Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Aici sunt banii dumneavoastră!

Aici sunt banii dumneavoastră!

De ce v-a fost frică n-ați scăpat! Sfânta mare coabitare politică se transformă, odată cu tentativele șchioape de revizuire a Constituției, într-un nou referendum. Omul nu se dă dus în liniște și pace. Costurile – nu-i așa? – nu mai contează.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

29 thoughts on “Aici sunt banii dumneavoastră!

  1. Am impresia ca cele 20 de milioane cat costa referendumul sunt mai putin decat ne costa 280 de parlamentari pe care i-ar taia.
    Nu era mai simplu sa bage direct chestia asta in constitutie acum, daca tot se rectifica?
    Sau mai bine zis, ce e mai grav? Ca se ambitioneaza Basescu cu ideea lui fixa(validata pana una alta de majoritatea romanilor) sau ca Parlamentul se ambitioneaza sa nu o respecte?

  2. De asta l-au mătrășit militarii pe Ceaușescu, delirium tremens se manifestă până la afterlife.

    Când vine vorba de interesele dictatorului statului e democrație așa că show-ul continuă… continuă… continuă…

  3. nu m-am prezentat pana acum la referendumuri/alegeri, dar pt asta m-as duce. Oricum o iei si o argumentezi cu teoria democratiei, a calitatii clasei politice 300 de parlamentari ar fi arhisuficienti, daca nu prea multi. 10 parlamentari de judet ar fi suficient, ca-s multi sau putini, oricum pot fi cumparati, manevrati si se dau dupa interes. Sta in gena latino-balcanica a romanului sa faca vesnic combinatii si sa nu-si tina cuvantul.

  4. victor te intreb daca in aceesi zi cu referendumul despre parlamentari il suspenda astia de la USL si organizeaza in aceesi zi cine castiga? cine crezi te-ai gandit la asta?Mie unul daca as fi in locul lui GHISE asta as face as propune acuma suspendarea lui

  5. Oare? Eu nu cred… Ce anume e neconstituţional în declanşarea unui referendum? Consultarea populară este chintesenţa democraţiei atât de intens clamată de USL prin goarna lor – trustul Intact.
    Eu cred că vom asista în sfârşit la ruperea USL, care (conform ultimei dorinţe populare; poate şi la viitorul referendum se va obţine acelaşi rezultat) doreşte 300 de Parlamentari. Să vedem atunci cum vor renunţa la diferenţa dintre 588 şi 300. Să vedem atunci cum îşi vor mulţumi baroneii şi cât de dispuşi vor fi aceştia să plece din scaunele de Parlamentari.
    Le-a tras-o Băsescu în cel mai democratic mod posibil incapabililor din USL, care nu-s în stare de un an de zile ‘să-l facă’, pe el şi pe clica lui… Nimeni din PDL n-a păţit nimic de un an. USL-ul e impotent!…

  6. Basescu este un psihopat notoriu ,nu datorita lui avem acum aproape 600 de parlamentari?A mentinut legea lui stramba numai sa intre udrea si pdl in parlament ,zau , iarasi crede ca nu avem tinere de minte,maidanezul dracului .Anul acesta Romania are nevoie de liniste sa-si faca investitii ,sa atraga investitori sa repare ce a stricat el atatia ani si basescu incepe scandalul ,nu-i pasa de romani cum nici mie de el Sa schimbe legea referendumului si sa-l suspendam ,merita si cu o zi inainte de final ,sa piarda tote drepturile , disponibil pentru puscarie . O scarba de om ,o vrajitoare

  7. Ne miram degeaba… E Presedinte in functie, are atributii, putere, e beneficiar de coabitare…poate face ce vrea muschiul lui din pozitia pe care o are.

    De ce s-ar face totusi un nou referendum pentru o chestie deja decisa prin referendum cu niste ani in urma?

  8. Victor Ciutacu, alt lucru n-ai găsit ca să comentezi, doar costul? Eu zic să nu mai organizăm nici alegeri peste 3 ani, să-i lăsăm pe ăștia de acum pentru că ne mai costă degeaba și alegerile alea. Doar la anu’ să mai facem alegeri pentru președinte, alea chiar nu contează cât costă.

  9. trebuie sa recunosc ca miscarea ii geniala pentru el, si faptul ca asteapta validarea pragului de 30 % si toate cele. si daca va pierde la referendum, ceea ce nu tind sa nu cred (romanul ii mare amator de clisee), va castiga enorm in imagine, se va rebrandui si va reintra in constiinta publica ca si jucator.

  10. as vrea sa atrag atentia asupra unui fapt mai putin discutat ieri, dar care e o noua doza de cretinism si lipsa totala de comunicare a noului guvern – orgonanta privind impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii.
    dl Ponta, ca un Robin Hood ce este a vrut si anuntat ca se vor impozita sumele compensatorii primite de cei din functii de conducere si CA din companiile de stat.
    dl Blanculescu, ca un Lenin ce este, a anuntat ca se aplica si in mediul privat, ca si la privat “sunt multi cu obrazul gros”.
    dl Ponta a iesit si a zis ca Blanculescu a inteles gresit, ca se aplica doar la stat.
    dl Ponta nu a inteles ca prea se poate aplica doar la stat, ca se creeaza discriminare.
    dl Ponta nici macar nu a inteles ce a semnat – articolul din Codul Fiscal ce a fost modificat nu face distinctie intre privat/stat, respectiv se interpreteaa ca fiind aplicabil LA TOATA LUMEA.

  11. …am senzatia unei amenintari, a unui santaj la adresa parlamentului si parlamentarilor !!cum adica “democratia sa invinga vointa majoritatii parlamentare!?”sint hotarit sa-i determin pe parlamentari…pai ei nu sunt determinati de alegatorii lor!?..cred ca e naspa’ rau de tot!!!pune atitea conditii ca intr-un santaj minutios elaborat!trebuie sa auda si sa vada exteriorul cum se lupta el pentru statul de drept!?…in ziua in care Ponta pleaca de la Berlin si el pleaca la Varsovia(sau unde dracu pleaca…)

  12. @Adrian: e acelasi argument folosit de basisti cand au vrut uselistii sa le dea jos idolu’. doare, nu-i asa? 🙂

  13. Dar ce s-a intamplat, ca nu stiu, n-am fost in localitate. Si m-am cam si imbatat aseara, asa, de dragul vremurilor in care “muscam cu dintii” din caraghiosul asta, ajuns printr-una din farsele pe care Dumnezeu si firea noastra sucita ni le joaca de la Burebista incoace, prezident. Vrea un referendum ca sa ce? Sa se mai bage in seama, sa mai tulbure mintile, sa mai rascoleasca stiti voi ce. Vad ca unii colegi de comentarii il iau in serios, au cazut deja in capcana teoretizarii spuselor unui golan batran. I s-a pardon, sculat lui acum ca neaparat trebe’ referendum pentru a-i da afara cu matura pe nu’s cate sute de alesi (na, asta-i chestia, ca aia sunt alesi, asa, buni, rai), sa ramana doar 300, sa fie dragoste, pace si prietenie, Romania sa prospere, democratia sa infloreste, si tiganii sa munceste? Basescu vorbind de referendum e ca (sic) chelul vorbind de tichie si candidatul la spanzuratoare de funie. Prieteni, nu va mai acidulati atata pe seama bazaconiilor lui Basescu, doar stim omul. A dat o “perversa”, nimic nou sub soare, e in faza aia a maximitatii ( nu stiu daca exista cuvantul asta, sa ma ierte profesorii de psihologie judiciara) pulsiunilor antisociale. Nu va mai acidulati, argumentati si contraargumentati in sugubetele precepte ale dreptului constitutional, ca n-are rost. Omu’ a iesit la rampa, a aruncat piatra, colegul de coabitare trebe’ s-o scoata cumva… Noi, daca-i ordin, cu placere, mai facem un referendum, ce mama ma-sii, si-asa ploua afara, nu prea avem treaba prin casa, Frau Merkel ne-a promis ca daca nu ne mai jucam cu chibrituri aprinse pe langa institutiile statului de drept, le stiti, alea colt cu suveranitatea nationala, ne mai carpeste cu cativa euroi turul rupt al nadragilor, asa ca totu-i bine prieteni.

  14. victor: ce parere ai ideile celor care spun ca vechiul referendum nu este valid pentru ca [insert reason here]?

  15. sa se organizeze zic! si prin vot democratic sa vedem cum stam. la ultimul referendum organizat, s-a vazut un mare cacat,caci rezultatul a fost patat in ultimul hal de reactiile/laturile basiste. ca un sobolan incoltit a guitat Baselu(alias Macac-ul) dand glas la toate perfidiile/spurcaciunile pe care numai el le stie si le constientizeaza acordand credit altora.si reamintesc cateva dintre ele: a urlat in ultimul hal ca referendum-ul este LOVITURA DE STAT, ca este un ATAC LA ADRESA STATULUI DE DREPT, ca mogulii cu televiziunea actioneaza impotriva statului(si aici reamintesc penibila lui intrebare “ANTENA 3-I’AICI?”), penibila torta, penibilul tricou, penibilele costumatii in alb, a dat-o cu Merkel, cu americanii s.a.m.d. Intr-un final, rezultatul nici n-a mai contat. va mai amintiti? Si acuma vine nea Baselu in prim-plan si ne ofera noua, cetatenilor acestui stat, dreptul democratic de a alege la referendum? eu zic, ca-i splendid! SA SE ORGANIZEZE,ZIC!

  16. Incredibil cat tupeu are acest pacalici… Cand poporul i-a zis sa plece, pararea poporului nu conta. Acum cand are el interes, poporul trebuie intrebat si ne vinde acelasi ieftin populism.

  17. mi se pare simplist stupida impartirea in basisti si in uselisti.
    Unii mai si gandesc, fara a fi basisti sau uselisti.
    Oamenii obisnuiti (nu postatcii platiti) nu sunt nici basisti si nici uselisti.
    Si pe ei ii doare undeva de sutele de parlamentari care se scobesc in nas si dorm pe bani multi.

    Noua, oamenilor obisnuiti nu ne e teama ca am avea o singura camera ? Poate cineva sa imi spuna la ce ne-a folosit ca avem doua ? de ce am platit doua camere de tipi care se scobesc in nas in loc de una ?

    Am avut doua camere inainte de razboi – nu ne-au aparat de dictatura comunista ! (se spune ca e bine sa fie doua sa ne apere mai bine).
    Nu stiu sum se apara Suedia de dictatura cu doar o camera !

  18. Ai nevoie de El…El lucreaza pentru tine…El se lupta pentru tine cu mogulii si cu parazitii somnolenti din parlament ce sug sangele poporului…Misiunea lui este sa apere poporul Roman

  19. @Cristian, mie mi se pare simplist stupida postarea ta, ta. Da,unii mai si gandesc, fara a fi basisti, uselisti, liber schimbisti, antenisti, ecologisti sau zoologisti. Esti exemplul tipic de “democrat” care se zgarie pe fata din cauza costurilor pe care trebuie sa le suporte el, maria sa cetateanul tembel, cu “intretinerea” a doua camere ale Parlamentului. Pai iti raspund eu prietene, si daca nu s-a gasit altul care sa te invete abc-ul constitutionalitatii in Romania, uite ca o fac eu, pro bono. Plec de la zicala populara care postuleaza ca atunci cand doi iti spun ca esti beat, trebuie sa te culci. E, asta e si rostul celor doua camere, ca poate una crede ca esti beat, alta crede ca esti treaz, si pana nu se pun de acord, tu nu te culci, iti continui betia… Iau ca gluma referirea aia a ta la faptul ca Parlamentul Romaniei, alcatuit din doua camere nu s-a putut impotrivi tancurilor sovietice. Sper ca era o gluma. Nicio problema, “Parlamentul” ulterior, Marea Adunare Nationala, unicameral, a democratizat bine. Si avea numar fix de membri, nici nu era un mare deranj sa-i votezi.

    Basescu intinde o capcana, si oameni de altfel inteligenti, oameni “de bine”, cad in ea. Nu-i prima oara. Da, Romania trebuie sa aiba Parlament bicameral, da, Romania poate suporta costurile nu a 600 de parlamentari, ci a 6000 daca e cazul, ca nu degeaba Ceausescu a construit Casa Poporului. Problema nu e cantitatea prietene, e calitatea, responsabilitatea alesului tau! Si stii ceva? Mandatul parlamentar este reprezentativ, nu imperativ. Nu stiu daca-ti spune ceva asta. Iti explic eu. Odata ajuns acolo, fiecare senator sau deputat se afla in serviciul poporului, indiferent de formatiunea politica al carei membru sau afin este.
    Abordarea asta, de gen corporatist, calculand cate scaune de reprezentanti avem/judet al Romaniei, si sa socotim ca 300 ar fi de ajuns, nu are nimic de-a face cu teoria constitutionala! Si nici cu dreptul de a alege sau de a fi ales! Sa fie foarte clar!

  20. De la “justitia sa-si faca treaba” (Liviu Dragnea) am ajuns, iata, la numirea lui Lucian Duta (mafiot cu diploma) in Consiliul de Administratie la CNAS, direct de catre Basescu.

    Poporul a votat….oamenii care trag sforile sunt cam tot aia. Ponta tace in mod penibil. La fel si o parte din presa.

  21. Valentin, cred ca se poate discuta si civilizat. Unde nu sunt argumente vine insulta.
    Ai un exemplu de parlamentar in slujba poporului? Spune-l aici.
    Ei voteaza in turma dupa degetul sefului – deci am un grup parlamentar de 100 de oameni sau de 10 – who cares – cat timp ei voteaza ca o turma.
    Iar turma din senat voteaza identic fara opinie ca si turma din parlament.

    Nu pentru bani sau economie nu avem nevoie de 2 camere – ci pentru ca a doua e inutila. Sau cumva poti sa ne arati la ce ne- a folosit in ultimii 20 de ani a foua camera?

  22. Toti dictatorii au ajuns sa confunde realitatea cu propria lor imagine asupra realitatii. Unii au pierdut: Hitler si Mussolini viasau armate care sa intoarca mersul razboiului. Am aflat ca presedintia e o padure care se doreste a fi “defrisata”! Nici macar acum marinarul nu si-a inteles functia ! modelul lui pare a fi Ceausescu!

  23. e un referendum absolut inutil, se va face un referendum pentru validarea constitutiei si cine nu vrea parlament bicameral sau mai mult de 300 de parlamentari poate vota impotriva, de ce trebuie sa mai faca base un referendum inainte?

  24. Imi place ca ai ales sa-ti ilustrezi postarea cu un material preluat de la vechea mogularie. Obisnuinta sau… ?

  25. Ce face Basea e doar incercarea de a arata pisica cu poporu’. Insa nu tine, e doar joc de picioare in lighean cu apa.

    Referendumu’ cu 300+unicameral, si cel trecut si cel viitor, nu sunt obligatorii.

    Asa incat totu’ e doar chestie de legalitate. Insa cum la noi legea e cu mult mai putin importanta decat intelegerile de culise nu m’ar mira ca pesedistii koabitatori sa anunte ca vor introduce in noua Constitutie rezultatele posibilului referendum al lui Basel.

  26. @Cristian: Dupa logica ta atunci ar trebuie sa eliminam de tot parlamentul ca si asa nu fac nimic si cheltuiesc banii statului. Nu crezi ca avand doar o camera lucrurile ar fi si mai usor de manipulat? Nu crezi ca ar trece legile mai mult usor in interesul unora? Democratia e scumpa deci daca nu ne place ar trebuie sa revenim la dictatura si sa doar un om la puterea tarii care trage toate sforile. Ai impresia ca din cauza catorva milioane de euro pe care le cheltuim cu parlamentul, nu merge bine tara asta?! Sa fim seriosi. Hotia e marea problema, miliardele sifonate de diferiti indivizi si furtul grosolan al unora. Toata problema e de la justitie pe care o tot reformeaza Basescu si isi pune tot felul de inepti la conducerea acetor institutii care executa doar ordine. Cu o justite cu adevarat independenta in care oamenii sunt pusi pe criterii strict profesionale, ar fi mai multa ordine si mai putina hotie in tara.
    Si inca ceva. Chiar nu v-ati saturat de populismul ieftin al acestui individ? Nu v-a mintit destul si v-a dus cu zaharelul. Nu stiu cum dupa atatia ani nu ati inteles ca lui i se rupe de voi si isi vede doar de interesele personale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.