Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Poporul suveran are totdeauna dreptate

Poporul suveran are totdeauna dreptate

Am obosit. Preşedintele mă face instigator, pupincuriştii lui îmi cer soluţii de ieşire din criză. N-am nici puterea de a vă instiga, nici inspiraţia divină care să ne scoată din criză. Dacă le-aş fi avut pe ambele, în urma mitingului de grătar şi voie bună, azi aş fi anunţat soluţiile-minune. Sunt muritor. Care observă, comentează. Şi a remarcat, între alte fapte interesante, că poporul suveran a început să-i umple frigiderul de carne celui mai uninominal dintre toţi aleşii săi. Dar nu-i soluţia. Ceva trebuie să se întâmple. Eu optez să se-aleagă praful şi pulberea. Să are urmaşii noştri peste ruinele cetăţii incendiate. Voi ce soluţie vedeţi?

UPDATE: Poza e primită pe mail, să nu se mai isterizeze toţi sensibilii oranj

Comentarii

comentarii

Similar Posts

200 thoughts on “Poporul suveran are totdeauna dreptate

  1. Fara violenta! Sa se construiaca noi penitenciare si sa se mai faca angajari la Parchet. Poate se fie si…DNA.

  2. Pentru ca tot a promis asta, eu as propune sa incepem reconcilierea cu o intalnire in Piata Universitatii, ca o dovada de consecventa atunci cand anuntam ceva: ca demisionam, ca putem sa-i radem pe baietii destepti, ca nu ne este frica de bau-bau, etc.
    Apoi, ramasi mult mai putini, am avea mai mult loc de foiala, si, pentru o vreme, o sa ne simtim foarte bine!
    Chiar daca soarta, nemiloasa ca deobicei, o sa ni-l aduca pe Hoara prim-ministru. Nici macar asta nu ar mai conta!

  3. 19 mai a fost un dus călduţ şi pe alocuri vesel, care a priit guvernanţilor, asta fiindcă ei şi au văzut de şedinţele lor strategice şi l au trimis pe hoară ăla să se facă penibil aşa ca o ciosvârtă la mulţimea pavlovizată spre răzbunare; l au pus în undinţă şi l au lăsat plimbat pe la gura mulţimii care doar l a mângâiat cu ouă, apă şi scuipat…

    or să voteze şi traseiştii travesti în independenţi dar mai ales udemereii care au obţinut prin şantaj specific lor centuriştilor “politicii româneşti” ca geografia şi istoria românească să fie predată în şcoli sub forma maghiară(asta nu s a văzut în timpul mitingului, de data aceasta guvernanţii au ştiut să lucreze pentru a şi păstra puterea cu orice preţ; nu contează că acesta este antinaţional)

    mă miră că Boc ardelean fiind poate să suporte atâta sub papucul unui marinar; nu putea el să rămână la Cluj unde ca primar a fost cel mai bun din 89 încoace; ar fi bine să revină până nu îl termină marinarul de tot.

    cât despre miting, acesta nu a durut, ba chiar a stârnit indiferenţă din partea guvernanţilor dar are să doară greva generală.

    în parte guvernanţii şi marinaru ştiu că dacă nu aplică măsurile astea banii de la fmi nu vor mai ajunge iar situaţia ţării ar fi şi mai gravă DAR totuşi nu era momentul prielnic oare să intre tare în afaceriştii de carton în grupurile de interese în toţi profitorii pentru ca să se cureţe odată ţara de lipitori şi lichele?
    ar fi putut exista un moment zero în care toate averile ilicite probate ca atare şi grupurile de interese indiferent de culoare politică să fie luate la puricat…
    nu cred că nu se învârt suficienţi bani care să poată fi orientaţi spre naţiune prin prinderea hoţilor încuibaţi pe lângă “clasa politică” sau banii parlamentarilor să fie reduşi ma minim aşa ca să se poată salva ţara.
    Nimeni nu se ridică să spună că este un moment greu poate cel mai greu şi hai fraţilor să curăţăm ţara şi să împlinim momentul 89 din Timişoara…
    dar nu, asta nu fiindcă ombilicalul este atât de sudat încât dependenţelor le a fost alocat cel mai puternic şantaj reciproc…
    dacă se vor aplica aceste măsuri şi fmi ul acordă împrumutul oare la toamnă nu are să fie la fel fiindcă parcă văd că şi banii primiţi se vor duce în buzunarele directe sau indirecte ale sistemului ticăloşit…
    măsurile vor rămâne, greva generală va fi sau nu precum mitingul, iar “clasa politică” are să rămână la fel de ticăloşită la fel de nesimţită şi la fel de lichelizată…

  4. Ar trebui declansata o ancheta pentru ca doamna din imagine sa fie demascata ca fiind o profesoara perversa, foarte potrivita pentru a i se rade 50% din salariu.

  5. Victore ,te-a depasit Tolo,el e noua speranta a dizidentei ,e urmarit si de securitata dar tot nu se lasa,are azi un articol despre dosarele lui de mare coruptie si sunt circa 2-300 de “revolutionari pe net”,probabil portocalii care il lauuda si il incurajeaza pe Tolo pentru abnegatia de care da dovada.Forza Tolo!Multi scriu ca ar fi trebuit ca si altii sa se implice alaturi de Tolo.Sper sa nu ii dezamagiti.Si fac un “apel pe aceasta cale” si la domnii Badea si Gadea sa-l sprijine pe eroul nostru.

  6. Sa-si faca unii mai capabili mila de noi si sa ne transforme in protectorat. Parca si cu Kisseleff era mai bine. Iar Regulamentele Organice erau un vis pe langa dictatele periodice ale lui Zeus.

  7. O masina de curatat cu repetitie n-ar fi buna?
    D’aia de functioneaza la orice temperaturi (sa nu afecteze tesaturile portocalii) cu detergent ariel (daca n-ari iel, avem noi!) cu microparticule de 7,62!
    Banzai!

  8. eu vad solutia urmatoare – delete la guvernanti si sa luam niste consultanti/directori/CEO buni care sa ne scoata din situatia asa – deoarece cu politicieni, chiar daca la baza sunt ingineri, economisti, juristi, se vede ca nu putem iesi.

  9. D-le Ciutacu,

    Aveti dreptate:ceva trebuie sa se intample.
    Ne-o lasa Dumnezeu sa se faca totul praf si pulbere? Ma rog la El sa-i lumineze,sa le deschida ochii si mintea celor destepti,ca de prosti ne-am saturat.E adevarat,am obosit,dar totusi mai speram…

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  10. Romania l-a ales pe Basescu, Romania sa sufere. Sa sufar si eu, fara facultate si fara loc de munca. Hai la oi! Dar nici macar la asta nu ma pricep.

  11. solutii individuale poate, insa nu am solutii generale si nici iluzii ca vor veni vreodata niste politicieni buni si drepti, cu dragoste de popor, care ar pune interesul tarii inaintea interesului lor. placa asta cu “sa se schimbe odata clasa politica” de parca acest lucru s-ar putea intampla dintr-odata si de la sine, dar cu acelasi popor si aceleasi mentalitati, este pt prosti.
    problema noastra cea mare e ca suntem mult prea naivi prea usor de prostit. si ca nu avem memorie. din cauza acestor lucruri, visam la conducatori precum capitanul Picard si avem cadereri psihice cand constatam ca ne-am pricopsit cu capitanul Ahab. Nutrim doar sentimente extreme fata de liderii nostri si nu reusim sa fim rationali.
    Ce sperante? ce solutii? sa ne cucereasca un popor strain. 🙂

  12. Solutie teoretica sau practica jupane? 🙂
    Ca daca vorbim de solutii teoretice, cea mai buna ar fi cea mentionata de dl. Serbanescu sau Ciuvica (nu mai retin exact) si anume stoparea furatului din bugetul de stat. Nu salariile si pensiile “nesimtite” sunt problema, ci contractele gaunoase, ilicite si marsave ale lui Berceanu, Videanu, Udrea si a celorlalti cotizanti PDL-isti. Sunt ferm convins ca daca s-ar limita sa fure doar 50% din ce au furat pana acum, probleme s-ar rezolva de la sine. Romania a fost efectiv violata, furata, pradata si umilita in ultimii 20 de ani, de TOATE guvernele, Basescu si clica lui sunt doar frisca de pe tort. Toate deciziile gresite ce se puteau lua, s-au luat. Tot ce s-a putut fura, maslui, prada, s-a bifat. Ce pot face eu ca si simplu cetatean cand in Romania se face politica doar pentru bani? In Romania nu exista politicieni. Exista afaceristi mai mult sau mai putin dubiosi care carmuiesc tara asta doar in directiile care le aduc lor profit. La fel se fac si legile…se dau legi de o zi, sau de o saptamana ca un mahar din guvern sa-si aduca masini de afara fara taxe.
    In conditiile acestea orice solutie ramane doar literatura si nimic mai mult. Singura solutie practica, ce m-ar putea, pe mine, cetatean de rand, sa ma ajute ar fi plecatul din tara. Vorba ta…nu am veleitati de erou. Nu vreau sa fiu generatia de sacrificiu si din simplul motiv ca nu se prevede nici o speranta in urmatorii ani.
    Mai ti minte prima scena din Leathal Weapon cu Mel Gibson? 🙂 In care sta cu pistolul la tampla si se gandeste la sinucidere? 🙂 Cam asa stau eu cu pasaportul in mana si cu viza de state inca valabila, si pe zi ce trece motivele pentru care raman in tara se fac nevazute.

  13. Buna ziua,
    Nu degheaba se spune ca din popor i-au nastere marile adevaruri. Dar oare poporul este chiar atat de nevinovat?!! Adica atunci cand s-au dus puhoi pentru o galeata si un zahar sa-l aleaga pe preaadevaratul, nu au transpirat putin??!! Adica unde sunt cei 4milioane de votanti, ca de-ntrebi in stanga si dreapta baj de zice vreunul ca a pus pecetea pe el. Sau poate ca ce-i nemultumiti sunt doar cei care au avut inspiratia sa nu-l aleaga. Cred ca pentru ceilalti care l-au votat exista vreun fond ascuns din care se adapa si ma gandesc cu cata usurinta vor trece ei prin criza…
    am spus-o atunci cand a iesit, sa ajunga sa se tarasca cei care l-au votat pentru o galeata si un litru de ulei, pentru ca merita…
    Subscriu la idea ta de a se alege praful, poate noua gena n-ar mai avea rezidurile Inaltei Porti pe care le-am preluat atat de bine…
    Curios de-a lungul istorie ca ne-am vandut intotdeauna usor…
    Poate ar trebui sa dam foc si noi la miriste ca din cenusa ei sa iasa ceva bun…

  14. Cam tarziu sa gasim solutiile acum, ele trebuiau gasite si aplicate pana acum….

  15. Legat de miting ,au stricat tot cu hora ,pinguinul si cu,cerebel,a fost chiar un miting prea vesel si prin urmare o sa aplice scaderile,pt ca nu l-a speriat pe Basescu si daca ma gandesc bine pensionarii care au protestat la geamul lui Basescu ar trebui sa le lectii!!

    Foarte proasta organizare!

  16. Victor, daca nu ai solutii mai lasa sa vorbeasca si tineri care au habar…si ocupa mai putin spatiul de emisie… Ca vorba aia…tot romanul se pricepe la politica!

  17. Singura solutie este intoarcerea la origini. Si nu ma refer la astea, ci la astea
    Murim de foame pentru ca am renuntat la libertate !

  18. In primul rand, nu inteleg de ce sa le dau eu solutii, de ce sa le dai tu solutii. Ce, eu iau salariu de la guvern, tu ai salariu la guvern, la presedentie? Au candidat, au promis ca sa ajunga acolo, n-au decat sa explodeze stand si pritocind la solutii. De aceea sunt acolo. De ce sa le fac eu munca? La o adica, eu ii platesc si le mai fac si munca? Da-i incolo de nesimtiti, sa crape cautand solutii ca de nu, maine poimaine, or sa fie fugariti in strada precum idiotul de Hoara de o multime furibunda.

  19. @mery
    Se pare ca da, pe principiul actiunii si reactiunii, probabil vor sa o dea inapoi…

  20. @Adrian: solutiile trebuie sa vina de la aia alesi, numiti si platiti ca sa le gaseasca. dar fac pentru tine o exceptie. arata-mi-l pe priceputul ala plin de solutii, il chem, ma convinge si ma dau la o parte. in general, locul in grila se castiga.

  21. @Adrian
    Rolul lui Ciutacu nu-i de a da solutii, nu-l platim pentru asta,isi castiga singur banii, ci de a avea pareri, opinii. In general rolul presei intr-o lume civilizata nu da solutii, sanctioneaza doar puterea cand o da in bara…

  22. Praful și pulberea se întrevăd pe calea din ce în ce mai posibilă a unui dezastru pentru toată planeta. Nu-i o noutate, o spune și Biblia.

    Rețeta înscrierii pe calea asta e următoarea:
    Criza economică este cauzată de DERIVATIVE, se tot umflă fiind administrată cu PALEATIVE și este dusă dincolo de limita suportabilului fiind tratată cu SEDATIVE.

    Numai că unii vor ajunge primii la destinație, alții mai apoi, și poate câțiva se vor putea opri la timp învățând din prostia altora. Asta o chestiune de cine și când, nu de dacă.

    Băsescu și ai lui n-au față de jocuri cu derivative – ei joacă la împosedare prin demantelare. La PALEATIVE sunt însă campionii mondiali și SEDATIVELE li s-au cam terminat, chiar dacă românii se mai autosedează cu etnobotanice locale (o urzică cu ceva mămăligă)

    Ce se va-ntampla? Criza se umflă pană dincolo de suportabil si se va alege praful si pulberea. Vom fi probabil printre primii ajunși la criza sărăciei lucii dusă cu standarde europene (la geci nu-i sărăcie e numai dez-bogățire … de aia urlă așa, au energie și știu ce pierd).

    Macar, studiu de caz (asa nu) pentru salvarea UE s-ajungem. Și apoi, sa vină ei sa ne stirbeasca suveranitatea suveranului absolutistoid cu mentalitate de Furăr, de cel mai ghiolban Furăr cu putință, adică de Furărău!

  23. Anticipate? ..dar e greu sa explici poporului ca iar faci alegeri, iar bani de campanie pe criza, desi am iesi mult mai ieftin decat ne propune chioru’. Cade Guvrenul si…ce pui in loc? E naspa oricum. Am pierdut trenul solutiilor pe 6 dec. 🙁

  24. Observ, Victor, că tu ne transmiţi ceva, iar noi, ăştulalţi, pe care(de altfel)îi consider deştepţi, deosebiţi-aşa cum eşti şi tu-ne strigăm neputinţa prin tot felul de comentarii. Ele arată ce simţim cu toţii, ce trăim. Da, şi eu am obosit. Văd că nu se sinchisseşte de problemele noastre, de viitorul nostru. Sunt hotărâţi, pesemne. Suntem exact ca-nainte de 1866, cumva. Şi totuşi, atunci nu s-a ajuns până la pustiire. Ne-au salvat.Cine? stii tu. Acum,nţţ,nu mai cred nimic. Sindicate, grevă generală, moţiune de cenzură etc., par virtuale şi uşor de trecut de ei, de “zei”. Că mi-e foame, că m-a prins cu rată la ACESTE bănci, că-mi cere copilul, nimic nu mai contează. Mă-ntreb, tot de supărare, de ce-i sprijină ” secreţii”, de ce-i ţin la putere, când majoritatea oamenilor suferă, plânge etc.? ce simţire au, ce contracte, ce obiective, şi-mpotriva cui, a noastră, a poporului? ciudat. în ’89, l-au “trădat” pe dictator, fiindcă, după cum ştim, ne înfometase total şi ne prigonea. Atunci au ştiut s-o facă( şi bine au făcut!) Acum nu? Nu suntem acelaşi popor? Nu suferim la fel? ba mai rău, zic eu. D’asta sunt mai tare supărat, Victor, că nu-i înţeleg. Sincer. Hai, să ies din starea asta, că doar eu sunt psihologu’ lu’ peşte, nu? Hihihi! Asta-i supapa: haz de necaz. Fii tare, că ceva, undeva, cred că nu ne lasă!

  25. ma ala care cere solutii. da tu pen’ce puii mei ti-ai delegat responsabilitatile astea prin vot ? sa caut tot eu solutii? sau ti-ai delegat responsabilitatea sa omori prin infometare cateva milioane de pensionari care te-au tinut, crescut, scolit?

    Parca totusi se vede o luminita rosie ca de la felinar la capatul tunelului: data viitoare sunt toate sansele sa fie cateva sute de mii pe acolo, pe unde au fost aia de ieri. Poate chiar sa bata milionu… atunci sa-i vad ca jandarmii, politia, sunt in aceeasi oala, armata isi lipeste bocancii ca le sare talpa doar cat merg prin unitate, iar de securisti ce sa mai spunem….. ei au grija de antenele de telefonie, microfoane si alte chestii de genu asculatului pe la colturi

  26. PRAFUL SI PULBEREA! Nu se vede nimic la capatul tunelului,nimic! M-am uitat pe postari pe diferite bloguri,nu zic ca sunt reprezentative dar o masura a situatiei,un mic indiciu tot ofera.Privati vs bugetari,romani vs unguri,pdlisti vs psd-pnlisti,tineri vs batrani etc. Unii au mers la mitingul de ieri ca sa danseze si iata ca basescu s-a prins cum sta situatia si nu a cedat nici un milimetru! Asta e,ne meritam soarta a nu stiu cata oara.Plecati toti care mai puteti-evacuati femeile si copii si radeti tot ! NICIODATA NU VA FI BINE IN ROMANIA !

  27. Solutia (singura zic eu): administratie militara NATO!
    Ce parere aveti?

  28. Eu zic sa emigreze tot poporul. In patru, cinci ani isi vor fi gatat de sapat fundatia in alta parte. In vreo sase isi termina constructia. In zece ani sunt integrati. Peste 15 ii roade dorul. Dar de data asta nu se mai intorc. Peste douazeci de ani sunt fericiti. In Romania in cati ani?

  29. Presedintele intr-o psihoza paranoida ii face instigatori pe toti cei ce ii sunt impotriva asa ca in orizontul lui ingust exista doua feluri de oameni cei ce il pupa in dos si cei ce nu il agreaza numiti de el instigatori,, agenturili straine,, etc. Si de ce sa dai solutii?? Esti cumva remunerat de cotroceni sau de guvern?? Stii ce zic eu :-sa-i ia dracul de tampiti,s-au inghesuit la conducerea tarii sa gaseasca si solutii s-au sa-si dea demisia s-au sa se spanzure. Ce tot stau ascunsi acum prin cotloane,anul trecut dansau in hore in bai de multime dadeau cu coasa, doar deschideam tv-ul ca erau pe toate posturile. Solutia mea este urmatoarea: Base,Boc & company sunteti prosti dati-va demisia. Mi-a parut bine de cunostinta pdl,pa si la gara.

  30. Ma uit la privirea doamnei care tine afisul acela ridicat deasupra capului.Doamna pare o femeie educata, matura. Cred ca are in jur de 40 de ani. Sigur are motive suficient de puternice care au facut-o sa se exprime atat de direct

  31. E greu de anticipat cum vom iesi din acest…rahat, in care am ajuns datorita incompetentei celor care ne conduc, nu se intrevede nimic, sau mai bine-zis nimic bun. Nu stiu cand poporul roman a ajuns, in istoria sa, atat de jos, insasi poza de mai sus reprezinta o realitate trista : ce respect poarta poporului presedintelui sau, asta pentru ca aici de jos l-a tarat. Sarman popor roman! Trebuia sa deschizi ochii …cand trebuia.

  32. CÂND TOŢI MANIFESTANTII STRIGAU “JOS BĂSE”,HOSU ŞI CEILALŢI LIDERI SPUNEAU ..JOS GUVERNUL….S-A VĂZUT CLAR CĂ LIDERII SINDICALI SUNT OAMENII PIRATULUI

  33. Poporul suveran, este tratat de guvernanti si de presedentie ca un roi de muste care bazaie…si atat!

  34. I-as incendia pe ei si atat. Nu putem sa ne asemanam cu pasarea Phoenix, sa renastem din cenusa. Daca ne distrugem cu totii, distrugem si generatiile urmatoare. Nu exista niciun soi de Superman si nici un Dumnezeu caruia sa i se faca brusc mila de noi, si sa cladeasca el o societate.

    Din distrugere nu reiese niciodata nimic bun. Doar haos.

  35. @Victor Ciutacu

    Locul in grila care se castiga… este acelasi si cu locul presedintelui..care la fel se castiga….majoritatea nu nai inseamna automat si normalitate…asta o dovedeste experienta romaneasca din fiecare zi…asa ca romanul daca cere ceva…nu trebuie neaparat sa i se si dea (nu numai referitor la tv), pentru ca si asa e naucit de manele si scandaluri, de mizerie si coruptie. Ar trebui sa nu mai facem politica majoritatii…pentru ca ne vom duce din ce in ce mai jos…ar trebui sa existe acei lideri…care sa faca o strategie pe termen lung invingatoare…chiar daca pe termen scurt (de ex rating) ea sa nu fie cea mai buna…

    Trebuie sa ne gandim si la viitorul acestui popor… la care nu se mai gandeste nimeni!

  36. As dori sa imi exprim dezamagirea, legat de atitudinea unor membrii ai presei, fie ea exprimata direct, fie indirect! Am urmarit cu stupoare cum, pe unele televiziuni, si prin unele ziare, oameni ce isi zic jurnalisti se amuza de tratamentul de care a avut parte un membru PDL la mitingul din 19 mai.

    Remarc faptul ca sunt mai degraba admiratori ai protestantilor din Grecia decat ai acelora din Irlanda! Stiti care este diferenta? In Grecia se incheie cu sange, iar in Irlanda totul decurge civilizat.

    Asadar, barbarismul si salbaticia se manifesta in Romania nu numai la nivel de protestatar, ci si la nivel de jurnalist!

    Asadar, ma intreb unde sunt toti jurnalistii aceia care se solidarizau cu o recenta campanie antiviolenta? Va mai amintiti de numele Cozma? Dar de victimele mineriadelor? Dar de victimele protestatarilor greci (ca tot ii admirati)?

    Tuturor acestor ziaristi, le amintesc ca, potrivit legii, nici o nemultumire nu permite folosirea violentei, iar incercarea lor de a oferi protestatarilor o scuza nu este decat o ipocrita intoarcere a sensului intamplarii, in favoarea intereselor lor …

    Ceea ce considera ei normal, este un caz ca urmatorul: eu, daca am o nemultumire uriasa legata de activitatea unor trusturi de presa, sunt indreptatit sa merg sa le sparg geamurile, sa le vandalizez masinile, sa le cotonogesc operatorii si jurnalistii … Credeti ca este ok?

    Tuturor acestor jurnalisti, le transmit ca vinovati de violenta de pe stadioane, si de pe strada sunt si ei, pentru ca rolul lor este acela de a educa masele salbatice, si de a le invata ca nu violenta este solutia de rezolvare a unor nemultumiri …

    Si in cazul vostru al fiecaruia, ganditi-va cu atentie daca nu cumva a-ti suparat vreun vecin, vre-un coleg, pentru ca s-ar putea sa va treziti cu capul spart iar presa va rade de voi pentru ca a-ti cautat-o cu lumanarea …

    Nici o nemultumire personala nu ne da dreptul de a calca legea in picioare!!! Nici un grup, mare sau mic, mai mult sau mai putin nemultumit, nu are dreptul de a decide asupra integritatii fizice a unui om!!! Rusine presei din Romania pentru modul lipsit de responsabilitatea si barbar in care a reactionat … Daca sunteti de acord cu mine, va rog dati tuturor celor cunoscuti acest mesaj! Sa facem noi ceea ce jurnalistii nu sunt in stare!!!

    NU VIOLENTEI!!!

  37. @Adrian: eu dau in fiecare seara concurs pe locul ala; de trei ani. si-s platit din bani privati. pe care-i produc singur. si din care mai si raman. ca sa-i plateasca si pe altii care nu-s direct productivi. politica majoritatii o face Radu Moraru. eu sunt ocupat sa-mi functioze emisiunea pe criterii comerciale.
    lasa cuvintele mari si goale, fa tu strategia aia minunata pe termen lung. uimeste-ma…
    @poweraxxel: au si niste nume aia carora le parea rau ca n-a luat Hoara bataie?

  38. Ceea ce s-a propus si numesc ei “masuri” nici macar atat nu sunt – strategie? Pai ce strategie e asta – chiar si pe termen scurt – tai gaina, infometezi vaca si nu te gandesti de unde mai iei maine oua si lapte???
    Ma refer la scrisoarea catre FMI, in discutie, la “taierile” pe care vor sa le faca – e, desigur, o strategie, doar daca avem in plan ingroparea definitiva a economiei nationale!!!
    E ceva gen: “dupa noi potopul”! 🙁

  39. Muia ne-am luat-o noi.Mitingul de ieri nu a insemnat nimic pentru perversii care ne conduc.Ma uit la EI,au venit sau traiesc pe o alta lume,lume pe care si-au creat-o EI,pentru EI si AI LOR,dar au fost votati de peste zece muilioane de cretini,scriu zece muilioane pentru ca pe langa cele cinci muilioane votante de Reales adaug si pe cretinii(alte vreo cinci muilioane) care nu au votat pentru ca”nu au avut pe cine” sau “toti sunt la fel”.Cand ii aud pe cretinii care clampane despre solutii care ar trebui oferite de catre criticii chiombaliilor perversi si lasi imi vine sa vars.Si le doresc sa ajunga EI si AI LOR praf’+pulbere si sa nu ramaie in urma lor nici numele!

  40. Mie, in ultima vreme, imi place sa citesc despre Norvegia. Ar putea fi si asta o solutie, doar nu traim o vesnicie… Crede cineva c-o sa ajungem la nivelul lor in timpul vietii noastre? Desi e cam frig pe-acolo…

    In ceea ce priveste solutiile la criza noastra, singurul care a venit cu solutii concrete, aplicabile in momentul asta, a fost Dan Voiculescu. Care i-a sugerat lui Vladescu, in emisiunea lui Gabi Firea, sa reduca pilonul II de pensii la 0.2%. Ieri, in EVZ scria ca exista pericolul sa ne fure statul pensiile pe care, chipurile, unii dintre noi ar trebui sa le primeasca peste 20-30 de ani, prin reducerea pilonului II la 0.5%… 🙂 In orice caz, o dadeau ca o eventuala decizie a Guvernului, nu a Opozitiei. Poate ar trebui sa apreciem ca uneori mai tin cont si de parerea altora, desi stilul articolului din EVZ, stiut fiind ca “ziaristii” de-acolo primesc indicatii pretioase de la Cotroceni, poate fi un indiciu despre cat de complexa este manipularea portocalie… Pe langa faptul ca n-au prea tratat subiectul zilei, s-ar mai putea trage concluzia ca s-au hotarat sa implementeze masura propusa de Voiculescu, asigurandu-se in acelasi timp ca daca nu iese bine sa-l scoata vinovat pe Voiculescu. O fi chiar mai complex de-atat, nu-mi dau seama prea bine ce-au vrut astia cu articolul din EVZ…

  41. Domnu’ Ciutacu, in ultimele luni intru din ce in ce mai rar pe net sa vad stiri din Romania. Si pe mine ma oboseste sa vad cum o tara intreaga se cearta non stop. Se cearta la TV, se cearta in Parlament, se cearta in trafic, la coada la plata darilor, pe forumuri. Tineti minte bancul cu cazanul cu olteni (care se portiveste foarte bine la toti romanii)? Tipul, care era mort de obosit fiindca trebuia zi si noapte sa le dea in cap celor ce incercau sa iasa din cazan, se declara multumit de munca la cazanul cu olteni fiindca in momentul cand un oltean incerca sa iasa, ceilalti il trageau la fund. E timpul SOLIDARITATII. E timpul ca oamenii sa se gandeasca si la binele tarii, nu doar la al lor. Japonezii de la o mare companie producatoare de autoturisme au CERUT (ATENTIE! au CERUT, nu au fost de acord!) sa munceasca in plus ca sa depaseasca concurenta. Romanul se gandeste doar cum sa munceaca cat mai putin si sa castige mai mult. Cat la suta din romani gandesc astfel??? Suntem o natiune de un egoism feroce, iar asta e un lucru greu de vindecat.
    In locul PNL si PSD as face urmatorul lucru: as declansa “greva parlamentara”, as renunta la o mare parte din avantajele parlamentare (masini de serviciu, telefoane, laptopuri, diurne grase etc etc) ca semn ca vreau sa reduc cheltuielile si l-as lasa pe Boc sa-si asume raspunderea. Sa conduca tara asa cum doreste el (sau seful lui, mai degraba). Sa nu-i deranjeze nimeni. Si atunci se va vedea ca Boc NU E CAPABIL SA CONDUCA TARA. NICI EL, NICI PANARAMELE DIN GUVERNUL LUI DE DOI BANI.
    Daca as ajunge la conducere as mari considerabil pedepsele pt evaziune fiscala, in acelasi timp cu o usoara relaxare fiscala pentru intreprinderile mici si mijlocii. As face in asa fel incat Politia sa fie o institutie respectabila si respectata (apropos, Politia a ajuns o jalnica umbra a ceea ce ar trebui sa fie…), as lichida clientelismul politic in sistemul bugetar, as stimula consumul prin reducerea TVA la produsele alimentare (pierderea la unitate se recupereaza la volum). As concedia personalul nefolositor din administratie fara compensatii bugetare (nu profesori, medici, magistrati, politisti!), as modifica legea privind compensatiile in caz de concediere la modul ca nu se acorda nici o compensatie salariala (cu exceptia somajului si a ajutoarelor de ultim recurs, evident), as stimula exporturile in tari din afara UE… si lista ar putea continua.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.