Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Asta nu (mai) e țara mea

Asta nu (mai) e țara mea

http://www.youtube.com/watch?v=e2Ma4BvMUwU

Nu mai simt că aș aparține acestei țări. O țară care pleacă la culcare cu un președinte și se trezește cu altul. O țară unde alegerile se câștigă cu autobuzul și cu heblul tras, o țară unde votul meu e egal cu al celui care primește 10-15 euro sau o găleată cu produse alimentare pentru o ștampilă, o țară care tocmai este pe cale să consfințească triumful suprem al cercopitecilor, al analfabeților, al hoților, al securiștilor și al curvelor. Îmi pare rău, sunt un simplu rezident în țara lor…

UPDATE: Dacă mai aud pe cineva cu grija noastră faţă de soarta românilor de la Chişinău, îl scuip între ochi! E valabil şi pentru cei care propăvăduiesc necesitatea democratică de a da unora care tăiesc în afara graniţelor dreptul de a decide soarta celor care trăiesc înlăuntrul aceloraşi graniţe.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

1,134 thoughts on “Asta nu (mai) e țara mea

  1. ciutacule ai de inghitit.
    si imi pare asa de bine.
    da,ai ghicit, sunt un roman din diaspora care a votat basescu.
    cat despre ideea ca romanii din afara tarii au hotarat rezultatul final, e total falsa. acel procent de 49,,,% + romanii din diaspora au facut ca procentul sa fie in favoare lui base.
    te pup, si ai grija

  2. am o singura consolare : ca basescu NU A CASTIGAT ALEGERILE IN ROMANIA! s-a vazut clar,a castigat doar cu voturile din diaspora. daca aia nu erau, el nu avea nicio sansa de castig. dar si acum are tupeul sa spuna ca poporul l-a vrut. care popor nene,ca in romania a pierdut!

  3. diaspora , bruxelles
    sunt mandru ca nu m-am lasat manipulat si ca am votat cu basescu

  4. ce ma amuza masa isterica de pe blogul mascariciului sef. o pipita(theodora) spune pe de o parte ca e imposibil ca la 20 de ani de la revoluite sa mai apara comunism, un paplic(catalin) crede ca se poate instala dictatura in romania anului 2009(membra UE si Nato). somnul ratiunii naste monstrii

  5. cris, acum sa faci bine si sa te intorci aici si sa “profiti” din plin de votul tau ca doar de aia ti l-ai dat. vino si inghite cu restul tarii toate nenorocirile ce vor urma. Pofta buna!

  6. Inca nu mi-am revenit complet din scarba, soc, oroare. O sa-mi revin in urmatorii 5 ani? putin probabil. Am vazut si auzit in jurul meu cunoscuti, colegi, chiar rude, bucurosi ca a iesit base. Ca i-a batut pe comunisti. Ca le-a aratat el mogulilor. Incredibil cum au prins textele astea la un popor de dobitoci.
    5 milioane si ceva de dobitoci. Si inca 16 care vor suporta vrerea lor inca 5 ani.
    Ne meritam soarta, suntem gunoiul Europei si asa vrem sa ramanem. Timp in care base (asa il scriu eu, =substantiv comun, insecta) se va ‘lupta’ cu mogulii, de parca asta imi plateste mie ratele la casa sau imi face viata mai buna. Dar ce se va mai lupta, cu siguranta!
    Si o sa ma ia cu rau de fiecare data cand madam nuti si cu buzata de fiica-sa (n-am vazut o uratanie mai mare in viata mea, doamne ce caricatura inspaimantatoare!) vor mai face cate ceva pentru tara asta.
    Azi mi-a fost jena ca sunt romanca, mi-a fost jena ca locuiesc in Brasov, ca am avut profesori universitari care sunt in cardasie cu marele partid, apropiati ai lui popeye.
    Imi e sila sa ma uit la tv la altceva decat canale de filme.
    N-as suporta zambetele si bucuria pe fata cretinilor astia, care ieri s-au ascuns repede dupa coada si au dat fuga la furtisaguri.

    Si cel mai greu imi e ca, peste inca 5 ani o sa am aproape 40, 5 ani furati din viata mea, a familiei mele, a copilasului meu. Ce sa-i spun lui, dupa ce a pus cu ajutorul meu stampila pe buletinul de vot, ca presedinte a iesit ala care a lovit un copil? Dupa “de ce?-ul” logic, ce as putea oare sa-i explic? ca s-a nascut aici, in tara asta batjocorita si umilita, dar care merita fiecare sut pentru toata prostia, ura, lipsa de caracter si nesimtirea majoritatii?

  7. si eu sun mandru ca nu m-am lasat manipulat si am votat cu Geoana si echipa lui.As fi vrut cu Antonescu,ghinion.Spune sincer george cati bani ai primit.In spania se dadeau 5 euro tu cred ca ai luat ceva mai mult vreo 6-7 ca esti de bruxelles.Sa va fie rusine!!!

  8. Si eu am plecat din tara de vreo 3 ani pentru un trai mai bun,dar nu vad normal ca cineva din afara Romaniei ,cineva care a ales drumul strainatatii sa aiba dreptul la vot mai ales pentru alegerile prezidentiale.Nu se poate ca cei care de moment au ales sa traieste in alta tara,sa aiba dreptul la vot,mai ales votul pentru alegerile prezidentiale.Sincer eu am votat cu gandul la schimbare si cu gandul ca in viitorul apropiat ma voi putea intoarce,dar vad ca m-am inselat.Sunt foarte dezamagit.

  9. Ce vorbesti Vitor de diaspora? PAi diaspora nu mai e ce a fost, e la fel de plin de manelisti ca si in Ro. Si sa fii convins ca aia care s-au dus sa il voteze pe basescu in afara ro s-ar fi dus si in ro.

  10. Victore, am auzit ca in Bulgaria si Ungaria se vand case/apartamente noi, la preturi acceptabile. E bine acolo, sau mai caut? Oricum, ideea e ca in tara asta nu se mai poate sta! E un meleag blestemat, in care manelistii, piticii porno, sexy brailencele, elodiile si alti cretini sinistri de teapa lor au drept de vot!

    Nu stiu cum de asa ceva e posibil, cand chiar in Constitutie se spune ca cercopitecii cu probleme la mansarda nu au drept de vot..

  11. Nu stiu cat a decis diaspora. Dar vad ca anticomunistul e convins ca votul de afara l-a salvat. Adica a comunistilor de cacat din Chisinau. Nu ajunge ca din contributiile noastre se scolesc si vin in captala ca mai trebuie sa-mi stabileasca si presedintele. Daca maelucii din R. Moldova nu reusesc sa-si desemneze lor un tatuc atunci s-au gandit sa ne incalte pe noi. Tara de cacat, cu popor de cacat in care sper sa se instaureze totusi o anarhie desavarsita. Tara, iti doresc din suflet ce-i mai rau. Pentru ca meriti.

  12. ne resemnam? eu ma gandeam la un mars al tacerii, cu banderole negre, in toata tara. nu vom putea schimba nimic cu asta probabil, dar macar aratam ca nu-l recunoastem pe el ca presedinte al nostru.

  13. Cat de aiurea poti fi sa strigi hotii si sa nu te uiti la ai tai? O zi intreaga au mintit romania cu sondaje de 3-4 procente prin mijloacele lor de propaganda.

    Si inca ceva pt cultura ta. PDL-u a avut 1 reprezentant / sectie. PSD-ul, PNL-ul si alte partide cate unu. Deci tot ala 1 a furat saracu de la ailalti 5? :))

  14. Dupa ce ca sunt scarbit s-a mai reales si dictachioru’ asta ca sa raman far’ de speranta iar. Un pic de speranta (chiar daca desarta) aveam daca iesea prostanacu’. Oricum cred ca am ratat o sansa bunicica cu Antonescu care trebuia sa iasa presedinte dintre toti care au candidat. Asa era legitim dupa 5 cu Basescu dar Rromania manelista a decis pentru toti. Il respect pe Antonescu pentru consecventa lui si ca e mai uman cum ai zis si tu si mai diferit in sens bun fata de toti politicienii. Sper sa nu tradeze si el si sa continue, exact asa cum a fost in ultimele luni.
    Respectul meu pentru d-voastra d-le Ciutacu pentru ce faceti si cum ganditi. Alaturi de Mircea Badea, Oana Dobre si inca cativa sunteti de apreciat. Nu multi sunt ca voi.

    * Daca ceva poate sa mearga prost, va merge.
    * Daca mai multe lucruri pot merge prost, vor merge in cea mai defavorabila secventa.
    * Probabilitatea de aparitie a unui eveniment este invers proportionala cu dezirabilitatea lui.
    * Cind lucrurile par ca nu se mai inrautatesc, ai rabdare.Se vor inrautati curind.
    * Nimic nu este atit de prost, incit sa nu devina si mai prost.
    * Dupa ce lucrurile s-au inrautatit suficient de mult, ciclul se repeta.
    * Indiferent de ce merge prost, exista intotdeauna cineva care a stiut ca asa va fi. Murphy

  15. “…Traian Basescu ar fi obtinut in Republica Moldova 94,8% dintre voturile alegatorilor romani, in timp ce Mircea Geoana a avut 5,2 % dintre voturi, scrie site-ul de stiri unimedia.md.”
    trebuie oprita acordarea cetateniei romane moldovenilor de la chisinau.

  16. Mai bine cu banderole negre pe ochi ca sa arate cat de orbi suntem cand trebuie sa ne decidem viata

  17. Frumos scris si intrutotul deacord.Bravo,Victor!Mie scarba si mie.Sambata noaptea ma intorsesem din Spania cu autocarul.Trebuie sa-ti zic ca m-am contrazis pe teme politice cu 5-6 persoane din autocar,oameni simpli care veneau de la munca.Oameni needucati,prost imbracati si neinformati.Toti erau cu Base, unul avand si carnet la Pdl. Saracia inseamna si prostie.E ca un cerc vicios.

  18. De ce sa imi alega mie presdintele diaspora, de ce oameni care poate nu au venit in tara de ani de zile ma lasa cu Basescu 5 ani, daca tot il vor sa vina sa il ia dracu de aici si sa il tina la ei acasa. Sa traiesca ei 5 ani cu el in casa, ca eu nu mai vreau inca 5 ani cu el

  19. Gata , au invins cei de dreapta .Acum stimati capsunari, manelisti ,infractori femei de strada si etc. puteti veni acasa fara frica de comunisti . De altfel poate se va da o directiva UE prin care sa va trimita acasa fortat sa aparati capitalismul.Ce sa mai faceti pe acolo?

  20. Daca amenintati cu scuipatul in fata pe cei care vorbesc de soarta romanilor din afara tarii, e clar ca nici dvs. personal nu meritati altceva decat acelasi “tratament”. Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

  21. cu ceva timp in urma imi era frica de vadim si de becali .ma gindeam?…. ce ne vom face daca unul din ei va iesi presedinte .si am pus o intrebare !doamne ,atunci nu m-am gindit ca voi fi asa de trista si dezamagita .domnule ciutacu atunci ati fost foarte sigur ca nu vom avea presedinte pe vadim sau becali ….cel putin asa ati raspuns la intrebarea mea dar cred ca nu va trecut prin minte ca vom avea o asa surpriza neplacuta .

  22. Manifest personal:
    Cred in necesitatea alternarii puterii la guvernare,
    Cred in impulsul pozitiv- eficient al unei aliante proaspete creata pe cerintele timpului present,
    Cred in rolul moderator-simbol al persedintelui si nu jucator,
    Recunosc acum, ca evolutia in cadrul alegerilor a candidatului meu ca una in care chiar daca ar fi fost singur in cursa ar fi iesit al doilea,
    Admit ca celalat candidat are …………..cateva voturi in plus!

  23. Hmmm… Inteleg exact ce simtiti, dle Ciutacu. Din pacate mi-am ales avocatura drept profesie (crezand ca pot face dreptate intr-o tara in care despre asta inveti doar la facultate si dupa constati ca n-are nicio legatura ce ai invatat cu balacareala din justitia aia palpabila). Si acum ma vad silita sa stau in Romania, tara asta pe care ai mei m-au invatat sa o iubesc, ca e a mea, si eu, dintr-un spirit patriotic care nu mai e la moda acum, am continuat sa fac asta pana… ieri. As emigra oriunde, pentru ca am constatat cat de prosti sunt compatriotii mei. Sau hai sa nu fiu asa dura: cat de ignoranti. Ba nu, PROSTI! Pai, daca cu “Jos Iliescu” si “Jos comunismul”, plus faza cu mogulii, a castigat un personaj ca ala de cica IARASI e presedintele Romaniei in timp ce, CULMEA, el e la putere, ce argumente sa mai ai? In ce sa mai crezi si ce sa mai speri de la tara asta???

    Sa vina, naibii, aia din strainatate, de au plecat INAINTE sa incerce, majoritatea, sa realizeze ceva in tara lor si sa spele aici wc-urile pentru o coaja de paine cu cartofi! Si sa ii reprezinte pe ei Basescu. Sau sa isi faca toti o tarisoara mica a frustratilor – caci asta e portretul, dupa parerea mea, a votantului lui Base.

    Halal tara, halal imagine, CURAT MURDAR ce se intampla cu alegerile astea!!!

  24. Asta este tzara mea.

    Si stitzi de ce ? Pentru ca n-o dau altora .

    Tragetzi aer in piept si acceptatzi-va soarta ! Sau nu ?!?

    Seful contrasionajului din CIA intrebat intrebat de un mafiot american cu care a fost obligat sa colaboreze ce are el si “gasca” lui harsita in tradari santajuri si trageri pe sfoara mai scump si sfant pe lume a raspuns fara ezitare : America .

    Irlandezii isi au wiskey-ul si il au pe papa si italienii isi au mancarea si muzica lor noi avem America. Restul sunt doar vizitatori acolo.

    La fel si in Ro .

    Cine isi iubeste tzara lui mai mult decat pe sine nu va inceta nici-o clipa lupta pentru tzrara lui care este a lui pentru ca el nu va inceta sa lupte pentru ea indiferent de cine ce si cum triseaza unde.

    Cum putzini au fost cei ce nu l-au “acceptat” ca pe un blestem pe Ceausescu tot asa putzini vor fi cei ce nu vor accepta blestemul excrocheriei , tupeului si smenului nesimtzit numit Basescu .

    Restul, restul sunt doar vizitatori, rezidentzi temporari in Romania .

  25. Asa e tata cand n-ai candidat … sau ma rog cand ai unu’ prostanac asa ca geoana.
    Vorba reclamei aleia:n-ai cu cine ba.Plus ca s-a umplut de penibil :>

  26. Salut Victor. Ma bucur pentru pozitia pe care ti-o mentii comparativ cu altii care incearca totusi sa gaseasca o cale de reconciliere (vezi anumiti oameni din PNL) dar totusi, voiam doar sa iti spun ca paralizat practic de cata prostime si cata inversunare, pentru acest om care ne va mai conduce inca 5 ani. Personal, nu-l sufar pentru ca nu ma reprezinta. Dar totusi, sincer, cunosc o groaza, o multime mare de oameni care l-a votat, si sincer, fie vorba intre noi, ceea ce e mai grav si ma surprinde, e ca daca maine acest om le-ar baga ceva in gura, ei tot l-ar vota frate. Si de aici, reisese, ca de fapt cultura si nivelul nostru se reflecta in alegerile noastre. Nu vreau sa emigrez, ar fi prea simplu, vreau sa dau foc la puscarie si la casa de nebuni.

  27. Si inca ceva, foarte multi au ales pe principiul ca El ar fi victima, si ceilalti calaii. Dar de fapt el a ales deliberat rolul de victima. In fond si la urma urmei eu cred ca cine are ceva in cap il duce memeaca o sa supravietuiasca, sau o sa-i fie oricum bine, insa ma indoiesc ca prostimea care au votat ca partizanii si cu ulei, zahar si alte clatite, pe aia nu o sa-i scoata nimeni la liman. Eu cred ca Romania se schimba, si nu cred ca e un fenomen reversibil.

  28. piratul n-a cistigat nimic si n-a ciruit nimic decit in mintea lui bolnava de putere.L-au votat cei morti de foame, pentru citiva lei si opunga cu mincare.Propaganda a functionat foarte bine sil-au votat si cei care s-au temut pentru locurile de munca.Din pacate au fost foarte multi care au votat crezind toata demagogia campaniei lui electorale.Frumoasa tara pacat ca e locuita.Voi, tu Mircea, Gidea [imi permit sa va tutuiesc deoarece sinteti in fiecare seara la mine acasa]ramineti la fel avem nevoie de voi!

  29. Ma doare sufletul pentru acest cosmar, dar imi dau seama cat de naiva am fost crezand ca se poate altfel. Romania e o tara de cocalari si de curve: modelele noastre sunt Basescu si Udrea, pe ei ii proslavim si pe ei ii alegem, pentru ca ne regasim in ei. E simplu:).

  30. Daca se continua sa se acuze fraude numai din ograda PD-L fara sa se uite si la PSD si sa acuze “masinaria de vot PD-L” ca au “intors rezultatul” impotriva coalitiei tuturor partidelor, e putin spus PENIBIL.

    Cum poate un jurnalist cu capul pe umeri sa creada ca PD-L -ul a furat atat de mult incat sa faca diferenta la 70.000 de voturi cand aceasta coalitie detine primarii in 2/3 din orasele si satele tarii. Nimeni nu neaga ca nu s-a furat, dar sa mentii ideea ca ceilalti au furat cu 70.000 de voturi mai mult mi se pare RIDICOLA!!!

    Ma asteptam de la liderii PNL sa faca o declaratie asemanatoare cu cea a domnului Johannis plus consecventa in a nu colabora cu Basescu, dar sa acuze vicierea rezultatului din cauza fraudelor m-a dezamagit profund. Trebuie sa stii si sa pierzi onorabil, asa te-ai astepta de la persoane “morale” si cu “bun simt” cum au fost etichetati inaintea turului 2.

    O zi buna!

  31. ultima noastra sansa e sa declaram razboi americanilor si repede dupa aceea sa ne predam.

  32. “trebuie oprita acordarea cetateniei romane moldovenilor de la chisinau.”

    Mai mare tampenie nu am vazut in viata mea. Si daca ar fi votat cu Geoana 95% ai fi de-acord sa se dea? Pui mai presus de orice interesul tau personal si preferintele politice?

    Imi spuneti voi, cei care impartasiti aceasta opinie, care ar fi motivul pentru care un romani din R.Moldova ar vota cu Geoana? A avut acesta vreodata o pozitie ferma in legatura cu cetatenii de peste prut? Le-a facut o vizita sa se intereseze de sanatate? Le-a transmis vreun mesaj incurajator in perioada ‘revolutiei twitter”? Poate ar trebui sa fie votat pentru ca Geoana merge la Moscova sa se ‘relaxeze’ la fel cum a facut-o si la Vantu cu o seara inainte de dezbatere? Singura calitate pe care o observ din aceste critici, este cea de a gasi un tap ispasitor in propria neputinta, ingamfare si ignoranta. Vorba lui Base: “sa va fie rusine!”

  33. Si inca ceva….. dupa aceeasi logica, puteti cere retragerea cetateniei romanilor din italia, spania, anglia, america, etc… Nu de alta, dar va descurcati foarte bine si fara ei, ca si autorul blogului, nu? Uitati insa ca economia nu sta doar in impozitul platit de Ciutacu si alti admiratori ai acestuia.

  34. in ultimii 3 ani am avut cate 2 referendumuri / an, dar asta se cheama democratie, nu? iar pnl + psd au fost adormiti de aburii de alcool emanati de marinar si s-au trezit sa-si faca propaganda electorala in cele cateva luni ramase pana la prezidentiale. dar nutzi, blaga, videanu etc au lucrat continuu la colecta necesara pentru practicarea turismului electoral, pentru achizitionarea “pachetelor”, adevarate sustinatoare de voturi stomacale.
    si au venit in pdl bani din scene, din miile de km de autostrazi proiectate, din accize ale produselor energetice neplatite la stat, din facturile fara tva ale firmelor intrate in insolventa.
    dar fratii nostri romani din diaspora se bucura ca au scapat de comunism! nu-i nimic, le raman tarfele in guvern, otv, laB1 tv etc.
    simt doar frustrare…

  35. Sunt perfect de acord cu tine Victor, la fel si membrii familiei mele…. e mai muult decat trist ceea ce se intampla, deja nu mai am cuvinte care sa imi exprime starea de frustrare si dispret fata de acest nenorocit numit basescu

  36. pacat ca geoana na avut un staf care sa-i arate drumul pe care trebuie sa mearga.l-au lasat sa-si sape groapa cu mina lui.probabil sa aiba o scuza daca se pierd alegerile.l-au aburitsi cu sondajele.asta e.

  37. Un amic plecat in Canada prin 2005 imi spune mereu : Mircea, in momentul in care ai sa ajungi aici si ai sa vezi cum se poate trai intr-o tara civilizata ai sa te caiesti pentru fiecare clipa petrecuta inutil in Romania …

    ps. Plec si eu peste cateva luni , acum astept viza, sper sa vina cat mai repede si las fara regret tara celor 50.5 % sa se spele pe cap cu ea pana ajung toti precum Basescu, idealul lor in viata, omul care ii reprezinta cu cinste si care nu merita schimbat nici macar pentru sictiru si scarba cu care ne zambeste superior

  38. Don` Ciutacu… daca as fi pentru o zi Dumnezeu… as lua romanii i-as muta in albania si as lasa Romania goala! Sa ramana in tara doar base, videanu, cocos, berceanu si curvele lor, udrea, elena b, etc. Atunci sunt curios, pe cine fura, pe cine mint, pe cine sfideaza, pe cine asculta… Sau i-as duce pe toti astia la Alba Iulia ca pe Horea Closca si Crisan, base sa fie ala cu sireturile incurcate in corzile vocale. Stima!

  39. Copos si ceilalti fosti detinuti politici erau de vre-o 1000 de ori mai indreptatiti sa spuna asta, in 1992. Parerea mea sincera este ca, de acolo, de sus, el se simte razbunat. Hai sa fim seriosi: 5 milioane de oameni nu pot sa simta ca asta nu mai e tara lor! Daca sunt 20-30 de mii, e mult. Dar au conditii de exprimare facile, dincolo de bariere intelectuale…

  40. Ai dreptate ca cetatenii romani stabiliti pe alte taramuri ne-au facut-o.Oare n-ar trebui sa-i chemam alturi de Basescu,sa stea aici sa-l idolatrizeze in continuare si sa ” traiasca bine” .Am si o intrebare : Din cei ce faceau parte din nomenclatura comunista in anul de gratie 1989,cati mai fac politica activa si ne hotarasc destinele ? Multumesc.

  41. “Comentariile trebuie aprobate înaintea publicării”

    Regulile “aprobarii” sunt cu siguranta foarte permisive pe acest site de vreme tie, domnule Ciutacu, ti se “aproba” fara probleme scuipatii pe care ni-i dai intre ochi pentru ca ne pasa de Moldova sau pentru ca vremelnic ne aflam in afara granitelor României. Câta generozitate din partea “Aprobatorului”! In nemarginita-i binevointa iti “aproba” si etichetele pe care ni le pui cu atata nonsalanta (evident ca suntem cercopiteci, analfabeti, hoti, securisti si curve de vreme ce ne-am permis sa avem o alta optiune decat a ta).
    Iti inteleg mâhnirea care te cuprinde cand spui ca alegerile se castiga cu autobuzele; daca ar fi adevarata versiunea cu rezultatele obtinute prin frauda ar fi intr-adevar trist, atat pentru tine, cat si pentru mine. Cred insa ca afirmatiile tale sunt doar unele facute sub impulsul supararii provocate de aflarea unei vesti ce nu este pe placul tau… Refuz gandul ca intr-adevar consideri alegerile ca fiind trucate/furate sau ca voturile neconforme cu optiunea ta ar fi unele cumparate. (Spun asta pentru ca nu te-am vazut deloc scandalizat in data de 6, cand existau destule informatii privind mita electorala si vot “turistic”. Sa fi fost oare pentru ca la acea ora CCSB il dadea castigator pe alesul tau?) De asemenea refuz sa cred ca intr-adevar consideri votul tau mai valoros, doar pentru ca ti se “aproba” sa-l etichetezi pe al altora drept unul dat “pentru 10-15 euro”. Ei bine, votul meu a fost dat doar pentru 3. Pentru 3 Antene. In 6 decembrie a fost pentru prima oara cand am mers la vot, desi sunt trecut bine de 30 de ani. Pana acum n-am facut-o, fiind convins ca nu se merita. Consideram ca nu se merita efortul de a ma deplasa, nu se merita timpul consumat cu statul la coada, nu se merita apasarea stampilei deasupra unui nume care nu-mi spunea mare lucru. Ei bine, in 6 decembrie am stiut ca se merita sa votez! Le multumesc Antenelor ca m-au ajutat sa realizez importanta votului meu si mi-au indicat cat se poate de clar candidatul care in niciun caz n-ar trebui sa-l primeasca.
    Si acum, domnule Ciutacu, aduna-ti saliva si tinteste-ma bine intre ochi!

    (hmm… Oare voi primi “aprobarea” publicarii de la Maritul Aprobator? Ceva imi da convingerea ca daca opinia mea coincidea cu cea a Antenelor primeam “bun de tipar”. La fel cum sunt sigur ca votul meu ar fi fost considerat egalul votului d-lui Ciutacu daca as fi acceptat “10-15 euro” dintr-un portmoneu rosu sau galben, nu din vreun portmoneu portocaliu. hmm…)

  42. D-le Ciutacu, asta e viata :cu bucurii, impliniri si dezamagiri.5 milioane de oameni suntem dezamagiti.Duminica noaptea m-am uitat pana dimineata la televizor in asteptarea unei minuni : aceea a revenirii la normalitate,pentru ca asa vedeam eu :trebuia sa se intample o minune pentru asta.Si nu s-a intamplat. Aparatul de partid sau masinaria portocalie s-a pus in functiune si a facut ce trebuia sa faca. Si pana la “ora 19”, treaba era rezolvata.Primari, autobuze,ulei,bani,paine,orice “sacrificiu” nu
    prea mare pentru realizarea scopului final. Si asa a fost. Deci, d-le Ciutacu, noi, cei care nu am vrut Circul pentru aceasta tara, noi dezamagitii, frustratii,nu stiu ce ne mai ramane de facut decat sa ne varsam amarul pe bloguri, sa ne uitam la meciuri de fotbal sau
    la un film bun , orice altceva decat sa mai auzim “ha-haitul” unui sef de stat sau sa mai vedem pantofii eleganti asortati cu geanta scumpa a unei “ministrese”

  43. Ieri m-a trezit o prietena la 8 si un sfert cu mesajul “a iesit idiotul ala”. Am refuzat sa cred asa ceva, mai ales ca eram buimaca dupa somn, m-am gandit ca poate nu l-o fi votat pe Geoana, dar mi-am amintit instantaneu ca are mai mult decat un singur neuron. Am intrebat-o cum e posibil asa ceva si mi-a spus ca mai toti cunoscutii de varsta noastra, tineri si ei, l-au votat pe Basescu pentru a nu iesi comunistii. Dumnezeule, asta e “viitorul tarii”, o haita de retardati influentabili? Nu am mai putut sa adorm, a fost ca in datile cand imi murea vreun animal foarte drag, atat de adanc am simtit lovitura. Oare cei care l-au votat cum mai pot pune capul pe perna, mai ales aia din strainatate, care au fugit dincolo de bine ce traiau si acum ni l-au lasat noua pe cap pentru inca 5 ani? Dupa aceea am inrosit telefonul, cred ca aveam nevoie de confirmari si de alte persoane care sa imi inteleaga frustrarea. O alta prietena a fost din partea PNL la o sectie de votare din cartierul ei si a facut o statistica ad-hoc la cei carora li se vedea optiunea de vot, avand in vedere ca buletinul era foarte subtire: persoanele despre care stia ca sunt mai dotate la mansarda, care au inteles cum stau lucrurile si de ce trebuie sa alegem schimbarea au votat PSD, in schimb o gramada de cocalari, de pitzi si de indivizi lipsiti de judecata proprie au stampilat PD-L. Ca si Mircea Badea, sunt profund intristata ca avem 5 milioane de orbi in tara asta care de ieri nu mai este si a mea. Vreau sa se aleaga praful de tot, pentru ca asa merita aceia care au pus botul la “anti-comunism”, “lupta impotriva mogulilor cei rai”, “referendumul prin care Basescu a luptat pentru popor”. Mi-am scos televizorul din camera, cartile sunt mult mai bune si mai sigure atunci cand vrei sa te refugiezi din calea prostiei, a perversitatii si a tupeului fara margini. Sa inghita altcineva curvele facute ministru calare pe 2 mosii, eu nu mai pot. Sa suporte altii bataia de joc si hahaiala unuia care ar trebui trimis cu forta pe mare, pentru ca este clar ca altceva decat a fi capitan de vas nu va sti niciodata sa faca. Votantilor portocalii le doresc sa isi hraneasca tartacuta aia goala cu hahaielile lui si cu dejectiile scoase de roboteii propagandisti, iar stomacul pot sa si-l umple cu pungile de faina si de zahar, sa vedem daca le ajunge 5 ani. Galetile sa si le puna pe cap, e mai intelept asa, decat sa fie martori la grozaviile pe care megalomaniacul le va savarsi acum, cand stie ca este ultimul (nostru) drum, asta daca nu modifica fragila Constitutie si se alege pe viata.
    Astazi m-am trezit in acelasi cosmar, iar maine voi continua sa traiesc in aceeasi mocirla in care ne vom afunda tot mai mult, pentru ca nici sa emigrez nu imi permit. Mai bine faceam o facultatea tehnica, nu psihologia, desi se pare ca voi avea destui clienti.

  44. victoras,
    ai perfecta dreptate! si pentru mine REPUBLICA mOLDOVA nu mai este decat o tara unde se vorbeste limba moldoveneasca!!! cat despre noi… ce sa spun!? traim din pacate intr-o tara plina de curve si drogati condusa de un boschetar!

  45. Cunosc pe cineva care ofera azil in Tanzania, va intereseaza? La cat va framantati o veti lua pe margini fratilor! las ca eu nu am optiune politica si uite ca nu mor, traisc la fel ca toti si nu sunt curios ce regim este pentru ca sincer o duc la fel de prost eu asa ca simplu cetatean, nu unul ascuns sub ceva legitimatie si cu drepturi suplementare. Romania te iubesc!
    Oferta cu Tanzania ramane valabila :))

  46. A avut de partea sa cea mai larga coalitie inregistrata vreodata in politica romaneasca. A primit colosale infuzii de imagine: Klaus Iohannis, Crin Antonescu, Ion Iliescu, fiecare rezonand puternic intr-o anumita zona a electoratului.

    A avut un sprijin media cum nu s-a mai vazut, din partea prietenilor, a aliatilor, a finilor, a fostilor membri de partid. A beneficiat de investitii financiare record, inclusiv pentru cumpararea voturilor (4 milioane de lei vechi/bucata in Neamt, de exemplu).

    Si totusi, Mircea Geoana a pierdut. La cateva zeci de mii de voturi e drept, dar a pierdut.

    PSD invoca frauda si contesta alegerile la BEC si Curtea Constitutionala. Este o decizie riscanta. In mod normal, o acuzatie atat de grava si cu cert si negativ ecou international, ar trebui sustinuta de niste probe covarsitoare. Vom vedea daca ele exista, deocamdata raportorii OSCE au comunicat ca alegerile au respectat standardele internationale.

    Daca problele care sa dovedeasca indubitabil ca au fost fraudate cel putin jumatate plus unu din diferenta de voturi dintre cei doi nu vor aparea, contestarea alegerilor denota o crunta ireponsabilitate de care, sa ne amintim, in urma cu 5 ani Adrian Nastase nu a dat dovada.

    Deocamdata, mesajul fraudarii pare adresat mai degraba activului PSD pentru a-l ajuta sa inghita mai usor pastila amara a infrangerii, adica un fel de “terapie de grup” si reafirmare a unitatii, dupa cum spunea chiar Adrian Nastase. Dar daca demersul contestarii nu va avea succes, este greu de crezut ca, ajunsi in afara puterii, deci a accesului la resurse, la mana lui Traian Basescu, dupa ce au investit in Mircea Geoana sume gigantice si energie cat pentru trei campanii, liderii locali ai PSD si clientii politici ai partidului se vor multumi cu aceasta explicatie.

    S-ar putea ca Mircea Geoana sa auda din nou, din alte guri de aceasta data, intrebarea cumplita “V-a placut la Vintu?”. Nu pentru ca baronii social-democrati au vreo problema de moralitate in privinta aceastei vizite din preziua marii confruntari, ci pentru ca prostia monumentala a lui Mircea Geoana ii costa acum enorm. “Dar la Timisoara, pe 1 Decembrie, v-a placut?”, alta tampenie monumentala.

    De ce a pierdut Mircea Geoana? Si din cauza vizitei nocturne, si din cauza sfidarii timisorenilor, in general din cauza exceselor care s-au intors impotriva lui, dar, in mod hotarator, in urma confruntarii cu Traian Basescu. Singur in fata adversarului sau, fara fituici si vampirizari de imagine, Mircea Geoana s-a aratat in toata splendoarea mediocritatii sale izbitoare: o personalitate slaba, o inteligenta slaba, un caracter slab, o documentare slaba, o competenta slaba. Iar Traian Basescu l-a izbit direct in mijlocul acestei slabiciuni pe care intai a diagnosticat-o si apoi a dovedit-o punct cu punct.

    A fost lovitura finala spre care Mircea Geoana s-a indreptat neabatut in toata cariera sa si mai mai ales de-a lungul acestei campanii.

    De cand e el in politica, Mircea Geoana nu a reusit sa ramana cu tarie fidel unei persoane sau unei idei, chiar daca i-a apartinut. Mereu a fost primul la tradare (va amintiti cum s-a scuturat in 1996 de Ion Iliescu?), primul la dezicere (de reformarea PSD, de cei care l-au facut presedinte al partidului, de impozitul progresiv, de impozitul forfetar, de ideea unicameralismului, de social democratie, de prietenul sau Sorin Ovidiu Vintu etc.), avand consistenta gelatinei si consecventa camelonului.

    Disponibilitatea aceasta totala de a se adapta instant formei care ii convine l-a transformat intr-un personaj caricatural incapabil sa trezeasca respect, in pofida coalitiei politico-mediatice gigantica din spatele sau.

    Chiar daca multi romani sunt dezamagiti de Traian Basescu, le este cu neputinta sa voteze un om caruia nu-i respecta nici inteligenta si pe care nu-l percep ca lider. Este posibil ca si social-democratilor sa le fie cu neputinta sa pastreze un astfel de presedinte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.