Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cu 40% mai puţin, fără TRU şi Stelică

Cu 40% mai puţin, fără TRU şi Stelică

Multi ma-ntreaba la ce-s bune ratingurile astea (poza de mai sus e de aseara). Dincolo de faptul evident ca mai multe puncte de audienta inseamna mai multi bani, bataia din prime time pe rating implica si altceva: daca esti lider, esti si trend setter. Adica tu dai lumina. Faci agenda, iar concurenta incearca sa te depaseasca la aspiratie, vorba lu’ Micky Alexandrescu de la Formula 1, slavit fie-i numele-n veci.

Cand stai in siajul cuiva, partea nasoala, pe langa minusul de cascaval si de influenta, e ca esti nevoit sa-ti adaptezi si cheltuielile. Cum face, de-o buna bucata de vreme, Sorin Ovidiu Vantu. Si tai drastic, sa zicem cam 40%, incepand – premiera in istoria parintelui FNI – cu jupanimea. O s-o iau metodic, pe puncte, sa va fie mai usor la citirea ochiului.

– Veniturile stabarimii – directori, ajutori de directori si bagatori de foame – se reduc cu 40%. La fel si beneficiile extra.

– Neperformantii si daunatorii la imagine cu venituri mari sar din schema. Dupa Turcescu si Gheorghe, iese din joc din Stelica. Urmeaz la zar TRU, asteptat de multa vreme la rigola, sub pretextul ca implica ziarul fatis in campania electorala, da’ cu explicatia cinica “poate sa-ti plateasca si Anca Ciocu’ mic, din borduri, chiria la Londra”.

– Caracterele din media care n-au cartea de munca la Realitatea-Catavencu, dar incasau lunar direct de la SOV, au fost taiate de pe statele de plata si aduc inapoi masinile pe care le aveau in folosinta (plus cate ceva de prin casa)…

Partea nasoala e ca sufera si cei mici. Care-si fac treaba, majoritatea lor, cu profesionalism, constiinciozitate si pe bani de seminte pentru burjuii care se dau lezati de subita zgarcenie din strada Paris. Si care-s victime colaterale…

UPDATE: Ziarul cititorilor de elita se dezlantuie: topul ciocanelor, onor la Patapievici. Chiar, cititorii de elita fac sex? Da’ sex oral?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

41 thoughts on “Cu 40% mai puţin, fără TRU şi Stelică

  1. M-am uitat le emisiunea de aseară dar nu am rezistat, doar tu ce ai mai avut câteva tresăriri de obiectivitate, în rest l-aţi cam periat cum se cuvine pe Geoană, ce să mai, deontologie curată, boală grea semn că se ia şi nici campania n-a început.
    Altfel, poţi să fii mai explicit şi să spui de ce pleacă Stelian Tănase de la RTV?

  2. Shit Happens. E recesiune. Sa faca o greva generala cu aia pe care-i sustin laolalta.TRU sa dea acatiste ca poate-poate dupa alegeri ii zicem Excelenta Sa TRU 😉

  3. Bine,am inteles,dar voi nu luati nimic in plus?Ratingurile emisiunilor pot fi asociate si cu ratingurile politicienilor simpatizati sau invers proportional cu scaderea in sondaje a celor criticati?Mi-a placut aseara Geoana,e peste ceilalti 2 candidati oficiali la PM.Cred ca e timpul pentru politici de stanga!

  4. @aranburu: eu nu iau nimic, in general, de la Antena 3. contractul cu Antena 2 nu e conditionat nici de rating, nici de incasari.
    @dimitri: parca ne vandusem PNL-ului 🙂 deci pe medie stam bine. pentru ca ia 20.000/luna ca sa faca la realitatea rating ceva mai mic decat mine la Antena 2

  5. Buna amiaza la Tonomat
    Candva, un “nene” care s-a ocupat la vremea lui si de jurnalism scria:
    “Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi si noua toate;
    Ce e rau si ce e bine
    Tu te-ntreaba si socoate;
    Nu spera si nu ai teama,
    Ce e val ca valul trece;
    De te-ndeamna, de te cheama,
    Tu ramâi la toate rece……………….
    Cu un cântec de sirena,
    Lumea-ntinde lucii mreje;
    Ca sa schimbe-actorii-n scena,
    Te momeste în vârteje;
    Tu pe-alaturi te strecoara,
    Nu baga nici chiar de seama,
    Din cararea ta afara
    De te-ndeamna, de te cheama.
    De te-ating, sa feri în laturi,
    De hulesc, sa taci din gura;
    Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
    Daca stii a lor masura;
    Zica toti ce vor sa zica,
    Treaca-n lume cine-o trece;
    Ca sa nu-ndragesti nimica,
    Tu ramâi la toate rece.”
    Si, cand ma gandesc ca jurnalisti sau gazetari isi spuneau si Nae Ionescu, Ion Slavici, TUdor Vianu,Constantin Radulescu Motru, Mircea Vulcanescu, Octavian Paler si tot jurnalisti isi zic si alde Robert TUrcescu, Andrei Gheorghe, TRU, sau Stelica Tanase, te apuca batul.
    Cand te gandesti ca Romanica a fost reprezentata in lume de regele Ferdinand sau regele Carol iar acum in numele ei vorbeste Il Comandante, iti dai seama cata dreptate a avut “nea’ Viorel H” cand a zis “Eterna si fascinanta Romanie”.
    Salutare taica si noroc

  6. Si audientele de la Antena 2, postul ala unde emisiunea dv. incepe cand are chef dna. Corduneanu sa si-o termine pe a ei, pe cand? Sau aparatele alea din televizoare percep “Vorbe grele” ca pe o emisie de paraziti, cam ca atunci cand ploua afara si cade semnalul, si nu intregistreaza?

  7. @Adrian Bujenita: ati luat si voi, la Mc Cann, vreun cont de campanie PD-L si nu stiti cum sa anuntati? parca va plateau aia de la PSD. altfel, de ce nu retrageti voi, in semn de protest fata de emisiunea mea cu purici, spoturile pe care le indesati peste program la “Vorbe grele”?

  8. Cind am vazut mai sus 20000/luna, ca om cu salariu modest (in RON) ce sunt, m-au apucat frisoanele.
    Dar cind am vazut la reporter virtual ca e vorba de EURO am lesinat pur si simplu.
    Ce bine e sa ajungi tonomat pe euro, indiferent de ala care baga euroii !!!
    In numele tuturor “comentacilor“ de pe acest site si de pretutindeni indraznesc sa intreb si eu, poate ne ajuti cu ceva: cum te faci dom`ne tonomat ? E vreo facultate, ceva, te califici la locul de munca, e chestie de talent sau trebuie sa calci in ceva ca sa vina norocul si la tine ???

  9. Nu stiu cat sunt de adevarate aceste statistici si nici nu ma intereseaza.Cert este ca la emisiunea ta,La Sinteza zilei si In gura presei,se uita toti cei pe care ii cunosc.Si nu sunt putini!
    Mogul insa nu a …scos totul din voi!)))
    Se poate si mai bine.
    Apropo,pe cine ai invitat deseara?

  10. Nu ştiu dacă există cineva pe aici care să fi citit un rând scris de Stelian Tănase dar omul chiar se pricepe.
    Unul din puţinii intelectuali din România. Ca să ştie lumea nu de alta, Stelian Tănase a declarat că va părăsi definitiv România şi se va muta definitiv la Paris. Va renunţa complet la talk show. Are în schimb mai multe oferte de la televiziuni pentru a realiza filme documentare.
    Pentru unii ratingul nu este chiar aşa important.

  11. @dimitri: nu de sila pleaca, ci pentru ca i se incheie brusc contractul. altfel, Stelica e baiat decent, nu ca alti mitocani de pe acolo

  12. Faptul ca am IP de McCann (apropo, nu sunt chiar de acolo, de pe-aproape, de peste drum) nu are nicio legatura cu faptul ca n-ati dat nicodata audientele propriei emisiuni. Insa avand IP de McCann, stiu ca mai conteaza si calitatea audientei, nu numai marimea ei. Cam ca la OTV: degeaba se uita cateva milioane, daca tuturor le suiera vantul prin buzunzare. Vazand “calitatea” discutiilor” de la Antene, in special de la “Sinteza”, cu bale curgand si ochi iesiti din orbite, cred ca audienta dv. nu difera prea mult de cea a OTV.

  13. tu esti portocaliu rau. il iubesti sincer pe nea Traian. ceea ce nu-i rau. nici pentru el (ca inca mai are succes la prosti), nici pentru mine (care dau un aer democratic blogului publicandu-ti tampeniile de tip GDS). deci contam amandoi pe tine; si eu, si nea Traian. alegerile se catiga cu prostii. si traficul mare, care-i innebuneste pe bloggeri, se face la fel:)

  14. Pe tine te plateste Voiculescu. Si? Ce-ai vrut sa demonstrezi cu PSD, PD-L, etc.? Ca stii de unde a scris nenea Bujenita? Serios, nu vad legatura si nici ce relevanta au toate astea in ratingurile emisiunilor voastre. Si noroc cu spoturile alea “indesate” la tine in emisiune..spoturile aduc bani. Si tie, “genialule”…

  15. @Adrian Bujenita

    Aici ai pus degetul pe rana! Nu pot preciza cat esti prost si cat esti mincinos: oricine stie ca telespectatorii “Sintezei” sunt cei mai informati si avizati cetateni, si majoritatea sunt… intelectuali! Dar nu stii tu ce-i aia…!

    @Marian S

    Nu sunt mogul si nu-ti pot da sperante, dar asa, de curiozitate, cat vrei pe luna ca sa pupi pe baselu si pe pedelisti?
    Si esti sigur ca dupa aceea te vei putea privi in oglinda?

  16. Bun update ! Esenţial ! Să tremure fermoarul, ‘tu-i mama mă-sii de Ciomu.
    Da’ la ăia Terente era parte a culturii române, tare interesant. Acu’ în istoria culturii se intră cu prohabul descheiat şi cu ouăle bălăngănindu-se. Mişto aşa. Caraulă, caraulă, puneţi toţi mâna pe…

  17. Victore, prieteneste iti scriu, nu toti cititorii blogului tau sunt idioti. Te joci cu cuvinte mari (gen democratie) incercand sa ne dai impresia unui inalt nivel profesional si moral. Daca erai intr-adevar un profesionist cu coloana vertebrala dreapta nu te amestecai cu sleahta asta minunata intitulata “jurnalisti de Dambovita”. In aceasta situatie permite sa te facem cu ou si otet cand iesi la inaintare cu comentarii pretentioase ignorand propriile “defecte”. Aerul sictirit si superior pe care il etalezi in orice faci nu mai prosteste, esti si tu un alt produs sintetic al televiziunilor romanesti aservite diverselor interese, cand la unii cand la altii. Nu e nici o rusine, asa a fost mereu, e nevoie de menestrei si circari care sa sarute pios diverse posterioare in functie de directia si tipul vantului.

  18. Ce update important!
    Cititorii de elita fac sex de cel putin 2 ori pe zi… Dar poarta la ei 2-3 falusuri in permanenta. Inca nu sunt vizibile, caci nici unul nu e agatat de gat. Dar peste cateva zile vor fi purtate la mare cinste, pt ca vor constitui emblema electorala a “intelectualilor” portocalii:
    – Sus falusul! Traiasca falusul!

  19. @ lao tse:
    1. Sa pup pedelisti ? Vreau, nu vreau, am “pupat“ unul ca stau in Titan, daca intelegi ce vreau sa spun. Si o sa mai “pup“ unul ca o sa candideze pe aici unul mare si iese garantat chiar fara votul meu.
    2. Sa-l pup pe Basescu ? Depinde unde. In cur sub nici o forma, chiar daca ar fi sa ajung in TOP 500. Desi altfel ti se vede mutra intr-o oglinda de Murano, pusa in baia de 50 metri patrati din vila de 500 mp, descarcata de curind din gipan de sofer si badi`n`gard.
    Altfel chiar nu-mi explic de ce stau unii pe-aproape.
    Si inca ceva: daca nu esti mogul de ce te bagi ?

  20. @Bujenita: observ ca sunteti un fidel telespectator al Anmtenei 2, cunoasteti cand incep si cand se termina celelalte emisiuni.

  21. Bai frate da chestia asta cu audientele si trend settingul e dubioasa si iata si argumentele:

    1.Comparatia trebuie facuta intre “Sinteza zilei” si “Realitatea zilei” nu intre emisiuni in care apare Geoana sau Tariceanu si emisiuni in care se vorbeste de Service-uri auto si alte ANPC-uri.
    2.Comparatiile trebuie facut pe o perioada mai indelungata nu pe cateva exceptii.
    3.Daca e sa o luam dupa cifre, trend setter este Dan Diaconescu si Radu Moraru. Genial nu?
    4.Audienta e data de mai multi factori:e: forma emisiunii, tema emisiunii, realizatorul, gazda emisiunii, gazdele invitate etc. Faptul ca Dl. Ciutacu posteaza audientele unei emisiuni in care e invitat ca a 4-a, a 5-a si uneori chiar a 6-a roata la caruta e din punctul meu de vedere deplasat. Mai bine prezinta tiraje de la JN ca acolo e direct raspunzator si are si cu ce se lauda.

  22. Asa cum si dv. sunteti un fervent cititor si degraba varsator de comentarii pe Cotidianul.ro, pe Hotnews.ro si, in general, pe toate site-urile asa-numite “portocalii” si pe care se pare ca le urati sincer.

  23. Mama, ce de-a rasini p-aici! N-ai oxigen sa respiri de atata elita si telectuali! Da’ mai duceti-va, ba,’n-coace si-n colo, cu aerele voastre, ca n-a inceput jurnalismul si nici nu se sfarseste cu niste pupincuristi portocalii ca voi! Va doare adevarul?! Normal, pentru ca orice ati spune sau ati incerca sa faceti, realitatea este ca antenele sunt mult mai bune decat postul ala adormitor ca ceaiu’ de mac! Oricat de destepti si telectuali sunteti, n-aveti alte argumente decat mitocania si badarania, chestie la care semanati al naibii cu tatucul vostru, ala de va trage atele ca sa stiti incotro sa priviti si ce sa spuneti!

  24. @alien: Lasa tu rosu, portocaliu, galben ca aici e vorba de emisiuni si de audienta. Ia zi tu pana una alta unde-i mitocania si badarania.

  25. Patapievici este un factor inutil in ceea ce priveste cultura romaneasca. Daca as fi Patapievici m-as ascunde undeva intr-o pestera… Dar nu sunt el. Kool!

  26. Pai gandeam ca audienta se bazeaza tomnai pe culoare, ‘ceam ca e scazuta -audienta, de!- din cauza de portocaleu, care face rau deja la sanatate multor oameni cu scaun la cap! Restul e evident…

  27. cerea unu mai sus audientele de la B1(stiu suna bine:D),le cer si eu!
    Fratioare,ok,voi sunteti tari ne dam seama,ii bateti pe aia,bravo voua,da’ pe mine ma sperie cati se uita la PROstia aia a lu’ Sarbu…nush sa mor alceva decat filme proaste nu dau…la ce se uita lumea de au asa rating…la reclame?

  28. @alien: Cu riscul de a lua ban, esti idiot. Eu am spus ca audientele nu inseamna un colt de tabel si tu ai luat-o cu urmatoarele mizerii:

    1.jurnalismul si nici nu se sfarseste cu niste pupincuristi portocalii ca voi!
    2.Oricat de destepti si telectuali sunteti, n-aveti alte argumente decat mitocania si badarani.
    3.semanati al naibii cu tatucul vostru

    Citeste inca odata, poate iti dai seama cat esti de paralel cu subiectul.

  29. @iancu: la urmatoarea jignire iei ban, nu acum. ca sa n-avem vorbe ca n-ai fost avertizat. aici nu suntem pe forum la realitatea, la cotidianul sau, daca-ti face mai multa placere, la jurnalul national.

  30. Care e diferenta intre cele doua jigniri: “pupincuristi”i lui alien si “idiot”-ul meu? El a cerut-o prin ce a scris si prin faptul ca e pe langa subiect.
    Mersi de warning 🙂
    Seara faina sa aveti!

  31. Da, vreau si eu audientele de la B1. Ca nu am mai auzit de audiente transmise live. 😀

  32. Apropos de B1..am vazut ca ai publicat pe trilulilu filmuletul confruntarii dintre Rusanu si Moraru. Vad ca s-a trecut foarte repede peste stirea, din punctul meu de vedere “de senzatie”, potrivit careia B1 nu a platit nici un leu impozit de la infiintare si isi sifoneaza datoriile prin metoda falimentului. Nici tu, si nici altii nu ati insistat pe acest aspect..care sa fie explicatia?

  33. Mai lasati-ma cu audientele voastre..noroc de emisiunea lui MIRCEA BADEA, In gura presei, care va aduce painea de zi cu zi. Antena 3 este cunoscuta datorita lui…
    Respectele mele pentru domnu MIRCEA BADEA, un om care are puterea sa spuna pe post tot ce crede despre Romania dezmembrata in care traim!

  34. La noi se intampla un fenomen ciudat. Mai toate emisiunile de divertisment baga in fata pseudo-vedete toante care amuza, proaste-s doamne da fac audienta. Gen Simona Sensual, Magda blabla. Problema e ca se duce calitatea emisiunilor de rapa din vina telespectatorilor. Ce sa faca moderatoru daca Senzuala ii face rating? Cati dintre noi nu se uita de amuzament? Eu realizez ca e un rahat si tot mai trag cu ochiu la OTV :-<
    http://maliciouspumpkin.wordpress.com/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.