Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Noi, cei care nu mai vrem și vrem…

Noi, cei care nu mai vrem și vrem…

Nu vrem să facem averi. Nu vrem demnități publice. Nu vrem mașini la scară și nici gărzi personale. Nu vrem să umplem piețe cu adulatori. Nu vrem să ni se dedice emisiuni omagiale. Nu mai vrem să trăim într-o țară care se-nvârte după voința unui singur om. Nu mai vrem să suportăm umilința unui clan de îmbuibați pe banii noștri. Nu mai vrem să fim amenințați și sfidați. Nu mai vrem ca procuratura să fie o importantă agenție de știri. Nu mai vrem să ni se asculte telefoanele. Nu mai vrem să fim conduși/reprezentați de curve și de parveniți. Nu mai vrem să fim rușinea Europei. Nu mai vrem să vedem agramați care ne țin lecții de educatie și țopârlani care să ne definească stilul. Nu mai vrem să-i suportăm. Nu mai vrem să-i plătim. Nu mai vrem să-i îmbogățim. Nu mai vrem să-i vedem.

Vrem să trăim în linște și cu decență. Vrem să redevenim încrezători și senini. Vrem privim în ochii oamenilor cu care stăm de vorbă fără teama că am putea fi înregistrați pe ascuns. Vrem să nu ne mai uităm cu coada ochiului în spatele nostru pe stradă. Vrem ca logica să bată psihoza. Vrem ca majoritatea să redevină mai tare decât minoritatea. Vrem ca legea să nu mai fie negociabilă. Vrem o Românie normală la cap. Noi, cei care nu mai vrem și vrem, suntem mai mulți decât ei, cei care mai vor și nu vor. Putem să ne recâștigăm țara. Fiindcă nu mai vrem și vrem.

UPDATE: Adrian Năstase a preluat, ca de la arogant la arogant, leapșa cu numele celor care s-ar bate-n 2014 pentru Președinția României. Și scrie că i-ar plăcea să mă vadă independent în cursă. Am răspuns acolo provocării, o fac și aici. “Interesantă opțiune de final, dar n-are independentul Ciutacu logistica independentului Oprescu; nici veleități de vizionar, nici gândire strategică si nici închipuiri de salvator al neamului”.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

150 thoughts on “Noi, cei care nu mai vrem și vrem…

  1. Leo v-a raspuns foarte bine pe blogul lui Adrian Nastase: ,,leo spune:
    octombrie 18, 2009 la 10:53 am
    @ Victor Ciutacu
    dar are altceva Ciutacu: un popor de cârcotaşi în spate! ”
    🙂

  2. Domnule Ciutacu, as dori sa va sugerez(in alt sens decat cel consacrat la cotoceni in ultimii 5 ani), cum spuneam as dori sa va sugerez sa insistati pe problema fraudarii alegerilor.Aceasta nu mai este de multa vreme o simpla ipoteza fiind verificata din noiembrie 2004 pana in prezent de 3 ori daca nu ma inseala pe mine matematica ..
    PE SCURT: Oameni buni astia o fac lata la alegeri vor sa fraudeze masiv si ne vom trezi cu milioane de voturi basculate in poala lu baselu din diaspora si din alte comune de 1000 de locuitori etc.
    Gagicicutza aia de la Bir Elec central ce mai cauta in functie?! Roberta ce mai cauta cu cardu de bmw-uri dupa coada ei?!
    ESTE UN CALCUL GRESIT SA-I LASI SA SE COMPROMITASINGURI.
    Daca ramane boc la alegeri se va fura pe fata si garantat iese jegu !si daca se contesta rezultatu cine o sa faca dreptate ? curtea constitutionala cu aspazia cojocaru si alte mumii…? ca vorba aia unii mi-au fost profi si stiu cam cum se pune problema. pe noi la examen ne inchidea in sala nici pipi nu puteai sa faci dar vad ca atunci cand e de interpretat constitutia …ne facem rapid republica prezidentiala.
    Las-o-n nuţi!
    Deci domnule Ciutacu ce ne facem ca pare o situatie fara iesire! dumneavoastra care sunteti mai informat si mai experimentat intr-astea , poate ne dati o solutie..
    Mestere Ciutacule,esti un om foarte talentat dupa opinia mea de profan obligat sa scrie acest articol zguduitor in loc sa faca o emisiune mondena in caliatete de coprezentator cu Mircea Badea ) Cu putin noroc poate ajungem si acolo!
    RESPECT Ciutacu!

  3. eu cred ca ,singur, badea poate mobiliza peste 5000 de tineri ce ar putea manifesta impotriva lui basescu.in vest exista demonstratii ‘anti’ orice,pt. scopuri mult mai prozaice.la noi, tineretul e prea incoolt si fara cojones,din pacate, pt. a iesi in strada!!!

  4. noi frustrati din clanul badea suntem de acord cu u si ne apuca cu fiori de peile de gaina cand citim blogul tau plin de scriituri geniale cum ar zice celalalt tonomat( badea). Ce sa facem dupa ce citim cate un articol de asta care ne da un bobarnac in cap? eu de ex imi doresc un remington 700 si o pozitie strategica feritade chiul aprig al SPP-stului(dak nu cumva e ocupat sa care vreun hermes sau vuiton) pe langa presedentie… desigur legea nu ne lasa sa avem arme ca ne omoram intre noi. mai bn sa ne omoare astia…

  5. Pentru Begone, cu respect…

    Nu credeti ca suntem satui de atata asteptare? De ce nu dati o solutie? Astept sa ne spuneti si cand e timpul potrivit… Peste alti (alte) “douajdeani”?

  6. Corect Victore, de acord cu ce spui tu…intrebarea insa ramane: cum putem, faptic, inlatura aceasta dictatura a non – valorilor care sufoca Romania!!?? cum determini majoritatea de care vorbesti si tu sa vina la vot pentru a nu mai avea o democratie vanduta pe 1 l de ulei sau un kg de orez/malai/zahar? cum vom reusi ca toti care gandim la fel sa incepem sa “tinem unii de altii” si sa nu ramanem insule izolate asa cum suntem acum??!! cum vom reusi sa introducem si in tara asta sistemul meritocratiei astefel incat munca cinstita si un CV sa conteze si sa nu fie luat in deradere sau murdarit de jocuri de culise ale unor grupuri de interese mafiote etc etc

  7. Iata cum s-ar putea schimba ceva: in Romania exista destui miliardari, imbogatiti pe cai mai mult sau mai putin cinstite. Daca macar unul dintre ei: Vantu, Patriciu, Voiculescu, ar vrea, ar declansa o miscare a tinerilor de bun simt, organizata pe model paramilitar, dar fara excese si fara violenta. O miscare a tinerilor, sponsorizata din umbra de unul dintre acesti moguli ar putea constitui o a treia forta, alternativa la vesnicii latrai PDL-PSD-PNL-PRM-UDMR, care de doua decenii se tot perinda la guvernare fara sa faca nimic. Saracii de la sate si de la orase pot fi castigati si fara pomeni electorale, ci vazand ca exista oameni tineri, nepatati, care nu au fost nici securisti la Anvers si nici secretari de partid la Iasi, care vor sa schimbe cauza nu doar sa rezolve, o data la patru ani, efectul, cu un blid de fasole. Sunt sigur ca daca ar patrona o asemenea miscare alternativa si mai ales daca nu s-ar IMPLICA in ea, istoria le-ar ierta multe pacate mogulilor. Ma intreb: au ei oare constiinta istorica pentru a face asa ceva? Pentru ca daca ar vrea cu adevarat, ar putea face. Luati miliardele lui Patriciu si faceti ceva concret cu ele: atunci nimeni nu va mai fi pacalit de vorbele amagitoare ale lui Basescu sau Geoana, caci va vedea FAPTELE.

  8. Pana cand imi vine ideea sa-mi explic “invocatia” Dvs. ma uit la “update” si de data aceasta citesc cu satisfactie, ca leapsa Dvs.aruncata in bratele domnului A. Nastase a produs efectul scontat.V-a raspuns in stilul ‘arogantului’ catre ‘arogant’, cum ziceti Dvs., vazandu-va candidat independent la presedintie, in cursa din anul 2014. Raspunsul Dvs. ne-a amagit usor. De ce ziceti ca nu aveti ‘logica matematica’ca al doctorului? El e medic, Dvs. inginer (un presedinte tehnocrat?!);daca sunteti ‘jurnalist vizionar’, de ce n-ati fi presedinte vizionar. In ceea ce priveste ‘gandirea strategica’, este chiar o caracteristica a Dvs. Ganditi-va la emisiunea lui Gadea in care ne-ati prezentat o strategie perfecta privind eliminarea lui Base. Ziceti ca nu aveti “‘inchipuiri’ de salvator al neamului”; nu, nu aveti ‘inchipuiri’ dar prin tot ce faceti pentru noi toti, adica trageti la galere, accentuand perpetuitatea in munca,incercati sa ne salvati.
    La mai mare!

  9. @Begone,
    nu-i neaparata nevoie ca gollum sa-i spanzure pe victor si mircea la calcan, in piata revolutiei, iar noi sa sapam voiosi canale pe planeta marte, pentru ca NUMAI gesturile astea sa-l defineasca drept dictator.
    nu mai sunt vremurile de-asa natura.

    -DAR, le poti spanzura carierele profesionale.
    -DAR, le poti spanzura buzunarele, lasand ochiul streangului strans doar atat cat sa pice cativa banuti, pentru ca sus-numitii sa-si taraie o viata mizera de azi pe maine.
    -DAR, prin diverse mijloacea le-ar putea, de exemplu, distruge viata de familie, lor si celor apropiati.
    -SAU i-ar putea purta prin tribunale pana cand, dupa al “tzashpelea” (cuvantul iti apartine) proces am afla ca se fac vinovati de cine stie ce vini cu caracter penal.
    -SAU, in lumina unui scenariu extrem de “noir” (pentru ca tot suntem la ora scenariilor paranoice) ar putea fi calcati “accidental” de vreun camionagiu beat…

    begone, drace! ma ia cu fiori numai cand ma gandesc! parca as revedea, in varianta romaneasca, filmul “z” al lui costa gavras, alt paranoic care abera fata de stabila democratie greaca cu niste ani in urma:)

    cat timp, undeva prin europa, o sa “domneasca” taica barroso si, mai nou, f.m.i, cine crezi c-o sa-si arunce privirile catre cloaca de aici?
    suna paranoic sau imposibil ceea ce pun? daca am invatat ceva despre gollum-ul asta pana acum este ca TOTU-I posibil cand e vorba despre el. monstruletul este capabil si de subtilitati vicioase, nu neaparat spanzurarea in prime time a inimacilor ticalosiei-sale.

    deci:
    -geoana = prostanac.
    -crin = pielea in care se deghizeaza patriciu
    -oprescu= o totala impostura.
    -ungurii= “azi cu Mao maine cu Tzao”

    deci, in opinia matale, n-am avea cu cine vota. propui sa nu iesim DELOC la vot, sa tragem sau sa facem o laba peste botul clasei politice, n-am inteles prea bine ce vrei de fapt…:)
    perfect, hai s-o facem si p-asta, dar, pe mai departe, nu ma luminezi ce-o sa fie.

    neuronu’ meu imi zice ca-n vremuri cat de cat “normale” ar fi ceva, da’ acum cica af fi criza mondiala, cica-i tare rau pe la pozanare terrei, scumpei noastre casute galactice, ca sa prelungim criza politica, precum gaia matzu’.
    lumineaza-ne frate si explica-ne pe puncte sau deseneaza-ne, ca unor copii redusi ce ne crezi,
    ce strategie/strategii ai, cum s-o/sa le aplicam, nu ne mai omora cu supansu’ asta!

  10. @Begon
    vad ca, in timp ce eu imi scriam romanul-fluviu prin care-i ceream lui begon sa ne explice ce strategie are, el a postat ceea ce toti asteptam cu sufletul la gura. am citit-o si nu pot decat sa-l intreb: begon, nu cumva iti place in mod deosebit culoarea verde? si nu ma refer la ecologiti aici.

  11. Un pariu:ce-i dorste oare Adomnitei lui Basescu? Sa se intample la nunta Elenei ce i s-a intamplat si lui la nunta. N-am nimic cu momentul fericit al oamenilor, am cu mireasa si,mai ales,cu tac-su.

  12. @begone
    De ce ne sfidezi pe toti?!Crezi ca ai in totaliate dreptate?!Eu,una,nu cred asta.
    Cu stima,
    IoanaP

  13. Valeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!! repede pe Realitatea!!!
    Domnule Ciutacu! Daca n-ati prins, va zic eu…Boacana minte de pute! L-a intrecut pe Basescu. Sa vedeti cum a interpretat incidentul cu d-voastra……..Valeuuuuuuuuuu! i-as crapa capul. Ma sufoc. Astia chiar ne iau de idioti

  14. ce elegant m-am exprimat la nervi: “interpretat”!
    A mintit ca ultimul ordinar.

  15. Nu stiu ce s-ar putea imputa D-lui Ciutacu, ca jurnalist dar cu siguranta nu se poate spune ca refuza evolutia in plan spiritual si sufletesc.Este drept ca este non-conformist care nu se impaca cu legile si tiparele inguste ale oamenilor “gata facuti”. Articolul de fata sta marturie acestor afirmatii.
    In vesnica ‘cautare’ a dumnealui de a aduce un suflu nou, cu care sa ne uimeasca, de data aceasta ne aduce “invocatia” pe care o exploateaza la maxim. Prin acest procedeu stilistic dumnealui interpeleaza ‘poporul suveran’.Lanseaza o chemare la adresa poporului, ca ‘impreuna cu acesta’ sa se realizeze visul de mult inradacinat in suflete: “Vrem sa traim in liniste si cu decenta”.
    Porneste de la un “NOI” hotarit, urmat de o virgula, prin care se creeaza o cezura, ca apoi sa anunte adevaratii ‘faptuitori’ pe un ton grav, aproape amenintator,si starneste astfel nerabdarea tuturora de a afla cine sunt componentele acestui “NOI”; curand ne da si explicatie: “cei care nu mai vrem si vrem”, care poate fi considerat tot o structura oximoronica, nu o simpla antiteza: “nu mai vrem”, de parca am fi la galere si am trage si trage la vasle degeaba, si ne revoltam si deodata “vrem”.Si acest verb tranzitiv, de o completiva dreapta la conjunctiv: ‘sa traim…’, ‘sa devenim…’, ‘sa privim…’,sa nu ne mai uitam…’,’sa redevina…’are semnificatia unei invocatii.
    Ultimele doua randuri abunda in semnificatii, in meditatie intensa privind ‘urgentele’ in tara noastra,problemele cu care ne confruntam:”Vrem ca legea sa nu mai fie negociabila.Vrem o Romania normala la cap”.
    Hai sa trezim ‘poporul suveran’din resemnare, mutenie, sa nu ne trezim cu ‘dictatorul’ in cap inca 5 ani.

  16. o alta metoda “nedictatoriala” de indepartare a unui adversar politic: joci tontoroiul pe pieptul lui, de mana cu “justitia apolitica”, taman cand este cazut la pamant, bolnav in stadiu terminal. ma refer la fostul ministru al privatizarii, ovidiu musetescu.
    Dumnezeu sa-L ierte.

  17. Asa e .Nu mai vrem , nu mai vrem si gata , ajunge .Vrem altceva.Si se va face ce vrem cu siguranta.Marlania si proasta educatie “hahaita” trebuie sa dispara.Nu mai vreau sa aud de ei .Stampila e la mine ,la voi la noi …

  18. Nu mai pot sa-l vad pe Boc. Nici la Gabi Firea nu l-am vazut. Am avut televizorul pe alte posturi. Nici pentru Mihai Gadea n-as putea sa tin pe A3, cu Boc invitat.

  19. Bine. Am facut un efort sa vad ,,motivarea” pe care a facut-o boc la Tatulici.

    Cat de cretin sa fie cineva sa-si permita asa ceva cu un popor? Cat de penibil, nesimtitule? Daca am fi atat de prosti, ti-ar placea ca fiica ta sa creasca printre asemenea creaturi?

  20. Vad aici (in comentarii) niste tendinte extremiste,niste masuri radicale,cu care nu as putea fi de acord niciodata.Cu ce m-ar ajuta sa fie anihilati oamenii lui Basescu?Nu as rezolva nimic.E de ajuns sa li se ia instrumentele puterii.Eu vreau oameni in functii care sa nu se lase sedusi de mirajul puterii.Sa nu o foloseasca abuziv.Vreau oameni care sa stie sa isi spuna din cand in cand Nu,nu numai Da.Sa ia puterea ca pe un lucru ce li s-a oferit ,nu ce li se cuvine.Pentru ca ,intr-un final,ajung sa creada ca li se cuvine tot.

  21. Vreau ca oamenii competenti sa fie respectati, iar incompetentii matrasiti. In jungla!

  22. Culmea , dupa ce am citit atatea comentarii , abia la ultimul , cel al Irinei , am gasit ceea ce gandesc in mare parte si eu… Asa cum spunea cineva ca pt. asanarea societatii romanesti TREBUIE eliminat Basescu , subscriu …., cu un amendament: aceasta e o conditie ABSOLUT NECESARA dar NU si SUFICIENTA…!!! Adevarul trist e ca “putregaiul” acestei natii ,se pare ca zace in fiecare din noi…, doar ca unii si l-au “extirpat” singuri sau viata i-a ajutat , altii il poseda inca in stare latenta ( invizibil in statutul lor actual , dar izbucnind cu tarie imediat ce persoana urca ierarhic…) , iar altii chiar isi etaleaza deja caracterul “putred” cu o dezinvoltura gretoasa… Aceasta cred ca e a doua etapa a asanarii: lupta fiecaruia cu “proprii demoni” (sau cum am zis mai inainte cu “putregaiul”din noi…) si abia apoi ar urma a treia etapa (si cea mai importanta) : PROMOVAREA IN FRUNTEA COMUNITATII A UNOR PERSOANE STRICT PE BAZA FAPTELOR LOR CONCRETE , A PERSOANELOR CARE AU DEMONSTRAT CA AU FOST CAPABILI SA OCUPE POZITII DE DECIZIE FARA “A SE LASA IMBATATE DE DULCELE GUST AL PUTERII”… Iar pt. a reusi sa descoperim aceste persoane ,este obligatoriu sa NE DEBARASAM de prostul nostru obicei de a judeca pe altii prin prisma SIMPATIILOR , ANTIPATIILOR SAU INTERESULUI PERSONAL…!!!

  23. Sunt unul dintre cei care nu au fost la vot in ultimii… sa fie 12 ani ? Motivul – sentimentul de neputinta in a schimba ceva, minciuna ridicata la rang de discurs politic, prosteala pe fata si multe altele; dar mi-am propus ca de data asta sa merg, pentru ca asa cum ai spus : ” Nu mai vreau si vreau ”
    Nu mai vreau ca un om sa se considere mai presus decat majoritatea si in pofida elementarei conduite democratice sa-si impuna punctul de vedere cu forta. M-am saturat sa-l ascult batand campii si servind argumente … ” serioase ” la care pot pune botul doar cei cu scoala facuta la fara fregventa cel mult pana la clasa a-X-a ( cu tot cu facultate- EBA ) si cu bagaj de cunostinte limitat. M-am saturat sa vad ” analisti ” care in pofida minimei evidente gasesc argumente de doi bani ( pe care le sustin cu vehementa ) pentru incalcarile repetate ale constitutiei ( buna, rea ). M-am saturat de Basescu – apropo: aveam un coleg de scoala pe care il chema Borta. Dupa un timp am aflat ca si-a schimbat numele ( legal ) in Popescu. Ii recomand si D-lui presedinte (P intentionat ) sa-si schimbe ( dupa ce va pierde alegerile ) numele in : Catevencu…Dandanache …
    M-am saturat de marinari atotstiutori si cu putere de decizie autoalocata.
    M-am saturat de neamuri, clanuri, familii bazate pe interes, de Mertane albe conduse de oameni colorati, de prostie, de parasute ridicate la rang de vedete, de incultura ridicata la rang de politica a MCC….
    Vai ce suparat sunt … As da cu @&%##r69@ pe mama celor care ne prstesc zi de zi : printre alti multi Boureni – pusti cocliti plini de ifose, scoliti de viata si de o nesimtire crasa – Niste magari “mon cher “
    Hai la vot sa dam jos Basalia din corcodus ( Base, El-BA, Videni, Blegi, Parasute –Nutzi si Rzi si toata sleatca lor de coioti ).
    Nu am spus ce vreau pentru ca … nu am terminat cu ce nu mai vreau …
    Ciutacu-le sunt alaturi de tine !

  24. Domnule, daca Presedintele era un om cinstit,si vroia binele tarii,etc. sa zicem ca el era intr-o eroare, chiar nu trebuie sa le stie pe toate….dar de ce n-a cerut arbitrajul Curtii Constitutionale daca era de buna credinta.

  25. O fi frumos un testament politic, scuze cu testament, ma gindeam la manifest. Pe pustii drace!
    Dar ce efect are asupra lui Badea Gheorghe, sau a lu’tzatza Marghioala un asemenea manifest?
    Nici una, ori ca nu vor intelege care e problema, ori ca nici nu vor citi asemenea hirtii, avind in subconstient propaganda comunista, facuta cu fluturasi.
    Nu cred ca avem alta metoda decit cea orala, adica aia de a sta de vorba cu votantul si a il lamuri cum stam cu situatia.
    Trebuie demolata toata convingerea ce contine date in favoarea Marinelului, ca el e singurul care se lupta, face, drege , etc.
    Trebuie sa il inconjuri de gasca de hoti ce il urmeaza orbeste.
    Trebuie sa ii devoalezi adevarata sa imagine si asta fara patima, ci cu rabdare si mult tact. Iti trebuie multa rabdare si multe argumente, simple si la obiect, in functie de obiectul muncii de propaganda, ca una ii argumentezi unuia cu scoala si alta unui taran.
    Fiecare din cei care ne-am saturat si cred ca suntem macar 5% din aceasta tara, sa ne luam aceasta munca si sa lamurim in special pe cei care s-au saturat si nu mai merg la vot.
    Astia sa fie tintele noastre, pe astia sa ii aducem la vot si sa voteze contra lu Base.
    Pe cine? E fara importanta, in acest moment trebuie sa scapam de un pericol al democratiei.
    E mult e putin? Eu cred ca daca lamuresc 50 de insi ce nu mai veneau la vot si dau un vot anti, problema cu Base e rezolvata, adica nu intra in turul II. Ia uite aici: 1% din 10 milioane=100.000 ; 100.000 x 50 = 5.000.000
    Gata s-a rezolvat problema.

  26. Suntem 17 online la ora asta, pe “Ciutacu”? E tarziu s-ti anunti candidatura? LA Mircea oare cati sunt?

  27. Vad acum la A3…Mare jigodie acest Visan! Mare de tot. Greu de gasit unul sa-l intreaca, cu exceptia sefului sau.

    Inteleg ca Antenele ii invita pe acesti slugoi de cea mai joasa speta, din considerente deontologice si pentru ca -speram- vor vedea toti fraierii care il mai sustin pe marinar, neavand, de fapt, habar de ce se intampla cu adevarat in tara, adevarata fata a PDL.
    Stiu, fraza a iesit cam lunga, dar ma grabesc.

  28. si eu ma numar printre cei care subscriu acestui manifest , si eu eram unul dintre aceea care scarbiti de tot ce se intampla in tara asta si de lipsa unei alternative reale , nu vroiam sa merg la vot dar acum ma voi duce chiar daca ar trebui sa votez cu brusturele propus de Mircea…..rugamintea mea fata de tine este (mai ales in pragul alegerilor) sa insisti mai mult pe aceasta tema in emisiunea ta poate vom reusi sa mobilizam masa de oameni scarbiti de situatia asta si sa-l scoatem pe “marinar” din cursa prezidentiala inca din primul tur.

  29. Noi vrem o tara normala, o tara a carui cetateni sa traiasca decent. Dar EI, nu ne vor lasa niciodata sa fim asa cum ne visam, pentru ca pentru EI suntem doar o gloata de prosti si tampiti, omitand sa spuna despre EI ca sunt doar o gasca de borfasi si puslamale.
    Avem inca o data posibilitatea sa le aratam ca nu suntem asa cum ne cred!
    6 decembrie, ziua Sfantului Nicolae, trebuie sa ne aduca un nou presedinte, un altfel de presedinte, care sa trezeasca in noi speranta ca poate intr-o zi vom fi ceea ce meritam.

  30. Test de cultura generala

    1.Nominalizati persoana care corespunde definitiei :

    DICTATÓR :Persoană care are o conduită autoritară, care caută să-si impună cu orice pret vointa. – Din fr. dictateur, lat. dictator. 2. Conducător de stat cu puteri discretionare. (Fig.) Om cu purtări autoritare. [Acc. si dictátor. /

    2.Nominalizati partidul care corespunde definitiei :

    SLUGÁRNIC, -Ă, slugarnici, -ce, adj. (Despre oameni) Care are o atitudine umilă, lipsită de demnitate fată de cei pe care îi slujeste sau de care depinde; (despre manifestări ale oamenilor) care decurge dintr-o astfel de atitudine; servil. – Slugar (Înv. „slugă”

    3.Nominalizati tara in care doriti forma de guvernare care corespunde definitiei :

    DEMOCRATÍ//E ~i f. 1) Formă de guvernare a statului, bazată pe separatia puterilor si pe votul universal. 2) Stat căruia îi este proprie o astfel de organizare. 3) Metodă de conducere a unui colectiv, care asigură participarea tuturor membrilor la luarea deciziilor importante. [Art. democratia; G.-D. democratiei; Sil. -si-e] /

  31. Subscriu la cele gandite si frumos scrise de Victor Ciutacu. Totusi nui suntem asa de putini pe cat ar vrea toapele si toparlanii lui Basescu.parca simt ca ne vom da mana peste tara si o sa scriem altceva decat pana acum. Trebuie sa incercam sa ne luam soarta in propriile maini,fara TATUC si acolitii sai.Prea au sters cu noi pe jos,prea ne cred prosti,prea disperati in a-si pastra privilegiile uita ca noi nu suntem nici prosti,nici putini.

  32. O zas basescu la teveu ca nu-i multumit de mandatul ce l-o primit acum 5 ani si ca sa-i dam altu mai bun. Io nush exact cum mere politica asta si care este garantia la mandate…ca daca n-o fo’ bun, n-o fo bun. Amu mandatu asta de niculash care il cere el din nou, n-om putea face sa fie de’ala bun? Nu de alta da’ voi va ganditi ca daca tot mere din garantie in garantie cu mandatele estea l-om penziona pe basescu de la Cotroceni.E bine? Sigur ca nu-i! De aia io zic ca sa-i dam amu altfel de mandat ca-s multe (de arestare, de perchezitie…)care ziceti voi ca-i mai bun. Sa putem sa videm si noi alte fete la teveu.

  33. Am auzit ca tradatorii se inainteaza in grad militar chiar in rezerva fiind.Ori si tradarea de partid tot tradare se cheama.Vezi inaintarile in grad de general de ieri.Ce tara ?Ce vremuri?Noi pe cine ar trebui sa tradam sa mai inaintam si noi?

  34. Cum-necum, Băsescu trebuie oprit. Pînă nu dă foc la casă. Iar pentru viitor, cred cu tărie că e musai să amendăm Legea fundamentală, în mai multe puncte care sînt aiurea, confuze, interpretabile. Poate ne gîndim, de ce nu, la o formă de republică parlamentară, cu un preşedinte care să nu fie mai mult decît un monarh constituţional…
    http://teaca.wordpress.com/2009/10/18/opriti-l/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.