Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Cine-i ascultă telefonul lui Băsescu?

Cine-i ascultă telefonul lui Băsescu?

Dan Diaconescu conversează telefonic cu Traian Băsescu. Iau de bună atât afirmaţia preşedintelui poporului, cât şi conţinutul rezumat al discuţiei dintre cei doi oameni de talk-show şi de stat, dat fiind că preşedintele României n-a dezminţit spusele televizate ale companionului său de poveştiri la gura sobei. E libertate, e democraţie, fiecare-i liber să-şi folosească după cum are chef unităţile de pe cartelă. Din punctul meu de vedere, e păcat că nu şi-au făcut timp să bea şi-un şpriţ de vară împreună, ca doi vechi amici, pentru a sărbători eliberarea, dar îi înţeleg. Unu-i extrem de ocupat cu reforma statului şi cu nunta lu’ a mică, iar celălalt cu operaţiunea mediatică de consolidare a propriei platforme politice.

Dat fiind că n-am stare şi că mă lasă rece identificarea taberei pedeliste care l-a ajutat pe DDD să ajungă la Bastilia, iar presupusele casete căutate de procurori (cu vestale rubensiene din Buzău) nu-mi hrănesc imaginaţia, altceva mă macină pe mine. Domnu’ Dan e acuzat oficial de constituirea şi conducerea unui grup de criminalitate organizată. Calitate în care (măcar) un judecător a emis mandat(e) de ascultare a convorbirilor sale telefonice. În conformitate cu procedurile penale, telefoanele tuturor celor care intră în contact cu subiectul monitorizării sunt, la rândul lor, ascultate. Aşa că întreb, nu dau cu parul: Preşedintele României, Excelenţa Sa Traian Băsescu, are telefonul ascultat? Dacă da, fiind (totluşi) vorba de şeful CSAT, cine face transcrierile convorbirilor şi unde sunt stocate acestea?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

55 thoughts on “Cine-i ascultă telefonul lui Băsescu?

  1. Daca e vorba de telefoane si de Basescu, postez si eu un banc:
    Putin, Obama si Basescu mor si ajung, unde il alta parte, decat in Iad.
    Putin ii cere voie lui Michiduta sa dea un telefon lui Medvedev sa vada ce se mai intampla cu Maica Rusie dupa moartea lui. Vorbeste 2 minute si e pus sa plateasca 1 milion de dolari. Obama face si el la fel, pe 25 de milioane de dolari. Ii vine randul si lui Basescu iar acesta vorbeste jumatate de ora cu Boc si nu i se cere niciun cent. Evident, Putin si Obama se revolta si ii cer socoteala lui Michiduta pentru discriminarea asta.
    Raspunsul a venit prompt si fara drept de apel: “In Iad, convorbirile interne sunt gratuite”.

  2. Sigur ca si ,,Amiralul” este ascultat!,,Organele”selecteaza tot ce behaie Basescu,cind e treaz sau ca de obicei manga!S-au cam saturat si ,,organele”de apucaturile lui,si cind vor ,,auzi”ceva deosebit,ca in vremea lu’Caragiale PAC LA RAZBOIU’ !!!

  3. dar nici “partea adversa” lui Basescu, conform lui Diaconescu, blaga, videanu, etc, nu au scos o vorba, cum ca nu ar fi implicatzi in arestarea “shoricelului” senzational, explusiv si indirect

  4. De ce eşti rău nene Victoreeee ?!?!? “vestale rubensiene din Buzău” ? Aaaaualeu!
    Şi io care ziceam că-i o zîna. Frumoasă ca un stele şi deşteaptă ca un lemne!
    Vaaai! Mi se intoarce scara valorilor cu curu-n sus!
    Oioioiii!
    Cîte lume rău!!!
    Banzai!

  5. Diaconescu asta e chiar bolnav saracul : chiar se vede presedinte !!!
    ” Alo , aici e viitorul presedinte ” !!!!!!!!!
    Adevarul este ca daca a ajuns Basescu presedinte , de ce n-ar fi si asta !
    E ACELASI POPOR CARE VA VOTA !!!

  6. Ce a fost hazliu ieri într-o emisiune la care a fost invitat DD,a fost modul în care s-a produs acesta în calitate de„om politic”,venind cu solutii economice,gata să scoată tara din necaz.Se ia tot mai mult în serios acest domn.În ceeace priveste ascultarea telefoanelor,este de crezut că însusi telefonul marelui sef este ascultat probabil;pentrucă:fidelitate,fidelitate,dar totu-i trecător;chiar si puterea.

  7. e, cum ar spune americanul, “win-win situation”. basescu ne arata ce poate DNA-ul, iar diaconescu isi mareste popularitatea “cat altii-n 7”. poate base il vrea urmas la cotroceni.

  8. băsescu ştie unde e îngropată mădălina a lui manole, dar diaconescu nu vrea să spună fără acordul în scris al elodiei.
    boc îşi înregistrează singur telefoanele, pregătindu-şi autodenunţul.
    udrea bea cu eba o cafea şi ascultă cum adie vântul bruxelez: ” auzi, fato, dacă tac-tu îşi face operaţie de schimbare de sex şi se dă magda ciumac, crezi că îl pune dan diaconescu preşedinte la televiziunea poporului?” “dar tata este deja preşedinte!”

  9. Daca ajunge Dan Diaconescu presedinte, pe Axente il pune ministrul culturii ?

  10. Strainii,prin satelit astia afla tot ce vor ,de parca ar fi mare lucru.Exista niste site-uri pe internet prin care poti localiza orice pe planeta.Cat despre DD sau EB ,poate intereseaza pe altii,dar pe mine ma cam plictisesc subiectele respective.Eu urmaresc acum cu atentie o ordonanta,aceea pe drepturi de autor si pe pfa…

  11. Sunt ferm convins (si cred ca si Baselu stie) ca este ascultat si inregistrat ca la transmisiile de fotbal de la radio. (pentru cei mai tineri…”minut cu minut”). In momentul in care Baselu va calca in gol…si asta nici macar nu inseamna neaparat sfarsitul mandatului, sunt convins ca aceste inregistrari se vor itzi in presa ca ghioceii primavara. La cata lume a calcat Baselu pe batatura, cred ca o biblioteca intreaga asteapta semnalul pentru a fi publicata. Ca va fi sooner or later…asta nu am de unde sa stiu.
    Partea proasta cand “domnesti” prin teroare si frica, este ca atunci cand slabesti supapele, toata presiunea acumulata risca sa te loveasca drept in pifometru cum ar spune Badea.
    Despre DD si prezidentiale nu-mi fac griji.
    Eu nu cred ca DD este serios in legatura cu candidatura la presedentie…cred ca este doar un episod din viitoarea (lunga) telenovela ce ii va tine pe prosti cu sufletul la gura, ii va da un subiect de dezbateri, deci implicit ii va sustine ratingul, Basescu va incerca sa demonstreze ca-i impartial si incoruptibil, cu alte cuvinte inca o dramoleta aruncata poporului flamand si dornic de scandal.
    Chiar plecand de la premisa ca poporul asta (nu in mod absolut, dar din pacate in mare majoritate) nu straluceste la capitolul inteligenta si educatie civica, tot mi se pare imposibil ca DD sa stranga mai mult de 2% la viitoarele alegeri prezidentiale. Are sanse teoretice si practice 0.
    Ce mi se pare in schimb umilitor este faptul ca studiourile de la Cotroceni au scazut foarte mult standardele propriilor productii. Daca scenetele cu mare succes la public (draga Stolo, si rusine Dinu Patriciu) au mai avut o bruma de subtilitate, productia cu DD este de-a dreptul imbecila, pentru un target pe masura. Singura concluzie care o pot trage, este ca marinelu’ se simte tare pe corabie si are impresia ca orice se arunca pe piata, se haleste…
    Vom vedea..

  12. Si eu acum ar trebui sa cred ce timpenii debiteaza domnu’ Dan? Chiar m-a intrebam cine va “demnul” urmas a lui Vadim Tudor, dar partea interesanta este ca tribunul neamului macar stie sa vorbeasca (prost, dar convingator), insa DD are inteligenta unei muste si tupeul basescian. In rest tot episodul DNA si catusele lui DD sint din capitolul: “Daca vreau sa va fac zile negre, pot!” si nici nu conteaza pentru ce, stiti voi mai bine de ce. In rest nimic nou sub soare.

  13. @Narcis: nu, de ce? daca manelistii aleg presedintele, trebuie sa fim toti topiti dupa muzica lor?

  14. Poate ca Dan Diaconescu va urma calea spre presedentie ca independent,pe modelul Oprescu,ca sa nu ridice suspiciuni. Nu ar fi neaparat un lucru prostesc,ci suficient de romanesc ca sa atraga electorat. Sau poate va avea un scop mai elaborat,care momentan imi scapa,pentru ca pur si simplu nu-l pot lua pe DD in serios. (oricat de senzational este si va fi)

    Cat despre telefoanele ascultate ale presedintelui,ar fi comic ca transcrierile sa fie stocate in resedinta lui Videanu. Apoi de ce nu,este loc destul.

  15. Ups…sa inteleg ca base isi face al 3 lea partid?S-a facut oare un calcul si asa le ies voturile?pdl+independenti+DDD=peste PSD+PNL?
    Asa o fi,nu ma mai mira nimic,otv insumeaza si manelistii pdl-ului si tatele psd si barfitorii pnl-ului.Cam asta este Romanica,din pacate.
    Poate apare iar udrea sa ne spuna ce si cum s-a discutat,ca doar razboiul dintre ea,blaga,videanu,berceanu,pt fraierii care musca asa ceva,o avea o finalitate la un moment dat.
    Mie mi se pare ca base e cam pe dinafara din ecuatia asta.Vom vedea.

  16. Victore, eu nu cred că nano-mogulul a avut minute să-l sune pe Băsescu. Pentru că tot se plânge el că-i sărac și că Rolls-urile și yachtul sunt de la protocol de la OTV, cred că a dat beep și a fost sunat de președinte.

  17. cind Boc ciobaneste reforma,cind udrea se rupe in licitatii tructae,cind Videanu,Blaga si Berceanu se dau cu avionul si freaca menta apropo de guvernare,cind in PDL se ascut cutitele pe sub masa si se joaca datul la glezne,cind se apropie iarna si sondajele se agita,avem nevoie de schimbarea temelor zilnice(sau agenda cetateanului cum le place pupincuristilor sa zica)asa ca bagam circ:arestari in direct marca DNA + parchet,interviuri cu arestati liberi doar pentru a aparea la TV,congrese penibile ale unor partide si mai penibile,etc
    Totul este doar o mascarada marca Basescu + PDL,orchestrata de aceeasi echipa de suti care prostesc la greu bizonii de 20 de ani.Succesuri la voturi blind popor roman!!!!!!!!!

  18. @Adelin: bai, frate, presedintele suna inapoi la apelurile ratate, sa-l asigure pe un arestat pentru constituire de grup criminal organizat ca nu-i el cauza arestarii lui. tu-ti dai seama in ce hal de tara traim?

  19. Dan Diaconescu spunea ca a ales numele partidului in inchisoare cu ajutorul colegilor de celula, iar crearea unui partid al poporului, tot pe atunci. Acum cateva zile unul care face “emisiune” la otv, unul cu burta, mereu transpirat pe cap si care gesticuleaza mult cu mainile si se plimba prin studiou (facea reclama unei legi cojocaru, care imbogatea poporul roman), spunea unuia la telefon, luat in direct, ca s-a ales un domeniu pe internet pentru partidul poporului, inca din februarie/martie.

  20. Domnule Ciutacu imi pare rau sa va informez ca degeaba.Resursele de gingasie sufleteasca cit si candoarea pura a poporului roman sint in continua crestere.
    Geaba veniti cu chestii din astea care incearca sa rupa aceasta trainica legatura intre Ales si alegatori.
    Avind in vedere si grandiosul esec al protestelor sindicale ,ciorovaielile junilor Crini cu Pontii si incapacitatea politicienilor opozitiei de a isi mobiliza sustinatorii sa va spui ce idee mi-a venit.
    Poporului acesta nascut crestin ,nascut poet,poate ca i-ar prinde bine totusi un teveu gen DDD .De ani buni rabda si se indigneaza la micul ecran,lucru care nu a scapat neobservat neobositilor atleti ai intereselor nationale.
    Credeti ma dle Ciutacu o asemenea televiziune unde pot fi proteste de masa virtuale,unde dansul pinguinului va duce ca in Romania sa se deschida scoli de dansat pinguinul.Similare cu cele de samba din Rio.Milioane de turisti ,straini , vor vizita Romania Ministreasa Udrea va deschide parada scolilor de pinguin intrun frumos costum national de baie.Eeeeh dle Ciutacu…dupa Udrea Ridzi Roberta Raluca si eventual Hossu, Costin etc si amd.
    De aia e buna televizia asta pinguina.Pentru netransportabili.Privesti si te uiti ,privesti si cistigi,privesti …da ‘ candesti.
    Va fi cooptata MISA sa conseieze viitoarea TV cu privire la spirale si integrari in asternut,gargarele cu apasoara dar multe -multe pastile .Asta cu gargarelele au ca public tinta pensionarii care au sub 8 000 000 rol in minute dar totusi se poate prevedea un public larg de tot.
    Atita risipa de bani si energii la grecii astia .Pentru al 13 nus ce…atita tambalau.Luati aminte paminteni la poporul roman .Grecilor li sa taiata viful virfului cozii si au sarit sa muste ,ai nostri feerici ca brazii le tai picioarele din spate si ei tot pinguinul o sa danseze .
    Pina cind domne ,pina cind…pam pam

  21. Avand in vedere prietenia dintre cei doi, precum si faptele pentru care e cercetat, presupun ca DD devine treptat Pablo Escobar de Romania si, prin urmare, va beneficia de aceleasi conditii de care a beneficiat treficantul in Columbia… E vreo inchisoare in Romania unde sa-i incapa iahtul? 🙂

  22. Sincer, mi se pare un complot Basescu-Diaconescu in toata povestea asta. Ambii au avut de castigat in urma acestei arestari.

  23. DD presedinte?Pai de ce nu?Are cineva impresia ca intr-o tara in care ingineri agronomi construiesc “autostrazi” cu o banda pe sens iar un mare oras este scapat de inundatii datorita unui buldozerist(sa-i dea Dumnezu sanatate ca merita!)ar fi de mirare?Are cineva impresia ca intr-o tara in care boboru’este jecmanit fara mila si sta ca prostu’fara nici o reactie un presedinte ca DD ar fi vreo mare scofala?Dimpotriva!

  24. Domnule Ciutacu,va admir pentru umorul acel englezesc, dar vreau sa va reamintesc la un fapt.In campania electorala ati zis in repetate randuri ca daca va castiga Basescu paratiti tara.Cum stati cu idea asta?

  25. Sunt pe ” felie ” amandoi, altminteri DD n-ar fi avut tupeul sa divulge convorbirea telefonica la tv fara aprobarea carmaciului.Ca sa nu mai spun de enormitatea faptului, ca un sef de stat sa se justifice in fata unui suspect de criminalitate organizata. Sa nu te tacanesti la cap ? Mie teama ca in cele din urma , sa nu ne trezim cu un sut in cur afara din UE. Au o tona de motive.

  26. Eu cred ca Diaconescu s-a coborat atat de jos incat sa stea cateva zile pe o canapea canapea din arestul politiei cu gandu ca-si face si imagine de dizident care chiar prinde daca ma uit in istorie la celebrele afise cu Basescu: Ce vor ei? Sa nu vorbesc … si face si jocul bunului prieten intre altele si presedintele tarii. Azi ca de obicei senzational a mai declarat ca in spatele arestarii nu e doar BVB mai e si Boc.
    Daca nu e Basescu si etaman nenorocitu de Boc poate e defapt Flutur sau poate Hoara sau poate Mircea Marean i-a copto.

  27. @Narcis: le-am verificat bob cu bob, nu-i nici o manea, ci numai materiale din emisiuni tv. daca or fi ritmuri de manele din vreun material cu Basescu si/sau ai lui, aia e.
    p.s. am gasit melodia. cred ca am vrut s-o postez la vreun material cu Naşu’ şi m-am răzgândit între timp.
    @Pariuri sportive: a fost o singura data, nu in repetate randuri si nu in campania electorala, ci in seara alegerilor, mai exact dupa inchiderea urnelor. si n-am promis ca plec din tara, ci am citit un mesaj al fiului meu, care era fericit ca, daca nu se realege Basescu, nu vom fi nevoiti sa plecam din tara. ceea ce-i cu totul altceva. daca eram mai tanar, insa, o taiam din decembrie 2009…

  28. Diaconescu nu-i asa prost precum pare si cred ca primeste sfaturi si dinspre staff-ul portocaliu. E evident ca stie cum poate specula prostia romanilor, face asta de ani de zile cu caricatura lui de televiziune/emisiune si acum aplica aceleasi metode si in politica.
    Acuma la presedintie clar nu are nicio sansa, multi o dau in penibil numindu-l urmasul lui Basescu, dar el n-o sa poata niciodata sa fie mai mult decat un Vadim sau un Becali. Daca printr-o minune ar ajunge in turul 2 ar pierde indiferent de contra-candidat. Altul este scopul soricelului, el trebuie sa atraga voturi din randul electoratului mai ne-educat, electorat pe care dupa “masurile de austeritate” Basescu l-a pierdut in favoarea stangii. De aici si promisiunile cu marirea pensiilor si a salariilor la o zi dupa ce va fi ales presedinte. Electoratul caruia i se adreseaza DD nu poate fi convins cu proiecte economice, sociale, politice, poate fi convins doar cu promisiuni, galeti, mici si bere. Sunt masuri disperate, “tactici de guerilla”, asta pentru ca disperarea portocalie e tot mai mare cu fiecare sondaj efectuat, PD-L o ia pe urmele PNT-CD si asta devine tot mai evident.

  29. Ma uit la romanii astia ,frate , in masina , pe strada … Parca suntem niste zombi !!!
    Nimeni nu zice nimic de taierea salariilor , nimeni nu se revolta de nimic … Parca ne-a dat cu praf de nesimtire …
    Unde sunt MARELE SINDICATE a lui peste prajit … UNDE SUNT MARELE PATRONATE , care mor de grija oamenilor ???…AU LUAT BANI SA STEA DRACULUI LINISTITI !!!!!!!
    Cum e posibil sa stai asa ca boul cand o sa-ti ia un sfert din munca ta ????????
    Meritam tot ce ni se intampla . Meritam pe Basescu presedinte , chiar si pe Diaconescu sau Udrea , de ce nu ???
    Eu propun sa ne dea drept salariu o pereche de pantofi si sa ne trimita acasa …
    Ar iesi si mai ieftin cu gloata asta de prosti numiti impropriu : romani !!!

  30. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Cred ca diavolul,nu Dumnezeu, guverneaza poporul roman…Daca ajungem sa avem un presedinte ca DD(si culmea,premier ,basescu!)n-o sa ne mai numim Romania,ne vom numi BALAMUC!Greu,foarte greu de inteles ceea ce ni se intampla.
    Am citit pe antena 3 ca vechea gardă din PDL, formată din Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Radu Berceanu, ar sta în spatele arestării lui Dan Diaconescu, potrivit realizatorului OTV. Motivul, o posibilă candidatură a jurnalistului din partea PDL la preşedinţie.
    Cine stie ce colcaie pe dedesupt si habar n-avem,dar cand se vede ca se degaja fum mult stim ca e un foc,chiar mocnit si mai credem cate ceva,chiar daca ne e teama sa exprimam asta …

    Va doresc cu tot respectul,numai bine,
    IoanaP

  31. Pui o INTREBARE “COPILAREASCA”! Raspunsul este unul singur : NIMENI .Nici macar ” RURALII” din regiunile INUNDATE ,pe care le VIZITEAZA condus de Fluturele Sucevean,( care cu ce-va luni in urma, prezenta un “MONTAJ GREGARO- ARTISTIC” pe dealurile SUCEVEI ,in cinstea “marelui comducator” aflat intr-o VIZITA de LUCRU,pentru a vedea LACASUL ,unde vor fi amplasate, TELE-GONDOLELE ” d-mnei COCOS,in “PROIECTUL Turistico -Sportiv.Cine sa-l mai ASCULTE !?

  32. Acum citiva ani daca spuneai ca boc o sa fie premier toata lumea incepea sa rida,daca mai spuneai si ca udrea o sa fie ministru era circ total .Pina la urma sa adeverit si chestia asta.Nu vad de ce nu l-ar alege poporul otv-ist pe urmatorul luptator pentru dreptate ,sa scapam de de basism si sa dam peste dadaism.Cred ca basescu este mentinut artificial la putere de catre anumite forte externe in colaborare cu o parte din serviciile secrete.Aceste forte vor sa aduca Romania la stadiul de colonie subdezvoltata un debuseu pentru rebuturile din vest sau SUA.Daca DD va servi acestor interese va fi ales daca nu ,nu.Nu mai cred in independenta,suveranitate,vointa poporului etc.Nu mai conteaza pe cine votezi,conteaza cine numara voturile

  33. @Drujbaru

    Nu numai ca am merita sa fim dati afara dar in primul rand nu meritam sa intram. Din pacate .

  34. Realitatea TV lucrează de zor de vreo două zile la contruirea imaginii lui DD ca politician, la credibilizarea şi la validarea sa. Credeţi că e simpla goana după rating sau se face la comanda cuiva?

  35. Atentie Victor Ciutacu: “operatiunea mediatica de partid” a lui Dan Diaconescu nu e decat un nou act de intimidare si santaj, si nu are nimic de-a face cu politica: Diaconescu trambiteaza un nou partid politic NUMAI cu motivatia de a opri actiunile DNA si ale justitiei. El spera ca mai sus-pusii de la putere (aka. Basescu si PDL) care detin fraiele justitiei sa “comande” o musamalizare a cazului Diaconescu, pentru a nu pierde capital electoral. Il doar pe el in fund de politica. Mie mi se pare ieftina piesa pe care o joaca, dar se pare ca multi o cred.

    Si apropos, votantii lui Diaconescu sunt exact unii dintre votantii PDL: naivii otevisti si telenovelisti. Chiar daca sunt multi pensionari, asta in nici un caz nu inseamna ca acei votanti sunt PSD-isti. Din contra, sunt acei pensionari slabi de inger care au votat Basescu si PDL. Si Dan Diaconescu cam stie asta. Unde mai pui ca OTV devenise locul de desfasurare al lui Basescu.

    Diaconescu are in mana o moneda puternica de schimb !

  36. Eu nu mai inteleg nimic, care este misterul de toate televiziunile au ajuns sa-l invite pe acest “personaj”? Asta este ceea ce ne lipsea acum? sa dam acestui individ impresia ca reprezinta un reper ,de care trebuie sa se tina seama ?? Oare presedintele de ce tace?

  37. Am vrut sa vad clipul pina la capat dar MI S-A FACUT GREATA!!!!
    DD este ahtiat DUPA RATING CU ORICE PRET!

  38. Tiganusul a fost angajat (de demagogul nr 1 al Ro) probabil sa dezvolte o perdea fumigena ce poate dura pe o perioada comparabila cu cea despre Elodia …. ca deh povestile astea cu Nastase si altii nu mai pot acoperii problemele Ro : inundatii + datoriile imense + impotenta Golano-guvernului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.