Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > „Cazul Popescu”: demitizarea simbolului

„Cazul Popescu”: demitizarea simbolului

Toţi microbiştii pasionaţi cunosc legenda lui Gică, tânărul care l-ar fi sfidat pe fratele dictatorului, conştiinţa care s-ar fi ascuns la Calafat de braţul lung al unui sistem care l-ar fi dorit cu orice preţ atât în constelaţia Stelei, cât şi în mijlocul haitei doritoare de putere de la Dinamo. Or, o asemenea dezvăluire, al doilea şoc după trimiterea lui Popescu în judecată pentru evaziune fiscală prin intermedierea unor transferuri de tip suveică, nu face altceva decât să-l demitizeze pe acesta. Fiindcă marele Gică – „nemuritorul” Universităţii Craiova şi fenomenalul fotbalist PSV de la Eindhoven, Tottenham, Barcelona şi Galatasaray – este adus, pe această cale, extrem de rapid şi eficient, la statutul de muritor.

Nu ştiu dacă Gică Popescu a fost un turnător odios (cum ne este prezentat în media de ieri) ori o victimă adolescentină inocentă a regimului comunist. Personal, dincolo de reticenţa mea public exprimată faţă de activitatea CNSAS, am mari rezerve să cumpăr explicaţia lui publică potrivit căreia n-a semnat decât angajamentul cu Securitatea, iar aşa-zisele delaţiuni ar fi fost plastografiate cu talent de altcineva. Mai degrabă, strict subiectiv şi de pe margine vorbind, aş înclina către varianta potrivit căreia omul, un puşti la vremea respectivă, a fost presat, n-a rezistat psihic şi a scris nişte note informative benigne (cel puţin asta am citit eu din ce s-a scos pe piaţă până acum). Ce nu înţeleg (sau, mă rog, fac pe prostul) este ce mare miză publică este Gică Popescu de-au năvălit dezvăluirile peste el.

Mai mult, aici

UPDATE: Iar eu, naivul, ar trebui să cred, în actualul context, că demonizarea lui Cămătaru și glorificarea lui Boloni, concomitent, ambii pe relația cu Securitatea, a doua zi după izbucnirea scandalului Popescu, fac parte dintr-un plan editorial bine pus la punct de anchete jurnalistice minuțios documentate?

P.S. După mai bine de 15 ani de mâncat rahat în spațiul public, credeam că văzusem tot ce se poate în materie de abjecție de presă. Ei bine, acest text (și, mai ales, PS-ul) depășește mult umila mea experiență. Iar răspunsul mi se pare chiar blând și politicos față de ce ar fi putut și ar fi meritat să se întâmple. Dar e mai comod e să dai vina, din principiu, pe Mircea decât să te duci la rădăcină

Comentarii

comentarii

Similar Posts

125 thoughts on “„Cazul Popescu”: demitizarea simbolului

  1. @Laurentiu72: nici n-am sustinut vreodata ca Sttinta era vreo mare echipa disidenta, ci ca se dadea. iar Gica a fost folosit pentru intretinerea legendei

  2. Si eu sunt de parere ca M.B. a fost prea bland ..dar il inteleg… a fost bine crescut.

    Tot respectu’ ..

  3. o sa te rog Victor sa il sprijini pe amicul tau Mircea Badea in disputa pe care o are cu dl. Cristoiu, contez pe tine din acest punct de vedere.
    multumesc !!!!

  4. @danni: eu plec in concediu, da-i baiat mare si de descurca si singur 🙂

  5. D-le Ciutacu,

    Hai plecati odata in concediu!!!!Lasati-le toate la o parte!

    Cu mult drag si deosebit respect,
    IoanaP

  6. d-le Ciutacu, nu stiu de ce va mirati. Pentru ca aproape tot timpul d-l Cristoiu, in cadrul emisiunii “s.z.” se dadea mult mai “cunoscator” decat toata lumea din platou. Daca o sa fiti atent, in ultilele emisiuni in care s-a intalnit la “s.z” cu Mircea Badea, incerca sa-l ironizeze pe acesta (nu-i reusea) constant.
    Intr-una dintre emisiuni chiar a tipat (s-a rastit) la Badea. Am vazut atunci cat de mult s-a abtinut acesta, cu toate ca dl.Cristoiu il contrase cam tare.
    In alta ordine de idei, nu intelegeam niciodata de ce ii dadeati atata atentie acestui JURNALIST, REPET JURNALIST care nu se putea face deloc inteles, si nu din pricina defectului de vorbire. Fiecare fraza pe care o incepea o rupea foarte dur explicand ce a vrut sa spuna pana atunci.
    SE VEDEA DE LA O POSTA CA IN EMISIUNE I SE DADEA CUVANTUL SI ERA ASCULTAT DIN COMPLEZENTA!

  7. Nu e singurul simbol demitizat in Romania de azi.
    Asa cum am spus si ieri, vom citi candva despre marirea si caderea unui “maestru”.Pacat ca isi va pierde credibilitatea, romanu’ are o vorba:” nu poti sa lingi, dupa ce-ai scuipat”.Sa intelegem ca I.Cristoiu e suparat pe audienta lui Badea ?
    P.S. Ah ! Nu pot sa nu remarc tremurul nervos al vocii presedintelui Basescu.A vrut sa deturneze atentia de la C.Deputatilor sau ne informeaza ca incep vizitele de lucru( a se citi electorale) in teritoriu ? N-are pic de imaginatie ,imita pe cine nu trebuie si ne aduce aminte de vremuri triste.

  8. Victor am 27 de ani si sincer nu am prins asa mult din perioada comunista. Gica Popescu este un fost mare jucator al nostru si nu cred ca are vreo importanta daca a colaborat sau nu cu securitatea, din cate stiu, ca jucator de fotbal nu iti trebuie o probitate morala extraordinara pentru a fi apreciat asa ca nu prea vad logica unei dezvaluiri rasuflate. Doar un nou scandal la noi in Romanica, parca era prea liniste pe la talk show-urile sportive.
    Am observat in ultimul timp la tine pe blog, multe citate din Tolontan. Te felicit pentru puterea de a fi de acord cu unele din ideile unui om cu care esti in contradictie pe o tema definitorie in momentul asta in jurnalismul romanesc.
    Cat despre umorul deloc fin al domnului Cristoiu, pentru prima data de cand a aparut Mircea Badea in emisiunea “In gura presei” ma simt nevoit sa recunosc ca sunt de partea lui intr-un scandal. Nu il simpatizez deloc pe Mircea Badea si probabil niciodata nu vi fi de acord cu multe din ideile lui, insa Ion Cristoiu a reusit prin jignirile lui sa il faca pe Mircea mult mai simpatic in ochii mei.
    Concediu placut iti doresc.

  9. DESPRE GICA POPESCU: Este o facatura ca toate cele care au venit in timpul altor scandaluiri, care este menita sa distraga atentia de la cele reale (practica veche din timpuri de mult apuse).
    DESPRE MAESTRUL ION CRISTOIU: Acesta a devenit MAISTRUL (TINICHIGIU), (MECANIC) si (OSPATAR) ION CRISTOIU.
    CITESTE TE ROG COMENTARIUL MEU DE PE BLOGUL LUI MRCEA BADEA.
    DOMNILOR PRESEDINTI, PRIM MINISTRI, MINISTRI, POLITICIENI, ZIARISTI SUPERDEONTOLOGI, etc., va intrebam si noi, niste derbedeii-dracului, precum ALEXANDRA STRATAN: -“LA CE VARSTA ATI IMLINIT 3 ANI?”.

    AI GRIJA DE TINE! GOD BLESS YOU! AMIN.

  10. Dl. Cristoiu executa a doua intoarcere la 180 de grade. Prima a facut-o demult, cand a fost dat in judecata de a platit si camasa de pe el. Acu probabil iar a fost amenintat cu ceva si a dat inapoi.

    Intrebarea care mi-o pun eu: cati dintre voi ziaristii (chiar daca nu aveti studii de specialitate – de ex. Mircea Badea e ziarist prin forta lucrurilor, nu prin studiile sale), deci cati dintre voi sunteti vanduti cuiva ? Cand vor rasari mizerii despre fiecare dintre voi ?

  11. 1. cristoiu sa prostit de tot! a trecut la un pupincurism ieftin la adresa “muzelor” lui basescu.
    2.cristoiu arata inca o data ca de la un timp incoace se crede alaturi de ctp, un fel de guru al presei romanesti, negresind niciodata , restul ziaristilor devenind niste simpli gugustiuci.
    3. gica popescu nu este un idol nici macar pentru olteni. iar concluzia lui ca federalii i-au inscenat acest lucru arata ca e la fel de sarac cu duhul ca si cumnatul sau. una e sa fii un bun fotbalist iar alta…. si apropo nu cumva a fost implicat in niste “furaciuni” de bani cand a fost impresar? asa ca e obisnuit cu smenurile!!!

  12. Nu ştiu a ce-or mirosi “subţiorile” lui Mircea Badea, dar duhoarea lui cristoiu se simte şi de la peste 200 de km. Mai trimiteţi-l să se caute la carii!

  13. nu sunt un fan gica popescu dar chiar sa ne batem joc de o valoare( scuze de cliseu dar…) nu-mi place deloc
    sa speram totusi ca se va demonstra ca este un fals

  14. Eu trag o singura concluzie.

    Jalnicul intelectualitatii si lumii academice romanesti – (cu precadere a celei umaniste), fara glorii si varfuri, care s-a obisnuit sa scuipe pe orice posibil succes pentru a conserva gloriile de mucava locale si odata cu ele vicariatele sinecuriste – s-a extins epidemic și in domenii mai putin culte in care valoarea nu este arbitrata de jurii impotente.

    Portocalismul asta generalizat nu inseamna decat A CAUTA CACATUL PESTE TOT pentru a face PORTOCALIUL SA PARA MAI PUTIN MARO!

  15. Ai mare dreptate ,daca a fost turnator asta este ..poate ca ia fost frica, poate fortat pai inainte de 89 obligat fortat toata lumea a fost turnatoare…pai aia erau periculosi iti era frica,te puteau termina orikand…sa nu uitam ca si aia care au stat ani grei in parnae au turnat la greu ca ce pateau acolo saracii oameni

  16. dar na unii ii judeca pe altii fara sa inteleaga ce era atunci…pai credeti ca ati fi putut fi voi eroi astia de il judecati pe gica popescu…fratilor intrai in mana securitatii pai aia te futeau cu pula indoita

  17. turnător sau nu….eu cred că altor persoane le este frică că se va schimba ceva în fotbalul românesc cu posibila venire a lui Gică la conducerea fotbalului românesc, şi atunci hop pe el că prea sare calul, oricum pentru efortul pe care la depus ca şi jucător la echipa naţională ani de zile ar trebui să avem respect totuşi faţă de el.

  18. Draga Victore, m-am exprimat deunazi ca urmarirea penala poate incepe (e vorba de cazul Ridzi) la cererea Parchetului si nu la cererea unei persoane particulare, fie ea si deputata A.Gorghiu. Mi s-a parut atunci de bun simt sa fac aceasta precizare, sa nu raspunzi la abuzurile lui Ridzi cu genul asta de idei nastrusnice venite din partea opozitiei. In fine, aseara la Gadea (29.06), te-ai exprimat in genul “…pai zic astia(!) ca numai tulusii pot sa inceapa urmarirea penala”. Dupa parerea mea, cred ca ideea ca atare promovata de A.Gorghiu te-a excitat prea tare, astfel incat ai abordat subiectul intr-o nota ironica ce nu tine loc de adevar. Toti oamenii de buna credinta, printre care se numara si subsemnatul, vor ca Ridzi, impreuna cu nucleul din jurul ei, sa raspunda in vreun fel dar nu prin conjugarea lui Nastase la feminin. Dar sa o lasam pe Alina Gorghiu sa inceapa ea urmarirea penala a lui Ridzi. “Astia” se retrage din aceasta poveste judiciara. Vreau numai sa-ti spun ca abuzurile DNA sunt mai mari decat le crezi, NUP-ul lui Ridzi o sa-l vedem peste mult timp, atunci cand o sa fie pe tapet alti Ridzi si alte Udrea!

  19. Din câte îmi amintesc, Maestrul spunea (ehei, odată!) că, atunci când cineva este învins (la un pas de… ) nu-l mai poate critica, îi sare în ajutor. Cu alte cuvinte, m-am grăbit să pun şampania la rece… 😉
    Nu ştiu pentru victoria cui voi ciocni, sigur este că nu va fi a lui Băsescu. 😀

  20. Divide et impera!
    Acesti savanti,
    eminenti si turbati,
    au desfiintat literatura
    au linsat pe Preda,
    Eminescu…
    cu secura,
    au linsat sportivii
    ca la drumul mare
    sa ramana ei…
    in marea lor turbare.
    Au facut istoria
    intr-o maniera…
    Doar Traian e rege
    peste daravela.
    Piti trage tunuri
    Eba ne beleste
    Dulce Romanie,
    Trista ai poveste.

  21. Mi-e lehamite de stilul porcos in care-i ataca acesti indivizi pe cei care au facut ceva ptr.tara asta.Cei care nu au facut nimic la vremea respectiva si nu fac nimic nici acuma sunt trecuti cu vederea.Oricum nu mai trebuie sa creada nimeni in dosare asta ptr.ca sunt convins ca nu mai sunt complete,au file “fabricate”si sunt scoase la atac doar cele cu care se poate santaja.

  22. Victor te rog sa ma scuzi ca apelez la tine pentru a-mi spune o parere despre ce se intimpla acum pe postuirile Tv.Si nu intimplator incerc sa ma fac auzita prin intermediul tau( esti pentru mine foarte obiectiv) si cred ca o sa ma intelegi si o sa incerci sa faci ceva.Nu va lasati acaparati de Dan Diaconescu nu intrati in acest joc. Voi acolo sunteti o echipa excelenta care v-ati prins ca noi telespectatori suntem mintiti de toata lumea de presedinte, de politicieni, de oamenii de televiziune.Eu am vazut ca tu lupti pentru noi cei simpli cei care vrem nu vrem urmarim programele Tv. Echipa voastra in cercul meu de prieteni este foarte bine cotata dar am ramas masca cind am observat ca si voi incet,incet prin intermediul colegilor voastri intrati in mizeria OTv. Te rog sa nu te superi eu stiu ca tu faci comentarii serioase nu te rezumi la birfe dar gindeste-te Victor, cind un moderator iese pe un post tv. si nu oricare al vostru si spune ca a fcut nustiu cite episoade despre un personaj inexistent atunci ce sa credem sintem o societate de timpiti asa cum a mai spus cineva , putem fi mintiti de oricine, si despre orice.Iar voi nu trebuie sa intrati in categoria asta Marius Tuca este un exemplu el a reusit sa ramina distant. Victor am multe de spus din partea noastra a privitorilor, inca o data te rog sa ma scuzi dar am considerat ca prin tine pot sa ma fac auzita. Pentru Mircea sa nu se agite foarte tare cu Dl.Cristoiu acesta este stilul dumnealui prin cite televiziuni a trecut?

  23. In privinta scandalului cu securitatea, pare facatura cu iz electoralo-fotbalistic, dar numai acuzatii stiu adevarul, acela care, dupa parerea mea, nici nu mai conteaza dupa atatia ani si dupa ce murdaria de-a fi turnat s-a curatat binisor cu trecerea timpului.
    In privinta maestrului, incep sa uit ultimii ani, aceia in care a devenit “maestru” si “tatal presei romanesti post-revolutie” si incep sa-mi amintesc vremurile cand ev zilei murdarea, barfea, zvonea, lovea si balacarea pe oricene-i venea bine, maestrul de azi era gras, unsuros, antipatic si libidinos si se preta cu mare usurinta la a isca scandaluri indoielnice si stiri sigur neverificate din trei surse! Daca acum a intors armele, e de inteles, a facut greseala de-a ceda impulsului de-a parasi sinteza si apoi a constatat ca emisiunea merge la fel de bine, soarele rasare tot de la est si vara niciodata nu-i ca iarna, ceea ce nu-i usor de acceptat.In plus, unii remarca critic inhaitarea cu pasaricile portocalii si chiar comit sacrilegiul de a-i reprosa, ceea ce, iarasi, e greu de digerat. Imi pare rau ca mircelu a cazut victima orgoliului adanc ranit al maestrului, dar eu, in locul lui, nici nu i-as mai raspunde, necum nu m-as mai enerva sau simti jignit.
    Oricum ar fi, don ciutacu, va urez concediu placut, cu zile calde, cu aer curat si liniste, sa petreceti zile agreabile cu sotia si fiul, sa va bucurati de fiece moment si sa reveniti proaspat si plin de energie! Din pacate nu va putem promite liniste la intoarcere…

  24. Daca si unul care dadea cu capul in mingie lucra pentru Securitate va dati seama un sef de agentie la Anvers ce sapaturi cu lopata Secu mai facea???
    Ele s-au pus dosarele la pastrat pe o perioada de 60 de ani si nu sunt putine dosare sunt 100.000 de dosare. Ele canaliile perfecte bagind mereu la inaintere informatorii mai marunti si fara importanta in toti acesti 19 ani de zile, pentru tot ceeace a insemnat blestemata si criminala activitate a Securitatii chiar din 1947, cind nici un securist criminal care a apasat pe tragaci sau a dat ordin sa fie impuscati dusmanii de clasa in anii dictaturii proletare sau in cei ai epocii de aur, recte gen.oligofren Plesita ce a instrumentat asasinatele de la Europa Libera n-a ajuns in spatele gratiilor ca, o rasplata dreapta si corecta pentru crimele comise. Din contra aceste canalii isi duc batrinetile la umbra pensiilor grase de mii de lei pe luna sau ocupa inca functii importante si foarte importante in aparatul puterii in Romania pe salarii de zeci de mii de lei. Si ca, Plesita sunt aproape 200.000 de canalii securiste batrine platite regeste dupa o viata de crime. Basca securistii care trageau sub forma de teroristi din toate directiile si pozitiile in Dec. 89 si indrumau minerii in Iunie 90 aflati si ei ciorchine pe organigrama structurilor ce au decizia politica in anii democratiei originale. Demonstirndu-ne fara tagada ca, ele canaliile perfecte si criminale sunt cele care au piinea si cutitul in tara asta, chiar si la 20 de ani dupa ce Securitatea s-a transformat in SRI.

  25. Concediu placut! Ce sa zic….sa va simtiti bine si sa va distrati de toti banii!

  26. Domnule Victor Ciutacu, aveti idee ce s-a intamplat cu domnul Valentin Stan ? De ce nu mai apare la Sinteza zilei ? Eu ca si multi altii ne intrebam ce s-a intamplat cu dansul, fiindca il respectam si vrem sa il mai vedem, sa ii mai ascultam comentariile academice si pe alocuri picante. De aceea vrem sa il mai vedem la Sinteza zilei.

    Va multumesc si eventual astept raspunsul dumneavoastra pe blog sau la emisiune.

    Cu respect,
    Cristian Rosu

  27. Explicaţie

    Domnul IC, la fel ca TB, aparţine zodiei scorpionului – semn de apă.
    Sunt firi răzbunătoare cu sexualitate ieşită din comun.
    Este posibil ca in tinereţe să fi fost racolaţi de “urechea poporului « .
    Aşa se face că unii sunt nevoiţi să cadă la pace, cu „servicii şi schimbări
    de atitudine de până la 180 grade” pentru amânarea deconspirării lor până
    la marea evadare… Când ai 60 de ani trăiţi numai în zig-zag, asta e
    floare la ureche. Badea ar fi un mintos dacă l-ar ignora, deoarece anihilarea
    lui face parte din troc.

  28. Mi se pare trist faptul ca Dl.Ion Cristoiu face front comun cu cele 2 Elene apartinand feudei basesciene fara a fi capabil sa ofere un motiv plauzibil si credibil pentru asta…L-am urmarit in emisiunea Doamnei Gabi Firea (mi-a trebuit Metoclopramid, recunosc), am incercat sa urmaresc si emisiunea dansului cu E.Udrea, dar mi se terminase stocul de anti-vomitive si, din pacate, nu am rezistat.Ceea ce mi-a ramas mie in minte a fost doar atat: faptul ca nu a fost capabil sa ofere o explicatie logica a subitei (sau nu…)iubiri fata de elenele prezidentului. Pacat. Cat despre atacul la adresa lui Mircea Badea, e mai mult decat marlanesc. Imi aminteste de faza jenanta cu “tiganca imputita”. Deh, a avut de unde invata…
    In ceea ce-l priveste pe Gica Popescu, si daca o fi adevarat, e ultima mea grija.Din punctul meu de vedere, e o diversiune penibila menita sa abata atentia de la adevaratele probleme actuale: tzeapa data de Ridzi, intronizarea lui Base peste Biserica Ortodoxa,mai nou scarbavnicia guvernului (cu g mic) care mareste cota de impozitare si TVA, dar acorda generoase prime de vacanta la functionari supranormativi care oricum freaca menta prin Administratiile Financiare si n-o sa fie nici atat capabili sa stranga birurile puse tot de ei, ca martzoagele platitoare sunt in moarte clinica…
    Domnule Ciutacu, ma bucur ca plecati in concediu, va urez sa aveti parte de LINISTE si sa incercati sa uitati, macar pentru scurt timp, mizeria in care ne balacim. Oricum, nu cred ca mai ar fi posibil sa iesim din ea.
    Concediu placut!!

  29. Victore,eu cred ca noi platim pe cei care ne conduc asa cum si mogulul plateste pe Badea pentru prostitutie.

  30. ” Toti analfabetii, precum Balaci, Cartu, Oblemenco au fost luati cu garantia ca vor avea o diploma de invatamant superior, lucru care de exemplu la Steaua nu a fost posibil decat in ultimii ani de comunism.” Sa inteleg ca “inainte de ultimii ani de comunism” la Steaua au fost inregimentati (la propriu, fireste) numai …academicieni, iar analfabetii si-au facut aparitia abia dupa?!:) Amice, lasand la o parte faptul ca subjectul cu pricina era altul, se observa de la o posta ca esti un suporter exaltat al “armatelor/internelor/securitatilor” bucurestene.Dar, vorba lui Ciutacu, ma lasa rece simpatiile tale fotbalistice, mai ales ca acelasi Ciutacu te-a linistit, pe final, candtandu-ti in struna precum ca Stiinta “se dadea dizidenta”!:) Vreau insa sa-ti reamintesc faptul ca ” analfabetii citati de tine venisera la Stiinta nu sa faca cercetare fundamentala ci sa joace fotbal. Ceea ce, spre regretul tau, au facut! Si au facut-o scriind istorie!:)

  31. Praf in ochi!
Mai bine ne spune-ti cum sunt repartizate “Primele de vacanta”!

  32. Ce conteaza mai mult oare: cine a fost invitata sa dea o declaratie, sau cine l-a invitat sa dea declaratia? Nu vedeti ca niciodata nu se pomeneste despre cel care a comandat declaratia? si tot oprobiul se arunca pe cel “invitat” sa o semneze?

  33. Urmaresc cu interes aceasta “schimbare la fata” din ultimele luni a lui Ion Cristoiu. O urmaresc in sensul propriei mele deveniri: adica ASA NU, sa nu ajung la gradul acesta nepermis de ticalosie. Octavian Paler a trecut “pragul” cu o demnitate uriasa; Ion Cristoiu este un pigmeu la capitolul CARACTER !
    Recentul scandal cu Mircea Badea a fost pornit de… Victor Ciutacu ! Am retinut emisiunea de la Sinteza zilei in care ai venit cu “presiune in tine” la adresa gestului lui Ion Cristoiu de a face un interviu filmat (si nu direct) cu Elena Basescu. Cu multa diplomatie Mihai Gadea a calmat spiritele; dar ai avut perfecta dreptate – nu se face, de la inaltimea brandului Ion Cristoiu (a zis ca si-a inregistrat denumirea ION CRISTOIU la OSIM !) sa faci un asemenea rabat de la normele deontologiei de jurnalist. Mihai Gadea a cautat sa gaseasca o scuza spunand ca duminica EBA avea un miting electoral in tara. Eu, in locul lui Cristoiu as fi zis asa:”fata mea, daca vrei sa-ti creasca notorietatea avand curajul sa vii in “barlogul lupilor”, atunci lasi mitingul de duminica si te astept la emisiunea Zig-zag”. Si, vorba lui Ciutacu, “fara manarii, fara discutii pregatitoare”. Am urmarit si eu emisiunea: prima reactie a fost sa rostesc in casa, cu sotia, ca Elena Basescu s-a prezentat nesperat de bine fata de imaginea de analfabeta pe care o aveam formata in minte cu sprijinul presei. Dapa care a urmat dezastrul: cele doua articole “De ce am votat cu EBA” (de parca unul nu ajungea) ale lui Ion Cristoiu. Aici eu ridic un alt aspect decat cel ce a aparut in presa: faptul ca votul, la fel ca si credinta religioasa si relatiile intime dintre doi oameni, tin de INTIMITATE. A spune cu cine votezi e ca si cand clamezi credinta ta sau spui ce ai facut cu iubita azi noapte – nu se face ! Daramite sa o faci doua zile la rand. In final, ceea ce l-a iritat si pe Badea, si pe Ciutacu si pe Tolontan (“lupii tineri”) este ca Ion Crsitoiu incearca sa ne insulte inteligenta: este evident pentru noi ca Elena Basescu nu ajungea sa castige locul de europarlamentar daca in spate nu era o formidabila masinarie – ordinele date da “10 voturi pe fiecare sectie de votare”, tabla lui Mantog, SMS-urile publicate in presa, sprijinul fatis al Monicai Iacob Ridzi si, in final, al Elenei Udrea (acuzat recent de Alina Mungiu-Pippidi), votul dat de CNA cu publicitatea mascata, sumele uriase pentru un om de rand folosite pentru a plati publicitatea la televizor (pai la televiziune aprea PSD, PDL si EBA – n-am prea vazut PNL, nu mai vorbesc de PRM sau UDMR). Replica suburbana adresata de Cristoiu lui Badea (care se stie ca se spala de 3 ori pe zi si ca nu bea bere!) il decredibilizeaza, in fapt, pe Ion Cristoiu. Cu atat mai mult cu cat emisiunea lui Badea poarta denumirea de PAMFLET. Pai daca scriitorul umorist Ion Cristoiu nu stie ce e acela un pamflet, atunci cine? In final semnalez altceva: faptul ca rigoarea profesionala a lui Ion Cristoiu a scazut nepermis (nu se mai informeaza din mai multe surse, atunci cand spune : am auzit ca Mircea Badea m-a injurat…). Un copil de 14 ani nu-si mai permite sa zica “am auzit ca…”, ar lua nota mica la extemporal. In rest, felicit pe cei 3 “lupi tineri” Ciutacu-Badea-Tolontan ca au inceput sa arate ca Ion cristoiu miroase a hoit. Sunt de acord cu Tolontan care ii recunoaste meritele lui Cristoiu in “schimbarea la fata a presei romanesti” incepand cu anul 1990. Dar la capitolul CARACTER sa se ia de mana cu “prezidentul’ (vorba Monei Pivniceru). E clar, a ratat intalnirea cu nemurirea la dimensiunea lui Octavian Paler !!!

  34. de pe CAMATARU de la update te arunca tot in… boloni (cred ca ai trecut linkul gresit)…
    nu-s un avocat al turnatorilor dar cred ca acest caz Popescu (personaj care nu mi-e f simpatic) prea a aparut la tanc; si mai facem o greseala – ii judecam pe unii, dupa valorile de azi, pt fapte comise intr-un regim cu alte valori, cu alte probleme, cu alte… cartele de alimenente

  35. Ce spotivi vreti voi sa apara? Ce vedete?
    Economia se construieste cu tinichigii si barmani. Ce stii tu si cu Nastase ce e viata? Voi santeti poeti. (eu stiu ca din vina lui Alexandre Dumas sant asa, voi ce scuza aveti?; sa nu spui ca santeti normali ca eu il cred pe Badea, nu se stie cine e nebun-asta statistic).
    Am cunoscut o mama singura care a incercat sa-si sustina material fata in tenis. Nu a avut destui bani sau nu a fost fata destul de buna. Nu o sa stie niciodata.Urat lucru pt un parinte.
    Si cu dosarele la sportivi… e prost cine crede toate zvonurile. Cum sa nu-i puna la raport cand ieseau din tara des. D’aia nu au semnat contracte in strainatate, ca aveau raport? Erau copii fara minte, puteau sa scrie si dupa dictare. Grav e ca cei care ii filau si chinuiau sant f bine si procedeaza cum stiu ei mai bine si uite asa il cred pe Brucan optimist. Am crezut ca venind criza o sa se puna niste lucruri la punct si sa se ajunga la inceputul perioadei de evolutie pozitiva. Fi’miu o sa fie “cartita’, nu o sa mai stie de luminita de la capatul tunelului.
    Numai Bine!

  36. Cam siropos postul si subiectiv. “Toţi microbiştii pasionaţi cunosc legenda lui Gică, tânărul care l-ar fi sfidat pe fratele dictatorului, conştiinţa care s-ar fi ascuns la Calafat de braţul lung al unui sistem care l-ar fi dorit cu orice preţ atât în constelaţia Stelei, cât şi în mijlocul haitei doritoare de putere de la Dinamo”…ce sa zic m-ai dat pe spate cu fraza asta. Asa cum ai spus este o legenda si dupa cum sti legendele sunt de cele mai multe ori exagerate. De fapt nu este decat un fotbalist, care s-a “descurcat” si-n viata sportiva si-n viata extrasportiva, care a semnat un angajament cu securitatea, care a incalcat legea, “trimiterea lui Popescu în judecată pentru evaziune fiscală prin intermedierea unor transferuri de tip suveică”, un tip a carui imagine a fost creata de media, dar care in realitate nu este decat un tip low profile, foarte asemanator cu Gigi Becali.Chiar si titlul acestui post este exagerat…din partea ta…eu te percepeam ca un tip pragmatic, si oarecum destul de echidistant. Dar sa folosesti cuvinte ca “marele Gică – „nemuritorul” Universităţii Craiova”, “fenomenalul fotbalist PSV de la Eindhoven, Tottenham, Barcelona şi Galatasaray”, “demitizarea simbolului” …se pare ca devi patetic precum Cristoiu.
    P.S. Ai uitat sa amintesti de procesul pe care Gica Popescu l-a pierdut anul trecut, in care a fost acuzat de inselatorie. De fapt a ocupat abuziv un teren in Voluntari, cu sprijinul autoritatilor locale, terenul unui veteran de razboi. Mare om mare caracter.

  37. Exista insa si un alt aspect, esential, as spune eu. Cand doi jurnalisti ai aceluiasi trust se acuza reciproc de pupincurism si atacuri “la comanda” pe care din ei sa-l credem?
    Mint amandoi? Daca da, de unde pana unde acuzele astea? Daca au dreptate amandoi, concluzia nu poate fi decat una singura. Secretul lui Polichinelle…

  38. Despre Elena Udrea numai de bine.Sa te duci in Franta si sa ai un brand de tara in engleza,cu siguranta te baga francezii in seama la pastele cailor.Pentru mine a fost de ajuns sa vorbesc in limba lor si am simtit instant diferenta.Am devenit practic de-a lor.Francezii au un extraordinar simt patriotic.Mai nou,ma intereseaza planul anticriza al lui Basescu:acela de la ministerul transporturilor.Eu cred ca domnul in cauza nu a lucrat niciodata in mediul privat.Sunt acolo niste nereguli.Traian Basescu ia bani imprumutati ca sa ii dea in investitii ,ca in final sa ii vina bani prin impozite si taxe?Eu credeam ca lucrurile stau altfel.Eu credeam ca trebuie sa realizezi niste activitati care sa iti aduca profit,iar din acel profit faci apoi investitii si concomitent iti platesti datoriile.E o intreaga discutie aici.Acolo se urmareste cu totul altceva ,nu o actiune profitabila pentru stat.Atata timp cat nu va fi nimeni angajat in plus,cat nu aduci profit,ci numai investesti in ceva care nici macar nu poate fi considerat durabil…Eu sunt in ceata.Ce fel de afaceri se urmaresc acolo?

  39. Nici nu isi da seama in ce s-a bagat Cristoiu. Nu isi da seama ca i s-a dus vremea? Nu mai are ce cauta….si nu vorbesc numai de el, vorbesc de toti dinozaurii si fosilele astea comuniste, care au vazut cu ochii lor cum gaina a nascut pui vii, si nu stiu cand sa se uite pe cuponul de pensie. Imi pare rau ca e tarat Mircea is asha situatie, dar sincer nici macar nu l-as mai baga in seama pe “maestru”, caci stiti ce? indiferenta roade, nu esti bagat in seama?….esti mort mediatic.Am impresia ca “maestrul”, zicand de Badea ca l-ar fi injurat, nu stie ce e aia o injuratura, dar e si greu cand toata viata ta ti-o traiesti prin biblioteci. Nu e rau sa citesti, dar mai trebuie sa si traiesti. Respect Ciutacu! Respect Badea!
    Imi cer scuze pt limbaj, dar daca maestrii au voie, noi de ce nu?

  40. Oameni buni;am plecat din tara din 1987;de ce?am fost racolat de securitate sa devin turnator;nu am avut de ales;miam luat angajament si nume conspirativ ca o sa fac precum mi se spune deoarece cariera si functzia mea erau duse;am semnat si nume conspirativ;mi s-a dat drumul sa imi profesez meseria pe care am invatat-o;cu prima ocazie am zis “traiasca Pcr raman”.cred ca aceasta este si situatia lui GP.ps am fost si inca sunt marinar de cursa lunga;sunt tare incurcate caile domnului(securitatii);dupa 6 luni de ancheta(de 3 ori pe saptamana la securitate)am invatat unsingur lucru de la comunisti;”numai la securitate si la popa(spovedanie trebuie sa spui adevarul).am un rtoman de povestit dar multumesc securitatii ca datorita ei mam plecat din Romania si nu regret nimic.Doamne ocroteste-i si ajuta-i pe romani;este singura lor sperantza.

  41. Gica Popescu este marioneta fratilor Becali. Pentru mine mitul Popescu a cazut demult. Plus milionul de euro furat in transferul Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray in face deja pe Popescu un infractor economic.

  42. cred ca presiunile venite pe filiera srevicii secrete -cotroceni via trustul intact l-a determinat pe ion cristoiu (cred ca si pe valentin stan sa se retraga).Sa nu uitam ca intr-o emisune sinteza zilei ion cristouiu aminteste de o injectie ce i-a fost administrata in timpul domniei lui ion iliescu ,injectie care l-a scos din joc vreo 6 luni.S-a ajuns pana aici?

  43. d-le ciutacu, gica popescu este o persoana publica, merita sa-l vedem”dezbracat”ca de altfel pe toti turnatorii.
    eu am fost strans cu usa,m-au anchetat la 16 ani securistii,m-au pus sa scriu un angajament,dar nu am dat nici o nota si nici nu am turnat pe cineva vreodata.
    gica popescu e un turnator ,poate sa aiba bani si glorie s-a demonstrat ca nu are caracter !deci scuza cu varsta nu merge, a ami si mintit prima data spunand ca nu este scrisul sau…rusine,rusine gica popescu !eu am avut de suferit de pe urma securitatii, el a avut de castigat poate…atunci,ce facem? banii se pot castiga oricand ,stigmatul de turnator ramane !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.