Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Argumentele raţionale ale fricii colective

Argumentele raţionale ale fricii colective

Într-un mesaj cu iz evident fascistoid, nea Caisă ne ameninţă, pe Net şi pe blocuri, pe toţi cei care nu suntem de acord cu insula de psihoză pe care încearcă să ne-o bage pe gât. Evident că, lipsiţi total de reacţie, contracandidaţii săi, care plătesc degeaba nişte impostori cu talente de consultanţi, se multumesc să se plângă şi nu fac nimic să-l contracareze. Luaţi gratuit, închipuiţilor, o modalitate de reacţie.

Da, tirane, ne e frică. De ce ne e frică? De faptul că Udrea şi Ridzi ar putea fi iar ministrese. De faptul că eăti în stare să modifici în forţă Constituţia ca să poţi candida şi a treia oară. De faptul că eşti în stare să foloseşti armata şi serviciile să-ţi consolidezi dictatura. De faptul că oricine ţi se opune e declarat trădător. De faptul că, imediat după tine, ar putea urma fie-ta la Preşedinţia României. De faptul că vânzările anterioare ar putea fi justificarea oficială a tuturor averilor de milioane făcute de familiile bugetarilor. De faptul că Europa civilizată va continua să râdă de noi cel puţin 5 ani de-acum încolo…

De faptul că bădărănia va deveni model, iar secărica aliment de bază. De faptul că minciuna şi trădarea vor fi considerate virtuţi obligatorii pentru reuşita-n viaţă. De faptul că lupta anticorupţie va continua să fie doar un pretext pentru confiscarea business-urilor celor pe care-i daţi voi la o parte de la ţuţuroiul cu bani publici. De faptul că toţi delatorii şi aproximativii pe care i-ai strâns în jurul tău folosindu-te de resursele bugetare ne-ar mai putea ţine încă măcar un mandat lecţii de civism şi anticomunism la televizor. De faptul că, de câte ori te loveşte razant pe chelie vreo idee creaţă, vei mai cheltui câteva zeci de milioane de euro să dai impresia că te consulţi cu poporul suveran. De faptul că vrei să acaparezi toată puterea.

Acestea sunt doar câteva dintre argumentele raţionale ale fricii colective pe care ar fi trebuit să le invoce, dacă ar fi fost în stare, contracandidaţii nocivului.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

224 thoughts on “Argumentele raţionale ale fricii colective

  1. Buna ziua,
    ( daca mai poate fi ceva bun in tara asta)
    Privesc inca uimita la cei care mai cred ca acest “Conducator Iubit” poate sa nu castige alegerile. Privesc uimita ca sunt oameni cu potential intelectual care inca il vor vota. Am primit replici uimitoare ( de la oameni cui mai putin potential intelectual) de tipul: “normal ca il votez pe presedinte… doar el e presedintele…. cum as putea vota pe altcineva? “. Cum credeti ca e posibil sa piarda alegerile?
    Intreba cineva care e motivul pentru care contracandidatii nu umplu strazile de afise cu ei…. pai Base a umplut orasele de afise pentru referendum cu poza lui… din bani publici…. contracandidatii merg pe banii partidelor… nici partidele nu or fi sarace… dar n-au nici bugetul statului la mana lor sa “mulga” in nestire.
    Eu nu mai sper… Bunul simt nu prinde la romani. Romanii,in marea lor majoritate, nu au net… nu au capacitatea de a intelege discursuri fine… nu isi pot concentra atentia in timpul unei argumentatii logice… si isi vand votul pe 10-20 de lei… fara sa inteleaga nimic din toata politica asta. Acesti oameni vor vota odata cu cei care inteleg. Ei pot urmari un discurs in care se tipa… se promite in propozitii scurte, in cuvinte simple… nu se intreaba macar o secunda daca cel care promite are puterea sa le dea. Romanii se bucura cand “moare capra vecinului”… deci, in logica lor, sa nu mai ia 2 parlamentari bani inseamna ca s-au razbunat ca nu si-au luat azi sa manance exact ce voiau ei. Ce mai poti spera cand intelegi si vezi asta?

  2. @SHUR -I-Can!

    de acord cu prima parte a postarii tale. Cu a doaua parte insa…Uite zi-mi si mie, cine cu cine sa faca razboi civil? Are poporul roman arme?Unii au, pistoale cu gaze sau cu bile.Cine are arme si da pe glontul rece in tara noastra draga? Asimetricu.

    Probabil vrei sa zici , ca nu se mai poate si ca este in stare sa puna si armele pe noi.asta este altceva! dar te asigur ca nu are el puterea asta de convingere…structurile de forta inca nu au uitat Decembrie ’89!

    Sigur, este posibil ca detasamentele portocalii sa iasa cu arme contra protestatarilor, dar te asigur ca alora , multimea . cu dintii le roade beregatile…asa ca nu te mai gandi la asta.Zi mai bine ca iar o sa fie cheltuiala, atatea elicoptere care se vor aglomera pe cer cand vor pleca…uf!

  3. Domnule Ciutacu, am aflat o chestie interesanta.Posibilitati de investigatie aveti mai multe si anume ca :tatal bishnitzarului de la Cotroceni ar fi fost Maior la Trupele de Securitate(perioada nu o stiu).Apoi din motive medicale,nemaifiind activ a fost numit secretar de partid in zona Km.4-5 din Constanta.Daca se adevereste, ar trebui sa faceti publica aceasta chestie.Ce va spun nu e un banc,o stiu de la cineva care a haladuit cu bishnitzarul si-i stie si familia.

  4. Moment înălţător

    Veniră fermierii urmaşi ai revoluţiei
    Să pască iarba din „Islazul Constituţiei”
    Dând un ocol la Porcăria Prezidenţială;
    Ciuliţi la goarna Domnului-demenţială.

  5. Consultaţie

    – Bunico cum vine asta cu parlament bi sau unicameral ? întreabă nepoata.
    – Cum îţi explicasem despre noaptea nunţii, adicălea : şi cu şi fără chiloţi tot te —-

  6. Domnule Ciutacu,
    Nu inteleg deloc comportamentul si reactia liderilor politici PSD-PC si PNL.
    Nu inteleg lipsa de reactie sau reactia tarzie si fara vlaga a acestora.
    Nu inteleg de ce dl Basescu este lasat isi faca jocul ?
    Este usor de observat ca dl Basescu deschide subiecte si teme de discutie care ii convin, care “il pun in valoare”, care il fac sa fie in fiecare zi in centru atentiei si sa apara in ochii opiniei publice ca un justitiar, aparator al dreptatii si al interesului poporului, etc.
    Aceste teme si subiecte propuse de dansul nu sunt nici pe departe adevaratele probleme ale tarii, dar asta nu conteaza.
    Dl Basescu ne tine mintea “ocupata”, isi aroga rolul de izbavitor al poporului iar cei care nu sunt de partea lui sunt prezentati ca “cei rai”.
    Dl Basescu arunca spre dezbatere publica , o tema de discutie, o nada. Ce se intampla dupa asta?
    Noi toti, societatea civila, televiziunile, presa scrisa, politicienii din PSD-PC si PNL ne lasam prinsi in acest joc.
    Incep comentari interminabile pro si contra referitoare la tema propusa cu darnice de dl presedinte.
    In acest fel dl Basescu este in continu in centrul atentiei. Adevaratele probleme ale tarii nu mai sunt discutate, dl presedinte nu mai este nevoit sa dea explicatii cu privire la diverse chestiuni care il deranjeaza.
    Cu deosebit respect

  7. Sa mor eu ca le zici bine.Eu cred , totusi, ca baietii Geoana si Antonescu au ceva TARE pentru ultima suta de metri, de tac ei asa malc…

  8. Acest articol este infiorator de adevarat.
    Din pacate, multi, foarte multi dintre noi nu percep situatia asa cum este ea. Si nu vorbesc aici de nea Ilie sau nea Vasile de la Cucuieti. Vorbesc de oameni cu ceva carte si pretentii.
    Am ramas uluit de numarul foarte mare de oameni care cred in “reformarea” clasei politice propuse de Basescu.
    Singura noastra sansa sa scapam de Basescu este sa mergem la vot.

  9. daca nu cade base , plec din tara nu mai suport . si doamne cand vad ca tot pdl-ul il pupa in cur nu mai pot de sila. Victore nu te lasa , santem alaturi de tine.

  10. Bai cum e posibil sa aibe asta peste 30% in sondaje in turul 1 si cum e posibil sa ajunga la 50% in turul 2????…e incredibil asa ceva…
    De ce naiba nu se poate face nimic legal, constitutional, etc in privinta lui cand sunt atatea derapaje ( fii-sa mare, fii-sa mica, frati-su, Omar Hayssam, referendum cand vrea el, prim-ministru pe cine vrea el, etc )…nu e normal ca nu se poate face nimic.

  11. Incercati sa va imaginati cum ar fi daca ar iesi asta din nou presedinte…macar in primele luni ale lui 2010…

  12. Arogant poate, dar genial? Hai sa fim seriosi. Probabil ca e suficient pentru consum public.

  13. il urasc pe Baselu’ si toata satra lui de ghiolbani si curve. Vreau sa aud ca Base’& satra au plecat dupa flota romana.. Problema e ca as vota impotriva astuia dar PE CINE? Antonescu e ca MAMALIGA nu il vad deloc activ, oare pt ca gastile din PNL nu prea il sustin si poate chiar il vor compromite la alegeri?
    Antonecule iesi in fata si arata ca esti in opozitie si contra lui Base’!!

  14. Stiti de ce imi este mie frica? Daca va avea loc urmatorul scenariu: nea basica reuseste printr-o gafa a sortii sa castige prezidentialele si pe data de 7 decembrie moare inainte de a fi validat. Si daca de ce imi este frica nu scap, atunci… ma intelegi?

  15. Eu cred ca tot Basescu rulez.Mentalitatea mea este rudimentara si clasica..dar totusi foarte eficienta.
    Daca 471 de inji fura si unul din ei refuza s-o mai faca(nu zic ca Base n-a furat) si se da de partea poporului…ceilalti 470 vor incerca sa-l dea jos(2007-referendum) sau orice alceva sa-l impotriveasca(motiune de cenzura,aviz negativ pentru referendum..etc)..e destul de simplu…tocmai de aceea…votez TRAIAN BASESCU

  16. Nu doresc sa particip la referendum-ul din 22 noiembrie, imoral si ilegal prin modul in care este folosit de Traian Basescu. Chiar si in conditiile ca as vota impotriva, consider ca prin participare as servi intereselor meschine ale initiatorului acestui scrutin. Vreau insa cu ardoare sa particip la alegerile prezidentiale.
    Normal ar fi sa ma prezint la sectia de votare, sa solicit un singur buletin de vot si, in consecinta, sa semnez la rubrica “prezidentiale”. Problema este ca toti care vor proceda ca mine sunt votanti anti-Basescu. Aici nu exista practic marja de eroare. Apare astfel, cu nume si prenume, o parte importanta dintre cei care nu-l voteaza pe Basescu. Consider in acest caz ca drepturile cetatenilor sunt grav afectate in ceea ce priveste secretul votului si, mai ales, posibilitatea ca unii sa sufere ulterior represalii din partea portocaliilor isterizati.
    Sau poate ma insel? De unde ideea ce-mi trece acum prin minte ca doamna de la Autoritatea Nationala Electorala, care a fost la sprit cu Basescu, ar putea prelucra la nivel de tara astfel de date?

  17. de ce basescu nu a facut pana acum ce promite ca va face daca va fi ales ?de ce au impartit bugetul in asa fel incat acolo unde era absolut necesar bani mai multi nu s-au dat,dar udrea si ridti s-au balacit in ei?cine raspunde in tara asta de toate dezastrele? basescu vad ca in niciun caz, cu toate ca este opera lui. cine ii da dreptul sa ne trateze pe toti ca pe cateii lui? cum este posibil ca un descreierat ca asta sa poata sa faca ziua ce viseaza noaptea?chiar nu putem sa scapam de el?chiar nu intelegem ca foarte usor putem? UN SINGUR GEST – UN VOT.SPER CA VOM MERGE CU TOTII LA VOT PENTRU CA ACEST DIAVOL SA PLECE DE UNDE A VENIT.SA-I PROMOTEM CA NU-L MAI INTREBAM DE FLOTA SAU DE ORICE ALTCEVA DOAR SA

  18. Basescu e disperat! E speriat, si e un mincinos patologic! De asta va pierde negresit! Cum zicea si Badea, la fiecare 20 de ani trebuie sa dam jos un ceausescu, de asta data poarta numele de basescu! La Brasov Votam Mircea Geoana!

  19. chiar credeti ca are vreo importanta care cu cine voteaza?vedeti vreo diferenta intre presedintii din ultimii 20 de ani?veniti toti cu faze de genul “X e dezastru,ne-a nenorocit pe toti,eu sigur o sa votez cu Y” fratilor,deschideti ochii!democratia asta e cu dus-intors,creaza iluzia libertatii de alegere,etc.inca nu va dati seama ca motorul acestui sistem este acelasi ca al oricaruia(cei putini si smecheri traiesc pe spinarea celor multi si prosti)?? inca nu realizati ca tara noastra nu este condusa,nu este guvernata ci este SUBJUGATA?nu vedeti ca toti de la presedinte pana la cel mai distrus parlamentar sunt doar marionete ale capitalismului?nu va dati seama ca singurul folos al electoratului e sa atinga un procent de prezenta,pt a valida votul,si nu conteaza cine iese presedinte?nu vedeti cum marile corporatii straine ne sug de bani ca niste capuse(bechtel,FMI,ING,etc,etc)?pe langa faptul ca ne vand ca pe niste vite celor care ofera mai mult,iubitii nostri”conducatori” ne seaca de bani si prin mijloace pitoresti(taxe,impozite,accize).morala,baieti e ca votul asta e un mare cacat.sistemul la fel.vb dlui paunescu:a cazut comunismul,va cadea capitalismul,asteptam sa vedem ce urmeaza.P.S. trageti o privire la americani,care sunt considerati cu sute de ani mai avansati decat noi,si vedeti punctul lor de vedere in documentarul acesta http://www.youtube.com/watch?v=VebOTc-7shU&feature=popular

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.