Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Dezamăgirea-i reciprocă, Maestre…

Dezamăgirea-i reciprocă, Maestre…

Ion Cristoiu i-a acordat lui Victor Roncea un interviu. Întrucât nu simt nevoie să alimentez o polemică absurdă și să intru-n jocul viclean al Maestrului, nu am de gând să comentez. Vă las pe voi – dacă aveți chef și chiar vă inspiră subiectul – s-o faceți, cu rugămintea-somație de a folosi cuvinte măsurate și decente.

Precizare: așa cum nu am vreun merit pentru cooptarea lui Ion Cristoiu (al cărui conflict public cu Mircea Badea s-a desfășurat, fără participarea mea, când eram plecat în concediu în străinătate) ca editorialist la JN și pentru colaborarea lungă și reciproc avantajoasă dintre părți, nu mă simt deloc responsabil nici de supărările domniei sale pe patronat, pe conducerea trustului, pe intrarea PC la guvernare și pe lumea rea. Dacă vrea să plece, să nu mă implice în ce nu mă privește!

Cât despre invitarea la Zig-zag (de trei ori, nu de două, Maestre!) și întrebările politicoase pe care mi le-a pus, îi amintesc celui mai important editorialist al ziarului unde am onoarea să fiu redactor-șef că prezența mea în studioul Antenei 3 s-a datorat părerii public exprimate a domniei sale că aș fi ziaristul anului 2008, iar posturile în care am acceptat (cu plăcere) generoasele-i invitații nu erau nici de acuzat că am furat banii din buget, nici de aspirant la vreo dregătorie publică.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

86 thoughts on “Dezamăgirea-i reciprocă, Maestre…

  1. Buna ziua domnule Ciutacu,
    sper ca imi gazduiti si mie cateva randuri pe blogul dumneavoastra.
    Sigur ca domnul Cristoiu are dreptul la opinii, ca noi toti, insa de la domnia sa ma asteptam la opinii care sa nu fie contradictorii si care sa-i puna la indoiala credibilitatea. De la maestru ma astept la opinii obiective.
    Aparentele inseala de multa ori, dar aparitiile publice ale Elenei Basescu &Co , in care ne-a vorbit despre “succesuri” si mai ales despre modul cum E. Boc “editeaza perfect cateva fraze”, nu pot fi incluse in “aparente” care nu l-au lasat pe domnul Cristoiu sa-i vada din prima inteligenta vie !

  2. NU inteleg de ce va bateti capu’, cand este evident ca este doar cantecul lebedei!

  3. Pana acum am asistat de pe margine la laudele aduse de Cristoiu anturajului lui Base…Am pus fapul ca e fascinat de personalitatea Elenei Udrea unei anume farmec pe care poate doamna il excercita asupr barbatilor. Am zis ca daca el considera ca Elena Basescu e super-inteligenta e doar opinia sa si eu nu am cum sa masor inteligenta domnisoarei. Insa ce a scris in articolul de joi din JN cam intrece orice masura. Iata ce scrie maestrul:
    “… dupa opinia noastra, cel putin din lucrurile dezvaluite pana acum, Monica Ridzi nu a comis nimic ilegal…”
    Maestre, exceptand ipoteza putin probabila in care toate dovezile sunt fabricate si in care d-na a fost fortata fizic sa semneze acel contract, din dezvaluirile de pana acum totul indica ca d-na e vinovata. Daca nu e asa, justitia va judeca. Sa o “gratiezi” pe madame neintelegand de fapt despre ce este vorba cu aceea licitatie denota un oarecare pupincurism. La revedere, maestre, poate vom afla vreodata la ce santaj ati fost supus de ati putut debita asemenea gogomanii.

  4. Erata: Scuze, editorialul respectiv e de miercuri 8 iulie si nu de joi cum am scris mai sus.

  5. Este folositor pentru noi să aflăm tot genul de păreri în ceea ce priveşte mediul politic românesc!
    Ne ajută!

  6. Victor, ce s-a intamplat cu Radu Cazan? De ce nu mai prezinta revista presei dimineata?
    E in concediu sau nu i s-a prelungit contractul?
    Pentru ca daca nu i s-a prelungit contractul, incep sa regret a nu am eu televiziune. 🙁
    Radu Cazan era PERFECT in orarul de dimineata.
    Te trezeai si pana sa pleci la munca auzeai revista presei. STIRI concentrate nu analize economice (Moise Guran) sau pamflet (Mircea Badea).
    Si ce e frustrant este ca oricare dintre cele doua emisiuni puse in locul lu Radu Cazan sunt redundante – mai ales pentru unul care vine la 7 de la munca si-l vede pe Moise, si se uita si la Badea inainte de nani.
    Ce fac? Ma mai uit (ascult) la Antene dimineata sau mut pe Realitatea?

  7. Victor, vin putin pe langa subiect si te / va intreb daca remarcati ca doamna ministru Nutzi nu se mai da in stamba de cand cu scandalul Ridzi. Are aparitii mult mai rezervate, nu mai pozeaza in diva incalecand, nu mai paseste senzual, desculta pe nisip, etc. (Eu chiar ma intrebam daca o poate opri cineva din spectacolele penibile pe care ni le oferea in fiecare seara!) Economiseste oare energie pentru ca s-ar putea sa urmeze dezvaluiri si despre activitatea ei ?

  8. Tare partea aia in care maestrul spune ca Traian Basescu e neindreptatit… Dupa un minut zice ca sigur va iesi presedinte…
    Penibil.
    Oricum, oare Basescu va mai zice ca e un “analist negru in cerul gurii” ? Am sentimentul ca nu 🙂

  9. “Lupta” dintre Badea si Cristoiu. Lupul tanar – indignat si mereu morocanos care a reusit sa faca o dintr-o emisiune cu o masa si 20 de ziare un hit de audienta – s-a incontrat cu jurnalistul/analist/comentator care a “mosit” jurnalismul din Romania post-decembrista cu articolul – “Gaina care naste pui vii”.

    Si in fond cui ii pasa? De fapt avem de-a face cu un conflict intre generatii. Badea a reusit sa vorbeasca pe limba unei mase mari de tineri din tara asta – de la manelisti la masteranzi – exprimand frustrarile tuturor uneori cu foarte mult curaj. Cristoiu – e suparat ca el nu mai electrizeaza pe nimeni.

  10. In Twin Peaks era o replica : “se intampla iar…”.
    Ca intotdeauna dl. Cristoiu simte adierea vantului… Si e prea harsit in ale gazetariei ca sa mai faca gesturi gratuite…Sunt curios daca-i va iesi si de data aceasta….

    Restul e cancan 🙂 !

  11. Bătrânul Jack e un mare făcător de presă. Ăsta e un adevăr pe care nu-l putem lua la şuturi. A reuşit întotdeauna să inventeze şi să se reinventeze. Dacă acum simte nevoia să se recreeze pe sine ca Don Quijote luptând cu morile de pârţ în apărarea Dulcineei del Băsescu… cine îl poate împiedica?

  12. @Mordechai: par eu a incerca sa-i pun stavila-n drumul spre victorie?

  13. Da domnule Cristoiu,aveti dreptate.Nu ati fost in nici o tabara,dar acum sunteti pe “fata”,sunteti integimentat mai ceva ca cei de la legiunea straina.Este pacat,mare pacat.Ce vi s-a oferit sau cu ce va au la mina?

  14. In chestiune nu este adevarul unuia sau altuia ci orgoliile personale si profesionale. Mircea e un tip direct si aproape visceral care nu se teme de injuratura. E, deci, cel putin tendentioasa interpretarea ironiei sale, destul de retinuta dealtfel, drept injuratura.
    “Maestrul” Cristoiu ingroasa intentionat galceava cu un singur si destul de meschin scop: ratingul personal.
    Mi se pare edificatoare declaratia de pe blogul lui Roncea: “am ramas alaturi de trust chiar si in conditiile unei tentatii uriase, reprezentate de trustul lui Sorin Ovidiu Vantu, Realitatea TV”. E deci vorba despre BANI si pozitie.
    E suparat ca Voiculescu nu l-a sunat personal sa-si ceara umil scuze si sa-l implore sa ramana in trust. Mi se pare “o tzara” de megalomanie narcisista, zau asa.
    Se vede insa treaba ca norocul nu l-a parasit, caci daca ar fi trecut in barcuta concurenta si-ar fi dat acum cu tesla’n c***e cand ar fi primit fluturasul de salariu redus “promotional” cu 50%.
    Problema e ca noi, spectatori umili ai derizoriului spectacol public dat de politrucii de ocazie, curvele cu aspiratii de dregatorii inalte si alti penibili cu foarte multi bani, ne afundam pe zi ce trece in aceasta mocirla “fetida” (sic) din care se pare ca nu mai exista scapare.
    Mi se pare azi, ca poate singura si disperata solutie de autoconservare este sa ma car cat mai urgent din Romania.

  15. Minte cu nerusinare, tov Cristoiu!
    Cica nu a fost in nicio tabara! Dar are tupeu comunistul!
    Talica, nea Cristoiule, nu erai bre ANTI BASESCIAN?! Ce dracu’l, care ne crezi tampiti pe toti?!

  16. Eu trag concluzia.,dupa spusele lui Ion Cristoiu,ca dumnealui nu e in barca marinarului pentru propriile convingeri politice ci din umanitarism. Cand toate trusturile de presa erau pro Basescu se asezase contra iar acum ca trusturile sunt contra, Cristoiu e pro. Ciudata logica. Nu-i pasa daca are sau nu dreptate Presedintele ci il apara de haituiala presei. Dar se intreaba de ce toate trusturile astea sunt impotriva? Ca doar n-or fi toate ale lui Voiculescu sau Vantu. E din ce in ce mai pierdut in propriile rationamente domnul Cristoiu…

  17. Cristoiu vrea sa para un “Gica – contra”. De fapt amicul nostru cunoaste (aici risc sa fiu copios injurat prin zona) mentalitatea malefica si lasitatea cetateanului roman si este, mai mult decat convins ca, la urmatoarele alegeri acelasi Basescu va pastori, pentru inca ceva ani buni, Romania! Asa ca, iata, a venit timpul ca si “Maestrul” sa-si asigure batranetile, nu?! Gata, destul cu joaca de ” Gica – contra” !:)

  18. nu pot sa intzeleg aceasta cotitura de caracter. sa vad supervaloarea in ceva care sa ma urneasca din culcushul meu ca sa o votez pe Ea, EBA, domisoara siliconata plina de succesuri si frustrari ca “sunt unii care nu vorbeste cu mine”, sa justific absurd o cotire de idei, sa incep sa caut justificari abstracte pentru o certa falsitate..:( nu intzeleg. nu intzeleg de ce.nu inteleg pentru cat as face asta. pentru ce pretz. si nu la bani ma gandesc neparat. poate ca si calculatorul asta pe care-l scriu are troieni. am ceva valori de care nu pot sa ma dezik. si tare sunt suparat si trist cand vad in jurul meu oameni ce-si dau “cu arama pe fatza”. si singurul lukru pe care-l accept si-l iubesc in rahatul asta de comunitate facuta de regii nemtzi natziune, accept verticalitatea si consecventa in idei. indiferent ca-i media sau cotidianul intim. in rest.. episodul cristoiu devine tipik pentru o vietzuire tip viermuiala in aceasta comunitate ce vorbim intamplator aceeasi limba frumoasa.

  19. ce se mira lumea ca “S-A SUCIT” maistru’..nu s-a sucit,a revenit de unde a pornit…

  20. Jenant! Credeam ca s-a stins de la sine circul asta!
    Dupa parerea mea, Cristoiu are dreptate intr-un singur punct: cand vezi ca toata presa se coalizeaza impotriva lui Base, lumea o sa se induioseze si o sa voteze cu el la alegeri. Din pacate, pe acesta il mai ajuta si contracandidatii care parca n-au vlaga, n-au vigoarea unui adevarat competitor.
    Si ar mai fi o chestie: asa cum Realitatea TV, EVZ sau Cotidianul au fost acuzati ca sunt vanduti Cotrocenilor, in eventualitatea castigarii alegerilor de catre Antonescu sau Geoana si venirea PNL-ului alaturi de PSD la guvernare in locul PDL-ului (PDL va pleca de la guvernare daca pierde Base, asta-i sigur), ce ma face pe mine, cetatean obisnuit, sa nu cred ca Antenele sau ziarele anti-Base nu vor deveni “aplaudacii” noului regim? Plus ca e vorba de bani de la buget, de posturi, de publicitate aici, deci nu vorbim despre conflicte intre idei sau curente literare. Oare am uitat deja epoca 2000-2004 in care presa, ca si alte institutii, era subjugata in cvasitotalitate Puterii, iar cativa jurnalisti de succes de astazi erau fie purtatori de cuvant al guvernului, ori consilieri ai vreunui ministru din acele vremuri. Badea a avut dreptate cand a zis ca n-are niciun respect pentru profesia de jurnalist si ca pe oricine ai alege, tot rau o sa fie. Pur si simplu schimbi niste incompetenti si corupti cu alti corupti si incompetenti. Ca asa-i in Romania, tara lui “las’ ca merge si-asa!”

  21. Asa sunteti voi, daca unu nu gandeste ca voi sau nu e de acord cu voi, ori e portocaliu, ori e securist, ori e platit sa spuna ceva, ori are IP-u la Cotroceni sau la dujman…Democratilor care sunteti voi democrati 🙂 Fiti voi intre voi, iubiti-va voi intre voi si dati-va singuri dreptate.

  22. Asa o sa faci si tu cand ai sa pleci din trust. Toate frustrarile acumulate dealungul anilor de de scris cu amortizor in anumite directii or sa rabufneasca la fel ca la “Maestrul”. Suneti ambii jurnalisti extraordinari, dar din pacate, aveti acelasi public “target” si d-aia apar si confruntarile astea.
    Totusi mahalaua nu isi are rostul intre niste oameni de nivelul vostru.
    Respect!

  23. @iiordachescu: multumesc pentru aprecieri, dar eu nu am dat cu rahat in ventilator cu ocazia nici unei plecari, de niciunde

  24. Dupa Adelin Petrisor pleaca si Carstoiu.Nici-o pierdere pentru trustul Intact. Habar n-au sa injure. Cred ca o emisiune culturala cu mircea Badea si Marian Vanghelie ar fi o reusita.

  25. Fiecare rupe din felia de cascaval cat il tin puterile.

    Ar fi mare culmea ca tocmai acum, cand e recolta bogata in peste, un jurnalist cu experienta, sa renunte la pescuit.

    Nimeni nu traieste din deontologie profesionala.

  26. De Cristoiu se aude si se va auzi,dupa ce va pleca de A3.de tine va mai sti cineva?

  27. de Cristoiu se va mai auzi dupa ce va pleca de la A 3.De tine se va mai auzi?

  28. Eu cred ca ecuatia e simpla: ne uimeste nu schimbarea de pozitie a dlui Cristoiu, ci faptul ca nu mai vede bine, nu mai percepe realitatea evidenta pentru care , pana acum, avea vazul foarte ascutit si reusea sa fie un fin pamfletar. Eu asta nu inteleg cum s-a intamplat. .. Si-mi pare rau ca nu mai pot sa ma uit la dansul, cand situatia generata de PDL si seful lui ne amaraste viata zi de zi, din ce in ce mai rau, iar dl Cristoiu, pe care abia il astptam sa comenteze, ca sa ma ” racoresc” cu comentariile domniei sale, acum ma face sa schimb canalul… Si ce mult L-am iubit!…In rest, fiecare are dreptul la orgolii personale.Se pare ca a mai ramas Ciutacu, Badea, Teodorescu, Gadea, Stan, Dana Grecu, Tudor si ceilalti care nu cedeaza si pe care ii mai urmaresc.Oare cum va fi la toamna? Ne-om mai chinui inca 5 ani din cauza orbilor si a surzilor care nu vor sa vada, nu vor sa auda ce se intampla in jur? Trimite-ne ,Doamne, si noua Unul pe care sa-l votam! Amin

  29. Care cearta? “Cearta” asta profita amandurora!
    Deh, chestie de imagine!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.