Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cum de n-a mai degerat Omar în arest?

Cum de n-a mai degerat Omar în arest?

Preşedintele României spune senin că înregistrarea consilierului său pe probleme de siguranţă naţională cu un terorist este ilegală şi că, în esenţă, fostul preşedinte e de vină. Dar văd că nu ne spune mai multe alte lucruri. Aşa că-l întreb eu.

1. Ce căuta generalul Constantin Degeratu în arest la Omar Hayssam, cu ce mandat s-a dus acolo şi cum a cerut, procedural, omul de afaceri sirian întrevederea cu Traian Băsescu? A sunat la centrala Cotrocenilor din arestul Cercetărilor Penale, a apelat la un intermediar (dacă da, cine?) sau a dat mail ca Arpad Paszkany?

2. Dacă înregistrarea ambientală a fost realizată ilegal în sediul DIICOT, înseamnă că o secţiune a Parchetului general face poliţie politică. Ce mai caută-n funcţie şeful DIICOT? Ce garanţie mai poate să aibă, în aceste condiţii, un om obişnuit că statul care înregistrează ilegal consilierii preşedintelui nu-i violează intimitatea?

3. Într-o altă instituţie fundamentală a democraţiei, Camera Deputaţilor, membrii comisiei parlamentare de anchetă a activităţii ministrului Turismului au fost, de asemenea, înregistraţi ilegal. Partidul care susţine candidatura la preşedinţie a lui Traian Băsescu a susţinut că nu contează modalitatea de înregistrare, ci numai conţinutul discuţiilor. De ce în cazul Omar-Degeratu ar trebui să fie invers?

4. De câte ori s-a întâlnit (înainte şi după arestarea sa) Omar Hayssam cu Traian Băsescu. Unde s-au petrecut întâlnirile şi pe baza cărui act normativ? I-a spus ori ba preşedintele României suspectului de terorism (la vremea respectivă) să-şi ia familia şi să plece în SUA? Dacă da, autorităţile americane au fost informate?

5. Dată fiind invocarea siguranţei naţionale pentru justificarea necesităţii întâlnirii între un arestat şi consilierul preşedintelui, câţi alţi oameni de afaceri cu dosare penale care au călătorit în aceleaşi avioane cu Omar Hayssam şi Ion Iliescu au mai beneficiat de posibilitatea similară de a discuta în privat cu Traian Băsescu?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

156 thoughts on “Cum de n-a mai degerat Omar în arest?

  1. In republica bananiera Romania …presedintele este primul care incalca legea.
    Cand vrea el , daca vrea el.. nu mai misca nici frunza in pom.
    Parchete,justitie.. totul este la cheremul lui.
    Numai stampila este a nostra si cu ea trebuie alungat de la Cotroceni.
    Altfel…adio stat de drept.

  2. prea multe intrebari, de altfel elocvente si indreptatite, dar care or sa ramana fara raspuns din partea dictachiorului care o sa se faca ca ploua, ninge, burniteaza, sau o sa inventeze un alt scandal public sa-l acopere pe acesta etc; ce tupeu a avut sa se eschiveze spunand ca aceasta pb nu face parte din tematica campaniei electorale, ehh sa mori tu? noi credem ca face parte, ca d-aia in alte tari democratice, de ex SUA, Nixon “a abdicat” in urma scandalului Watergate…insa la noi, chioru asta cu moaca de zilier se incapataneaza sa roseasca scaunu “imperial” cu fundu-i tabacit de atatea legaturi “primejdioase”, hai nea chioru, nu ai vrea tu sa pici, pici, pici, pici urmat de alti pitici, recte Boc care nu mai face odata POC???????

  3. Vai de mama noastra. Asta e tara in care supravietuim miraculos.Un presedinte jucator am dorit si cu asta ne-am ales. Restu’ e cancan.
    :))))))))))))))).

    PS Ne meritam soarta .

  4. ce naiba, Victor, nu-ti ajunge ce a varsat Imparatu’ Traian – “profesorul” ai carui urmasi suntem – la “societatea civila”? iti va raspunde “la momentul potrivit”, adica atunci cand i se va imparosi teasta si i se va aranja privirea aia piezisa de smenar?!

  5. N-am putea sa amanam intrebarile astea pana dupa alegeri ? Tzara e in criza si riscam sa nu avem bani de pensii.Daca am sta sa raspundem la toate aceste intrebari cine ar mai avea grije de bunastarea acestui popor ? Un NU hotarat intrebarilor legate de Hayssam !!!! 😎

  6. ieri, nesimtitul a spus ca subiectul omar haysan nu e in tema campaniei prezidentiale. sa-i spuna cineva alcooliculi ca desi el este in campanie , poporul nu e. deci noi vrem sa stim despre legatura dintre el si terorist in afara topicului campaniei. vrem sa stim pt ca avem dreptul sa fim informati, nu pt ca e el in campanie. sa trimitem jegul in afara cotroceniului.

  7. 1. A fost trimis la ordinul Comandantului Suprem al Armatei, normal. Marele jucator de sah vegheaza constant.
    2. Omul de rand nu mai are demult vreo o garantie su un drept, in cazul de fata dar si in multe alte imprejurari. Democratia pentru noi inseamna dreptul de a spune ca suntem furati pe fata. Validitatea dreptului se limiteaza desigur la ultimul punct din fraza anterioara.
    3. Daca ochi pentru ochi ar lasa lumea oarba cum spunea Ghandi, oare inregistrare pentru inregistrare ce efect ar avea ? Din ciclul “Nu ne-ati facut voi pe noi, v-am facut noi pe voi”
    4. Vom afla cand praful pe dosar va fi cat stratul de zapada in Pasul Tihuta in luna Octombrie (mare pentru cei fara lanturi, mici pentru cei cu lanturi). Daca aflau americanii ce cadou le facea presedintele, se fi vazut spectacol.
    5. Un procent egal cu rabdarea noastra … mare!

  8. Bun, nu ma bag in treaba asta cu CE si CUM, ca nu cunosc prea multe detalii. In schimb, rebuie sa spun si eu ca DIN SECUNDA 2 cand am aflat ca aia erau ”sechestrati”, m-a incercat un puternic sentiment de FACATURA ! Asta in contextul in care era in puternic sentiment negativ al populatiei impotriva participarii Romaniei CU TRUPE la conflictul din Afganistan.. Treaba asta trebuia sa fie ceva gen : ” VEDETI ! TERORISMUL NE POATE LOVI SI PE NOI !!!! ”. Si multi prosti au crezut tampenia asta mediatica IEFTINA. Iar Basescu a culesc automat laurii… Ma gandesc ca daca era NASTASE presedinte, se proceda IDEM !

  9. Eu cred ca vom afla incurand raspunsul la toate aceste intrebari si acesta cred ca nu va fi din partea domnului Basescu sau a Administratiei Prezidentiale. Doar sa mai avansam putin in campanie…

  10. Excelent spus Victore.
    Cand semeni vant, ai toate sansele sa culegi furtuna…si in cazul acesta Basescu are ditai tornada in brate.
    Basescu a calcat pe prea multi pe coada crezand ca este intangibil, dar se pare ca s-a inselat. Am senzatia ca dosarul Hayssam este doar inceputul.
    As avea 2 mentiuni de facut totusi…
    a) Sper sa fie scoase la lumina doar “chestii grele” si nu orice plevusca fara rost, pentru ca atunci efectul ar fi invers…si daca este cineva care poate juca rolul victimizatului, Basescu este acea persoana.
    b) off-topic (un pic)…imi place Gadea..imi place si mai mult Mugur Ciuvica si intotdeauna il ascult cu interes pe Dl. Theodorescu (chiar daca uneori teoria domniei sale nu se prea aplica in practica romaneasca) …dar din ce in ce mai mult am impresia ca Dl.Stan face un deserviciu cauzei. Nici nu ma mai refer la filmuletele stupizele, care sunt enervante in sine…ci la demonstratiile logice ale domniei sale care incep sa fie cam trase de par. Pe mine nu ma deranjeaza foarte tare…dusmanul dusmanului meu este prietenul meu…dar pentru cineva indecis, tare mi-e frica ca Dl.Stan incepe sa fie un motiv sa sara in tabara adversa.

  11. si uite asa au aparut banii din vanzari anterioare…
    statu a platit (cat o fi platit …), ei au impartit … si vanzarile anterioare se inmultesc .
    noi sa traim bine, ca ei deja traiesc excelent.

  12. In cazurile Ridzi-Udrea au fost probleme grave privind legalitatea functionarii comisiilor parlamentare de ancheta.

    Daca ajungem sa incalcam regulamente interne de principiu pentru orice hotie unde ajungem?

    Vizita lui Degeratu in arest la Hayssam, intrucat a fost confidentiala, e lovita de… nulitate.

    … atata lucru nu stiti!

  13. Pentru ca a iesit inregistrarea de la prima dubla, pentru ca stimnoicine a fost salvatorul bietilor jurnalisti, … pentru ca a fost ascultator si a plecat cu copiii acolo unde l-a sfatuit dom’ profesor …

  14. PREMIZA=problema de Siguranta

    Q1: nu trebuia neaparat inregistrata ? Se baza Siguranta nationala pe memoria Dlui general Degeratu ? (sau alt oricui altcuiva)..NU era cu DATE, CIFRE, PERSOANE, coduri..etc (sau barfeau despre siguranta nationala)

    Q2: nu trebuia organizata intalnirea intr-un spatiu Securizat? Sau numai SRI si SIE au voie sa se intereseze de siguranta nationala iar alte servicii nu ?

    Q3: ce reactie are Presedintele (oricare ar fi el) fata cu O DEFECTIUNE in sistemul informatiilor clasificate ? Ne povesteste la gura(casca) sobei ca NU e bine, nu e frumos, poate chiar ingrasa ? Atat ? Doar atat in fata unei povesti care implica siguranta Romaniei si poate niste itze colaterale ?

  15. Într-o țară normală, după ce ar răspunde măcar la cele cinci întrebări formulate de tine, orice președinte responsabil și-ar da demisia și s-ar pune la dispoziția justiției. Firește, într-o țară normală, și clasa politică ar reacționa rapid la asemenea fapte ale președintelui. Parlamentul lituanian l-a demis în 2004, pe președintele Paskas și l-a deferit justiției, într-un caz de înaltă trădare, oarecum asemănător cu cel de la noi, dar mai puțin grav.

    Și ar mai fi două ”amănunte” pe care ar trebui să le explice Băsescu :
    1. ”Ilegală” au ba, stenograma cu pricina este inclusă ca probă și în dosarul Armamentul 628/D/P/2005, dosar disjuns din dosarul Fuga lui Hayssam, și instrumentat până la un punct de Ciprian Nastasiu.
    În urma interceptărilor din dosarul Armamentul, americanii l-au arestat pe traficantul de arme Viktor Bout- partener de afaceri cu Omar Hayssam.
    2. Ieri, a apărut raportul UNIDIR, raport întocmit de ONU, în care România este acuzată că a vândut arme grupărilor teroriste, fix în perioada cercetată în dosarul Armamentul.

  16. Domnul Victor, cateva informatii.

    In aceasta dimineata, la usa unui prieten au sunat cateva persoane zambitoare, s-au recomandat “de la PD-L”. Respectivul le-a trantit usa in nas.

    O cunostinta apropiata lucreaza la Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Mi-a spus ca seful lor le-a dat directive sa voteze cu stim noi cine, totul sub forma de “obligatie de serviciu”.

    Poate verifica cineva ?
    Sunt legale astfel de proceduri ?

  17. Buna intrebarea 3, a fost primul lucru la care m-am gandit cand l-am auzit pe Basescu. M-am saturat de standardul asta dublu al lui si defapt al tuturor implicati in politica.

  18. Dacă Traian de Murfatlar a decretat că înregistrarea discuţiei dintre generalul Constantin Degeratu, consilier prezidenţial, şi Omar Hayssam, terorist, este ilegală, atunci orice întrebări pe această temă sunt şi ele ilegale! Nu?! Şi dacă sunt ilegale, de ce să ni le punem?!

  19. Pe un site de sport scrie ca domnul de la Cluj, Arpad Paszkany a uitat sa plateasca statului 5,3 milioane de ieuroooo.Ce ziceti de treaba asta domnule Ciutacu? Ma gandesc cati lingai de-ai lui baselu mai sunt in aceasta delicata situatie.

  20. Cum ne imbarliga popeye: ‘S-a dus acolo pentru chestiuni de securitate nationala (wow)’ si ‘Nimeni nu avea dreptul sa-l inregistreze pe generalul degeratu’. Ok, popeye. Ce zice dl. consilier/general degeratu? ‘M-am dus acolo, si hayssam a batut campii si nu era despre securitate nationala (WOOOW)’. pai daca nu erau chestiuni de National Security, pe cine deranjeaza ca au aparut acele inregistrari? AAA, ca a aparut numele carmaciului in acea inregistrare? De cand pina cand, numele unuia bagat in potlogarii, tine de securitate nationala? “Numele Pretiosului Base nu trebuie sa apara in nici o imprejurare” asta e cumva noua directiva nationala pe care tre’ sa o respecte toti supusii?

  21. Nu mi se pare normal sa traim intr-o tara in care asupra presedintelui tarii planeaza suspiciuni de legaturi cu terorismul,trafic de armament in care sunt implicati membrii ai familiei, nejustficarea banilor folositi la achizitionarea apartamentului din Baneasa al fiicei, Ioana Basescu,*succesul* Elenei Basescu la europarlamentare si multe altele. Oare intr-o tara normala nu ar fi trebuit sa-si dea demult demisia?

  22. Prietene, lucrurile sunt simple: de vreme ce stenograma provine dintr-un dosar penal, care s-a judecat şi în care cauză s-a dat o sentinţă, rămasă definitivă, înseamnă că probele au fost admise, considerându-se că au fost obţinute legal. Deci şi înregistrarea a fost legală, aprobată de un judecător. Tu te îndoieşti de justiţia din România? Se poate? Nu-i frumos!

  23. Exista o emisiune “10 pentru Romanie”, si de ce, ‘cititorii derbedei’ n-ar propune macar o emisiune “10 pentru Victor Ciutacu?”, pentru acest articol de investigatie 100%,si pentru mai toate articolele dumnealui?
    Marturisesc ca este primadata cand am citit nu numai articolul dar si toate comentariile (20 pana la ora la scriu)cu nesat. Toate comentariile s-au referit strict la subiect, si nu erau de genul off-topic. Bravo si “noua” cititorilor si comentatorilor, ca in felul acesta ii demonstram D-lui Ciutacu ca ceea ce scrie, pentru ceea ce ne consulta uneori nu trece la “fapt divers”, ci ne pune pe ganduri; si incercam sa fim responsabili pentru ceea ce scriem; nu ne rezumam la doar a spune: Excelent Victore!

  24. Dupa cum bine stim, exista grupuri de interese legitime si ilegitime. Moguli bumi si rai. Iata acum ca sunt si Servicii Speciale bune si rele. Care fac si nu fac inregistrari.
    Alcoolistul, fiind in delirum tremens, se pare ca nu a inteles ce se petrece. Se pare ca mai exista si alte lucraturi ilegale impotriva (auzi acolo) Sefului Statului. Sa mori tu…
    De asteptat…

  25. Nu cred sa va raspunda la intrebari dar poate va raspunde DIICOT-ul, dupa ce persoana in cauza ramane fara imunitate.

    @Oaia fosforescenta: Nici impuscatu’ nu ne putea verifica in ” cusca” de votare. Cum drac’, intr-un stat democratic sa fii obligat sa votezi pe cineva? Evident, nu poate verifica nimeni cu cine ai votat si mai ales este ilegal sa persecuti o persoana din acest motiv.

  26. Excelent domnule Ciutacu, cu aceasta ocazie il intreb si eu presedinte, cine i-a rapit pe cei 3 jurnalisti? Hayssam sau agentii lui pentru ca el sa fie eroul zilei atunci in 2005?

  27. O singura intrebare mai am la setul de intrebari din articol:
    – Daca Degeratu il audia pe Hayssam intr-o problema de siguranta nationala, el nu a inregistrat aceasta convorbire pentru a avea probe materiale?Pentru ca dupa intalnirea cu acesta, Degeratu neavand probe putea sa inventeze informatii foarte simplu, neputand fi probate, verificate, documentate ….Iar daca totul e roz si miroase a apa de trandafiri portocalii, de ce nu a dezmintit cap-coada toate informatiile vehiculate in massmedia mister prezident?Pentru ca nu cunoaste cat a putut rasufla din Rapirea din Serai si a intervenit frica, pazitorul nr.1 al pepenilor….
    Oricum cine a gandit un pic, de atunci a realizat ca totul este doar o facatura ordinara specifica paranoiei care il bantuie pe Mahmur Han cel Chior

  28. Sunt ultimele zvacniri ale sarpelui portokkliu.Trebuie doar sa-l calcam pe cap prin votul nostru.Ca o paranteza ,vad ca guvernul demis face din kkt(bok),bici.Si vrea sa pocneasca!

  29. Pai da… Presedintele a inventat un nou set de reguli:
    1) Presedintele are dreptate.
    2) Presedintele are INTOTDEAUNA dreptate.
    3) Cand presedinele nu are dreptate, se aplica regulile 1 si 2.
    Cam asa se rezuma cauzele numeroaselor incalcari ale legilor si principilor morale elementare de catre Basescu… Mare noroc pe noi ca amintrat in NATO si UE, altfel “modelul Putin” ne mânca acu’… Haoleu, sa ma bat peste gura, ca nu se stie ce-i trece prin cap!

  30. Eu as vrea daca se poate sa mai raspunda la o intrebare… Basescu-le, daca te votez in turul doi, imi promiti ca ve-i face infart dupa alegeri?

    Toata stima.. >:D<

  31. socializare mare la vrancea:sampanie,caviar,mbunatati,bunatati.dupa multe discutii cu platourile si cu paharele s-a ajuns la concluzia ca baselu nu poate pierde alegerile.motivul?citat aproximativ:`avem prea multi bani ca sa nbe stea cineva in cale`.tu popor romani poti face ceva pe banii lor.la vot sa le dam peste….conturi.

  32. @I.I.

    On-tipicarule, neste ba’eti adopta bugete din bani publici pentru propriile private in “umbra” camerelor de luat vederile.
    Majoritatea comentariilor sunt simple reactii la “prosteala-n fata”.
    Doresti cumva sa pozam in intelectuali obiectivi gen T.R. Ungureanu sau S. Voinescu?

  33. Victor, Victor… Hai satz raspunz, sa te luminez pe matale:
    1. N-ai tu treaba ce cauta. Ce, era la tine acasa? Nu, era la parnae. Cum a vorbit? Prin porumbel calator, na, multumit?
    2. Shafu’ diicot e d’al nostru, asa ca ramane acolo unde e, ca bine face. Daca s’ar da afara oameni de baza doar ca te intrebi tu ce smenuri fac, s-ar prabusi toata treaba, ce naiba!
    3. Conteaza ce si cand spunem noi. Un jurnalist care se respecta cat de cat tre’ sa nu aiba memorie pentru asemenea lucruri sau, daca are, sa treaca pe la casierie inainte sa le publice.

    VA DATI SEAMA CA ASTA E PRESEDINTELE ROMANIEI???? Nu mafiotul local?

    Votez cu oricine in turul al doilea, doar ca sa scap de el.

  34. O obsesie de-a mea:
    Acum la Antena 3 este invitata printre altii, jegoasa de turcanu. De ce?
    Antenele sunt posturi private. La mine eu invit pe cine VREAU eu. Daca vreau sa vad si sa aud zombi si trepanati exista Labagii. Nu-i mai aduceti. Nu mai pot!!!
    Asta o tine cu FMI si guvernul bok si ce bine vor ei tarii…
    Ii bag in ma-sa pe FMI si banii lor si sa se duca dracului cu leprele alcoolistului…

  35. Asta e greu de dovedit. Eu vreau sa stiu de ce imi da mie ordin sa-i votez unicameralul. Sunt atatia oameni educati si intelepti in tara asta, de ce nu discuta cu ei o problema atat de sensibila…De fapt stiu de ce, pentru ca nu e in stare. Practic prin acest referendum recunoaste ca e impotent politic, ca nu e in stare sa poarte o discutie civilizata cu un specialist de inalta clasa.

  36. D-le Ciutacu? Intrucat numai Antena 1 si 3 au fost nominalizate de Presedintele tarii (Mediafax) ducand o “campanie negativa” impotriva dumnealui, inseamna ca Antena 2 i-a intrat in “gratii”?!!!si Dvs. ati putea adresa aceste intrebari direct Presedintelui intr-o scrisoare oficiala cu antet, semnatura si stampila, nu-i asa?
    Zau ca ar merita sa primeasca asa o scrisoare la Presedintie, poate ar face pe loc o comotie cerebrala?!!

  37. fratele meu,cat de penal poa’ sa fie acest individ!!!!!!ce ar trebui sa faca pentru a fi anchetat de cineva?sa impuste pe careva?cred ca si atunci mujahedinii i-ar gasi circumstante atenuante…

  38. Povestea asta mi se pare cusuta cu ata alba. Nu stiu de ce am banuiala ca nu doar americanii sint amestecati in poveste. Sa nu credem ca Germania, Franta sau Marea Britanie sint proaste de le curge scuipat din gura. Poate ca baietii din UE (si nu numai ei) s-au cam saturat sa stea si sa se uite cum niste descreierati dintr-o tara de mina a saptea le incurca planurile. De 5 ani tot auzim de sistemul ticalos si cum vrea smenarul sa reformeze clasa politica si justitia. Nu cred ca scopul baietilor intradevar destepti e sa ne dea noua o justitie super-beton (n-au rezolvat-o nici pe la altii), poate doar un obiectiv secundar. asadar ce vor “greii” nu prea bate cu ce se intimpla la noi.Si pentru a rezolva chestiunea eficient cred ca au oportunitatea sa impuste doi iepuri dintr-un foc adica sa-si atinga propriile obiective, oricare ar fi ele, si sa ne dea si o justitie “ca la carte” Basescu a demonstrat ca nu poate fi pentru ei un partener viabil si sint convins ca i-au organizat o spectaculoasa iesire din scena. Pentru noi asta ar putea inseamna ca dupa 6 decembrie Justitiarul turmentat nu numai ca va da cu subsemnatu’ la DIICOT si DNA (tot Morar, saracu’) dar va face si un pic de bulau, asa, cam cit si-a luat Miron Cosma. In acest mod simplu justitia va demonstra ca e meseriasa, independenta si o doare la banana de presiunile politice iar clasa politica, evident, va fi profund reformata. Nu mai zic ce exemplu bun va fii pentru altii tentati sa o ia pe aratura. Basescu isi va vedea intradevar visul cu ochii, doar ca de dupa gratii unde o sa fie coleg de celula cu Nati Meir, Becali si alti baieti de gasca. Asa sa-i ajute Dumnezeu!

  39. Incerc a 3 a ora sa postez un comentariu pe site-ul lu’ Nenea Bese si nu prinde deloc ! Cred ca e nenea Boc cu ochii cat cepela sa sorteze comentariile ce sunt postate acolo !

  40. foarte bune intrebarile.. sper sa raspunda la ele Traian Basescu si cat mai curand , sa nu asteptam pana cand isi pregateste el discursul ca tot e in campanie.

  41. Ce mi se pare absolut fenomenal este ca daca un individ ca Omar Hayssam ii cere din puscarie presedintelui o intrevedere, acesta se conformeaza repejor trimitind un consilier “pe” probleme de securitate, ca nu avea el timp atunci sa se duca, insa daca fermierii acestei tari cer o intrevedere cu acelasi presedinte acesta spune ca nu se poate intilni cu ei. Concluzia este simpla pentru oricine, daca nu faci parte din anturajul lui Basescu n-ai nici o sansa sa vorbesti cu el, oricit de importanta este problema. Asta nu inseamna ca un presedinte se ocupa in mod normal cu asa ceva, insa cind iti atirbui sarcini de prim ministru si iei locul altora, ma intreb atunci cind se “baga” in seama, doar atunci cind iese bine pentru el sau cind parandaraturile familiei si nu numai, sint primordiale?!
    In legatura cu Omar Hayssam, eu am o singura teorie, Basescu trebuia sa fie erou prin salvarea jurnalistilor din Irak, chiar daca “piesa de teatru” fusese tot de el regizata, fiindca asa devenea celebru in lumea buna, restul nu-i decit “praf halucinant” pentru prostirea prostilor.

  42. Update: Fremierii se agita la Cotroceni iar PD-L -istii se agita pe ecrane si tipa ca nu ei sunt de vina , oricine, dar nu ei( parca nu sunt la guvernare,chiar asa de idioti ne cred?)…

  43. Cifra “10” ma obsedeaza azi, cu toate ca dupa numerotarea facuta cu rigurozitate de D-l Ciutacu ar fi 5 intrebari.Dar fiecare intrebare a generat altele suplimentare. Daca ne uitam bine prima intrebare de fapt contine 6 intrebari si fiecare la randul sau ne sugereaza, cel putin pe jumatate,si raspunsul. Aflam din intrebarea 1. o serie de informatii privind intalnirea generalul C.D. cu O.Hayssam;1. astfel aflam ca O.H. era in arest,2. ca trebuia sa existe un mandat pentru aceasta intrevedera,3. ca O.H. a cerut intrevedere cu Presedintele,4. ca pentru a-si atinge scopul trebuia sa sune fie la centrala Cotrocenilor,5. fie sa apeleze la un intermediar,6. fie sa trimita un e-mail unei anume persoane.
    Acest stil de “intrebare-raspuns” nu cred ca este foarte raspandit in jurnalistica; daca am dreptate inseamna ca D-l Ciutacu exploreaza o noua metoda de a-si comunica ideile, cu succes. Felicitari.

  44. “inregistrare ilegala a unuia in arest” este la fel de absurda ca si prezenta lui eba in PE.
    Pe numele cui sa fi fost emis un mandat de ascultare? Pe numele lui degeratu? Nu cred! Pe numele lui Omar? Pai la data arestarii nu i-au citit varianta romana de Miranda warning? ( You have the right to remain silent and refuse to answer questions. Do you understand? Anything you do say may be used against you in a court of law.) ASTA ESTE MANDAT DE ASCULTARE! Nu e nevoie de altul. O persoana in arest poate fi inregistrata ce vorbeste si inregistrarea este legala putand fi folosita la curte. Mandatul de arestare INCLUDE IN EL SI MANDAT DE ASCULTARE.
    Basescu are latul strans in jurul grumazului si pe masura ce se agita tot mai mult se sufoca.

  45. De Ioana S.,Bucuresti pe 28 October 2009 la 4:48 pm
    Ioana mersi mult de update. Verific periodic sa vad ce mai scri. Nu am acces la tv.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.