Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Antena 2: 1000 zile şi o amplă reverenţă

Antena 2: 1000 zile şi o amplă reverenţă

Aseară am sărbătorit, alături de colegi şi de invitaţii noştri, trei ani de Antena 2. Dat fiind că, din actuala echipă, care-i foarte mişto şi pe care nu prea am ocazia s-o văd reunită, doar eu şi Cristi Brancu avem în spate fix trei ani de emisiuni seară de seară, mi se pare firesc să mă identific cu istoria acestui post de televiziune. O să fac azi, cu regretul că n-am făcut-o mai devreme, ceea ce n-am mai făcut vreodată public: le mulţumesc lui Mihai Gâdea, lui Dan Voiculescu şi Jenicăi Stănciulescu.

Primului, fiindcă a fost singurul care a avut încredere şi tupeu, în ciuda şoaptelor multor binevoitori şi a percepţiei generale că eu sunt bun doar ca invitat, nu şi ca realizator, să-mi dea pe mână emisiunea unicat a postului (politică la costume într-o mare de divertisment decoltat). Celui de-al doilea, pentru că, pe fondul unei suspiciuni generale, nu s-a amestecat niciodată, dar absolut niciodată, în conţinutul emisiunii şi nu a încercat, nici măcar persuasiv sau prin intermediari, să-mi impună invitaţi ori decizii de indezirabilitate. Iar Jeni are imensul merit cumulat că s-a identificat cu emisiunea, nu a cedat nici un centimetru (şi ea ştie despre ce scriu) şi n-au lăsat-o nervii. Dacă eram eu în locul ei, îl pocneam pe derbedeu, îi puneam masa-n cap şi-l lăsam să urle la pereţii mov. Toţi merită reverenţa mea amplă.

Deci nu plec din post în timpul contractului (decât, eventual, dat afară), ştiu că e nevoie (şi) de ceva nou la Vorbe grele (aştept cu interes maxim sugestiile voastre) şi vă promit că o să mi se poată închide gura doar cu forţa. Ceea ce m-ar face martir.

P.S. Trei ani însumează peste mia de zile şi sunt sluga mogulului, ştiu deja…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

55 thoughts on “Antena 2: 1000 zile şi o amplă reverenţă

  1. intotdeauna e loc pt. ceva nou, am umrmarit cu interes(in limita timpului disponibil) emisiuna vorbe grele.
    sugestii ar putea fi multe, una dintre ele si cred eu cea mai importanta ar fi urmatoarea:

    printre invitatii care sunt invitati la emisiune, sa fie invitat si o persoana, chiar doua din patura de mijloc al societatii in care traim.
    conteaza si parerea celui care nu e implicat in politica ci este un simplu spectator sau un simplu contribuabil.
    asa poate ar sensibiliza(macar putin) grandomanii(nu pot sa-i numesc altfel) din clasa politica, sti, e la fel ca intr-o familie in care copilul ii spune parintelui ce gandeste si impreuna cauta o cale spre a se materializa acest gand.
    sa nu uitam ca intodeauna cele mai inovatoare idei pornesc de la cei mici(oameni simpli, copii si nu numai….)

  2. Multi ani de realizari si poate invitati si valori, mai ales din cele tinere care-s marginalizate in Romania.
    Sunt multumita ca nu-si mai trimite Pedeleu’ “valorile” tupeiste in emisiunile Antenelor. Sa nu le mai vad nici macar in campania electorala. Sa nu-i mai vad nici moaca sifonata a sefului.Mi-e jena, mai ales cand sunt intruniri externe.
    La ei se aplica : “cine nu e cu noi, e impotriva noastra”?
    Si sper ca d-nul Casuneanu sa spuna tot ce stie…

  3. CIUTACULE(ce-mi place)inca 30 de ani iti doresc si multa putere de munca;distruge-i(mediatic) ca de restul sper sa ne ocupam noi astia care nu mai avem nici o sansa.

  4. Victore, nu schimba nimic. Formatul e bun, timing’ul si invitatii de asemenea. Ceea ce lipseste e un … suplement comic-politic de pilda Vineri seara. Ma refer la o sceneta a la Toma Caragiu cu Anda Calugareanu (eh, aici tre’sa-ti gasesti o partenera de show, poate fi chiar Oana, care in ciuda seriozitatii ascunde un umor rafinat) in care diversele aspecte serioase ale vietii politice sint ridiculizate de catre cei doi protagonisti.

  5. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Am vazut aseara emisiunea si va admir pe toti!Va felicit ,din toata inima,pe toti realizatorii de la Antena 2!
    Il felicit si pe dl Voiculescu-este un om vertical.La fel si pe dl Gadea si mai ales pe d-na Jeni-ma bucur pentru dansa ca are simtul adevarat al masurii si stie ,stapaneste duritatile emisiunilor.
    E perfect mesajul de pe tricoul Dvs. si stiam ca asa sunteti;stiti sa vorbiti totdeauna liber si doresc sa nu existe niciodata cineva care sa va inchida gura cu forta;atunci chiar s-ar termina libertatea si curajul.

    Va doresc din toata inima,tuturor,SANATATE si multe realizari,cu satisfactii!
    IoanaP

  6. Mai important decat sarbatorirea a 1000 zile [multi ani inainte si felicitari] este structurarea rezistentei. Presupuneti din varia motive sau considerente, disparitia din emisia nationala tv a antenelor si a realitati. Democratia nu este castigata ptr. eternitate [aici ganditi la cimiturul cu acelasi nume]. Deci un sistem comunicational [includ constient internetul] este obligatoriu ptr. potentiale situati de criza. Ganditi la viitoare alegeri parlamentare anticipate si/sau prezidentiabile, fara antene si realialitatea [cu rezerva ca aceasta conjuctural sau altfel, schimba macazul, democratia deraiaza ca trenuriile cfr]. Nu sunt adeptul/partizanul scenariilor dar personal cunosc bine adn basescian. Este mult prea mult basescian spus, basescu este produsul [unul dintre ei] a caracteristicilor negative nationale, amplificate de “morala” comunista+ceausism+subcultura[natural]. la multi ani, cornel.

  7. foarte frumos! mi s-a facut pielea gaina cand am citit unele fragmente. Multi ani traiasca!

  8. O Problema totusi. Ora. Ora de emisie. Te “incaleci” pentru o jumatate de ora cu Mihai
    Gadea. Faceti ceva. Daca se poate…

  9. Buna ziua, d-le Ciutacu, de ce nu faceti nici o emisiune cu “misiunile” celor meniti sa adune bani la stat cu orice pret: GARDA, POLITIA PRIMARIEI, SANIPID? Ne-au omorat, ne omoara lunar si, mai ales, in perioada Sarbatorilor !!! Ne gasesc erori si acolo unde nu sunt! Se dau amenzi de sute d emilioane fara sa se uite ca sug dintr-o afacere a unui mic intreprinzator, insa la greii tarii cu afaceri de miliarde de euro, nu ajunge nimeni! Am exemple clare de cazuri disperate! Vi se pare normal sa se ia amenda de sute de milioane si SPAGA de 1 miliar? Cautati cazuri, dati pe post un anunt prin care sa vi se aduca la cunostinta astfel d ecazuri, o s avedeti cum vor suna si scrie cu miile! Nu se mai poate astfel, murim de foame si ne nebunie si nimeni, NIMENI nu ne mai aude! In ce tara am ajuns …..nu imi vine sa cred. Momentul ‘89 a fost DEGEABA…
    Ce a devenit Romania si 90% din ea? Asta e sclavie “moderna”, cu amprenta originala romaneasca, suntem sclavi, d-le Ciutacu, nu mai suntem cetateni, oare am fost vreodata?!
    ……………….

  10. Iar , pt ca ati avut si o frumoasa aniversare, din partea mea va ofer in dar numai o “amenintare”: avand in vedere cele ce se petrec zilele acestea si, dc imi e permis anii acestia, sa nu cumva sa indrazniti sa dispareti de pe ecranele noastre si din orele de emisie, nici din ziarul Jurnalul National, ca atunci….s-a terminat cu noi cu totul si cu orice posibilitate de a sti cat de cat ce se petrece cu tara asta, in spatele pieselor de teatru flamboaiant regizate….
    Cu onor si respect!
    Va apreciem sacrificiul personal pe care il faceti, de a va lupta cu o Bestie, din fata careia cei mai multi din cei care ar trebui sa-i tina piept, aleg sa fuga ca lasii sau sa aduca onoruri!

  11. La multi ani Antenei 2 si conasului Ciutacu! Felicitari pentru emisiune, ma tine bagat in priza pe tot parcursul ei. Doua propuneri:
    – din cand in cand, mai invitati si cetateni neimplicati politic, poate parerea lor este mai aproape de a majoritatii populatiei decat a unuia, implicat politic;
    – Cum spunea mai sus un alt comentator, faceti cumva sa decalati cele doua emisiuni (Vorbe grele si cea a lui Gadea)! Nu stiu, n-as vrea pentru o jumatate de ora, sa renunt la vreuna si butonez la telecomanda aia dintr-o parte-ntr-alta si…tot pierd firul!
    Ia vezi cum faci coane Victore, nu de alta dar cand esti initat la Gadea, sa nu-l mai lasi pana la sfarsitul emisiunii lui!
    Am dreptate?

  12. Chiar era sa dau in balbaiala ca nu a mai aparut Host Gatorul verde cu burtica galbena,atat de mult urat de mai toti cred, care nu am avut cum sa-l felicitam pe unul dintre cei mai marcanti membri al “micului gigant, antena 2” care in doar trei ani a ajuns in topul televiziunilor din Romania. Cine altcineva se afla la temelia acestei televiziuni decat D-l Ciutacu care si-a aratat maiestria de organizator, realizator, interpret pe multiple planuri. Sa ne traiti si sa ne bucurati alaturi de membri familiei Dvs.

  13. Felicitari si la cat mai multe zile de emisiune de acu’ incolo, derbedeule! 🙂

  14. La multi ani !
    E usor “sa dai cu piatra”, “e rau sa fii lovit de piatra” ! Eu cred ca mai bine ati invita la emisiune oameni care “nu ridica piatra” sau si din rindul acestora !In rest,sanatate !

  15. Pe Mircea l-ai invitat? Cred c-ar iesi o emisiune de antologie. Dar sa ma anunti, ca vreau s-o inregistrez. Sau pe baiatul acela din Craiova, al carui tata a fost omorit in fata camerelor web ale politiei !Oameni linistiti nu are rost sa invitati. Pe bune ! Chiar imi place emisiunea aia ! Si stiu ca nu sunt singura ! Faci ceva minunat acolo, ceva de care sunt sigura, fiul tau va fi mandru ! FELICITARI si SUCCES !

  16. Are dreptate nea Costache, ne zapacim rau tot dand de pe A2 pe A3 si vice versa,ca sa nu scapam pe niciunul. O mica decalare ar fi bine-venita !

  17. “Noi, care suntem îngrozitor de mari,
    Care n-am mai căzut pe gheaţă
    Dintre cele două războaie,
    Ori dacă din greşeală am alunecat vreodată,
    Ne-am şi fracturat un an,
    Unul din anii noştri importanţi şi ţepeni
    De gips…
    O, noi, cei îngrozitor de mari
    Simţim câteodată
    Că ne lipsesc jucăriile.

    Avem tot ce ne trebuie,
    Dar ne lipsesc jucăriile.
    Ne e dor de optimismul
    Inimii de vată a păpuşilor
    Şi de corabia noastră
    Cu trei rânduri de pânze,
    Care merge la fel de bine pe apă,
    Ca şi pe uscat.

    Am vrea să încălecăm pe un cal de lemn
    Şi calul să necheze o dată cu tot lemnul,
    Iar noi să-i spunem: „Du-ne undeva,
    Nu ne interesează locul,
    Pentru că oriunde în viaţă
    Noi avem de gând să facem
    Nişte fapte grozave”.
    (“Jucării” – Marin Sorescu)

    “La mulți ani!”:)

    http://www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE

  18. La multi ani !
    Trustul Intact trebuie sa continue acest razboi, sa tina piept gibonilor portocalii. Cineva trebuie s-o faca, doar n-am murit cu totii !

  19. Bravo ! Felicitari pt. tot ce ati realizat si… La Multi , Multi Ani !!!!! 😀

    – loc pt. reverenta … –

    Va multumim …!

  20. La multi ani ! Sa va tina Dumnezeu sanatosi…ca sunteti speranta noastra…
    Va multumesc ca existati !

  21. Să fiţi sănătos şi să aveţi grijă de familie!
    Emisiunea cred că are o singură hibă, e pe Antena 2…

  22. Un catren pentru D-l Dan Voiculescu postat astazi 09 aprilie a.c.

    De-ai obtinut,pe blog, succese-n trafic,
    Fii mai retinut mogule, nu mai radia !
    Cu critica lui Zeus,de nu vei fi in grafic,
    Badea si Ciutacu … te vor concedia.

    P.S.Antena 2 + Antena 3 = Ciutacu + Badea
    F E L I C I T A R I !

  23. Victor,

    Daca presa ( toata) va da faliment ( Doamne fereste), nu-mi fac griji in ceea ce priveste viitorul tau profesional, poti foarte bine si oricand sa sustii un concert de o ora. Ai o voce atat de sexy 🙂

    La multi Ani

  24. – ar trebui sa schimbi decorul, poate niste canapele… Ar fi ceva diferit in peisajul talk-show-urilor si cred ca te-ar ajuta pe tine, pe invitatii tai si implicit emisiunea sa va simtiti bine acolo. Ca ultima solutie, il poti invita pe Voiculescu si-i poti cere asta in direct :))
    – mi-ar placea sa fie mai relaxata si mai putin tehnica emisiunea ta. Oamenii merg la munca 8-9 ore pe zi, sunt stresati si au problemele lor, le ceri cam mult sa asculte toate detaliile alea, si toti invitatii aia. Sigur, apreciez faptul ca, spre deosebire de alti jurnalisti, te documentezi si inviti presoane reprezentative numai ca nu cred ca trebuie neglijat caracterul ludic al presei. Pe mine uneori chiar nu ma intereseaza toate datele alea, am impresia fac acelasi efort ca atunci cand stateam in banca la scoala si trebuia sa fiu atenta la lectie :))
    – ar trebui sa-l inviti pe Mazare odata, cred c-ar face audienta (tu sau Jeni, cine face asta…). Si asa e invitat numai la emisiuni de divertisment in care e intrebat de fiecare data numai despre gagici, samba si chestii de astea. Si unde i se pun aceleasi intrebari intotdeauna, ca am ajuns sa stiu si eu raspunsurile… :))

    Stiu ca emisiunea se numeste Vorbe grele si ca, in principiu, ar trebui sa fii agresiv, dar cred ca atata energie negativa nu este buna nici pentru tine si nici pentru societatea romaneasca. Nu cred ca-i bine pentru tine sa faci in fiecare seara o emisiune in care sa te stresezi atata. Nu-i de ajuns ca a castigat Basescu alegerile cu un mesaj exclusiv de ura, mai trebui sa ne contaminam si noi, ceilalti? In general, ura nu-i constructiva si nici nu tine de foame. Mi se pare ca iti sta mai bine cand zambesti si te distrezi si ca, chiar daca unii fani de-ai tai s-ar putea sa protesteze si sa zica ca le place emisiunea asa cum este, eu cred ca ei te vor iubi oricum si ca sigur ar constata ca le-ar placea mai mult de un Ciutacu mai vesel. Poate nu-si dau ei seama acum… 🙂

    So, relax, take it easy… 🙂 Si schimba decorul pentru asta 😉

    P.S. N-as vrea sa se inteleaga ca mi se pare ca Vorbe grele ar fi o emisiune agresiva. Nu-i nici pe departe asa de agresiva pe cat pare moderatorul ei la emisiunile altora :)), dar pare stresata si poate ar trebui sa se mai relaxeze.

  25. Mai puteti spune ca nu sunteti “omul televiziunii?” “Scoala” de televiziune ati facut direct “la locul de munca” prin metoda “trial-error”. Ce v-a fost cel mai greu de ‘executat’? Cred ca cel mai greu v-a fost sa tineti cont de indrumarile producatoarei care a supravegheat pasii Dvs. in atingerea statului de “realizator de emisiune de televiziune”. Bravo amandorura!

  26. esti cel mai afon prezentator si realizator de emisiuni politice..)))
    LA MULTI ANI!

  27. “La Multi Ani!” intregii echipe de la Antena 2. Sunteti cei mai buni!

  28. Asumarea raspunderii pentru anumite greseli comise sub influenta ‘nervozitatii excesive’ este una din punctele Dvs. forte. Atat de ‘plastic’ ati exprimat acest lucru incat chiar mi l-am si imaginat scena: “Jeni s-a identificat cu emisiunea”….”daca eram in locul ei ii puneam masa-n cap si lasam sa urle la peretii mov”.

  29. la multi ani!!!! ai fost tare haios cand ai cantat, ti-am descoperit si o alta fata a ta. tu, brancu si morar sunteti the best

  30. Asa este D-le Ciutacu, v-ati “identificat cu istoria acestui post de televiziune” si functioneaza acum drept “challenge” sa patrundeti in cele mai ascunse taine ale ‘tehnicilor’ folosite in televiziune care atrage audienta.
    Si pentru ca vorbim de antena 2, care a fost prezentata acum la aceasta aniversare, ca o Pyjama Party in care toti erati extrem de ‘cool’, doar ca dupa program, dupa ce s-a stropit cu sampanie, si s-a ‘halit’tortul urias, nu am vazut nici o bataie cu perne!!!!

  31. La multi ani Antena 2! La multi ani “Vorbe grele”! In legatura cu anumite teme ale emisiunii domniei voastre poate c-ar fi interesant sa invitati membrii ai partidelor de opozitie,respectiv social-democrati,liberali si conservatori care sa explice publicului cate ceva din platformele-program ale propriilor partide,ca sa stie tot neamul de ce voteaza si cum voteaza.Ar fi,poate,educativ mai ales penrtu tineri si oameni simpli.Ar mai fi timp 2 ani sa invete tot romanul de ce nu mai trebuie votat un partid-stat ce ne omoara toate sperantele,un partid cocotat la Putere pe minciuni,partid “calator”dupa interese.Ca nu mai vor ei la Antena si Realitatea,macar stim ca nu-i mai vedem prin emisiuni scurgandu-si zoaiele si sfidand tot si pe toti.Doctrina lor e Dictatura luminata si balaceala in propriile minciuni si hotii.In rest,emisiunile de pana acum au fost bune si foarte bune si vrem sa auzim chiar vorbe grele!!!

  32. In primul rand, felicitari pentru cei 3 ani de emisiuni, in care principalul subiect de zi cu zi (aproape sau poate ma insel) a fost Basescu.
    Nu am idee cum as putea sa comentez mai bine clipurile articolului, dar am sa fac schematic (aproape ca la Sinteza ;)) ) :
    Clipul 1 : Foarte tare, nu ma asteptam sa vad o asemenea prestatie 🙂
    Clipul 2 : Ai tipat la Jeni nu gluma; saraca Oana Dobre, se uita asa nedumerita ;))
    Clipul 3 : Mazare e cel mai tare politician in momentul actual, nu ma refer ca e un geniu, dar e cel mai vesel dintre toti incruntatii pe care-i vedem acuma la tv 🙂
    Toate cele bune…

  33. Aveti talent mare la catnagio de Romanica „Gasca mea”. Vandici ca de obicei e priceputa in ale dansului. Ca si dvs de altfel. M-am bucurat cand v-am vazut intr-o forma tonica. La multi ani Antena 2! Si poate mogulul s-o gandi sa faca o televiziune economica, in loc de Money Channel sa fie Money Antena. Numai bine alaturi de fam dvs pe care o admir mult. Asa parinti am si eu. Mai rar parinti cumsecade si intelegatori asa cum suntei dvs si d-na cu baiatul dvs. Asa sa va ajute D-zeu. Gandire pozitiva & smile!!!!!!

  34. Felicitări şi La Mulţi Ani!

    Nu mi-o lua în nume de rău, dar imaginea cu tine dansând o să mă bântuiască mult timp de acum încolo 🙂

  35. La multi ani! Propunere: odata pe saptamana, sau cand considerati, odata pe luna, invitati copii; geniali sau nu, multi dintre ei emit cu adevarat “vorbe grele”. Chiar si in ceea ce priveste activitatea politica! Cu stima!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.