Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > 24 de ani; degeaba?

24 de ani; degeaba?

Melodia asta TREBUIE ascultată live în fiecare an, pe 22 decembrie, la Sala Palatului. Neica strigă că-i DEGEABA, eu zic că fără ceea ce s-a întâmplat acum 24 de ani n-aş fi fost niciodată ceea sunt astăzi. Aici nu suntem de acord, dar nici nu-i nevoie…
http://www.youtube.com/watch?v=CiNQPjXvVL0

Comentarii

comentarii

Similar Posts

21 thoughts on “24 de ani; degeaba?

  1. 24 de ani DEGEABA. Sunt de acord cu dl Tudor Gheorghe. Daca facem o comparatie, aproape in orice domeniu, vedem ca astazi lucrurile nu sunt mai bune decat in ’89. Pacat!

  2. Neica nu are dreptate.Numai faptul ca pot asculta acest cintec frumos inseamna ca tot s-a schimbat ceva.

  3. Raspuns la intrebarea din titlu: DA, ABSOLUT DEGEABA!! Ba s-a pierdut si ceea ce aveam: principii, respect, onestitate, bunatate, solidaritate! Pacat atat pentru cei care au murit acum 24 de ani, dar si pentru cei care traim si vedem ce am ajuns…..

  4. @ catalin pai atunci taie-o in coreea de nord. cuba nu se pune ca au clima si peisaje misto si raul pare ca vireaza si el spre capitalism chinezesc.

  5. 24 de ani sunt degeaba doar daca nu facem nimic cu ei.
    A fost un inceput in decembrie 89, un inceput care trebuie finalizat. Totul e CAND avem de gand sa o facem? Nu traim o vesnicie si daca acel CAND e lenios, pentru cei mai in varsta s-ar putea transforma in NICIODATA.
    Daca ne chitaim in AMRuri si “sarbatori” si multi alti “time wasters”, atunci nu cred ca mai avem voie sa ne plangem.

    Daca ar fi dupa mine eu as “ataca” non-stop pana “balaurul” securisto-FSNist isi da duhul (politic vorbind). Calea pe care a luat-o USL nu o vad ca solutie. Un an de guvernare USL si CE? Asteptam ca basescu sa isi dea obstescul sfarsit politic si apoi CE?

    Vom intra in dictatura cumplita a transpartinicilor pe care nici necuratu’ nu o sa-i mai dea jos de la putere. Va fi mai rau.

    Am mai avut partid unic, ne intoarcem inapoi? Da, ATUNCI va fi degeaba. Va fi DEGEABA atunci cand transpartinicii ne vor tintui pe fiecare din noi “la locurile noastre” prin diferite siretlicuri (vezi incriminarea calomniei care distruge presa etc)

    PS
    Nici un guvern nu a avut pana acum tupeul sa pretinda ca lumea sa cotizeze 7 eurocenti pentru Campania electorala. Ceilalti furau cand “se intunericea”….

  6. Cei care au murit atunci , daca ar invia cred ca ar spune ca au murit degeaba . Dar tare mi-as dori sa mai imbrace odata puloverele de care spunea maestrul.

  7. Mai tot aud si prinde amploare treaba asta cu “era mai bine inainte…”. Dincolo de faptul ca lumea totusi era mai tanara inainte…dar le scapa multor nostalgici acest fapt. Este si normal sa-ti amintesti asa “bai erau greutati inainte, dar la naiba…eram tanar si altfel stralucea soarele” si cred ca multi pe baza acestui concept isi incep pledoaria cu “era mai bine inainte…” si din umbra acestui concept nu ies cu discutia doar ca discutia are alta forma, are forma “era mai bine pe vremea lui Ceasca…”. Cert este ca la noi, procesul de schimbare a regimului in ’89 s-a soldat cu cei mai multi morti si raniti si arestari si batai cumplite(doamne deci numai episodul cu soldatii care au ridicat mainile sus si s-au predat la Otopeni, pentru ca sa fie ciuruiti cu bestialitate doamne-doamne e ceva greu, foarte greu de indurat). La noi, si cand au venit comunistii si dupa ’89, s-a mers pe PROSTIA: sa daramam/demolam/furam ce s-a construit in vechiul regim si s-o luam de la ZERO. Va mai aduceti aminte, d-le Ciutacu, dupa ’89 cand a venit d-ul Ion Ratiu cu “voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”?.Cu cata bestialitate si cu cata salbaticie a fost criticat/injurat/alungat imprastiindu-se prin multime ideea ca “magaru’ asta cu papion care zi de zi statea la ceaiuri aromate cu regina Angliei in timp ce noi flamanzeam si stateam la cozi, vine el acuma sa ne zica non-sensuri despre DEMOCRATIE?” Offf, de prin ’96-’97 imi aduc aminte incepuse alta idee imbecila sa circule in mentalitatea populara si se raspandea cu o foarte mare viteza.Ideea era ca “d’le ar trebui sa vina cineva si sa ne-o traga rau de tot d’le. Numai asa, ne vom trezi” Si ne-am trezit de ne-a luat dracu’

  8. Am avut unele realizări care nu le-aş fi avut cu ceaşcă. Dar totuşi este foarte greu, acum. Probleme care se cunosc.

  9. Categoric ce a fost atunci nu a fost degeaba. S-au intamplat lucruri care pentru mine inainte de ’89 imi pareau Fata Morgana. Doar cine nu isi aminteste (sau nu stie) din ce am iesit poate spune ca a fost degeaba. Dar daca nu suntem atenti s-ar putea SA DEVINA degeaba si sa ne intoarcem de unde am plecat. Abia atunci ar fi ingrozitor. Puloverele alea despre care zicea neica trebuie sa le avem mereu in minte.

  10. E greu sa compari mere cu soareci, pentru ca prezentul este un etern trecut, iar viitorul, strict vorbind, nu exista decat in imaginatie. Dar, daca vrei sa compari sistemul de dinainte de 1989 cu cel de dupa, ar fi bine sa-ti stabilesti niste criterii in functie de care sa faci analiza. Daca te referi la propria persoana, sau la societatea in ansamblul ei. Analizele personale sunt intotdeauna subiective, mai ales daca, nefacand afaceri cu statul, intri in categoria celor napastuiti. Pana la urma problema ramane deschisa: ce e mai important – padurea sau copacii? Poate un singur copac sa simbolizeze o padure, sau, similar cu paradoxul chelului: de la cati copaci putem vorbi de o padure?!

  11. Daca a fost degeaba mergeti repede la cozi, aruncati dispozitivele de pe care scrieti pe blogul asta, goliti frigiderul sa ramana numai salam si cascaval, renuntati la tv-ul color si la cablu(puneti la loc antena) si asa mai departe… Reveniti-va ca daca era acum la fel ca atunci erati legati si in spatele fileului !!!

  12. @geo. M-as duce in Germania, Anglia etc. Societatea vest-europeana a fost modelul nostru in 1989 nu? Vezi vreo asemanare intre Romania de azi si vestul Europei??
    Eu nu am sustinut ca regimul trecut a fost bun. Sustin ca acesti 24 ani nu ne-au adus mare lucru. Ar fi interesant de stiut cati oameni ar mai fi iesit in strada in ’89 daca ar fi stiut ce va urma.

  13. Aveti dreptate si unii si altii. Peste 70 % din populatie o duce mai rau. Terminau o scoala, primeau repartitie si un loc de munca, primeau casa, etc. Dar nu gaseau mai nimic sa cumpere, caldura cu taraita, o ora de Tv cu ode greu de digerat, trai searbad. Au regrete (nu nostalgii).
    Dar ia ganditiva ca sistemul intrase in colaps atat economic cat si implicit social. Transformarea are pretul ei si il platim toti, unii mai mult altii mai putin. Sanse avem dar stim sa le folosim? Aratam cu degetul si pretindem de la autoritati. Capitalism insemna initiativa. Doamne, lumineaza-ne calea!

  14. Imi mentin parerea, anume ca a fost DEGEABA. Caporalu: nu ma intereseaza partea materiala (frigiderul, tv color,gadgeturi etc.), nici nu stiu daca am fi fost “legati si in spatele fileului”. Poate da, poate nu. Si acum, ca nu suntem legati si nici in spatele fileului, avem oare multumire si implinire (repet, nu ma refer la aspectele materiale/bani,case,masini,conturi bancare etc. Eu, personal, nu am multumire, nu am satisfactii, vad oameni murind de foame, in singurate, saracie si frig, vad oameni ajunsi in strada, vad tineri dependenti de droguri si alcool, vad violenta fizica si verbala,smecherie si cinism, IN SPECIAL in spatiul public. Vad toate astea si multe altele inca si nu-mi plac. Daca acum 24 de ani as fi fost ranita sau ucisa, as fi regretat chiar si din ceruri. Mi-e rusine si sunt trista pentru Romania.

  15. @Lucica53: am inteles, te ajuta faptul ca atunci era cenzura si nu le vedeai… Aia cu dependenta nu tine, e tot o alegere a unora, tine de liberul arbitru cum le place oamenilor sa spuna. E cazul sa ne si intrebam ce facem sa schimbam ceva ? Si faptul ca nu ai satisfacti sau multumiri nu cred ca tine de popor ci tot de tine dar nu vreau sa intram in psihologie. Iti accept punctul de vedere chiar daca nu il inteleg si tocmai de asta ar fi bine sa precizezi ca a fost “DEGEABA pentru mine”

  16. Nu cred ca sunt degeaba cei 24 de ani…chiar daca, din cauza vicisitudinilor economice si sociale din Romania, suntem unde suntem.Si mai ales gandim cum gandim.
    Parerea mea este ca, atata timp cat pot iesi in strada si sa imi strig oful, este deja un castig.
    Ca putea fi mai bine…nici nu ma indoiesc.
    Sa nu uitam ca, mai tot timpul am fost un popor de neghiobi si lasi…am intors armele cand nu trebuia, am alungat regele venit in tara dupa 90, am instalat in 89 un criminal la conducerea tarii, nu am judecat nimic din ceea ce s-a intamplat inainte si dupa 89 din punct de vedere economic, am reusit sa devalizam cea mai mare banca din tara(Bancorex la momentul respectiv) , am acceptat tacit ca unii sa ridice banii din conturile statului fara sa le pese.
    Si cel mai dramatic este ca votam aceleasi “personalitati”…de 20 de ani.
    Pacat.

  17. @caporalu. nu-mi permit sa abuzez de ospitalitatea lui Victor pentru a purta o discutie argumentata pro/contra DEGEABA. Deci, doar atat: Craciun fericit!

  18. Nu, nu e degeaba.

    Unii au castigat altzii au pierdut.

    Unii au salarii babane sau si mai bine, niste venituri pe firma ultra-babane pe care si le pot cheltui in feluri cum nici nu se putea visa inainte.

    Altzi si anume jumatate din “populatzia activa”, adica persoanele la o varsta la care ar putea munci, au pierdut deoarece locurile lor de munca din Romania s-au evaporat. Ei si sa vrea nu mai au loc in Romania voastra.

    Tzara lor nu mai e Romania pentru ca in Romania de azi ei ar muri de foame.

    Partea proasta e ca inca n-au capatat nici-o alta tzara.

    Jumatate din populatzia activa a Romaniei a ramas fara de tzra pentru ca unii si anume foarte putzini sa poata sa faca banul gros si sa “live the romanian dream”.

    Acuma daca e bine ramane sa judecatzi voi.
    Iar daca nu e bine tot de voi depinde sa facetzi ca sa fie bine.

    Sa facetzi nu doar sa vorbitzi pe forumuri.

    Cat despre “caporalul” se vede ca vorbeste prostia si raca din el.

    Inainte in frigiderul parintzilor nu era cascaval si salam ci
    telemea si branza de oi in cosciug de coaja de brad si porcarii iarna (toba lebar, sangerete si carnatz de porc), pastrama de oaie primavara si pui de curte in restul timpului. Uneori era si pastrav afumat in cetina ori alte asemenea delicatese

    Telecolor am avut inainte de revolutzie.

    Si antena de se vedea meciul de la rusii color (chit ca dupa ce am facut-o nu m-am uitat prea mult la el prins fiind cu munca).

    Ceea ce am avut nici atunci si nu mai am acuma e certitudinea ca viitorul meu depinde doar de efortul meu. Da poate ca asta e problema mea si e reodul aelegerilor si deciziilor mele si nu trebuie sa tzi-o reprosez tzie dupa cum nici tu nu cred ca trebuei sa imi reprosezi de ce frigiderul tau contzinea putzin peste ceea ce ai ales tu sa cresti ca sa pui in el.

    Raul individual poate ca e rezultatul alegerilor personale (mai bune sau mai rele), raul colectiv, raul statistic insa … e altceva.

    Cu totul si cu totul altceva.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.