Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Explicație simplistă pentru referendum

Similar Posts

12 thoughts on “Explicație simplistă pentru referendum

  1. Nenea asta e disperat dupa putere. Cred ca-i e un pic mai mult frica de ce i se poate intampla la final de mandat si-o da in populisme. Omu’ a explicat in clar cand si cum va proceda cu referendumul. Un adevarat barbat, ce mai!
    Chestiunea cu parlament uni-bicameral dar mai ales numarul parlamentarilor prinde la popor. Intrebarea mea este: de ce se cramponeaza el de functia si responsabilitatile presedintelui ( cu mult mai subtiri in viziunea celor ce discuta in prezent la revizuirea noii constitutii) cand, se intelege ca pe viitor puterea de decizie, ca mai in toate tarile occidentale revine premierului, il poate opri cineva sa aspire la aceasta functie?
    Dupa parerea mea are o strategie proasta.
    Si nu, nu sun “bas”, privesc doar cum generatie dupa generatie se petrece-n van.
    Toti, absolut toti cei ce s-au perindat pe la sau cochetat cu puterea au urmarit propriile interese, mai putin a contat populatia. Rezultatele se vad. In continuare armate de ziaristi controlate de fosti sau actuali securisti vand pielea ursului din padure.
    Cand, cat timp va mai trece ca tara Romaneasca sa fie ceea ce merita?

  2. Eu zic asa

    Daca USL-ul nu coboara pragul de participare referendumul pt Constitutie s-ar putea sa dea gres pt sunt suficienti care nu vor merge la acel referendum din varii motive. Eu unul spre exemplu am votat pe linie impotriva lui Basescu cu exceptia anului 2004, ba chiar ma mandresc cu faptul ca am votat si impotriva idioteniei cu unicameralul dar sincer decat sa votez voievodalizarea/feudalizarea definitiva a tarii (pe regiuni din inalt interes de inchipuit parnos european in fapt ca unii baroni sa fie absolut de neatins dupa ce vor avea nu sute de mii ci milioane de voturi in spate) ei bine eu decat sa votez asa ceva mai bine renunt la cetatenie.

    2. Daca USL coboara pragul e posibil ca un referendum al lui Basescu sa atinga 30% cu majoritatea covarsitoare votand pentru maxim 300 de parlamentari + unicameral ceea ce inseamna ca o Constitutie ce contravine unui proaspat referendum va fi discreditata din start.

    Either way ma doare-n cot, nu de alta dar nu eu alergam cu inalt spirit de sclav la Basescu fix dupa ce luam 70% ca sa semnez coabitarea.

    PS: E bine cu Basescu, Ponta, Antonescu etc… E foarte bine! Dar daca nimeni nimeni nu va incepe sa explice natiunii consecintele concrete ale regionalizarii e foarte posibil sa ne trezim cu primul pas spre destramarea statului gata facut si in plus cu niste baroni deveniti adevarati voievozi ce vor taia si spanzura pe mosia lor. Personal imi e sila de regionalizare si de motivele reale din spatele ei.

  3. Eu nu imi pot inchipui cum de uita chiar USL-ul ca ei au inaintat in parlament un proiect de lege electorala prin care se stabilea numarul de parlamentari la 300. Iar partidul lui Basescu (de care s-a despartit doar acum vreo 2-3 luni) a respins-o in parlament. Cum poate acum sa vina si sa planga pe umarul poporului al carui vot este ignorat? Pai votul poporului a fost ignorat permanent chiar de Basescu. Atat cel din 2009 cat si mult mai de curand in 2012. Daca pune asa mult pret pe votul poporului sa-si dea demisia de la presedentie.

  4. E mai rau ca in Mafia Siciliana ce se petrece in viata politica locala din RO. Instutitiile se acuza pe fatza, unele pe altele, de practici mafiote, fara niciun fel de jena. Partea si mai grava este ca “li se falfaie” de opinia publica, “ii doare la basca”.

  5. @Mircea Pisaltu
    Mircea,
    Din pacate si cu toata durerea, incep sa cred ca Romania are (si a avut) ceea ce merita. Si asta nu este doar din cauza leaderilor. Principala problema suntem noi: asteptam prea mult de la conducatori (publici si privati) si avem prea putina initiativa, inovatie, dorinta de mai bine, etc. Preferam sa stam cu mana-ntinsa la govern, primarii, decat sa ne implicam in activitati mai profitabile si mai putin corupte.
    Politica a ajuns sa ne ocupe timpul in defavoarea altor activitati mai profitabile si/sau mai placate.
    Din pacate, repet: Romania pare sa aiba ce merita iar principalii vinovati suntem noi.

  6. Mafiotul de Basescu si coabitantul Ponta sunt personaje sinistre, abjecte, tradatoare, aservite unor puteri si interese straine, infractiune pentru care, in timpul lui Ceasca, se faceau ani grei de Canal.

    N-aveti decat sa votati la cate referendumuri vreti, jocurile sunt facute de altii, baieti!

  7. Daca mie imi poate explica cineva, logic si inteligent, fara chestii de genul basist sau mogul, de ce trebuie sa avem 600 de parlamentari care sa ne fure ca in codru, in loc de 300, eu ma duc la referendum si votez cu toate mainele pentru cei 600.

  8. @Zlate Ionel,

    daca tu crezi ca numarul prezumtivilor hoti influenteaza dimensiunea hotiei, inseamna ca Basea si’a gasit perfect interlocutorul in tine.

    Iar la limita daca tot pornim de la premiza ca parlamentarii fura, singura posibilitate de a limita hotia nu este reducerea numarului (la limita si 1 poate fura mai mult decat 1000) ci zero parlamentari.

    Daca tu crezi ca asta e solutia iti doresc mult succes la referendumu’ lui Basea, sa votezi cu toate mainile si mai ales toate picioarele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.