Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > „Cazul Popescu”: demitizarea simbolului

„Cazul Popescu”: demitizarea simbolului

Toţi microbiştii pasionaţi cunosc legenda lui Gică, tânărul care l-ar fi sfidat pe fratele dictatorului, conştiinţa care s-ar fi ascuns la Calafat de braţul lung al unui sistem care l-ar fi dorit cu orice preţ atât în constelaţia Stelei, cât şi în mijlocul haitei doritoare de putere de la Dinamo. Or, o asemenea dezvăluire, al doilea şoc după trimiterea lui Popescu în judecată pentru evaziune fiscală prin intermedierea unor transferuri de tip suveică, nu face altceva decât să-l demitizeze pe acesta. Fiindcă marele Gică – „nemuritorul” Universităţii Craiova şi fenomenalul fotbalist PSV de la Eindhoven, Tottenham, Barcelona şi Galatasaray – este adus, pe această cale, extrem de rapid şi eficient, la statutul de muritor.

Nu ştiu dacă Gică Popescu a fost un turnător odios (cum ne este prezentat în media de ieri) ori o victimă adolescentină inocentă a regimului comunist. Personal, dincolo de reticenţa mea public exprimată faţă de activitatea CNSAS, am mari rezerve să cumpăr explicaţia lui publică potrivit căreia n-a semnat decât angajamentul cu Securitatea, iar aşa-zisele delaţiuni ar fi fost plastografiate cu talent de altcineva. Mai degrabă, strict subiectiv şi de pe margine vorbind, aş înclina către varianta potrivit căreia omul, un puşti la vremea respectivă, a fost presat, n-a rezistat psihic şi a scris nişte note informative benigne (cel puţin asta am citit eu din ce s-a scos pe piaţă până acum). Ce nu înţeleg (sau, mă rog, fac pe prostul) este ce mare miză publică este Gică Popescu de-au năvălit dezvăluirile peste el.

Mai mult, aici

UPDATE: Iar eu, naivul, ar trebui să cred, în actualul context, că demonizarea lui Cămătaru și glorificarea lui Boloni, concomitent, ambii pe relația cu Securitatea, a doua zi după izbucnirea scandalului Popescu, fac parte dintr-un plan editorial bine pus la punct de anchete jurnalistice minuțios documentate?

P.S. După mai bine de 15 ani de mâncat rahat în spațiul public, credeam că văzusem tot ce se poate în materie de abjecție de presă. Ei bine, acest text (și, mai ales, PS-ul) depășește mult umila mea experiență. Iar răspunsul mi se pare chiar blând și politicos față de ce ar fi putut și ar fi meritat să se întâmple. Dar e mai comod e să dai vina, din principiu, pe Mircea decât să te duci la rădăcină

Comentarii

comentarii

Similar Posts

125 thoughts on “„Cazul Popescu”: demitizarea simbolului

  1. Eu simt in comentariul Domnului Cristoiu aroganta de tip Horia Moculescu, un fel de volta in vant care-ti ia tot elanul asta tineresc, revolutionar. Pe bune, cea mai buna aparare tot atacul ramane. Pacat ca seniorul presei Romanesti se transforma in dinozaur comunist. Pacat ! Cat despre Gica Popescu, poate apeleaza si el la aceiasi tehnica si da drumul la amintirile din copilarie despre colegii din Federatie.

  2. tara asta e o mizerie am ajuns sa cred ca totul e condus de politic chiar si fotbalul si cine da gol cu calcaiul pana la urma.
    gica popescu indiferent de denigrarile care i se aduc e singurul din fotbalul romanesc care a are coloane vertebrala si un spirit de management cum rer mai gasesti, posibila lui candidatura la frf impotriva clanului pdl din sport sa nu uitam bucsaru a sponsorizat campania lui base paskany a sponsorizat la base si base a trimis catre nesimtit (sandu ) ordine ca acestea sa aiba de castigat sui au avut. probabil ca base acum a pus serviciile in speta cnsas asta sa il scoata pe popescu din hora sa nu le strace lor dansu de sharlatani notorii

  3. domnul cristoiu e vulpe batrana timpurile lui apuse incearca sa le reinvie prin scandaluri de presa fara sens. sincer il placeam pe cristoiu care critica puterea dar il detest pe cristoiu care jongleaza cu armele lu base

  4. Victore explicati si voi “pulimii” ce se intimpla pe acolo? A schimbat macazul “maestru”? Nu mai sunteti prieteni?
    Pina acum erati prieteni la Sinteza Zilei si acum va atacati prin presa.

  5. @ offtopic: Victor, poti sa ne explici muritorilor de rand ce s-a intamplat cu Ion Cristoiu? Stiindu-va colegi de “jurnal” ar trebui sa stii mai multe. PS-ul de la ultimul sau editorial legat de Mircea Badea a fost naucitor. Sunt foarte suprins de opiniile actuale ale “Maestrului”. S-a produs o schimbare de 180 grade. Multumesc anticipat pentru raspuns.

  6. De ce va mirati? Daca cei care ‘conduc tara’ au interesul sa traga pe cineva pe linie moarta, se folosesc de lacheii lor, care de atatea ori vor arunca cu pietre in bietul om, pana ce vor reusi sa-i franga coloana vertebrala.Deci, “miza publica” in demitizarea simbolului fotbalului romanesc, este scoaterea dumnealui din competitie, si nu oricum, ci prin mijloacele cele mai josnice, fiind propovaduitorii maximei: “scopul scuza mijloacele”.

  7. ciutacule,e din ce in ce mai nasol… n-o sa ma mai uit la antene decat pt tonomat (stii ca nu-s pupincurist asa ca sa zicem ca e doar un compliment temporar…)
    pe bune, schimbul asta de replici de doi lei e un fel de confirmare a otevizarii antenelor (sau oamenilor care presteaza la antene si jurnal);
    in fond, badea si cristoiu is (ca si) cele doua tabere candva incrancenate pe subiectul elodia – pro magda ciumac sau anti;
    sau, mai contemporan, diaconescu tralala ci ciuriburi de justitiar (fara nici o ancheta jurnalistica reala) de lazarus…
    nasol

    am mai citit si textul ala scremut de paunescu cel besicat pe liiceanu (sau licheanu cum zice el…)
    pt o clipa am crezut ca semneaza alcibiade si ca nu e vorba de jn ci de romania mare…
    nu e vorba de subiect – sa-l critice cat vrea pa liiceanu – e vorba de limbaj. mizerabil.

    cred ca am avut un vis cum ca jn e ziar quality; textul paunescului m-a trezit: jn quality a disparut – ne-am mai procopsit cu un tabloid :((

  8. Nu apare asa ceva pe “piata dosarelor CNSAS” fara acordul interesat al ACTUALEI Securitati. Aceasta poate actiona la ordinul Comandantului Suprem…Adica cineva doreste deschiderea unei noi cutii a Pandorei pentru ca mahalaua sa functioneze controlat pana la alegeri si oamenii sa nu realizeze pe deplin ceea ce li se intampla ori un anume personaj cu influenta in fotbal nu mai este dorit in acel inalt loc si prin urmare principalul contracandidat este victimizat prin crearea unei false teme care se va dovedi ulterior a fi lipsita de temei,suficient insa pentru a transfera peste noapte sansele catre el.Eu spun ca a doua este mai aproape de adevar desi o trage automat dupa ea si pe prima care in actualul context politico-economic nu este chiar de lepadat.

  9. Mais, quelle canaille ! Nici macar nu poti spune (despre Cristoiu) ca s-a zaharisit sau ca a cam cacarisit-o, vorba Ministrului Culturii ! E o canalie plina de mitocanie!

  10. amandoua chestiile mi se par niste mizerii.Eram copil pe vremea comunistilor insa,nu inseamna ca nu stiu cam cum era pe atunci.Cred ca majoritatea oamenilor erau informatori,sau macar semnau chestii d-alea pentru ca,la nevoie,sa sara cu vreo “informatie”.Se urmareau oamenii intre ei,chiar am auzit de un popa care critica sistemul,dar,era colaborator.Aia fatarnicie.Acuma si cu Gica Popescu,poate a semnat,dar,eu cred,ca trebuie a ne indrepta atentia catre aia care au prejudiciat serios atat statul cat si oamenii.Cazul lui Gica mi se pare asemanator cu cel al gen.Stanculescu si Chitac…Concluzia e ca aia 2 sunt singurii responsabili de “lovitura de stat”?Adica numa ei 2?Pai ceilalti?Aia de ii mai vedem pe la TV in materialele alea despre revolutie…Nimic?Atunci,Bine!
    Cat despre Cristoiu,ce sa zic,fiecare om isi cladeste o imagine,iti ia atat de mult…si,foarte repede poti sa ti-o distrugi.Ori,toti sunt sado-maso ori sunt prosti…De ce sa distrugi in cateva zile ce ai stat sa construiesti o viata intreaga?
    sanatate…

  11. Mie imi placea Cristoiu. Nu stiu ce l-a apucat. Se credea de neatins? Dar, e drept, in ultimul timp cam a luat-o pe coclauri. In naivitatea mea, cred ca lucreaza la o carte si testeaza natura umana:)

  12. Va respect pentru gestul de necesara solidaritate cu Mircea Badea caruia i-am scris ca domnul Ion Cristoiu isi rateaza (jenant dar deloc jenat) sansa de-a imbatrani frumos.
    Sa-i fie de bine si de restul speranta in inteligena vie, excedentara acolo unde este, in mod evident, deficitara.

  13. Daca tin bine minte, peste un intreg scandal in legatura cu averea primei venite pe lume in familia Basescu, a intrat pe rol matrasirea starului din Pipera. Acum in plin scandal, de cum de usor se duc pe “apa sambetei”, banii tinerilor din ministerul de resort al doamnei Ridzi, apar pe tapet extemporalele pe care Gica Popescu(“un monument al fotbalului romanesc”)le-ar fi dat la securitate in perioada adolescentina. Gigi Becali a iesit europarlamentar dupa toata tarasenia….sunt curios ce i se va intampla lui Popescu. Uneori un sut in fund inseamna un pas inainte.

  14. aveti dreptate, cu ambele subiecte.
    in ceea ce il priveste pe cristoiu asa va trebuie ca prea l-ati ridicat in slavi cu “maestre” si alte…cand el este de fapt un mic nimic plin de complexe si frusrari
    cel mai important acum este : VACANTA PLACUTA !

  15. Intru totul de acord cu PS-ul dumneavoastra. Am postat acum cateva minute aceeasi parere pe blogul d-lui Badea. Se pare ca mai avem inca multe de vazut.

  16. La impactul dintre “inteligenta vie” si “deontologie” a aparut lipsa de bun simt tipic “carmacilor tarii”.De cand dansul a luat contact cu “masinariile bine puse la punct” si “succesurile” se pare ca iar naste gaina pui vii.

  17. Buna dimineata
    Turnatorii, nu pot fi odiosi sau mai putin odiosi. Sunt turnatori si punct.
    Au existat oameni care au preferat sa traiasca ani intregi in “placerile Sighetului sau Aiudului” decat sa semneze, care au fost uitati insa de romani.Timp de 20 de ani ni s-au livrat mituri si legende false, asternand cu grija praful pe miturile adevarate:
    de Corneliu Copusu se mai vorbeste din an in Paste, dar Voiculescu, Stolojan, Basescu tin prima pagina; de monarhia adevarata se vorbeste rar, dar Duda e pe toate televiziunile; Lese apare cand il invita Ciutacu, dar Moculescu e simultan la trei televiziuni; de Iustin Parvu sau Arsenie Papacioc se vorbeste rar sau deloc, in schimb Daniel, cel care-i tine microfonul lui Basel’ si-a tras televiziune; si exemplele pot contiunua pana maine.
    E o vorba cum ca cine nu a gresit sa arunce primul piatra. Gica, o perioada taci; pentru ce de dupa zidurile Sighetului pot zbura pietre catre tine.Si-i pacat, macar in amintirea momentelor frumoase din viata ta, atunci cand Barcelona se mandrea cu capitanul ei roman.

  18. Desi am observat ca de obicei nu va bagati in razboaiele altora, faptul ca dezaprobati gestul “Maestrului” pentru mine e inca o dovada ca acesta are probleme la etajul superior. Ma gandeam ca poate e santajat…

  19. Sincer, pentru meciul cu Argentina de la Coppa del Mondo chiar nu mă interesează dacă a colaborat sau nu cu Secu. Și eu sunt mirat cum de dosarul Baciului e făcut public și mai ales de atacurile astea virulente din presă la adresa lui. E bine că lumea are ce discuta acum…

  20. Poate o să fiu considerat paranoic, dar dosarul ăsta a apărut tare ciudat, exact când lucrurile prin fotbalul românesc se îndreaptă ŞI către Mircea Sandu. Stranie coincidenţă. La fel cum stranii erau multe lucruri când Gică a candidat împotriva lui Mircea Sandu la şefia FRF.

  21. Mi se falfaie daca Gica a colaborat sau nu cu Securitatea, chiar nu ma intereseaza, ce relevanta are asta acum in 2009. Oricum, eu personal nu-l simt pe Gica asa “curat” cum pare. Parerea mea e ca a facut si el destule “afaceri” in fotbalul romanesc.

  22. Ei articolul este mai ponderat si se pare domnule Ciutacu ca aveti dubii.Asta este bine fiindca am vazut aseara cum erati mindru ca stati linga Gica Popescu si-i luati apararea mai bine decit o facea el insusi.Nu neg ca a fost un mare sportiv dar ca si caracter este discutabil.Are la activ evaziune fiscala(impreuna cu mizeriile de Bceali),bani restituiti numai dupa ce a fost dovedit,procese pe rol cu amariti etc.A sustinut ca a semnat “ceva asa general”.Nu domnule Ciutacu, sportivul si-a dat in git colegii chiar daca valoarea informativa a notelor sale era redusa.Asta este realitatea si asa trebuie sa o privim.Cit priveste CNSAS este o institutie care trebuie sa dispara,sau care nici nu trebuia infiintata.Daca nu mai intereseaza pe nimeni atunci nici arhivele nu mai pot fi folosite pentru santaj politic.

  23. Vacanta placuta si sa veniti cu forte proaspete fiindca aveti de “pus” un presedinte.

  24. mi’aduc aminte,aprox.,de o’njuratura dintr’o carte(R.O.Brasoveanu):”limbric flamand fatat in sasea pe un maldar de rahat imputit.” Asta’i Cristoiu ot Gagesti.

  25. Personal cred ca este scandalos ceea ce se intampla ! Credibilitatea media si asa se duce de-a dura pe topogan datorita injuriilor reciproce dintre reprezentantii diferitelor trusturi de presa. Dar, la Intact, cred c-ar fi nevoie de o sedinta ! C-o sa ajungeti sa va puneti piedica pe hol intre voi !
    In ceea cel priveste pe domnul Cristoiu, ca “s-a sucit” am priceput, de ce a facut-o, cu siguranta vom afla, cum se afla, la momentul oportun, totul in tarisoara asta, dar, sa-ti jignesti colegii sau sa lasi sa se inteleaga ca opiniile le sunt directionate de catre patronat (acelasi patronat care-ti plateste si tie tampeniile scrise) nu cred ca are legatura cu deontologia. Mai curand cu bunul simt si cei 7 ani de-acasa ! Vorba babelor: rumegi mancarea omului, si-l barfesti ! Imi cer anticipat scuze daca am deranjat cu cele scrise aici !

  26. citind comentariul lui Puiu, mi-am amintit ca bug mafia i-au dedicat lui moculescu o melodie, imediat dupa ce au inceput sa fie cunoscuti in afara celor 3 cvartale cu care ei erau obisnuiti. se numeste “limbaj de cartier” si se adreseaza – intr-un mod “usor” original daca ne raportam la muzica romaneasca de la acea vreme – unui individ sugrumat de ipocrizie si ingust la minte ca o teaca de fasole. trecand de limbaj, cine are curaj, recunoaste in piesa aia o atitudine. si-un mesaj estrem de clar. extrapoland – mai mult sau mai putin – cred ca piesa i se potriveste acum marelui jurnalist cristoiu.
    iata link-ul, pentru curiosi.
    http://www.youtube.com/watch?v=tQjNQhoSS7c
    in ceea ce-l priveste pe popescu, tind sa cred ca povestea e o facatura. nu pentru ca fotbalistii de geniu sun t sfinti. ci pentru ca interesele – financiare – la frf sunt atat de mari incat orice baietii aia ar fi in stare de orice ca sa-si pastreze scaunele.

  27. @santinele & ozzy osbourne: n-am scris nicaieri ca as crede ca Gica n-a semnat (desi de la dosar lipseste taman angajamentul), ci doar ca nu vad relevanta deconspirarii lui. nu este demnitar sau lucrator la stat. in plus, dupa stiinta mea, n-am terminat cercetarea politicienilor, iar performantele lui sportive si evaziunea fiscala n-au absolut nici o legatura cu eventuala colaborare cu Securitatea.
    @everybody: abtineti-va de la jigniri; si la adresa lui Cristoiu, si la a lui Badea. habar n-am ce l-a apucat pe editorialistul JN, nu suntem atat de intimi incat sa mi se destainuie.

  28. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Lasati totul de o parte timp de o saptamana!Aveti tot dreptul sa va odihniti,sa va relaxati!
    Cred ca nici in morminte nu vom fi linistiti,ca in viata asta mizera de azi,totul e naucitor de aberatii.Imi pare rau de Gica Popescu-ce au cu el?Asa o fi fost,dar n-a dat in nimeni cu parul(toti astia care vorbesc au dat cu parul,ei si ai lor) ;a avut si talent,si forta si mai ales destul de multa minte si echilibru.
    Ia sa anuntati Dvs.ca aveti intentii serioase in politica in viitor ,ca vreti sa va lasati de jurnalism si sa candidati la presedentie si sa vedeti ce-o sa auzim si ce o sa se”descopere”.O sa va cruciti ,zau asa!

    Deci,lasati totul neauzit,nevazut din mizeria asta o saptamana si va veti simti extraordinar cu familia Dvs.in vacanta.Toate cele bune!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  29. Cred ca se sparge “gasca”.Stan pleaca,Cristoiu a plecat,libera exprimare e conditionata de telefoane.Nu pot sa nu remarc ca,in conditiile de neutralitate fata de Basescu,uni forumisti il trateaza-pe Cristoiu-in cel mai pur stil bolsevic.Opinia lui,impotriva lui Basescu,din diferite motive a devenit mai putin virulenta.Ce se intampla??? Talibanii anti-Base napustesc peste el il trimit la alte ziare,etc.Am trait in timpul lui Ceausescu si sedintele de partid aveau acelasi ritual.CONDAMNAREA FERMA a acestor acte,si daca se gasea cate unul sa-i ia apararea,sau sa aduca in discutie severitatea atacurilor era tratat ca COLABORATIONIST si MUSTRAT:Vad ca lupta de clasa continua.

  30. poate pe cristoiu il santajeaza base cu ceva, poate i-a rapit copilul si il tine sechestrat, poate… naiba stie… mi-e greu sa vad ca s-a schimbat asa repede, asa mult. sa mai asteptam, totusi, trebuie sa existe o explicatie logica. adica… asa imi place sa cred.

  31. cat despre gica popescu, pe mine nu ma intereseaza daca, pe cine, cand a turnat. ce fotbal a putut sa joace… si ce om poate fi…
    jos palaria, GICA POPESCU!!!

  32. nu comm de gica, om trai si-om vedea? da’ se pare ca nea jack si-a amanetat neuronii la amanetul portocaliu, pina in iarna, oare si-i rascumpara? maestrul si-a gasit o margareta cel putin pina in iarna.atunci o va schimba cu un crin, sau cu ceva trandafiri.

  33. Victore,se putea sa nu nai tragi tu o torpila inainte de a pleca in concediu…esti dependent de scris ,maria ta..si asta-i bine, dar pentru noi..
    1. Maitre Cristoiu e posibil sa fi fost infiltrat din timp la antene si acum desearta sacul.Asa procedeaza acum una lume cu matze subtiri..
    2.Bun ,acum Gica Popescu e om ,cu pacatele lui pentru care trebuie sa plateasca.Mi se pare normal sa faca asta si sa nu aleaga tactica Monei Musca..

  34. Nu e oare mai simplu sa abati atentia de la lucrurile cu adevarat grave din Romanica, scotand la inaintare un personaj de care a auzit TOATA lumea? Ceva ma face sa cred ca subiectul “Gica Popescu – securist” ar face un tam-tam mai mare decat monicaiacobridzi si a ei scena de 75.000…asta chiar daca Gica Popescu a scris note informative doar despre alti pusti care isi cumparau inghetata…

  35. Nici nu mai stiu ce s-ar putea zice despre mizeriile din Romania. Se intampla totusi ceva bun in tara asta, lucreaza cineva corect??? intrebare de copil prost

  36. Fratilor, e groasa rau la curu nostru, politica de acum seamana cu bolvesevismul anilor 50, dosare fabricate pentru a distruge valorile.
    Cand moare un popor?, cand i se distrug valorile si cultura, cand ii sunt ingropate miturile. Vezi ce a facut “patapievici” in denaturarea culturii, vezi noroiul aruncat pe Hagi, iar acum e randul Baciului.
    Dar nu va mai omor cu stilul meu sarcastic, IMI CERSCUZE IN NUMELE TUTUROR POLITICIENILOR, SECURISTILOR CNSA-SISTILOR SI A CHILARILOR DE PERSONALITATI DIN ROMANIA FATA DE GICA POPESCU, imi este rusine de rusinea lor, aproape ca-mi vine sa plang ca sunt roman si nu pot face nimic pentru legendele copilariei mele.
    Am sa fac ceva, de cate ori este nevoie am sa dau un vot negativ nemernicilor astia nenorociti de ne conduc.
    Baciule, imi cer eu iertare in numele lor, nu meriti asta.

  37. Este clar cred pentru orice om care are un pic de minte, ca se incearca sustragerea opiniei publice de la marsaviile si faradelegile savarsite de clica clanului Basescu-Udrea & Ritzi.
    Ieri l-au demonizat pe Gica Popescu, maine vor gasi cu siguranta pe altcineva si asa mai departe.
    Basescu si serviciile fac totul pentru a ne manipula in continuare cu fel de fel de fumigene, toata fara nicio baza reala.
    FRAIERI SUNT CEI CARE CRED, PAREREA MEA.

  38. Eu am simtit mai demult “schimbarea la fata” a d’lui Cristoiu, dar am preferat sa cred ca ma insel. Acuma insa, este pe fata. Nici macar nu face eforturi sa disimuleze. Atacul lui la Mircea Badea, este clar sub centura, dar sa fiu sincer si reactia lui Mirciulica m-a cam dezamagit. “Ardei umplut” este o chestie “patentata” de Vadim in Romania Mare, ma asteptam din partea lui la o replica mult mai incisiva si dura. Oricum, foarte trist ce face dl. Cristoiu..si probabil inutil. Ma indoiesc ca Basescu il va ierta pentru 5 ani de injuraturi. Probabil ca tradarea lui Cristoiu nu ii va ajuta cu nimic.

  39. Bai Ciutacule, aveam o parere buna despre tine dar in seara asta mi-ai dovedit cat esti de ageamiu, macar in materie de fotbal! Ai preluat si tu cliseul ala stupid cu ” Craiova, echipa asuprita de cele doua mari bucurestene departamentale “, culmea, tu un dinamovist cu oarece varsta si experienta fotbalistica inainte de 89. Hai sa te luminez eu cum au stat lucrurile :
    Craiova n-a fost niciodata un pom singuratic impotriva taifunului pe vremea comunismului. Au fost ajutati la greu de mai mari ai vremii, olteni la origine, printre care Adrian Paunescu si Stefan Andrei- ultimul un individ care se pricepea un pic la fotbal si care a infaptuit nenumarate abuzuri ptr echipa sa de suflet. Nu stau sa le enumar acum, iti spun doar ca echipa dizidenda putea sa inregimenteze orice jucator pe perioada studiilor universitare. Toti analfabetii, precum Balaci, Cartu, Oblemenco au fost luati cu garantia ca vor avea o diploma de invatamant superior, lucru care de exemplu la Steaua nu a fost posibil decat in ultimii ani de comunism. Apoi, daca tot erau asa de obiditi, cum explici ca in sezonul 1979-80, oltenasii castigara titlul in fata Stelei in ultima etapa doar la un singur gol diferenta, sezon in care Steaua i-a batut de 3 ori ? Chiar crezi ca la asa diferenta nu se putea face o manevra cat de mica in favoarea asupritorilor ?
    Si uite, ca sa iti dau dreptate totusi doar intr-o anumita masura pot sa admit ca Stiinta a fost o victima, dar a celei mai scarboase, odioase si represive echipe din fotbalui romanesc pe care o sustii sau ai sustinut-o cu mandrie pe vremuri ( clumea !) Titlul din ‘74 a fost intr-adevar jepcuit de echipa securitatii, iar la dezintegrarea trupei alb-albastre din ‘82 a pus umarul si ministerul lui Postelnicu, lucru nereusit cu nou-formata Steaua din ‘85 datorita aparitiei salvatoare a lui Valentin.

  40. @Laurentiu72: chiar pricep din prima, nu-i nevoie sa bagi copy/paste (de) pe comentariul din subsolul precedentului post 🙂 ma lasa rece atat parerea ta despre mine, cat si cum si cine a castigat titlurile, eu vorbeam de LEGENDA lui Gica Popescu, nu de cine a fost mai sprijinit/oropsit de regimul comunist

  41. Gica Popescu a dat si el cu subsemnatul la secu ca si ceilalti jucatori de la nationala. Oricum nu se astepta nici un securist sa descopere mare lucru din micile turnatorii posibile ci se urmarea “agatarea” subiectilor. In acele vremuri daca nu vedeai, atunci cand plecai in strainatate, nici un securist in delegatie te intrebai care dintre colegi este turnatorul.

    Cat despre Ion Cristoiu, apar trei variante posibile:
    1) – S-a ajuns la el, i s-au gasit scheletele din dulap si acum canta dupa dictare…
    2) – A pus botu’ la cascaval, ceea ce inseamna ca s-a gasit cineva care sa-i ghiceasca pretul…
    3) – Face pe Gica-Contra. Trendul actual fiind cel de infierare a “duduilor” presedintelui trebuia sa existe un Don Quijote de serviciu, cavaler neinfricat in lupta cu balaurul mogulilor.

  42. Cristoiu este un individ pe care eu cred ca lumea il p[ercepe acum ca pe un batran senil care efectiv a luat-o razna rau de tot. Este atat de penibil incat nu se poate descrie.
    In rest, traim in tara in care valorile sunt denigrate si canaliile prospera…

  43. Ce spera sa obtina Cristoiu, vrea sa-l puna Base ambasador? sau vrea sa fie ca TRU, doar ca reuseste sa fie mai penibil decat TRU, deoarece asta cel putin a fost consecvent. Cristoiu s-a decredibilizat total, mi se pare sau ca e cel putin amnezic sau ca e lipsit de o minima decenta si logica.

  44. prea mult ocupa ziarele sportive cazul ridzi asa ca ia sa aruncam noi o stire ca sa denigram un fotbalist cunoscut sa ne batem joc de o valoare. in ziua de azi valorile sunt determinate doar de nominalizarile politice. dulce autodistrugere.

  45. Victor, e posibil ca aceste “deconspirări” ale unor personaje care au însemnat şi înseamnă în continuare ceva pt români şi România să pregătească, în fond, terenul pt eventuale alte dosare şi dosărele cu greutate. mai exact, e o chestiune de imagine care vrea să inducă o reacţie de genul “dacă şi Gică Popescu, Boloni au fost informatori, ce mai contează că Băsescu (de exemplu)a fost şi el? La ce să te aştepţi de la unul ca el?”. Oi avea dreptate?

  46. Daca esti atat de rece, iti urez concediu placut intr-o tara calda, poate te mai incalzesti.
    Eu nu te-am contrazis in privinta “legendei Gica Popescu”, ci te-am atentionat ca, in calitatea ta de cunoscator al fotbalului , sa nu te mai repezi sa rostesti niste enunturi care n-au nimic comun cu realitatea istorica. Craiova anilor 80 nu era o oropsita a regimului cum incearca unii s-o acrediteze, ba dimpotriva . M-am legat doar de o afirmatie a ta spusa in emisiune, nu de substanta discursului de a-l apara pe Popescu. Si mie imi place fotbalul, dar urasc la fel de mult ca si Badea cliseele si miturile false preluate din folclor de unii care totusi ar putea sa-si puna niste intrebari si sa gandeasca. (asa cum ai facut-o in cazul Lucescu, i-ai dat peste bot “dizidentului” care incerca sa se vaicareasca inutil)

  47. revin, desi nu e stilul meu. jack vrea s-o aiba de clienta(prima)pe nuti, la cabinetul fiicei sale de avocatura cosmica si turism spatial, located in brussels. asa turismul brenduit de nuti isi va gasi locul binemeritat:in aer!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.