Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Califatul nervos al Generației Facebook

Califatul nervos al Generației Facebook

statement

Întotdeauna am respectat/încurajat dreptul la opinie, cel la protest și, în general, pe toate cele consfințite de Constituție. O voi face, fără discuție, în continuare. Dar, ca să fie clar, atât timp cât mă voi ocupa cu televiziunea, în emisiunile pe care le moderez, nu vor fi propagate/tolerate ura, amenințările și/sau mesajele anarhice/intolerante/rasiste/discriminatorii. Strada poate cere obligativitatea lunară a aselenizării, colonizarea Planetei Giganților, asfaltarea Căii Lactee, transformarea republicii în emirat american sau instaurarea unui califat sângeros cu sediul social în Casa Poporului și puncte de lucru în piețele publice.
Eu am, totuși, o meserie, o carieră, o brumă de autorespect și măcar o bucată de creier încă funcțională. În plus, nu doresc să candidez la vreo dregătorie, nici să fiu simpatic cu orice preț, iar pentru mine personal chiar nu mi-e teamă. Deci nu am rezonat, nu rezonez și nu voi rezona la excese care, de regulă, sunt tratate (sau ținute sub observație și medicamentație aferentă) la Obregia, fost Spitalul 9.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

65 thoughts on “Califatul nervos al Generației Facebook

  1. D-le Ciutacu , se spune că protestatarii sunt de data asta de ,,calitate,,. Deie Domnul! Daaaar nu știu cum naiba se face că filmul ăsta l-am mai văzut…Santa Klaus ar trebui să le dea țara aia pe care a cîștigat-o anul trecut înapoi, romînilor.Păcat, un habarnist perfect în jocul serviciilor sau manipulărilor externe. Nimic , nici măcar intenția acestor proteste nu-mi promit decît anarhie. O zicere mai grobiană pe care am reținut-o ca amuzament sună cam așa….Rahatul nemțesc pute la fel ca cel romanesc. Unde erau protestatarii care vor locurei de munca atunci cind bășinosul hăhăia să plece din țara….?

  2. Domnule ciutacu , dacă strada face si desface guverne ; cu votul meu cum rămîne ? Cine mai tine cu românii de rînd ,ca mine ?

  3. Generatia FB (care nu vine neaparat de la calificativul de “Foarte Bine” obtinut prin scoala) uita ca pentru a avea ei libertatea FB au iesit in strada in Decembrie 1989 membrii altei generatii, cea a “Decreteilor”.
    O generatie care stie sa scrie cu un “i” cand trebuie si cu doi tot cand trebuie, o generatie care stie unde se pune cratima si unde nu, o generatie care a mancat cartea, o generatie a carei reprezentanti erau 20 pe loc la medicina si 8 la inginerie.
    Si din acest motiv generatia “Decreteilor” e o generatie mai greu de manipulat cu margele stralucitoare si cu intorsul ziarului de catre tot felul de smecheri cu agenda, leaderi de opinie nou (auto)descoperiti.
    Si din acest motiv nu trebuie permitem unor Chirili sa incite la limitarea drepturilor noastre constitutionale de a alege si de a fi alesi prin impunerea a tot felul de “Puncte 8” prin care sa decida ei pe cine avem dreptul sa votam si pe cine nu. Dusmanii democratiei vin pe cai albi. Si nu conteaza daca fac ceea ce fac din prostie sau din extremism, daca sunt cinstiti si naivi sau au o agenda ascunsa. Rezultatul e acelasi. Suprimarea suveranitatii poporului exprimata prin dreptul fundamental de a alege.
    Acest popor are mare nevoie de educatie si informare asupra rostului institutiilor si mecanismelor democratice nu de activisti cu grave carente de lectura, obscurantisti incapabili sa inteleaga minime principii de functionare ale statelor moderne.

  4. “Sa nu cumva sa ratez si rivolutia asta! Prostu’ de tata a stat la TV si la revolutie si la mineriade… putea, dracu’ sa se lipeasca si el de fro fonctie, de fro dregatorie…aveam si eu alt start in viata, asa, ca postac, trebe sa astept punga cu bani la neste alegeri…anticipate, sau cum le zice…nu stiu ce-s alea, ce daca nu avem lege pentru asta… sa fiu acolo in fata, ca “piua-ntai” e legea strazii. Ce daca oamenii care au iesit voiau altceva…asta cu clasa politica…coruptia…o tara ca afara, ma rog. sa fie la ei acolo, cum afara? ca-n Suedia?! Puschea pe limba! acolo e cu munca, cu lege…nu! o tara ca aici, da’ nu cu astia, cu noi, cu mine; ce?! eu nu merit?! Ce zic aia eu am zis primu’ Si e cu “tineri frumosi si liberi”, cu “generatia feisbuc”, adica si cu mine…Si cu noi ortodocsii, ce sa caute musulmanii aici?! Chestia asta chiar o inteleg, pe celelalte din programul ala cu Romania Curata, Partidul Colectiv si ce-o mai fi le invat eu cand ma invita la TV, ca au nevoie de membri si sunt primul la coada…”
    Acum, pe bune, imi explica si mie cineva din ce s-au luat? Si de cand a devenit Iohanis purtatorul de cuvant anticoruptie? Oameni buni sunteti zdraveni la cap? Toata lumea pupa-n fund “strada”, la fel ca Vasile Marica. Sa fie si ei primii la ceva. Dac-o iesi rau sa se stie ca ei au fost de partea ei… A cui adica? Acolo sunt multi si nu toti stiu de ce sunt acolo. Au venit unii cu copii mici,altii isi indeamna copiii sa iasa (sa nu piarda startul). Asta chiar n-o inteleg. Nu e in ADN-ul si nici macar in fisa postului de parinte sa-ti scoti copilul la razmerita. Chestie de institutii ale statului…protectia copilului?! Ce stiu eu?! Nimeni n-a spus, de la nenorocire incoace, ca legea e buna, dar, la noi se adauga la lege, se interpreteaza si se emit fel de fel de acte normative inferioare care modifica legea in interesul unora. Deci nu se respecta legea. Aveai pe cine sa tragi la raspundere si aveai legea. Nu era nevoie sa iesi in strada si sa ceri chestii neconstitutionale ca atat te duce capul si sa-ti cante si Iohanis in struna. La revolutie si de atunci incoace , toti politicienii, cand n-au avut argumente, invoca “tinerii care s-au jertfit”. Si toti oportunistii se cocoata, ca niste ciocli< pe mormintele celor care au murit… Da! e timpul sa avem o clasa politica nerevendicata din cimitirele natiei, unii cu scoala legii si cu moralitatea evidenta, cu ceva curaj civic si mai ales cu stiinta drepturile omului pentru ca asta e problema noastra cea mai mare. De ce nu-i intreaba nimeni pe "feisbucisti ce parere au de banii pe care-i platim in urma condamnarilor la CEDO, de Legea Big Brother, de abuzurile, la vedere ale justitiei, sau, nu s-a dat voie sa se strige despre asta si jumatatea noastra de neuron nu functioneaza la temperaturi mici, sau poate "mie nu mi se poate intampla"…

  5. Îmi place sâ contest autoritatea de orice fel, dar pînă la limita dărîmării ei. Protestul e împotriva comportamentului unui funcționar, nu a omului ce ocupă funcția. Nu ßtiu de ce, dar de data asta am avut o reținere alâturi de protestele din zilele astea. Se poate să mă înșel, dar ceva nu se leagă, ceva-ceva nu are mersul lin. E ceva forțat, unii cer demisia patriarhului, unii prigonesc popimea, toți îs roackări, au cîte două masterate, vor dizolvarea parlamentului instantaneu. Am și eu cîteva dorințe- desființarea CJ- urilor, a Politiei Locale, a mai multor comitete și comiții care sunt degeaba, dar asta nu înseamna să-i fugărim pe oameni pe calea ferată. Ce facem, ăștia hoți, proști, mincinoși nu-s tot români?

  6. Cica niste (cinci) “oengeuri” cer niste treburi (e pe Mediafax)… printre care, si defiintarea comisiilor SRI si SIE… si sa asculte DNA fara mandat…
    D-aia, ce e in strada mi-e ca nu e ce pare si se vrea a fi !
    Fie ce-o fi, pana la urma ! C-am prins destul din viata asta si in vremea lu’ Ceasca-Voda, cu securistii lui; pot, spre batranete, sa am un “reloaded” cu un alt “-Voda”, cu alti / aceeasi securisti, sunt tabacit !

  7. Cand iesea lumea impotriva lui Basescu era bine erati fericiti acum nu mai e bine ca e contrar intereselor voastre.Lumea s-a saturat de toate reptilele astea imbatranite in coruptie care ne conduc de 26 de ani ce nu e clar aici?Ce anarhie ce rasism vezi tu??

  8. Andrei, daca tu vezi undeva interese la cei care scriem p-aici, recomandarea domnului Ciutacu e oportuna ! Ba, mai mult, eu ti-as recomanda si oftalmolog !
    Ma tin sa nu injur cand vad prostie, da’ nu cred sa mai pot mult, ca imbatranesc si devin urcios ! Daca asta cu “lumea s-a saturat” sigur era in viteza prin lichid, spre fecundare de ovul, cand, in “89, generatia “Decreteilor” – de care se amintea mai sus – iesea impotriva tunurilor; inteleg ca fiecare generatie trebuie sa aiba revolutia ei (bunicii au avut-o p-aia de la Bumbesti-Livezeni, spre exemplu), dar multi sar etape… sau sar gardul… Mai intai pe la scoala, Andrei, mai intai cu bacu’, dupa, vedem si cine ce interese poarta ! Desi, cum spuneam mai sus, mi se rupe, eu sunt invatat si cu “urechea” altuia pe telefonul meu, si cu ceva grade mai putine in casa, si cu cititu’ la lumanare !

  9. Ce se vrea cu românia ?cine se joacă cu vietile noastre? Victor ponta a fost cel mai bun prim ministru si corect. Vor veni iar hotii care ne-au nenorocit zece ani ?

  10. Două probleme cred că au apârut.Resetăm și DNA-ul? Cum îi trimitem pe tinerii frumoși înapoi în case, noua putere va avea nevoie de liniște?

  11. Este la moda strada…daca nu zbieri si invoci democratia contruita pe coliva .nu ai drepturi..Doar dreptul strazii conteaza..vrerile lor..
    Spuneau italienii ca romanii s-au obisnuit cu un tatuc…au nevoie de tatuc conducat.or si atoatestiutor
    Nici unul din “colectiv” nu s-a intrebat de ce avem coruptia atat de mare daca avem cea mai costisitoare institutie pentru corupti..DNA..
    De ce cresterea coruptiei este paralella cu cresterea DNA…oare nu seintreaba nimeni?
    De ce a devenit atat de normal sa plimbi geamantanele de euro ..Bietul Nastase cu termopanele lui pare stingher pe langa geamantanele lui nutzy

  12. Da. E urat sa nu mai ai monopolul informatiei. Nasol. Devii inutil cand ramai fara “meserie”, fara “cariera”.

    O seara buna!

  13. dupa ce basescu ne dadu’ nr de telefon, acu primim si mailu’ lu’ domnu’ actual presedinte. cica sa ii trimita protestatarii propuneri. asta e votul prin corespondenta? ca nu pricep.

  14. Dacă cei din stradă ar vrea întradevăr schimbare, dacă ei chiar cred că pancardele cu ”Corupția Ucide” sunt bune atunci PRIMUL pas este să ceară:
    1. Alegerea Procurorului General și a procurorului DNA de către popor LA VOT.
    2. Triplarea pedepselor pentru demnitarii corupți (dar și indemnizații f.bune pentru a reduce tentația corupției)
    3. Justiție cu juri – pentru procesele penale.
    Dacă aș vedea aceste cereri concise, simple, REALIZABILE de către cei care nu au în program să corupă sau să fie corupt, aș ieși și eu alături de ei.

  15. N am vrut sa intervin, eram doar una bucata plina de viata care inunda netul cu pareri pro sau contra, dar fiind cu circumvolutiunile netrepanate, n are cum sa nu te ia de cap reactiile unor viermi imunzi, vezi cazul formei de viata, denumita generic, ANDREI. Este evident faptul ca in 10 ani mizeri de guvernare hidoasa, personajul de mai sus n a acumulat nimic in cutiuta lui lipsita de CRBL (fara nicio referire la cantacios). Andrei poate fi o intreaga masa basesciana, cu buze reci, nu doar un individ. Din pacate, dar sper sa n am dreptate, reactionam doar la impulsuri emotionale foarte puternice, iar ceea ce se intampla in Tara Romaneasca acum ar fi trebuit sa apara din proprie initiativa, ptr ca aveam multe, foarte multe motive de a o face,nu din cauza hazardului neprietenos.
    Va salut, domnule Ciutacu! Dumneavoastra aveti coloana vertebrala, nu oficiala!

  16. @Andrei “..Lumea s-a saturat de toate reptilele astea imbatranite in coruptie”.. reptilele astea aveau ca varsta si discursul, la momentul instalarii, similare cu tinerii frumosi si liberi de azi. si acum 26 ani dar si pe parcursul lor au tot aparut “feti frumosi” intr-u lupta impotriva coruptiei, manifestari de strada mai mari sau mai mici. TOTI (asta clamati acum in strada), repret, TOTI dintre ei au sau s-au corupt, au dezamagit devenind reptilele de azi. istoria se repeta si, chiar daca o sa fie un soc pentru tine, lumea si istoria NU A INCEPUT acum cu voi. Nu spun ca imi place ceea ce se intampla sau s-a intamplat in toti acesti ani, dar sa mai fiu naiv nu pot

  17. @Arsenic Boc – Se spune “o generație AI cărei reprezentanți”. Reprezentații generației. AI ei.

  18. @Florin: grija ta pentru mine e coplesitoare. Eu macar am o identitate si un traiect profesional transparent de peste 20 de ani. Tu existi pe persoana fizica sau mergi pe indicativ?

  19. @Andrei
    TOATE Revolutiile sunt confiscate, si destul de repede, de catre Organizatii. O sa vezi.
    Iti traduc pancarte daca vrei:
    “Jos labele de pe Justitie” = “Lasati-ne naibii in pace sa ne vedem de treaba noastra si sa nu mai dam socoteala nimanui ca oricum noi ne controlam intre noi – nu mai trebuie sa-si bage nasul si reprezentantii votati de popor”
    “Senatori si Deputati = Mafioti” = “Voi fiti atenti la aia din Parlament care nu au de fapt cu adevarat banii pe mana si nu decid pe sume si poate va orbim putin sa nu vedeti clar Executivul si Agentiile pe unde se scurg lovelele cu adevarat”
    Eu sper ca macar sa fie confiscata de Politic pentru ca macar acolo avem si noi cetatenii control (din 4 in 4 ani)… ca daca pun mana cele 7 (sapte) servicii… mai iesiti in strada cand va dau ei voie si cu pancartele si agenda lor in mana. De fapt ca si acum.

  20. @ Decretica.
    Absolut! Ai carei, desigur.
    M-a lasat si vederea si / sau tastatura. Penibil, imi asum.
    Din pacate n-am recitit si am crezut ca am buton de editare.
    Multumesc pentru dosul de palma.

  21. Pentru mine, “visul” democrației s-a stins odată cu aruncarea la gunoi a voturilor din 2012. Tot ceea ce a venit după acel eveniment este pură minciună, manipulare și mizerie. Democrația s-a încheiat în această țară printr-un act dictatorial intitulat pompos, Erata! Acel eveniment macabru și lipsa reacției acestui popor ne va urmări câte zile vom trăi în această țară, iar în ceea ce mă privește sper sa fie cât mai puține.
    Protestele din zilele acestea trebuiau să se limiteze doar la tragicul eveniment ce a avut loc la Clubul Morții și să nu degenereze în pretenții politice. Faptul că scopul protestului a fost deturnat mă duce cu mintea la altceva, manipularea maselor, anarhie, etc.

  22. Declaratia asta de credinta o inteleg dar nu o vad justificata.Care-i jena aici?Cine /ce v-a tulburat de o asa abisala gravitate?Strada? Daca-i asta fiti in pace.E preludiul unor nelinisti cu tinta precisa.Si nu cred ca va vizeaza…Excelenta,sezi bland si tine de ce faci bine.Meseria

  23. De ce mai cheama partidele la Cotroceni presedintele Facebook daca avea premier deja?
    Din 23 octombrie Rares Bogdan amintea ca Ponta are zilele numarate si vine tehnocratul Ciolos neam cu “Vulpe” Sa-si faca presedintele parlament Facebook ,guvern Facebook si sa vad ce fac cei din Piata cand isi vor da seama ca sperantele lor se duc pe apa sambetei si in marea lor majoritate au fost folositi ca masa de manevra.

  24. Marturisesc ca nu am identificat ce isi doresc protestatarii,
    Am inteles #coruptiaucide. Nu parlamentarii se ancheteaza faptele de coruptie. Faptele de coruptie sunt anchetate de procurori si judecatori. Daca fenomenul de coruptie a luaf amploare in Romania inseamna ca procurorii si judecatorii nu au actionat cu celeritate la combaterea acestui fenomen.
    Democratie fara partide politice nu exista. O tara europeana nu se conduce cu proteste de tara. Presedintele trebuie sa respecte Constitutia si sa-si asume functia pe care o reprezinta. Romania nu este Primaria din Sibiu si nici un chios de ziare. Presedintele sa scoata din palarie “Guvernul Meu”. Noi reformam partidele politice.

  25. eu vad o singura solutie: legea lustratiei.niciun membru de partid din ultima suta de ani sa nu mai poata alege sau sa fie ales in nicio functie publica.nici macar numit maturator intr-o scoala.e mai usor de aplicat decat in 1990 cand erau 4 milioane de comunisti.acum nu sunt mai mult de 2 milioane de membri/fosti membri ai unui partid care a existat vreodata

  26. @George: democratia-i pe baza de partide si de alegeri, pana si-n dictatura e, scriptic, la fel

  27. Democratia nu poate fi aplicata pe mase mari de oameni.Asta e parerea mea, dar eu nu propun schimbarea democratiei pentru ca nu ma pot gandi la un sistem mai bun, nu sunt filozof.Partidele actuale nu sunt partide pentru ca nu se coaguleaza in jurul unor idei/ideologii ci doar in jurul prazii.Daca comunismul a fost “condamnat” de ce nu pot fi condamnati si restul.

  28. Inteleg revolta din pozitia unei mame al carei fiu lucreaza in Bucuresti si a carei fiica este studenta acolo. Sunt tineri, iubitori de muzica, merg in cluburi si Doamne, Dumnezeule puteam fi in locul parintilor care traiesc o adevarata drama.
    Problema este ca pe fondul de nemultumire latent, acumulat in ani de ignorare din partea alesilor sa nu pornim o vanatoare de vrajitoare.
    Am putea afla cum s-a initiat aceasta miscare de strada? Cum s-a propagat imi dau seama, pe valul de nemultumire, de suferinta, de sufocare in fata morii inutile….
    Mi-ar placea ca autoritatile la sfarsitul acestei actiuni de curatare a societatii sa ne informeze asta. As vrea sa cred ca totul a fosr generat de societatea nemultumita nu de profitori cu interese particulare.
    In privinta vinovatilor: sa fie inchisi si aruncata cheia. Merita!!!
    Cred ca, fiecare in particular, avem nevoie sa recunoastem ca uneori aplicam regula “merge si asa” si uite ce urmari pot avea loc!!!

  29. am vazut acum lista reprezentantilor strazii – “Adi Despot, Tudor Chirila, Moise Guran, Lucian Mandruta, Laura Stefan, Andi Moisescu, Vlad Craioveanu, Erwin Albu, Marian Munteanu, politistul Godina, Alin Dinca, Vlad Petreanu, Nicusor Dan, Florin Chilian” – pe bune?

    se duce mandruta, cavalerul de la cornu’, sa gaseasca solutii cu domnu’ presedinte. m-as tavali pe jos de ras daca asta nu s-ar intampla acum, in mijlocul tragediei… despot, chirila, moisescu?! moiesescu e ala cu nevasta de explica de zor cum e cu vaccinatul copiilor??

    astia chiar au inceput sa confunde mediul virtual cu viata de zi cu zi…

  30. Bag seama ca tineretului profund anticomunist nu-i prea place capitalismul.. daca pana la 27-30 de ani nu stii ce vrei sa faci in viata, du-te in coreea de nord – iti dau aia directia corecta, urgent. Daca pana la 25 de ani nu ti-ai creat o pregatire teoretica solida pe ceea ce cere piata muncii, vei ramane un sclav pe plantatia oligopolului international, indiferent la cate ‘revolutii’ participi. Daca esti limitat si n-ai neuroni valizi proprii, nu iesi in strada, ca vei striga lozincile altora, si vei face jocurile altora. Am eu impresia ca astia din strada nu vor sa fie condusi, ci infiiati de cineva. Ghinion, Iohannis s-a lasat de jobul de intermedieri infieri, si-a gasit un job si mai bun – presedinte feisbuk.

  31. @George
    Democratia nu poate fi implementata DECAT pe mase mari de oameni.
    Ceea ce propuneti dumneavoastra se numeste fie OLIGARHIE fie DICTATURA.
    In ambele situatii e o greseala fara margini.
    Legea lustratiei ar insemna incalcarea drepturilor fundamentale ale unor oameni pe criterii arbitrare, oameni care nu pot fi redusi la tacere numai pentru ca dumneavoastra sunteti revoltat dar dezorientat si altii sunt extrem de orientati ca sa ne puna jug tuturor.
    ca de obicei romanii arunca si copilul cu apa din albie.
    Nu mai propuneti tampenii care sunt formal interzise de CEDO. Ganditi inainte sa vorbiti, generatie FB.

  32. Bravo cola! Foarte misto comentariul! Exact asta vor, sa fie infiati de un tata bogat. Sa nu munceasca o zi in viata lor

  33. Dictatura asociatilor asa zis civile, nu democratia in care respectarea votului cetatenilor e litera de lege. 50.000 de facebuci furiosi iesiti in strada nu-i reprezinta cei 18.000.000 de cetateni cu drept de vot din tara asta. Facebucii fara creier provocati cu abilitate de SRI sa iasa in strada pentru a juca rolul minerilor din 13-15 Iunie. Mai ramane ca la ordinul lui Klaus Joha acestia sa se organizeze in unitati de asalt care sa-i impuna prin forta batelor guvernul propriu mult dorit de micul furher de Dambovita, guvernul mafiotilor liberali la Palatul Victorie, cu satanista Gorghiu pe post de clanta vorbitoare si buldogul Blaga pe post de tucalar catarati cu voie buna pe cadavrele tinerilor inconstienti ce s-au strans in gaura de sobolani de la clubul Colectiv ca sa moara ca prostii din nevoia stringenta ca toate acestea sa se intample. Traiasca serviciile secrete ce se lafaie pe miliarde de euro anual in frunte cu gen. Coldea sarac si el de nu are dupa ce bea un pahar de apa seara inainte de culcare.

  34. @COLA – absolut genial sintetizat! Daca vei dori vreodata sa scrii mai mult decat comentarii pe blog, esti bine venit pe la mine ca si coautor! 🙂

  35. Pot sa spun ca fac parte din generatia tinerilor frumosi si liberi desi nu am facebook si nu pentru ca as fi antisociala, doar ca facebook-ul mi se pare o mare pierdere de timp pentru multi dintre oameni si un fitil de aprins spre frustrare si pentru ca tin la viata mea privata si nu trebuie sa-mi confirme si sa-mi like-uiasca nimeni fericirea. Sunt complet de acord cu “strada” cand vine vorba despre coruptia generalizata din Romania care a dus la tragedia din club. Dar nu cred intr-un “sistem” reformat de tinerii feisbucisti frumosi si liberi care nu vorbesc corect romaneste, care nu stiu sa faca nimic, care instiga la ura si discriminare, care nu stiu ca parlamentul are doua camere, care nu pot lega doua vorbe, care nu stiu ca democratia inseamna vot si ca orice derapaj de la aceasta regula este foarte grav (istoria confirma). Nu stiu care este solutia concreta pentru aceasta tara, adica nu cred ca as fi in stare sa gandesc pas cu pas o solutie si cred ca oamenii din tara asta au dreptul la o viata decenta, dar nu am deloc incredere in acesti tineri. Poate ca ii vad cum fura la examene, poate ca stiu cum isi copiaza licenta de pe net, poate pentru ca stiu ca ii admira pe baietii (si fetele) destepte doar pentru ca sunt jmecheri. Nu vreau sa generalizez, sunt uniform distribuiti, bineinteles, dar haideti sa nu avem ochelari de cal si sa-i ridicam la rangul de atotcunoscatori doar pentru ca sunt tineri si au un cont de facebook. De regula sunt cel putin doua fatete ale unei situatii, haideti macar sa luam in calcul acest lucru. Si nu mai pot cu laitmotivul tonomatului promovat tot de un jmecher (pentru critici, stiu ca se scrie cu s) mioritic care a instigat la ura si discriminare (episoadele pasarica, tiganca imputita), in ceea ce-l priveste pe dl Ciutacu sau pe alti jurnalisti. Nu zice nimeni ca n-ar fi asa, ca n-ar avea interese sau mai stiu eu ce, dar n-are toata lumea? Eu citesc si ma uit la oamenii despre care cred ca au ceva de spus dar nu trebuie sa cred orbeste in ce zic, sunt capabila sa filtrez informatia, dar si sa apreciez ceva care merita, cum este articolul de fata.

  36. sa iesim cu totii in numar mare diseara, altfel vom avea parte de noi explozii mobilizatoare filmate in direct.
    Regia e proasta, se vede ca Sergiu Nicolaescu nu mai e, dar nici oamenii nu mai sunt ce-au fost. Pacat de atatia morti si raniti, si poate e doar inceputul.
    12 mii in piata aseara a fost foarte putin, revolutia e in pericol. Noroc ca au strans randurile si au fost mai vocali. Klaus trebuie sa se grabeasca, ai lui s-au prins ca se fasaie si le-a dat doar 6 ore sa vina cu revendicari pe mail.
    Grupul vesel de basisti in blana de oaie s-ar putea sa nu aiba mare succes cu 5-6000 de oameni in piata. Dar mai sunt fabrici de paine. Azi o mai fi vreun meci de fotbal ?

  37. Eu n-am iesit la manifestari, dar am o intrebare:
    Victor, ce e mai bine? Sa iasa lumea in strada chiar daca factorul declansator este, sa zicem, 100% o manipulare sau sa nu mai iasa nimeni in veci ca sa se evite orice favorizare a gorghiului? Am auzit tot felul de pareri inepte, de la “de ce ies aia in strada, ca nu mai ajung eu la cocosatu” si pana la “pai daca ies aia in strada, de votul meu ce se alege…”.
    O populatie dispusa la proteste se poate oricand intoarce impotriva alora care i-au folosit ieri.

    @cola ai facut vreun recensamant acolo, sa stii cine si ce pregatire are? Daca te uiti pe nenorocirea aia de fb, o sa vezi ca au iesit o gramada de corporatisti (corporatie = faza de glorie a capitalismului).

  38. @ice4you – blogul e destul de incisiv si fara sarcasmul meu, care se manifesta doar cand neuronul meu obosit de munca se enerveaza pe bune. M-a enervat si faptul ca o lozinca cu care am iesit in strada acum cativa ani (raspuns la o alta enervare – eticheta de ‘mahala inepta’) – a fost preluata stupid zilele astea de unii care nu prea produc nimic – nici n-ar ramane mult de furat, pe cale de consecinta .. In rest, multumesc pentru apreciere.

  39. #corupțiaucide
    – procurorii și magistrații conform fișei postului trebuie să
    ancheteze faptele de corupție. Timp de 10 ani, Băsescu și rapoartele
    MCV ne-au spus că lupta împotriva corupției a înregistrat mari
    progrese și jusțiția și-a recâștigat independența.
    Ce să înțeleg? Să înțeleg că Justiția nu a fost eficientă în ultimii
    10 ani? Și atunci cum stă treaba cu “reformarea statului de drept”?
    În timpul mandatului Boc toate fondurile europene au fost blocate
    pentru fraude. UE a sesizat și a sancționat statul
    român. Din neferice, justiția nu consideră o prioritate pentru a
    demara anchete serioase cu privire la aceste sesizări venite din
    partea UE. În fine, poate peste 10 ani vom începe o nouă luptă
    împotriva corupției.

    Vrem spitale, nu catedrale! –
    Reformatorii țării ( Băsescu, Boc, Predoiu, etc) au închis spitale, au
    alungat medicii din țară încercând să ne spună că suntem o țară membră
    a UE și piața forței de muncă în occident este mult mai atractivă. Au
    reformat sistemul de sănătate. Da, reforma a dat roade: “Au murit
    bebelusi arsi de vii în maternitatea Giulesti”. Justiția a identificat
    vinovatul de serviciu, o asistentă medicală. Sunt convinsă că
    asistenta medicală a decis disbonibilizări, reducerea veniturilor
    salariale și închiderea spitalelor. Boc ( Prim-ministru la acea vreme)
    nu și-a dat demisia.

    Vrem o clasă politică reformată!
    Doar noi putem reforma clasa politică. Reformarea clasei politice se
    face prin vot.
    Niciodată nu aș putea să-l votez pe Boc! Constatăm că cetățenii din
    Cluj cred în omul politic Boc. Ce să înțeleg? Anumiți electori digeră
    un personaj politic (Boc) care dă declarații la DNA pentru șpăgile
    date de Buzoianu pentru campania electorală a PDL-ului. Știți ce
    înțeleg, electorii sunt inconsecvenți, și-ar dori să fie anchetați
    doar “comuniștii”.
    Din nefericire, partidele refuză să se reformeze. Cum să-l excludă
    Alina Gorghiu pe Blaga din PNL? Cine mai aduce voturi pentru PNL?
    Credeți că madam Gorghiu poate conduce o campanie electorală? Asta-i
    miza, corupții știu să aducă voturi pentru partid.

    Vrem Guvern de tehnocrați.
    Ce înseamnă tehnocrat? Nu ești membru de partid? Să fim serioși și
    normali. Putem alege Premier pe D-zeu si tot la mâna corupților este (
    trebuie să se roage de madam Gorghiu, nea’ Blaga, Dragnea, Oprea,
    etc).
    În ce țară europeană există Guvern fără culoare politică? Partidele au
    fost votate și sunt obligate să-și asume Guvernarea.
    Nu vreau să-l văd pe Cioloș. Vreau să văd PNL-ul la Guvernare, vreau
    să-și asume împreună cu Iohannis programul din noiembrie 2014 (
    legitimitatea nu poate fi contestata de protestatari). Generația Facebook a legitimat programul de țară propus de Iohannis și PNL.

    schimbare de sistem
    – Parlamentul = sistem?
    Citez: “În România trebuie schimbată și coada de la mătură!” – tanti
    Maria

  40. Dar pe cei care nu intra pe ‘Feisbuc’si care nu achieseaza la aberatiile colectivului din strada cine ii reprezinta?

  41. din cate stiu national socialistii sunt lustrati peste tot pe buna dreptate.ar fi cazul sa mergi la cedo sa pledezi pt dreptul lor de a fi alesi.in america nu am auzit sa existe partid comunist si sunt considerati cea mai mare democratie din lume.asa ca o mica lustratie in Romania nu deranjeaza pe nimeni

  42. Doamne dumnezeule. copii astia chiar intra la cotroceni cu Fb lor. am inebunit cu totii? ce cauta adi despot acolo si altii de genul.
    Avem conflite la granita,dacaRomania se preda asa usor la o alicatie pe net Facebook cum o sa reactioneze la viata reala.
    Klaus Iohanis e macar adult? ca om de stat sigur nu e…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.