Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Azi e ziua cea mai lunga; totul sau nimic

Azi e ziua cea mai lunga; totul sau nimic

Se termina o perioada isterica. Lumea a luat-o razna. S-a injurat, s-a acuzat, s-a dezvaluit. Diaspora a devenit subiect de interes national. Votul s-a transformat din drept in obligatie. Propaganda a turat la maxim motoarele. De-acum e aritmetica.

A trecut aproape un sfert de secol. Ganditi-va doar daca merita…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

83 thoughts on “Azi e ziua cea mai lunga; totul sau nimic

  1. Prost scrisa, fie si ca exercitiu de propaganda, da-i libertate de exprimare si de expunere la ridicol

  2. Imi este dor de Tudor Gheorghe si emisiunile frumoase pe care le-ati realizat la A3.Eu sunt f. optimista si ma bucur ca traiesc sa vad inceputul sfarsitului perioadei comuniste. ,Palid la inceput dar motoarele sunt pregatite .Greu va fi ,vedem ce turbati sunt cu totii ,scapa ciolanul si dau socoteala .Revin la comentariile anterioare ,numai tinerii au energia sa-i smulga din locurile caldute si roditore.Sigur ,sigur reuseste Ponta.In diaspora cred ca va fi bine ,ultima gaselnita basista se va dezumfla fara zgomot.

  3. Cred ca iar nimic, dreapta unita bine sprijinita din afara ne-o va da iarasi in freza.Am o senzatie de deja-vu…

  4. @Victor Ciutacu,
    Indiferent de cine iese presedinte, te rog sa faci
    o emisiune cu Beligan, Tudor Gheorghe, Dorel
    Visan, Florin Cercel, si toti cei care l-au sustinut
    pe Ponta…. Nu ma intelege gresit, nu sunt chiar
    pontist…Da’ la cata mizerie s-a turnat in capul
    acestor oameni, cred ca merita o reparatie morala

  5. De două săptămâni, Blaga et. comp. se pregătesc pentru eșec. De 2 săptămâni bombardează toate BEJ-urile, BEC-ul cu contestații respinse pe bandă rulantă O să le prezinte ca pe niște dovezi că Ponta a fraudat. Românii nu știu că BEC nu este egal Ponta. Azi au mai lansat o petardă, care cu ajutorul rețelelor de socializare și a Realității TV a prins: PSD, UNPR , PC și partidele alitate( UDMR si PPDD) nu se vor prezenta la secțiile din diaspora. Atât trebuie, ca acolo unde s-au organizat deja cozi, să înceapă un circ. PDL se pregătește intens să-l înscăuneze pe Blaga președinte liberal. Cam despre asta ar fi vorba. Îți place d-l Antonescu? Mie, nu.

  6. După alegeri,fără ură,dar cu dreptate pînă la capăt.Risc un 56% cu 44%.Daca gestionau ca lumea situația cu diaspora,cred că erau șanse de 60 la 40.

    @sebip
    Merge să-l compari pe Gyury cu Tudor Gheorghe?

  7. Sper să iasă Ponta şi să scăpăm odată ptr. totdeauna de Băsescu din ecuaţie. Eventual să-l vedem la puşcărie. Dacă şi de data asta, cu ghiorlănii, prin fraude sau prin alte artificii ne mai învinge odată Băsescu … o dăm dracu de treabă … chiar că ne merităm soarta.
    Lupta în acest moment după părerea mea, nu este între Ponta şi molâul de Johannis care zici că a fost teleportat în această dispută ; lupta se dă între poporul român pe de-o parte şi Traian Băsescu pe de altă parte, care de fapt îşi joacă libertatea sa şi chiar a familiei sale.
    Din păcate, sunt încă mulţi, dar mulţi idioţi în ţărişoara asta şi mai ales prin afara sa, care încă pun botul la ghiorlăniile politic e ale acestui jeg uman.

  8. Mică istorie personală: ieri am fost, la invitația unor rude mai îndepărtate, la un restaurant. Rudele sunt stabilite la Paris de 30 de ani. N-au fost în 2 noiembrie să voteze, dar au venit acum în țară, ca nu cumva să-i „împiedice” Ponta să pună ștampila. De AEP ori BEC n-au auzit și nici nu-i interesa, erau doar indignați că nu s-a votat după 9 seara. Singura calitate pe care am înțeles că i-au găsit-o lui Iohannis (și-i înțeleg că s-au chinuit să i-o descopere) este că „arată bine”. Probabil că și Hollande, pe care l-au votat, e sexy și nu mi-am dat eu seama… oricum, dacă acesta ar fi criteriul, l-aș vota pe Ilan Laufer! 🙂

    … Și acum veniți dvs. împreună cu Tudor Gheorghe, cel care ne spune cum am irosit un sfert de secol din ceea ce ar fi trebuit să fie o nouă viață. Protestele rudelor mele din câteva orașe transilvane împotriva acestei irosiri, ca și protestul meu, vor fi la vot.
    Votăm Victor Ponta.

  9. Ce ziceti: daca o sa castige Ponta cu vreo 100-200 mii voturi avans in conditiile in care in diaspora va fi scandal mai mare decat acu 2 saptamani, va anula Curtea Constitutionala alegerile pe motiv ca daca ar fi putut vota toata diaspora, rezultatul ar fi putut fi altul?

  10. pentru lucratorii in presa minunat ar fi ca puie monta sa piarda ca sa mai aveti o paine alba de mancat in ca acum 5 ani. daca iese ponta se vor alege doar cei mai zelosi adulatori sa ramana sa inalte ode, restul…multumim dar nu mai este nevoie de voi.

  11. @albert: apreciez emotionanta grija pentru viitorul meu, da’ lasa-ne pe noi sa ne ghidam vietile si carierele dupa cat ne duce capu’

  12. Buna la toti romanii,

    Ei bine eu sunt unul dintre romanii care au deja votat la Paris fara nici o problema si fara sa stau la coada, asa cum o facusem si la primul tur caci nu m-am trezit la ora 20.

    E emotionanta aceasta melodie d-le Victor si va multumesc!

    Draga ML, sincer iti spun ca nimeni nu iti interzice sa votezi la Paris insa cu conditia sa mergi mai devreme caci asa ai sansa chiar sa nu fie nimeni. Hollande al Frantei seamana exact un pic cu Iohannis, adica a fost primar si apoi s-a vazut facut presedinte si ce a facut? Nimic, taxe peste taxe caci el saracul nu venise cu buzunarele pline si trebuia sa scoata bani de undeva. Franta dupa cum auzi cu siguranta e ca niciodata in fundul unei gauri negre si se chinuie sa vada luminita de la capatul tunelului.

    Eu una am votat cu Ponta caci vreau sa dau sansa acestui tanar sa ne arate ce poate chiar daca in spatele lui se gasesc si cativa neciopliti.

  13. Exit-Poll (orele 9.00, PSD):

    Ponta 64%
    Iohannis 36%.

    Nu e tocmai relevant. Aveti informatii in plus ?

  14. Am fost la vot.

    Rezumat – o sa va intereseze…

    Data trecuta am votat in Crangasi acum insa am facut un drum mai lung si am votat in Regie – anticipand ca se va intampla ceva. Si s-a intamplat.

    La sectia de langa Regie am stat la coada cam 45 de minute. Cei de pe listele suplimentare puteau [logic] vota doar pe listele de la presedintele si vicepresedintele sectiei de vot. Pe langa cei 2 mai erau 4 persoane dar la aceia puteau merge doar cei de pe listele permanente. Pana aici totul ok.

    Coada era formata din cei de pe listele suplimentare. Oamenii cu domiciliul in zona puteau ocolii coada si puteau vota la cei 4 membrii ai comisiei care altfel ar fi somat. Iarasi totul ok pana aici.

    Nu exista nicio motivatie logica pentru care oamenii de pe lista permanenta sa stea si ei la coada din moment ce oricum cei la care trebuiau sa mearga cu buletinul nu puteau inscrie alegatorii de pe listele suplimentare.

    Cand ajung si eu sa-mi dau datele si sa votez apare un individ care intra in discutie cu presedintele comisiei.

    Redau in rezumat dialogul: individul reclama faptul ca OAMENII DE PE LISTELE PERMANENTE TREBUIE SA STEA LA COADA.

    Presedintele comisiei ii explica faptul ca respectivii n-au de ce sa stea la coada atata timp cat NU merg la aceiasi membrii ai comisiei [repet faptul ca doar la presedintele comisiei si la vicepresedinte se poate merge daca votezi pe lista suplimentara].

    Individul insista, il ameninta pe presedintele comisiei ca incalca legea si ca toti trebuie sa stea la coada, solicitandu-i la modul imperativ sa opreasca oamenii aflati pe listele permanente la aceiasi coada cu restul.

    Acum intervin si eu in discutie spunand – si ma autocitez – “ceea ce vreti dumneavoastra sa faceti ingreuneaza procesul de vot, fara absolut nicio logica normala”.

    Replica e urmatoarea: “Da ba, exact asta vreau sa fac”. Ii cer numele cu isistenta. Individul refuza sa-mi spuna.

    Pleaca si merge tinta la carul Realitatea TV explicandu-le cum presedintele comisiei ii discrimineaza pe cei de pe listele suplimentare… Pe care am votat si eu…

    Si acum atentie: aflu de la membrii comisiei ca respectivul era

    CONSILIER LOCAL PDL LA SECTORUL 6.

    Am incheiat relatarea.

    Imi este sila.

    Interesul lichelei era sa aglomereze coada in mod artificial ca sa poata tipa dupa ca oamenii nu pot vota. V-ati prins si voi? Consilier local PDL…

    Ce e si mai jegos e faptul ca multi din cei care voteaza la sectia aceea sunt studenti sau asistenti universitari si in general il voteaza pe Johannis. Dar oamenii nu conteaza. Conteaza sa fie coada cat mai mare…

    Precizez ca sunt perfect pregatit sa sustin cele spuse si in fata autoritatilor dar nu am fermitatea convingerii faptului ca respectivul a obstructionat procesul de vot dpdv legal. Insa in mod clar asta era intentia: coada sa fie cat mai mare.

    PS: tocmai am auzit magaria cu prioritatea pe Realitatea TV. Poftiti manipulari jegoase.

  15. am votat. a durat 5 minute. stiu ca aici unde sunt eu, in helsinki, nu sunt foarte multi romani poate. totul a fost foarte bine organizat. nu am vazut rele intentii in a impiedica pe cinvea sa voteze.

  16. daca e vorba de care pe care, am bagat cu satisfactie antibasista votul meu pro-ponta in urna. si ca sa beleasca okii mari aia de la comisie, m-am inchinat corect ordodox cand am bagat buletinul,ca sa nu fie dubii ca nu ma simt basist sau udrist sau macovist. fii-miu mai baga si el un vot antibasescu din diaspora, ca sa nu fie dubii privind unitatea in cuget si simtiri a celor din tara cu cei de afara ;).

  17. @Alina

    Alina, mă bucur că gândim la fel. E și asta o înrudire, de multe ori mai trainică decât cea dată de legăturile de sânge.
    Zi frumoasă! 🙂

  18. Cu Ponta? cu Iohannis?
    E o gluma nu? Poti sa spui ca votezi cu Iohannis numai daca ai interese personale obscure. Ex. Lucrezi la stat si ai promovat datorita diplomei care ai ,,reusit” sa o obtii contra cost in regimul Basescu. Sau lucrezi la privat si patronul te ameninta ca daca nu iese cine trebe’ o sa ramana fara contracte si o sa te dea afara. Sau ai fost nevoit sa pleci din tara si bineinteles ca vinovat pentru asta e Iliescu.

    Oameni buni, toata lumea anunta la fiecare alegeri ca este momentul schimbarii. Si schimbarea nu mai vine.

    Votul e doar instrumentul pe care-l folositi pentru a va merge mai bine sau mai rau. Nu e suficinet sa mergeti la vot si sa votati. Ca sa va mearga mai bine trebuie sa convingeti cat mai multi oameni ca trebuie sa se lupte pentru o viata mai buna.

    Dupa vot trebuie sa urmeze apararea acelui vot. Daca nu va aperati votul pana la urmatoarele alegeri bineinteles ca acesta nu va conta.

    Cum sa-l aparati? Simplu. Iesind in strada de fiecare data cand cel care l-ati votat are derapaje si-si bate joc de votul vostru. Asa, incet, incet o sa-i amintiti mereu ca l-ati trimis sa va reprezinte intr-o functie pentru ca voua si celor ca voi sa va mearga mai bine.

    Mai simplu. Avem nevoie de Ponta presedinte nu pentru ca face parte dintr-o gasca mai putin corupta decat a lui Basescu ci pentru ca a demonstrat in ultimul timp ca se poate lepada de fosilele din teritoriu care ne trag inapoi.

    Omu’ a zis ca vrea justitie pentru toata lumea iar celalalt s-a batut cu pumnul in piept ca a avut justitia pe care a pus-o sa calareasca PSD-ul.

    Daca sunteti intregi la minte sigur ca-l alegeti pe Ponta.
    Ca apoi sa fiti foarte atenti ca sa nu aiba derapaje. Iesiti in strada ca sa-l obligati sa asigure justitie pentru toata lumea.
    Daca faceti asta sigur o sa simti ca intradevar contati iar peste 5 ani o sa fie mai putina agitatie in jurul alegerilor.

    Voi trebuie sa-i dati puterea lui Ponta ca apoi sa faceti presiune pe el sa contribuie la curatarea PSD-ului de corupti.
    Si incet incet o sa simtiti diferenta.

  19. Am votat Ponta.Sunt medic si am in memorie “nu-mi pasa”de lipsa morfinei-marca Duta,precum si inchiderea spitalelor(fara a pune macar ceva in loc!). Recunosc,votul meu a fost “pentru”,dar intarit de imaginea gretoasa din spatele lui Iohannis.
    Sunt un om pentru care viata e mult mai mult decat alb/negru,dar nu pot sa nu intreb:cum s-a manifestat diaspora cand s-au intamplat “ororile”care pe mine m-au marcat?

  20. ultima realizare a actualului presedinte si a regimului sau sper sa fie mizeria din alegerile astea. au reusit sa transforme totul intr-o mare porcarie. citesc ce scriu portavocile online ale pdlului si mi se pare de-a dreptul vecin cu boala psihica… sunt curios daca o pierde mesia astora alegerile ce o sa faca? anuleaza ccr alegerile si le repetam pana iese cum vor ei? o sa iasa luminatii dreptei la razboi civil sa salveze tara de comunisti? se leaga basescu de scaun si o pune pe macovei sa urle lovitura de stat? se sinucide in direct ca sa arate ca decat sa lase tara pe mana altora el mai bine plateste pretul suprem?

  21. Am intrat special să scriu relativ la ce a scris Mahala Firea… Senzațional, unii mai deschid o hartă, un Google și – ce să vezi? – Liverpool e foarte ”aproape” de Londra, la peste 200 km, dar ce mai contează?

    Când a fost întrebată, a zis că nu știe câți km sunt. Firea e o doamnă adevărată, ca pe vremea lui Isărescu…

  22. Epic! Asa a fost efortul lui C. Antonescu in a se abtine de la comentarii! … Poate ca vom afla resorturile “morale” care l-au determinat sa distruga USL, sa adere la PPE, sa-l propuna pe neamt ca succesor etc.
    Sunt f. bucuros ca doar eu l-am bagat in seama…

  23. Eu mă gândeam ( măcar ) la un răspuns legat de km. Aud că și Mircea ar fi zis că, decât să stai la coadă 6 ore, mai bine mergi 2 ore la o altă secție. Nu toată lumea își permite să cheltuiască bani pe transport, pentru că nu toți avem salarii frumoase din dezinformări.

    P.S. Îmi pare tare rău pentru Mircea! Sincer…

    O părticică din viața noastră am fost alături de el (voi ). Asta e…

  24. Victor , zi si tu un sait bun si credibil care arata un exit poll cat mai actualizat si real .
    e plin pe net de la dcnews.ro pana la cancan.ro numai exit poll-uri

  25. @violet – liverpool nu e atat de departe de londra pana la urma, daca esti disperat sa-i aperi curul lui basescu. fii-miu a stat 4 ore in birmingham de a votat, si a realizat ca si-a luat teapa, mai bine mai conducea inca o ora sa ajunga la liverpool. dar nu s-a indignat prea tare, ca avea de platit umilinta votului de acum 2 ani la referendum, cand diaspora nu dadea doi bani pe bataia de joc a regimului basist la adresa noastra . cum de a ajuns diaspora basista ? simplu, din frustrare – sute de mii au migrat din spania in anglia, emigranti la a doua mana, ca sa ma exprim asa. acum isi dau seama ca si-au luat teapa, si ca vor ramane pentru totdeauna cetateni de rangul doi – europa de dreapta i-a exclus total din orice .. sa multumeasca lui barosso, merkel, basescu si ailalti ca ei. e simplu sa zici ca’s comunistii de vina, sau rusii, sau mai stiu eu cine, pentru impotenta economica e strategiei stransului curelei. un fenomen ciudat se intampla chiar si cu studentii romani de acolo – dupa studii, un procent mare dintre ei se intoarce injurand ca’s discriminati de britanici, ca sa dea cu petul in asfalt in romania, revoltati ca nu’s primiti pe sub arcul de triumf. explicatia e simpla, prostul nu iese din roman nici daca isi face studiile la londra, asa cum prostul nu iese din sas, chiar daca pretinde ca e neamt 😀

  26. @violet
    nu te obliga nimeni sa te uiti la mircea sau la A3 sau unde crezi tu ca sunt dezinformari.din fericire pentru tine exisa labeunu si realitatea posturi total neutre si serioase .
    deasemenea nu te obliga nimeni sa stai 6 ore la coada.votul nu e obligatoriu !!!

  27. Exit poll-urile sunt degeaba. Nu pot contoriza voturile din diaspora si cele ale mortilor din teleorman….
    Ori aceste 2 aspecte eu zic ca vor inclina balanta catre o parte sau alta…

  28. Cola și BB:

    HABAR N-AVEȚI despre ce vorbiți!
    N-am plecat niciodată din țară ( să muncesc ). Am votat bine-merci acum câteva ore, fără coadă, într-un flux continuu de votanți.

    P.S. COLA:

    Eu, spre deosebire de tine în cazul meu, îmi amintesc când te-ai supărat că Victor Ciutacu a invitat-o pe Udrea în emisiune la Antena 3, acum câțiva ani. Sau pe Băsescu Elena. Iar eu rezonam cu tine. Știu că ai mai spus un fel de ”adio” atunci, aici, pe blog.

    P.P.S. B.B.:
    Totuși, tu ai fost vreodată la vreun protest, pe banii tăi? Eu am fost la cel împotriva CNA, în timpul săptămânii, pe banii mei, din Brăila. Am mai fost și în Piața Universității, tot din Brăila, tot pe banii mei ( cca 250 km ). La toate plimbările din parcuri, am fost alături de Mircea Badea și Victor Ciutacu. Tot din Brăila, tot pe banii mei, sculați din somn, eu, soțul și fiica mea, cu noaptea în cap.
    Avem fotografii cu Ciutacu, Badea, Gâdea, neamul lui Badea, autografele lor, pe hârtie, pe tricouri inscripționate cu pozele vechi de la vechile alergări în parc etc etc….
    Vezi, am fost GENEROASĂ și ți-am explicat de ce habar n-ai despre ce vorbești.

    Nu-mi spune mie de labeunu și alte oficine băsiste. Eu măcar mai citesc înainte de a scrie ceva. Ziceam ieri-alaltăieri că scriu aici de peste 7 ani…

  29. Ceea ce mi se pare îngrijorător în toată afacerea – indiferent cine va fi să iasă – este discursul susținătorilor lui Iohannis. Că dacă nu iese acesta,vor face manifestații, vor ieși în stradă, ca să citez pe cineva, „vor da foc la țară”.

    Indiferent de cine alegem zilele acestea, eu cred că astfel de atitudini exagerate nu își au locul, iar promovarea unui astfel de discurs de către o grupare politică mi se pare mai mult decât iresponsabil. Având în vedere asta, dar și prezența sloganelor separatiste la miting-urile din Ardeal, oamenii însărcinați să protejeze integritatea și unitatea teritorială a acestui stat (dacă mai există !) nu găsesc cu cale să se autosesizeze și să acționeze la domolirea acțiunii propagandiste care a deraiat cu totul ?

  30. @violet – hai sa terminam cu circul – da, pe unde te lauzi ca ai umblat, am fost si eu, dar asta nu inseamna ca nu-mi folosesc propriul creier .. vad ca tii evidenta prezentelor pe bloguri ale altora – nu te obosi, sunt altii cu ochi albastri care fac asta.
    ps: am mai avut o conversatie cu fii-miu la tel (a inghetat cateva orela coada si el, dar a votat), pe aceeasi tema, si concluzia e clara – s-a ingrozit de cata ura si cata lipsa de logica au aia de zbiara pe la cozile de afara – leat cu el, dar cu mintea tulbure, sarmanii. vorba lui, si daca iese ponta si daca iese iohannis, frustrarea lor va ramane aceeasi – motivele le-am expus deja.

  31. Cola:

    ”vad ca tii evidenta prezentelor pe bloguri ale altora ”

    Dacă asta-i tot ce-ai priceput din ce-am zis eu. Scuză-mă că te-am …urmărit și că am rezonat cu tine de multe ori!

    În rest, cum spui tu de cazul concret pe care îl cunoști de-afară.

  32. Dupa toata framantarea de azi, pronosticul meu e ca exit pollurile il anunta pe Ponta si ACL-istii scot in strada masele de manevra…o luna cred ca tot cu asta ne chinuim…si dupa Ucraina, mi-e ca nu-i a buna, mai ales ca mr Putin de abia asteapta…vad ca deja se pregatesc, au conferinte cu fraude la Ilfov, cer imposibilul pt diaspora si se aduna oameni in Bucuresti, deci cam acolo suntem…vor fi zile interesante si periculoase, din pacate…

  33. Foarte real ceea ce spui. Votul de azi este înspăimântător de cât venin conţine. Se votează anti, cu sete, cu patimă!Dacă măcar pe jumătate ne-am apăra între alegeri și celelalte drepturi,cum ar arăta țara?
    Am glumit cu cineva spunându-i că, nu merg la vot, și s-a supărat pe mine…

  34. Pe la ora 15:39 comentam pe blogul lui Radu Tudor ca, conf. calculelor mele (conf. datelor exit poll de pana la ora 14) trendula arata ca la exit poll-ul de la ora 18 rezultatul o sa fie 50-50. La ora inchiderii urnelor ACL (si nu Iohanis) castiga chiar fara votul diasporei.

    De ce cred eu ca a castigat (ca de la ora 16 nu-mi mai fac iluzii).
    PSD-ul a ignorat total 2 lucruri:
    – diaspora
    – mediul online

    Problema diasporei (desi nesemnificativa in votul total) e reprezentata si de mama, tata, fratele, sora, matusa, etc de acasa. Cand stau 10 ore la coada si ma plang rudelor reusesc sa impresionez. Se intampla 2 lucruri: unii stau acasa (scarbiti) iar altii voteaza anti-guvern (nu anti-Ponta, nu pro-Iohanis).

    Mediul online a fost inconstient ignorat, “presa basista” a castigat si de data asta. Ne-a demonstrat ca in timp ce restul sunt doar niste bloggeri, ei sunt o adevarata masinarie. Isi merita banii, au dovedit ca-s mai capabili (ca doar nu-si imagineaza nimeni ca presa basista traieste din facut anchete jurnalistice).

  35. iarasi isterie…incercarea de a denatura si a ascunde adevarul sub patura asta toxica a isteriei.

  36. Victor , se pare ca meciul nu a fost jucat . din pacate … imi e frica maine dupa ce se numara diaspora castiga tristu’ asta mut 🙁

  37. Daca se chiar confirma ca acastigat Iohannis, chiar PSD-ul nu invata din trecutul lui 2009 si a referendumului. Ca sa castigi alegeri ai nevoie de Ardeal si diaspora si pe de o parte sa te debarasezi de Antena3 si propaganda lor care creaza un efect invers.
    Fiind din Cluj am votat Johannis. Pe aici chiar nu cunosc pe nimeni care sa fi votat Ponta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.