Esti aici:
Prima pagină > Blog > Romania TV > Tudor Gheorghe, omul din spatele vocii

Tudor Gheorghe, omul din spatele vocii

ÎNREGISTRAREA EMISIUNII

L-am invitat prima oară când lucram pentru Antena 2. Fugeau de el titanii vorbăriei ca de dracu’. Cică era demodat şi nu făcea audienţă. Am rezonat din prima. S-a creat un soi de relaţie complice între noi. De atunci, nu e turneu care să nu fie prefaţat de o discuţie, la mine-n platou sau în altă parte. Între timp, a devenit un must să faci interviuri cu Neica. Unora chiar le iese, culturnicilor vopsiţi la apelul bocancilor nu prea. Da-i bine că vocea omului ăsta a început iar să se audă. Cu cât mai des, cu atât mai bine. În această seară, la ora 21, ne revedem. Fiindcă ne place…

UPDATE: Ziua victoriei împotriva fascismului nu se mai sărbătoreşte. E mai cool ziua Europei. Probabil că, dacă nu-l curăţa lumea pe Hitler, azi sărbătoream la muncă silnică ziua Germaniei Mari. Nici acum nu-i timpul trecut. Se ocupă Merkel de treaba asta

Comentarii

comentarii

Similar Posts

23 thoughts on “Tudor Gheorghe, omul din spatele vocii

  1. Minunat ca intotdeauna,Maestrul,multumiri d-lui Ciutacu pentru tot,sincere aprecieri.

  2. Salut Victore,

    De ceva luni de la marea Gudureala Tonta-Bashinel am dat bir cu fugitii cam de peste tot.
    Acum vazui ca nu mai esti la A3 ci la RTV. Ce facusi frate schimbasi un Securist cu state vechi si Rutina -Felix, cu unul mai tanar si maipe val- Ghita?
    Bine ca ai luat Tonomatul cu tine 😉
    Intr-o nota mai serioasa, cum de ai plecat de la A3, unde erai una dintre cele apreciate persoane?
    Multa bafta in ceea ce faci!

  3. Maestrul Tudor Gheorghe, o valoare incontestabila si ca artist, dar si ca om! Felicitari pentru astfel de emisiuni si la cat mai multe!

  4. @Barosanul: mi-am schimbat locul de munca, atat. cum pleaca oamenii aflati in cautare de mai bine. apreciat de cine?

  5. ”apreciat de cine?”
    Printre altltii de mine si multi altii ca mine care-ti urmareau cu foarte mere interes aparitiile.

    Dar, sa inteleg ca nu ai fost apreciat, sau pate chiar sicanat de catre cei de la A3.

    Cum am spus multa bafta, numai bine si emisiuni cat mai bune.

    Apropos, ma gandeam, cum ar arata un post TV cu realizatri si Moderatori gen
    Victor Ciutacu, Mircea Badea, Radu Tudor, Oana Stancu, Cristina Sincai, Alessandra Stoicescu, Carmen Avram, Bogdan Rares si poate cativa altii care-mi scapa
    si un alt post sa zicem Labeunii 🙂 care sa-i aibe pe actualii Colonelul-turcesu, Slugoiul-cristoiu, Nasul-morar, tzatza gura mare Dana Grecu, Musca-n lapte stie tot Niels Schnecker (foarte bun la economie sa admit), doi bani si-o sorcova prezentatoare pe pile si proptele Sorina Matei, Valentin Stan, Lili Ruse, marlanul Neamului Radu Banciu si nu in ultimul rand Omul care crede ca lumea se-n varteste in jurul sau, el intreaba el raspunde jurnalist-gurist nu face-o ceapa degerata(apropos de articolul tau din gandul)il numii aici pe Gadea.

  6. Imi pare bine ca l-am cunoscut pe acest om cu ajutorul Vorbelor Grele.

  7. De la vrutul lui Merkel pana la putut si realizat in conditiile actuale mondiale ,cale nu exista Pe aceasta cale stau scheletele evreilor ,tiganilor ,a celor ce i-au sprijinit si salvat si a multor altora .Degeaba evreii conduc lumea ,degeaba s-a nascut Hristos din acest popor ?Are grija America sa n-o ia razna Germania.
    Urmarim emisiunea cu acest minunat Om.
    Succes.

  8. Ca întotdeauna ai un invitat adevărat, Tudor Gheorghe, întâi de toate, un om frumos pe deasupra mai e și oltean; îţi dai seama, cum aş putea să sciu altfel de aici. Cu respect,

  9. Nu ştiu de ce, dar mi s-a părut mai frumos aici. La ‘Vorbe Grele’ parcă nu s-a simţit ‘neica’ atât de bine. O fi fost şi faptul că acum şi-a hodinit coatele pe masă. Cel puţin mie, aşa mi s-a părut… Că se simte mult mai bine sprijinindu-se de masă, decât stând pe scaun, fără nimic între gazdă şi invitat.
    Şi parcă, mai mult ca niciodată, a fost pus pe şotii şi pe glume…sau poate s-a abţinut mai puţin. Cred că dincolo era o atmosferă oarecum mai oficială. Aici părea că s-a dat pe brazdă mai bine… 😉
    A fost un deliciu emisiunea. Că de obicei. 🙂

    P.S.: M-a uns la suflet momentul în care ai spus ‘Am realizat o emisiune pe malul lacului Snagov, alături de bunul meu prieten Sergei Mizil, pentru care mă înjură toată lumea’. Dincolo de faptul că nu toată lumea te înjură (pentru acea emisiune, sau pentru prietenia cu Serghei), sunt şi persoane (aşa, ca mine) cărora li se pare cea mai bună emisiune pe 2013, ba chiar te şi invidiază pentru prietenia cu Serghei. 😉
    P.P.S.: Trustul Intact e renumit pentru legitimarea prin simpatie. Şi-a alipit imaginea de tot felul de valori, promovându-le din interes, nu din plăcere, sau pentru că ar fi crezut în ele, iar steagul intră în aceeaşi categorie. S-au agăţat mereu de nume precum Paler, Cristoiu (într-o vreme), Giurescu, Djuvara, şi de campanii precum ‘Pe tricolor e scris Unire’, încercând să-şi creeze un ‘spate’, pe post de pavăză împotriva nasoalelor făcute de regimul pe care-l mâncau de cur zilnic. Din acelaşi registru face parte şi afilierea CNN, şi mai nou, inutila întindere a unui steag pe 7 Ha., ce se anunţă a fi făcută pe 27 Mai. Aşa că ziua europei a fost un fel de it’s a must, la fel de lipsit de importanţă, însă trebuind să fie bifat… 😉

  10. @Cătălin Ionescu: Intact e singurul trust care, o buna bucata de vreme, a promovat oamenii aia. acu’ toti se bat pe ei. e nedrept ce scrii.

  11. Victore,
    Catalin Ionescu pare sa aiba dreptate. Cred ca Tudor Gheorghe a fost mai in largul lui la emisiunea de aseara (la fel si tu!).
    Stiu ca primesti multe sugestii, dar poate ar fi interesant ca pe langa restitutia valorii sa incerci si ceva de genul “promovarea valorii”. Ar fi interesant sa inviti cate un castigator de olimpiada (mate, fizica, chimie, IT, etc.) atat din cei tineri cat si fosti castigori de astfel de olimpiade. Sau ar fi interesant sa-i inviti pe profesorii care-i antreneaza pe acesti medialiati. In principiu oameni care n-au treba cu politica si care pot sa spuna ce-au facut ei pentru a obtine rezultate bune in conditiile din Romania.
    Din pacate talk-show-ul politic este o pesta care ne-a invadat viata si care ne invrajbeste. O schimbare a ponderii (de la politic la valoare) ar fi bine venita.

  12. Stau Victore si privesc la acest blog si nu pot trage decit doua concluzii.Ori nu dai acces la toate parerile ori fluxul a scazut dramatic.Daca a scazut poti sa-mi dai o explicatie? Eu banuiesc dar prefer sa nu am dreptate.

  13. Salutare Vicotor,

    Foarte bun update-ul tau. Vin cu o mica completare, ziua Europei e pe 9 mai iar sfarsitul razboiului a fost pe 8 mai 1945.

  14. @santinela: te-am banat, e simplu. si nu mai revin asupra deciziei. e liber la scris pe blogurile vedetelor Antenei 3, eu, tradatorul, nu ma ridic la nivelul lor de toleranta
    @bigradu: dat fiind ca traiesc din audienta, daca-l chem singur, ma curat. nu am suficient public pentru un asemenea om; din pacate…

  15. @Victor Ciutacu:

    Când spun ‘trustul Intact’ mă refer la foştii tăi colegi, din rândul cărora te exclud. Şi asta pentru că iată!, tu poţi face acelaşi lucru şi aici, la RTV, ba chiar având (în opinia mea) mai mult succes – emisiunea fiind mai zglobie şi mai antrenantă decât ‘Vorbe Grele’ cu Tudor Gheorghe…
    Uite cum văd eu situaţia. Diferenţa majoră dintre tine şi invitaţii din cadrul programului ‘restituţia valorilor’, pe de o parte, şi Gâdea plus invitaţii săi de valoare, de cealaltă parte, o constituie atitudinea realizatorului tv. Din tot trustul Intact (când încă mai lucrai acolo), mi se părea că tu eşti cel mai degajat, natural, fără aere de vedetă şi mai ‘din popor’ realizator tv. Exact acest fel de abordare mi s-a părut că face totul, în formarea percepţiei privitorului (adică eu), în legătură cu produsul tv pe care-l urmăreşte.
    Iar că să fiu şi mai exact, o să iau două exemple concludente. Gâdea+Paler vs Ciutacu+Tudor Gheorghe. Aroganţa lui Gâdea, încercarea lui continuă şi constantă în timp de a părea altceva decât este, faptul că este un fel de ‘coana Chiriţa’ a televiziunilor, străduindu-se mereu să parvină, îl făceau să se screamă prea mult căutând cuvintele cu ajutorul cărora să se adreseze lui Octavian Paler, iar eu, privitorul, galopam printre momentele lui de stângăcie, încercând să mă bucur pe reprize de prezenţa lui Paler în acel studio. Nu mă mai leg şi de faptul că Gâdea nu era în stare să-i ridice mingi la fileu, de multe ori Paler fiind nevoit să ‘dreagă’ situaţii jenante… Deseori îmi creea senzaţia că mai mult îl încurcă pe Paler, în loc să-l pună în evidenţă. Toate astea, plus multe altele, însumate, puteau oricând să însemne (lăsând deschisă variantă respectivă, prin simplul fapt că nu existau dovezi împotrivă), că trustul Intact are o politică clară, de alipire a unor nume grele, cu ajutorul cărora să se legitimeze şi să-şi creeze alura de promovator al valorilor, stindard al culturii româneşti. Ceea ce în sine, nu e un lucru rău, numai că părerea mea a fost şi este, că ei fac asta din interes, nu din plăcere, sau altruism…din dragoste pentru public. Din interes atât financiar, cât şi de imagine.
    Pe de altă parte însă, felul în care tu te-ai purtat cu toţi invitaţii tăi din cadrul programului ‘restituţia valorilor’, nu doar cu Tudor Gheorghe (dar aici o să mă refer doar la acest exemplu concret), mi-a lăsat plăcuta impresie că ţie chiar îţi păsa de ceea ce faci. Mai mult decât atât, spre deosebire de emisiunile lui Gâdea, în care mă rugăm la bunul Dumnezeu să tacă, pe tine te aşteptam să vorbeşti. Ceea ce crede-mă!, e un lucru mare când vine vorba de un realizator tv. Ca o paranteză, nu există termen de comparaţie între monologurile lui Gâdea (pe care şi acum le are la ‘Sinteza Zilei’), care durează între 5 şi 15 minute, şi în care vorbeşte plin de emfază, de zici că el e vedeta acelei emisiuni, nu invitatul (sunt convins că el oricum asta crede – că el este MVP-ul propriilor sale emisiuni), şi scurtele dar promptele tale intervenţii verbale din emisiunile pe care le realizezi.
    Revenind. Faptul că eşti natural, că vorbeşti fără o intonaţie specială, că ştii să aştepţi momentele în care să arunci întrebări şi comentarii adiacente, reprezintă însumat reţeta unui relizator decent, de succes. Iar asta se vede şi mai clar de când ai venit la RTV. Nu ştiu…parcă aici eşti şi mai dezinvolt. Nu pot să-mi explic de ce, dar eu aşa simt. Acolo parcă aveai o micuţă încordare, poate simţind o anumită presiune din interior…habar n-am…pot doar să speculez. La RTV însă, pari şi mai ‘de-al nostru’ decât dincolo, iar asta devine atât de vizibil în emisiuni precum cea de aseară, cu Tudor Gheorghe. Naturaleţea acelei discuţii, faptul că şi pe invitatul tău l-am văzut mai degajat ca niciodată, desele chicoteli realizator-invitat (care parcă se abţineau să nu pufnească în râs, rezonând total pe anumite subiecte), mă fac să mă felicit că am distins întotdeauna diferenţa dintre tine (ca şi realizator tv), şi ceea ce în opinia mea însemnă politică unui trust care încercă să se scoată pe sine prin manevre duplicitare, făcute din interes.
    Drept dovadă supremă în susţinerea acestui expozeu, venind continuitatea ta în aceeaşi direcţie, pe care o ai dincolo de o anumită descătuşare, fiind capabil să realizezi acelaşi tip de emisiuni, lăsându-mi aceeaşi impresie plăcută. Ba mai mult, au existat şi emisiuni precum cea cu Serghei Mizil, care nu doar că îmi confirmă impresia mea despre tine, ba chiar îmi dau şi mai mult de înţeles că dincolo fie nu era posibil aşa ceva, fie tu nu te simţeai în largul tău şi preferai să nu o faci. Sau poate că acolo Gâdea este un fel de Smeagol, iar succesul celor care lucrează în acel trust reprezintă ‘his precious’, şi nu trebuie să se atingă nimeni de el… Pentru că exact impresia asta mi-o creează – cum are cineva succes în trust-ul ăla, sau iese cumva din grămadă prin propriile-i puteri şi propria-i unicitate, cum se lipeşte şi Gâdea precum un scaiete de el, aducând în discuţie ‘echipa’, ‘marea familie Intact’, sau mai ştiu eu ce anume, doar-doar n-o rămâne el de căruţă. Pentru o televiziune afiliată CNN, declarată mai democratică decât însăşi democraţia prezentă în România, tare comunistă mi se pare vieţuirea în acel trust, în care orice vârf trebuie nivelat în sensul egalării percepţiei despre întregul grup, să nu cumva să pară vreunul mai răsărit decât altul. Mergând pe ideea asta, care mi se pare din acelaşi registru, am urmărit foarte atent evoluţia în timp a relaţiei Gâdea-Badea. Până şi de Badea s-a lipit ca un stârmoc, văzând că imaginea lui este una pozitivă. Iar asta începuse încă de când ‘Sinteza Zilei’ era la măsuţă, cu nea’ Stan+laptop, şi Cristoiu+privit în monitoarele de pe Realitatea.
    Încercările lui Gâdea, repetate şi constante, de a se pune bine cu cine trebuie (fie din trust, fie din postura de invitaţi), îmi dau tot dreptul să cred că politica acelui trust este una de legitimare prin cârdăşie. Şi cu toate că până la urmă ar trebui să tac naibii din gură şi să mă bucur că o televiziune aduce pe ecran şi oameni de valoare, după ani şi ani am ajuns la momentul în care începe să conteze şi felul în care-i aduce, dar mai ales impresia pe care mi-o lasă în legătură cu modul în care-şi tratează invitaţii…
    Iar ca să nu închei lăsând impresia că mă refer doar la oameni de cultură, o să numesc şi câţiva invitaţi din alt spectru, dar incluşi în aceeaşi idee din care face parte şi steagu’ de 7 Hectare: Mădălina Ghenea, Inna, Angela Gheorghiu, Andreea Bocelli, plus mulţi alţi artişti, sau oameni care într-un fel sau altul sunt în vogă momentan. Nu vezi că fiecăruia în parte, Gâdea îi propune la final să colaboreze într-un fel cu A3? Oferă flori, dar face rugăminţi în legătură cu pacte între A3 şi invitat, sau oferte de angajare. Cât de penibil să fii, încât să faci aşa ceva?!… Zici că trage de ei pe stradă spunandu-le ‘Ba, să nu mă uiţi la pomul de Crăciun!’… Wattafuck!? Păi între aşa ceva şi ce faci tu, este o diferenţa majoră, pe care nu doar că am observat-o de-a lungul anilor, ci mă şi felicit că am înţeles-o bine… 😉

  16. @Cătălin Ionescu: bre, da’ nescris esti 🙂
    ma bucur ca ma apreciezi, iti respect parerile, da’ n-am nimic de impartit cu Gadea

  17. @Victor:

    emisiunea a fost una normala (adica ok) si nu s-a diferentiat cu nimic
    fata de celelalte prestate la A3; din punctul meu de vedere, cind ai
    invitati grei (oameni care n-au probleme cu tremuriciul/n-au nevoie de
    un spatiu “benign” care sa le dea incredere in sine), nu conteaza prea
    mult nici locul si nici “aranjamentul floral”; am vazut multe emisiuni
    de-ale tale, dar cele care mi-au placut cel mai mult au fost alea in
    care i-ai avut invitati (nu pot sa fac un clasament pentru ca ar fi
    nedrept fata de ei) pe “Neica”, Mircea Diaconu si Mircea Badea.

    Atita timp cit doi oameni nu mai sint o “enigma” unul pentru celalalt,
    ei sint prieteni si e irelevant daca spatiul dintre ei e plin sau gol,
    se vor simti bine impreuna, tin minte emisiunea de la Craiova, cea de
    acasa de la Mircea Diaconu, si cea de la Capsa.

    Referitor la eterna sporovaiala si mincatul de cur, va veni o vreme
    in care si tu vei pica in dizgratia a tocmai alora ce azi te pupa,
    pentru ca nu vei mai “corespunde”, e inevitabil.

    E usor sa-i identifici: sint acei nimeni (si pe vremea ailalta, si pe
    timpul asta), acei mediocri prin excelenta, guduratori prin vocatie,
    frustrati si complexati care vor tipa eternul “frustratilor !” oricui
    ce nu se pliaza pe dorintele lor:
    a) iti vor spune mereu: “invitatul a venit beat la emisiune;
    il urasc pe X sau postul tv Y”;
    b) cauta sa faca prozeliti – intotdeauna vor da din coada bucurosi
    cind cineva le va confirma certitudinile;
    c) argumentatia le este subtire;
    d) au probleme cu nervii, nu le plac divergentele si vor recurge la
    limbaj copilaresc/grosier in momentul in care li te opui;
    e) au limbaj duplicitar si-s versatili;
    f) copiaza (fara a “edita”, LOL) fraze de la altii, cu care mai
    apoi pozeaza in “oameni drepti”;
    g) pun egal (vezi doamne, dintr-un soi de “solidaritate”) intre ei
    si persoanele publice – invitatii ori colegii din televiziuni (!);
    h) au un ego infiorator de mare pentru ceea ce ei (nu) pot oferi.

    Acesta este in mare prototipul “trepanetului” (vorba lui Badea), al
    melteanului/ghiorlanului de net cu grave carente de comportament si
    deficiente de educatie.

    Iar daca e vorba de “frustrare” – vis-a-vis de beizadelele de ieri si
    de azi, aflati ca nu exista niciuna din partea mea; motivul e foarte
    simplu – am avut in familie si stabi si persoane ce se pot incadra la
    capitolul “beizadele”, deopotriva. Cu toate astea, ma trag din acelasi
    areal cu d-l profesor Bogdan Teodorescu si Mircea Badea, deci nu vin
    “de la minastire”.

    Singurul regret ce-l am este legat de faptul ca guresii oameni simpli
    nu se mai revolta impotriva anormalului, iar singurul reflex ce-l au
    unii dintre ei este acela de a pupa in nume (vorba lui Badea) pe oricine
    pentru “a da bine” si a vorbi cu majuscule despre “trecutul glorios”
    despre care ei n-au habar decit din ce aud la TV (e.g.”boema”).
    Sistemul nu e compus doar din cei ce imprima vointa lor marii mase,
    ci si din marea masa insasi, care accepta docila toate mizeriile.

    Victor, respectul meu fata de tine a crescut datorita faptului ca nu
    te-ai grabit sa pui olita cu fecale in capul celor cu care ai fost
    coleg o lunga perioada si de la care ai invatat despre televiziune;
    indiferent cum ar fi fost, rufele murdare se spala intotdeauna in familie.

  18. @Victor Ciutacu:

    Am zis să-mi expun mai pe larg opinia, să nu fiu greşit înţeles. 😀 Cât despre Gâdea, încercând să glumesc niţel, aş spune că e bine că n-ai nimic de împărţit cu el… 😛 Rău ar fi fost să fi avut ceva de împărţit… 😉

  19. Omul sfinteste locul! Aici ma refer si la invitat si la realizator. Felicitari!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.