @danny: spre deosebire de tine, fiindca nu locuiesc la Londra, iar la Bucuresti nu logica domina actiunea guvernamentala, eu am facut obiectul impozitarii progresive a guvernului PSD. si a fost exact asa cum am zis eu. cat despre Ponta, daca vrea sa vorbeasca neintrerupt, sa-si cumpere televiziune.
    @evi: au mari dificultati financiare

  28. locuiesc la Birmingham :)) nu m-am nascut parvenit ca sa-mi permit Londra :P. Oricum ar fii aplicat tot e mai normal decat impozitarea unica. Dar sa traim noi sanatosi sa ajungem sa scapam de ciuma portocalie, si apoi sa ne punem problema guvernelor PSD sau PNL, impozit unic sau progresiv…cu portocalele astea o sa ne ia si impozit pe aerul respirat.

  29. Salut, gena romaneasca este responsabila pentru tot ce se intampla in zilele noastre?

  30. Ce parere ai de ce s-a intamplat azi in parlament? Astia sunt dusi cu capu’,le fac ca oricum nu li se intampla nimic…iar poporu asteapta Craciunul cailor ca la pastele cailor… pastele masii!

  31. Mersi pt raspunsul la prima intrebare. As vrea sa te intreb de unde vine toata energia ta, ‘rautatea ‘ pe care o posezi, esti manat de nevoia linistii materiale a familiei tale sau ai trecut de etapa asta si asa esti tu in stare naturala ? mersi

  32. A fost o critica punctuala pentru emisiunea de vineri, in rest mi-a placut prestatia ta scris si TV. Sunt utile si criticile uneori, nu crezi? 🙂

    Nu ma refeream la un subiect anume (impozitarea progresiva), ci la dialog in sine, la comunicarea cu invitatul… Si nu sunt deloc fan Ponta. Nu stiu ce relevanta are tema discutiei asupra modului de a comunica; dar vorba ta, poate m-a depasit ce s-a intamplat acolo in direct 🙂

  33. @Dan: nu ma deranjeaza criticile, da’ nici nu face Ponta sumarul emisiunii mele
    @laurentiu: fiindca nu ma incurc cu clienti de doi lei
    @iulian: e naturala. nu-s nici lesinat de foame, nici ajuns. starea mea nu depinde de bani.
    @milogucolateral: greva parlamentara e cea mai buna varianta
    @Matrix: nu-s Mafalda, da’ probabil ca da, ca doar n-o fi aia sarbeasca de vina

  34. Atunci, consimți să spargi tu tradiția/năravul comodității? Ești pregătit și ai orizontul mai larg decât alții!

  35. Apropos de sosetele lui Funeriu,eu am ramas cam pe aceleasi ganduri ca si atunci cand l-am vazut pe Boc pe varfuri.Partea proasta este ca vis a vis de comportamentul astora ,a inceput sa intre in functiune instinctul de aparare(al nostru) ca sa nu ne dilim,si sa vedem decat,sau mai in clar,partea de ras,rasul curcilor.Crezi ca m-am dilit? Ori de vina e masonii de voi,ca ne influentati?Cred ca totusi,pixelu’ albastru

  36. Plecand de la raspunsul tau:”@Matrix: nu-s Mafalda, da’ probabil ca da, ca doar n-o fi aia sarbeasca de vina”…intreb si eu ca proasta: da’ Mafalda asta cine-a fost si ce se presupune ca stia? ca eu nu reusesc sa gasesc decat o printesa (despre care nu se vorbeste cum ca le-ar fi stiut pe toate) si un personaj de desene animate cu multe curiozitati si interes pt starea planetei… De unde vine expresia?

  37. Fiindca ai ocazia sa-i cunosti pe oamenii politici si nepolitici de azi , crezi ca este vreunul onest si capabil pentru a conduce tara asta ( bine )? Nu intreb care dar m-ar bucura raspunsul !

  38. lol a dumb question !
    cat fumezi pe zi ?
    si ce tigari ?
    vechile obiceiuri mor greu…
    ai incercat vreodata sa te lasi ;P?

  39. Imi place blogul tau si mai ales interactiunea care o ai cu internautii care te viziteaza. Succes in toate,

    Adi.

  40. Imi pare bine ca ramai pe pozitie.
    Am revenit de pe plaiuri cu guvernanti inteligenti unde criza nu si-a facut simtita prezenta prin scaderea veniturilor si cresterea taxelor.

  41. Ce parere ai despre intrarea lui Serghei in PP? Ati avut vreo discutie pe tema asta , in sensul , daca ti-a cerut parerea ?

  42. pe homepage-ul blogului tau e rubrica ‘ce imi place’ – linkuri catre alte bloguri. acolo apare blogul lui dan andronic. iti place sau e doar un ‘schimb de servicii’ intre tine si el? ma indoiesc sincer ca iti place.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.