Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Suspendare şi demitere sau la brutărie

Suspendare şi demitere sau la brutărie

Toată lumea se întreba de ce tace Băsescu. Unii-l vedeau în ţărână. Alţii, mai puţin naivi, printre care mă număr, ziceau că face. Pentru că, atunci când tace, Băsescu, de regulă, face. Şi-a scris Ponta guvern, i-a executat scurt câţiva miniştri (unul chiar înainte să ajungă-n Parlament). După un mic respiro, condimentat cu olecuţă de plagiat pisat pe pâinea propagandei portocalii, cât să-l facă de ocara cancelariilor occidentale, i-a mai dat (lui şi USL-ului) două din fundul grădinii. Întâi de toate, s-a trimis la Bruxelles (rămâne de văzut dacă se şi duce). Apoi, tot prin aceiaşi reprezentanţi, a anulat uninominalul pur şi a salvat PD-L de la pieire (ce-or face primarii ăia aleşi recent fix pe aceeaşi lege?). Şi are fişaţi, la o adică, toţi miniştii. Cum o mai scoate vreunul capul, pac la răsboiu’ cu el! Deja le tremură chiloţii pe ei. Îmi place să sper, naiv, că, măcar după ziua de azi, liderilor USL le-a trecut cheful de coabitare constituţională. Dacă nici acum, când încă-s urnele şi miliţienii la ei, nu-l dau jos pe Băsescu, le dau eu scris că până la parlamentare sunt pa!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

124 thoughts on “Suspendare şi demitere sau la brutărie

  1. Exista oare o analogie intre moldovenii si oltenii din armata, care aveau boala gradelor si a sefiei si povestea aceasta cu “sefu’ statului”? In constitutie stim toti ca nu exista asa ceva, functia este de presedinte al repubilcii. Sef e la el acasa sau eventual la carciuma, daca ii baga pe toti sub masa.

  2. De departe mi s-a parut cel mai amuzant lucru, contestatia PDL-istilor la CCR a legii uninominalului. Lege propusa de ei initial, care era constitutionala cind erau la putere si la butoane, apoi a venit marea infringere si brusc a devenit evident ca noua lege ii va transforma in fantome de tip PNTCD si s-au mai gindit si brusc legea a devenit neconstitutionala (ceea ce este corect). Concluzia logica este una singura: PDL-ul stia ca legea este nedemocratica si neconstitutionala, dar fiind la putere nu conta, insa cind au pierdut puterea s-a trezit spiritul civic democratic din noua opozitie.
    Cit despre “constitutionalul” nostru presedinte care cerseste obsedant respect, a dovedit de nenumarate ori ca pentru el CCR este un instrument condus de el, nu pot uita o decizie CCR referitoare la pensii (restituirea contributiei CASS), pe care acelasi presedinte a considerat-o aplicabila de cind vrea el si mai mult i-a somat sa spuna sursa banilor pentru restituiri. Regimul basescian a adus la suprafata tot ce poate fi mai nedemocaratic si mai nou a reinviat spiritul stalinist (ca doar nu era sa-si iroseasca cunostintele greu dobindite in perioada comunismului) cu pretentii “de dreapta” (dreapta a fi doar la furat).

  3. Aha!Acum nu e bine .Ponta a folosit arme basiste si a reusit.Bine jucat Ponta .

  4. Problema noastra, a romanilor este ca avem prea multi orbi, care nu vad interesele din spatele actiunilor si personajelor politice, si nu vad efectele pe care actiunile politicienilor le pot avea asupra vietilor lor de oameni simpli. Daca un Presedinte se amesteca in treburile politice cu acceptul unui partid este o treaba pe care o putem numi abuziva si o putem critica si blama. Dar daca un premier da tonul la discrediterea si desconsiderarea Justitiei este alta si nu numai ca este penala, dar deschide calea abuzurilor politicienilor de orice culoare asupra vietii noastre ca popor!
    Daca Dumnezeu hraneste barza chioara, destinul boilor chiori este sa traga perpetuu la jug!

  5. Domnule Ciutacu,

    La articolul dumneavoastra din JN, cel legat de reclamagiul acela din japonia, nu cenzureaza nimeni limbajul infect folosit la comentarii?
    Daca e cineva responsabil cu moderarea comentariilor, ar fi bine sa isi faca treaba. Trebuie totusi, mai presus de patima si interese, sa avem o decenta in limbaj, iar JN trebuie sa fie un lider din acest punct de vedere.

  6. Sunt absolut convins ca daca Basescu avea cum sa se duca la Consiliul European,se ducea.Nu pierdea ocazia sa-l “umileasca” pe Victor Ponta,asa cum urla in emisiunea Danei Grecu de ieri profesorul Valentin Stan,probabil viitorul coleg de platou a lui Ion Cristoiu.In fine ,Ponta a jucat calm,a lasat portite pentru dialog,a fost inteligent.ESENTIALUL este ca Traian Basescu a ramas acasa,a ramas in afara jocului iar Victor Ponta este recunoscut oficial de europeni drept partener viabil de dialog.Este cu siguranta o victorie politica,o lovitura drept in cap pentru Basescu,o situatie noua,neasteptata pentru el si pentru cei cativa oameni care mai sunt in jurul lui.Nu s-a terminat,dar numaratoarea inversa se accelereaza.

  7. Eu nu inteleg un lucru :)) A zis basescu ca i s-au luat atributiile si a fost impiedicat sa mearga la Consiliul European, dar tot el a zis, 2 minute mai tarziu, ca a fost alegerea lui sa nu se mai duca, pt. ca nu voia sa faca “Romania de ras”… Deci ori a fost impiedicat, ori a fost alegerea lui sa nu se mai duca?! 😀

  8. “Ferească-l propaganda pe Ponta de vreun gest interpretabil din partea vreunui lider european că e mîncat” – asta e alt soi de ceva domnule Ciutacu. Mi-a plăcut.
    Se zice că nu e bine să îţi întrerupi duşmanul cînd face o greşeală. Prestaţia lui V. Ponta pînă acum mie mi se pare ştearsă. Ca animal politic, Băsescu are colţi mai ascuţiţi.
    Nota bene: nu-l plac pe Ponta, da’ nici pe Băsescu. M-am săturat de toţi ăştia (nu “aceştia” că nu merită).

  9. Pana la urma ce face cetateanul acesta de la Cotroceni, se bate el in numele PD-L-ului cu astia din opozitie? pai parca-n constitutie scria ca presedintele trebuia sa fie impartial, sa nu faca parte din nicio formatiune politica. asta nu se mai termina? traim in tara prostilor sau ce? sa ne raspunda si noua daca a lovit copilul acela. ca sa stim si noi!

  10. Suspendat Basescu pentru abuz in functie si folosirea institutiilor statului in interes personal si de partid. Noi nu pentru asta-l platim din banii nostri.

  11. @Abdel Kader

    Ai vazut bine. Nu am uitat si, in general, sunt atat de pedant incat greu as putea fi acuzat vreodata de neglijenta.

    Ca sa stiu ce sa iti raspund, ar trebui sa imi zici ceva mai precis la ce anume te referi. Daca ai in vedere Trustul “Intact”, impactul sau electoral este (dupa mine!) mult, mult mai mare de 5%. Spun asta intr-un fel necaracteristic mie, bazat mai degraba pe un “feeling” decat pe probe. Daca, insa, te referi la impactul electoral al Partidului Conservator, am vazut in ultimii ani cam toate sondajele comandate (unuia, altuia) de PSD, PNL si, ulterior, USL. Nu tin minte vreun asemenea sondaj in care scorul (evident, de o cifra) sa fi inceput cu cifra “3”, ca de mai mult de atat… Dumnezeu cu mila.

  12. Cineva spunea ca scara valorilor s-a rasturnat.eu in nov. 1989 spuneam la o discutie despre revolutiile de catifea ca in Romania va fi o revolutie sangeroasa din cauza politelor pe care multi le vor plati. Si ca ,PSEUDOELITA va iesi la atac. Un distins domn ,octogenar,trecut prin puscariile comuniste 16 ani,imi spunea,bland ca nu am dreptate,el de exemplu a iertat tot. REGRET ca am avut dreptate si ca un neom a ajuns sa hotarasca soarta mea si a nepotilor mei.Basescu a fost lasat pe uscat pentru incompetenta si nu a avut brevet valabil multi ani.Gonit de constanteni in ian.’ 90 a ajuns in Bucuresti cand s-a ocupat de aprobarea trenurilor in noaptea de 13-14 iunie, fapt ce l-a facut pe Iliescu sa-l lanseze in apele mari ale politicii.a inceput demolarea flotei cu Marinescu si Bunea(expert ce a colaborat la expertiza “0”) si a semnat Psal 1 si 2 cand a acceptat desfintarea industriei.Ca primar a desfintat tarabele ca Popoviciu sa poata inchiria spatiile goale, a permis ca personalul primariei sa aiba firme ce aveau contracte cu pmb( CTP stie si a avut documentare dar nu a publicat).Si cate si mai cate.Iar LOCUITORII acestei tari l-au votat.Acum, cand practic tara nu mai exista e prea tarziu. Acest dement este in stare sa arunce tara in razboi civil -si are cum- ca sa ramana la putere, mai are atatea datorii de platit pentru catre cei de aici si afara care l-au pus acolo. Vor urma zile negre pentru un guvern naiv condus de un prim ministru nepregatit pentru lupta cu un neom. In romanul Descult, de Z. Stancu, Darie spunea ca intr-un caine turbat trebuie sa dai pana la sfarsi pentru ca va cauta sa muste in permanenta.

  13. Aveti dreptate.LOgic este mult mai usor sa faci Dezbinare,Injuraturi,Propaganda platita cu banii statului,Sa distrugi in loc sa construesti ,Sa acuzi in loc sa te aperi,Sa tai un arbore decat sa plantezi unul,Sa aduci mizerie in tara decat sa aduci prosperitate,Este usor sa iei un credit dar este greu de platit,Este usor sa creiezi partide si miscari populare/pentru republica,etc dar este mai greu sa ajungi la putere si sa guvernezi corect/onest.Asa ca portocalii si=au indeplinit si isi vor indeplini mai usor “sarcinile” ca USL,care in conjunctura economica mondiala poate face greu ceva” palpabil “pentru milioane de oameni si normal ca se vor eroda f f mult pana la alegeri.

  14. parca in 2003,cand si-a redactat ponta lucrarea de doctorat, nu era legea(sau ma rog,regula) de a fi obligatorii ghilimelele textelor,ci era suficient sa treci bibliografia la sfasitul lucrarii

  15. Domnule Ciutacu,
    Doresc un premiu onorific daca voi da solutia de incetare a acestui scandal.
    Basescu va demisiona.NIMENI nu crede acest lucru dar eu da.Argumentul meu e unul singur-Oboseala.
    Nu e usor sa fi in pielea lui Basescu.
    Sentimentele negativiste care i anima intreaga
    fiinta,privirea si respiratia l au epuizat.
    Sigur va demisiona insa momentul va fi ales NUMAI de el.

  16. Chiar il doriti atat de mult pe Basescu suspendat incat sunteti gata sa sacrificati orice? Basescu a avut niste derapaje democratice. Acum USL-ul are niste derapaje si mai mari ca sa scape de Basescu. In cativa ani in ritmul asta se va alege praful de democratia noastra damboviteana. Si o precizare: cel putin domnul Mang a fost schimbat pentru plagiat si nu propaganda portocalie l-a facut sa plagieze. Propaganda portocalie a observat acest lucru dar USL-ul a fost cel care ne-a propus un ministru al Educatiei plagiator.

  17. Haideti mai repede cu suspendarea, respectiv demiterea lui, ca nu mai am rabdare!!!

  18. @alex…esti un scelerat si profund prost..secu-base nu a avut ‘derapaje democratice’,ci a instaurat o metastaza generalizata peste Romania,metastaza in faza terminala,a creat din fostii secu reloaded o monstruozitate,o caracatita cu mii de tentacule strans incolacite intre ele si pe grumazul tuturor institutiilor..cam cum ai lupta tu,mai alex,”democratic” cu asa ceva?aud?
    Vai de ea biata tara cu oameni ca tine…tu pui in chestiune democratia din tara?CARE TARA?ce a mai ramas nevandut sau nefurat de haita de hiene portocalii,mai,adormitule?
    Vai steaua ta,nene…si unii ca tine merg la vot…ma felicit zi de zi ca am plecat din Romania..

  19. Si nu va mai amagiti..haita asta hulpava nu se va da dusa ,de frica puscariei si a pierderii privilegiilor..toate metodele de represiune si training securist se regasesc in ceea ce fac ei,duse la nivel de arta..astia nu vor pleca si se vor zvarcoli turbati pana vor distruge tot in jurul lor,vor calca pe cadavre ca sa isi apere pielea,sangele lui Nastase nu va da de gandit?
    O sa fie si mai rau,si nu mai balmajiti ca asemenea razboi crancen poate fi purtat democratic.USL trebuie sa le platesca cu aceeasi monezi,daca nu si mai multe si mai puternice,pana cand or sa ii scoata dracului din joc.Si dupa aia liber sa faca toata democratia din lume.Treziti-va fratilor!Lasati fasoanele de salon cand trebuie sa ne luptam cu niste bestii sangeroase care controleaza tot si toate!Cui pe cui se scoate!!

  20. @Ales.
    Cu tot respectul pentru adevarurile spuse de dvs.
    trebuie sa precizez ca nu eu il vreau demis pe Traian Basecu ci o tara intreaga.Binenteles ca si eu .Derapajele de care vorbiti nu sunt simple si nici de neglijat.Vorbim de adevarate abaterii de la etica morala , civica, economica etc de care se face vinovat acest presedinte.Sacrificarea celui mai sensibil segment al populatiei-coppii si batranii prin taierea nepermisa a alocatiilor si pensiilor a cantarit greu in amendarea domniei sale de catre popor.Indiferent de argumentele aduse de presedinte pentru a justifica politica caineasca de salvare a economiei pe timpul crizei nu

  21. Il poate salva.Parerea mea este ca in contestul actual rolul domnului Basescu ca presedinte al Romaniei a incetat.

  22. Sa speram ca USL nu uita asteptarile poporului, suspendarea presedintelui, alegeri anticipate.

  23. Astazi 4 iulie pORA ,intr-o emisiune la r 1 ,invata un politician USL acuzativul.A tinut mortis sa arate ca ea stie forma de acuzativ a pronumelui nehotarat “care”(pe care),corectandu-l.UAUUUU.Pe langa faptul ca-l slavea pe bASESCU ne arata ca ea stie si putina gramatica.Unei invitate de la pdl i se vedeau chilotii(erau negri)in inversunarea ei de a demonstra ca bASESCU este o victima a lui Ponta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.