Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Cine ne scapă de camarila lui Băsescu?

Cine ne scapă de camarila lui Băsescu?

Badea a fost extrem de bun aseară. Nu l-am mai văzut atât de revoltat-coerent din seara când mă făcea Băsescu tonomat. Și, dacă eu nu reușisem să găsesc un motiv care să mă facă să aleg contracandidatul de susținut, uite că mi l-a găsit el.

Dacă Mircea a anunțat că va merge la vot în cazul în care va găsi unul care să-i promită că-l va scuti de greața de a vedea în fiecare zi clanul și Băsescu și camarila aferentă, eu merg mai departe și promit că, în măsura în care se va întâmpla minunea asta, omul respectiv o să beneficieze de susținerea mea fățișă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

132 thoughts on “Cine ne scapă de camarila lui Băsescu?

  1. Da, a fost foarte bun Badea aseara si a exprimat ceea ce simtim foarte multi, eu unul cel putin de mult timp. Basescu este intr-adevar un pericol la adresa democratiei, asa, imperfecta, din Romania.

  2. da. si eu am zis ca nu merg la vot nciodata, dar acum sunt hotarat sa merg si sa votez impotriva primului mesean al tzarii. jos betzivul natziunii

  3. De o saptamana in tara asta este un haos general.Nu stiu ce vedeti voi acolo, la Bucuresti.
    In institutiile publice, deconcentrate, este o lipsa de autoritate fantastica.O parte din directori au fost destituiti. Aufost numiti altii( cica pana la concurs, in baza OUG 105/2009), dar nu s-au prezentat.
    Nu are cine sa semneze documentele.
    Daca suni la Bucuresti la ministerul de care apartii, nu raspunde nimeni.
    Situatia asta nu a fost nici dupa in 22 decembrie 1989.
    Seamana a anarhie. Toata lumea se ocupa de Guvern, nimeni nu semnaleaza CE SE INTAMPLA IN TERITORIU.

  4. Super oferta–VAND PRESEDINTE…PRIMUL CARE SE DECLARA INTERESAT PRIMESTE GRATUIT UN MINISTRU…

  5. Daca Basescu nu iese sa vedeti cati o sa paraseasca PD-L ca sobolanii. E cel mai centrat pe interese partid, deci va fi si cel mai usor de distrus (macar la PSD mai sunt cativa care cred in comunism). Cred ca nealegerea lui Basescu va rezolva problema dlui Badea, care de altfel e si a mea.

  6. Ma intreb daca absenteismul la vot va mai fi “in floare” si de data asta… pentru ca absenteismul la vot nu este o solutie…

  7. A fost genial, nimic nou.
    Daca dl Croitoru nu este “securist insarcinat” este clar ca e retardat si nu intelege ce se intampla. Nu-i de mirare, cand vezi toti PDL-ii care repeta ca niste mori stricate sau papagali texte dinainte croite cu o convingere demne de o cauza mai buna ca ei lupta sa-si pastreze privilegiile si banii.
    Eu ma intreb…totusi…ca prostul…oare in partidul ala exista doar ciborgi, lepre, hoti, prosti, samd? Aia chiar nu au bun simt? Nu gandesc? Nu li se pare PREA MULT? Ei nu vad ca tara asta se duce de rapa pe mana lui Base? -si daca ar fi doar atat…
    Ce ar trebui sa se MAI intample ca sa se urce intr-o barca de salvare si sa-l lase pe CeauBasescu” sa se scufunde singur? -nu ma intelegeti gresit… impreuna cu camarila lui… ca nu a facut toate astea singur… au pus umarul muti…care MERITA SA SE SCUFUNDE…CU EL.
    Ma gandesc totusi ca in PDL-ul ala nu sunt toti cum am spus mai sus…sau?
    …dar eu stau… si ma gandesc…ca prostul.

  8. D-le Ciutacu!Acest marlan care sa cocotat,nu accidental,in fotoliul primului om in stat,nu sa cocotat intamplator,el a reusit datorita gibonilor care-l sustin,nici Ceausescu nu avea atata tupeu,sunt profund dzamagit de cea ce se inampla cu Romania in acest moment,daca electoratul nu se va trezi,riscam sa detronam Caracalul de pe soclul nagheobiei,stiti d-stra,caruta cu prosti,daca as fi mai tanar as emigra,ori unde,numai sa nu mai aud de acest maimutoi,il urasc mai mult ca pe Ceausescu,sper ca pe 6 dc la orele 21 sa scap de acest cosmar si Romania sa poata intra in normalitate,sa auzim de bine.

  9. De unde se vede ca situatiile limita conduc la maturizare. In sfarsit, Badea a dat primul semn ca a inceput sa-l sacaie maseaua de minte … care face loc craniului sa mai creasca putin si sa lase loc de adaugare de ceva intelepciune peste inteligenta.
    Il felicit.
    A face un pas evolutiv, catre logica fuzzy (a intelepciunii) de la logica alba-neagra (care-l are in extrema de jos a ei pe Turcescu) care fenteaza numai prostimea absoluta, este intotdeauna de admirat.
    Felicitari Badeo!

  10. Multi zic sa rezolvam situatia in 6 decembrie. Dar de ce sa nu ne grabim? 22 noiembrie nu e mai bine? Daca suntem toti mai harnici si mai comunicativi in localitatile noastre, daca discutam mai mult cu vecinii si cu toti colegii de serviciu, daca…

  11. Cu regret spun, ca nu l-am urmarit pe M.Badea; multumesc, ca D-l Ciutacu, ma face sa simt un fel de discomfort, de aceasta aparenta “tradare”, doar se stie ca sunt fan al dumnealui.
    Pana cand voi reusi sa diger si ceea ce spune dumnealui si ceea ce promite D-l Ciutacu, scriud oar atat ca domnul Basescu se simte absolut indreptatit sa numeasca ‘n’ premieri, ‘n ‘ guvernanti.
    Imi place abordarea ambilor, si imi voi gasi timp sa comentez pe marginea celor scrise spre seara.
    Multumesc pentru acest articol, care ma scapa de “solutia politica ideala universal valabila.

  12. Doamne cat sunt de dezamagita!Nu,nu de prestatia d-lui Badea(care a fost exceptionala) ci de pulsul opiniilor sociale pe care incerc sa-l iau si de constatarea ca,in afara celor implicati in problematica socio-polica,populatia este total dezinteresata de tot ced misca in tara asta.Cred ca trebuie intetita o actiune in piete pentru a face cunoscut ce se discuta la emisiunile atat de profesioniste ale Antenelor;cu alte cuvinte,numarul celor dispusi sa vada emisiunile este atat de redus, incat am convingerea ca nimic din neregulile Presedintelui nu ajunge la marea masa.Oare cine trebuie sa faca asta?

  13. In primul rand, imi cer scuze ca fac haz de necaz, cum ar spune bunica. In timp ce il asultam pe Mircea Badea, mi-am amintit de o scena din filmul Ace Ventura, in care calugarii shaolin, exasperati de comportamentul acestuia, doreau sub orice forma sa scape de el si cand in sfarsit acel moment a sosit, l-au condus spre iesirea din templu, au ferecat bine portile si au izbucnit in urale. Are perfecta dreptate Mircea Badea, chiar daca nu am inca o preferinta pentru un anume candidat, ma duc la vot doar pentru a avea eventuala satisfactie, de a nu-l mai vedea, inca cinci ani pe acest domn, cum transforma Romania in propria feuda. Haideti oameni buni, sa-i scoatem din ”cetate”, sa inchidem si noi ”portile” de acces spre putere, pentru astfel de persoane si sa punem un afis maaare la intrare ” Interzis demagogilor”. Si cand ma gandesc ca i-am votat in 2004 (PDL + Traian Basescu)…

  14. NU CONTEAZA CINE VOTEAZA DAR CONTEAZA CONTEAZA CONTEAZA CINE NUMARA…prietenii stiu de ce..+ tontusi asta nu inseamna ca nu trebe’ sa merem sa punem laba sa votam in spiritul

  15. Cine ? pai tot cei care ne-au scapat de Ceausescu
    Cum ? prin jocul la off-side (bine desenat la tabla Sintezei Zilei)

    Q: ce ii mana pe cei 32-35%,votanti ai lui Basescu la urne ?? (ca n`or avea toti afaceri si vanzari anterioare?)…eu cred ca principial, aici este cheia ruperii electoratului lui Base. CE VOR VOTANTII lui Base? –eu habar nu am, caci am fost si sunt anti-PSDist din 90, am votat cu ambele maini la CDR, Constantinescu si Basescu

    Are cineva MODELUL votantului pro-BASE ?

  16. mi-aş fi dorit înainte de toate ca acest presedinte să mă respecte ca cetăţean, ca elector, ca student în această ţară şi ca agent economic, mi-aş fi dorit să isi tina promisiunile, să se străduiască ca societatea noastră să devină una mai buna în care jignirile şi jocul de culise în interes personal nu-şi au rostul, în care valorile umane şi profesionale sunt promovate, în care copiii sunt respectaţi şi ajutaţi să vadă frumosul pretutindeni, în care bătrânii să însemne ceva mai mult decât o masă electorală uşor de manipulat.

    vă mărturisesc că deseori televizorul mi-a fost in pericol la apariţia tiranului. imi venea sa il plesnesc!

    Mă pregătesc să îi spun „la revedere” cu aceeaşi hotărâre amestecată cu o urmă de nostalgie cu care duci la gunoi o maşinuţă frumoasă, pe care ai dat mulţi bani, pe care ai ţinut-o în braţe cu plăcere de la magazin până acasă, gândindu-te cu drag cum ai avea să te joci cu ea dar care, odată scoasă din cutie, dovedeşte că are roţile înţepenite, vopseaua zgâriată, că hârâie cumplit, miroase peste măsură şi porneşte singură cand nu sunt atent urcându-se pe mine si trântindu-mă la pământ.

    Eventuala victorie a lui Traian Basescu nu va însemna însă nimic altceva decât că atât poporul, cât şi clasa politică s-au întors de unde au plecat acum 20 de ani, ba chiar mai jos decât atât.

  17. Complet de acord.
    Acum sa vedem pe cine, ce si cum!
    Si Basescu sa se duca pe pustii… invartindu-se ca tititrezul… unde a nins si n-a prins!

  18. zmintitul asta de bashinescu a reusit, in ochii mei, sa-l depaseasca pe ceausescu in competitia pentru balaceanca! i s-a sculat ca pardon, am interpretat gresit constitutia dupa ce delira cu ea in mana cum va dizolva el parlementul – nenorocitul asta este solventul universal, tampitul dracului, lua-l-ar dracu cu toti pupincuristii lui!!!

  19. Evident, eu merg la vot in ambele tururi, sper sa nu il mai vad pe Basescu si pe fie-sa, ca dracu o mai pune si pe aia europarlamentar daca nu mai e tac-su presedinte.

  20. oricine decat basescu dar si oricine in afara de mincinosu de oprescu.
    sper sa nu ajunga oprescu cu basescu in turul 2. dar de fapt oprescu nu are nici o sansa sa ajunga in turul 2.

  21. este limpede ca lumina zilei ca acest croitoras e “securist insarcinat”. Deci el abia de luni cica trimite scrisori pentru negocieri…asta are 10 zile sa obtina sustinerea parlamentului si el sta la guvern…e constient de ceea ce face…asta e dictatura…dar chiar nimeni/nimic in tara asta nu poate face ceva cand presedintele a innebunit? Cu ce drept l-a desemnat pe Croitoru cand 35% din parlament l-a propus pe unul de la PDL si 65% din parlament l-a propus pe Johannis. E inadmisibil.

    PS Iar Hoara si Dorel Visan ar trebui interzisi la TV.

  22. ganditi-va ca noi macar avem acces la informatie, ca ne mai uitam pe la Antene,vedem oameni care gandesc si altfel,dar cei care se uita numai la tvr sau asculta RRA ,oamenii aia simpli il vad pe EL si isi imagineaza un salvator, care ii apara de cei 322 si care e robin hood…. oamenii astia o sa-l voteze iar …

  23. De unde atata ura? Cu ce sunt mai breji oameni buni oricare din partide sau candidati? Calmati-va…

  24. De ce nu semneaza parlamentarii celor 65% ca il sustin pe Johannis? Nu cred ca Basescu mai poate face ceva…ar fi MAT si nici turul 2 nu l-ar mai prinde…
    La a doua desemnare sa-i puna in fata lui Baselu lista cu parlamentarii si cu sustinerea lor…ca la o motiune de cenzura…300 de semnaturi…nu e posibil asa ceva?

  25. @fan barca: Ce-ai cu Dorel Visan? Cred ca te referi la Gelu Visan, caz in care sunt 100% de acord cu propunerea.

  26. Parlamentul nu e solubil

    Dârdală-chimistul de la Cotorceni, după numeroase experienţe cu solvenţi, a declarat că nu poate dizolva Parlamentul, aceasta după ce a ascultat şi înţeles prelegerea profesorului Adrian Năstase ţinută la Realitatea tv ieri la 18:00 .
    Guvernul demis a reacţionat neelegant la această ştire, prin Berceanu, anunţând că a buşit două trenuri de marfă, după staţia Ciulniţa, în această dimineaţă, risipind pe aratură loomotiva şi un vagon.
    Ori despre ce vorbeam ? A , da, circulaţia trenurilor pe magistrala Constanţa se va relua mai spre apusul soarelui…
    Ce mână de Popa are şi Gheorghe – Secretarul de Stat uns recent.

  27. l-amauzit la realit.tv pe alfred bula i,vestitul comic sociolog???!!! comparand mere cu prune,respectiv sibiul cu un sector din bucuresti pe criteriul numeric, de aici deducand ca iohannis nu valoreaza nici cat un primar de sector.se vede ca tipul nu cunoaste nici istorie,nici sociologie ,il cunoaste doar pe baseku!!!din cate stiu ,revolutia n-a inceput in ferentari,probabil, d-le bulai,in sectorul timisoara,RUSINE sa va fie!!!

  28. Eu nu am votat niciodata (din anul 2000 am acest drept), dar acum sunt hotarat 100% sa merg la vot…si am sa votez ANTI BASESCU ..

  29. Clar tre’ sa mergem la vot! Clar de tot! Nimeni nu ne scapa de el decat noi! Si in primul tur si in al 2-lea! Cine sta acasa (de scarbit ce e) ii valideaza al 2-lea mandat lu’ chioru’. Parerea mea.

  30. lupta aceasta surdă între politicienii care nu se bucură (exclusiv din vina lor) de o percepţie pozitivă în rândul opiniei publice, pe de o parte, şi autoproclamatul preşedinte reformator, pe de altă parte, are ca efect confirmat şi de institutele de sondare a opiniei publice ţinerea departe de secţiile de votare a electoratului activ din punct de vedere social. Ceea ce nu reuşesc să înţeleagă politicienii prinşi în această luptă este faptul că Traian Băsescu exact pe asta mizează: să perpetueze dezgustul şi neimplicarea orăşenilor si a intelectualilor neinregimentati, în paralel cu stimularea electoratului din mediul rural. Deplasările sale prin ţară şi anunţarea candidaturii tocmai la Cucuieţii din Deal nu sunt deloc întâmplătoare şi dovedesc că se bucură de consilieri experţi în psihologia maselor.
    Cei care spun în acest moment că Traian Băsescu nu are şanse să fie reales dacă ajunge în turul 2 cu Antonescu, Oprescu sau Geoana, ori practică aşa numita „propagandă neagră”, depăşită din punct de vedere istoric, ori sunt de-a dreptul ignoranţi. Ceea ce consilierii lui Băsescu nu sunt. În mod categoric, aceştia cunosc studiile asupra comportamentului electoral al ţărănimii făcut de Samuel Huntington, care evidenţiază că atunci când masele rurale îşi exprimă dreptul de vot atunci rezultatul este păstrarea structurii de putere existentă.
    „Dacă mediul rural sprijină guvernul, acesta are posibilitatea de a izola şi limita opoziţia urbană”. Iata de ce tine motis ca guvernul sa fie perceput ca loial presedintelui.

  31. Hm, ar trebui puse aceste 8 minute in manuale de politica la categoria: determinantii votului protest.

    Esentialmente democratic. Cum spunea si dl Badea: nu se va intampla. Pe plan local nici macar nu va incepe aceasta schimbare.

  32. Aş vrea să înţelegem faptul că acest nefast Preşedinte, ca şi întreaga clasa politică, aşa cum se prezintă ea astăzi, sunt şi rezultatul imaturităţii noastre politice şi a uşurinţei cu care ne lăsăm manipulaţi. Acesta este riscul democraţiei- faptul că o majoritatate needucată alege pe cineva care, în final, se va dovedi că nu este reprezentativ nici măcar pentru acea majoritate, ceea ce produce o mare dezamăgire din care rezultă un sentiment tot mai acut de nostalgie a dictaturii.
    Dar între o dictatură care instaurează o falsă ordine a lucrurilor şi o democraţie care-i nedreptăţeşte pe cei mulţi, fatalmente trebuie să optăm întotdeauna pentru democraţie.
    Mircea a sesizat corect. Băsescu trebuie schimbat nu cu un altul mai bun decât el, ci pur şi simplu pentru că Puterea concentrată în jurul lui a devenit de mult nocivă.

  33. Are cineva MODELUL votantului pro-BASE ? de Ciprian
    Iata modelul:
    1. Sluga, lingau si profitor datorita intereselor materiale pe care el si ai lui le au, papagal care repeta aceeasi placa pe care presedintele le-o pune-n gura, sau/si
    2. Derbedeu, mincinos, scandalagiu, betiv si afemeiat, inzestrat cu tupeu si nesimtire enorme, la fel ca “idolul” de la Cotroceni, sau/si
    3. Sarac rau cu duhul sau prost informat, incapabil sa deosebeasca binele de rau, sau/si
    4. Comunist sau urmas de comunist, securist sau urmas de securist, caruia ii lipsesc directivele tatucului si lumina lui calauzitoare.
    Cam asta ar fi portretul robot al robotului pro PDL-st si pupinbasist. Daca mai stiti, mai adaugati.

  34. Mda, daca o ora intreaga insulti si injuri poti fi coerent.Cat era de fioros Badea aseara, cand s-a culcat nu a numarat oi ca sa adoarma ci oile l-au numarat pe el.

  35. Acest marinar interlop o sa zboare la alegeri. Oricata influenta mafiota va avea acest jeg ce se bucura se sustinerea lui Bercea mondial, sansele lui de a fi reales scad pe zi ce trece.

  36. bun,chiar foarte bun badea aseara,am jurat ca nu mai merg la vot da m-am sucit 🙂 (ceva tipic pe plaiurile mioritice) daca in turu 2 ajunge un mar,o portocala,ceva orice,eu aia votez doar sa nu-l mai vad pe basescu in viata lui care sa fie cat mai scurta am ajuns sa-i urasc din inima,sa vad o zdreanta sugace de p..a cum conduce ea un minister,un inganfat ca si berceanu cum conduce transporturile cand noi nu avem pe ce transporta,nu exista cale ferata,ce avem noi nu-i cale ferata…..ii urasc

  37. daca badea zice ca merge la vot sa voteze antibasescu cel putin 5 – 10% din nehotarati il urmeaza asa ca daca iese Basescu iar, o mare parte din vina ii apartine lui Mircea Badea.

  38. Visan,Hoara si Canacheu sunt cei mai lingai si pupincuristi oameni ai betivanului sef.
    E incredibil cat de “jegosi” pot fii acesti nemernici care ne cred dobitoci.
    Va paste puscaria nenorocitilor si acolo nu ve-ti mai fii asa de tupeisti,ve-ti fii niste gaozari nenorociti.
    Ma bucur ca Mircea Badea gandeste sa iese la vot.Nu conteaza cum voteaza,important este sa iese el si sa convinga si telespectatorii care-i urmaresc emisiunea,sa iese la vot.

  39. @In sfarsit Domnu’ Vector, ceva intelept de la voi doi….incepeti sa deveniti credibili…nu sariti ca ars! Cred ca badeamircea detesta niste politicieni, ca dvs. detestati niste politicieni, ca eu sau altii detestam niste politicieni.Pai daca este asa, pasul logic este mersul la vot , scoaterea lor din viata politica! Aceasta a functionat cand badeamircea a votata cu asimetricu’, de ce , cu atat mai mult, sa nu functioneze acum? Pe scurt, incepeti sa mai veniti de acasa.Daca se convinge pana si oanadobre, atunci putem spune ca poate intelege ….toata lumea…:)

  40. In profetia lui, Silviu Brucan estima ca avem nevoie de 20 de ani ca sa invatam ce e democratia. In curand se implineste sorocul si noi suntem amenintati cu o noua dictatura politica (cea a nesimtirii si a prostului gust sunt instalate mai demult).

  41. Ce mic era micuţul

    Micuţul a devenit studiu de caz, o prezenţă comică norocoasă, zic eu, prin goliciunea cerebrală care nu s-a sfiit s-o etaleze constant. Raportul invers proporţional între înălţimea corporală şi aspiraţiile de mărire este postulat.
    Dârdală l-a racolat şi folosit pe micuţul , ca şi pe aţii, după criteriul obedienţei, pentru a-l folosi ca soldat de plumb – că asta a fost – să recunoaştem.
    Faptul că a emis „perle” de cretinisme macrosociale, permite să-l caracterizăm corect şi pe şeful său care, cu aproximaţie, face parte din aceiaşi clasă de precizie.
    Sigur că după atâta gargară cu bile diferite de rulmenţi, micuţul trebuie să se aştepte la badijonări în gât cu ce se pricepe mai bine românul.
    Interesant că singur ne serveşte probe indubitabile ale “puţinătăţii sale multilaterale” ce duc spre buncărul de la Cotorceni unde tripleta se pregăteşte pentru drumul fără întoarcere.
    …………………………………………………………
    În 1882 Eminescu – pururi actual – se exprima astfel :
    «
    “Adunături de rase degenerate, care coboară zi cu zi mai jos pe scara organică, până ajunge a se îngropa ca câinii şi ca maimuţele, acestea domnesc asupra poporului românesc; pentru a plăti trebuinţele lor, lenea, inepţia economică şi sterilitatea lor intelectuală, poporul românesc se scoate la mezat şi se închiriază, asemenea catârilor şi cailor de birjă, cu luna şi cu ziua.”
    ………………………………………………………
    Cumplit de adevărat, cumplit de actual !

  42. Trist, spre ingrozitor – dar cred ca Basexu va indrepta tzara spre razboi civil. In disperarea cu care se fereste de puscarie si se agata de putere
    baga poporul in balamuc: vor fi pedelistii si restul lumii. Portocaliul va fi blamat, iar listele negre vor fi “portocalii”…
    Vai, ce zile ne asteapta!

  43. Noi nu faudam dar avem grija sa schimbam rapid sefii de la DGIPI si alti sefi, desi nu mai avem capacitate guvernamentala. Care dintre cetateni ii crede?
    “Gica_contra” ( a se citi T.Basescu) nu vrea premier nou( sau unul al majoritatii) pana la alegeri si “se jura ca nu fura”.De ce oare???
    Gica _ contra a-m-e-n-i-n-t-a( parca presedintele garanteaza stabilitatea)cu dizolvarea Parlamentului daca nu asculta de comenzile sale.Se crede pe vas.
    Nu cred ca va mai avea un nou mandat, cel putin in perioada 2010-2015…vrajeala cu sondajele…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.