Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Contrabandă şi Securitate; sau invers

Contrabandă şi Securitate; sau invers

Fiindca amintirile ne chinuiesc, hai sa facem inca un (probabil inutil) recurs la memorie. Si sa condamnam in cor comunismul si regimul represiv pe care l-au lucrat, din bojdeucele cartierului Primaverii, Patapievici si Tismaneanu.

Contrabanda si Securitate
Asculta mai multe audio Vedete »

Oare copiii nostri vor da candva la Bac si anexele astea, care deocamdata lipsesc, din best seller-ul tiparit pe banii statului si numit “Raportul Tismaneanu”?

UPDATE: Hai ca il freaca grija de mine si pe finul intelectual de stat Andrei Plesu. Parca simt in aer un miros de avion cu bugetari de constiinta la fosta resedinta a lui Ceausescu de la Neptun; da’ numai dupa ce se termina inundatiile televizate.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “Contrabandă şi Securitate; sau invers

  1. Am remarcat ca a fost oprit din dezvaluiri…le era teama ca spune prea multe?

  2. @Victor Ciutacu

    Imi aduc aminte cum, prin anul 2003, niste oameni s-au dus la o primarie de sector sa ceara niste fonduri. Cica fonduri legate de ” educarea populatiei” cu privire la bolile sexuale. Ah, era sa dau nume 😆

  3. Le zice bine domnu’ Pleşu, ar fi fost un editoarial de nota 10 dacă nu le luea apărarea “deontologilor” cu carnet de partid.

  4. Victoras, portocaliii astia n-au limite, le stai ca osul de peshte-n gat! Oare sa aiba marinelul niscai “hartiute” compromitatoare bine dosite prin sertarasele secrete, despre vajnicii reprezentantzi ai inTELEctualitatii si acum nu face decat sa-i traga de sfori ca la Tzandarica ?!

  5. @Mc”Enroe: joaca pe degete delatiunile multora din apusele vremuri comuniste. iar pe ceilalti ii tine legati prin finantarile stat si (la pachet) DNA.

  6. Dle. Ciutacu,

    cu tot respectul pentru atitudinea dvs. generala dar editorialul lui Plesu e clar mai bun decit replica din update.

  7. Mie mi se pare primul pas facut de cei 2 pentru a patrunde ei insisi in cartierul Primaverii;ca de, l-au vopsit ,l-au departat de nuanta nomenclaturistilor,asa ca…pot incepe demersurile pentru sedii sau pentru locuinte. Punem pariu ca vom auzi despre asa ceva?

  8. Domnule Ciutacu,

    va urmaresc emisiunile , rationamentele logice, franchetzea , etc. ,toate imi plac. Nu pot insa sa cred si accept ca nu ati reusit sa-i ” cititi ” pe cei din klanul PDL-PNL- GDS-+… . Nu pot sa cred ca nu atzi observat ca ei constituie o familie ” Prigoana ” a Romaniei actuale. Adica legaturile de interese ,ura viscerala impotriva omului necajit, dispretul pentru orice forma de solidaritate socila , toate constituie cel mai puternic liant descoperit pana azi. Se cearta,se balacaresc, se despart pentru a reuni,totul fiind servit vulgului intr-un amabalj numit ” politica democrat-liberala de dreapta “, leacul miraculos al oricarei boli sociale. Nici Basescu , nici lingaii sai, niciunul nu puteau accede la putere fara sprijinul celui mai mare oportunist numit V.C. Tudor.Voinesti, Plesi,Mungii,Culcerese au fost si or sa mai fie. Asta e….

  9. Domnu’ Ciutacu,
    v-am mai spus si dupa Olimpiadele Comunicarii exact ce v-a spus si Alin Ionescu: aveti un fel de bun simt de tip Moromete. Sau, ma scuzati, poate ca nici pe Marin Preda nu-l apreciati. Andrei Plesu este, inainte de orice altceva in lume, un om cu verticalitate si onoare. Daca stiti cate lucruri va prefaceti ca stiti despre Basescu, ar trebui sa stiti si la ce ma refer acum. Asta era un moment bun in care fie sa ignorati ce zicea baiatu’, fie sa faceti un mea culpa catusi de mic.

    Va urez sanatate dumneavoastra si familiei. Profesional vorbind n-am ce sa va urez; ati mai pravalit o treapta in ochii mei…

  10. @Dani: mea culpa sa-si faca mancatorii de cacat in comunism care azi fac pe anticomunistii; pe banii statului, ai lu’ Patriciu, ai lu’ Soros, ma rog ai oricui e dispus sa cumpere. profesional vorbind, ma lasa rece si parerea lui Plesu despre mine, si a ta. happy?

  11. @ Klaus Steinberg: “Verticalitatea si onoarea” domnului Plesu au foarte vizibile, mai ales cand a condus Ministerul Culturii in Guvernul Roman, prin chiolhanurile desantate aproape saptamanale, la care se deplasa cu elicopterul, in vila de protocol a Elenei Ceausecu de la Olanesti si prin devalizarea respectivei vile de aproape toate obiectele de arta de valoare.

  12. Am sa incerc sa nuantez ce am spus, pentru a fi sigur ca ma fac inteles. Sunteti un bun jurnalist mare parte din timp. Nu aveti o instanta superioara a carei parere sa o subordonati pe a dumneavoastra, ceea ce va da o oarecare finete.
    Neacceptatul unei opinii diferite de a dumneavoastra, indiferent daca e a lui Andrei Plesu sau a unui cititor oarecare – recte, eu – va da o nuanta. Nuanta de care nu va spala nici o justificare legata de Patriciu, Soros sau Basescu.
    Am sa continuu sa va apreciez pentru putinul bine pe care il faceti. Dar asta nu va sterge faptul ca stiu ca sunteti exagerat. In foarte multe privinte. Multe dintre ele enuntate de catre Andrei Plesu.
    A, si profesional vorbind. De mine e foarte ok sa nu va intereseze. Andrei Plesu este mai mult scriitor si filosof decat ziarist. Dar asta ne face mai putin abilitati de a avea pareri ?

  13. Si mie imi place Andrei Plesu,imi place logica cursiva, umorul, uneori chiar hazul putin ciupitor,cu care se exprima domnia sa. Imi place Plesu chiar daca e in barca lui Basescu.

    Sigur ca atacul la Firea & Ciutacu e direct, poate inistent de direct, dincolo de firul logic al articolului, dar asta e pugilismul editorial, nu? Asteptam reply-ul.

    Sunt convins ca articolul a placut tuturor celor care se uita , ca si mine, la FIREA & CIUTACU & GADEA & BADEA, chiar daca tinta piept sunt tocmai cei de mai sus.

    Si, ca final, nu e normal ca pregatirea campaniei electorale sa fie facuta pe TOATE planurile, inclusiv cel cultural-elitist?

  14. @Victor Ciutacu. Victore, no worry cu domnul Pleşu! Eu mă bucur că s-a reorientat şi a început să-l frece de tine, că până nu de mult, avea grija de mine. 🙂

    Ridicolul e treabă grea. Domnul Pleşu nici n-a observat miştocăreala lui Mircea Badea, care a inventat termenul. 🙂

    Iar deontologii domnului Pleşu n-au timp să intre în Parlament, au treabă să presteze. Numai că altul e acum obiectul pupincurismului lor: fundul lui Călin Tăriceanu. Dacă îl laudă Băsescu, să vedeţi voi acum ce potop de limbi o să-i tragă deontologii, că deja au început, e plină iRealitatea tv cu exclusivităţi în care tatulicii îl felaţionează la greu pe premier.

    Iar Coti umple de flegmă stolobocii.

    Victore, parcă ţi-am dat reţeta ceaiului de lămâie. Natural. Şi fără zahăr.

  15. Fantastic. Ma ocup de vreo ora sa citesc toate articolele Roxanei Iordache pentru ca eu nu eram sigur ca auzisem de dumneai pana acum. Ce pot sa spun, un critic mai mult confuz decat esopic al lui Basescu. Tot nu inteleg care e legatura cu Plesu si de ce voi, “dizidentii prezidentiali” dati vina pe Basescu pentru toti oamenii care, principial sau tonomatian, va infiereaza. Cred ca nu demult asta se numea complexul conspirationist…

  16. Bun post-ul dnei Iordache, profesionist si delicat.
    Mosh Plesu desigur este urmasul spiritual al lui Noica, si stie sa te insulte delicat, in stilul vechi (lucru pe care orice prospatura cu picsul in mana ar trebui sa-l invete), asa cum ar face-o un…gentleman. Cred ca tuturor ne-ar fi mai bine daca ne-am insulta prin vorbe de ziare si bloguri in acest fel.
    Cat despre colaborationismul dlui Plesu cu regimul comunist, sunt de acord ca pina nu mori cu caloriferul in cap, precum unii prin anii’50, banuiala de colaborationism traieste forever.

  17. “comunismul si regimul represiv pe care l-au lucrat, din bojdeucele cartierului Primaverii, Patapievici si Tismaneanu”

    Ori Patapievici isi falsifica biografia (inclusiv in cartile lui, vezi de ex. “Discernamantul modernizarii – 7 conferinte despre situatia de fapt”), si atunci poate are cineva probe -altele decat Romania Mare- care sa-l dovedeasca mincinos, ori afirmatia de mai sus e o enormitate cat “Doina Cornea e amanta lu’ Regele Mihai”.

    In afara de asta, Monica Lovinescu merita cel putin un nume de strada, chiar de-ar fi sa fie la propunerea lui Piedone (ce-i drept ca m-as cruci).

  18. Emisiunea lui Mircea Badea de la antena 3 ar trebui sa se numeasca de acum incolo “in gura masii” ca prea e suparat pe viata .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.