Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cum de n-a mai degerat Omar în arest?

Cum de n-a mai degerat Omar în arest?

Preşedintele României spune senin că înregistrarea consilierului său pe probleme de siguranţă naţională cu un terorist este ilegală şi că, în esenţă, fostul preşedinte e de vină. Dar văd că nu ne spune mai multe alte lucruri. Aşa că-l întreb eu.

1. Ce căuta generalul Constantin Degeratu în arest la Omar Hayssam, cu ce mandat s-a dus acolo şi cum a cerut, procedural, omul de afaceri sirian întrevederea cu Traian Băsescu? A sunat la centrala Cotrocenilor din arestul Cercetărilor Penale, a apelat la un intermediar (dacă da, cine?) sau a dat mail ca Arpad Paszkany?

2. Dacă înregistrarea ambientală a fost realizată ilegal în sediul DIICOT, înseamnă că o secţiune a Parchetului general face poliţie politică. Ce mai caută-n funcţie şeful DIICOT? Ce garanţie mai poate să aibă, în aceste condiţii, un om obişnuit că statul care înregistrează ilegal consilierii preşedintelui nu-i violează intimitatea?

3. Într-o altă instituţie fundamentală a democraţiei, Camera Deputaţilor, membrii comisiei parlamentare de anchetă a activităţii ministrului Turismului au fost, de asemenea, înregistraţi ilegal. Partidul care susţine candidatura la preşedinţie a lui Traian Băsescu a susţinut că nu contează modalitatea de înregistrare, ci numai conţinutul discuţiilor. De ce în cazul Omar-Degeratu ar trebui să fie invers?

4. De câte ori s-a întâlnit (înainte şi după arestarea sa) Omar Hayssam cu Traian Băsescu. Unde s-au petrecut întâlnirile şi pe baza cărui act normativ? I-a spus ori ba preşedintele României suspectului de terorism (la vremea respectivă) să-şi ia familia şi să plece în SUA? Dacă da, autorităţile americane au fost informate?

5. Dată fiind invocarea siguranţei naţionale pentru justificarea necesităţii întâlnirii între un arestat şi consilierul preşedintelui, câţi alţi oameni de afaceri cu dosare penale care au călătorit în aceleaşi avioane cu Omar Hayssam şi Ion Iliescu au mai beneficiat de posibilitatea similară de a discuta în privat cu Traian Băsescu?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

156 thoughts on “Cum de n-a mai degerat Omar în arest?

  1. daca se dovedeste ca baselu salvatorul este complice la acte de terorism asa cum reiese din chestiune cine-l aresteaza?tot ai nostri?sau il ridica interpolul,fbi-ul cind se va afla in vizita de lucru sau croaziera pe marile lumii?
    e de reflectat cum poate fi scurtat intervalul de timp ….

  2. Stiti care este noul slogan de campanie al matrozului:
    Sa traiti cat va da Domnul
    Sa mancati ce a taiat Ciomu !!!

  3. M-am saturat de politica…nu mai poooooot!!!!!Atata vorbaraie, atatea acuzatii cand totul e ATAT de EVIDENT. Victor de ce nu il chemi la tine in emisiune pe Base sa-l intrebi face-2-face, tot ce ai scris mai sus?

    Cu respect!

  4. “Nu la toata lumea e bine,doamana draga!” Un deja vu? Basescu vine sa vorbesca protestantilor si din spate se aud voci care ii scandeaza zburdalnici si fericiti . Si Bas eminte iar, nici macar nu mai ingheata apele.In direct , acum e huidit .Marele Base e curajos si zice …duce-s-ar duce-l apa unde si-a dus mutul iapa.Gata , guvernul e de vina , sau si asa si cu banii luati sai …si asa si cu banii luati.Hai, “stati” si sa traiti bine! C-asa se traieste bine: stind!

  5. :Am tinut sa vin in fata VOASTRA … ???
    acesta e respectul presedintelui fata de poporul suveran ? da ce, a pascut vacile si oile cu napastuitii de fermieri ? halal presedinte. RUSINEEEEEEEEEEEEEE

  6. Pane e circus…. e o “reteta” veche pe care Basescu stie sa o aplice cu succes la aceasta populatie… Intrebarile tale f. logice si corecte , banuiesti si tu , ca nu-si vor gasi vreodata ( sau prea curand…) raspuns…!!! Si dupa cum poate banuiesti , 80-90% din popor nici nu-i curios, din pacate, de aceste raspunsuri… Uite , chiar in sacandalul pe care l-am vazut azi, cu crescatorii de animale , l-as crede in stare pe B.T. sa-si fi trimis instigatori printre demonstranti…!!! DE CE…? Ca sa POATA POZA IN VICTIMA , si sa spuna ca iar Iliescu , PSD-ul si “noii lor aliati ,PNL” , vor sa “dea o lovitura de palat”… !!! Cu aceasta miscare si-ar scoate la vot mai multa prostime fanatica !

  7. Mai tonomatzilor,
    de ce faceti voi toti pe proshtii si dati in Basel ,ca a-ncalcat legea, ca l-a facut scapat pe “teroristul” Hayssam…Stie toata lumea ca nu se poate dezvinovati,ca ar insemna sa saboteze acoperirea ca “terorist” a lui Hayssam in incercarea acestuia de a penetra cercurile Al Qaida din Orient,asa cum a fost organizata operatiunea de infiltrare organizata de CIA…Ca “rapirea” s-a facut cu asentimentul celor trei gurnalisti ,care trebuiau sa joace rolul de ostatici pentru ca Hayssam sa para un terorist adevarat…si sa fie acceptat in randurile Al Qaida de unde sa informeze pentru aliatii nostri de la CIA..Stiti ca nu poate deconspira operatiunea si latrati la el ca niste maidanezi ce sunteti !

  8. @Ilie Zamfir: tu si cu Base sunteti nadejdea noastra sa scapam planeta de Ben Laden. Bond. James Bond. si cu Zamfir. Ilie Zamfir 🙂

  9. Ca prosti or mai fi si teroristii arabi…Nu s-or fi intrebat cum a scapat? Aia il omorau inainte sa deschida gura…

  10. Hopa, Basescu fata in fata cu Reactiunea fermierilor !!
    Citat antena 3 “in acest moment se incearca… se incearca ca presedintele sa ajunga la Cotroceni”
    T.B. “… trebuie pus un ban in plus peste ce este acum…” seamna rau cu 100 lui Ceausescu !!
    E un moment de criza si asta behaie la fermieri, Base… ia vezi nu ti-o iei la pifometru???

  11. Domnule Ciutacu,

    Trebuie sa marturisesc ca vreau si eu sa vorbesc cu domnul Presedinte pentru ca tin informatii ce tin de siguranta statului.
    Bat in lemn . Nu am nici o problema cu procuratura si nici nu sunt obiectul vreunei anchete.Mai mult nu m-am plimbat in avion cu nici unul din fostii presedinti, dar totusi continui sa cred ca detin informatii ce tin de siguranta nationala.
    Credeti ca actualul presedinte al Romaniei isi va gasi timp sa se intalneasca cu mine sau va crede ca subiectul nu are nimic a face cu propriile interese ,de grup si familiale?

  12. “Avem preocupări de mîna a doua, avem conducători de mîna a doua, trăim sub presiunea multiplă a necesităţii. Ni se oferă texte mediocre, show-uri de prost-gust, condiţii de viaţă umilitoare”. Andrei Pleşu

  13. De vreo trei luni încoace, de când am început în mod serios să mă îngrozesc la ideea că avem un preşedinte iresponsabil (iresponsabil, în sens clinic, nu etic), lucrurile au luat-o-n cascadă. Aflu că Preşedinţia României e o sinecură, un fel de Societate cu Răspundere Limitată de unde pleci la chiolhanuri, din balconul căreia scuipi la şmecherie fix în Lacul Rusesc iar după a cincea (sau a noua:) sticlă de Chivas stelele îţi par nişte licurici de sex masculin, dintre care se distinge cel cu mai multe stele pe steag, deci cu funcţia şi gradul mai mare.
    România a devenit din nou enclava de dinainte de revoluţie. Cu graniţele deschise, graniţe prin care se scurge zilnic energia vitală a economiei noastre, plecând să-şi vândă forţa de muncă pentru o pâine. Întreg angrenajul prin care este administrat statul român este fie blocat, fie redundant, fie isteric. Nu mai guvernează legile ci bunul plac şi hachiţele unui nebun. Bunăoară, la mai multe instituţii de stat, datorită megalomaniei paranoide a prezidentelui, funcţionează fie un prefect, fie un subprefect, fie un director numit legal, şi câte unul numit politic de către guvernul interimar şi demis, Boc – PD-L. Nimeni nu mai ascultă de nimeni. Pe acest vid decizional, se ivesc şefuţii obscuri din subteranele birourilor anoste. Nici în visele lor cele mai fastuoase n-au visat să controleze atâţia subordonaţi, printr-un arbitrariu al jocului politic ce a distrus sau a înlăturat preofesionalismul, ordinea, regulile. Acum jucăm după regula: “nicio regulă!”
    Da, nu regăsim între candidaţii la Preşedinţia României pe unul care să ne exprime în totalitate. Da, unul nu are partid, altul are partidul prea mare, altul are prea mult bun-simţ. Dar, dacă vom continua să gândim aşa, o să ne trezim cu acest nebun permanentizat la timona acestei corăbii rătăcite-n furtuna crizei economice. Pentru că nu va pregeta să modifice Constituţia şi toate regulile şi să-şi facă regulile lui. Deocamdată avem câte un ins din fostele Servicii infiltrat în fiecare instituţie, în fiecare redacţie. Fără să blamăm in corpore serviciile, pentru că e greu de presupus că ele ar funcţiona autist. Deocamdată doar ni se “survolează” conturile de email, ni se monitorizază blogurile, suntem doar “sub supraveghere”. Nu mai vorbesc de telefoane, mobile şi fixe, ele sunt ascultate într-o veselie. De cele mai multe ori trebuie să vorbim “codat”. Există o ameninţare, dar e încă voalată. Deocamdată, supravegherea nu este agresivă. Ea este. Se insinuează iar în mintea noastră teama pe care o credeam uitată, frica, teroarea, alungate în decembrie 1989. Am cunoscut bine acea frică. Am crezut că vom intra pe drumul firesc al democraţiei. Am crezut că sistemul va deveni unul corect. Am sperat că România, conservându-şi bogăţiile şi sporindu-şi inteligenţa, va deveni repede una dintre naţiunile respectate şi admirate, aşa cum ar fi meritat. Însă, conspiraţiei externe fireşti, naturale, – pentru că dominaţia militară a marilor puteri s-a metamorfozat în dominaţie economică – i-au venit în întâmpinare, cu căciula-n mâini şi cu botul pregătit să lingă mâna sau papucul, “ai noştrii ca brazii”. Cu brazi cu tot. Dorinţei de putere i s-a adăugat perspectiva îmbogăţirii rapide.
    România este astăzi într-o situaţie dezastruoasă. Aceşti ultimi patru ani, a funcţionat pe datorie. Şi împrumurile sunt pe sponci. Am împrumutat bani pentru a pompa în băncile străine cu sucursale la noi. Şi, aflăm din gura mandebilului, ca să plătim salarii şi pensii. Dar unde sunt banii noştri din buget? Unde sunt? Ce s-a întâmplat cu ei pentru că investiţii nu s-au făcut, nu se vede nimic.
    Soluţia este să ieşim la vot.
    Câte buletine de vot vor putea tipări în plus? 9 milioane de buletine? Mă îndoiesc. Partidele şi organizaţiile societăţii civile trebuie să supravegheze fiecare secţie de votare. Încă mai există şansa de a salva democraţia. Nu ştiu dacă realizaţi, dar, cu adevărat democraţia în România este în mare pericol.
    Băsescu ne instigă: “Din 471 vor rămâne 300! De ce se tem, nu scapă!” Deci asta face preşedintele echidistant şi moderator între puterile Statului? Şi ce-o să se întâmple cu 171? O să-i linşăm?
    Acesta este modelul nostru de democraţie la 20 de ani de la Revoluţie?

  14. Astia au secretizat timp de 20 ani toata hartia igienica folosita. Orice matrapazlac cu acte se numeste secret de stat…Ma intreb daca nu exista niste portite legislative care sa ofere acces, in instanta daca nu merge altfel, la marile secrete de stat. Un avocat destept poate ar reusi sa le dea cu “need to know”-ul in cap si sa obtina un certificat de securitate pentru un jurnalist, de exemplu.
    Si daca e concurs de scenarii are si neuronu’ meu unul: Omar, traficantul de armament, refuza sa imparta prada cu cine trebuie; fiindca are spate care beculeste. Cine trebuie se infurie si-l scoate terorist, desi n-are legatura daca e sa ne luam dupa definitia unanim acceptata a terorismului.
    Indiferent care este adevarul, el are legatura cu sfanta triada: bani, putere, control.

  15. Degeaba analizam si trecem prin filtrul legilor si al bunului simt tot ceea ce face, spune si este marinaru’. E munca degeaba, nervi mancati si efort inutil. Chiar vi-l puteti imagina stand in jilt la cotroceni si consultandu-se cu consilierii despre ce se cuvine si ce nu?!?!? Sa fim seriosi! Isi baga p–a in tot si toate, il doare-n cot si i se falfaie, totul ii pute, toti il sacaie, el si-ai lui sa fie sanatosi si banosi, restul, tara, popor, fermieri, mineri, muncitori, intelectuali, ziaristi, medici, duca-se dracu’, el e zeu si dumnezeu si ne-a demonstrat ca are dreptate sa se simta sigur pe el, mult prea multi imbecili pun botu’ si hahaie aprobator la fiecare gogomanie debitata de el. Aseara l-am vazut cu uimire si sila pe filipescu, doru filipescu, celebrul dizident, unul dintre cei ce chiar au simtit pe nervii, sanatatea si pielea lui ce-a fost securitatea, luptand pe fata cu ea, suferind crancen el si familia sa! Si-acum statea relaxat alaturi de marinar, dand aprobator din cap la fiece neghiobie ori minciuna prezidentiala, surazand uimit de mirobolanta intelepciune prezidentiala, singura sa scuza fiind doar afectarea sanatatii mintale in beciurile securitatii! Mi-a fost mie rusine de rusinea lui, cunoscand trecutul sau dramatic. Cum dracu’ sa-i mai crezi?! Isi merita soarta!

  16. revin cu un nou comentariu. Domnule Ciutacu, sa stiti ca sunteti iubit. Si fiecare cuvant va este retinut cu mare atentie. Da. Nu numai de noi poporenii, ci si de atrocitatile statului. Azi bunaoara, cand verificam ce vizitatori am avut, nu mare mi a fost mirarea sa gasesc si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.Si ghici de unde ma gasise? De pe blogul dumneavoastra unde am lasat un comentariu si linkul blogului meu.

    Nu va faceti griji. Bag seama ca mai sunt si baieti cu ochii albastri, filosofi:))

    Sa auzim numai de bine!!!
    Scolareii isi fac temele la zi:))

    Date & time: Oct.28 13:21 IP address: 85.120.255.234
    Country: Romania City:
    Organisation: Serviciul De Telecomunicatii Speciale
    Referring url

  17. Basescu le-a promis bani fermierilor! Buuunnn!
    Care-s urmatorii? Profesorii?
    Profesorilor, iesiti in strada ca basescu are punga cu bani!
    Sunteti lasi daca nu va cereti toti drepturile. Pe rand in strada. Sa transpire basescu si boc pentru salariul si functia care o au!

  18. Ce de intrebari, fara raspuns.
    Cind pleaca de la cotroceni, adica acushica, vom afla atitea ca ne vom ingrozi.
    Toate se intimpla deoarece noi suntem maestrii in DUBLA MASURA – DUBLU STANDARD.
    Una pentru ai mei si alta pentru restul lumii.
    Lucru e valabil pentru aproape toti nesimtitii zilei ce ne conduc sau ne-au condus.
    La vot cu o singura masura: ADIO, BA!

  19. In 20 ani nimeni nu si-a asumat responsabilitatea pentru jaful, saracia, coruptia practicate cu ‘o consecventa diabolica’chiar daca ele intra sub incidenta “securitatii nationale” invocate atat de des.
    Poate fi intalnirea lui O.H cu C.D. considerata o ‘discutie informala’, care nu a afectat siguranta nationala? Cine sustine acest lucru inseamna ca nu stie ce se intelege prin siguranta nationala:- stare de legalitate, de echilibru, stabilitate sociala, economica si politica;…inseamna inlaturarea amenintarilor interne si externe ce pot aduce atingeri valorilor… ordinii de drept.
    Se poate trage concluzia din cele mentionate ca intalnirea lui O.H si C.D., la ordinul lui Basescu, n-a violat nici o prevedere a “sigurantei nationale?”

  20. Băselu’ a sfeclit-o rău! Cred că i s-a înfundat… Dacă ceea ce zicea M. Badea în emisiune referitor la sursa internă sau externă a înregistrărilor cu Haysam e corectă- adică dacă vine de la “licurici”- Băselu’ e pe făraş. Mă bucur!
    Niţel off-topic:
    1. Ce mai face duduia jurnalistă răpită Marie- Jan Ion? Că n-am mai văzut/citit/auzit-o demult. Despre cameraman ştiu că s-a procopsit pe la Cotroceni, iar O. Ohanesian se luptă de unul singur să afle adevărul
    2. (Ca sugestie din partea mea)Ohanesian şi-a făcut blog. Aţi putea să-l adăugaţi la Blogroll, nu de alta da’ mi se pare un ziarist bun…

  21. l-am ascultat, perplex, pe ‘marele’ jurnalist tudor octavian la realit.tv.la emisiunea lui razvan dumitrescu debitand cum ca e bine ca a fugit hayssam!!!!sa mori tu nene octavian?adica, tu deontologule , te plangeai mai ieri de justitia lu’ don’ predoiu ca scapa gorbunovii si tu te bucuri de fuga celui mai mare terorist al tarii pe care a tinut-o cu sufletul la gura 2 luni?

  22. intrebare pt. don’ tudorica octavianus: cine era ministrul justitiei si cine era ministrul de interne cand a fugit hayssamu’?in rest, nene tudorica, sa nu te mai plangi daca , (doamne fereste)ti-o vei lua in freza de la miri te cine pe strada si noi(cititorii tai) ne bucuram ca justitiarii il scapa pe vinovat.by the way, esti fericit ca au scapat teroristii din decembrie?

  23. Nu va imbatati cu apa rece! Nu ii pasa nimanui de Romanica! Ce aranjamente externe, ce americani, francezi, englezi s.a.m.d. visati? Nici macar croatii nu stiu pe unde vine Romania si ce capitala are… Avem liderii pe care ii meritam, nu indigenii din Bora-Bora i-au votat!
    Si cum simt ca tot carmaciul ne va mai ferici 5 ani, consultati ghidurile turistice pentru vacante cu bilet doar pentru dus…

  24. dat fiind faptul ca se discutau probleme de interes pt siguranta statului, este normal sa fi fost inregistrata convorbirea, nu?

  25. Nu este o surpriză ca Băsescu promite subvenţii!! Ce dă de la el? PROMITE CA SĂ-L VOTEZE CIOBANII!! MAI RAR AŞA TUPEU!!

    Nu este o surpriză că Băsescu vrea alte legi electorale!! TREBUIE SĂ FACEM LEGI ZILNIC, DOAR CA SĂ SE ALEAGĂ EL ŞI PARTIDUL LUI DE HOŢI!!!

    EL SE CONTRAZICE DIN 5 ÎN 5 MINUTE!!! ÎN ŢARA LUI PAPURĂ VODĂ, TOTUL SE FACE CUM ÎI TRĂZNESTE LUI BĂSESCU!!!

    Nu este o surpriză că bietul Croitoru a incropit un guvern!! De ochii lumii!! ÎN CELE 3 GUVERNĂRI DEMOLATOARE DE DREAPTA, RAR AU FOST PUŞI SPECIALIŞTI!! MINIŞTRII GUVERNELOR DE DREAPTA SUNT DOAR PARAVANE DE FURAT CETĂŢEANUL! Cel mai adesea miniştrii nu au nicio calificare în domeniul pe care urmează să-l administreze!!!

    Nu este o surpriză că Băsescu vrea să dizolve parlamentul!!!! VREA SĂ SE ALEAGĂ CU BANII FURAŢI DE LA TINE!!! Vrea să se jefuiască din prada de la FMI, împreună cu haita flămândă de pedelişti, conduşi de Videanu, Berceanu şi Boc!!! De plătit o s-o plăteşti tu, copiii şi nepoţii tăi, !!!! PARLAMENTUL ÎL ÎMPIEDICĂ!!!

    Nu este o surpriză că preşedintele vrea un alt prim-ministru decât toţi ceilalţi!!! Nu trebuie să hâţâne, bruieze el guvernul?? Scandalul din ce mai iese?? Ce se face dacă nominalizatul nu-l bagă-n seamă, ca Tăriceanu??!! CUM MAI APARE EL PRICEPUT LA TOATE??

    Nu este o surpriză că preşedintele pretinde că este apărătorul pensionarilor, când în timpul guvernării d.a cu ministru pdl Gheorghe Barbu la Ministerul Muncii(6 martie 2006, Galaţi) , a avut loc prima grevă a pensionarilor din lume!!! EL SE CONTRAZICE ÎN FIECARE ZI!!! Mai contează ce spune despre pensionari sau despre Tănăsescu sau despre oricare alt subiect???

    ESTE O SURPRIZĂ CĂ PREŞEDINTELE N-A PLÂNS!!! Doar i-a căzut guvernul şi-l ştie toată lumea cât e de „simţitor” când cade câte-un „stolojan”!!. 11 pedelişti, tot unul şi unul! Boc, Videanu, Pogea, Blaga, Berceanu, Elena Udrea, Plăcintă, Stânişoară, Toderică… Păcat că lipseau alţi câţiva nepregătiţi, care au avut timp mai mult să dea măsura hoţiei şi prostiei lor: Hârdău, Miclea, Ridzi, Dobre, Sulfina!!! Mai ceva decât „guvernul de unicate” al altui „democrat” celebru, Petre Roman!!!

    Nu este o surpriză că miniştrii pedelişti şi-au premiat angajaţii! Doar de ce au fost angajaţi?! Să muncească, să administreze domeniul pe care-l conduc??! Nuu!! Că majoritatea nu au nici o calificare în domeniul pe care-l administrează!!! Ei sunt specialişti în demolări!!! AU FOST PUŞI SĂ-ŞI PRIMEASCĂ TAINUL ŞI SĂ SE ANGAJEJE CU NESIMŢIRE ÎN CAMPANIILE ELECTORALE CARE VIN!!! Şi cine ştie când mai cade peste capul lor aşa o „pleaşcă”!!

    Nu este o surpriză că gaşca pedelistă îşi atacă orbeşte adversarii politici! Doar au fost devoalate miile de şmecherii propagandistice pe care le folosesc şi milioanele de hoţii pe care le-au făcut!!! Ce aţi vrea să facă decât să-şi arate colţii!!! Acum, fiindcă au fost daţi afară de la guvernare şi AU PIERDUT MILIARDELE DE DOLARI DE LA FMI, PE CARE LE JEFUIAU DUPĂ BUNUL PLAC, AU TURBAT!!!!

    Nu este o surpriză că magistraţii refuză să-şi “demaşte” colegii!!! Pentru că DANIEL MORAR ESTE CHIAR APĂRĂTORUL CORUPŢILOR PEDELIŞTI!! De aceea, oricâte încălcări ale legii a făcut – vezi cazul Emil Burzo, hăituit de Daniel Morar şi care a câştigat la CEDO – este încă şef la DNA-ul pedelist al lui Băsescu!!!

  26. in spiritul corectitudinii, sa ma ierte comntatorul de la ‘gandul’ de la care mi-am permis un copy -paste .

  27. la ora cand o tara intreaga urmarea cu sufletul la gura “barbatia” si “mana forte” cu care total besoffen-ul nostru prezident administra “criza ostaticilor mioritici”, la ora cand apneea ne bantuia noptile si ne tremurau izmenele in cur ca “teroristii” aia nemernici poate le vor zbura capatanile de pe umeri bietilor jurnalisti, la ora aia, zic, pe posturile tv, raposatul antonie iorgovan, supranumit si “tatal constitutiei”, se straduia sa ne deschida ochii cum ca gollum profita si regizeaza o mare porcarie, din care sa va alege cu multi parai si capital politic substantial.
    ne spunea ca – “basescu este genul de om care ar fi in stare sa se lase impuscat in picior si pe urma sa urle ca cineva a atentat la viata lui”

    tot in perioada aia, “maestrul demnitatii jurnalistice”, conu’ cristoiu, si-a inceput lucrarea de doctorat in cazul rapirii celor patru si scotea pe banda concluzii care te cam puneau pe ganduri. il ascultam, da’ nu-mi prea puneam neuronu’ la treaba, gandea bassse si pentru mine.

    ce-am mai ras de ei, ce i-am mai injurat…
    timpul insa se pare ca le da dreptate, cu toate ca acum ardeiul umplut cu deshtu’, cristoiu, sustine, mai nou, contrariul. nici la ora aia n-o spunea direct, avea grija sa puna puncte de suspensie de cate ori ajungea cu ancheta prin jurul mormanului de rahat ce hahaie in palatu’ 3coceni, lasandu-ne pe noi sa umplem spatiile goale.

    sper sa iasa probe cat mai solide la suprafata, nu cacaturi de mana a zecea.

  28. Dupa ce a reprezentat Guvernul timp de aproape patru ani de zile, ca ministru al transporturilor, Basescu se dezice de fostii sai colegi: “Recunosc cu durere in suflet ca am facut parte dintr-un guvern care dispretuieste oamenii si regret ca am fost coleg cu domnul Stoica, care, in calitate de avocat, de jurist, trebuia sa inteleaga toate consecintele aplicarii legislatiei pe care a promovat-o.”

    Ministrul justitiei Valeriu Stoica spune ca noul primar isi schimba opiniile de la o zi la alta, astfel ca “daca pana ieri” fostul ministrul era “unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai proprietatilor, acum acesta gandeste altfel”.

    Basescu a refuzat sa spuna de ce i-a pastrat pe toti functionarii directiei juridice, cand tocmai aceasta directie trebuia sa apere drepturile cetatenilor in instanta: “Nu vreau sa va raspund la intrebare”, a spus el.

    Stoica a spus ca Basescu a facut inca o data dovada ca este intratabil” si ca se inseala daca crede ca va putea rezolva problemele sociale ale Bucurestilor facand trimitere la el. Stoica a subliniat ca liderul PD gandeste altfel pentru ca ocupa fotoliul de primar.

    Conform lui Basescu, evacuarea, fara nici o solutie, a familiilor cu situatie dificila inseamna dispret fata de cetateni. “Ceea ce face legislatia promovata de actuala putere nu este nimic altceva decat dispret fata de om, indiferent care vor fi punctele de vedere ale avocatului Stoica”, a spus Basescu.

    El vrea sa-i ceara Guvernului sa ia masuri de stopare a “procesului de aruncare in strada” prin restabilirea proprietatii. El doreste ca acela care urmeaza sa fie evacuat sa nu ramana in locuinta. “Justitia, inainte de a fi oarba, trebuie sa fie si omeneasca, pentru ca se adreseaza oamenilor, nu obiectelor”, a mai spus Basescu.

    Pe de alta parte, ministrul justitiei a mai spus ca, inainte de a fi ales, Basescu aprecia Legea privind restituirea imobilelor nationalizate. Stoica a adaugat ca oamenii au nevoie de fapte nu de vorbe.

    Primarul vrea sa cumpere 10-15 camine pentru cazarea temporara a familiilor evacuate. El recunoaste insa ca multi dintre cetatenii care cer prioritate la repartizarea de locuinte sunt “orfani de 30 de ani, extrem de agresivi, care au trecut demult de varsta copilariei”.

    6.VII.2000, MOSTRA DE LICHELISM BASECIAN@VALERIAN

  29. Traian Basescu despre Theodor Stolojan
    26 iulie 2000, Traian Basescu: “Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sint tehnocrati scosi din baie si adusi sa devina presedinti sau prim-ministri.”

    26 iulie 2000, Traian Basescu: “Theodor Stolojan si Mugur Isarescu vor fi pulverizati de realitate.”
    20 septembrie 2000, Traian Basescu: ?Sint doi candidati la presedintie care nu vor sa-l bata pe Ion Iliescu: Theodor Stolojan si Mugur Isarescu”.

    16 noiembrie 2000, Traian Basescu: ?Daca Theodor Stolojan va ajunge presedintele Romaniei, acesta va determina Guvernul ca, pina in februarie 2001, sa acorde garantii guvernamentale grupului Tofan, aflat in mare dificultate financiara.”

    16 noiembrie 2000, Traian Basescu: ?Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sint candidatii trucati ai PDSR”,

    16 noiembrie 2000, Traian Basescu: ?Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sint doi lachei care vor face tot ce se poate sa-i fie prim-ministru lui Ion Iliescu.”

    Traian Basescu vs. Valeriu Stoica

    16 septembrie 1999, Valeriu Stoica: “Traian Basescu este un politician cu orgolii marunte, aflat in cautare de popularitate ieftina”
    16 septembrie 1999, Valeriu Stoica: “Atitudini cum sint cele ale lui Traian Basescu, care duc la disensiuni nedorite in coalitie, nu mai pot fi tolerate.”

    31 martie 2000, Traian Basescu: ?Arestind un reputat profesor de matematica (deputatul PD Liviu Mera), Valeriu Stoica penibilizeaza actul de justitie”

    31 martie 2000, Traian Basescu: “Valeriu Stoica a subordonat actul de justitie in scopuri politice si sub conducerea sa, Justitia trece prin cea mai neagra perioada de la razboi”

    31 martie 2000, Traian Basescu: “Regret ca Valeriu Stoica a ramas in functia de ministru din greseala PD”,

    31 martie 2000, Traian Basescu: “Indreptarea justitiei trebuie sa inceapa chiar de la ministru”.

    31 martie 2000, Valeriu Stoica: ?Asemenea alegatii periodice nu fac cinste domnului Basescu ca persoana, si cu atit mai putin ministrului Traian Basescu.”

    31 martie 2000, Valeriu Stoica: ?Basescu confunda, si nu pentru prima data, doua chestiuni inconfundabile: apararea legii si protectia speciala care s-ar cuveni unor membri ai PD”

    31 martie 2000, Valeriu Stoica: ?De cite ori un membru al partidului pe care il reprezinta este vizat de vreo ancheta a Justitiei, in loc sa analizeze corect si atent faptele, Traian Basescu face declaratii neavenite, scapate oricarui control”.

    31 martie 2000, Valeriu Stoica: ?Traian Basescu sufera de o pierdere pasagera a discernamantului”

    31 martie 2000, Valeriu Stoica: ?Domnul Basescu nu este lucid si se afla sub influenta unor presiuni prea evidente”.

    28 mai 2000, Valeriu Stoica “Traian Basescu nu mai are credibilitate pentru a prejudicia pe cineva”.

    28 iunie 2000, Valeriu Stoica: ?Mi-e teama ca Traian Basescu este intratabil”.

    5 iulie 2000, Traian Basescu: “Recunosc cu durere in suflet ca am facut parte dintr-un guvern care dispretuieste oamenii si regret ca am fost coleg cu domnul Stoica, care, in calitate de avocat, de jurist, trebuia sa inteleaga toate consecintele aplicarii legislatiei pe care a promovat-o.”

    5 iulie 2000, Traian Basescu: ?Abia ajuns la Primarie am inteles ca reforma domnului ministru Valeriu Stoica inseamna mult dispret pentru oameni, pentru mii de familii la nivelul Bucurestiului.”

    5 iulie 2000, Traian Basescu: ?Reforma domnului Stoica a creat o adevarata patura de cetateni aruncati in strada intr-o guvernare care are pretentia ca este cea mai democrata de dupa razboi”

    5 iulie 2000, Valeriu Stoica: “Daca pina ieri, fostul ministru al Transporturilor, Traian Basescu, era unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai proprietatilor, acum acesta gindeste altfel.”

    5 iulie 2000, Valeriu Stoica: “Traian Basescu face inca o data dovada ca este intratabil prin afirmatiile sale”.

    14 mai 2001, Traian Basescu: “Nu am vazut prestatie mai proasta la un om politic roman in ultimii cinci ani decit cea prin care Valeriu Stoica cere desfiintarea UDMR”.

    20 septembrie 2001, Traian Basescu: “Nu putem raspunde pozitiv solicitarii de creare a unei aliante a partidelor de opozitie propusa de Valeriu Stoica, pentru ca o alianta inseamna un ghiveci politic in care partidele isi pierd identitatea”.

    15 iulie 2004: Traian Basescu: “Gindurile private ale domnului Stoica, ramin gandurile domnului Stoica. Resping categoric ideea fuziunii care n-a fost niciodata subiectul discutiilor la constituirea Aliantei PNL-PD”
    15 iulie 2004: Traian Basescu: “Momentul ales de Valeriu Stoica pentru avansarea ideii fuziunii dintre PNL si PD este unul extrem de favorabil pentru PSD. Intr-un moment in care PSD se confrunta cu framintari interne grave, se trezeste un politician sa ne puna in situatia de a da dezmintiri. In nici un caz PD nu intentioneaza sa-si schimbe doctrina social-democrata moderna.”

    Traian Basescu vs. Cristian Boureanu

    Ianuarie 2003, Traian Basescu despre propunerea lui Cristian Boureanu de fuziune intre PNL si PD: “Si la PNL sint oameni care, uneori, au excese in consumul de alcool. Inteleg ca declaratiile au fost facute de presedinti de organizatii de tineret. E pacat sa fie absorbiti de alcool cind vorbesc public.”

    Ianuarie 2003, Cristian Boureanu: “Basescu se comporta, in ultima vreme, ca un urs incoltit de haita de lupi, ca sa nu zic ca un maidanez fugarit de hingherii PSD-ului si nu mai distinge intre prietenii si inamicii politici.”

    Last Updated ( Feb 27, 2007 at 11:02 AM )

    Back
    Polls

    Who’s Online
    We have 9 guests online

  30. Domnilor,
    Tot respectul pentru d.na ministru si domnul Diaconu, in schimb Dl. de la PD, intrerupe discutia cu buna stiinta.

    Dupa 20 de ani ne-am prins si noi poporul ca bruiajul a tot ce se poate bruia are ca scop auzirea numai si numai a celo de la putere, puterea actuala.

    Ei uite din cauza asta pierde PD-ul si Dl.Basescu.
    Scuzati, dl Ciutacu, trebuia s-o zic.

  31. UN MIC REMEMBER!SPER SA NU VA FI PLICTISIT ,L-AM GASIT PE SITE-UL G.I.P. AL DOMNULUI CIUVICA .

  32. Victor iti faci impresia cumva ca BaSescu il doare in cot de lege atata timp cat e presedinte. pe el in doare in cot de lege doar atunci cand vrea sa se foloseasca de ea.

  33. M-am gandit sa incep campania propriu-zisa cu un mesaj direct catre oameni. Se cheama “Manifestul bunului-simt” si se refera la lucruri despre care politicienii vorbesc, din pacate, foarte rar sau deloc. N-o sa explic aici despre ce e vorba, cred ca textul e suficient de clar. Doar o idee mai simt nevoia sa adaug. Vom schimba lucrurile plecand de peste tot si actionand impreuna. Nesimtirea unui ministru care nu ne baga in seama face casa buna cu nesimtirea soferului care iti taie calea ranjind. Si amandoi sunt foarte mandri de asta. Chiar daca par diferite prin dimensiune, sa zicem, sunt atitudini identice care se hranesc una pe alta.

    Manifestul bunului-simţ

    După douăzeci de ani de la o revoluție politică, România e nemulțumită și blocată. Am construit instituții care nu funcționează, am adoptat legi care nu se aplică. Între conducători și conduși e o prăpastie. Dar soluția nu mai este o altă revoltă violentă. Ci o revoluție a bunului-simț.

    România din afara politicii este o ţară cu oameni corecţi, care respectă legea, au frică de Dumnezeu şi care sunt, la rândul lor, respectaţi de instituţii. În prezent, sistemul din jurul nostru este unul lipsit de bun-simţ. E un sistem căruia nu-i pasă de oameni. Este un sistem care nu mai reacţionează la durere, la sărăcie, la boală, la jigniri, la violenţă si la dispreţ.

    Ca preşedinte, vreau să forţez acest sistem, inclusiv prin exemplul propriu, să reacţioneze. Şi să redevină sensibil la problemele oamenilor.

    Mesajul meu către oameni este să se implice. Să reziste şi chiar să riposteze. Nesimţirea se extinde în societate cu complicitatea oamenilor normali, a celor corecţi, care stau pe margine pasivi. Eu reacţionez, prin candidatura mea, la nesimţirea din aceşti ani. Sper ca, alături de mine, să vină cât mai mulţi români care s-au săturat de tot ce se întâmplă în jurul lor, în ţara lor.

    Cum construim ROMÂNIA BUNULUI-SIMŢ:

    1. BUN-SIMŢ ÎNSEAMNĂ SĂ NU-ŢI UIŢI PĂRINŢII. Să nu îi ignori. Să ai grijă de ei, de bătrânii din jurul tău, pentru că şi ei au avut grijă de tine. Ei nu sunt o povară, ci sunt dovada cea mai caldă a umanităţii noastre

    2. SPUNEŢI NU VIOLENŢEI. Ura, violenţa, agresivitatea nu rezolvă nimic. Te răcoreşti pe moment, dar atât. Nu poţi trăi normal într-o ţară în care oamenii se atacă cu ură unii pe alţii pe stradă, în trafic, pe internet, la televizor, în instituţii.

    3. NU INCHIDEŢI OCHII LA FURTURI. Din banii publici, din buzunarul celui de pe stradă, din bugetul localităţii dvs, de peste tot. Nu vă lăsaţi atraşi de şmecheri şi de cei care se descurcă în afara legii. Ei sunt, totuşi, o minoritate.

    4. REFUZAŢI MINCIUNA. Respingeţi ipocrizia. Spuneţi mereu adevărul, chiar şi atunci când doare. Iar când vedeţi oameni care mint, nu-i lăsaţi să meargă mai departe. Tolerând minciuna timp de 20 de ani, am lăsat ca politicieni fără bun-simţ să ajungă parlamentari, primari, miniştri sau chiar preşedinţi.

    5. NU INSTIGAŢI LA URĂ ŞI LA INTOLERANŢĂ. Nu bătrânii sunt vinovaţi de problemele tinerilor, nu cei de la stat sunt vinovaţi de problemele celor de la privat. Suntem cu toţii cetăţenii aceleiaşi ţări. Trăim cu toţii împreună. Suntem o singură ţară. Trebuie să învăţăm să ne respectăm, pentru că vom trăi împreună şi după ce alegerile se termină.

    6. NU VĂ MAI GRĂBIŢI SĂ VĂ ÎMBOGĂŢIŢI PESTE NOAPTE. Acest mesaj e mai ales către toţi cei care vor să intre în politică. Lupta noastră trebuie să fie împotriva sărăciei, şi nu pentru a face milioane de euro din bani publici. Bunul simţ ne spune că nu vom reuşi luând de la unii – mai mici, mai săraci, mai izolaţi, şi dând doar celor puternici şi bogaţi. Modelul corect este acela în care câştigăm cu toţii, nu doar unii. Suntem o comunitate, nu o junglă.

    7. HAIDEŢI SĂ NE REZOLVĂM PROBLEMELE CU TRECUTUL. După 20 de ani, tot nu ştim adevărul despre comunism, despre marile probleme ale tranziţiei, despre marile ilegalităţi financiare. Dacă nu rezolvăm problemele trecutului, le vom repeta la nesfârşit.

    8. MODELUL CORECT în orice societate este cel bazat pe educaţie. Pe civilizaţie. Pe politeţe. Pe cultură şi bun-simţ. Respectaţi valorile şi respingeţi mitocănia. Doar aşa ne pregătim copiii pentru o viaţă mai bună.

    9. VORBIŢI UNII CU CEILALŢI. Citiţi, informaţi-vă, schimbaţi păreri. Dialogul este singura soluţie. Trăim împreună şi trebuie să ne înţelegem unii cu ceilalţi. Chiar dacă avem păreri politice diferite, elementele de bază ale societăţii trebuie să rămână aceleaşi.

    10. AJUTAŢI-I PE CEI DIN JURUL VOSTRU. Din credinţa în Dumnezeu, din moralitate sau din bun-simţ. Nu toţi au noroc, nu toţi au o viaţă normală, nu toţi au o zi bună. Suntem oameni dacă ne ajutăm unii pe alţii. Nimeni nu trebuie să se simtă abandonat de comunitatea din care face parte.

    Eu nu vă voi propune o Românie pasivă.
    Nu asta e alternativa la România agresată şi asurzită de gălăgia de azi.
    EU VOI PROPUNE O ROMÂNIE CARE SĂ LUPTE.
    O Românie care să riposteze în faţa nesimţirii. A inselaciunii si a tupeului.
    Cei care îşi fac cinstit datoria, cei care au bun-simţ şi respect sunt majoritari în România. Infractorii, corupţii, tupeiştii şi mitocanii sunt minoritari. Dar ei vor continua să ne domine viaţa, dacă nu luăm atitudine. Eu vă cer să vă implicaţi.
    Să reacţionaţi când vi se face o nedreptate.

    MIZA MEA, ÎN ACEASTĂ CAMPANIE, ESTE RETREZIREA ROMÂNIEI LA VIAŢĂ.

    Vreau stoparea fenomenului Băsescu, cel care a dus la blocajul din ultimii cinci ani şi la deziluzia majoră pe care o trăim cu toţii.
    Dacă facem asta, avem şansa de a schimba ceva în bine.
    Doar aşa putem spera ca soluţiile pentru oameni să fie unele de bun-simţ şi doar aşa forţăm politica să redevină utilă pentru toti.

    DAR, PENTRU ASTA, VOI, CEI CARE CITIŢI ACEST MANIFEST,
    VENIŢI LA VOT!

  34. Atata se vorbeste de “reintoarcerea Romaniei la normalitate” ca prioritatea numarul 1, pana cand si aceasta va deveni un cliseu.Ma mir cum de prezidentiabilii nu si-l-au inscris pe bannerele lor. Oricum el (cuvantul)va fi “jupuit” de semnificatia lui initiala si va deveni total neutru, ca doar “numai gura-i de noi”; inexistenta faptelor o confirma. acest cuvant, ca oricum

  35. Victor, apropos de cei care refuză (din prostie și din slugărnicie) să admită că Băsescu pregătește o dictatură cum scrie la carte.
    Cineva din comisia juridică de la Senat, mi-a indicat să citesc de pe site-ul Senatului, proiectul de lege 84/2009, al Guvernului, proiect înaintat în regim de urgență, la Parlament, în luna martie. L84/2009 privind regimul armelor dispozitivelor militare şi muniţiilor deţinute de Ministerul Apărării Naţionale şi de forţele armate străine pe teritoriul României.

    În Senat a trecut oroarea, aproape neluată în seamă, din prostie, dezinteres, habar nu am. Din fericire,în cazul ăsta, Camera Deputaților era cameră decizională, și, abia în 16 septembrie, deputații de la PSD și PNL- treziți între timp la realitate, de colegilor lor amețiți,de la Senat- au respins legea marțială, pe care ne-o pregătiseră Pinochet de Murfatlar și bocul.
    Un mic și sinistru exemplu, din sinistra lege,capitolul III, secțiunea a 3-a, articolul 20: ”Se va evita, pe cât posibil, uzul de armă împotriva minorilor, femeilor și bătrânilor”. Sau articolul 21, la fel de sinistru, atât ca formă, sau conținut.
    Citește, te rog mult, aici, legea în forma inițială, concepută de mințile bolnave din Guvern și MAPN: http://webapp.senat.ro/pdf/09L084FG.pdf

    Aici e și întreaga fișă a proiectului de lege, înclusiv expunerea de motive, avizul Consiliului Legislativ, etc: http://webapp.senat.ro/sergiusenat.proiect.asp?cod=14045&pos=0&NR=L84&AN=2009

  36. Mai baiatule, esti inveninat de ura. Ti-ai pus vreodata problema ca si tu sa-ti schimbi atitudinea fata de presedinte. Daca eram in locul lui de mult va maturam pe voi toti cu antenele si realitaea “voastra”.Tot pentru bani va agitati iepurasilor – ai vostrii si ai lui Voiculescu. Pa.

  37. unu` dezamagit “atata timp cat faceti parte din acelasi trust, de ce sunt atat de diferite programele de vizionare a emisiunilor de la antena 1 fata de cele de pe antena 2 sau antena 3??? in noaptea asta ma uitam in reluare la capatos, acolo nu poti da sa vezi emisiunea de la jumate pt ca nu se poate ca sunteti voi cu mot; apoi nervos am “mutat” programu` pe site`ul antenei 2 la ciutacu la vorbe grele sa vad emisiunea de pe 27 cu vadim… la fel o mie de nervi manca`mi`ar moneda din botswana ala de face site`urile astea… noroc in moneda mea de antena 3, unde pot vedea si eu emisiunea lu` badea ca oamenii.. ca de ce m`am enervat, eram pe la jumatea emisiunii lu` capatos si din greseala apas F5 (refresh) 😐 atat mi`a trebuit…ca sa pot continua, asteapta tata inca o ora sa se incarce iar si sa reiei de unde ramasesei… nervos cum spuneam, trec la vorbe grele si la minutul 27 si ceva se opreste. sa nu`ti bagi moneda`n gura alora care fac parte din echipele celor pe care`i admiri?! ca la nervi am dat carne la toti.. multumesc”

  38. Pai de ce nu-l intrebi direct si personal sau prin telefon , printr-un e-mail (ca tot ai amintit),scrisoare,etc.Inca o data (am mai scris si ieri)cind soriciul e gros (vezi Traienica)trebuiesc dovezi zdrobitoare.Am si o intrebare :acest Omar are cetatenie romaneasca(eu nu stiu)? Daca da , atunci statul roman poate sa-l contacteze pe Omar si eventual putem afla chiar de la el care este adevarul.

  39. Greata la romani este simptomul principal al acestor zile bolnave . Mi-e greata de atata portocaliu ce se revarsa de pe blocuri , de pe stalpi, din statiile de autobuz si din benerele net-ului. Intrebai mai alaltaieri de ce contracandidatii nu pun si ei la fel de multe afise si benere. Numai de dragul argumentatiei si al polemicii : pentru ca nu au la fel de multi bani via traficul cu tigari prin vamile aradului sub ochiul atent si protector al lui Blaga. Pentru ca toate spatiile de afisaj au fost rechizitionate de PDL si interzise celorlalte formatiuni , pur si simplu, iar acolo unde se mai afiseaza totusi , haidamaci de noapte rup , fura si distrug iar politia romana (= Blaga ) nici-o reactie. Pentru ca nici eu nu cred ca optiunile politice ale cuiva , dar mai ales ale nehotaratilor care in general sunt persoane instruite si cu un nivel de trai cel putin decent , aceste optiuni nu sunt influentate de afise amenintatoare. Acest afisaj agresiv , aceste mesaje amenintatoare ( apropos , o batrana s-a speriat efectiv de afisul cu chiorul lipit pe usa unei farmacii si ea a inteles ca de ce ti-e frica nu scapi si era sa lesine in farmacie – aici duc aceste afisaje tampite )aceasta atitudine sfidatoare , contrara logicii , rationalului , bunului-simt ( nu scap , trebuie sa-l invoc)nesimtita si tupeista , se vor intoarce impotriva lor , s-a mai spus ca prea ne cred prosti si adormiti , orice sarac cu duhul ( ar vrea ei )are momentul de trezire si desteptare.

    Mi-as inchipui ca cei care l-au votat in 2004 si care acum vad ce naparca au scos pe piata isi repara vina incercand sa convinga pe cat mai multi sa nu repete greseala. Ar fi o mica reparatie cu care ne sunt datori.
    Povestea cu Hayssam , care are vorbitor cu Chioru cand vrea muschii lui spune , daca mai era nevoie , ce hal de tara avem !Ne miram de ce se petrece cand ar trebui sa plecam in Congo ( mai tineti minte !?!) sau sa votam macar o data cum trebuie .

  40. Ce poza clara cu “rapitii” !!! N-am mai vazut asa claritate in nici un caz asemanator ! Parca sunt intr-un studio specializat ! :))

  41. @fla:”Nu este o surpriză că miniştrii pedelişti şi-au premiat angajaţii!”
    Nu prea imi vine sa cred ca banii aia au ajuns de fapt la angajati (mai ales ca vorbim despre membri de partid). Poate ca as fi crezut , daca nu s-ar fi intamplat asta chiar inainte de campania electorala. Primele alea s-au transformat in mii de hectare de bannere , meshuri si afise.
    Cunosc procedeul asta de cand lucram la o firma de stat: semnai statul de plata dar nu vedeai nici un chior. Singura diferenta e ca banii aia ajungeau la un coleg aflat la necaz (un deces sau vreo boala grava). Asta se intampla pe vremea cand contractele colective de munca nu prevedeau astfel de ajutoare.

  42. Victore,

    Intradevar cum spun afisele d-lui Basescu ” de ce ne era frica nu scapam ”
    Da- imi este frica sa merg pe strada
    Da- imi este frica sa vorbesc la telefon
    Da- imi este frica sa conduc un automobil pe strazile patriei
    Da – imi este frica de chipul presedintelui care ne agreseaza de pe fiecare stalp
    Da – imi este frica sa respir si sa traiesc in aceasta tara
    Daca “nu scapam” atunci sper ca d-l Basescu sa raman ultimul in aceasta tara si sa “stinga lumina”

  43. Doamne,o prostie mai mare decat asta nu a facut, cred, un sef de stat. Asta e replica a unui sef de stat? Se vede ca are lumea lui si a lor, in care totul este permis.
    Cum sa spui ca e o inregistrare ilegala? Radeam cu sotul: e ca si cum cineva l-ar filma la curve, iar el ar veni senin si mi-ar spune ca nu avem ce discuta,ca nu a avut nimeni acceptul lui sa fie filmat.
    Si campania asta electorala… e jalnica. Imi place sa ascut ce gandesc oamenii simpli despre el, despre sloganurile lui. Ce inteleg ei din:”De ce le e frica nu vor scapa?”- cum, ne ameninta pe noi, ca nu vom scapa de el? Ca oricum el va fi din nou presedinte?- lumea e grabita, apasata de griji si nu mai citeste continuarea. Multi nu stiu ce e cu referendumul. Iar faptul ca se leaga de Iliescu? – raspuns: Pe timpul lui Iliescu era liniste in tara, nu se certau ca acum, avea de unde sa ne plateasca salariile si pensiile, nu din bani imprumutati,iar noi o duceam bine, nu ca acum, ca vom intra in somaj…
    Multor oameni le e frica de ce se va intampla daca iese tot Basescu presedinte.Ca nu va urma decat o vendeta a PDL-ului. Ca nu va fi in stare sa faca ceva, ca fa fi mai au decat acum.

  44. Eu cred că acest subiect a fost scos la iveală chiar de Băsescu, făcând parte din obişnuitele perdele de fum false ale acestuia, pentru a acoperi adevăratele “arme” de atac pe care opozanţii le pot folosi împotriva sa.

  45. @ionut androne: asta-i teoria vanturata de Cristoiu. n-o halesc!
    @ema: tot nu va-nvata ai vostri gramatica?

  46. l-am vazut aseara pe Oprescu la Gadea, deloc convingator, deloc..iar atunci cand i s-a adresat intrebarea referitoare la cine sunt finantatorii campaniei sale de catre Oana Dobre..mai avea nitel si o lua la bataie, “Dar doamnaaaaa, o sa spun clar sa ma auda toata tara, nu este Patriciu”, atunci cine mai Mosule, cine? Nu imi place linia discursului lui Oprescu, mi se pare un nene d-ala care se chinuie sa fie entuziast, care face uz de prea multe argouri si cuvinte “colocviale”, nu este coerent, cand i se pune o intrebare la care nu are rasp. sau nu vrea sa rasp. bate apa in piua, nici macar nu deraiaza subtil discutia spre altceva, incearca sa suplineasca refuzul de a justifica unele lucruri prin tonul ridicat al vocii si prin atitudinea de justitiar, nea Oprescule, mai “Mosule” nu m-ai convins…sincer, mi se pare ca a imprumutat mult din atitudinea lui Basescu..nu asta asteptam de la el..deci nu prea am cu cine vota…poate doar vot negativ ca sa nu mai iasa Dictachioru..om vedea.

  47. Ciutacule esti bun, ai pus punctul pe I..
    Presedintele (beutor) jucator are un tupeu maxim, asta ne ia la misto pe fata, isi bate joc de noi fara sa clipesca, asta se adreseaza tampitilor pentru ca daca ai putina minte in obiectul de pe umeri iti dai seama ca individul asta minte si devieaza de la tot ce nu-i convine lui. Sunt mahnit, nu intaleg cum cetatenii acestei tari nu observa ce se intampla, nu vad cum acest individ ne crede prosti si tampiti pe toti.. Treziti-va Romani… Ce vom face in noiembrie si decembrie va conta pt viitorul copiilor nostrii… TREZITI-VA..

  48. I-auzi!: “Nu voi permite ca tara asta sa intre pe mana lui…”, “mafia sa nu decida in numele romanilor”, dar a uitat sa spuna ca el este cel mai mare mafiot.Si daca e voie a intreba, cum va opri “poporul suveran” sa voteze dupa pofta inimii?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.