Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Butoanele intransigenţilor de serviciu

Butoanele intransigenţilor de serviciu

Cum s-a pus problema schimbarii sefului DNA, cum s-a reactivat Dan Tapalaga. Fost consilier al Monicai Macovei, care l-a numit in functie pe Daniel Morar, intransigentu’ de serviciu a fost asmutit impotriva senatorilor din Comisia juridica si a CSM. Ca – vezi Doamne! – ce nenorocire o sa patimeasca tarisoara asta daca n-o sa-i mai aiba Zeus la pixu’ propriu pe procurori. Si ce dezastru o sa ne loveasca daca Lidia Barbulescu o sa-i pastoreasca pe purtatorii de catuse.

Oamenii care au apasat pe butoanele la care raspunde editorialistul Hotnews au uitat, insa, a-l informa pe om ca Imparatul Traian controleaza, prin eunucul sau sef de la DNA, sectia procurori a CSM, care are ceva membri implicati in scandalul spagilor pentru promovarea in magistratura. Asa ca sectia procurori – in frunte cu inevitabila Codruta Kovesi, care a executat-o in cel mai pur stil stalinist – a respins azi, cum probabil o va face si plenul CSM, numirea Monicai Serbanescu la sefia DNA. Acum banuiesc (dupa cum ne spune acum in direct si (in curand) fostul presedinte al PD-L, Emil Boc) ca, in opiniile nestramutabile decat de anumite interese ale lui Dan Tapalaga, decizia procurorilor din CSM este una “rationala”, iar institutia, in ansamblul ei, a facut un pas decisiv spre alinierea justitiei romanesti la standardele europene.

Am vazut-o si eu, in transmisia live, pe Monica Serbanescu. Nu mi s-a parut nici pe departe vreo sclipitoare, da’ nici vreo idioata. E greu sa judeci un om dupa o singura aparitie la tv. Poate ca nu e potrivita pentru functia de procuror-sef al DNA. Dar, cu tot respectul, sa ajungem a pune pret pe parerile Codrutei Kovesi (care a votat impotriva si a devenit excesiv de guraliva in acest sens) in privinta puterii de convingere a Monicai Serbanescu, in conditiile in care procurorul general are serioase probleme de comunicare coerenta in limba romana, zau ca e deja prea mult. Faptul ca procurorul Cristian Deliorga, cercetat de geambasii lui Daniel Morar in scandalul de coruptie la promovarea in magistratura, a votat impotriva Monicai Serbanescu, la fel ca si procurorul Liviu Dascalescu (connaisseur-ii stiu cine e), mi se pare suficient de relevant.

La fel, insa, vazandu-l prestand in direct pe Catalin Predoiu, ma bucur ca mi s-a confirmat ca numirea acestuia ca ministru al Justitiei a fost un rod al compromisului intre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu. Omu-i neputincios, a fost pus acolo pentru a sta oala pe capac si, ca rasplata, i-a fost rezolvat dosarul socrului. Ce simplu pare totul in tara asta, nu-i asa?

P.S. Ce cautau azi, daca nu-s excesiv de indiscret, la sedinta CSM reprezentanti ai zisei societati-civile (fideli presedintelui), respectiv ai Comisiei Europene?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

21 thoughts on “Butoanele intransigenţilor de serviciu

  1. Pai, cu cine mai vorbeste d-nul Basescu la telefon, daca pleaca Morar?
    Brunetele vad ca nu-i prea plac(“tiganca imputita”).Daca s-ar putea gasi o blonda pentru aceasta directie…
    Lasand gluma la o parte, cred ca schimbarea procurorului sef DNA se va face dupa 1 nov. Probabil, nu vor ca cineva sa scuture praful de pe unele dosarele…

  2. Buna dupa amiaza la Tonomat
    Ceea ce trebuia sa se intample, s-a intamplat; imi aduc aminte de o pilda care suna cam asa: “Nu lua niciodata un somnifer si un laxativ in aceeasi seara!” Pentru Il Comandante, o propunere de PG la DNA venita pe filiera liberala era ca un laxativ pentru perioada imediat urmatoare, pe care si-o doreste a fi una de liniste pentru domnia sa. Asa ca “baschetbalista” a facut ceea ce a fost sfatuita sa faca, adica sa respinga propunerea si sa faca loby la CSM pentru a inlatura “laxativul” otravit oferit de liberali.
    Am ascultat motivele respingerii propunerii de catre “baschetbalista” si unul dintre ele
    este de cascadorii rasului: ” Proiectul dnei. Serbanescu nu avea termene clare, era doar o expunere generala!”Pai cum sa pui niste termene inainte de a vedea despre ce este vorba, asta numai madame Kovesi stie!
    In rest, salutare taica si noroc.

  3. @victor, astept sa te bagi un pic si in ceea ce se intampla acum in fotbal, ca te pricepi. material exista: becali, iancu, sandu, prunea, lupescu, nelipsitul mitica…

    ps: super exprimarea cu “eunucul”. mai bine nici ca i se poate spune.

  4. DNA este doar o alta institutie infiintata ca sa-si poata angaja clasa conducatoare nepotii incompetenti de a intocmi un dosar adevarat.

  5. @victor
    cine crezi ca asista, cumintel de altfel, la disputa dintre gigi becali si alex stfanescu, pe realitatea tv, prin 2006, cu ocazia unui “zece pentru Romania”?

  6. Buna seara d-le Ciutacu,

    Va rog sa-i spuneti d-lui Ministru Vosganian,dupa emisiunea”Sinteza zilei” de asta-seara,ca eu nu am cum sa-i spun,dorinta mea sa aiba o pensie de 150 EURO si sa se duca mereu in strainatate,cu ajutorul copilului(sau copiilor) ,cum a zis dansul.Sa nu-i dea Dumnezeu cozi permanente la cabinetele medicilor,ca moare in cele din urma de inanitie!

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  7. Hai sa incep invers.
    Ce cautau la sedinta CSM societatea civila, aia aservita presedintelui ? Dcaa sedinta aia era publica, de ce nu te-ai dus tu, impartialul reprezentant al adevaratei societati civile. Daca nu era publica, critica ta se va rezuma la acest thread ? Si ce-ai cu Comisia Europeana ? Ce, e si ea rea pentru ca ‘tine’ cu oamenii presedintelui, care e apriori rau ? Impecabil rationament.

    Deci Monica Serbanescu poate ca nu e potrivita pentru ditamai functia (stiati ca in 18 ani dna procuror nu a facut vreo ancheta penala seriosa ?, este afirmatia-intrebare a dnei Kovesi), insa, intrucat este criticata de nenorocita aia de Kovesi, ia stai sa mai vedem problema, poate poate. Prezumtia de profesionalism creata involuntar de un om al presedintelui. Tare ? Foarte tare ! In curand poate si vreun jurnalist stim noi care ajunge sef la clubul ala roman de presa numai pentru ca este criticat de tonomatele portocalii. Si mai tare !

    Da, am vazut articolul din hotniuz si am vazut intrebarile alea staliniste si mai ales am vazut raspunsurile.
    Scorul votului ar fi fost suta la suta impotriva, daca rezultatul votului nu aducea vreun ‘beneficiu’ partidei prezidentiale. Asa, era cat p-aci sa treaca. Numai ca, ce naiba, daca pina si CSM a respins-o pe ‘dusmanca’ justitie portocalii,ce mai ramane de discutat.

  8. Eu unul nu inteleg articolul asta. L-ai scris asa ca sa te afli in treaba, ca sa mai scuipi un pic. Iar cand iti vine unul cu argumente mai mult sau mai putin coerente, tu ce faci? Ii raspunzi zeflemitor ca sa te scuteasca. Daca nu te simti in stare sau nu ai chef, nu mai raspunde, cred ca ar fi mult mai elegant. Dar oare stii ce-i aia eleganta?
    PS: Am observat, de altfel, ca majoritatea raspunsurilor tale pentru cei care au obiectii se limiteaza adesea la “mars”, “scuteste-ma” “portocaliule” si alte de astea. Mishto atitudine, ce sa zic, de jurnalist adevarat.

  9. Mananca si gura alora o bucata de cozonac mai omule. Cat de tampiti ne cred sa inghitim “independenta justitiei, a procurorilor” etc, etc . Ce naibii suntem cretini ? Cum s-a auzit ceva de o dorita alianta Gigi-Vadim cum i-au chemat iarasi dupa 2 luni pe toti aia la Cluj la audieri . Cand o vedea careva UN SINGUR dosar de mare coruptie incheiat in instanta cu o condamnare de marele anticorupt Morar Daniel ,sa ma trezeasca si pe mine si sa-mi zica “bou”.

  10. ca si comandant suprem ,presedintele, numeste comandantii armatei ? o poate face prin CSAT , dar nu de capul lui .asa si in CSM ,prezideaza sedintele, participa la dezbateri, cu toata autoritatea functiei ,girind ,prin prezenta sa ,decizia luata .asta-i democratie .putem s-o acceptam ?

  11. Daca Kovesi are probleme de comunicare, inseamna ca prietena Rodicai Stanoiu e semianalfabeta. Nu poti sa te prezinti cu un dosar de cateva pagini in care afirmi DOAR ce iti propui sa faci, si sa ai pretentia sa conduci o institutie. ” Un magistrat trebuie sa aiba intelepciunea lui Solomon si logica lui Aristotel” -iata o mostra de limbaj de lemn, total irelevant pentru discutia in cauza. Kovesi macar a avut tupeul sa spuna ca a votat impotriva si sa isi expuna motivele, bune sau rele. Ca procuror general, e cu 10 clase peste Botos si Amarie.

  12. @De Gaulle
    “Nu poti sa te prezinti cu un dosar de cateva pagini in care afirmi DOAR ce iti propui sa faci”. -Of course not; te prezinti cu un maldar de dosare picate la CEDO, ca morar, de ex.!

    @cezar jipa, Gavroche
    Fapt e ca societatea e ingrozitor de divizata; rana numita baselu s-a cronicizat, si ca orice rana, doare chiar daca atingi fie si numai in apropierea ei. Stiti ca unii dintre suporterii portocaliilor (poate chiar toti) sustin ca sunt patrioti? Ma refer la oamenii obisnuiti. Pai zic eu, ar fi de ajuns sa ne gandim cam pe unde a lovit acest portocaliu – adica ce tari – cand, in ce context, si vom intelege imediat ce radacini adanc romanesti are!
    -Oricum: a zis baselu ca e presedintele doar al celor ce l-au votat? N-o sa ziceti acum ca n-a zis, nu? Automat, toti cei care nu simt portocaliu se pot lepada de el, nu? Deci pot sa fac ceva pe bafta lui, pe soarta lui si pe scaunul lui. A, da: si pe gandirea lui…

  13. @ lao tse
    Ma repet, sunt o IMBECILA pentru ca l-am votat pe Basescu dar este un nimic, nu presedintele meu! Dvs. puteti “sa faceti ceva” pe bafta, soarta si scaunul lui, dar nu pe ceea ce este sublim dar lipseste cu desavarsire: gandirea lui Basescu!
    @ Cezar Jipa, Gavroche
    Ati scris mult dar n-ati spus nimic! “A priori” provine din limba latina iar o expresie care provine dintr-o limba “moarta” nu se scrie dupa regulile net-ului, eventual se evita.
    Il astept pe brazvan sa ma injure pe e-mail, atat poate, atat face!

  14. @gabriela pintea
    neamul asta-i conceput din greseala,
    si s-a persistat mult prea mult in greseala asta ca a devenit a doua natura sau, macar o trasatura caracteristica.pai nu am dovedit noi de fiecare data ca ,avand cel putin trei variante (douaproaste si una si mai proasta )am ales-o pe-a patra ce s-a dovedit catastrofala?
    iar dac-am tine cont de-ntelepciuna asta mediteraniana si-n domeniul asta am putea spune ca santem epigoni ,nu?;cum altfel daca si ei se faleau cu dictonul erare humanum est?
    ete ca nu se bloca mintosu la latineasca asta de balta.
    s-auzim numai de bine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.