Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Cine şi de ce l-a retras pe Diaconescu

Cine şi de ce l-a retras pe Diaconescu

Retragerile lui Mazăre şi Mitrea, în favoarea lui Ponta, n-au surprins pe nimeni. Retragerea lui Diaconescu, pentru Geoană, a stârnit ditamai scandalul politic. Pentru că, la scurtă vreme după anunţ, a apărut jumătatea de dezvăluire a Florianei (întâmplător, într-o emisiune unde eram şi eu invitat), aceea că fostul ministru de Externe ar fi fost filat la sânge şi, ulterior, şantajat. Nu şi de cine şi cu ce.

Foto Andreea Blanatui (Qmagazine)

Ştiu varianta eroului scandalului, am vorbit cu el imediat după, atât în privat, cât şi într-o altă transmisie. Iar ceea ce a spus Victor aseară, la Sinteza zilei, confirmă o anumită parte a discuţiei mele cu Cristi. Dar sigur nu e tot. Ştiu, de asemenea, şi celelalte (măcar) două variante care circulă prin piaţa bârfelor politce, atât cea privind monitorizarea întru şantaj executată de generalii lui Marean (completată, după caz, cu un pachet financiar compensatoriu pentru pierderea poziţiei politice) şi ajunsă la Năstase, cât şi aia cu încercarea de spălare a imaginii fostului ministru de externe (mai bine victima unui şantaj pe motive sentimentale decât devoalarea unei acţiuni la ordinul serviciilor). Le iau pe toate cu titlu de inventar, nici nu le cred integral, nici nu le resping din start ca ipoteze de lucru. Dar nu înseamnă că nu încerc să aflu mai mult. Primul pas public îl fac deseară, de la ora 21, în exclusivitate la Vorbe grele, pe Antena 2, într-un dialog cu Cristi Diaconescu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

81 thoughts on “Cine şi de ce l-a retras pe Diaconescu

  1. Sa ma bag si eu in discutia cu pronuntia. 🙂 Nu pricep de ce trebuie Victor sa pronunte corect, ca el oricum vorbeste cu un accent putin diferit. Cum ar zice Iliescu :), pronuntia face parte din brandul lui. Sambata era unu’ la Antena 3 care vorbea ardeleneste (eu banuiam ca unul dintre motivele pentru care l-au adus acolo era tocmai pt ca accentul ala putea sa faca rating). Mai exista pe lumea asta si niste licente poetice, stil colocvial… de ce ne legam atata de pronuntia cuiva? Nu intotdeauna pronuntia e o dovada de (in)cultura. Atatia deontologi ce sunt…

  2. Buna seara,
    In ciuda parerii generale conform careia Cristi Diaconescu e baiat “spalat” si educat, cum si el e om, ca noi toti, dealtfel, are viata lui privata. Nu asta e problema! Problema e ca nu are “portocale” sa-i ia pe aia la rost precum ca de ce e monitorizat? E dreptul lui…
    Rectific: Vad pe ecran ca a depus sesizare la organele competente ca sa afle. Se pare ca i-au crescut “portocalele” . Erau de-alea de se coc mai tarziu, se vede treaba! Macar de ochii lumii! Tare-s curioasa sa vad daca o sa si afle! (macar el, ca noi nu!). O sa ma uit la “Vorbe Grele”!
    P.S. Victor, spune-i tu “filoloagei” Andreea ca nu se spune “gresala”. Asta e chiar culmea inteligentei! A vrut sa sara cat mai sus, dar a sarit in sens opus… Femeia e confuza!

  3. @Manuela
    Ala de vorbea ardeleneste ii chiar ardelean! Io sa si nu mai judec de-am vast pe vreunu sa poata imita corect un arelean far numa’ daca-i de p’aci! Imi zicea odata un prieten (oltean) ca sint singurul ardelean pe care l-a auzit folosind corect perfectul simplu. Io pot imita si accentul oltenesc si pe cel moldovenesc sa nu mai zic de “unicatul” ce se vorbeste la capitala!
    Da nu pot sa numesc un neardelean care sa vorbeasca ardeleneste.
    Banzai!
    Nene Victore cu un rachiu inainte ,cu pita in timpul si cu niste beri dupa poti sa-i faci pe plac lu’ tanti aia Andreea si sa papi cd-u’ daca tot insista.
    Banzai! (again)

  4. @shogunu’: nu mi-e prea clar ce-ai inteles din comentariul meu. Evident ca ala era ardelean, n-am zis ca nu era, am zis doar ca mai sunt si altii si ca un mod diferit de a vorbi poate ajuta la construirea unui brand personal si la cresterea audientei si ca uneori poti vorbi asa fara sa devii automat incult. Ardeleanul era un exemplu. Poate voiai sa ne spui ca esti ardelean si ca poti imita mai multe accente? 🙂

  5. Interogativ:

    Dacă Dl Diaconescu NU se retrăgea, nu e posibil să fi atras cel puţin 79-80 de voturi, tocmai dintre cele care s-au dus înspre Dl Ponta? Că doar tot împotriva lui Geoană candidau amândoi …

    Şi nu cred, totuşi, că delegaţii de la Congres erau chiar OI, care merg unde le duce talanga măgarului… Mai ales că votul se dădea individual şi secret!

  6. Hai Cristi!Nu te lasa strivit! Bine ca ai luat decizia sa faci plangere la parchet. Cum adica te monitorizeaza cineva, doar nu esti un nimeni, esti senator! Tin pumnii!

  7. Indiferent care au fost motivele reale ale lui Diaconescu să se retragă din cursă, eu unul am perceput în privinţa lui, cel puţin în ultima perioadă, un fel de lehamite. Poate că i s-a acrit de politichie. Nu-l condamn, nici nu-l plâng, s-a vârât în treaba asta, sper- pentru omul Cristian Diaconescu- că ieşirea din politică- atunci când se va produce- să fie una onorabilă.

  8. Victor,iti amintesti ca dna. Nassar a anuntat cu 2 zile mai inainte retragerea din competitie a lui Cristi Diaconescu ? de aici se poate extinde gama de raspunsuri…

  9. VAZ CA PUBLICUL FEMININ SI-A LUAT AVANT LA COMENTARII. daca se poate, doua dedicatii:
    @andreea: stimata gramatician, ceea ce la altii pare sa fie GRESEALA, la dvs. este (de doua ori, in doua mesaje diferite…) GRESALA. dat fiind contextul,ar fi normal sa va uram succesuri in bransa…
    @manuela: puteti candida, cu succes, la PANSEUL ANULUI, cu remarca cum ca, raraita fiind, floriana jucan nu corespunde standardelor tv. you make me laugh…

  10. uitasem. spre binele sau, cristi diaconescu ar trebui sa fie invizibil, cel putin o perioada…

  11. @Manuela
    Sint si n-am ascuns asta niciodata! Ce vreau sa zic ii ca stiu ca pe voi cei de dincolo de munti va distreaza accentu’ nost pentru ca nu-l pricepeti!
    Noi (si aici nu zic musai de mine) in afara ca ,la rindul nost, nu pricepem mare lucru (ardeleni cu mintea hodinita…de..) din ce vorbiti voi cu “decit” si alte alea, ne lasa fix rece de ce credeti voi despre cultura noastra! Ce nu vreu io (si aici vorbesc numa’ in numele meu) e sa nu ne folositi accentul ca pe un “brand” pentru a face audienta.
    Ce pot sa-ti zic la sigur e ca pe aici “brandul” de capitala n-are nici un suces. ( a cistigat vreodata pesedeu’ in ardeal?)
    Mi-e rusine de ce ardelean ne conduce (si sint sigur ca si celor ce l-au facut ,de acolo din inima apusenilor, de la Rachitele), mi-e rusine de rusinea domnului Marga ca cea catastrofa (boc -dreptaci-constitutionalist) reuseste sa-l faca de cacat de cite ori deschide gura, mi-e rusine de multi alti ardeleni care s-au “miticizat”. Aia nu-s de-ai nosti! Sint “decit” cei care ne fac de rusine!
    Sper ca n-am plictisit.
    Scuze daca mi-am rascolit prea tare orgoliul si am deranjat pe careava. Toti sintem in acelasi cacat (reprezentat ,din pacate, de la Victoria de un ardelean) din care trebe sa iesim toti! Singuri nu putem!
    Pentru noi a fi simplu sa facem un referendum pentru separarea ardealului de rest da’ nu asta-i solutia si sper din tot sufletul sa nu se ajunga la asa ceva!
    Dar nu se mai poate! Trebuie facut ceva! Ce? Sa mor daca stiu!
    Banzai!

  12. @shogunu´
    Io nu poci decat sa-ti dau dreptate. I-adevarat ca atunci cand l-am auzit pe omu´ala graind mi-o crescut inima si minteni m-am gandit. “auzi-l ma cum graieste”. Mie imi place vorba noasta, si muzica noasta si jocurile de pe la noi, da´cei drept ii drept.
    Si-amune ca Boc ne-o facut de cacat. Si-o zic cu durere-n suflet.
    O sara buna…

  13. Oricum ar fi, Victor Ponta era cea mai buna varianta. Basescu, cred eu, si-a bagat coada in asa fel incat sa iasa Geoana. De ce? Pentru ca in felul acesta PSD era mult mai slab. Se rupea pur si simplu. Nu sunt PSD-ist si nu cred ca voi fi vreodata dar ma bucur pentru Ponta. Este victoria tineretii si a viitorului impotriva a tot ceea ce credea Romania despre PSD. Ramane de vazut cine este cu adevart spatele lui Ponta.

  14. D-le Ciutacu,
    m-am bucurat sincer ca ati condus discutiile cu profesionalismul ce va caracterizeaza si ca aceste dezbateri nu raman numai pe Antena 2 in arhiva Vorbe Grele ci au ajuns la Ziare.com cu cateva minute in urma si citindu-le mi-am mai lamurit niste aparente paradoxuri in atitudinea lui C. Diaconescu, intrucat ele sunt publicate. Si oricine interesat de “cariera politica” -de acum incolo- a senatorului Cristian Diaconescu va ajunge la concluzia ca dumnealui a vrut sa demonstreze ca se poate face politica si cu bun simt.

  15. N-aveam cine stie ce asteptari de la emisiunea din seara asta , dar Diaconescu a reusit sa mi le-nsele chiar si pe astea… Omul asta e capabil sa vorbeasca o ora intreaga fara sa spuna absolut nimic ! Noroc ca – desi esti prieten cu el – i-ai pus vreo doua intrebari care nu i-au convenit si a trebuit sa raspunda la ele (una dintre ele fiind in legatura cu plecarea din partid).
    Cat despre miscarea pe care a facut-o la congres , raman la impresia pe care mi-a facut-o in cele doua interventii de sambata (de la A3 si Realitatea): a fost la fel de convingator pe cat a fost maestrul Cristoiu in toamna lui 2008 , cand Vadim a lansat torpila “Coroiu”.
    Vrea sa-l cred ca a ales tabara lui Geoana pentru a salva pozitia de sef al Senatului , detinuta de PSD ? Ca a ales sa perpetueze influenta lui Marean in partid , dupa ce in primul discurs se aratase scarbit de circul pandelo-vanghelian ? Cat spirit de sacrificiu !
    Si-acum imi arunca covrigi pe p*la , ca se asteapta ca parchetul sa-i gaseasca p-aia care l-au urmarit acum trei saptamani ? Prinde orbul , scoate-i ochii… La fel de bine , putea sa ceara sa-i gaseasca basina pe care a tras-o joia trecuta , pe-nserat.
    E cea mai mare dezamagire pentru mine , de pe scena politica , din ultimii 20 de ani… L-as fi votat cu ochii inchisi , daca ar fi candidat la presedintie .

  16. De cand a aparut postarea de la videonews? Bineinteles, dupa emisiune. Am uitat sa apreciez fotografia facuta de Q Magazine. Este chiar reusita si va sta bine intre celelalte doamne jurnaliste, nevorbind de faptul ca aveti o amintire de la Congresul acesta de neuitat unde v-au inghetat picioarele. Oricum ati scris undeva ca nu credeti ca mai participati la asa o ‘distractie’.

  17. A murit şi capra lui Gioană

    Ce s-au mai străduit găinarul din Cornu şi şandramaua stalinistă să-l răpună pe preşedintele României din interior, ales democratic în 06.11.2009, alias Mircea Gioană – singurul român neaoş preferat în această funcţie după 1989. Congresul psd din 20.02.2010 va rămâne ca un capitol murdar al Ţiganiadei, scris de nepoţii II şi AN ai lui Budai. Se vor cloci cărţi pe această temă, întunecatele adevăruri deversând din oala de noapte politică a unui partid confecţionat după chipul şi asemănarea celor doi rromi.
    Diaconescu-un mare domn ajuns aseară pe sticlă, într-n dialog cu inteligentul justiţiar Ciutacu, a lăsat să se înţeleagă că va părăsi viesparul dacă dovezile monitorizării sale premergătoare Congresului psd vor fi localizate acolo.
    Cam la aceiaşi oră un alt mare domn-Crin Antonescu se confesa “Gâdelui” că, de o cer interesele ţării, s-ar putea ca pnl să participe la guvernare, pentru a se salva ce se mai poate; cu alte cuvinte, fertila opoziţie condusă magistral de Gioană-Antonescu nu mai este funcţională cu accepţiunea târfelor de mai sus.
    Motoarele lui Voiculescu duduie. Hai că mai sunt speranţe !

  18. Cristi D. sustine ca nu si-a dorit functia cea mai inalta in PSD pentru a obtine beneficii; a vrut sa fie doar garantul afirmarii UNEI STANGI
    PUTERNICE.
    Cred ca pozitia de ambasador ii vine mai bine.

  19. Daca intr-adevar domnul Diaconescu a fost santajat, informatia ar fi de interes deoarece, dupa cum bine se stie, NUMAI CEI CARE SUNT VULNERABILI DATORITA PROPRIILOR FAPTE POT FI SANTAJABILI ! Ca urmare, este de mare interes nu numai cine sin din ordinul cui l-a santajat, dar mai ales,CU CE ANUME L-A SANTAJAT !!

  20. Ultimul Dragobete

    Octogenarul Iliescu, în zi de Dragobete,
    Sub duşul cald al băii gândeşte iar la fete.
    Aşa apare Doamna Cernită şi cu coasă,
    Şoptindu-i la ureche : haide la mine-acasă!

  21. Oare chiar va pleca C.Diaconescu din PSD daca se dovedeste ca unul de ai lui poarta vina monitorizarii lui 10 zile la foc continuu?

  22. @P.U. Lake
    Ce ai nene? Hooo ca inca n-o murit!!!
    Si nu-i bine sa-i doresti nimanui raul ca ti se poate intoarce!
    Banzai!

  23. OK , e clar ca Diaconescu a fost monitorizat din afara partidului . Si tot de acolo e santajat sa intre in grupul “independentilor” la fel ca ultimii independenti santajabili Miki Spaga si Culita Tarata.

  24. Un om care nu are nimic de ascuns nu poate fi santajat, asa, din senin. Sa fim seriosi. Sunt toti o gasca de imbogatiti, setosi de putere, corupti si imorali.

  25. Ce dracu ni se-ntampla? Ne-nvartosam unul impotriva altuia,ne contestam inteligenta si genialitatea stand in gips la pat,ne uram sau ne iubim?Defapt cred ca suntem superficiali.Nu privim mai adanc in noi insine detasandu-ne de mizeriile ce ni se intampla zi de zi.In loc sa fim uniti in aflarea solutiei la disolutia statului de drept,ne aratam unul altuia degetul aratator.Domnule Ciutacu,eu cred ca dvs incercati sa descoperiti ce se intampla cu adevarat,ba chiar ne-ati aratat-o de atatea ori si impreuna cu alti jurnalisti.Ca multi nu inteleg este problema nu numai a lor ci si a noastra ca trebuie sa-i convingem sa citeasca corect mesajele politice ale oamenilor din partide.Dumneavoastra,jurnalistii,aveti avantajul exprimarii la o scara mare,noi,cei de rand,trebuie sa incercam si noi,macar cu una-doua persoane.Incepe sa-mi fie tot mai frica de asemanarea acestor zile cu cele trecute,adica inaine de 1989.Cresterea acestui nou partid-stat,PDL,ma aduce la exasperare.Pentru numele lui Dumnezeu,”Desteapta-te romane”!!!!

  26. Cine-i Diaconescu?
    Cine-i Ponta?
    Cine-i Boc?
    Cine sunt toti astia care ne umplu viata de rahat?Dece Doamne ne-ai dat crucea asta s-o caram?
    Chiar asa de pacatosi suntem?
    Daca tot ai pus ochii pe noi, da-ne doamne unul de 9 grade pe scara Richter!
    Dar nu poti , fiindca e greu si pentru tine s-o iei dela capat!
    Macar pune-i deoparte pe cativa dintre ei pentru o vreme..asa vreo 40-50 de mii..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.