Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Filosofia bodegii. Ce facem cu ţărişoara?

Filosofia bodegii. Ce facem cu ţărişoara?

E una dintre intrebarile clasice pe care le primesc şi la care mă străduiesc să rămân calm. Mi-e tot mai greu. Mai ales că, de obicei, vine însoţită de clasicul “Băsescu e naşparliu (sau, după, caz, hoţ, beţiv, curvar, securist, comunist etc), dar care-i mai bun?” Completat, de regulă, cu “de ce nu vă băgaţi voi, tu, Mircea…?”

Dragi oameni buni care muriţi de grija ţărişoarei, vă răspund numai în numele meu, fiindcă Mircea (a cărui părere pe această temă o ştiu) sigur n-are nevoie de purtător de cuvânt. Nu-mi intră nici în fişa postului şi nici în preocupările obişnuite să găsesc (de sprijinit, nici atât) în marea de nepăsare şi neputinţă românească vreun candidat-minune. Ştiu, idealul e unul mai bun, mai drept, mai frumos şi mai fălos decât Băsescu. Asta-i treaba partidelor politice (că de-aia le finanţăm de la buget şi se luptă între ele pentru putere), a societăţii civile militante, a Arcului de Triumf sau a grupurilor de interese, dar sigur nu a mea.

De intratul în politică nici nu poate fi vorba. Dincolo de dezgust faţă de fenomenul în sine, pur şi simplu, nu mă vad în postura înregimentatului ascultător, cu arma la picior, al ordinelor vreunui politruc inept, oricare ar fi culoarea lui politică. În plus, n-am vocaţie de Che Guevara. Oricât aş crede într-o anumită cauză (fie ea de o nobleţe maximă), n-am spirit de sacrificiu şi nici dorinţa lăuntrică de a deveni un martir glorificat peste secole de manualele alternative de istorie. Spre exemplu, acum vreo două zile, când un protestatar s-a urcat pe Casa Scânteii şi a ameninţat că se sinucide (din solidaritate cu Penescu şi în semn de protest faţă de abuzurile lui Băsescu), eu am stat primul de vorbă cu el (la insistenta-i cerere). Întrucât Badea nu era în zonă şi nici disponibil în clipa aia pentru a-l salva (şi, odată cu el, viitorul omenirii), am sunat la Realitatea şi l-am făcut pe Turcescu erou. Aşa că, vă rog eu insistent, nu mai încercaţi să mă responsabilizaţi cu soarta ţărişoarei.

MAI MULT DE-UN P.S. Scriu (…) pentru fraierii care fac o meserie la care toată lumea zice că se pricepe. Scriu pentru smintiţii care sunt obligaţi să privească viaţa cu ochii larg deschişi, atunci când voi închideţi ochii. Scriu pentru toţi cei care simt gustul de cenuşă al deşertăciunii şi ştiu că de meseria asta trebuie să te laşi la timp. Şi, ai dracului derbedei, nu se lasă.” (Lelia Munteanu)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

60 thoughts on “Filosofia bodegii. Ce facem cu ţărişoara?

  1. Nu ti se potriveste rolul de inregimentat politic asa ca urmeza-ti vocatia de “derbedeu” si “latra” ba chiar si “musca” cand vezi ca au derapaje cei ce ne conduc.
    Nu te amagi de cei ce iti propun sa te implici politic…ca oricum nu ai putea face mare lucru,ar fi ca si cum te-ai lupta cu morile de vant. Pe pariu ca ai claca !!! si nu ca nu ai fi capabil ci pt ca nu poti lupta tu cu sistemul, si daca o faci o faci mai bine din postura in care esti acum…

  2. Hmmm…ce sa-ti povestesc ! cred k te simti foarte responsabil fata de soarta tarii , mai ales k poporul acesta incearca ” insistent ” sa te faca responsabil pe tine de toate ce se intampla..funny post dar nu te caracterizeaza , mai ales ultima fraza ( inainte de P.S ). Ce dracu ai inceput si tu sa o iei razna ?

  3. @EDY: n-ai inteles nimic, imi pare rau. tocmai ca nu ma simt absolut deloc responsabil de soarta tarisoarei. raspund de familie, ziar, emisiune si atat.

  4. eu as vrea sa se creeze o noua pozitie pe langa Avocatul Poporului, cea de Asasinul Poporului. Mi-as depunde fericit candidatura, n-as avea nevoie de birou, doar de putina imunitate si bani de o zi pe alta.

  5. Da ai dreptate, numai ca cineva va trebui sa faca acest lucru si nu partidele politice(cel putin acestea care sunt acum) de 20 de ani nu au facut altceva decat sa fure tot ce le-a cazut in mana

  6. ar fi culmea sa ne simtim tot noi responsabili de situatia in care se afla tara !!! cred ca esti atat de responsabil pe cat sunt si eu …..adica deloc….!!!! pai eu si/sau tu am dat contracte de 600.000 de euro fara licitatie, eu mi-am facut de cap pe bani publici vreodata??? nu cred….!!! ce este de inteles pe romaneste suntem intr-um mare cacat si nu stiu pe unde vom iesi…..!!! din pacate ei sunt responsabili dar doar noi suferim…..

  7. @legionarul
    partidele sunt oglinda neamului,fura pt ca se fura la orice nivel.Asa e neamul asta,distruge ,fura si ii place sa se inghesuie la cozi.
    E vinovat Iliescu si Constantinescu ca daca ma duc la gradinita si vreau sa imi inscriu copilul aia de acolo asteapta ceva ? E vinovata masa si mediul in care a crescut
    si in care s-a obisnuit ca asa merg lucrurile.
    Chestiile aste se schimba in zeci poate sute de ani…

  8. victor, cineva trebuie sa faca ceva…neaparat, e urgent pentru ROMANIA, crede-ma…daca Mihaela Radulescu crede ca “fara ea nu vom supravietui?” unde ajungem? sincer, cu mult respect

  9. Adevarata schimbare presupune un sistem riguros si onest fata de tine ca individ si implicit fata de societate . Si domnul Ciutacu stie sa se lupte cu armele vorbirii; mai ales cu talharii.

  10. Traiesc in acea zona a tarii (Valea Jiului) in care, in mai putin de 2 luni, peste 11.000 de mineri vor fi obligati sa plece in somaj tehnic, intrucat (si se stie de prea multi ani acest lucru) nu mai exista productie din cauza acelor utilaje care ar fi trebuit inlocuite…cu siguranta cei 11.000 nu sunt responsabili, iar din cate stiu conducerea CNH-ului, plina de abuzuri, a ramas cam aceeasi…

  11. Salut d-le Ciutacu,

    pe mine ma intristeaza aceasta neimplicare a voastra (tu, Badea,Gadea) in mai multe evenimente de genul alergarii a lu’ Mircica. Prin puterea exemplului sunt sigur ca se pot face mai muulte decat numai scriind si vorbind la tv. M.Badea nu isi imagina ca este atat de dorit, .. il inteleg dar acum ca i-a fost demonstrat, nu inteleg de ce nu mai incearca si alte evenimente la care sa fi si u prezent, Gadea si altii care se invart in jurul acelorasi concepte,, principii si idei. Eu sunt convins ca esti aproape de popular si dorit ca si M.B. ceea ce parerea mea, este ca ai o putere enorma de a mibiliza oamenii in anumite directii de unde vietile lor pot s se schimbe in bine. Eu nu vreau de la tine sa fi Che, nu vreau sa mori pentru patrie sau noi .. ca atunci nu ai mai fi un de nimic. Vreau sa te implici un picut mai mult.
    Toata stima, .. pentru tine, M.B.,Gadea si toti ceilalti ce vor sa schimbe in bine mentalitatea acestui popor fara LIDERI >:D<

  12. Of, nu-ntelegeti nimic din nimic.
    Romania trebuie sa ramana asa cum e,
    pentru ca altfel se rastoarna feng shui-u’ european.
    Ce-i asa greu de-nteles?
    Luati teoria contrastelor — spune acelasi lucru.
    E o lume construita pe contraste,
    de la electroni-protoni la feminin-masculin si la bine-rau.
    In ultima categorie intra inclusiv cuplul dezvoltat-subdezvoltat.

  13. Nimic nu poate fi mai adevărat, însă nimeni şi nimic nu te poate împiedica să iei o poziţie subiectivă, nimeni nu poate să te acuze de lipsă de responsabilitate, atâta timp cât tu nu îţi asumi acest lucru, la fel cum nimeni nu poate să te judece pentru ceea ce faci.

  14. Domnule Victor Ciutacu, chiar asa, “Ce facem cu tarisoara?”. Basescu e om.

    Nu ma doare in fund( am pioneza?!)si… nu ma doare nici de ce scrie doamna Lelia Munteanu( exacerbarea ego-ului o duce la “Rapa”).

    IO, ma bag…nu am bani dar, am valoare si, tin si la rigoare( Hai sa ma laud?!)

    PS Acum ati inteles ce am scris? Chirila ma cheama dupa tata, IOSIF

  15. Intrebarea care vine spontana este: Pai atunci, ce trebuie facut?
    Sau mai ales: Trebuie facut ceva?
    Cum trebuie sa reactionam in fata acestor politicieni care isi bat joc de noi si de Romania?(Nu doresc sa generalizez deoarece nu ii cunosc pe toti, cei de la putere, din Guvern).

  16. Draga Victor, nu cred ca esti si nici ca e corect sa te faca cineva responsabil de tarisoara asta. Cei care sunt responsabili in mod direct de mocirla si mizeria in care este astazi Romania, sunt cei care au pretins ca o “conduc”, crezand ca-i nava mai de ieri incoace…

    M-am uitat si eu cu ingrijorare si cu mare bagare de seama pe ici pe colo, prin partide sau in afara lor, sa vad vreunul care sa fie un pic mai altfel decat gloata silniciei… Mai sa-mi slabeasca si vederea, ca nu am vazut mare lucru, tot de-ai lor… Parea un Crin, dar degeaba…

    Da’ ce sa vezi, cand sa plec linistita in lume ca n-am de ce si cu cine sa votez, parca am zarit ceva… un om pe care am observat eu (nu ca mi-a spus el sau altii), ci am vazut eu, am analizat, am vorbit si am concluzionat: Voi vota, ca acum am cu cine! Tu o sa razi probabil de descoperirea mea… este vorba de Principele Radu Duda. Chiar asa! (Am vazut ca si Mircea rade de el… Mircea nu-si da seama ca majoritatea celor care il apreciem pe Radu Duda, suntem fani ai emisiunii lui si suntem ca si Mircea indignati de tot ce fac politicienii de doi lei pe seama acestei tarisoare…)

    Asta este intelegerea mea, numai si numai dupa ce am studiat atent si cu multa prudenta candidatura si candidatul princiar (ca nu m-am nascut ieri. Sunt o tanara scarbita cu totul de politica damboviteana si care doresc si eu binele tarii mele, chiar daca nu mai locuiesc de mult in ea.) Sa fii sigur ca daca as fi gasit sau as gasi ceva care sa-l prezinte la fel ca ceilalti, l-as lasa unde l-am gasit. Dar pana acum sunt chiar placut surprinsa de caracterul si felul lui de a fi in raport cu oamenii de toate soiurile, cu problemele tarii, perspectiva si modul lui de actiune pentru rezolvarea lor. In mod sigur nu-i Mesia economiei si asteptarile sunt realiste si tin mai mult de scoaterea din betia marinarilor, care trag panzele numai spre hotie, imbuibare (ca nu se mai satura furand), dispretuirea oamenilor, jignirea lor si incultura crasa in care mai trag si pe altii.

    Acuma, pana la proba contrarie, nu am cum sa-l pun in “cosul de rufe” cu ceilalti, doar ca sa continui sa spun ca nu e nici unul bun de nimic sau ca asa spune mass-media. Mass-media si liderii de opinie nu sunt unitate de masura si nu ma pot influenta, doar pt ca ei il ignora din diferite motive si/sau interese. Adica, daca vad un Om “Altfel”, cu si de caracter, cum sa spun ca nu este asa?!? Nu-l pot dispretui, pt ca nu mi-a dat nici un motiv, asa ca il urmaresc cu atentie in continuare si incep sa cred ca este potrivit pt recuperarea demnitatii institutiei prezidentiale si implicit a poporului roman. Asta cred eu. Nu stiu ce crezi tu…

    O zi buna!

  17. Ce sa zic Victore… Oamenii isi cauta idoli de obicei, cel putin atunci cand sunt dezamagiti…
    Din pacate nu exista nici-o speranta ca va fi mai bine ( si da, Basescu e cum e, si altu mai bun nu avem… din pacate e tristul adevar) si atunci oamenii cauta un Che Guevara (un extremist de altfel) si ma tem sa nu-l gaseasca in persoana altui extremist, in viata inca…
    N-ai vrea sa bagi in rahatul asta numit politica pentru nu-ti place ( nu s-a bagat nimeni cred din placere pana acum) si poate pentru ca simti ca nu poti face mare lucru odata ajuns acolo…Nu e o critica, multi dintre noi realizam ca-i simplu de vazut ca ceva nu merge dar e cam greu de facut sa mearga, in contextul actual ( sau oricare context la un moment dat) si atunci mai bine nu ne bagam decat sa riscam sa ajungem in aceeasi postura in care sunt altii azi…Si eu am aceeasi parere – nu ma pricep nu ma bag…
    Beleaua mare e ca nici astia care sunt acum in functii nu se pricep…

  18. Ce e aşa de greu de aflat răspusnul?! Ia-ntrebaţi-l pe Goagăl sa vedeţi ce viziuni politice are… Vorba aceea: cu aşa politicieni nu mai avem nevoie de duşmani!

  19. Daca ai abandonat cariera de inginer pentru care ti-ai tocit coatele pe bancile facultatii si ai ales-o pe cea de jurnalist, inseamna ca iubesti foarte mult aceasta meserie si ca toti cei ce fac un lucru cu pasiune si dragoste , il faci foarte foarte bine.
    Am trai cu totii fericiti in tara asta daca fiecare si-ar face treaba pentru care este platit, cu pasiune. De la maturator pana la sef de stat.
    Din pacate…

  20. Am şi eu nişte întrebări de om prost. Dacă voi ăştia care scrieţi şi faceţi emisiuni pe la televizor nu mai credeţi în nimic, noi de ce să mai credem în ce spuneţi voi?
    De ce îi mai criticaţi pe aştia, dacă pe urmă ne spuneţi că totul e în zadar?
    Dacă vă e atât de lehamite şi refuzaţi să credeţi că lucrurile se mai pot schimba în bine,de ce nu plecaţi pur şi simplu acasă, să vă închideţi între patru pereţi şi să aşteptaţi sfârşitul? Ştim şi noi că ăştia sunt răi şi proşti, nu mai trebuie să o repetaţi în fiecare zi fără rost.
    Dacă nu mai credeţi în nimic, dacă n-aveţi nici un scop, scrieţi articole şi faceţi emisiuni doar ca să bifaţi în condică?
    Se rezolvă ceva dacă ni se face lehamite?
    Li se întâmplă ceva conducătorilor iubiţi, dacă noi strâmbăm din nas superior şi refuzăm să să participăm la viaţa publică?
    Nu cumva această lehamite faţă de viaţa publică indusă de 20 de ani încoace ne-a adus aici?
    Nu cumva această lehamite le convine ăstora de minune?
    Mie mi s-a făcut lehamite de lehamitea voastră.

  21. Problema in Romania e ca fiecare isi vede de treaba altuia. Treaba dlui. Ciutacu este cea de ziarist. Isi asuma asta si merita respectul.

    Insa grav e ca exista unii care au impresia ca pot conduce o tara, pe cand ei sunt profesori de istorie cu Dreptul facut la fara frecventa. Uitati si ultimele intiative ale lui Emil Boc analizate de un avocat cu experienta, pe NapocaNews.

    Se pare ca dl. Boc nu are nici minimul limbaj de specialitate ca jurist. Deci, ce stie sa faca omul asta, pana la urma? (in afara sa dea din gura)

  22. ciutacule, gata cu neimplicarea… esti VIP, esti lider de opinie asa ca lasa-te purtat de popor direct la masa unde e painea si cutitul. si apoi, la strigatul primului descreierat, aceleasi mase vor vrea sa te duca la prima ghilotina din piata publica. si tu nu ai voie sa comentezi nik; trebuie sa digeri vointa populara , sa rabzi ce urla galeria…

    sper ca randurile de mai sus sa fie doar un scenariu sf si tu sa ramai acelasi tonomat si derbedeu… poate cu ceva upgrate-uri

  23. @Idy O’ Tool si EDY – cred ca ar trebui sa mai cititi odata postarea lui Victor Ciutacu si articolul Leliei Munteanu la care face trimitere in PS si poate gasiti raspunsurile cautate la ‘intrebarile de om prost’.

  24. ma amuza oamenii astia care propun ca tu si badea sa intrati in politica, sa conduceti tara spre maretie si glorie.
    aveti amandoi principii foarte bune, idei foarte bune, inteligenta clar peste medie. dar ideea e comica si aberanta. evident ca nu ai cum sa intri in politica, evident ca nu te-ar accepta cei de acolo si evident ca nu ai intra pe o functie de conducere niciodata avand in vedere dezgustul puternic pe care il ai pentru gustul fundurilor tatucilor.
    oare de ce au toti mintea atat de simpla si neobosita ca a unei fetite roz alergand pe un camp cu flori?
    “uite ala e bun, le zice bine. hai ca punem picior de la mana si il propunem presedinte” am vazut mai multa activitate a creierului si la elevii clasei a 5-a alegandu-si seful clasei 🙂

  25. ati vazut stirea de la LOTO?
    se joaca de 2 ori ( si joia ), incepand cu 2 iulie!
    comentarii???

  26. Si atunci cine dracu sa ne scoata din mocirla? Daca voi astia care ganditi bine nu va bagati… ramane loc doar pentru rebuturi. Si noi mergem la vot sa alegem dintre rebuturi, care-i mai bun dintre cei rai sa ne conduca. Si daca nu mergem la vot, se cheltuiesc tot banii nostrii, aiurea, pana cand se alege un prost in fruntea tarii, sa ne mai mearga inca 4 ani ca dracu. 😐

  27. No way! N-aţi avea cum să fiţi implicat politic! Nu aveţi creier manelist şi nici nu ştiţi să furaţi. N-aveţi nevoie de Gugâl şi sunteţi – oarecum – filosof. Vă pasă de ceea ce faceţi şi de ceea ce lăsaţi în urmă. Nu-i bătătoriţi calea fiului dv. pentru ocuparea unui loc călduţ şi bine plătit. Nu aveţi ipocrizia să promiteţi oamenilor că vor trăi bine şi să le oferiţi răul în toată splendoarea lui. Etc.
    Vorba dlui Badea a fost: noi nu putem face nimic. Nu mă mai îndemnaţi să intru în politică!
    Aşa s-a întâmplat şi cu dl Florin Călinescu! Ani de zile l-au bătut la cap să se înscrie într-un partid şi când a ajuns acolo n-a putut face absolut nimic!
    Ţărişoara asta nu ne mai aparţine demult! Vorbim vorbe doar ca să ne mai potolim furia şi indignarea.

  28. Vlad Tepes…
    Pata pe Pi e viciu cu zvastica pe curul lui Udrea. Ba secu cu sticla de palinca, data de gaozar. Si cu fica lui dupa dictonul,,unde-s doi puterea ne beleste

  29. Nu-i nimic, m-as “responsabiliza” eu, cu gandul la viitorul copiilor mei.Dar asta e imposibil.Si jurnalistii ar trebui sa se gandeasca la viitorul copiilor lor.
    Nu se pot responsabiliza partidele.Toate sunt la fel organizate si au aceeasi doctrina a… interesului.Asa isi vor selecta si conducatorii. Cum e “recesiune”, partidele din bun simt ar trebui sa treaca la autofinantare.Daca-l doare undeva pe micutul superspecialist de banii tarii, ar trebui sa dea o OUG.
    Societatea civila e…varza ! Cine mai are credibilitate, daca toti au lins din borcanul cu mierea politicii ?
    Concluzia-i simpla: tot la voi VIP-urile din presa, ne punem increderea.

  30. @De mosser
    Si deci? Concluzia? Ce facem practic vorbind? Ramanem sa ne uitam?
    Nu putem face nimic, asta deja s-a explicat de prea multe mii de ori… Punctul este… deci: Ce facem? Asta vreau sa stiu… Ne continuam viata linistiti sau ce?

  31. deja e prea tarziu pentru Romania…nu se mai poate face nimic, serios… mai ales de cand cu imprumutul la FMI, suntem pe un drum incet dar sigur spre prapastie,…vom avea soarta Argentinei cat de curand.

  32. Desi credeam ca nimic din ceea ce se intampla in Romania nu ma mai mira, tocmai am citit cine sunt nominalizatii Uniunii Scriitorilor pentru premiile 2008. La categoria debut, am constatat cu stupoare ca este nominalizata si cartea Ioanei Vasiloiu ¨Receptarea critica a lui Eminescu pana la 1930¨, cartea fiind un plagiat. Cartea plagiata este si ea nominalizata la premiile USR, ¨Eminescu negocierea unei imagini¨, scrisa de Iulian Costache. Chiar trebuie sa premiem toti infractorii din Romania?!

  33. Adevăru-i că în România performanţa e ceva rar şi aproape miraculos. Se-ntâmplă cam la 40-50 de ani ceva cu adevărat notabil pe la noi. Cred ca marea realizare a generaţiei noastre o reprezintă căderea regimului lui Ceauşescu. A mai fi capabili acum să ne şi guvernăm ţara şi s-o scoatem la liman ar fi de-a dreptul împotriva firii.
    Lehamitea cu argumente a celor în stare să le articuleze are rostul ei: îi împiedică pe ceilalţi să cadă în capcana mulţumirii de sine sau a fatalismului. Omul se obişnuieşte cu orice, şi cu binele şi cu răul, aşa că e bine să existe cineva care să-i atragă atenţia, din când în când, că regele este gol.
    Nu de alta, măcar pentru a nu uita el însuşi să tragă ceva pe el înainte de a ieşi din casă…

  34. Am ajuns la aceeasi concluzie la care au ajuns cei din a doua parte a secolului al XIX-lea… Adica nu are rost sa incercam sa tot punem conducator dintre ai nostri pentru ca pur si simplu el va veni cu toate tarele si hachitele acestui popor: dorinta de putere, de inavutire, incompetenta, nepotism, etc. Oamenii politici competenti de atunci au ajuns la concluzia ca tarii ii trebuie o persoana care a FOST EDUCATA DIN PRUNCIE SA CONDUCA O TARA, nu un cioban care mergea cu marinarii la curve prin porturile lumii, si care sa nu fie roman.
    Eu vad reinstaurarea regalitatii ca pe o solutie istorica. Cu toate derapajele ei din anii ’30-’40 ea are vadite avantaje. Politice, economice, sociale…. Nu le enumer aici, dar ma uit la tarile europene de azi care au regalitatea constitutionala ca sistem de conducere si cetatenii acelor tari nu o duc tocmai rau, au parte de o agenda politica mai linistita si mai canalizata spre binele poporului.
    O regalitate constitutionala in Romania probabil nu ar rezolva problemele tarii asa, peste noapte. Dar ar da impulsul necesar rezolvarii multor probleme si ar canaliza energiile tarii spre lucrurile cu adevarat importante.
    Si in plus ar fi mai ieftina si ar aduce in fruntea tarii un om care a fost pregatit si educat in mod special sa conduca o tara….

  35. o parasim pe tara …ca sunt prea multe slugi, rauvoitori, ignoranti si lichele care o conduc !

  36. Ce sa facem? Plecam in concediu, sa uitam de necazuri.
    Si un exemplu recent. Daca ajungeti prin Suceava,din “Bucovina flutureasca”, cum ii spun cei de acolo, chipurile, sa va relaxati, oriunde te-ai afla, cu oricine ai discuta,de la taximetrist, muncitor, om de afaceri,toti sunt oripilati.Sunt satui pana in gat de Oul portocaliu al lui Flutur din centrul orasului, de oile robot, de tot circul de la TV. Intrebati pe cine vreti despre cum se mica turismul monahal, atat de intens promovat.Raspunsul lor? Ca o desaga care o tarai pe drumurile de doi bani. Cei cu pensiuni sau care vor sa investeasca in zona,se plang de inexistenta unei infrastructuri de bun simt. Inundatiile pentru ei inseamna izolare de lume si pierderi enorme.
    Intr-un cuvant, e jale in Bucovina flutureasca. Orasul Suceava e paralizat, nu se produce nimic, somajul infloreste,supermarketurile goale, Mall-ul gol,hotelurile, lipsite de clienti. Iar oamenii, ca peste tot in tara asta, blazati, dezolati, se simt neputiinciosi si cu mainile legate:”Flutur isi bate joc de noi, toti mint, nu se face nimic, am vota si noi cu altcineva, dar nu avem cu cine, si ne este si frica.Suntem patiti.” Asta e mai rau decat criza.
    Traiasca turismul monahal. Si, domnu Flutur, d-na Nuti,stimata familie conducator, lumea va asteapta la Hramul Manastirii Sf. IUoan cel Nou, pe 24 iunie.Nu fiti fraieri,apareti la tv, vin alegerile…Numai sa-si lase duduita ochelarii Dior si pantalonii pescaresti acasa. Sa-si ia o naframa, deh,chestie de piosenie, capu acoperit, babele-l voteaza,fusta pana la genunchi, si…sa nu uitati de promovarea turismului din Bucovina. Toti…cu tascutele pe umar.Sau deasupra burtii, la barbati, sa nu se vada pantecul transpirat. Mergeti,turma portocalie, nimeni nu va fi surprins.
    Si inca o sugestie, pt. Flutur. Ca tot e vara in toi, pe 24 iunie, ar putea vopsi, de data asta, oile in portocaliu.Eu zic ca ar fi tare. Si asta zau ca e chestie naturala, s-au bronzat, de la soare !!!!

  37. Voi faceti ce vreti…. eu nu am de gind sa cedez , chiar daca ramin ultimul ….o sa mor cu ei de git …. numai sa-mi vina bine timpul….

  38. si ince ceva ..la titlul asta “filozofia bodegii’ … cum dracu sa comentezi ceva serios….

  39. Sunt de acord cu Idy O’Tool. Mesajul tau, Victor, pare sa fie ceva de genul:”Basescu e naspa, dar uitati-va la ceilalti contracandidati…” Drept urmare, Basescu o sa iasa presedinte, nu-i asa, din lipsa de optiuni mai bune. Oare de ce am impresia ca cititorii acestui blog nu sunt multumiti de rezultat?

  40. @iulian: mesajul meu spune ca nu-i datoria mea civica sa caut alternativa

  41. “He has a right to criticize, who has a heart to help.” – Abraham Lincoln
    “Any fool can criticize, condemn and complain and most fools do.” – Benjamin Franklin
    “Anyone can negatively criticize – it is the cheapest of all comment because it requires not a modicum of the effort that suggestion requires.” – Chuck Jones
    “It is easy to criticize, particularly in a political season. But to lead is something altogether different. The leader must live in the real world of the price that might be paid for the goal that has been set.” – Norm Coleman

    Nu Victore, nu e datoria voastra civica, etica sau patriotica sa cautati alternativa… dar daca nu o cautati ci doar criticati, nu sunteti decat niste latrai*. Nu contest dreptul la a critica, tot omul il are, spun doar ca a critica fara a oferi o alternativa la ceea ce critici poate face orice dobitoc (vezi citatele de mai sus).

    Nu ca as avea impresia ca unii ca voi ati fi capabili de mare branza, dar voi aveti expunerea necesara (dupa atata critica) de a da la gioale si de a sugera alternative (nu neaparat pe voi insiva, desi asta ar fi cel mai usor). E, nu-i nimic, poate or sa apara altii…

    *Cainii latra, caravana trece.

  42. Poate daca v-ati fi cufundat in “mintea Dvs, in gandul ei” cu ceva timp in urma si ati fi devenit fondatorul si Presedintele “Partidului Derbedeilor”, avand un program elaborat in cele mai mici detalii privind salvarea “tarisoarei”, si nu v-ati fi tinut de promisiuni, ati fi putut fi tras la raspundere pentru “isteria” in care traim. Dar…

  43. Realitatea este, ca pe TRAIAN BASESCU l-au votat niste romanasi, iar daca tara asta a ajuns unde a ajuns, AVEM FIECARE DINTRE NOI O MICA VINA.
    Am ramas uimit de scorul PD-L-ului de la europarlamentare , dar pe alta parte ma gandesc ca daca la alegerile din 7 iunie au aruncat atatia bani pe campanie si mita electorala, fiind si la GUVERNARE!!!, tara ma tem fratilor, ca in toamna iese iarasi ZEUS si ATUNCI CHIAR CA SE ALEGE PRAFUL DE TOT CE MAI RAMANE DIN TARA ASTA!

  44. nu Victore,nu ai dreptate.nimeni nu vrea de la tine sau Badea sau Gadea sa-ti pese de tara sau de mine sau de oricare altul.e vorba ca prin voi, prin ceea ce spuneti voi ne regasim unii dintre noi.daca am fi in locul vostru la tv am spune aceleasi lucruri dar nu suntem pt ca nu toti se pot face jurnalisti.eu unul traiesc in afara si ma doare si mai tare ca pot face comparatia si imi dau seama ce greu o duce familia mea ,prieteni mei si chiar toti ceilalti din tara.

  45. Domnule Ciutacu, sint in total dezacord cu dumneavoastra. Prostia asta pe care o pledati acum eu am facut-o in 1991. M-am suparat pe viata ca, PNL-ul a pierdut alegerile si Cimpeanu era un dobitoc si am plecat din tara. Am fost sef de campanie electorala si stiu cu ce se maninca politica. Si totusi, nu exista scuze pentru o constiinta responsabila fata de copii nostrii, sa se aleaga praful de tara noastra si noi sa nu fi facut nimic.Cel putin Badea e burlac.Dar dumneavoastra, ce-i veti spune copilului cind acesta va dori sa emigreze : am stiut, am putut dar, nu am facut-o din greata existentiala. Franklin a zis odata:” we must all hang together,or assuredly, we shall all hang separately”.Acum este momentul de pornit la lupta impreuna altfel, fiecare isi va alege pedeapsa dupa prabusire.Argumentul dumneavoastra : nu domnule eu nu ma bag in mocirla, eu stau deoparte, eu sint privilegiat, jurnalist “constiinta natiei”. Contra argumentul meu, daca mocirla vine peste dumneavoastra, daca mogulul se prabuseste si veti fi nevoit sa va prostituati la trustul “portocaliu “, daca vreti sa ramineti jurnalist. Cum vi-se va parea sansa de acum, atunci?? Eu nu pot sa ma intorc deocamdata, dar si miine asi veni sa ma urc pe baricade. O americanca desteapta a zis odata :”Never doubt that a small group of thoughtful, commited people can change the world.Indeed, it is the only thing that ever has” (Margaret Mead).In situatia disperata a tarii, o mina de oameni poate sa porneasca o formatiune politica de masa care are potentialul ca un tavalug sa rada(in alegeri) in cale toate partidele, cei 75% asteapta doar un stindard sa va impinga la putere. V-am mai spus, criza asta va fi lunga si grea, Romania anilor 2010 va arata ca America anilor 1930.Reflectati, nu asteptati se va inghita mocirla !!
    Un taliban printre alti…..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.