Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Cadoul meu pentru conducătorul iubit

Cadoul meu pentru conducătorul iubit

Dacă nu m-ar fi provocat Lilick și (în plus) n-aș fi văzut grețoșeniile publicitare ceaușiste din ziare, probabil că m-aș fi abținut, întrucât omul realmente mă obosește. E ziua lui și cică politicos ar fi să-i fac un cadou. Dată fiind, sigur, relația noastră sinceră cimentată-n ani. Uman, mai ales la ceas de aniversare, nu se face să dorești răul omului și să-l blestemi. Nici măcar n-aș putea s-o fac. E unul din lucrurile care ne diferențiază ca oameni, dar nu intru-n amănunte plictisitoare. Îi dedic o melodie care-i vine mănușă. N-are decât să schimbe numele.

Cadoul fizic aș vrea să i-l ofer, cu inima deshisă, după alegerile prezidențiale. Când îl aștept în studio, ca (la început) să-și plângă înfrângerea nedreaptă în fața structurilor și (ulterior) să se apere pe prigoana declanșată la adresa lui de noul regim politic. Cred că-n momentele dificile se probează caracterele. La plecare i-aș oferi, deși m-am atașat de el și a devenit brand, faimosul meu tonomat cu ieuro. Fie și pentru plăcerea ușor sadică de a-l vedea cum se chinuie să-ndese în fantă fișicurile generoase provenite din vânzările anterioare. NU dau leapșa mai departe.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

84 thoughts on “Cadoul meu pentru conducătorul iubit

  1. @victor: i-ai putea face cadou un pitic slinos si frustrat, care, intr-un ziar moca, descrie alianta dusmanilor presedintelui ca fiind “o negustorie din boscheti”

  2. victore, cantecul asta e pentru cei acre au prins perioada aia. sper sa nu o descopere si copii din ziua de azi. desi la cum pare omul asta, peste 5 ani iesim iar pe stadioane cu cartoane sa-i scriem diverse mesaje de multumire. sper ca de ziua lui anul viitor, face cinste la marinarii lui pe vreun vas.

  3. Daca am putea crea un loc pentru deseuri politice, unde sa ducem toate jegurile astea, sa nu mai auda neamul de ele si sa ne vedem linistiti de treaba fara scandaluri, fara teatru….Ce bine va fi in clipa aceea!

  4. “Uman, mai ales la ceas de aniversare, nu se face să dorești răul omului și să-l blestemi.”

    Dar să ne prefacem că nu există, putem. Ziua!

  5. As vrea si eu sa-i fac un mic dar Carmaciului. Nu e mare lucru , dar e din tot sufletu’…De fapt , e doar o idee de videoclip pe care sa-l faceti voi acolo , muncitorii lu’ Voiculescu (ca eu n-am acces la arhiva A1). Sunt convins ca o sa-i mearga direct la inima (sau la ficat ?!). Clipul asta ar arata ca Basina Imparat nu se considera un barbat adevarat (conform propriilor criterii). Dar sa n-o mai lungesc…
    In prima parte , pe un fundal muzical duios-dramatic, ar aparea un colaj cu secvente in care Basescu lacrimeaza ,culminand cu scena “draga Stolo” in care plange de-a binelea . Apoi , totul se opreste brusc pentru a se auzi urmatoarea remarca (tot a lui Basescu):”…bucurestenii au nevoie de un barbat adevarat ! N-ati vazut ca asta plange la televizor ?” (fundal sonor cu rasete de sitcom , eventual din Familia Bundy).
    Scena asta s-a petrecut in toamna lui 1998 ,in campania electorala pentru primaria capitalei. Basescu se referea la George Padure (aflat pe locul doi in sondaje) care plansese cand si-a dat demisia din functia de primar al sectorului 1.
    Imi dau seama ca e ceva munca sa cauti filmarea asta (cred ca s-a dat la stiri),dar merita…mai ales ca am vazut aseara ce clipuri anti-Basescu au reusit sa faca nevolnicii aia care vor sa-i ia locul.

  6. Foarte frumoasa melodia,”m-am ridicat in picioare si ma podidit plansul pentru vremurile apuse dar prezente totodata”.Ce dracu Victor,vrei sa-l imbeti total pe omul zilei?Hai pa.

  7. Lui Zeus, de ziua lui, ii urez La Muuuuuuuulti Ani, executati la Poarta Alba, sa fie aproape de casa, pentru a putea primi pachetele de la frate si eventual vizite conjugale de la Udrea 😀
    Ca o atentie speciala, as aranja sa stea singur in celula, pentru a nu le agrava pedeapsa celorlalti condamnati

  8. O reclama “antireclama” puteti citi pe http://www.basescu.org, un site uitat pe hyperstrada de lingaii asa-zisi civili, site dedicat conducatorului iubit si Pietei Universitatii (mai bine zis, legaturii imaginare dintre El si Ea). Ar fi interesant de facut o “harta” a relicviilor de acest fel.

  9. Victor,

    Eu unul sper ca dl presedinte sa ne faca un cadou la toti si sa avem in curand un guvern plin de competenta, decenta, curaj si responsabilitate. Din care profesionistii sa nu lipseasca. Oare o sa-l si avem ?

    De ce ma indoiesc?

    Pentru ca eu cred ca, din pacate, in tara noastra se regasesc, din ce in ce maimult, cei evocati aici :

    http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/11/oda-prostilor.html

    Oda asta, din pacate, este extrem de actuala. Dureros de actuala.

    Dar sunt multi si dupa cum se stie multimile pot sa domine numeric- ca atare ajung sa detina si putere.

    S-a promovat voit in ultimii ani mediocritatea si prostia pentru a putea fi usor controlate aceste persoane de oameni care nu sunt nici ei de prea mare consistenta.
    Acesti papusari ai zilelor noastre.

    Fosti nomenklaturisti sau rude ale lor pana la copii, nepoti de grad V de rudenie. Copii si nepoti de bani gata care au fost crescuti in perceptul ca totul li se cuvine fara cel mai mic efort mai alesa acela de a invata si de a fi bogati spiritual, intelectual.

    Ma doare prostia care ma agreseaza zilnic, uneori simt vanatai sufletesti.

    Inca mai reusec sa-mi gasesc diplomatia si condescendenta necesare sa pot face fata acestei confruntari. Inca!

    Cu stima si consideratie,

    Costi

  10. @Arsulici
    Nope, Udrea cu Base intr-o celula.
    Parafrazand bancul 🙂 nu e pedeapsa lui Basescu ci a lui Udrea sa stea cu el unde s-o duce si pe lumea cealalta, sa ii asculte scenariile, plansul si teama de a nu fi invins de in campania electorala !

  11. Ce? e ziua lu’ asta? i-auzi! pai in cazul de fata ii doresc sa i se implineasca fix ce ne doreste el noua si ce ne-a facut pana acum. lui si la tot neamu’. si, auzi, base? cica ti-au pastrat loc la ei in celula. asa zic unii.

  12. Intrucat in ultimele luni am constatat ca “iubitul presedinte” este un barbat sensibil, cu aplecari poetice (vezi, deja, celebra poezie dedicata mamei inmormantata de vie, vezi comparatia dintre minoritati si “un sirag de perle la gatul unei femei frumoase”, dar si comparatia intre Romania si vasul a carui timona se afla in mana “comandantului”), deci, cum spuneam, vazand aceste talente ascunse si nebanuite, m-am gandit sa-i ofer, in dar de ziua lui, posibilitatea de a-si manifesta plenar “poetismul”, trecandu-l “pe uscat” unde va avea timp suficient sa scrie versuri (ba, poate, si proza, pe la DNA)!!! Darul meu pentru ziua dvs., domnule (inca) presedinte, este votul NU! BASESCU, NU! PARLAMENT UNICAMERAL!!

  13. Cadou, un calduros (sau rece, dupa preferinte) “La revedere stimabile, drum bun si cale batuta!”.
    Tocmai citeam in biografia “oficiala” din postul lui @Levi ca acest om a fost:
    “• 1987-1989 Sef al Agentiei NAVROM din Anvers”. Acu’ poate ca a fost director dar “Sef” parca nu apare in fisa postului.

  14. Doamne, tare as vrea sa am si eu un link sub cel intitulat “Taranu’ de Badea”… sau deasupra daca ar fi sa ne luam dupa alfabet… Oare credeti ca pot obtine un asemenea privilegiu de la dvs. domnule Ciutacu?

  15. dar cum ai achizitionat tonomatul?e facut pe comanda,ca,parca,nu ai spus?La “vorbe grele” o sa fie si confruntari,fata in fata, intre candidati?

  16. Sper ca citesti aceste comentarii .De ce nu spune nimeni ca in 13 decembrie 2004 fiind ales mare conducator ,dictachiorul a constatat existenta unei majoritati parlamentare ,chiar nefiind inregistrata la tribunal ,si a numit premier pe Tariceanu .Cu toate ca partidul cu cele mai multe mandate era PSD .Era pentru prima data in istoria post-1989 ,cand populatia hotarase sa dea cele mai multe mandate unui partid aflat la guvernare si care a facut ceva .In 2009 tot civilizat s-a facut o majoritate cu toate ca securistii au mai multe mandate .M-am saturat de badaranie ,de comunism.Era comandant pe cea mai importanta nava si fiind dictatura basescu nu era securist.Te prinde revolutia cu 60 de mii de dolari dar tu nu ai furat !Nu mai vine nici un presedinte strain aici dar tu esti mare diplomat !OPRITI DICTATURA .INCA CEVA APROPO DE STREINU CERCEL !SA IL INTREBE CINEVA CINE A VACCINAT LA COLENTINA IN 85 COPILASII CARE ULTERIOR AU AVUT SIDA .CRED CA EL SI ACUM NE VACCINAM CA S AMAI NE RAREFIEM .

  17. Cel mai bun cadou pentru primul vaslas al tarii ar fi un vaccin 7,62. Tratament facut la Targoviste.

  18. Cred ca cel mai nimerit cadou pe care un om normal la cap(in locul presedintelui) l-ar dorii, este sa nu mai primeasca un nou mandat.
    Se va retrage linistit din viata publica.
    Evita asfel un sfarsit asemanator IMPUSCATULUI.

  19. @everybody: hai sa nu dam in scelerare colectiva. nu-l suport, da’ pana la a-i dori moartea e cale lunga. cred ca un pic de ratiune n-ar strica.

  20. chiar ca-i vine manusa melodia asta:)) nu m-am putut abtine si, cuprins de un val de amintiri maronii, m-am ridicat de pe fotoliu si i-am dat onorul, prin intermediul salutului mic, la baioneta. cei care ati facut armata poate mai tineti minte acel salut. neavand insa la dispozitie o baioneta veritabila, i-am dat onorul la baioneta naturala, cu care m-a inzestrat mama natura. vorba aia, sa-i dam “cezarului” ce-i al lui!:))

    la multi ani cu caldura, gollumul meu mic, chior si flatulant! cu cat mai multa caldura si tone de smoala!:)

  21. In peregrinarile sale prin satele patriei, Basescu vede o batrana inchinandu-se si batand matanii in fata unei troite cu Iisus rastignit.
    Sigur pe dragostea netarmurita pe care i-o poarta poporul si oarecum contrariat,o intreaba:
    -Mamaie, de ce nu te-nchini mai degraba la iubitul presedinte al tarii?
    La care batrana:
    -Tare-as mai face-o, maica, daca l-as vedea si pe el rastignit!

  22. Vreau sa ajunga pe vapor la anul,asta daca nu-l arunca marinarii peste bord.Sper sa nu mai aud de asta nici in bancuri(sunt rezervate lui Ceausescu).
    PS-crezi ca am fost prea dur cu el?

  23. Ii urez sa ajunga la mititica, una de aia privata, la care aproprietarii sa fie Gadea, Ciutacu, Badea, Stan, Tudor.
    Dar 51% sa fie ale lui Badea, ca astilalti sunt mai milosi.
    Colegi de celula sa ii fie intreg cabinet Bok 2,iar amplasarea sa fie undeva in Marea Balta a Brailei, daca mai e ceva stuf.

  24. Victore, acum că a crescut ratingul la Vorbe Grele (btw. felicitări!), ai şi o masă mai mare în studio, nu îţi iei şi un tonomat mai mare? 🙂

  25. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Am ascultat melodia,care mi-a readus in amintiri multe momente din trecut;asa cum zice cantecul”Ceauasescu e Romania”,sa-si ia gandul Basescu ca el ar fi Romania,asa cum nu a fost nici Ceausescu.
    Eu ii doresc sanatate si sa-i dea Domnul viata lunga,sa poata realiza ,in timp, ce a facut pentru amarata asta de Romanie.
    Sper ca tonomatul cu ieuroi sa i-l dati fara niciun continut-ideatic sau material,ca e efortul degeaba-tot nu intelege nimic.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  26. revin, tot eu studentul din austria, cu un cadou pentru dragul nostru presedinte, respectiv un articol din ziarul de azi “Die Presse”. nu voi dezvolta articolul pt. ca e mult prea lung dar pe felicitarea care insoteste cadoul e trecut titlul articolului : “wie ein starrsiniger prasident sein land mitten in der rezession politisch lahmt” adica pentru presedintele nostru monoglot : “cum un presedinte incapatanat paralizeaza politic o romanie in mijlocul recesiunii”
    “la multi ani”

  27. Puteti detalia ce machete au aparut azi in ziare, de ziua lui base? M-ati facut curios de la inceputul postarii. Eu n-am ajuns azi sa iau ziarele si pe net n-am gasit nimic. sint curios cit de departe au putut merge pedeleii cu gretoseniile.

  28. La multi ani, Sefu!
    Nea Traiane,
    Nici nu stiu ce sa mai cred: eu, in locul dumitale, le-as sparge nu doar Parlamentul prin anticipate, dar le-as sparge si moacele…Sper sa castrici(!) tot matale cotrocezidentialele, sa mai am si eu “la (inca) multi ani” subiecte delicioase pentru articolele mele din ziarul NATIUNEA, sa castig si eu o paine alba-neagra sau intermediara ca amarat de ziarist independent bine(!), nu ca mercenarii aia…de ciutaci, ciuvici, nistoresti..
    Hai, te-am pupat pe mandat, de ziua matale!

  29. Eu zic, daca tot il urati atat pe baselu, sa puneti mana de la mana si sa cumparati un pistol cu bile sau un spray cu piper si sa-i dati la ochi pana ii vine rau. Poate asa va racoriti si scapati si de “tiran”. Desi, la cate vad eu, indivizii de pe aici sunt atat de curajosi incat daca le-ai da o pusca cu luneta in mana ar fi in stare s-o inghita, doar-doar sa nu fie acuzati de cine stie ce. Sunteti patetici, mai, curajosilor de dupa desktop, pun pariu ca-n 89 tremurati cu curu-n sus sub pat, ca aia trei purcelusi din desene. Acum vorbiti de dictatura si revolutia lu’ bunu-simt? Alas, poor Yorick…
    Iar comparatia cu Ceausescu e total deplasata, domnule Ciutacu: daca basescu era ceausescu dumneata erai acum deja la Rahova, la beci, dadeai cu subsemnatu la baieti, ca pe partie, dandu-ti foc, ca Liviu Babes si Ian Palach, nu te vad, sincer, ca nu te tine instalatia de racire…

  30. @Begone: imi scrie mie despre curaj unul care spune ca ne cunoastem si posteaza cu pseudionim? ma lesi, viteazule?

  31. Nu pot sa semnez cu numele in viu, ca sa zic asa, am si eu mandria mea, ca sa zic asa, stimate colega! 😛

  32. In decembrie 89 am participat la mitingul care a si declansat fuga lui Ceausescu. Eram mai multe colege si cind s-a produs busculada unele dintre noi am inceput sa-l dracuium pe “conducatorul iubit”. O colega, culmea, mai tinara decit noi, care avea vreo 23 de ani, in timp ce fugeam incercind sa ne salvam, zice:”de ce-l dracuiti daoamna ca e totusi presedintele nostru”.
    Dupa cum se vede, intotdeauna parerile sint impartite!!!!

  33. @begone
    Eu nu l-am comparat cu Ceausescu,desi daca ma gandesc bine,departe de el, nu e;am zis sa nu se creada ca e Romania,asa cum se credea Ceausescu…
    IoanaP

    P.S. Cine n-are curaj sa semneze cu propriul nume,ci cu un pseudonim,n-are nicio mandrie;vi se potriveste sloganul lui Basescu de pe afisul cu referendumul.

  34. Probabil sila mea e mai adanca si mai puternica, in anii trecuti postam pe-aici cate-o poezie la fiece 4 nov. Anul trecut am reluat doar ultima strofa a poeziei din anul precedent iar anul acesta nici nu m-am mai deranjat sa pomenesc de ziua respectiva. Fizic, am obosit, nu mai vreau, nu mai pot, nu mai am putere nici macar sa-l ironizez, sa-l ridiculizez, sa-l critic sau sa-l injur. Singura mea dorinta, ca si in ’89 cu ceausescu, este sa scap, sa dispara, sa nu-l mai vad, sa nu mai aud de el, sa nu mai stiu ca exista, ce face, unde si cu cine si de ce! Probabil povara suportarii iubitului conducator, unic si irepetabil, care totusi se repeta la interval de numai 15 ani, e prea mare pt un biet muritor de rand si duce la reactii unice si ciudate. In plus, ma gandeam ieri ca parca suntem blestemati, nu ne ajungea faptul ca, anual suntem luati prin surprindere de venirea iernii, anul acesta ne-a mai luat prin surprindere la inceput de an, criza economica, iar acum, la coada anului, ne-a surprins cu nadragii-n vine si gripa noua! Suntem de mare rahat, ca popor, ca tara, ca noroc, ca destin! Si n-am nimic de urat nimanui.

  35. Ia auzi una,ia auzi doua, ia auzi nouazeci si noua…
    Baietii rai ii ofera la tiran un croitor cazut. S-a tinut cateva ore la foc mic sa se rumeneasca si apoi s-a impanat cu ramasite de la boc si s-a servit cazut in plen.
    Matrozului ii doresc la multi ani primiti de la judecatori corupti si cumparati de sistemul ticalosit…Sau cum zicea aia de la pesede sa ne-ntalnim fata-n fata fara garzi. Si mai vorbim dupa…

  36. Eu cred ca dedicatia ta o sa aiba efectul contrar celui (banuiesc) intentionat de tine…chiar o sa-i placa. Oricum nimic, nici un apropos subtil, nici o “directa” in plina figura nu-l mai aduce cu picioarele pe pamant. Doar daca pica de acolo de sus, cu zgomot, rapid, scurt si eficace si isi rupe noada!
    Dat fiind totusi ca este ziua lui, sa-i uram totusi omului La Multi Ani … acasa la el!

  37. Citez, pe Croitoras, din memorie:
    a avut timp prea putin sa gaseasca oameni pregatiti sa apese pe butoane!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  38. Adevăr grăieşte Distinsul Domn V Ciutacu, fraţi români : da de ce să crape, să trăiască, să plătească, tot !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.