Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > România ipocrită merge-n Paradis

România ipocrită merge-n Paradis

E ţara pe care preşedintele ne somează s-o iubim şi să fim mândri de ea. E ţara care, de tare ce i-a snopit pe turci în bătaie de-a lungul istoriei, le-a plătit tribut sute de ani până la golirea visteriei. E ţara care noaptea se uită-n grup la filme porno şi la cafeaua de dimineaţă se indignează că stricaţii fac sex oral şi anal.

E ţara unde ziarele care gravitează-n jurul lui Gigi Becali înjură televiziunile care fac rating cu el, iar intelectualii care-i cer umili sponsorizări latifundiarului şterg cu el pe jos în emisiuni cu pretenţii intelectuale. E ţara unde milionarii-n euro de la buget conduc lupta împotriva corupţiei. E ţara din UE cu cele mai mici salarii şi cele mai mari preţuri. E ţara-n care popii cu lefuri de ordinul salariului minim pe economie propăvăduiesc cumpătarea din maşini de lux. E ţara care s-a umplut de biserici în ultimii 20 de ani şi n-a ridicat un spital. E ţara care nu-şi cultivă cea mai mare parte din pământul roditor şi importă pe rupte fructe şi legume din zone irigate la picătură. E ţara unde-s facultative absolut toate regulile, iar o persoană blocată-n liftul Casei Poporului e scoasă după 5 ore pe motiv de procedură.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

141 thoughts on “România ipocrită merge-n Paradis

  1. salut acum sunt pe autocarul care duce de la Bistrita spre Cluj-Napoca unde eu sunt student..si la intrarea in Gherla ce sa vezi….centura inaugurata cu atatea surle si trambite de atotstiutorul, omnipotentul si omniscientul emil boc , este blocata; nu asta ar fi problema…problema e ca si drumul care te duce prin centrul Gherlei este blocat. De ce oare? Pt ca acelasi constructor care are contractata centura orasului s-a apucat sa asfalteze drumul prin gherla..Dobitocul si handicapatul ala nu s-a gandit ca poate ar fi bine sa faca centura si apoi ca sa fie traficul fluidizat sa inkida drum ul spre gherla si sa-l asfalteze la loc.. Tara de oameni fara simt civic care se gandesc ca mult mai important e sa le sune maneaua in mercedes decat sa repare un cacat de drum.

  2. As mai adauga, cum am vazut ca au facut si altii, ca Romania este tara in care Parlamentul adopta legile dar Presedintele are asa o repulsie puternica incat mai bine organizeaza referendum; esta tara in care cel mai inalt for al Justitiei, CSM ar trebui sa-si exercite rolul de instanta in unele cazuri dar Presedintele nu il baga in seama, etc.
    Ma bucur ca ati publicat articolul si in JN, ca nu e acelasi lucru, ca este citit de cateva sute sau de cateva mii. Este un articol prea de substanta, sa nu fie cunoscut de masele largi de cititori.

  3. Concluzia: Suntem ipocriti. DOH!:)))) Ce dragut esti…}{ Puteai lasa doar titlul articolului si sa fie sub forma de intrebare retorica.

  4. Nu mai exista speranta. Daca caricatura de base isi permite tot ce-si permite, este pentru ca nimeni nu reactioneaza. Sau rade si se amuza la mistocariile si prostul gust al chiorului. Sau il ia in serios. Dupa 20 de ani de fanfaronada si balci si neputinta, asimetricul ar trebui la bulau sa candideze si nu ca Sef al Statului. Dupa 20 de ani de sperante in mai bine asta a rezultat: Ceausescu inlocuit (la sfarsit) cu betivul iar Dascalescu, Bobu & Co cu miniboc, videanu,pogea, etc,etc. E jenant si strigator la cer. Iar Romania a involuat atat economic,social, cultural si spiritual. Iar voi mai sperati?! La ce? Cu cine?
    Poporul indobitocit si cumparat cu faina,zahar si ulei? Aia aleg si sunt multi. Nu cititorii de gazete si Internautii au puterea, nici intelectualii ci analfabetii si saracii.
    Asa ca lasati orice speranta…

  5. Domnule Ciutacu, felul in care dumneata pui problema m-a enervat rau de tot. Va sa zica care este rationamentul domniei tale?? Tot marasmul in care se gaseste Romania, dupa 20 de ani de “democratie”, se datoreste caracterului ipocrit al romanilor !! Domnule rationamentul asta arata ca esti “dus rau cu capul”. Lasind la o parte monstrozitatea prin care “ipocrizia” este , in mintea dumitale, trasatura de caracter national dar, dumneata confunzi aici tara cu ” tagma jefuitorilor”. OK, va acord circumstanta atenuanta potrivit careia oameni obisnuiti viseaza sa ajunga “jefuitori” si atunci cind reusesc, devin cameleonii “noii burghezii”. Argumentul contrar este ca nu toti oamenii obisnuiti se vind diavolului faustian, de exemplu dumneavoastra.Argumentul cu ipocrizia este neadevarat deoarece exista si alte natii cu un grad de ipocrizie, manifest in societate care, il intrece pe al nostru cu mult, de exemplu : italienii, spaniolii, rusii, americanii din nord si sud, francezii etc…etc. Gradul inalt de ipocrizie nu pare a fi legat de situatia materiala a acestor natii. Personal, cred ca argumentul existentei unui ” defect de moralitate national, ipocrizia” ca explicatie pentru marasmul in care se zbate Romania, nu este numai pueril, dar se invecineaza cu ” ura de rasa” din analele “luptei de clasa a proletariatului”.
    Originea marasmului la romani este un subiect mult mai complex in care, “ratiuni” politice regionale se impletesc cu conjunctura economica si politica a continentului, “mostenirea” dictaturilor si ideologiilor secolului 20 si multe alte “fenomene” care, ” in parte”, explica osificarea in mizerie a natiei romane. In opinia mea, lipsa de reactie a populatiei printr-o revolta organizata este marele mister al “epocii actuale”, puterea de a indura mizeria mi-se pare trasatura cea mai importanta a “caracterului national”, nu prostia aceasta cu ipocrizia !
    Daca dumneata consideri natia romana este in “esenta ipocrita” atunci, cred si eu ca si dumneata, ca este timpul sa va face-ti valizele…
    Un taliban enervat…

  6. Domnule Ciutacu, ma simnt dezamagit, eu ma straduiesc sa va pun “pe pereti” pentru argumentul din subiect si dumneata nu gasesti nici macar o fraza de raspuns doar epitete goale….

  7. @Lori

    Barbat fiind, imi este imposibil sa zic, aidoma tie, ca am fost vreodata “in jurul unei femei”. Tu cum ai reusit?…

  8. Ma gandesc cu oroare (si nu sunt singura), daca noi, romanii, il mai suportam inca 5 ani pe marinar sa ne conduca… chiar suntem un popor prost. Deja suntem ajunsi la saturatie. Pana cand? Exista o limita in toate.

  9. Nea Citacule esti tare tare! Da tare din ala rau! De fiecare cand ma ut la mata pe blog am o pornire de aia pandurica… nush anume spre ce da e f intesa. Ai cele mai tari monstre de scriitura scoase vreodata!

  10. Vai voua fariseilor si carturarilor fatarnici !

    asta e varianta originala, rezumat al textului initial si comentariilor ce-i urmeaza, spusa cam acum 2000 ani intr-un oras ilustru si imens,intr-o lume pestrita si plina de verva, aglomerata pana la refuz, oras al Pacii Divine numit el-ce ne mai place si noua sa te tot sclifosim asa– din care a mai ramas doar un zid, un zid din Templu…

  11. Excelent articol Victore si dureros de adevarat. Astia suntem noi ca neam. Parca facuti pentru a fi furati, mintiti si batjocoriti, datorita indiferentei si lasitatii noastre.
    Eu as mai adauga si tara fara sosele dar cu cele mai multe Ferrari-uri, tara cu cele mai multe taxe, tara cu cea mai mare coruptie fara corupti, etc,etc,etc.

  12. Domnule,omul sfinteste locul.Deci suntem toti de vina,intr-o mai mica sau mai mare masura pentru ce “inghitem” acum.Cu cei ce ne conduc in frunte,desigur…

  13. Sper sa te inveseleasca putin.

    Daca nu merge link-ul, cauta tu pe youtube: ‘Ice Diving Face Plant’.

    E mai vechi clipul, dar haios.

    Toate cele bune.
    Irina

  14. Dilema

    Domnule Ciutacu , va apreciez , sa zic asa , atitudinea pe care o aveti fata de clasa politica , cu d-l presedinte cu tot . Am urmarit si emisiunea de acum cateva zile de la Gadea prin care ati „ spumegat” de durerea omului de rand din tara asta , dar nu treceti in penibil ca este pacat , adica , mai sunt si oameni care inteleg dilema in care va aflati :
    Ori , SLUGA la Imparat ; Ori , SARAC in tara de cacat…!
    Dilema mare Monser !!
    Nu sunteti singurul care va aflati in acesta situatie , sunt si altii ( marea parte a „ veteranilor” presei scrise cat si Marius Tuca cu „ Miscarea de Rezistenta” ) , cat si mai multi realizatori/prezentatori de emisiuni TV .
    Credeti ca „mogulii” au o atitudine civica ?? , este o intrebare retorica desigur deoarece una simte omul Ciutacu si alta angajatul Ciutacu , este sinonimul romanilor care stau prin toata lume ( ma refer la cei care muncesc desigur , nu la odrasla COVEI , „ care are o imagine urata deoarece asa a fost creata de presa ……„ , …… asa mama asa plod ) ; si au familiile prin tara asta de cacat . a caror suferinta este : „ Blestemul de Roman !”
    Am scris si d-lui Marius Tuca .., dar are alergie la cuvinte , …. sau la VORBE GRELE !

    Nota: cuvantul “roman” se refera la cei care simt romaneste nu la cei care se cred romani deoarece le scrie pe buletin : roman ; este o mare diferenta !!!!.

    Este solutia mea de a trece peste ce ne asteapta . Va dau dretul sa sustineti ideea , daca nu este „ o lozinca patriotarda „ !

    Dilema mare , d-le CIUTACU ,

  15. Trebuia si trustul vostru sa aiba un handicapat,statistic vorbind.Nikita se simte complexata la acest capitol in emisiune,se vede invidia pe fatza ei

  16. Off topic:Romania este tara in care doi politicieni de marca isi unesc vietile; si nu apare nimic in antiteza (Crin si Adina); Romania este tara in care Elena Udrea participa la “ravasitul oilor”, dar cei care o ataca nu au asemenea prilej.Nici nu stiu ce mult au pierdut; daca afla vor ramane neconsolati!

  17. Buna seara d-le Ciutacu,

    Aveti din nou,mare dreptate.E crunta situatia din Romania,dar sunt prea neputincioasa acum sa mai cred in ceva;am incetat sa mai visez la strainatate(poate fiul meu o sa plece);eu o sa plec mai repede “dincolo”(ca era cat p-aci sa o fac saptamana care a trecut…)
    Imi pare rau ca nu am putut sa va intalnesc,sa va strang cu sinceritatte si incredere mana-altceva nu-mi trebuie nimic,decat sanatate de la Dumnezeu.E bine ca s-au ridicat biserici- si acolo gasesti o alinare,dar cine a oprit ridicarea spitalelor?!Poate nemernicia conducatorilor si a oamenilor ahtiati dupa bani si putere;dar Dumnezeu ii ia pe toti la fel si pleaca “dincolo”doar in patru scanduri si se duc mai repede in uitare decat cei amarati si necajiti.

    Cu acelasi respect si cu sincera apreciere,
    IoanaP

  18. Cu toate cuvintele scrise pe aici, care nu inseamna nimic si nu fac nimic, nici pentru noi, nici pentru tara in care traim, exista oameni,romani, care fac imposibilul din nimic…fara ca noi sa stim…Traim intr-o tara in care tupeul a luat locul cinstei, relele au inlocuit bunele…

  19. e tara in care mioritzele zburda fatidic pe autostrazi. e tara administratorilor de blok revoltati in papuci de plush, e tara in care nu contezi decat sa iesi la numar si sa dai banu nesimtzitule care esti de te-ai nascut acii pe falie, e tara ciudata, pikata in absurdul nesimtirii in care n-ai bani dar ai ‘jde spectacole si festivale si muulte artificii, e tara in care dai banu’ la stat ca sa calareasca metresele Lor caii albi, e tara in care somnul istoric de sute de ani de dupa ce aurelian a capitulat psihic (de-atatia romanasi plini de initiativa smecheresca) socheaza lumea istorica, e tara in care totul este luminat prin lentile concave si e intors invers, e tara gatzilor in uluci, cu okii mari si atent inregistratori de detalii subtile, e tara in care viata paleste usor in fata ideei de lene ancestrala, e tara in care singura idee de prosperitate e mika smecherie, o tara anosta in care mamitzica noastra ne-a nascut si am crescut. e tara in care nu contezi, decat ca masa de carcoteala si de shtampileala. e o tara ce se duce incet incet si mai mult spre Samburele Scarbei, in care nu sunt eforturi transversale, ci decat axiale. nimika nu ne va mai putea smulge din scarba, decat sa ne alungeasca sau decat sa ne scurteze. traiasca Patul lui Procust Dodoratz!

  20. “festivaluri” =)). de la leana mi se trage! mi-a stricat gramatica cu esecele ei=))

  21. Iar din tara asta, cei mai buni, sunt chemati sa o conduca…

    Reforma clasei politice? Din ce?

    Reforma societatii si apoi nici nu o sa mai fie nevoie de reforma clasei politice…

  22. Cand este Romania ipocrita? Atunci, cand se tot ascunde de adevar, sau cand spune lucrurilor pe nume? Ma refer la ceea ce a spus D. Nica: ‘Exista posibilitatea fraudarii alegerilor prin turism electoral’, ceea ce i-a socat nu numai pe PDL-isti ci pe toti locuitorii tarii, ca doar in calitatea pe care o are trebuie nu numai sa organizeze alegerile dar sa si asigure legalitatea lor in numele Guvernului.

  23. Boss aici toti va indignati, nimic nu pricepeti, lasati presedintele, el… prin implozie se rezolva. Fa te rog ceva pt. noi, ca ai parghii, afla te rog cat e subventia la hectarul de canepa, ca eu nu ma apuc de lucru, numai judicios.

  24. Presedintele cu sotia se plimba la pas prin Bucuresti. La un moment
    dat, Traian Basescu se opreste brusc in fatza unei vitrine si exclama:
    -Ia uite, Marie, ce preturi: sacou-15 Roni, pantaloni-10 Roni,
    camasa-5 Roni. Si se mai plang toti de criza in loc sa-mi fie
    recunoscatori ca traiesc atat de bine !
    La care consoarta, intrucatva jenata, ii spune:
    -Pai, Traiane, asta-i o spalatorie!

    Sloganul electoral al PD-L:
    Frati romani!
    Iliescu si Constantinescu ne-au adus pe marginea prapastiei. Numai
    alegandu-l pe Traian Basescu vom face un pas inainte!

    Basescu si Boc intr-o barca in largul marii infuriate.
    Un val puternic rastoarna barca.
    Intrebare:
    -Cine scapa?
    Raspuns:
    -Romania!

    Basescu la psihiatru:
    -Nu stiu ce se-ntampla ca in ultimul timp sunt tot mai atacat de
    opozitie si de moguli, au inceput sa ma paraseasca pana si
    sustinatorii fideli si scad vertiginos in sondaje. Mi se reproseaza ca
    prea ma bag in toate, ca sunt autoritar si chiar ca ma dau drept
    Dumnezeu…
    Psihiatrul:
    -S-o luam incet si metodic. Spuneti-mi amanuntit si in ordine
    cronologica tot ce-ati facut.
    Basescu:
    -Pai, la inceput am creat Cerul si Pamantul…

    Ambitia lui Emil Boc fost:
    “Ori premier ori nimic!”
    I-au reusit amandoua…

    In contextul proiectatei reforme a invatamantului,Emil Boc viziteaza o
    scoala; asista la ore, isi da cu parerea, promite etc., etc.
    La sfarsitul vizitei, in fatza clasei model, directoarea, imbujorata si
    mandra de onoarea facuta, ii multumeste (desigur, din inima) si ii
    intreaba pe copii:
    -Ei, ce-i spunem noi acum domnului premier?
    Liniste apasatoare, noi si repetate indemnuri, pana cand, in sfarsit, se
    ridica Bula din fundul clasei si-i zice lui Emil Boc:
    -Cu zece lei va cumpar si pe dumneavoastra si pe toti ministrii din guvern!
    Scandal de nedescris! Plecarea val-vartej a inaltului demnitar cu
    intreaga suita, lacrimi, lesinuri didactice…
    Pentru aspra pedepsire a vinovatului de catre parinti,
    directoarea il insfaca de mana pe Bula, merge cu el acasa si-i aduce la
    cunostinta lui taica-sau, sinistra intamplare.
    La care acesta face o adevarata criza de nervi si,rosu de manie
    (eventual proletara…), exclama:
    -Bine, mai nepricopsitule, pentru asta ti-am dat eu tie zece lei?! Sa-i
    dai pe prostii?!

  25. Astia suntem si cu astia defilam… Acu’vreo zece ani lucram intr-o fabrica (de stat) iar un nene coleg mi-a zis : ” domnu’ inginer, dumneata chiar crezi ca poti sa indrepti toti cocosatii din lume ?!” …
    Iti inteleg indignarea, e chiar ok din partea ta ca (poti sa) o afirmi si e printre putinele momente cand sunt de acord cu tine ( nu ca ar conta pentru cineva 🙂 )…
    Dar sa ma anunti te rog cand vei reusi in demersul tau.

    Eu am devenit mizantrop in ultimii zece ani… Si am ajuns la concluzia ca poporul care are ca deviza principala ” capul plecat sabia nu-l taie” si unde furatul i-a intrat in structura intr-atat incat a facut si obicei de nunta, n-are nicio sansa de izbavire….
    Nu ne ramane decat sa ne zbatem ca schiopii in carje !

  26. prima data cand comentez aicia , oricum unul dintre cele mai tari post-uri. Scurt si la obiect.

    Foarte buna asta cu “e ţara care, de tare ce i-a snopit pe turci în bătaie de-a lungul istoriei, le-a plătit tribut sute de ani până la golirea visteriei.”

    Ar trebui sa mai scrie si prin cartile de istorie chestiile astea (as mai adauga si eu ca e tara care in al doilea razboi mondial s-a <> cu cine a fost mai tare la un moment dat , fara sa tina cont de printzipuri) si sa nu se mai propovaduiasca aiurea-n tramvai victoriile(legitime , nu zic) alea multe cu turcii sau alte chestii de nationalism prostesc. N-are rost sa ne mintim degeaba sau mai bine zis n-are rost sa ne mintim copiii.

  27. haida de!.unde domnule?acolo nici dracu` nu-si mai baga coada !si nu-ti pare a fi prea-ncinsa atmosfera ?si cam pute-a pucioasa…

    spedy/27/09/2009

  28. irigarea prin picatura nu-i rea.prin ea se distribuie ingrasaminte chiar unde trebuie adica la radacina si se face economie de apa.iar pasarea aceea maiastra cred ca a speriat o groaza de studenti. 🙂

  29. …e tara cu cel mai ridicat IQ din Univers, dar care nu-si da seama ca te tot impiedici si cazi daca nu-ti legi sireturile.

  30. Romania este tara oamenilor needucati din cauza saraciei si a goanei dupa supravietuire.Romania este tara bogsta cu oameni saraci si nestiutori de legi,slugarnici cu imbogatitii,iar imbogatitii sunt slugarnici intre ei pt propriile lor interese.Romania nu mai are coloana vertebrala,caci oamenii stau prea mult plecati,subjugati,batjocoriti.Ne trebuie modele noi de oameni noi,neinscrisi in partide politice,care cu dragoste sa stea cu fata catre cei slabi si neajutorati,adica sa fie buni crestini,intelectuali de marca ,cu mult,mult bun simt.Din pacate oamenii nu-i apreciaza pe intelectuali decat daca acestia vorbesc doar despre propriile succese la bani,la inavutire.Valorile adevarate sunt uitate,patriotismul este o rusine pt unii.Dumnezeu sa ne ajute sa ne gasim busola!

  31. Vine o oferta de la clasa politica …, care are tot interesul sa scoata ,,si “tinichigii , ospatari,..bucatari ..”
    Noua campanie de promovare se deruleaza sub tutela Ministerului Turismului sub egida renumitului brend care pentru a nu fi atacat de alti pretendenti se numeste de acum : ” Land Off Cioace ” , brend 100 % romanesc !
    Sub aceasta noua imagine va fi lansat in zilele urmatoare primul spot publicitar !
    Pentru NOI toti , e super tare ,….. , sa il asteptam cu interes .
    Voi reveni cu noi informatiii ,……( pstssst , sa nu ne auda cineva , .. stirea e din “casa ” )

  32. A aparut , noul spot publicitar sub brendul 100 % romanesc ,………..

    Noua campanie de promovare se deruleaza sub tutela Ministerului Tu.risului sub egida renumitului brend care pentru a nu fi atacat de alti pretendenti se numeste de acum : ” Land Off Cioace ” , brend 100 % romanesc !
    Sub aceasta noua imagine a fost lansat primul spot publicitar ce va fi difuzat pe toate cotloanele ! ,……………

    http://www.youtube.com/watch?v=cXSC13SFtLc&feature=channel

  33. E minunata tara noasta si neparat plina de surprize. Neplacute. Sambata trecuta am avut onoarea sa il vad pe Base`, la Craiova. Si sa fac parte din baia de multime in care s-a scaldat Maritul. Fara sa vreau, dar nu e o scuza. S-a inaugurat un parc pe acolo si am fost sa vad si eu.Parcul.Cand sa plec…portile inchise.Si au ramas asa cateva minute bune pana s-a adunat o multime de oamneni care ar fi vrut sa plece si nu stia de ce nu se poate.Parca eram o cireada la poarta noua. D-odata…se deschide poarta si apare cel mai iubit fiu al poporului. Confetti, inghionteli, tipete,injuraturi parca eram intr-o presa…Dar noi nefericitii nu il intampinam, pur si simplu nu puteam sa ne extragem din inghesuiala aia.Si uite asa, fara voie, i-am oferit lu` Basescu o baie de multime pe cinste. Sper ca macar a dat bine la TV, ca doar nu am suferit degeaba acolo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.