Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Cadoul meu pentru conducătorul iubit

Cadoul meu pentru conducătorul iubit

Dacă nu m-ar fi provocat Lilick și (în plus) n-aș fi văzut grețoșeniile publicitare ceaușiste din ziare, probabil că m-aș fi abținut, întrucât omul realmente mă obosește. E ziua lui și cică politicos ar fi să-i fac un cadou. Dată fiind, sigur, relația noastră sinceră cimentată-n ani. Uman, mai ales la ceas de aniversare, nu se face să dorești răul omului și să-l blestemi. Nici măcar n-aș putea s-o fac. E unul din lucrurile care ne diferențiază ca oameni, dar nu intru-n amănunte plictisitoare. Îi dedic o melodie care-i vine mănușă. N-are decât să schimbe numele.

Cadoul fizic aș vrea să i-l ofer, cu inima deshisă, după alegerile prezidențiale. Când îl aștept în studio, ca (la început) să-și plângă înfrângerea nedreaptă în fața structurilor și (ulterior) să se apere pe prigoana declanșată la adresa lui de noul regim politic. Cred că-n momentele dificile se probează caracterele. La plecare i-aș oferi, deși m-am atașat de el și a devenit brand, faimosul meu tonomat cu ieuro. Fie și pentru plăcerea ușor sadică de a-l vedea cum se chinuie să-ndese în fantă fișicurile generoase provenite din vânzările anterioare. NU dau leapșa mai departe.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

84 thoughts on “Cadoul meu pentru conducătorul iubit

  1. uite cadoul meu, cu dedicatie:

    Autor: Eu

    Ce-ti doresc eu tie, Base bai chelie
    Marinar cu “cap”, primul om in stat
    “Sa traiesti mai bine”, cum mi-ai urat mie
    Sa pleci din palat, sa te duci la sat.
    Sa o lasi pe Udrea, Eba si pe Ritzi
    Sa te duci la crasma , sa-ti ineci toti sfintii.
    Ca de-a ta chelie nou nu n-e dor
    Nici azi, maine, nici pan’ am sa mor.

    Du-te iar pe mare, du-te la Constanta
    Dracu stie unde, doar sa nu-ti vad fata
    Du-te l-a ta muma, de ii fa pomana
    Ca-n direct ai ucis-o, pentr-o bucata de slana
    Ai vandut poporul, ai furat armata
    Europarlamentar, este Eba, fie-ta
    Ai distrus o tara, ai distrus romanul
    Ai vrut sa arati, capitan e doar unul?

    Ce-ti doresc eu tie, “mare” capitan
    Ca in ceas de seara, ca in ceas de toamna
    Dupa ce alegem, sa-ti trimit taman
    Un copoi cu laturi sa-ti puna la mana
    Darul meu ales pentr-un presedinte
    Ce a vandut flota si-n continuu minte
    Ce cu Clanul Base pus la loc de cinste
    A furat gramada, si-a dat legi sirete.

    Un exemplu clar de conducator
    Dara nu de tara, poate de tractor
    Asta esti Traiane, marinar jegos
    Ce-ai ros asta tara, de-a ajuns la os
    Lasa-ne bai Base, lasa-ne si du-te
    Romania are si-alti boi de pus in frunte
    Tu ai fost si esti un om foarte sters
    Lasa-ne si du-te in alt UNIVERS.

  2. Buna ziua, domnule Ciutacu,
    Multumesc pentru surpriza facuta.
    Chiar daca ii este dedicata altcuiva.
    You make my day! Pentru ca am participat la inregistrarea piesei ca membra a Corului de Copii Radio si-mi face placere sa recunosc sonoritatile impecabile ale corului de atunci; pentru ca eram foarte tanara si durerea lumii nu ma atingea; pentru ca parintii mei erau tineri si puternici si ne protejau; pentru ca atunci lucrurile erau asezate intr-un fel pe care nu-l percepeam ca fiind dement.
    Un profesor de-al meu spunea ca lui i-au placut la nebuie anii `50 si cand il priveam de parca ar fi innebunit (anii `50 erau cei de prigoana si de “realism socialist” in literatura) imi raspundea:” Bai, Lumino, erau bai anii `50, dar ce al dracului de tanar eram!”
    Sa aveti o zi frumoasa, domnule Ciutacu si sa va bucurati de lucrurile bune impreuna de toti cei dragi!
    Cu stima,
    Luminita Popescu

  3. I se potriveste de minune cantecelul. Domnu’ presedinte va doresc tot ce ne doriti si dumnevoastra noua, nimic mai mult.

  4. @Luminita Popescu: multumesc mult pentru mesaj, doamna! va intorc urarile si, la randul meu, ma inclin in fata talentului si a curajului de a va asuma cu seninatate, intr-o lume de scelerati, trecutul care n-are de ce sa va apese.

  5. La procesul de la Nurnberg,totzi acolitzii lui Hitler au dat vina pe el.Dupa caderea lui Ceausescu , totzi activistii de partid (azi entuziasti membri ai pdl-daca nu ei atunci fiii sau fiicele lor )s-au lepadat de el ca dracu’ de tamaie. Pe 7 decembrie , vom asista la niste mrturisiri traznet despre cum ei – pedeleii – au stat langa carmaci pentru a-l sabota… din casa.Acesta va fi marele cadou.Sau bomboana de pe coliva.

  6. Si crezi ca nu i-a placut dedicatia? Cu toate ca nu i se potriveste ca stil. E mult prea solemn, impune mult respect, iar vocile copiilor sunt atat de nevinovate. Ai fost mult prea dragut si cu bun simt azi, cu cine nu trebuie.

  7. Ii doresc sa aiba parte in viitor, de un presedinte care sa nu-l reprezinte, asa cum simt si eu, un simplu cetatean.Si ca mine, dupa simple calcule, sunt mai multi, avand in vedere numarul de parlamentari, alesi uninominal, de care d-nul presedinte nu tine seama.Ba mai mult, le (ne) declara “razboi” prin campania negativa pe care o face.Vreau si eu un mesaj electoral pozitiv al acestui presedinte.E capabil?

  8. Odă iubitului conducator

    La mulţi ani, dragă Traian
    Că nu avem niciun ban
    Sa îţi facem o surpriză
    Acum, în mijloc de criză.

    La mulţi ani, dragă cârmaci
    Ne-ai lăsat pe toţi săraci.
    N-avem ce să-ţi luăm cadou
    Fiindc-o ducem tot mai rău.

    La mulţi ani, dragă Băsescu
    Eşti iubit ca Ceauşescu
    Şi-n decembrie, ca el
    Ce-o sa zbori tu, Trăienel.

  9. Mda, eu ii urez urmatoarele:
    – sa nu intre in turul II
    – sa il vad ca la box in corzi si KO
    – dupa 6 decembrie sa dea explicatii la DNA si sa plateasca pentru tot ce a facut.
    E suficient? Daca nu… ma mai caut prin buzunarele mele rupte si poate mazi gasesc cate ceva bun 🙂
    Cu respect

  10. Ptiu! Ce mandru e D-l Ciutacu cu tonomatu’lui!In momentul in care-l atinge doar,i se schimba fizionomia, si chiar si vocea dumnealui. Rar am vazut asa o satisfactie vizibila pe fata cuiva. Pai, cum sa-i dea cadou lui Basescu? Chiar ar avea “placere sadica” de a-l vede pe Presedinte chinuindu se “sa-ndese in fanta fisicuri” dupa “infrangerea” acestuia? Il credeam pe D-l Ciutacu mai “setos”, mai “tiranic” fata de d-l Presedinte. Fata de zilele trecute observ o nota de “optimism” in ceea ce scrie. Judecand dupa expectativa dumnealui de a-l vedea pe ex-presedinte, venind la tonomat “sa-si planga infringerea nedreapta in fata structurilor”zicem ca D-l Ciutacu este sigur ca acesta va fi detronat in sfarsit. Asa sa fie.

  11. Un “Happy Birthday Mr. President” cantat soptit si usor pervers de catre “Marilyn Monroe” a Romaniei la urechiusa Prezidentului in timp ce acesta ar rasfoi blazat rapoartele ultra-favorabile din teritoriu privind “achizitionarea” cu succes a intentiilor de vot exprimate de pulime. Iata descrierea unei variante de cadou ravnit de Imparat. Sau, poate, o vrea mai mult?!

  12. “Nu pot sa semnez cu numele in viu, ca sa zic asa, am si eu mandria mea, ca sa zic asa, stimate colega! @De Begone” => Deci, “ca sa zic asa…” logica mea de taran incult imi spune ca, daca tu semnezi cu pseudonim DIN MANDRIE, INSEAMNA CA A-TI ETALA ADEVARATA IDENTITATE AR FI O RUSINE…?! In acest caz ,cum iti permiti ma “sobolan de cancelarii PCR-iste” (care cel mult ai privit revolutia de dupa geamurile birourilor voastre caldute , tremurandu-va chilotii sa nu intram noi peste voi…) , sa faci niste aprecieri despre oameni pe care nu-i cunosti si habar nu ai…??? Si pt. cultura ta ,( nu ca ar fi relevanta…) pe acest blog scriu cel putin 3 persoane care , la revolutie, au trecut gloantele pe langa ei , au inghitit destule lacrimogene, iar imediat dupa revolutie s-au retras “in banca lor” fara ca macar sa se treaca pe vreo lista de asa-zisi revolutionari (?!) Asa ca vezi-ti mai departe de pupincurismul pt. care esti platit si scuteste-ne de aprecierile tale libidinoase…!!!

  13. La multi ani draga carmaci!
    Ne-ai umplut pe toti – de draci!
    Ca prin fapt si drept-urmare..
    Ce-ti doresc eu, dumitale
    Este ca sa ne traiesti
    si pe-o mare sa plutesti.
    Un ocean, o mare-un loc
    Sa nu te mai vad deloc!
    Sa-ti iei vasul, sa-ti iei pluta,
    Never!!! sa nu-ti mai vad mutra!
    Fiindca nu sunt ranchiunoasa:
    Sa ai sanatate-n casa!
    dar, cum sunt subiectiva
    Dau si eu o directiva:
    Pupa-n vant si inainte!
    si…sa mai fii presedinte
    Cand o face plopul pere
    Ca-n tineretile mele!!!
    “O_revoiar si un praz verde”!
    Aluia ce te-a mai crede!

  14. @IoanaP & Nostradamus: calmati-va, Begone nu ne mai onoreaza cu ilustra-i prezenta; independent de vointa lui, dar extrem de eficient…

  15. Pana acum o luna chiar imi era frica ,ca iese iar base presedinte.Dar de cand am inceput va intru si eu pe bloguri ,mai am o speranta.Avem impresia ca tara asta e plina de prosti,de pupinbasesti.Acum m-am mai linistit cand vad atatia oamena inteligenti pe unele blogui.Spun unele pt. ca mai sunt si blogurile portocalii.Asa ca mai avem o speranta.
    “ca cadou ” nimik.

  16. Daca imi permiti tu,ii spun si eu :”La Multi Ani! ” acestui adversar care nu trebuie subestimat niciodata.

  17. Boss era o piesa cu “sa sugi p… de ziua” ta i-o pui(piesa)? te rooooooooooog.

  18. Eu nu prea le am cu versurile dar as putea incerca macar doua acolo , de ziua lui :

    Foaie verde loboda
    Hai sictir mai animalule.

  19. nu de frica, sau teama, nu mi-am dat numele adevarat. Korbul nu e de la simbolul de pasare malefica, asa cum se crede, caci in mitologia japoneza, de exemplu, el este simbolul gratitudinii filiale, el hranindu-si parintii la batranete, este si mesager divin, si pasare de bun augur.
    Pentru bengosul, despre care inteleg ca e suspendat din spatiul acestui blog, imi dau si numele adevarat. Abia astept camarila potrokalie sa ma sune la usa. Voi avea ocazia sa ii scuip in mecloele lor de pupincuristi.

  20. A fost odata, o tara frumoasa si bogata…

    Stimaii mei compatrioti,
    Tara-i condusa doar de hoti
    Ca viitor ei ne ofera
    Republica bananiera.
    Ca de e Gioana si nu Bombo,
    Directia ramine Congo
    Iar marinarul cel voinic
    Ne vrea pe toti in Mozambic
    Crin Antonescu zis Georgel,
    Ne da bilete spre Sahel
    Doctorul mai original,
    Decide pentru Zanzibar.
    Si-atunci ce sa mai asteptam,
    Cu totii ne ancolonam
    Cu mic cu mare emigram.
    Iar cand ei singuri s-or tezi,
    Tot la furat se vor gandi
    Fara sa-si recunoasca vina.
    Noi vom striga: Stingeti lumina!

  21. daca ar fi sa intre vreo cativa ani pe la jilava(nu multi…100)sigur in 2-3 ani s-ar alege prafu’ de acea inchisoare… s-ar certa toti intre ei instigati de base. a reusit el sa faca vrajba in tara, dar intr-o parnaie. fuk ce ar iesi…

  22. Urmaresc zilnic stirile din Romania, prezentate in ziare, la televiziuni si radiouri. Nu pot si nu vreau sa imi inchipui ca ceea ce vad si ascult este adevarat. Deseori, aceste stiri ma intristeaza si ma obosesc in asa fel, ca refuz sa mai deschid calculatorul; dar nu am ce face, sunt si roman si ma incearca dorul de tara mea natala, de parinti, de frate, de surori, de prieteni. Pentru mine, Romania este cuprinsa de un cancer care roade incet dar sigur fiinta nationala. Este adevarat, mai sunt oameni in tara mea natala, dar boala de pe Dambovita, cancerul prezidential, parlamentar, guvernamental, preotesc, i-a facut sa se ascunda de latura politichiei. cand ii vad si aud pe cei de la PD-L (sic) ma apuca tristetea; barbati si femei din carpa si de carpa, fara coloana vertebrala, lipsiti total de cea mai vaga urma de bun simt, nulitati prin excelenta, panarame coloidale, care nu stiu unde-i mananca, dar zic scarpina inca. Cat despre Basescu !? Nu am vazut in viata mea, un individ mai rau, mai urat si mai stupid, de imi vine sa cred ca marinarii sunt ultima categorie sociala, care ar trebui izolati de masele populare, pentru ca fac si lasa in urma lor numai nenorociri. Constantin Radulescu Motru scrie despre astfel de indivizi, scrie despre soarta poporului roman, scrie despre tot. Si atunci imi pare rau ca mai sunt si roman, si ca parintii sunt in Romania si ca sunt romani care traiesc zile sub aceasta soarta si sub acest om. Basescu nu are nici un fel de rusine, nici un fel de respect, nici un fel de rezonanta umana, este un NIMIC care a adus atata tulburare unui popor care, poate isi merita alta soarta. Nu este presedintele meu, este presedintele RAULUI si PROSTIEI, coruptiei, mizeriei si RUSINII NATIONALE, este mai rau ca ILIESCU, NASTASE, HREBENCIUC, este CANCERUL TARII MELE.

  23. Elegia a XI-a (Ovidiu : Tristele, Cartea a treia )

    “De ce, neom sălbatic, atât de ticălos,
    Mă-nvinuieşti degeaba, să mă dobori mai jos?
    Hai, urcă altă treaptă a urii, să mai turbi,
    Şi starea mea, mai tare, mai tare să mi-o surpi…
    Nu te-ai născut ; o stâncă din pântec dur te-a rupt,
    Şi lapte, la o fiară sălbatică ai supt…
    Ştiam că n-ai în tine nimic, nimic uman,
    N-ai inimă sub coaste, ci doar un bolovan !”
    ………………………………………………………………………
    Decriptez în Elegia a XI-a din Tristele lui Ovidiu (scrisă, poate pe 22.XI. acum 2000 de ani în Tomisul exilului său ) aşa cum rezultă din fragmentul de mai sus, un personaj sinistru care prin reâncarnări succesive ni se înfăţişează ca Traian Băsescu zilelor noastre, în conflict cu glia de atunci, ca ş-acum cu România de azi.
    Hai, prin votul din 22.11.2009, să-l trimitem, măcar pentru veşnicie, în lumea umbrelor politice, care i se cuvine şi potriveşte.

  24. Divina Comedie (Dante Alighieri)
    ………………………………………………………………
    „Şi iată în zări, pe-o luntre pântecoasă,
    venea spre noi un moş cărunt la pleată,
    strigând : Vai ţie tagmă păcătoasă !
    Tu n-ai s-ajungi la ceruri niciodată;
    pe cel’lalt ţărm am să te duc, să ştii,
    în pururi noapte, în foc şi ger deodată. ”
    ………………………………………..
    Dante Alighieri v-a localizat cu precizie, pe tine Băsescule şi tagma.
    Gata ! Caron a sosit să te/vă ia pentru a fi corect judecaţi şi “cazaţi” în Infern unde nu-i loc de
    minciună şi făţărnicie. Îmbarcarea pe 22.11.2009.
    Nu uita să-ţi iei şi dosarul de informator !

  25. Revin la postarea din 4 nov. (ora 10:52). Nu stiu daca o sa dai curs propunerii de videoclip, dar ma consider dator de a cita o alta varianta a povestii , asa cum apare la finalul unui articol din Jurnalul National:
    “E lungă lista tehnicilor de propagandă folosite în filmul lui Moore. O parte din aceste tehnici va putea fi văzută şi pe micile ecrane în campania noastră electorală. Iată un exemplu aplicabil pentru ambele “tabere” (pentru unii e “contextualizare”, iar pentru ceilalţi “omisiune”): “Nu îl vrem. Nu vedeţi că plânge la televizor când se supără? Bucureştiul are nevoie de un BĂRBAT!” spunea un domn acum cîţiva ani (aprilie 1998) când George Pădure îşi dădea demisia cu lacrimi. Acelaşi domn crede astăzi că şi politicienii plâng. Nu-i aşa?!”(Fahrenheit 9/11
    Şi politicienii plâng, nu-i aşa?! – 5 nov. 2004)
    Eu cred in continuare ca lucrurile s-au petrecut asa cum mi le amintesc eu , dar cine stie…Au trecut 11 ani…

  26. Al patrulea mesaj (in interval de doua ore) primit pe telefon din partea organizatiei locale PDL suna asa: “Klaus Johanis refuza propunerea de a fi primministru al coalitiei PSD – PNL.Spune mai departe”. E destul de departe daca va spun? Nu ca ar diminua in vreun fel iritarea mea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.