Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Băi, Doreilor, AMR două săptămâni

Băi, Doreilor, AMR două săptămâni

Asemănarea flagrantă dintre vot şi Net e că şi proştii, şi deştepţii, şi sceleraţii, şi raţionalii, şi analfabeţii, şi cei cu şcoală au acces egal. Diferenţa majoră e că, măcar teoretic şi legal, la vot nu poţi participa decât o singură dată la fiecare tură. Pe cale de consecinţă, dupa ce va trece isteria asta electorală, voi tria la sânge proştii, analfabeţii şi activiştii de partid. Iar blogul meu va redeveni respirabil.

UPDATE: Nu vă isterizați preventiv, nu vă va cenzura nimeni opiniile. Curățenia se va face natural, pe măsură ce voi găsi postate injurii, amenințări, lozinci și îndemnuri faccistoide, agramatisme, off-topisme, linkuri de autopromovare etc.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

175 thoughts on “Băi, Doreilor, AMR două săptămâni

  1. Am gasit o uratura populara faina : “pentru tara si popor / marinaru’ pe vapor” .
    Si alta , pentru unicameral : “americanii si englezii au doua camere , noua ne ajunge o bucatarie” .
    Nu-i activism , ca eu tin cu liberalii si mi-au iesit din cursa (plus ca mai am doua saptamani , profit si eu cat mai pot 🙂 ) .

  2. Scuze, am uitat sa precizez ca, dupa parerea mea, de om modest, prieten este acela care cand esti lovit, cand ai gresit, iti intinde o mana, sa stii ca chiar daca ai dat-o-n bara, este cineva acolo care te iarta. In rest, tot ce spuneti este valabil, si, sigur, aveti dreptate. RASPUNS: TRAIM RAU, dar asta nu din cauza lui Basescu sau Antonescu sau alte nume, ci pentru ca am amestecat valorile materiale cu cele spirituale…sa dea mai mult si sa fie misto.

  3. In “casa” voastra tu ne onorezi cu prezenta,
    el e invitat si te rog sa incerci sa astepti sa vezi ce spune si chiar sa il ajuti sa spuna ce trebuie, deoarece eu un fundamentalist liberal, am nevoie de un “ajutor” sa inghit si sa votez cu stinga.
    O voi face, dar te rog sa imi faci”suferinta” mai usoara. Ms.

  4. La fel de dezamagita ca tine sunt si eu, Victor! Am fost si eu printre cei 7% care, desi nu sperau ca Antonescu va trece in turul doi, am dorit sa “spunem altceva”. Sincer nu m-am last convinsa de voi “cei ai mogulilor”, desi va urmaresc seara de seara, ci de mizeria “Udreilor” si a “Ritzilor”!!! Dilema este acum daca am gresit “deturnand” voturile noastre catre cine nu trebuie si l-am lipsit pe Geoana de “bucuria” de a-l invinge din prima pe Basescu. Oare cati dintre noi cei “intelectuali” ne vom mai “deranja” data viitoare sa credem ca putem schimba ceva?
    Consolarea ta ar fi ca aseara am fost multi alaturi de tine care am apelat la lamaie si distonocalm.
    Numa’bine!

  5. Primul post nu a aparut. Era vorba despre faptul ca aveti in totdeauna dreptate, dar nu si cand vorbiti despre prietenie…Scuzati ca am indraznit sa va contrazic, dar tocmai ziceam ca la ce va va fi folosind corul care va aproba…Doar stiti ca sunteti perfect!

  6. Să mor io dacă voi regreta! Deştept nu-s, cu alfabetu’ e mai greu, iar activist a fost tata! 😉
    Trecând la lucruri seroiase (nu că acesta n-ar fi), netu’, precum politichia, e ca un aspirator pentru oameni, în general. Chiar de-ar fi să începeţi curăţenia cu mine, cred că ar fi un gest pur democratic!

  7. Imi aduc aminte de o gluma a regretatului comic Mircea Crisan care la unul din desele bis-uri cu care era chemat inapoi la scena, a spus o gluma instant asa cum obisnuia, care suna asa ; …” pe malul lacului Maria mulge vaca, in apa se vede invers”… Orice asemanare cu mascarada de campanie electorala la care asistam si cu rezultatele ei este… binevenita.

  8. Hmm! intru, scriu, ma vaz “aprobata” si dupa aia cetesc! prost obicei! De ex: daca intai ceteam, si p-orma imi dadeam cu parerea, eram azvarlita afara din motiva ca’l injuram pe bucurestean!!! Ma omoara aroganta asta de kapitala. Eu nu-s decat o moldoveanca dintr-un sat cu iesire la “sosea nationala” da’ ma demoleaza aerul asta de ‘telectuali d’ai lui Zinca, ascuns sub semnatura de “buric de Romanie”!!! Plus ca, de multe ori, is pe langa subiect si navalesc la cea mai mica suparare!!! Deci, ma pregatesc de plecare, cu regret ce-i drept.

  9. Draga domnule Ciutacu,
    Aprob pozitiv tot ce s-a spus si zis aici dar vreau si eu sa ma plang si nu am cum. Nu inteleg ceva cu referentumul acesta.
    Cica referendumul e validat dar nu inteleg cum este cu persoanele care s-au prezentat la sectia de vot pentru a vota si numarul de voturi exprimate.
    Cei de la BEC au anuntat ca referendumul e valid pentru ca la sectie s-au prezentat peste 50 la suta chiar daca nu au votat toti. Eu de exemplu nu am votat la referendum dar am taiat personal rubrica de la semnatura. Inseamna ca se pune ca ma venit la vot la referendum?

  10. intrebarea mea e de ce ai abandonat regulile? la mine pe blog eu fac regulile, la tine tu le faci.deci de ce ai abdicat de la regulile pe care cat de cat mi le mai aduc aminte din iarna

  11. sper din tot sufletul sa fii tu in continuare!!crin a muscat mana care l-a creat…adica pe voi!!! si-a aratat caracterul.mult noroc

  12. o chestie pe care nu trebuie sa o iei ca pe un repros. Cind am declarat pe cineva prieten, poate sa vina si tzunamiul peste mine si daca ramin intreg la minte, prietenul tot prieten ramine. Eu mai cred ca atunci cind a facut “pishu in chiuveta”, nu s-a gindit la voi prietenii lui si nici nu s-a adresat cu nume si prenumele vostru. O avut o zi fff proasta si o mai poate da de gard. Sa cazi in hazna de pe calul alb, nu prea iti vine la gura cuvinte filosofice, ci mai degraba o injuratura neaosa, ca , deh, suntem romani.

  13. Astia de la Realitatea dau audientele chiar acum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Domnule Ciutacu! DE vineri seara am anuntat (nu am avertizat, ca basescu!!), la sate, in Moldova, in jud. Bacau mai precis…, antenele nu merg, nu functioneaza, nu “se prind”!!!! Cum dracu sa nu realizeze astia cota maxima cand acolo n-ai cum sa prinzi “antena”??????!!! Stiti la ce ora poti sa vezi orice dezbatere pe antene?? Intre orele 12,00 si 5,00 dimineata. In rest, canci! Intra kisefemu peste antene. Eu nu bat campii ca n-am imbatranit de pomana.

  14. aveam obiceiul sa citesc cam toate comenturile, cateodata imi placea sa intru in conflict cu cineva, de ceva vreme nu le mai citesc si raspund doar la ce scrie Victor. ar fi bine sa incepi trierea mai devreme. inclusiv cu mine daca sar calul. eu ma exprim mai direct cateodata.

  15. Dia! Incepeti cu arogantii ne_geniali care va citesc numai pe dumneavoastra si raspund in consecinta! In ceea ce ma priveste va rog, numai o tzidula semnata in descifrabil, nu de alta da’ “da bine” la CV. Si la cat m-am preumblat p-aici, o fi nevoie de el…de curriculum, deh, paza buna…

  16. Domnule Ciutacu,
    Va inteleg supararea, si eu am fost turbata aseara, m-am simtit dezamagita, am injurat, mi-am varsat naduful pe bloguri liberale, apoi m-am spalat frumos pe dinti si m-am dus la culcare.
    Azi am avut norocul sa prind in direct declaratia lui Crin pe Realitatea Tv si primul lucru pe care l-a spus, inaintea vehementului “E exclusa colaborarea cu TB”, a fost sa multumeasca jurnalistilor care l-au ajutat in campanie. Eu am interpretat spusele lui ca o scuza. In fond, toti avem momente nasoale, cand dam cu mucii in fasole. Nu va suparati pe mine, dar cred ca si dumneavoastra vi s-a intamplat, macar o data.
    Iar reiterarea ideii ca NU va pactiza cu Basescu a contrazis (azi, e drept)parerea pe care o aveam si eu aseara, cand m-am simtit si dobitoaca, si tradata. Eu nu sunt prietena a domnului Antonescu, desi as fi onorata. Dumneavoastra ii sunteti. Eu, plus multi altii ca mine, l-am inteles pana la urma si i-am scuzat iesirea cvasi-isterica. Sunt convinsa ca si Dumneavoastra veti reusi. Sunteti un om inteligent. Ranchiuna e apanajul altora…
    Cu respect,
    Cristina

  17. Ciutacu, intra mah mancacias la sinteza si da-i replica lu CA si spune-i si lui ca a pierdut alegerile ca vad ca nu a aflat inca. Vad ca are tendinte de Isus Nazariteanul fugit de pe cruce. L-am votat frate, da, si acum ma uit ca zici ca mancat mere padurete. Mi se pare ca e din alt film. Cred ca de ieri si pana azi nu a reusit sa isi schimbe radical discursul, si l-a mentinut pe ala pregatit in cazul in care ar fi intrat in turul 2.

  18. ce-ti mai place sa impui teroare;nu stiu daca ai subalterni,dar daca ai,numai in pielea lor n-as vrea sa fiu;ai ajuns ca un profesor f. sever si zbir,iar cei ce scriu aici,ca niste elevi ingroziti,carora le tremura maxilarele inainte de a mai posta ceva de frica ta,ca nu cumva sa ai o reactie violenta;iar a luat bataie dinamo;nici in politica,nici in fotbal n-am satisfactii…

  19. Ia-uite ce zvonuri circula: cica s-ar retrage Base, iar Crin s-ar duce-n turu’ doi. Ce-ar mai fi?! 😛

  20. @DoamneDoamne
    Am zis eu ca de la “licurici” i se trage,da vad ca treaba e serioasa rau,si Crin e mai vehement ca niciodata anti-base.De ce oare?;-)

  21. Domnule Ciutacu,
    Va multumesc pentru emisiunea din aceasta seara 🙂
    Doi invitati de marca, doi invitati fata de care am tot respectul: Doamna Norica Nicolai si Domnul Cristian Diaconescu. Doi oameni care pot face lucrurile sa mearga, pentru ca au suficienta inteligenta si experienta.
    O seara frumoasa 😉

  22. Victore uita-te la el in interventia din seara asta, eu zic ca e baut bine de tot, e rosu la fata, tumefiat si ochii sunt total aiurea. Uita-te de mai multe ori si-mi dai dreptate. Nu pare nici a fi prea coerent in ce spune…

  23. super maestre …..chiar nu mai e de glumit dupa declaratia lui Basescu din seara asta…omul nu mai are masura si atenteaza la inteligenta si memoria noastra.nu toti suntem tinchigii si chelneri…ajuta-ne in continuare sa-i demonstram ca ne putem face cadou de Mos Nicolae chiar daca el vrea sa vina cu mos Gerila.Astept ceva interesant in Jurnalul National

  24. Iar au românii de ales între două rele, şi de data asta parcă tot Băsescu e răul cel mai mare. Nu ştiu de ce nu au vrut să aleagă pe altcineva, oricare altul care să nu depindă de politici de partid.

  25. Eu unul ma bucur ca Antonescu a repliat fain de tot…asta-i da sanse sa ramana cu partidul pe baricade, sa-i creasca procentul si sa iasa peste 5 ani presedinte…pana atunci se mai maturizeaza un pic, devine mai diplomat. Acum votam Geoana si sa speram ca scapam de gollum.

    Imi pare rau ca ati fost atat de catranit in emsiune la Antena 3, poate s-a mai atenuat ceva dupa racorirea la cap a lui Antonescu.

    Sortarea noastra pe ce criterii se va face? Sa nu avem culoare politica, sa luam cu brio testele Mensa, sa nu injuram pe blog, sa nu va dam sfaturi idioate?

  26. Desi trecuta bine de limita maxima de virsta sugerata (45 de ani)pt. accesul la vot sugerat de catre unul dintre dvs., nu mai voi simti revoltata ci doar trista! Credeam ca dl. Ciutacu ii atrage doar pe cei care cred in DEMOCRATIE, cu adevarat! Si, ce este si mai trist, aceasta sugestie vine, deduc, de la un tinar! De ce sa ne mai miram de tot ceea ce aduce si induce acest impostor, care se pretinde ( din pacate, legal, este si ales)presedintele romanilor autentici ca doar, nu-i asa, ceilalti sunt ‘comunisti, securisti…’ Dupa cum, tot trist este si faptul ca identificam destui tineri in rindul admiratorilor lu’ basescu!! Omiteti, tinere domn, ca dvs. insiva veti ajunge – v-o doresc – sa depasiti limita de virsta propusa ….

  27. @eliza: n-am spus niciodata o asemenea enormitate. nu-mi atribuiti, va rog, cuvinte nerostite. scap pe gura diverse prostii, da’ nu-s nazist.
    @mutter: e simplu. gramatica decenta, scris on topic, lipsa jignirilor si a activismului politic; intr-un cuvant, decenta

  28. Lui Antonescu i se va cere demisia de catre Marii sforari ai PNL si prin demisia lui i se va da o noua sansa Aliantei DA.
    Asa ca nu-i mai cere demisia lui Antonescu, daca nu-l mai vrei pe Basescu. Este periculos ca astazi Crin Antonescu sa nu mai fie Presedintele PNL.

  29. Buna seara,
    Din pacate 60% din populatia Romaniei au mentalitatea Dorei-lor. Mai mult sau mai putin lustruiti de oras si cam asa la sat.
    Ragaie toti bere in ritm de manele si voteaza cu Basescu.De ce? Pentru ca se potrivesc total cu maneaua basesciana.
    Cum rezolva ei problemele de ‘trai bun’? Uneori mai iau si o ‘bardita’ si fac ordine in familie si in gospodarie.

    Asa popor asa….conducator…
    Oare se mai poate face ceva?
    Sa se faca opozitie lui Basescu pe ritm de manele ca sa inteleaga si Doreii cum sa traiasca bine far ‘bardita’?

  30. TREBUIE SA IASA DE LA GUVERNARE CA SA SE VADA CAT S-A FURAT SUB PRETEXTUL CA ESTE CRIZA.
    Poporul il mai reprezinta in proportie de 32% deci e minoritar ca si PD-L. Avid dupa putere ca si cei care nu-i ies din cuvant, ar face orice e posibil ca sa mai stea 5 ani “in fruntea poporului”. Care popor i-a aratat exact ca REAL nu are mai mult decat procentul de 32%. Ceea ce va obtine peste in turul al 2-la va fi doar de conjunctura. Cine sunt cei pe care il vor vota ? Poate cei care au dosare de coruptie care nu sunt inca inaintate la procuror ? Persoanele usor santajabile: primarii carora in guvernarea 2008-2009 au cultivat mult pamant propriu
    ? Dar de unde atata pamant, credite si ipoteci la cei aflati la guvernare ? Enigma totala ! Nimeni nu spune nimic despre averile membrilor PD-L si de unde atata cash la fete ? Daca ai pamantul tau, promovezi agricultura si te faci boier nu ? Tu si toti cei care au pamant ? Povestea crizei va continua pana cand boierii vor face rost de toti banii necesari pentru plata creditelor bancare ? Altfel Adio Pamant ? Pentru asta au stat la guvernare pana acum ? Deci, vor neaparat sa guverneze impreuna cu oricine vrea sa li se asocieze ? Cu nici un pret
    nu pot scapa “tatza tarii din gura” adica bugetul, adica primul ministru, adica guvernul, adica presedintia, adica controlul serviciilor secrete, adica dosarele celor santajabili, adica banii si cotizatiile periodice incasate de la cei corupti ? Chiar daca va fi dictatura, razboi civil, frauda la vedere sau orice altceva nu le pasa ? De ce, cumva pentru ca altfel pot pierde tot ? Cata vreme trebuie sa stai la guvernare ca sa nu mai dai inapoi ceea ce “ti-a intrat in buzunar” ?

  31. Domn Ciutacu ESTI/SUNTETI mari.
    Daca nu esti din schema, cer scuze.
    In sfirsit am decriptat supararea lu Antonescu
    si pun pariu pe o invitatie la Capitala, sa stau si sa beau o cafea la masa lui Gidea, bineinteles nu in emisiune, ca nu sunt “miezul” din fanta si cu o pustie de tigara.
    Mi-am schimbat si parerea despre Oprescu, dar nu stiu daca face parte din schema constient sau nu. Mai am si lipsuri.
    Cel care m-a lamurit e Badea, indirect, ca de e mare cotzcar “care este”.
    Nu mai am nici o indoiala ca iese Geoana presedinte.
    I-ati traso lui Base cu taoata Comunitatea de Informatii, de nu s-a vazut.
    Felicitari si sa stii ca o sa fiu atent de acum inainte si nu mai pun botul, chiar daca cauza o cere. Voi constietiza aspectul.

  32. @Victor Ciutacu

    adica despre ce vom vorbi/scrie?
    Inaltam urale si batem din palme?
    Pai cind totul e politica, noi vom face “filosophae”?
    Mai stii ce vrea Omul cu proprietatea sa,
    ma reintreb in sinea lui mie?
    Mde!

  33. @korbul: nu va cere nimeni sa ma aplaudati. scrieti despre subiectul pe care vi-l propun spre dezbatere (majoritatea lor, evident, politice). daca nu vreti, va faceti bloguri si scrieti ce vreti sau postati pe alte bloguri, unde vi se permite sa scrieti oriunde despre orice.

  34. ce naiba atata dezbatere? imi amintesc acum ceva ani cand facea andrei gheorghe 13-14 la pro fm lansa in fiecare zi o tema, intro zi nu a reusit pe parcursul unei intregi ore sa gaseasca pe cineva care cu care sa vorbeasca despre tema din ziua aia. sunau ca la balamuc dar fiecare vorbea despre ce-l taia capul. am crezut ca inebuneste gheorghe. cam asta se intampla si pe blogul tau.

  35. mi-as dori mult sa existe o cale de impacare intre tine si crin. inca sunt convins ca are caracter.

  36. Nea Victore… oricum o dam, tot am pus-o. Cum o sucim, cum o-nvartim, tot la fundatia FSNista ajungem. Ca-i Geoana, ca-i Basescu, tot un rahat. Trompetistii astia scoliti mai toti in Directia a 5a ne vor dicta ce sa mancam muuulti ani de-acum incolo.
    Combinatiile politice nu sunt altceva decat consolidarea unor parteneriate de afaceri pe multe milioane de euro. Orice guvern ar veni nu va fi decat un “consiliu de administratie” nou pentru ceea ce va ramane o mare S.A. : Economia Romaniei.
    Pot eu, sau altii sa spumegam pana la deshidratarea totala. Putem sa latram si sa emitem cugetari pana ne-o veni acru. Noi ramanem cu filozofia de carciuma, ei cu cascavalu’.
    Nesimtirea se invata cu sudoare multa. Pentru infatuarea impertinenta si limbajul de lem (pe care atat de mult se batea toba acum 15-20 de ani!) se fac MBAuri speciale! Vrajeala doctrinara combinata cu orgii economice este tema de docorat!
    Victore! Ne ducem dracului!

  37. Ati punctat bine, ca de obicei ca “teoretic si legal” vorbind nu “poti vota decat o singura data”.Dar practic, daca te asteapta un autobus aproape la scara, si-si deschide usile, invitandu-te sa urci, si ami primesti si niste bani, te urci si mai mergi si mai votezi o data. Doar ca astia oare cum se numesc “turisti votanti” din moment ce vorbim de turism electoral?La astia va referiti cu apelativul “destepti”, sau “smecheri”. Oricum astia trebuie sa fie prinsi, trasi la raspundere.Dvs. ii prindeti pe blog si-i cam poftiti sa-si vada visul implinit de a publica “comentariile” in alta parte. Foarte bine faceti.

  38. Stimate domnule rege al acestui blog. De aici mi-e cam peste mana sa fiu primul care se baga in seama pe blogul majestatzii voastre, dar iau doua cate doua si dau si-mi dau si eu cu parerea. 1 Dezamagirea provocata de Antonescu este subiectiva. La cat s-a furat in alegerile astea poate ca nu s-a furat niciodata atat de consistent. Cand declari o prietenie inchisa ori nu ati fost niciodata prieteni ori proprietatea cuvantului nu mai e aceeasi ca antzartz. Un prieten este ala care te ajuta sa iesi din c-a-c-a-t nu cel care te baga mai rau. Daca ti-a facut vreun rau cu buna stiintza ai dreptate, daca nu, mai bine iarta-l ca atunci are mai multa nevoie de tine. Era sub adrenalina ratarii, probabil ca stia si el ca procentele lui basescu au fost transportate cu autobuzele. Mai departe nu ma bag ca e treaba voastra. 2. Nu stiu cat de mult o sa reusesti sa curetzi dupa campania astaelectorala pe blog, dar m-as bucura sa nu mai fiu nevoit sa citesc 50% din clasicii analfabetzi sau rauvoitori. 3. Nu are importantza catzi te-au injurat pentru ca l-ai sustzinut pe Antonescu si nu ai ce sa-tzi reprosezi pentru asta. Da-i in ma-sa, ca nu impartzi cu ei! Dar zau daca merita sa o dai pe faptul ca Antonescu ar fi de vina ca nu a iesit cum s-a vrut. The show must go on! 4. Daca stiai ca risca sa-si rupa gatul de ce n-ai sarit sa-l tragi de maneca ori whatever? Parerea mea sincera este ca a clacat un pic pe fondul lipsei de comunicare, are o fire de capos care nu stie ca nu stie, are reactzia mai lenta pentru ca prea multe programe ruleaza in acelasi timp si nu-l ajuta hardware-ul. Dar daca e sa vorbim de ticalosi, singurii care fac exceptzie din pachetul de candidatzi si care au si stofa de presedintzi
    sunt el si Oprescu. De la nivelul meu de intzelegere a fenomenului, Antonescu a procedat bine punctand fara mila. Era singura carte pe care putea miza si a folosit-o. E departe de a fi un alt basssss-escu spre deosebire de Geoana. Imparate, esti factor de decizie in a manevra pe campul de lupta. De unde dracu sa se fure daca nu de la cei care nu pot face gura? Daca tzii neaparat ma sacrific si-tzi dau cazul meu, care n-am putut merge la vot ( ca nu eram tampit sa bat o zi de masina pana la urna ) si sa vezi ce fidel pd-l-ist am fost sa ma exprimez la urnishoara. Probabil ca apar pe lista de la Consulatul din ….. Asa se zvonea, ca si numai un vot dovedit a fi fals, ar anula alegerile. Foloseste e-mailul meu si trecem la treaba. N-ai vrea tu sa faci treaba asta sau tzi se pare deranjul prea mare? Si acuma ma intreb daca nu o sa ma apostrofezi si pe mine si sa-mi declari “razboi ca sa ma certzi”? Nu mi-e indiferent daca acolo unde m-am nascut mai este “acasa” sau nu. Poate ca asa s-ar explica de ce insist sa ma pun in pericol de a fi rejectat cu urmatorul lot. Deh, orice rivulutzie mai are si victime colaterale. Cu stima si respect.

  39. @VASECTOMIE
    E totusi o diferenta intre a te duce dracului si a te duce dracului de tot.
    De exemplu, poti sa spui ”du-te dracului, ce m-ai speriat” si e ok!
    Ce-ai demonstrat? Ca vad ca de fapt ai vrut sa ne convingi de ceva … poate ca de teoria ca nu are rost sa votam!

  40. Respectele mele, Victore. De acord cu tine. Si JOS BASESCU! O singura problema: de aseara, in zona Hunedoara-Hateg, Antenele pe cablu (RDS) nu sunt receptionate, iar pe DigiTV functioneaza cu intermitente de mai multe zile. Explicatie: “probleme tehnice”.

  41. Inainte de a decide la care categorie ma incadrez, cititi va rog asta (creatie proprie)…

    “22 noiembrie, ora 21.00. Apar exit-poll-urile. Minunea nu s-a intamplat. Crin Antonescu nu a reusit sa recupereze diferenta care-l despartea de primii doi clasati. Dupa anuntarea exit-poll-urilor, Crin Antonescu vine cu declaratia-soc, acuzand o conspiratie a mogulilor impotriva sa.

    Campania electorala ne-a aratat multe surprize in ceea ce-l priveste pe Crin Antonescu. Am vazut de pilda, ca seful libralilor nu e nici pe departe vreo marioneta docila. Am remarcat un Crin Antonescu bataios, agresiv (in sensul bun al cuvantului, fireste), spontan si capabil de ironii acide. Chiar presedintele Traian Basescu, un campion al ironiilor (nu neaparat fine) la adresa adversarilor, a simtit-o pe pielea lui in cele doua confruntari cu candidatul liberal. Unii comentatori politici chiar l-au criticat pe Antonescu pentru agresivitatea atacurilor la Mircea Geoana (care a evitat sa-i raspunda la randul sau cu aceeasi moneda). Altii au justificat “rafalele” in directia lui Geoana ca fiind ultima sa sansa de a-l depasi pe candidatul social-democrat.

    Ceea ce s-a intamplat duminica seara i-a socat pe multi dintre sustinatorii – mai vechi sau mai noi – ai lui Crin Antonescu. Cei mai suparati au parut comentatorii Antenei 3, care s-au aratat atat de binevoitori cu presedintele PNL incat acesta era practic “abonat” emisiunile electorale ale postului respectiv. Ce l-a facut pe Crin Antonescu sa faca o astfel de declaratie? Cum a putut candidatul PNL sa acuze un post TV care a avut o atitudine mai mult decat binevoitoare fata de domnia-sa in campania electorala ca a pus umarul la rasturnarea sa??? Cum poate un liberal sa combine discursul lui Vadim Tudor si pe cel al lui Traian Basescu pentru a ataca mass-media?

    Initial am pus rabufnirea nervoasa a lui Antonescu pe seama oboselii, stressului acumulat in campania electorala, a frustrarii si a asteptarilor naruite de rezultatele exit-pollurilor. In definitiv, suntem oameni, nu masini, iar oamenii mai si gresesc. La o privire mai atenta, am realizat ca Antonescu joaca o alta carte. Din acest moment, liderul PNL nu mai este un necunoscut, un novice, o mimoza ratacita in junga politicii. Nu mai este nici macar o “tanara speranta” pe scena politica romaneasca. Chiar daca rezultatul sau electoral nu i-a permis accesul in turul II, Crin Antonescu este peste scorul partidului din care face parte. Din acest moment, Antonescu devine seful necontestat si incontestabil al PNL . In plus, domnia-sa s-a vazut in postura de arbitru al turului II al prezidentialelor si s-a decis sa obtina cat mai mult din aceasta situatie favorabila. Dintr-odata il avem in fata ochilor pe “animalul politic” Crin Antonescu, pe politicianul abil, necrutator, care nu ezita – daca-mi permiteti o comparatie cu fotbalul – sa faca faulturi discrete, sa-si loveasca adversarul cu cotul in alergare, sa faulteze cand e jocul oprit, ba chiar sa-si mustre coechipierul in fata publicului daca interesele i-o dicteaza.

    Nu ne ramane decat sa speram ca d-l Antonescu nu va evolua (sau mai bine spus nu va “involua”) spre modelul de politician creat de Traian Basescu…”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.